Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Koodi:dd if=/dev/vanhalevy of=/dev/uusilevy bs=1024k
dd- kopio ei vältämättä toimi suoraan jos on käytetty mountissa levyn uuid:tä, se yleensä vaihtuu levyn mukana.
Ainakin itse olen joutunut päivittämään uuid:t fstabissa ja päivittämään grubin uudelle levylle ennen kuin kone boottaa siltä. Tosin viimeisin klooni on ennen uefi- aikaa, saattaa toimia nykykoneissa eri tavalla.
Samoin jos levyn geometria/blokkikoko on sopivasti eri kuin vanhassa niin saattaa vaatia säätöä.
Itse ainakin mounttaan partitioiden UUID:illa, jotka toki kopioituvat. Ongelmia syntyisi vain siitä, jos pitäisi molemmat levyt samaan aikaan kytkettynä kloonauksen jälkeen.
Toki, mutta kysyjä halusi "tarkkaa peilikuvaa" ja oli mahdollisesti kopioimassa identtiselle perinteiselle levylle. Silloin dd:llä koko devicen kopioiminen on erittäin helppo ja toimiva ratkaisu.
Ai niin. On hyvä olla tuo win2go. Taas oli Bios-päivitys. Mutta sulla tais olla win ja mintti samassa koneessa.Itsellä myös legion peli-lenovo, mint cinnamon. Tuo slimbookin softa näyttäisi käyttävän TLP:tä taustalla ainakin johonkin. Kommenteissa oli jonnin verran ongelmaa raportoitu notta en tiedä otanko käyttöön, joku oli kokeillut, tullut ongelmia ja poistanut ja silti jäi jotain ongelmaa.
Joo dual-boot. Muuten, vinkkinä, lenovon vantage softan päivitysten haku ei itsellä tarjonnut ollenkaan "Intel Management Engine 12.0 Firmware" päivitystä kun vertailin mitä ajureita windows automaattisesti asensi heti kättelyssä puhtaaseen asennukseen Vs. mitä ajureita Vantage sen jälkeen tarjosi Vs. mitä lenovon tämän läppärin ajurien lataussivulla oli tarjolla. Uusimman biosin BHCN39WW olin kerinnyt asentaa nettisivujen kautta ennen tätä vertailua joten en tiedä olisiko sitä tarjottu vai ei. Vantage löysi vain kaksi Vantageen (edge/gaming jos muistan oikein) liittyvää päivitystä ja GeForce Experience paketin. Windows oli asentanut kaikki muut ajurit ja ne versiot olivat suurimmaksi osaksi samat lenovon sivuilla olevien kanssa, paitsi kolmessa tapauksessa windows oli asentanut uudemman ajurin mitä lenovo tarjosi. Joutuu siis aina välillä kurkkaamaan lenovon sivuilta ne ajurilistat läpi.Taas oli Bios-päivitys. Mutta sulla tais olla win ja mintti samassa koneessa.
Palatakseni vielä tähän jos jotain jäi kiinnostamaan, löysin tällaisen ratkaisun asiaan:Onko tuo suspend servicen korvaaminen suspend-then-hibernate servicellä järkevää? Voiko tulla jotain ongelmia?
/etc/systemd/system/systemd-suspend.service.d/override.conf
ja sinne sisään:[Service]
ExecStart=
ExecStart=/lib/systemd/systemd-sleep suspend-then-hibernate
/etc/systemd/sleep.conf.d/suspend_then_hibernate_delay.conf
ja sisään (jos haluaa 2h suspendin jälkeen hibernaten):[Sleep]
HibernateDelaySec=2h
EDIT: Ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin minkään päivityksen ei pitäisi nollata näitä säätöjä.
Toki, mutta kysyjä halusi "tarkkaa peilikuvaa" ja oli mahdollisesti kopioimassa identtiselle perinteiselle levylle. Silloin dd:llä koko devicen kopioiminen on erittäin helppo ja toimiva ratkaisu.
Koodi:dd if=/dev/vanhalevy of=/dev/uusilevy bs=1024k
Miksi ehdottaa dd jos lähde on huomattavasti suurempi kuin kohde (vaihtoehto b)? Hohhoijjaa taas..Tässä vielä yksi step by step -ohje, miten tehdään identtinen kopio kovalevystä toiselle levylle linuxin dd-komennolla, mukana runsaasti rautalankaa:
How to clone disks with Linux dd command
In this tutorial well refer to a practical example of Linux dd command that can be used by system administrators to migrate or clone a Windows Operat...www.howtoforge.com
Miksi ehdottaa dd jos lähde on huomattavasti suurempi kuin kohde (vaihtoehto b)? Hohhoijjaa taas..
Miksi ehdottaa dd jos lähde on huomattavasti suurempi kuin kohde (vaihtoehto b)? Hohhoijjaa taas..
Hiton vaikeaa monet asiatlinuxissatai ainakin mintissä. Ja bugista. Cinnamon prosessi randomisti vetää cpu/tuulettimen tappiin ja se pitää restartata, joskus randomisti sleep/suspend ei enää toimikaan, pari kertaa läppärin powerinappi lopettanut toimintansa (pitkä painallus onnistui, muuta sillä ei sitten voinut tehdä, oletuksena on ollut, että antaa power-valikon painalluksesta), bluetoothin kanssa sama juttu, lisäksi bt jossain vaiheessa meni sellaiseksi, että normibootissa on aina pois päältä oletuksena vaikka aluksi oli päällä, en tiedä mitä on tapahtunut, en ole mistään sellaista säätänyt. Just fixasin ongelman näytön kirkkauden säädössä joka ei toiminut yhtäkkiä enää ollenkaan vaikka aiemmin toimi. Enkä ymmärrä miksi ainakaan tässä mintissä ei ole automaattisesti, tai manuaalisesti säädettävissä näytön kirkkautta tietylle prosentille kun mennään akkuvirralle, aika perusjuttu esim. windowsissa ja muistaakseni macossissakin. Redshift (ynnä muut variantit) ovat IMO surkeita ja bugisia, ja ne ei näytä olevan säädettävissä yksinkertaisesti "aika päälle, aika pois, värisävy, on/off" kuten esim. kännykässä saa, pitää olla joku geolokaatioon perustuva värisävyn säätö ja vielä rampitus sen mukaan miten aurinko laskee/nousee joka toimii suomen oloissa hemmetin huonosti, varsinkin talvella. EDIT: En tosiaankaan halua, että monitori lähtee vetämään punaiseen suuntaan kun kello on jotain 16-17:00.. en ole kuudelta menossa nukkumaan. /vent
Lenovo. Toivotaan, että jotain isompaa alkaisi tapahtumaan, linux-maailman fragmentoituminen niin moneen distroon (ja muissakin asioissa) kyllä mielestäni on yksi isoin ongelma, kaikki haluaa tehdä eri tavalla, jolla tietenkin on myös positiivisiakin puolia. Milloin vihdoin tulisi "year of linux desktop"? Mutta esim. tuohon "akun varassa automaattisesti näytön kirkkaus x%" asiaan, mikä on estänyt esim. minttiä/cinnamonia(/gnome?) ettei tuollaista ole saatu aikaiseksi? Jotenkin luulisi, että olisi kohtuullisen yksinkertaista lisätä tuollainen toiminto ja sille pari gui-elementtiä power-asetuksiin. Ei tainnut olla xfce:ssäkään joka pitäisi olla enemmän konfiguroitavissa, en tosin muista nyt enää kunnolla. Jotenkin vaikea kuvitella, että ne henkilöt jotka tällaiseen voisivat vaikuttaa käyttäisivät vain pöytäkoneita.Ehkä pientä valoa on koska olikos se nyt dell vai mikä joka taitaa alkaa jotain läppäreitä toimittaa Fedoran kanssa. Ehkä sitä kautta sitten alkaa samalla tulla panostusta noihin tiettyihin asioihin
Lenovohan se alkoi Fedoran kanssa yhteistyöhön ja näyttäisi pystyvän jopa firmwaret päivittämään nyt Linuxin kautta noissa vermeissä (en tiedä miten paljon on malli rajoituksia). Ihan hyvä edistyminen tuolla saralla, olisihan se mukava jos muutkin valmistajat alkaisi Linuxia jossain muodossa enempi tukemaan.Vaikka Dell vai kuka nyt olikaan alkaa linuxia shipata läpyttimissään niin se ei silti tarkoita että parannusta tulisi kaikkiin läpyttimiin, he panostavat vain omiin tuotteisiinsa, toki sellaiset asiat jotka käyttää jotain stantardia rajapintaa voi parantua kaikissa, mutta läpyttimissä on hyvin paljon kaikkea valmistajakohtaista viritystä.
Lenovo kyseessä ja tullut jo Fedora ja Ubuntu koneet. Nämä vaan ei ole myynnissä ympäri maailmaa vaikka lupasivat.Linuxin kanssa kannattaa pitää mielessä että se on pääsääntöisesti palvelimissa käytössä. Desktop puoli on jäljessä mäsää ja omenaa ja siihen on monia syitä.
Suurin syy on se että linux ei ole desktop puolelle saanut nostetta juurikaan. Ei ole mitään vahvaa tahoa joka olisi valmis panostamaan rahallisesti että asioita saataisiin toimimaan paremmin, vaan asioita toteuttaa pääasiassa yksityiset henkilöt ja lopputulos on sitten vaihtelevaa koska monet valmistajien viritykset on sellaisia että ne tehdään sitten linuksiin yritys/erehdys periaatteella.
Hyvä esimerkki on esim. lmsensors. Voltti arvot on monesti ihan mitä sattuu koska se mitä telemetria piiri ilmoittaa luvuksi, vaatii monesti monimutkaisia laskentakaavoja jotta saadaan se suht tarkka lukema esitettyä ja nämä kaavat ei ole julkista tietoa vaan niitä on saatu sitten vaihtelevalla menestyksellä ongittua esim. emo valmistajilta. Näissä kuluttaja emoissa toki on linux tuki mutta se on monesti perustason tuki eli kaikki välttämättömät hilavitkuttimet saadaan toimimaan, mutta ei mitään extraa.
Monesti se emovalmistajien suhtautuminen asiaan on että me ei tueta linuksia eikä sitten saada mitään infoa.
Ehkä pientä valoa on koska olikos se nyt dell vai mikä joka taitaa alkaa jotain läppäreitä toimittaa Fedoran kanssa. Ehkä sitä kautta sitten alkaa samalla tulla panostusta noihin tiettyihin asioihin, toi hibernate/sleep sun muut härpättimet on aina ollu aika kehnossa jamassa linuxissa.
Olen itseasissa ihmetellyt sivusta sinun säätöjä ja miettinyt että on aika pitkälle tultu kyllä kun noinkin hyvin toimii. Joskus meinaan hibernate oli sellainen että hyvin useasti ei enää kuvaa tullut kun siitä palattiin ja kaikkea muuta aina kernel panikkiin.
Vaikka Dell vai kuka nyt olikaan alkaa linuxia shipata läpyttimissään niin se ei silti tarkoita että parannusta tulisi kaikkiin läpyttimiin, he panostavat vain omiin tuotteisiinsa, toki sellaiset asiat jotka käyttää jotain stantardia rajapintaa voi parantua kaikissa, mutta läpyttimissä on hyvin paljon kaikkea valmistajakohtaista viritystä.
Toivotaan, että jotain isompaa alkaisi tapahtumaan, linux-maailman fragmentoituminen niin moneen distroon (ja muissakin asioissa) kyllä mielestäni on yksi isoin ongelma, kaikki haluaa tehdä eri tavalla, jolla tietenkin on myös positiivisiakin puolia.
Jep. Nyt on kyllä pakko hieman vuodattaa, kun itselläni on herännyt kysymyksiä Ubuntua, Fedoraa ja archia käyttäneenä:Joo deskari puolella on paljon kyllä asioita levällään. Yksi suuri ongelma on audio puoli edelleen. Pulseaudiolla päästään jo aika pitkälle, mutta ei sekään ole täydellinen. Ja nythän sen kehityskin on pysähtynyt kun pipewire on nostamassa päätään ja pulsen kehittäjä käsittääkseni on palkattu ihan pipewireä vääntämään. Mutta pw on vielä ihan vaiheessa, saa nähdä milloin se olisi siinä vaiheessa että se jo voisi korvata pulsen.
Testasin pw:tä asennella Fedora 33:n ja aika laihoin tuloksin.
Kuulostaa pahalta mutta kysytään nyt kuitenkin, mitä olet käyttänyt?- Virranhallintaprofiileja ei ole vakiona ollenkaan vaan joutuu jotain 3. osapuolen packageja käyttämään. Nekään eivät luonnollisesti toimi ilman tappelua ja hirmu säätämistä.
Itsellä on itse suspend toiminut ihan hyvin enkä ole (ymmärtänyt?) siihen liittää mitään ongelmia, paitsi ne muutamat kerrat kun se ei ole toiminut ollenkaan, mutta olen nyt tässä vähän mietiskellyt ja alkanut miettiä, että olisiko se hibernate joka noita ongelmia aiheuttaa? Bt/suspend/grub valikosta windows katoaa/os-prober ei anna mitään outputtia/yms. random outouksia silloin tällöin. Pitää ottaa pidempi testijakso tässä kokonaan ilman hibernatea ja katsoa miten käy.Ja sitten tuo loputon murheen kryyni, josta täälläkin on paljon puhuttu, on tuo suspend.
TLPtä ja slimbook batterya ubuntulla. TLP toimii muuten mutta lataa aina 100% vaikka asetettu raja 90 jne. Slimbook battery taas toimi välillä hyvin ja välillä ei ollenkaan.Kuulostaa pahalta mutta kysytään nyt kuitenkin, mitä olet käyttänyt?
Ihan suspend sekoilee omalla kohdallani. Yleensä vaipuu ihan normaalisti, mutta herätessä milloin on musta screen ja milloin ei toimi hiiri ja toisella kertaa sormenjälkilukija yms.Itsellä on itse suspend toiminut ihan hyvin enkä ole (ymmärtänyt?) siihen liittää mitään ongelmia, paitsi ne muutamat kerrat kun se ei ole toiminut ollenkaan, mutta olen nyt tässä vähän mietiskellyt ja alkanut miettiä, että olisiko se hibernate joka noita ongelmia aiheuttaa? Bt/suspend/grub valikosta windows katoaa/os-prober ei anna mitään outputtia/yms. random outouksia silloin tällöin. Pitää ottaa pidempi testijakso tässä kokonaan ilman hibernatea ja katsoa miten käy.
Olipas. Jos jotakuta kiinnostaa, tee tiedostoRedshift (ynnä muut variantit) ovat IMO surkeita ja bugisia, ja ne ei näytä olevan säädettävissä yksinkertaisesti "aika päälle, aika pois, värisävy, on/off"
$HOME/.config/redshift/redshift.conf
ja sinne:; Global settings for redshift
[redshift]
; Set the day and night screen temperatures
;temp-day=5700
;temp-night=3500
temp-day=6500
temp-night=4000
; Custom dawn/dusk intervals.
; Instead of using the solar elevation, the time intervals of dawn and dusk
; can be specified manually. The times must be specified as HH:MM in 24-hour
; format.
;dawn-time=6:00-7:45
;dusk-time=18:35-20:15
dawn-time=8:00
dusk-time=22:00
Haluaisin siirtää Encfs-levyn toiselle koneelle Windowsin kautta. Riittääkö että siirrän Linuxissa jonkin yhden tiedoston Encfs/.Private -kansiosta Windows-partitiolle?
.Private -kansiossa on .encfs6.xml, pari kansiota ja yksi tiedosto jonka koko näyttäisi vastaavan levyn kokoa. Parissa kansiossa on kyllä paljon tavaraa myös.
Siinä kansiossa jossa .encfs6.xml sijaitsee pitäisi olla tiedostoja ja/tai alikansioita joiden nimi on epämääräistä aakkoskeittoa. Näissä on se varsinainen kryptattu tieto. Itse .encfs6.xml sisältää kryptauksen avaamisen kannalta oleellisia tietoja, eli kaikki tuon .Private-kansion sisältö on syytä kopioida.
Huomaa että Linuxissa tiedostot voivat olla harvoja (englanniksi sparse), eli jos tiedostossa on pitkiä pätkiä pelkkiä nollatavuja, tällaiset pätkät voidaan jättää tallentamatta levylle: tiedostojärjestelmän metadataan tulee vain lyhyt merkintä "tässä välissä x lohkoa nollatavuja". Kun tiedostoa luetaan, tiedostojärjestelmä antaa automaattisesti tiedot sovellukselle sellaisena kuin ne olisivat jos nämä nollatavulohkot olisivat paikallaan. Tämä mahdollistaa sen että levyllä voi olla tiedosto jonka hakemistolistauksessa olevalla koolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka paljon tilaa se oikeasti vie levyltä.
Linuxissa (ja muissa unixmaisissa systeemeissä) esim. "ls -l" -komennolla hakemistolistauksessa näkyvä tiedoston koko vastaa kysymykseen "jos luen tämän tiedoston alusta loppuun, paljonko siinä on luettavaa?".
Se kuinka paljon tiedosto oikeasti vie tilaa levyltä on sitten aivan eri kysymys, ja siihen vastaa komento "du".
Siinä kansiossa jossa .encfs6.xml sijaitsee pitäisi olla tiedostoja ja/tai alikansioita joiden nimi on epämääräistä aakkoskeittoa. Näissä on se varsinainen kryptattu tieto. Itse .encfs6.xml sisältää kryptauksen avaamisen kannalta oleellisia tietoja, eli kaikki tuon .Private-kansion sisältö on syytä kopioida.
Huomaa että Linuxissa tiedostot voivat olla harvoja (englanniksi sparse), eli jos tiedostossa on pitkiä pätkiä pelkkiä nollatavuja, tällaiset pätkät voidaan jättää tallentamatta levylle: tiedostojärjestelmän metadataan tulee vain lyhyt merkintä "tässä välissä x lohkoa nollatavuja". Kun tiedostoa luetaan, tiedostojärjestelmä antaa automaattisesti tiedot sovellukselle sellaisena kuin ne olisivat jos nämä nollatavulohkot olisivat paikallaan. Tämä mahdollistaa sen että levyllä voi olla tiedosto jonka hakemistolistauksessa olevalla koolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka paljon tilaa se oikeasti vie levyltä.
Linuxissa (ja muissa unixmaisissa systeemeissä) esim. "ls -l" -komennolla hakemistolistauksessa näkyvä tiedoston koko vastaa kysymykseen "jos luen tämän tiedoston alusta loppuun, paljonko siinä on luettavaa?".
Se kuinka paljon tiedosto oikeasti vie tilaa levyltä on sitten aivan eri kysymys, ja siihen vastaa komento "du".
Tuli hankittua Nvidia Shield TV mediatoistimeksi, kun vanha Kodi-boxi sanoi itsensä irti. Kodin kanssa toistui kivasti tekstitykset myös kuvaformaateissa ilman transkoodausta, mutta Shieldin oma Plex app ei osaa kuin polttaa .sub muotoiset tekstitykset. Tämähän ei sinänsä olisi ongelma, mutta se tarkoittaa Plexin kanssa sitä, että myös HD-audio transkoodataan toiseen formaattiin. Tämän haluaisin välttää.
Miten tätä ratkoisi? Olen pohtinut onko olemassa jotain softaa, joka palvelimen päässä muuntaisi .sub-tiedostot .srt-muotoon. Onko jokin järkevä softa joka tukisi myös .sub-tiedostoja saatavilla Shieldille? Tuossa omat ideani. Tuleeko muita mieleen?
This isn’t a bug, it’s a limitation that we are trying to remove but haven’t yet.
Basically when the audio needs to be transcoded and subtitles are enabled, the only way we can keep them in sync (and to deliver them to the clients) is to burn the subtitles into the video. When the audio doesn’t need to be transcoded everything direct plays rather than direct streams, so the subtitles can be played directly by the client.
The limitation itself is in the HLS protocol which only supports subtitles over WebVTT, which we currently don’t support.
Ei srt subien pitäisi aiheuttaa transkoodausta jos video ja audio muuten toistuisi suoraan. Oletko varma että ei ole audioraidan vika tuossa nyt? Shieldillähän voi Kodia myös käyttää jos se tuntuu paremmalta, itse ainakin käytän sitä kun ei ole tarvetta katsoa muilla laitteilla niin ei tuosta Plexistä oikein mitään hyötyä ole.
Quote Plexin työntekijältä:
Joku sovellus varmaan luo tuon kansion. Onko yhteyttä jonkun sovelluksen käynnistyksen ja tuon välillä? Jännä nimi voisi johtua siitä että sovellus laittaa nimen ja/tai unicodet jotenkin väärin tjsp.Olisiko täällä viisaammilla hyviä arvauksia tällaiseen:
Huomasin äsken että Linux Mint koneelle oli ilmestynyt kotikansioon kummallinen kansio jonka nimessä Kiina/Korea-merkkejä, tämä on itseasiassa jo toinen kerta kun huomaan tällaisen tapahtuneen, edellinen kerta oli ehkä n. vuosi sitten, ja nyt toi kuvassa viimeisenä näkyvä kansio näyttää luomispäiväkseen viime sunnuntain... Onko tähän joku looginen selitys mikä tämmöisiä voisi aiheuttaa vai täytyykö vetää foliopipoa tiukemmin päähän..?
Itsellänikin kävi mielessä että jonkin tietyn ohjelman käynnistys tai päivitys aiheuttaisi näitä, päivityshistoriassa ei mikään päivitys ainakaan osu viime sunnuntaille (22. pvä marraskuuta). Kone toimii ns. surffikoneena, sillä ei juuri muuta tehdä kun käytetään Firefoxia ja kuunnellaan toisinaan musiikkia Samba-jaon yli NAS-koneelta eli potentiaaliset ohjelmat ovat laskettavissa yhden käden sormilla.Joku sovellus varmaan luo tuon kansion. Onko yhteyttä jonkun sovelluksen käynnistyksen ja tuon välillä? Jännä nimi voisi johtua siitä että sovellus laittaa nimen ja/tai unicodet jotenkin väärin tjsp.
Kansion nimi oli ᓔVᇜᓔV㠀ᇙᓔV eikä sillä tunnu googlella/duckduckgo:lla oikein mitään järkevää löytyvän, ei edes vaikka pätkisi siitä vain osia ja hakisi niillä, google translate ei myöskään anna mitään käännöstä koko litannialle tai sen osille, oletan että merkit ovat täysin sattumanvaraisia.Jos sen kansion nimen kopioisi ja etsisi googlella, löytyisköhän mitään vinkkiä?
Tää olisi voinut olla joo hyvä tieto, menin vain pölvästinä jo poistamaan kansion (shift+del), joten asia jäänee mysteeriksi...Tai katsoisi kansion nimen konsolin puolelta jos siellä vaikka olisi eri merkistökoodaus käytössä.
Itsellänikin kävi mielessä että jonkin tietyn ohjelman käynnistys tai päivitys aiheuttaisi näitä
Kansion nimi oli ᓔVᇜᓔV㠀ᇙᓔV eikä sillä tunnu googlella/duckduckgo:lla oikein mitään järkevää löytyvän, ei edes vaikka pätkisi siitä vain osia ja hakisi niillä, google translate ei myöskään anna mitään käännöstä koko litannialle tai sen osille, oletan että merkit ovat täysin sattumanvaraisia.
sudo apt install mlocate
sudo updatedb
locate ᓔVᇜᓔV㠀ᇙᓔV
E1 93 94 56 EE A0 80 E1 87 9C
E1 93 94 56 E3 A0 80 E1 87 99
E1 93 94 56
Ei näytä mlocate tuota rimpsua mistään muualta löytävän ja tuo /etc/skel-kansiokin on tyhjäItse varmaan asentelisin mlocaten (jos moista ei vielä ole) jonka jälkeen katsoisin löytyykö tuota mistään muualta.
---
Saattaisin myös vilkaista löytyykö /etc/skel kansiosta jotain hassua. En tiedä kopioituuko tuon sisältö mahdollisesti joidenkin päivitystenkin yhteydessä home kansioon, mutta ei sinne kurkkaamisesta haittaakaan varmasti ole.
Täytyy vähän opiskella miten nuo säännöt toimivat, sain ainakin alkuun aikaiseksi että /home/käyttäjä -kansiossa kaikki muutokset kirjataan lokiin, tosin näköjään firefoxin käyttäminen tuntuu floodaavan tuon lokin täyteen kun se kirjoittelee .mozilla/firefox kansioon koko ajan jotainAuditd:lla tuon saisi halutessaan kiinni. Eli tekee sellaiset audit-säännöt, jolla hakemiston luonti menee logiin, niin sieltä sitten näkee mikä prosessi sen loi. Lisätietoja esim. "man audit.rules".
edit: tiedosto → hakemisto
Vilkaisin kansion sisälle mutta se oli tyhjä, ei ollut edes piilotettuja tiedostojaTässä jäi kyllä vähän epäselväksi, että katsottiinko tuon epäilyttävän kansion sisälle ollenkaan, vai oliko se tyhjä? Seuraavalla kerralla voisi tosiaan laittaa kotihakemistossa "ls -l" ja saman voisi tehdä myös kyseisen kansion sisällä.
Täytyy vähän opiskella miten nuo säännöt toimivat, sain ainakin alkuun aikaiseksi että /home/käyttäjä -kansiossa kaikki muutokset kirjataan lokiin, tosin näköjään firefoxin käyttäminen tuntuu floodaavan tuon lokin täyteen kun se kirjoittelee .mozilla/firefox kansioon koko ajan jotain
Tällä vinkillä sain homman ilmeisesti toimimaan halutulla tavalla, olin käyttänyt lyhyttä muotoaMuistaakseni säännössä pitää olla ... -F path=<path> ... jotta kansiota seurataan ei-rekursiivisesti. Jos sääntö on ... -F dir=<path> ... logitetaan tapahtumat rekursiivisesti.
Voi olla että muistan täysin väärinkin.
auditctl -w /path/to/file
auditctl -a exit,always -F path=/path/to/file
Windowsissa kun on power planeja (balanced/performance), niin onko linuxille mitään vastaavaa? Esim. olisiko tästä jotain iloa? vagnum08/cpupower-gui Latasin tuon ekaksi normireposta mutta se oli joku tosi vanha versio, sitten tuon sivun suositteleman opensuse repon kautta vähän uudempi versio 0.9.1 mutta ei sekään uusin versio ole. Näyttää tällaiselta asennuksen jälkeen, erilainen kuin nettisivulla screenshotit:
Onko prossuni alikellotettu oletuksena linux mintissä? Governor:in powersave tai performance vaihtoehdot ei tee nähtävästi mitään (applyn jälkeen), sama juttu energy profilen vaihtoehtojen kanssa. Profile laatikossa on tyhjä defaulttina valittuna. Kun valitsen balanced niin max. MHz pomppaa 4500:taan mutta applyn painamisen jälkeen palaa takaisin 2600:taan, lisäksi profile palautuu "tyhjä" asetukseen. Sama juttu profile->performance:n kanssa. Ei näytä toimivan ollenkaan tällä koneella? Kenellään kokemusta tällaisista asioista/softista?