Luottokortit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Welmari, 16.11.2016.

 1. zettis

  zettis

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  28.04.2019
  En nyt muista oliko tämä jo Gpayn aikaa vai vielä Nordean oma Wallet-sovellus, mutta kun käytin pelkästään puhelimella NFC-maksua Nordean luottokortilla, niin tasaisin väliaijoin NFC-maksu meni lukkoon puhelimesta. Ja sitten piti käyttää fyysistä korttia lukijassa ja odotella päiviä (!) jotta lukitus poistui.

  Olin yhteydessä Nordeaan, sanoivat tämän olevan turvallisuustekijä. Kerroin, että tässä nyt menee tavallaan koko kännykkämaksamisen juoni vituralleen (lompakkoa ei voikkaan jättää kotiin), mutta vastaus oli olan kohauttelua. Tällä hetkellä käytän kaikkia kortteja välillä myös fyysisesti lukijassa niin en tiedä onko "ominaisuus" muuttunut. Ja onko pankista/luottokortista/sovelluksesta riippuvainen.
   
  hmb ja hkultala tykkäävät tästä.
 2. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  677
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Vaihdoin normi OP-Visan OP-Visa Goldiin. Normivisan max. 6te luottoraja on ollu vähän tiukka, kun on useita perheen reissuja kortilla makseltu, niin se oli pääsyy vaihtoon. Saa nyt nähdä onko muuta konkreettista hyötyä. Autoja tulee vuokrailtua joku 3-5x vuoteen, kun Goldilla maksaa, niin omavastuu korvataan 1000e asti. Eipä tartte kalliita omavastuunpoistoja välttämättä ostella (aiemmin käyttänyt iCarhireinsurancea n. 50e/vuosi). Eipä tossa kai muuta järkevää etua ole.
   
 3. Tekila

  Tekila

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Ei ole mennyt vielä koskaan lukkoon Applen paylla. Käytän siis vain kelloa maksamiseen. Tosin kortti on aina mukana. En tiedä miten kävisi jos jättäisi kotiin..
   
 4. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Komplettin asiakaspalvelu avasi kortin ja taas toimi Gpayssa. Jäi vähän epäselväksi miksi lukittui, ilmeisesti vain "tekninen häiriö".

  Olen kyllä aika lailla vakuuttunut vajaan parin viikon käytön jälkeen tästä mobiilimakselusta. Ja kompletti vaikuttaa selkeästi ykköskortilta norskin tilalle varsinkin Gpay-tuen tultua.
   
 5. zettis

  zettis

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  28.04.2019
  Näin se taisi mennä Nordeankin kanssa, ehkä kolmannella lukituskerralla joku osasi jo sanoa että tämä on itseasiassa suunniteltu ominaisuus. Mutta en maalaile piruja seinille, toivottavasti kaikki tahot eivät ole ryssineet mobiilimaksamista samalla tavalla.

  Tätä olen kuullut muiltakin, että Applepayn ja kellon kanssa ei ole koskaan tullut lukkoa vastaan.
   
 6. hema

  hema Tukijäsen

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jep, liki kahden vuoden kellolla makselu takana eikä koskaan ole tarvinnut fyysistä korttia eikä mitään lukkiutumisia ole tapahtunut. Toimii niin hyvin ettei kortti ole enää edes mukana.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 7. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Gpay jos tavoitteena, niin kumpi parempi eduiltaan/hinnaltaan?

  Nordea Stockmann Master Card
  Kompplet Bank

  Edut ja haitat?
   
 8. evakko

  evakko

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Komplettin saatavuus ei taida olla mitenkään taattua eikä ilmeisesti edes helposti pääteltävissä mistä jää kiinni, täältä luettuna. Siitä syystä valitsin helpommaksi luulemani eli Stockmann-hakemus vetämässä Nordealla jo pari päivää, lieneekö aina manuaalinen käsittely vai mikähän siinäkin kestää, otin vielä pienellä luottorajalla ihan vaan puhelinta varten.
   
 9. Lammas

  Lammas

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2017
  Handelsbanken nostaa luottokortin vuosimaksun 30 eurosta 70 euroon. :eek: Tai no tilinhoitomaksu poistuu joten oikeasti korotus on 32,50:sta 70:een.
  Korttien hinnasto | Handelsbanken

  Minulla on ollut tuo kortti muistaakseni neljä vuotta ja olen ehkä kerran maksanut sillä, mutta olen kyllä tarvinnut sitä useammin kuin kerran, esim. ulkomailla vuokra-auto- tai hotellivarauksia tehdessä (mutta itse maksu silti aina jollain muulla (debit-)kortilla). En tiedä viitsiikö tuosta ihan 70 euroa maksaa, kun samalla rahalla saisi täällä Amerikassa varmaan useammankin maksullisen ei-luottotietoiselle tarkoitetun luottokortin.
   
  hmb tykkää tästä.
 10. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Onko missään vertailtu luottokorteissa olevia etuja? Lähinnä nuo tuoteturvavakuutukset ja matkavakuutukset kiinnostelisi.
   
 11. evakko

  evakko

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Syyksi kertovat lainmuutoksen (kuluttajaluottojen kuluihin tulee muutoksia). Laskennallisesti voi olla halvempi joillekin, eli 12 * 2,50 e th-palkkio ja jos matkustelee ja nostaa käteistä perillä tai joutuu ottamaan käteistä luotolta Suomessa:
  Tosin tilinhoitopalkkion pystyi välttämään maksamalla velan ennen laskun tulostumista joten osalle korotus on kova. Lisäksi
  joka toivottavasti on pankin oma päätös eikä lakimuutos siten vaikuttaisi Norwegianin lentopisteiden keräämiseen.
   
 12. Tekila

  Tekila

  Viestejä:
  131
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Nyt en nopsalla googlauksella löydä enää sitä Taloussanomien linkkiä, mutta Visa ja Mastercard hävisivät EU:ta vastaan oikeustaistelun ja niiden tulee tipauttaa korttiprovisioita nimenomaan ulkomaalaisten luottokorttien osalta. Tipautus on joku -40 % tämän hetken provisoista. Ymmärrettävää, että se pitää sitten jostain muualta saada.
  Tulee voimaan muistaakseni lokakuussa.

  Samalla tosiaan voi tulla muitakin muutoksia.
   
 13. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  510
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Kenelläkään kokemusta Norskin luottokorttiin saatavilla olevasta autovuokrauksen omavastuun poistavasta vakuutuksesta ?

  Hinta on alle 30/vuosi ja tolla sais tiputettua omavastuun muutamaan kymppiin.. kuulostaa ihan hyvältä enkä ehdoista nopeasti lukemalla löytänyt mitään ihmeellistä..
   
  hmb tykkää tästä.
 14. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 664
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Röntgenkuva kortista olisi varma tapa selvittää antennin sijainti mutta mikä olisi helpoin tapa saada kortti röntgeniin?

  Antenni on ilmeisesti tyypiltään kela-antenni, joten sen katkaiseminen yhdestäkin kohtaa estäisi sen toiminnan?
   
 15. qtba

  qtba

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Kieltämättä ihan mielenkiintoinen. Kattaakohan tuulilasin ja renkaiden vahingot?
   
 16. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  677
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Mulla on on OP Goldissa vastaava:

  OP-Visa Gold - Paljon muutakin kuin maksukortti

  "Uuden OP-Visa Goldin matkavakuutus poistaa vuokra-auton vakuutuksen omavastuun 1000 euroon asti. Pystyt välttämään autovuokraamoiden kalliit omavastuiden pienennysmaksut."
   
 17. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 290
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 18. Poppamies

  Poppamies Que pasa, ese?

  Viestejä:
  512
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan kohtuullinen matkavakuutus tulee mukana. Ja on se pramean näköinen.
   
 19. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 098
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aktian uusi virtuaalinen luottokortti:
  https://www.aktia.fi/fi/aktia-wallet/aktia-digital-gold-credit

  Verkossa maksaminen on entistä turvallisempaa kortin kertakäyttöisen turvakoodin ansiosta (CVC). Koodi on voimassa yhden ostoksen ajan, ja saat uuden koodin joka kerta. Uusi ostos, uudet korttitiedot.

  Vaan eikös monessa paikkaa edelleen voi maksaa ilman tuota CVC-koodia, niin pikkasen menee ohi kyllä tuo turva tuossa vielä. Ja muutenkin antaa vähän vääränlaisen kuvan, että koko kortti olis joka kerta uusi, mutta käsittääkseni itse kortin numero kylläkään ei ikinä muutu, mutta mainoslause kyllä antaa ymmärtää toisin.

  Ennenhän siis Aktialla oli virtuaalinen prepaid kortti, jossa muuttui kaikki tiedot aina. Tuolle ei ikinä tullut vastinetta lupauksista huolimatta. Muutenkaan Suomesta ei saa oikeaa prepaid korttia, jolla maksaa ja sitten voi heittää roskiin, antamatta henkilötietoja ostettaessa.
   
  joku tykkää tästä.
 20. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 101
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Saa k-ryhmän kaupoista kortin mihin ladataan tietty summa eikä sen ostaessa mitään tietoja kysytä. Ja ei rehellisellä ihmisellä ole mitään salattavaa omissa tiedoissaan. Hämäräheikit sitten erikseen.
   
 21. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 098
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eipä ny kyse ole hämäristä hommista ollu koskaan, en vain halua antaa tietojani joka paikkaan.

  En ymmärrä miksi sitä kutsutaan lahjakortiksi, kun siinä on kuukausimaksu?
  Paygoo Prepaid MasterCard® Gift - Paygoo

  Ja lisäksi kyseisen kortin käyttöhinnastossa on kohdat:
  Lunastus/irtisanominen – 12.50 EUR
  Kortin käyttämättömyysmaksu (24 kuukauden jälkeen) – 3.50 EUR/kuukausi


  Eli joudut maksamaan kun lopetat käytön, juu ei kiitos. Tän kortin kohdalla on niin monta outoa juttua kyllä, ja joudut antamaan puhelinnumeron jotta saat aktivoitua kortin, eli henkilötiedot siis joudut antamaan myöskin (prepaid puhelinliittymä tietenkin mahdollista, mutta alkaa tulemaan mukavasti turhia kustannuksia ja vaivaa).

  Eli edelleen se oikea prepaid kortti on hakusassa...
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019
  Mechanical Man tykkää tästä.
 22. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 101
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Lunastus/irtisanominen tarkoittaa sitä jos on käytössä oleva kortti missä on rahaa sisällä ja haluat lopettaa sen niin, että saat kortilla olevat rahat takaisin.

  Tuo käyttämättömyysmaksu tarkoittaa sitä jos korttia ei käytetä 24 kuukauden aikana niin se rupeaa veloittamaan sitä tuon ajan jälkeen.

  Kuukausimaksuakin ruvetaan veloittamaan vasta 6 kuukauden päästä ensimmäisestä käyttökerrasta.

  Jokuhan tuolla toisessa ketjussa sanoi, että kortin sai käyttöön ilman numeroa ja jos vaaditaan niin prepaid jos se oma numero joku maailman varjelluin salaisuus on.

  Eipä nuo ehdot nyt niin epäselvät ole.
   
 23. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Täytyi Aktian vanhassakin kortissa näyttää loppuaikoina henkkarit ostettaessa.

  Tässä on kaksi juttua:
  - täysin anonyymi kortti tuo liikaa lieveilmiöitä
  - kortin pitää jollain tapaa kuluttaa saldo pois jos se jää käyttämättömäksi (samalla tavalla myös prepaid puhelinliittymän saldo vanhenee, ja jopa useimmat vedonlyöntitilit vanhentuu)
   
 24. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Avaatko tätä? Eli mille taholle et halua antaa ja mitä tietoja? Luottokorttifirmalle omia henkilötietojasi? Ja ennen kaikkea: miksi et?
   
 25. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 098
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Sivustolle, josta olen jotain ostamassa, esimerkiksi anonyymia VPN palvelua, eipä sen ihmeempää. Kumma ettei omaa identiteettiä saa enää suojella, kaippa se vaan on harvojen juttu nykyään, olematta levittelemässä avoimesti elämäänsä Internetissä...

  Monessa maassa senkus menee vaikka markettiin ja nappaa prepaid VISA kortin hyllystä ja maksaa käteisellä ei ole ongelma.
   
 26. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  On kyllä väärä kysymys kysyä miksi jotain tietoa ei halua antaa. Pitäisi kysyä lähtökohtaisesti miksi se pitäisi?
   
 27. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No käytännön tasolla vastaus on helppo: jos haluat saada asiat hoidetuksi, tietoja yleensä pitää antaa. Joko siis elät askeettista elämää, tai mukaudut viranomaisten tai palveluntarjoajien tietovaatimuksiin. Ja tästä näkökulmasta siis kysyin, että miksi niitä tietoja ei voi antaa. Eikä vielä selvinnyt, miksi oma henkilöllisyys pitäisi salata VPN:n takia, ellei sitten ole tarkoitus käyttää sitä johonkin kyseenalaiseen. Mene ja tiedä.

  Totta kai myös palveluntarjoajat voivat pohtia, mitä kaikkea oikeasti täytyy asiakkailta kysyä ja mitä ei. Toisaalta käsittääkseni myös lainsäädäntö asettaa vaatimuksia.
   
 28. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Ennen ne saattoivat pohtia, mutta useimmiten kerättiin varmuuden vuoksi kaikki mahdollinen.

  EU lainsäädännön myötä onneksi nyt joutuvat punnitsemaan mitä tarvitaan. Ja on hyvä olla perustelut muotoiltu niin että voidaan vastata jos asiakas oikeutetusti kysyy.
   
 29. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  GDPR on kyllä hyvä asia ja jonkinlainen sulka EU:n hatussa. Se tuonut paljon toivottua järjestystä tiedonkeruuseen ja käyttäjien oikeuksiin.

  Mua tässä ihmetytti, että jättääkö joku luottokortin hommaamatta vain siksi, että ei halua antaa tietojaan jonnekin. Ja toki jokainen saa tehdä kuten tahtoo, ja minä saan ihmetellä.
   
 30. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Eiköhän sille tullut tarve edellä. VPN. Jonka hommaan minäkin anonyymisti, vaikkei tarvetta olisi.

  Prepaid-luottokortille olisi tarvetta kyllä. Matkoilla esimerkiksi.

  Pankkeja ymmärtää, koska sille löytyy myös ikäviä käyttökohteita jos täysin anonyymisti hankittavissa.
   
 31. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No haluatko sä avata tätä. Eli miksi? Mua siis aidosti kiinnostaisi kuulla syitä tai perusteluja. Onko joku erityinen syy, miksi VPN pitää hommata anonyymisti? Mitä skenaariota haluat vältellä?
   
 32. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Ei mitään tarvetta. Olen warettanut jotain viimeksi 20v. sitten.

  Minä näen tietosuojan niin että on syytä olla aina kriittinen. Mutta toki välttämätön ja tarpeellinen tieto annetaan.

  Olen nähnyt aivan käsittämättömiä tietosuojan laiminlyöntejä tietoja käsittelevien piittaamattomuuden, kouluttamattomuuden ja laiskuuden takia. Se on 1. syy.

  Syy 2. on riski tietomurrosta. Näitä on nähty ja suurimmasta osasta on vaiettu, ja osaa ei ole edes kohdeyritys huomannut.

  Syy 3. on simppelisti "mitä se sinulle kuuluu". Ei meistä kukaan kulje kadullakaan T-paidassa jonka selkään listattuna:
  - työtön
  - tilin saldo 118 euroa
  - eronnut 2 kertaa
  - peräpukamia
  - jne..
  Jokaisella on oikeus yksityisyyteen. Ja ennenkaikkea, ilman että halua kyseenalaistetaan. Kysyä voi toki, ei ollut tarkoitus kettuilla.
   
  Vaakajenga, valurauta, hmb ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 33. Mittubisi

  Mittubisi

  Viestejä:
  980
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2017
  En tiedä tuleeko oikeaan ketjuun, mutta olen miettinyt Visa Electronista siirtymistä tuohon OP:n tarjoamaan Visa Debit/Credit korttiin. Olen siis sen ikäinen vielä, että saan ilmaiseksi kortin niin mietin että onko tuossa mitään huonoja puolia. Lähinnä sen takia kun kaikkialla ei tuo Electron toimi ja sitten jos tilaa jotain netistä niin olisi kätevää luotolla maksaa. En välttämättä viittisi muiden pankkien tai yhtiöiden kautta hankkia korttia, kun tuntuu että menee vaikeeksi vai onko tästä jotain käytännön hyötyä paljonkin?

  Olen kanssa miettinyt juuri sitä jos jättäisi vaan Visa Electronin kotimaan käyttöön ja ottaisi jonkun Mastercardin(?) sitten ulkomaille ja nettiostoksiin, toimisiko näin?
   
 34. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 430
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Suurin käytännön hyöty ”oman pankin” kortista lienee se, että debit-puoli kytketään suoraan pankkitiliisi ja voit maksella tililtä käyttämättä luottoa. Jos olet muutoin electroniin tyytyväinen (nämä muuten poistuvat käytöstä lähitulevaisuudessa muutenkin, kts. Visa Electron -korteista luovutaan – uusi tuote tilalle) niin voit hankkia erikseen luottokortin jostain muualta. Mutta ottaen huomioon, että Electron poistuu markkinoilta niin voit ehkä harkita sen debit/credit-kortin hankkimista tässä vaiheessa.

  ”Ilmaisia” luottorkortteja saa mm. Bank Norwegianilta, ja ilmainen tarkoittaa siis kuukausimaksuttomuutta ja veloituksetonta ensimmäistä laskua (ns. maksuaikakortti). Näissä taas luoton korko todella paljon korkeampi kuin pankkien omissa korteissa, joissa niissäkin korko on niin iso, ettei sinne paljoa velkaa kannata keräillä...

  Verkossa kaikki kannattaa maksaa aina luottokortilla, koska silloin siinä on luottoyhtiö välissä turvaamassa sinua mm. myyjän konkurssin sun muiden yllätysten varalta.

  Jos matkustat ulkomaille, niin hanki silloin kaksi korttia mukaan. Nimimerkillä pankilta tekstari ”korttisi xxx on suljettu turvallisuusvalvonnan havaitseman riskin vuoksi” kesken lomamatkan :btooth:
   
  hmb ja Mittubisi tykkäävät tästä.
 35. Mittubisi

  Mittubisi

  Viestejä:
  980
  Rekisteröitynyt:
  15.01.2017
  Kiitoksia näistä. Uskon että hankin tuon oman pankin (OP:n) Debit/Credit-kortin. Sitten jos enemmän alkaa matkustelemaan niin ottaa sitten jonkun toisen kortin rinnalle.:nb:
   
 36. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 430
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Käsittääkseni norski myöntää kortteja aika hövelisti (ts. aikalailla kaikille hakijoille) niin sieltä saa tarvittaessa toisen kortin parin viikon toimitusajalla.

  Itsekin tilasin viime kesänä ennen lomareissua yhden reissukortiksi ja duunikaveri teki tänä kesänä saman suosituksestani. Senhän voi tehdä myös niin päin, että höylää reissussa norskia, jos se skimmataan niin sen suluttaminen ei harmita yhtä paljon kuin pääkortin kuoleminen :D
   
  Mittubisi tykkää tästä.
 37. Dalle

  Dalle

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläkin nyt jonkun aikaa Kompletin kortin käyttöä takana, noin 800€:llä tullut vingutettua ja pisteitä kertnyt 135p eli n. 1,5%. Bonusten pyöristykset on joo hyviä, periaatteessa kannattaa pieniä ostoksia tehdä kun 5€ summalla saa bonuspisteen joka on siis 0,10€ (eli 2% palautus vaikkei ostaisi netistä), saa nähdä ruuvataanko tota tulevaisuudessa jotenkin.

  P.S. Itse nostin 100pistettä ja tuli tasan 10€ palautus.

  E539690A-E34E-4BD7-A783-BB86277264C6.jpeg
   
 38. tenux

  tenux

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  22.01.2019
  Tässä avaudun vaan, että S-pankki on täysi paska.

  Hain tänään luottokorttia 5000e rajalla, joka oli ehkä turhan suuri, mutta pistin sen kuitenkin, automaatti joka käsitteli hakemusta ilmoitti heti että ei myönnetä. No mietin että 3000e rajalla ja kun kerran s-market/pankki vieressä ajelin sinne ihan asiakaspalvelijan kanssa keskusteluun ja hain uudestaan 3000 rajalla, sama juttu automaatti vastasi heti että ei myönnetä.
  Mulla on 3000 Joustoluotto OP:sta, jota maksettu puoli vuotta ja 1000e jäljellä, sekä mastercard (paska) kortti aktiiviraha joka on tyhjä 1000e luottorajalla, eli 4k yhteensä ja 3k vapaana. Selitin että pistän nämä pois ja siirryn yhteen isompirajaiseen luottokorttiin, kun pitäs ostaa verkkotilauksia ulkomailta siinä 1000e tai hieman yli ja OP joustoluotolla ei ole sitä ostoturvaa nettiostoksille.

  Tulot noin 2000e kuussa vakityö ja oma asunto ja muita tuloja mm. pääömatuloja joku 1000-2000/vuosi. Aiemmin ollut 30 000e vuosi pääomatuloja. Ainoa mikä ehkä asiassa nipisti oli se, että olin vaihtanut työpaikkaa ja ollut nykyisellä vasta 10kk ja hakemuksessa pitäisi siis olla ilmeisesti että on ollut 2v.

  No hakemus Norvegianille, sama summa, myöntävä korttipäätös tuli heti, Propsit norskeille. Potkua suomalaisille.

  Mietin kyllä OP visa yhdistelmää, mutta aika kova kk ja vuosimaksu, tosin korko pienempi
   
 39. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  933
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Samaan aikaan OP/Nordea myöntää 2k limitillä luottokortin, jos vaan on opiskelupaikka korkeakoulussa.:D
   
 40. rogerpe

  rogerpe Make ATK Great Again

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  OP omistaja-asiakkaana päivittäispankkipalvelut (verkkopankki+Visa) 2,95e/kk. Toki Norwegianillakin pärjää, mutta matkustaessa hyvä olla kaksi korttia.

  50k+ tuloilla sai Norwegianilta ja OP:lta 6ke luottorajalla
   
 41. tenux

  tenux

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  22.01.2019
  OP omistaja asiakas olen, joo mietin kun tuon aktiivirahakortin ilmeisesti lopetan, jos ottais OP-Visa-plussa ihmekortin lisäksi, ostoksia on paljon K-kauppoihin ja S-ryhmä myös, omistajajäsen molempiin.
  Olen aika pitkään elänyt luottokortittomana, kun tilillä olli aina yleensä joku 10 000e, mutta ei nyt enää ja pitäs tilata saksasta osia noin 1500e ehkä ja siihen hyvä saada ostoturva.
  Tällä hetkellä vaan tilanne että jos menee ostot yli 1000e niin ei pysty kerralla maksaan, silloin norvegian kirpaisee korkeammalla korolla, eli siihen OP-visa voisi olla kyllä hyvä, mutta kun siinä luotto pienenee niin se on kalliimpi kk/vuosimaksuineen...
   
 42. valexi

  valexi

  Viestejä:
  859
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  @tenux kerta fyrkkaa löytyy, eikä tarvii kulutusluottona korttia pitää, niin siirrä sinne Visalle tililtä rahaa, niin voit ostaa tuotteesi ostoturvan kanssa.

  Eli vaikka 1000e luottoraja, siirrä Visalle toinen 1000e ja voit ostaa vaikka 2000e tuotteen.

  Tuollein itse teen, jos on esim. ulkomaanmatkaa ym. maksettavana, niin laitan etukäteen rahaa jemmaan Visalle, niin reissussa voi vinguttaa vain luottopuolta.

  Edit: Tässä vielä halpa "pikavippi":
  Kaikkihan tietää, että luoton puolelta tilille siirtäminen maksaa ja kovat korot jne.

  Laita kaverille MobilePaylla vaikka 500e ja se siirtää sen sulle takas (credit puoli kytketty MobilePayhin). Tuon 500e kun maksat kuukauden sisällä, niin 0% korko.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2019
  hmb tykkää tästä.
 43. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Norwegian nyt myöntää kortin lähes kenelle vain, sillä korot on aivan helvetilliset ja tekevät voiton sillä. Kyseinen kortti tykkää sitten tehdä ostoksia Norjan kruunuissa, josta syntyy sitten häviötä valuuttakonversioiden takia. Suostuivat minulle muutama vuosi sitten hyvittämään näitä useamman sadan euron edestä sillä käytin korttia aktiivisesti.

  Hyvä vaan, ettei S-Pankki myönnä kortteja heppoisin perustein. Heillä on ollut aina tiukat kriteerit kenelle luottokortteja myönnetään. Jos on epäilyksiä omasta maksukyvystä tai epäilys siitä, että luotonmyöntäjä ei mahdollisesti innostu kortin myöntämisestä järkevintä on hakea luottokorttia ensin 1000 euron luottorajalla ja sitten tarvittaessa neuvotella lisää.

  Norski muuten myönsi mulle kortin samantien 7500 euron luottorajalla. Lopulta hävitin mokoman noiden valuuttakonversioiden takia.
   
 44. Vipu

  Vipu

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ai että mitä?!
  Voitko vielä selittää tarkemmin, siis jos ostan esim 1000€ edestä kuukaudessa norwegianin kortilla ja maksan aina ajallaan sen 1000€ niin jäänkö kuitenkin miinukselle jostain?
   
  hmb tykkää tästä.
 45. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  939
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Et, jos ostoksesi ovat euroissa. Mutta JOS ostoksesi on esimerkiksi dollareissa niin Norwegian kääntää sen ensin norjan kruunuiksi (NOK) ja vasta sitten euroiksi. Kurssi on huonompi kuin suoraan USD->EUR.

  Ja tämä siis vain JOS et ole tajunnut itse sieltä kortin asetuksista tai paypalista muuttaa tätä asetusta. Oletuksena siis näin, mutta sen saa ihan suoraan USD->EUR ihan parilla klikkauksella. Ihan sama juttu siis kaikissa luottokorteissa, mutta tietysti suomalaisissa korteissa on tuo euro jo oletuksena.

  Vähän sama kun ulkomailla luottokortilla maksaessa saa monesti valita maksaako euroissa vai paikallisessa valuutassa. Valitsemalla eurot häviää 99% varmasti verrattuna paikallisessa valuutassa maksamiseen sillä korttipääteyhtiön kurssi+komissio on 99% varmasti huonompi mitä luottokortin.
   
 46. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Ainakin muutama vuosi sitten myönnettyjen korttien issuer country oli Norja. Tämä tarkoitti sitä, että kortti tykkäsi veloittaa ostokset Norjan kruunuissa. Kun osti esim dollarihinnalla olevan tuotteen niin kortti päätti tehdä konversion norjan kruunuista dollareiksi. Jokainen ostos teki tappiota ostoksen suuruudesta riippuen kymmenistä centeistä joissakin tapauksissa useampaan kymmeneen euroon. Tätä tapahtui ainakin Ebayssä ellei joka kerta erikseen valinnut, että ostos veloitetaan suoraan kohteen valuutalla.

  Edit: Ebayn asetuksia kahlaamalla voi myös löytää pysyvän asetuksen, mutta se on taitavasti kätketty ja tuppaa jostain syystä vaihtumaan takaisin.
   
 47. Vipu

  Vipu

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Okei, kiitos.
  Nyt kun olen täällä kattomassa norwegianin asetuksia niin en kyllä mistään löydä tuohon liittyvää asetusta.
   
  hmb tykkää tästä.
 48. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 430
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  No ei tee ainakaan enää nykyään. Kortin luottotilin valuutta on euro ja sillä valuutalla menee ostoksetkin läpi. Mikäli maksat ulkomailla jollain muulla valuutalla kuin euroissa, tulee valuuttakonversio siitä valuutasta euroihin.

  Terveisin: viime kuussa kortilla ulkomailla maksanut

  Edit: muutaman kerran on kyllä maksupääte tarjonnut vaihtoehtoa maksaa suoraan NOK:eilla, mutta automaattisesti ei kortti ole sellaista tehnyt
   
  hmb ja Skøgø tykkäävät tästä.
 49. Nurffe

  Nurffe

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Bingo. Täällä kans norski aktiivisessa käytössä joka puolella palloa ja mitään typeryyksiä ei ole NOK käännösten kanssa tullut kun en maksa ikinä kruunuissa..
   
  rogerpe ja hmb tykkäävät tästä.
 50. Vipu

  Vipu

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Okei, no hyvä, en ole niin tarkkaan tutkinut ulkomailta ostoja että onko joku pari euroo mennyt jossain muunnoksissa mutta ei näköjään ole mennyt kun ei ole tullut koskaan vastaan.
  Hankin kortin siis joskus vähän päälle vuosi sitten.