Mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja perusmuro, 18.10.2016.

 1. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jaaha, täällä alkoi taas vaihteeksi bemarikaunaisten kokoontumisköröttelyt :rofl:

  Edellisestä tapahtumasta taitaakin olla jo useampi sivu.
   
  Rikardo ja Gize tykkäävät tästä.
 2. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo uutisen paikka on kyllä yksi tyypillisimmistä, missä turkulainen liikennekultttuuri puhkeaa kukkaan. 4-kaistaista tietä joku 500 m valoista ja kaistat yhtyy. Jonkun kerran itsekin muistan, kun olen "päässyt" mukaan kaksintaisteluun. Minun osaltani se tosin päättyy nopeusrajoituksen täyttymiseen. Yleensä tuossa käy niin, että nämä järjen jättiläiset ajavat päättömän kovaa valoihin odottamaan vasemmalle kaistallle, joka siis päättyy. Kun sitten ajaa oikeaa ja vähän himmailee, niin saa otettua lentävän lähdön 30-40 km/h vauhdista. Jalankulkijoiden valot vaihtuvat 1-2 s ennen päävaloja, joten niiden avulla voi ajoittaa pienen varaslähdönkin. Ei ole tuo Raision "punaisen aallon" rytmitys muuttunut vuosikymmeniin. Useimmiten nämä yllätetyt raasut tyytyvät osaansa, kun jäävät lähdössä 100 m, mutta on niitä muutama tuostakin vielä vetänyt väkisin ohi. Automaattikamera kaistojen yhtymiskohtaan olisi oikeasti hyvä lisäys.
   
  SR50La, Tommy Goldfish ja Diaz\ tykkäävät tästä.
 3. dohf

  dohf

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  ^Oulussa vastaava paikka mm. lentokentälle menevällä tiellä, jäsen @Manakuski oletettavasti työkalunsa kanssa vasemman kaistan vakiokäyttäjiä ;) Alueen asukkaana ajelen yleensä oikeanpuoleista kaistaa, ja eteen pääsee hyvin helposti kun tapana ei ole sen kummemmin kiusata kanssamenijöitä. Oikealta kaistalta etummaisena näkee paremmin risteävän liikenteen valojen vaihtumisen, joten lähtö onnistuu yleensä sutjakammin, vaikkei ole edes kilpailutarkoitusta. Vasemman kaistan loppupää meneekin sitten joskus todella lujaa 60:n alueella, ja kun tutkamies (yleensä kesäisin) sattuu meluaidan päähän passiin, on muistutettavien jono melkoinen.

  Tuohon aikaisempaan rekan ohittamiseen ja eteen jäämiseen: vaikea tilannehan se on, kun sääntö sanoo maksiminopeuden, poliisi ottaa sakotusrajaksi jonkun oman max + x ja sitten vielä varmuusvähennys laitteiston takia. Periaatteessa pitäisi riittää muille, jos joku ajaa tasan nopeusrajoituksen mukaan todellista nopeutta, ja sillä siisti. Periaatteessa. Joillekin maksiminopeus on se, jolla ei vielä saa sakkoa, ja joillakin ei sitten ole ylärajaa. Sääntö nyt vain on sellainen, että maksiminopeus on maksiminopeus, eikä siihen kenelläkään ole nokankoputtamista. Jostain syystä meillä on ajokulttuuri sellainen, että ylärajana pidetään jotain laskennallista yhteen-vähennyslaskun tuloksena saatua arvoa, vaikkei sellaista laista löydykään.
   
  arTzi, SR50La ja Tommy Goldfish tykkäävät tästä.
 4. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuossakin kun sovellettaisiin vetoketjua niin se risteys vetäisi tuplamäärän autoja, mutta kun minun eteenhän ei kukaan tule niin vasemmalta kaistalta ei varmasti päästetä siihen oikealla olevaan jonoon.
   
  Chekkit tykkää tästä.
 5. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Se onkin mietinnän paikka että miksi juuri ko. automerkki aiheuttaa kaunaisuutta. Niitä on monia paljon kalliimpia ja suht yleisiäkin automerkkejä joilla ajetaan nätisti eikä kaunaa synny.
   
 6. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuosta on ihan tilastofaktaa että bemarikuskit ovat syypäinä paljon vauhdista johtuvissa kolareissa. Ympäristö huomioi tuon poikkeaman ja vahvistusharha ( Vahvistusharha – Wikipedia ) lisää vaikuttavuutta.

  Asiasta toiseen, turun uudet kameratolpat otettiin tänään käyttöön: Turussa tolpat välähtäneet jo yli 50 autoilijalle
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
  Bapsu tykkää tästä.
 7. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitäs nämä monet paljon kalliimmat ja suht yleiset autot on?

  Tosiasian on, että skodan töppäilyt ei vaan aiheuta samoja tunnereaktioita kuin bemarin. Ennen bemareita oli saabismisairaus. Ainahan katkerissa suomalaisissa on herraviha ja vastaavat saaneet kunnon kaikupohjaa.
   
 8. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 9. tuoppi´

  tuoppi´

  Viestejä:
  519
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Onhan noissa stereotypioissa aina totuuden siemen takana. Ei noi tyhjästä synny.
   
 10. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Vähän niinkuin VW:n takana kirjaimet TDI == Pakko Päästä Ohi ? :lol:
   
 11. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  888
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Viimeksi näin tdi volkkarin niin kys tapaus ajeli 20km/h alinopeutta joten miksi ei. :D
   
 12. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Täällä itärajan pinnassa noi ei tahdo haluta ajaa kenenkään takana nopeudesta riippumatta :eek:
   
  Bapsu tykkää tästä.
 13. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  888
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tampereella on ihan vastaava tilanne ennen yliopistoa.

  Joskus harvoin kun on semmonen 15 autoa jonossa (eli ekoilla valoilla ei pääse) niin käytän vasenta kaistaa. Siinä himmailen valoihin ja odottelen vihreitä pikkuhiljaa. Kun olen letkan etupään kohdalla niin valo menee vihreäksi ja pääsen kerrallaan koko pötköstä eroon. Väistämisvelvollisuushan tuossa on liittyjällä, mikä ei vissiin ei kaikille aukea, nimim. käytän oikeaa puolta useasti kun valoissa vähemmän ihmisiä.

  Toki pari kertaa oikean puolen ensimmäinen auto on suivaantunut että joku pääsee edelle, kummasti puskee täysillä sieltä takaa väkisten ohi. Mulle kyllä kelpaa se kakkospaikkakin.
   
 14. Lumimies

  Lumimies

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  T-risteys, 60km/h rajoitus päätiellä (poikkiviivan suuntainen) ja tiellä myöskin levennys vasemmalle kääntyvien (jos tulee tuolta oikelta vasemmalle) takia jonka jälkeen on heti bussi-pysäkki.
  No oltiin tulossa tuolta oikeelta vasempaan suuntaan ja jonon ensimmäinen auto (olin toisena jonossa) oli kääntymässä vasemmalle mutta koska vastaan tuli autoja se ei päässyt menemään. Eihän tässä mitään mutta joku saamarin vatipää akka (anteeksi nimittely) oli pysäköinyt juuri keskelle risteystä siihen levennykselle. Vilkuttelin pitkiä ja annoin torven laulaa sulosointuja mutta ei tajunnut tehdä muuta kun tuijottaa sivupeilistä takaisin. Yritin näyttää kädellä että meehän nyt etiä päin. Tuijotusta jälleen. Huusin ja kirosin samalla kun taas annoin ihanan äänimerkin soida ihkuja nuotteja. Ja katso, ihme tapahtui ja se kuppanen peltipurkki liikkui, ihme kyllä, etiä päin, 5m. Tietenkin samalla vasemmallekin kääntyvä pääsi menemään. Mitäköhän tuollakin akalla on päässä pyörinyt ja luultavasti haukkui ihekseen miut liikennehuligaaniksi.
   
 15. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  4 594
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ja jostain syystä meillä ratkaistaan kaikki ongelmat mahdollisimman vaikealla ja typerällä tavalla, kun helpompiakin ratkaisuja olisi.
   
 16. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Totta helvetissä vedän aina lentokentäntien/limingantien/eteläsuomentien risteyksessä vasemmalle kaistalle ja mahdollisimman monesta ohi. Vituttaa ajaa pellejen perässä 60km/h 80km/h alueella joka päivä. Aina myös siinä on kyllä päässyt oikealle liittymään takaisin ilman mitään ongelmia kun vaan on ajoissa laittanut vilkun päälle. Talvella varsinkin xDrivellä on helppoa. Tosin useasti siinä edessä on joku munimassa jollaki pösöllä tai vastaavalla.

  Syynä yksinkertaisesti se, että ihmiset on lentokentäntiellä niin pirun hitaita, siinä ajetaan järjestään 10-20km/h alle rajoituksen. Lisäksi kiertoliittymät tuottavat suurimmalle osalle päänvaivaa ja suoranaisia ongelmia. Kiire on odottamaan. En mä silti siinä kaksikaistaisella osuudella aja yli 70 mittariin juuri koskaan.
   
 17. taski

  taski

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihmettelen jos tämä tuli tuolle alkup. kitisijälle uutena asiana. Tiellä liikkumisen kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu että rajaria vasten ajavalle rekkapenalle annetaan tilaa. En käsitä mikä tarve sillä kotilolla on tulla jarruttelemaan eteen kun toinen tekee töitä ja ajaa muutaman kilsan lujempaa kun itse koet "turvalliseksi".

  Joo varmasti, eiköhän se ole talla pohjassa ajanut jo aiemminkin. Ihmetellyt vain kun joku spede on väkisin mennyt ohi ja jäänyt sitten junnaamaan eteen. Itse en ole ammattikuski mutta kyllä sympatia on niin 100000%:sti ammattikuskin puolella kun miettii että kilometrejä tulee yhdistelmän kanssa varmasti ihan riittävästi, ajaminen sellaisella on muutenkin vähän stressaavampaa kuin sillä nissan cherryllä ja sitten kaupanpäällisiksi saat vielä katsella kaikenmaailman lakikirja kädessä ajavia toopeja.
   
  demo69, SR50La, jeppe82 ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 18. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  486
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itsehän on ammattinsa valinnut.
   
 19. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  4 594
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, nää "ammatinvalintakysymys" heput on kyllä oma ryhmänsä vielä. Ei kauheen monta ammattia ole jossa ei joudu erinäisten taunojen kanssa tekemisiin.
   
 20. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Yleensä tuossa kyseisessä risteyksessä menen vasemmalle kaistalle, jos pääsen ensimmäiseksi. Olen tottunut lähtemään valoista ripeästi ja vituttaa seistä jonkun matolaatikon takana, jonka 60v pappa polkee 60km/h vauhtiin kolmessa minuutissa. Mutta jos siinä on tällainen herra penari, jonka liikenneasenne on "minun ohi ei tulla", niin käyttöautolla annan herra penarin mennä edeltä. Harrasteauton kanssa penarin estoyritykset jää aina yrityksiksi ja pääsee tuollaisten elämämkoululaisten ohi :cigar:
   
 21. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sun liikenneasenne? "Näytän tolle penarille koska olen elämämkouluttaja" :tup:
   
 22. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Kyllä. Jos siinä vieressä on se 120hp penari ja tuollainen 26v vinolippis ratin takana, niin ei se paljoa siinä estele. Ja niin kuin kirjoitin, käyttöautolla annan kyllä mennä edeltä. Vaikka tuo 170hp Volvo ei mikään laiska vehje ole, niin turhaksi kisailuksi se menee.
   
 23. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  486
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Voisin vahvasti veikata, että itse näen töissä kymmeniä kertoja enemmän "taunoja" kuin joku rekkapena.
   
 24. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  4 594
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Niin ja sun pointti oli sitten mikä?

  Voisin vahvasti veikata että vaikka sä näät taunoja paljon niin se ei tarkota sitä etteikö muut niitä näkisi myös ihan tarpeeksi.
   
 25. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näinhän ne "kouluttajat" monesti kouluttaa toisiaan :tup::tup:
   
  N1kkel ja lnaukkar tykkäävät tästä.
 26. null

  null

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Tuollainen kisailu liikenteessä on kyllä suhteellisen naurettavaa touhua.
  Ei mulla muuta.
   
  Tommy Goldfish, N1kkel ja lnaukkar tykkäävät tästä.
 27. jm82

  jm82

  Viestejä:
  3 869
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin luultavasti.
  Mutta jos alla on oikein tehokas peli ja vähän ennakoi, niin ei se 120hv bemari ehdi edes aloittaa kiihdytystä. Ainakin oma vanha 600cc moottoripyörä joka kiihtyy 0-100 3.0s on jo riittävän nopea. Ainoastaan kerran yksi vanha saab oli ihmeen nopea. Ja toki jotkut muut moottoripyörät on olleet nopeampia, kun en pahemmin kaahaa. Joku HD tyylinenkin lähti erittäin kiukkuisesti ja siis pääsi tosiaan kouluttamaan :) Eipä sitä sitten enää näkynytkään missään.

  Pahimmat tilanteet tulee ehkä sillä 90 hv tdi:llä kun ajetaan pitkään rinnakkain vastaantulijan kaistalla ja nopeus nousee hitaasti? Jollain Teslalla ei taas ongelmaa?
   
 28. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  313
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nykyinen lisävalo buumi, ostetaan vitunmoiset ämpärit keulalle mutta ei osata ajoissa vaihtaa lyhkäsille. Tänä talvena varsinkin alkanut yleistymään ihan liikaa, edes rihlattu umpio xenon ei häiritse yhtä paljoa.
   
 29. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  1 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mistätiedät että kyseessä oli runkkari? Jätä tuo lisänimi jatkossa pois.
   
 30. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  627
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Loukattiinko tässä nyt rekkakuskeja vai runkkareita?
   
  Pavosen Heska tykkää tästä.
 31. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  1 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Molempia uskoisin, itse en kuulu kumpaakaan lohkoon niin varmaksi en voi sanoa.
   
 32. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  715
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Ei missään nimessä runkkareita. Runkkarit rulaa. Luonnon omin keinoin kun rapsuttelee niin on hyvä olla.
   
 33. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  1 689
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä selvä, mutta nyt saa offtopic loppua, jatkakaahan ärsyttävistä autoilijoista keskustelua.:tup:
   
  Jormala ja Bapsu tykkäävät tästä.
 34. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Onko sulla vaikeuksia tajuta, että joillain vehkeillä ohittaminen on muutaman sekunnin touhua?
   
 35. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yritätkö nyt sanoa, että jos pääsee nopeasti ohi, niin se ei jotenkin olisi kouluttamista tai turhaa kisailua :btooth:
   
 36. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  En minäkään ota "haasteena" sitä, jos joku haluaa ohittaa minut. Lähden normaalisti valoista ripeästi enkä jää tukkeeksi. Näin talviaikaan lähden valoista aina niin ripeästi kuin olosuhteet antavat eli ei ala sutimaan. Ihan vaan sen takia, että mua vituttaa nuo jumittajat, joilla on kahden sekunnin reaktioaika vihreisiin ja viiteenkymppiin kiihdyttäminen kestää liki 20 sekuntia. Yritän ainakin itse pitää liikenteen jouhevana. Jos joku ottaa tuon kisailuna ja haasteena, niin ottakoot. Siinä sitten kisailee yksin.
   
  jeppe82, ttppii, Chekkit ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 37. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Miten tuo sun "vinolippispenarielämänkoululainen" jonka "ohi ei mennä" ja jonka ohi menet aivan varmasti nyt istuu tuohon skenaarioon?

  Itsehän lähden aina ripeästi penarilla ja välillä lippiskin päässä. Välillä huomaa kun joku provosoituu tästä. Kenties sinäkin?
   
 38. Pavosen Heska

  Pavosen Heska

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Itsekkin jos olen valoissa ekana oikealla kaistalla lähden sen verran ripeästi että takana olevatkin pääsevät etenemään. Joskus sitten se vasemmalla kaistalla valoissa ollut avensiskuski luulee että kisat alkoi ja runttaa kaasun pohjaan.

  Myönnettäköön, toisinaan olosuhteiden salliessa, tulee noita valoissa vierelle kaartaneita yllätettyä.:joy:
  Työmatka-autoni on tila-auto ja mallia joista suurin osa on 1.4 litraisia lussuja normaali mielenlaadun omaavilla kuljettajilla. Tämä auto on kuitenkin tehtaan sen aikaisella tehokkaimmalla moottorilla ja hieman omituisen kuskin ajossa... Valo kiihdytyskisojen sijaan tuolla on hauskaa kiihdytellä kun esim. motarinrampilla joku tsi-dsg skoda on takapuskurissa kiinni ja vilkku vasemmalle. :cool:
   
 39. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tämä taas vahvistaa sitä perusoletusta penarikuskeista. Penari ei tee kuskista provoilijaa mutta provoilija ostaa suuremmalla todennäköisyydellä penarin. :D

  Tosiaan vakuutusyhtiöt ainakin ottavat tämän hyvin huomioon vakuutuksia hinnoitellessaan.
   
  Bapsu tykkää tästä.
 40. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On huomattu kyllä , että sinulla on paljon oletuksia ;)
   
 41. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ei tuo oma oletus ole. Jos lähdet vertailemaan vaikka liikennevakuutuksesi hintaa muihin saman teho/kokoluokan autoihin niin miltä vaikuttaa?

  Itse tiedostan hyvin tuon vahvistusharhan, joka saa monilla kaikki bmw kuskit vaikuttamaan erikoistapauksilta, vaikka oikeasti ero ei ole niin suuri normaali-ihmisiin. ;)
   
 42. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 43. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikö tuokin uutinen tilasto ole jo kolmeen kertaan tähän ketjuun linkattu aiemmin. Kyllä nuo tojotakuskit on varsinaisia raggareita ja kusipäitä.

   
 44. Sasos

  Sasos Tukijäsen

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Eiköhän se provosoitunut ole siellä päässä. Siltä sinun kirjoitukset ainakin vaikuttaa.

  Edit: Ja opettele vaikka lukemaan. Vaikka kuinka sanon, etten lähde kisailemaan, niin jotenkin vingut vastaan, että provosoidun jonkun kiihdyttäessä vierellä. Eiköhän meidän keskustelut ollut tässä.
   
 45. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 600
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No näytti unohtuneen kun väännettiin oletuksista tilaston vahvistaen niitä.

  Ilmeisesti avensis havainnotkaan ei ole tuulesta temmattuja kun niitä parjattu ketjus ihan hyvin.
   
 46. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä kyllä, tässäkään tapauksessa sinä et provosoitunut vaan näytät vaan coolisti kuinka mennään harrasteautolla penarin ohi :lol:
   
 47. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  4 594
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Samaa naureskelin :D
   
  Stanley H. Tweedle tykkää tästä.
 48. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  888
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 49. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  888
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kun menin tuolla takaperin kehumaan noita rekkakuskeja... tänään Toijalan kohdalla motarilla toinen täysperä lähteen ohittamaan toista. Ohitus kesti noin 5km matkan vähintään. Mikä helvetti siinä on että se ohitettava ei voi nostaa kaasuaan että toinen pääsee ohi? Jo henkilöautollakin ajaessa tulee nostettua kaasua jos toinen jää rinnalle roikkumaan tai jos joku ohittaa maantiellä jne. Rekalla vaikutus olisi moninkertainen.

  Se ei kuitenkaan kestä viittä minuuttia kelata takaisin sinne 90km/h jos höllää 80km/h. Eikä mene tynnyrillistä diiseliä. Eikä häviä matka-ajassa kuin muutaman sekunnin.
   
 50. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tais olla penarikuski, ne ku on sellasia... mulukkuja eikä osaa ajaa. Eihän sellasia ole muissa kulkupeleissä, ihan ifin tilastonkin perusteella.