Kun taas sinun periaatteesi on se, että jos muutenkin tapahtuu pahoja asioita, niin miksei myös mekin voitais niitä tehä.
"Tuotanto- ja lemmikkieläimissä on se hyvä puoli, että
näiden olosuhteita voidaan valvoa, pitää valvoa ja valvotaan, ja siten tehdä niiden elämä kärsimyksistä vapaaksi, toisin kuin villieläinten."
Kuulostaako sinusta todella siltä, että hyväksyn tuotantoeläinten pahoinvoinnin, koska syyt? Tuo ei ole mitään muuta kuin pahantahtoista leimaamista ideologisista syistä. Sitä samaa mitä tunnut harrastavan laajemmassakin mittakaavassa ulottaen värittyneet käsityksesi koko sekasyöjien laajaan joukkon.
Ja on hyvä, että sulla on unelma siitä, millaista tuotantoeläinten olot parhaimmillaan ovat. Ihanteellista olisi, että tuotantoeläimet eläisivät valvotuissa hyvissä oloissa siistin mukavan elämän ja kuolisivat kivuttomasti mutta tämmöisestä tilanteesta ollaan keskimäärin hyvin hyvin kaukana. Eikä tulla nykyisillä kulutus-ja tuotantomäärillä helpolla saavuttamaankaan. Nykymääriä ei voi tuottaa idyllisillä paikallistiloilla, eikä sielläkään aina niin idylliset olot ole, vaikka muuta luvataan.
Ei se ole mikään utopia, vaan todellisuus kotimaisessa maataloudessa. Tilanne ei tietenkään ole täydellinen, vaan yksittäisiä hyväksikäyttötapauksia esiintyy varsinkin eläintenpitäjän mielenterveyden pettäessä ja se on valitettavaa. Vältin väittämästä koko maailman olevan samassa tilassa, koska en tiedä siitä tarpeeksi ja epäilen vahvasti niin olevan, mutta sillä on hyvin vähän tekemistä suomalaisen lihansyöjän valintojen kanssa.
Mitä tekemistä
idyllisyydellä tämän asian kanssa on? Puhe on eläinten
kärsimyksistä, ei sinun käsityksistäsi eläinten oikeuksista. Onhan?
Enkä tunne niin suurta halua pitää tuotantoeläinkuntaa väkisin varsinkaan suurissa määrin elossa, että sen pitäisi tapahtua aktiivisen kärsimyksenaiheuttamisen muodossa. Jos sen on pakko jatkua, niin sitten maailmanlaajuisesti huomattavasti pienemmässä määrin ja huomattavasti tiukemmassa valvonnassa. Tähän suuntaan esim vegaanius/kasvissyönti antaa hyvin vahvan viestin. Tosin muillakin tavoilla voi vaikuttaa.
Nyt puhut taas aktiivisesta kärsimyksestä idyllisyyden sijaan. Päättäisit jo. Tuotantoeläimet Suomessa eivät elä "aktiivisessa kärsimyksessä". Sama valheellinen propaganda jatkuu. Miten sinun tai minun ruokavaliovalinnat vähentävät eläinten kärsimystä toisella puolella maapalloa?
Jos villieläinten kärsimyksen voisi poistaa, niin olisihan sekin kiva, mutta se on sitten kertaluokkia vaikeampaa ja ekosysteemisiltä seurauksiltaan niin tuhoisaa, ettei oikein realistinen vaihtoehto. Eläintuotannon vähittäinen alasajo kysynnän pienentyessä taas paljon realistisempi, tosin edelleen hyvin kaukainen.
Aivan. Tuotantoeläinten kärsimysten poisto on realistinen päämäärä ja todellisuutta monin paikoin, mutta sinä haluat päästä eroon tuotantoeläimistä, et kärsimyksestä. Siitä huolimatta väität päinvastaista.
Mutta olen samaa mieltä siitä, että omissa tunnekuohuissa vastapuolen fasistiseksi ja tunneperäiseksi ajattelijaksi syytteleminen on aina kivaa, harvoin tosin rakentavaa.
En ole tunteideni vallassa tässä asiassa. Toimintamalli jossa jokin asia pyritään tuhoamaan kokonaan ongelman ratkaisemisen sijaan (erityisesti keksittyjen syiden nojalla) on fasistinen ja anarkistinen. Johtuisiko siitä, että ensimmäinen pyrkii vaikuttamaan tunteisiin ja jälkimmäinen pohjautuu niihin. Se on eri asia ovatko asian kannattajat aktiivisesti fasistisia samoin kuin se ovatko muut asiasta samaa mieltä kanssani, mutta se on mielipiteeni. Minusta vaikuttaa, että suhtaudut asiaan tunteella juurikin tunneperäisen argumentaatiosi, epäjohdonmukaisuutesi ja leimaamisesi vuoksi. Missä suhteessa olet osoittanut käsitteleväsi asiaa rationaalisesti?