Mikä ärsyttää pyöräilijöissä (Oli: Kilpapyöräilijöiden "pakat"..)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 076
No joo. Toisaalta siinä spandexit tinkii itse omasta turvallisuudestaan ja samalla autoilijoille ohittaminen helpottuu kun jono on lyhyempi. Ei siis pitäisi ainakaan autoilijoita tämän ärsyttää.
Se on jännä miten pyöräilyjärjestön täysin faktoihin perustumaton parijonon lobbaus "ohittaminen helpottuu kun jono on lyhyempi" paskapuhe aina nostaa ketjussa päätään. Ko. tapa nimenomaan hankaloittaa autoilijoiden ohitusta heikentämällä näkyvyyttä ja tekemällä mahdottomaksi ohittaa pyöräilijä huomattavalla etäisyydellä. Lisäbonuksena avopallon arvaamattomuus, jotain sattuu niin siellä on pyöriä nopeasti koko väylän leveydeltä kuten hiljattain olleessa videossa. Yksin keskellä kaistaa ajava pyöräilijä sentään omaa sen verran selkärankaa, että sanoo suoraan syyksi ohittamisen haittaamisen.

Olisi mukava tietää Team Rynkebyn näkemys siitä miksi rauhallisessa hyväntekeväisyysajossa sitä pyörätietä ei voinut käyttää... Ei toki liity tähän onnettomuuteen sinällään. Ei kuule&näe kuski olisi varmasti kelannut yli vaikka olisivat pyörätietäkin menneet.


Pyöräliittokin selkeästi tunnustaa että rinnakkain ajo on kielletty. Toki voit varmasti tuonkin jotenkin kyseenalaistaa.
Hyvin tässäkin näkyy aivoton lobbaus. Toisaalta kehuvat hyväksi, että autoilija ohittaisi käyttäen vastaantulijan kaistaa, mutta samaan hengenvetoon suosittelevat vähintään 1,5 m väliä ohitettavaan pyörään. Ilmeisesti pyöräliitto olisi siis tyytyväinen vasta, kun auto ohittaisi vastapuolen ojan kautta toisen kaistan täyttävän parijonon? Yksittäiseen pyöräilijään/jonoon kun saa useita metrejä helposti väliä, niin hankala nähdä miten lobbarin väittämä liikenneturvallisuus paranisi pistämällä riskialttiimman avohärdelin huomattavasti lähemmäs autoja. Osaajat toki osaa, mutta lain tulisi huomioda alinkin mahdollinen nimittäjä. Jälleen viitaten siihen hiljattain nähtyyn videoon...

e: Tämä Paananen taitaa olla aika sketsihahmo, kun valittelee artikkelin lopussa sääntöjen sekavuutta. Kuitenkin ajorata ja pihakatu ovat selkeästi erilaisia väyliä muihin listattuihin nähden. Toki lobbarin laulujahan hän selkeästi laulaa, ei niissä järkeä tarvitse ollakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 698
Viestejä
4 324 966
Jäsenet
72 074
Uusin jäsen
Kantoaalto

Hinta.fi

Ylös Bottom