Liharuoka vs. Kasviruoka ruuan terveellisyys ja muut näkökulmat

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ATE, 26.08.2018.

 1. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 404
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Eloperäisiä peltoja ei varmaankaan ole syytä raivata lisää ainakaan ilman huolellista harkintaa, miten pellon päästöt pidetään kurissa.

  Olemassaolevien peltojen päästöille ei ole helppoja ratkaisuja: vaikka pelto jäisi viljelemättä tai metsitettäisiin, päästöt jatkuvat vuosikymmeniä. Suota voisi yrittää ennallistaa, mutta silloin alkavat metaanipäästöt. Ehkä parasta olisi kaapia alusturve pois ja polttaa se: turpeen hiili vapautuu ilmaan joka tapauksessa mutta polttamalla voisi estää N2O-päästön.
   
 2. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Yle tekikin näemmä erikseen jutun tuosta kauramaidosta.
   
 3. leffo

  leffo

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Olen tässä viime aikoina yrittänyt katsoa mahdollisimman vähäsuolaista ruokaa. On todella hankalaa ellei halua tehdä kaikkea itse. Kaikessa on niin saatanan vitusti suolaa. Leivän päälle voi laittaa vaan levitettä, kun leivässä itsessäänkin on aika paljon suolaa. Mitään vähänsuolaisia eineksiä ei ole jne jne. Mä olen viime vuosina syönyt aika vähän lihaa mutta tuntuu että sitä pitäisi syödä paljon enemmän.
   
 4. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  5 018
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  "Tällä haavaa 60 Espoon kaupungin peruskoululaista ja lukiolaista on ilmoittautunut vegaaniruoan syöjiksi. Espoon kaupunki on tarjonnut vegaaniruokaa sen syöjiksi ilmoittautuneille oppilaille ja opiskelijoille viimeistään maaliskuun alusta lähtien.

  Vegaaniruokailijoiden määrä on toistaiseksi varsin vähäinen, sillä Espoon kouluissa ja lukioissa on päivittäin noin 37 000 potentiaalista oppilasruokailijaa."
  Espoo tarjoaa nyt vegaaniruokaa kouluissa: Vain 60 oppilasta valinnut

  Huolestuttavaa tällainen. Tarvitaan äkkiä lisää resursseja ja pakotusta!!

  /s
  :kahvi:
   
 5. Plasmid

  Plasmid

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  25.07.2018
  Mikäs tuossa on motivaatio? Verenpaineeseen suolalla on varsin pieni vaikutus. Suolamäärä vs. kuolleisuudella on taas hassu U käyrä, vielä n.12g suolaa päivässä on parhaalla alueellä. 5g ja alle lisäsivät jo kuolleisuutta.
   
  tsymsky tykkää tästä.
 6. Straiffi

  Straiffi RIBS

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Itse olen huomannut ainakin sellaisen ilmiön, että ostaessa noita 240g nyhtökaura- ja härkispaketteja, syntyy valtava määrä muoviroskaa verrattuna siihen, että ostaisin 1kg paketin jauhelihaa tai kalatiskistä kokonaisen lohen käärittynä paperiin. Tämä ei siis ole mikään vastalause nyhtökauralle, vaan lähinnä ihmettelen, että miksi ei myydä isommissa pakkauksissa. Mielellään sitä ostaisi kerralla enemmänkin, kuin yhden ateriallisen.
   
  Karjala tykkää tästä.
 7. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tuore tutkimus vahvistaa: Erityisesti lihaan painottuva ruokavalio voi viedä elinvuosia

   
 8. ?..

  ?..

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Tuossa tuo itse tutkimus:

  https://academic.oup.com/ajcn/advance-article/doi/10.1093/ajcn/nqz025/5435773

  Dietary proteins and protein sources and risk of death: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study
  Heli E K Virtanen Sari Voutilainen Timo T Koskinen Jaakko Mursu Petra Kokko Maija P T Ylilauri Tomi-Pekka Tuomainen Jukka T Salonen Jyrki K Virtanen
  The American Journal of Clinical Nutrition, nqz025, https://doi.org/10.1093/ajcn/nqz025
  Published:
  09 April 2019
  Article history

  ABSTRACT
  Background
  Previous studies investigating protein intake in relation to mortality have provided conflicting results.

  Objective
  We investigated the associations of dietary protein and protein sources with risk of disease death in the prospective, population-based Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study.

  Methods
  The study population consisted of 2641 Finnish men, aged 42–60 y at baseline in 1984–1989. We estimated protein intakes with 4-d dietary records at baseline and collected data on disease deaths from the national Causes of Death Register. Cox proportional hazards regression models were used to estimate HRs and 95% CIs.

  Results
  During the average follow-up of 22.3 y, we observed 1225 deaths due to disease. Higher intakes of total protein and animal protein had borderline statistically significant associations with increased mortality risk: multivariable-adjusted HR (95% CI) in the highest compared with the lowest quartile for total protein intake = 1.17 (0.99, 1.39; P-trend across quartiles = 0.07) and for animal protein intake = 1.13 (0.95, 1.35; P-trend = 0.04). Higher animal-to-plant protein ratio (extreme-quartile HR = 1.23; 95% CI: 1.02, 1.49; P-trend = 0.01) and higher meat intake (extreme-quartile HR = 1.23; 95% CI: 1.04, 1.47; P-trend = 0.01) were associated with increased mortality. When evaluated based on disease history at baseline, the association of total protein with mortality appeared more evident among those with a history of type 2 diabetes, cardiovascular disease, or cancer (n = 1094) compared with those without disease history (n = 1547) (P-interaction = 0.05 or 0.07, depending on the model). Intakes of fish, eggs, dairy, or plant protein sources were not associated with mortality.

  Conclusions
  Higher ratio of animal to plant protein in diet and higher meat intake were associated with increased mortality risk. Higher total protein intake appeared to be associated with mortality mainly among those with a predisposing disease. This trial was registered at clinicaltrials.gov as NCT03221127.
   
  draco76 tykkää tästä.
 9. TemeV

  TemeV

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Muovia siinä lohen käärepaperissakin on. Ei se muovi oo ihan niin paha mitä demonisoidaan, kunhan et paiskaa sitä luontoon. Jos vielä viitsit kierrättää ne muovit, niin aika huoletta saa nyhtökauraa ostella.

  Sen verran arvokasta tavaraa nuo vielä on, että kilon paketit ei varmaankaan menisi kaupaksi. Todennäköisesti isot paketit tulee sitten kun nuo on riittävän valtavirtaa.
   
 10. Plasmid

  Plasmid

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  25.07.2018
  Alleviivatut summaa pitkälti johtopäätökset "borderline statistically significant associations" ja "Intakes of fish, eggs, dairy, or plant protein sources were not associated with mortality." niin tuollaiset riskit menee näissä ruokatutkimuksissa (4 päivän ruokakysely parinkymmenen vuoden takaa) kohinan piiriin. Olisi paljon mielenkiintoisempaa saada tuo aineisto omaan käyttöön ja tehdä tuosta ihan omat kaivelut mutta sehän ei käy kun saattaisi tulla vääränlaisia tuloksia :) Opendata olis kova juttu..
   
 11. j.l

  j.l

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Kasvisruoka pro-tip lentokoneessa:

  Kannattaa valita lippuvarauksen kautta erikoisruokavalioksi "asian vegetarian meal", jos tykkää yhtään intia/thai-akseliston sapuskoista. Nuo ovat tähän asti olleet aina laadukkaampia kuin ne normaalisti jaettavat liharuuat, ja esim. Qatarilla pystyi kerran toteamaan, että lentokoneruokakin voi olla jopa tosi maistuvaa. Ja tuota kautta saa jälkiruuaksi usein tuoreita hedelmiä, eikä jotain esanssintäytteistä leivosta.
   
  ttjm tykkää tästä.
 12. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 642
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Ravintotieteilijät raapivat päätään, kun kansa syö mitä haluaa – mutta parannamme koko ajan, ja 2020-luvulla DASH:in pitäisi kuulua kaikkien arkeen

  Ruokasuositus on uudistumassa DASH-mallin mukaisena lisättynä ympäristöhuomioilla.
  "DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension eli verenpaineen alentaminen ruokavaliolla(siirryt toiseen palveluun)) on 2010-luvun tieteilijöiden lemmikki ja tiivistys siitä, mitä juuri nyt pidetään terveellisenä. Se painottaa muun muassa hedelmiä, kasviksia ja täysjyväviljoja. Punaisen lihan, sokerin ja suolan käyttöä se kehottaa vähentämään."

  Tiivistetysti kasveja ja marjoja lisää, lihaa vähemmän.
  "Punaista lihaa, lihavalmisteita ja kanaa saisi syödä yhteensä korkeintaan 300 grammaa viikossa, eli vain muutamalla aterialla." Itsellä tuo tulee täyteen jo parissa päivässä joten olisi paljon korjattavaa. Omalta osaltani olisi aihetta noudattaa tuota muutenkin kohonneen verenpaineen takia. Ei ole vain helppoa uudistaa ruokavaliota kun pitää lihasta ja makeasta eikä rasvakaan ole pahaa. Kahvikermasta luopuminen taitaisi olla helpoimmasta päästä muutoksia.

  Ne joilla kaikki veriarvot ovat kunnossa eikä muitakaan elintasosairauksia ole niin syöminen on vapaampaa kunhan seuraa arvojaan. Ruuan haittoja voi kompensoida myös liikunnalla. Hyvä suositus kuitenkin kun ottaa kansan kokonaisuudessaan huomioon.
   
 13. ?..

  ?..

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Mistäköhän tuo kanan liha on vedetty tuohon? Suurin osa lukemistani hyvistä suurista tutkimuksista nimenomaan on todennut päinvastaista liittyen valkoiseen lihaan.

  Itse lähtisin pienentämään sokerien kulutusta, ne on juurikin niitä pahimpia omalle keholle.
   
 14. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 642
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  En osaa sanoa. Joko joku noista kymmenistä tai sadoista tutkimuksista kertoo se tai sitten kyseessä on se että kanaa syövät syövät myös paljon punaista lihaa ja niitä ei ole eroteltu. Sokerikin on rajoitettu tuossa valiossa, joten noudatat silloin ainakin osittain tuota.
   
 15. Johto

  Johto

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Veganismi on täyttä idiotismia. Aivopesun uhreja. Rehuja ja jyviä historiallisesti on syöty vain pakosta, orjien ruokaa. Ironiaa on tässä se, että vegaanit itse asiassa ovat lihansyöjiä. He syövät omaa kroppaa (entisiä ravinto-reservejä lihan syönnin ajoilta) eli ovat kannibalisteja.
  Eat meat or die!   
 16. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ei helvetti mikä heikko provo :facepalm:

  Googletapas huvikseen vaikka vegaani- tai kasvissyöjäurheilijoista tai julkisuuden henkilöistä. Ainakaan heissä saa etsimällä etsiä aliravitsemuksen merkkejä.
   
  ttjm ja Sivustakatsoja tykkäävät tästä.
 17. Johto

  Johto

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Ei ole mitään provoa.

  1) ravinteita vielä jäljellä kropassa (maksassa), terveys romahtaa yleensä noin 5 vuoden paikkeilla jos vegaani ei oikeasti syö mitään eläinperäistä.
  2) käyttävät anabolisia steroideja.
  3) eivät ole oikeasti täysin vegaaneja.

  Tuohan on päivän selvää, että tuo ruokavalio on kaukana luonnollisesta. Jo pelkästään se riittää kumoamaan tuon, on se fakta että tarvitsevat vaikka mitä pilipali lisäravinteita ja piikkejä (b-12 yms).

  Ihmisen anatomia on lihansyöjä, eikä kuten lehmä eli märehtijä.

  Lehmäkään itse asiassa ei ole kasvissyöjä vaikka ruohoa syökin. Se muuttuu märehtimisen kautta bakteerien ansiosta pitkäketjuisiksi rasvahapoiksi jotka luo bakteerit. Lehmä on itse asiassa aina ketoosissa eli ilman hiilaria. On eri asia mitä pistää suusta alas mahaan ja mitä siitä kroppa imee ravinteina.

  Useat kasvikset ovat itse asiassa epäterveellisiä ihmisten syötäviksi, siksi aiheuttaa allergioita. Sisältävät anti-nutrientteja ja leptiinejä yms. Myrkyt on kasvien luontainen puolustuskeino, ei ne halua tulla syödyksi. Ne ei voi juosta karkuun.

  Katsoppa tämä video kokonaan niiden iltapäivälehti juttujen sijaan, voit vaikka oppia jotain. :facepalm:

   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2019
 18. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Pelkkä provo ulosannin perusteella.

  Määrittele luonnollinen ruokavalio? Nykyaikana on luonnollista tunkea D-vitamiinia maitotuotteisiin ja muita vitamiineja sinne tänne. Täytyisikö ne poistaa näistä tuotteista, jotta ravinto olisi luonnollista, vai mitä tarkoitat tällä?

  Väärin. Ihminen on biologisesti sekasyöjä mutta pärjää silti mainiosti ilman lihaa.

  Mihin luulet niiden lisättyjen myrkkyjen kertyvän joita käytetään eläinten rehuun? Kasvikset ovat loistava vitamiinien ja ravintoaineiden lähde. Jos tällaisen kiistää, on niin pihalla etten vaivaudu edes vastaamaan jatkossa.

  En katsonut. Nimi kertoi jo kaiken mahdollisen. Äärivegaaneilla provoaminen ei tuo tähän keskusteluun mitään uutta.
   
  ttjm tykkää tästä.
 19. valurauta

  valurauta

  Viestejä:
  1 404
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Selailin videon läpi ja kyllä tuossa oma pointtinsa on vaikka alku ehkä onkin raflaava. Monilla kasveilla on vahvat puolustusmekanismit, joiden kohteeksi joutuminen ei ole terveellistä. Ai et usko: puristapa reilusti tuoretta lime-mehua iholle ja mene ulos suoraan auringonpaisteeseen. Phytophotodermatitis Limes and Sunshine Don't MIx

  Uhka on varmaan suurin raakaravintoon hurahtaneilla. Saapahan ainakin elimistön puolustus- ja korjausmekanismit kunnon treeniä. Monet kasviksethan on tunnettuja siitä, että niiden syömäkuntoon saaminen vaatii pitkän kypsentämisen tavalla tai toisella.
   
  Johto tykkää tästä.
 20. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 086
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Itse luottaisin kyllä iltaroskalehtiin enemmän terveys- ja ravintoasioissa kuin kaveriin joka mm. suosittelee auringon tuijottamista, koska sillä tavoin saa informaatiota kosmoksesta tjsp.

   
 21. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Pointti (joka on mielestäni itsestäänselvyys) on se, että ravintoa saadakseen on aina "tuhottava" jotain saadakseen energiaa, ja tämä pätee ihan ihmisen perusaineenvaihdunnan tasolla. Ajatus siitä, että olisi olemassa ravintoa joka ei perustu minkäänlaiseen "kärsimykseen" (jos nyt oletetaan, että kasvitkin voivat tuntea kipua omalla tavallaan, ja puolustusmekanismit ovat osa tätä) on täyttä utopiaa.

  Laitanpa oman aineenvaihduntani jäähylle, kun en tykkää miten tuo katabolinen reaktio tuhoaa molekyylejäni. /s
   
 22. Johto

  Johto

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
   
 23. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 287
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saisiko tälle jotain pientä sisällön avausta ja myös jonkinlaisen oman panoksen viestiin kiitos? Itselle ei ainakaan vielä käy videon otsikosta täysin selväksi mistä on kyse. Lähtökohtaisesti ei ole tarkoitus keskustella pelkillä videoilla.
   
  Rozor ja rth tykkäävät tästä.
 24. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Selvitys laski, mikä ruokavalio on ekologisin Suomessa

  "Tuoreen selvityksen mukaan ilmastohyötyjä tuottava ja samalla ravitsemussuositukset täyttävä ruokavalio edellyttää merkittävää lihankulutuksen vähentämistä ja kasviperäisten tuotteiden lisäämistä. Parhaimmillaan ruokavalion ilmastovaikutusta voidaan pienentää 40 prosenttia."
   
 25. Johto

  Johto

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus: Videoilla/kuvilla keskustelu kielletty
   
 26. Pikkumursu

  Pikkumursu

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  11.03.2017
  Olet Johto oikeilla jäljillä, mutta YouTubesta löytyy myös paljon uskottavampia liharuokavalion puolustajia kuin tämä littanaan maapalloon uskova hörhö :) Esimerkiksi vaikka Frank Tufano, joka on hyvin viihdyttävä ja asiapitoinen kaveri.

  Minullekin oli ensin vaikea hyväksyä sitä faktaa, että kasvit eivät ole välttämättä sitä optimaalisinta ihmisravintoa. Ne ovat täynnä antiravinteita, ja niiden sisältämät vitamiinit ja hivenaineet imeytyvät selvästi huonommin kuin eläinperäisestä ravinnosta syödyt (esim. hemirauta vs. ei-hemirauta). Periaatteessa yhdestä naudasta voi saada kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, ja lukuisat ihmiset ovat parantaneet esim. vaikeat suolisto-ongelmansa syömällä ainoastaan eläinperäistä ravintoa.

  Aihe on mielenkiintoinen, koska se on täysin kaikkea "opetettua" vastaan.
   
 27. Johto

  Johto

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Totta puhut. Tuttu on myös tuo Frank Tufano. Taustalla kun on niin paljon pitkää aivopesua kuten tuo dokumentti näyttää, että useiden on vaikea nähdä tätä faktaa. Toivottavasti tajuavat kuunnella omaa kroppaa ennen kuin on liian myöhäistä.

  Pitääkin muistaa laittaa pakkasesta naudan maksaa sulamaan :)
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2019
 28. Markqq

  Markqq

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Eikös jossakin ollut jotain juttua (muistan lukeneeni, lähde vain kadoksissa), että vegaaniruokavalio itseasiassa saastuttaa enemmän kuin liha. Yksi syy oli lentoteitse hedelmät ym, mutta jotain tuotantoon liittyvää myös.

  Itse syön lihaa armotta proteiinin lähteenä, mutta myös paljon kasviksia. Kaikkea kohtuudella ja oikeilla määrillä omaan kroppaa riippuen elintavoista ja liikunnasta.
   
 29. rth

  rth

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  “A vegan diet is probably the single biggest way to reduce your impact on planet Earth, not just greenhouse gases, but global acidification, eutrophication, land use and water use,” said Joseph Poore, at the University of Oxford, UK, who led the research. “It is far bigger than cutting down on your flights or buying an electric car,” he said, as these only cut greenhouse gas emissions.

  Pikaisella googletuksella aika moni väittää päinvastaista. Minun puolestani jokainen syököön miten parhaaksi näkee.
   
 30. Karjala

  Karjala

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Olen itse vähentänyt lihan syöntiä aikas minimiin viimeisen 4 vuoden aikana ja tässä muutama pointti ja ajatus omista kokemuksista.

  Syön lihaa edelleen joskus, esimerkiksi jouluna kinkkua ja olen huomannut, että lihan maku maistuu paremmalta, kun ei koko ajan syö lihaa. Samoin liharuoka saa jotenkin enemmän juhlavuutta, kun sitä syö harvemmin.

  Ikinä en ole kasvissyöntini/ vegaanisuuteni takia nälissään tai kokenut että jään jostain paitsi kun en syö lihaa. En koe mitään puutostiloja tms. Veroarvot ja verenpaineet kohdillaan. Juoksen, kiipeilen, ajan maastopyörällä ja lasken lumilaudalla, että energiaa myös kuluu kun urheilen.

  Oma mielipiteeni lihan syönnistä on että suositan ainakin kokeilemaan vähentämistä. Ja jos tuntuu vaikealta tai ei muuten ole oma juttu, niin sitten suosittelen käyttämään enemmän luomua tai lähellä vastuullisesti tuotettua lihaa.
   
  Humanoid, Mteho ja Kalis_ tykkäävät tästä.
 31. leffo

  leffo

  Viestejä:
  314
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Venninen oli kasvissyödä. Hänen erikoisuutensa oli myös rikkaruohojen syöminen. Piti mainita kun ei täällä näytä olevan yhtäkään mainintaa. Ilmeisesti hän kuitenkin kalasti.

  Itse syön nykyisin jos edes kerran viikossa lihaa. Mulla se lähti vähenemään ihan hinnan takia, jokunen vuosi sitten. Rupesi vaan tympimään nouseva lihan hinta. Juustoa taitaa vielä tulla ostettua lähes paketti viikossa. Leikkeistä ainoastaan metvustia silloin tällöin. Maitoa sitten aika reippaasti kun ei tuota kahvia osaa juoda ilman.

  Mua kiinnostaa lähinnä oma napa ja terveys. Ilmastonmuutokset eivät ole mun juttu.
   
  Karjala tykkää tästä.
 32. ATE

  ATE

  Viestejä:
  5 624
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tämä on yhteensä joku 4-5 % kasvihuonekaasuista? Medioissa on tämä räjäytetty täysin mittasuhteista ja annetaan kuva että jollain lihan viemisellä ihmisiltä voitaisiin leikata kasvihuonepäästöt johonkin puoleen, kun oikeasti maatalous on vain pieni siivu ja muut toimet on monta kertaa tärkeämpiä.
   
  taxman tykkää tästä.
 33. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  3 183
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Jos puhutaan syömisen ilmastovaikutuksista, niin eiköhän ylensyönti ole paljon isompi ongelma kuin jonkin yksittäisen ruokatyypin osuus kulutuksesta..

  Puhumattakaan sitten lemmikkien syömisistä!

  Anyways, itse en ylensyö, en syö juuri lihaa, en lennä, mutta ajelen kohtalaisen paljon autolla. Nyt kun tilanne on tämä, niin nykyinen verotus ei mielestäni ole todellakaan reilu!
   
 34. Johto

  Johto

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Liha on historiallisesti ollut aina kuninkaiden ruokaa, kasvikset ja vilja orjien. Jokainen voi vetää tästä johtopäätöksensä.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 35. ?..

  ?..

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Ainoa johtopäätös tuosta on, että trollailet tai sotten vain omaat väärää tietoa.
   
  ttjm tykkää tästä.
 36. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse aloin puolisentoista vuotta sitten terveyssyistä syömään lihaa reilummin ja nykyään lihaa tulee syötyä vähintään 2 kiloa viikossa. Tuohon sitten päälle vielä kalat ym.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 37. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  1 381
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Meinaakohan kasvissyöjät syödä itse jokaisen proteiinikilon mikä jalostetaan eläimien kautta?
  Elikkä nurmea, leivontakelvotonta viljaa ja teollisuuden sivutuotteita (ohravalkuaisrehu ja hera esim.)?

  Samat protskumäärät saisi kuin eläimetkin, mutta mahtaisi vehnävelli olla maittavaa.
   
  Monero tykkää tästä.
 38. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mitkä nämä terveyssyyt ovat? Aiotko seuraavaksi vähentää punaisen lihan syömistä yhtä lailla terveyssyihin vedoten, tosin tutkitun tiedon tukemana? On noin kolmanneksen suurempi riski saada suolistosyöpä (tai muuten vain ongelmia), jos punaisen lihan kulutus on runsasta:

  Red Meat and Colorectal Cancer
  Red meat and colon cancer - Harvard Health
   
 39. B-Kasetti

  B-Kasetti

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Mitkä ne todelliset luvut ovat? Alunperin 0.15% riski kun kasvaa kolmanneksen niin saadaan 0.20% Eikös se tuota kokoluokkaa ole?

  edit: Piti oikein kaivella.

  Colorectal cancer statistics

  Suomi ei ole päässyt edes tuohon top 20 listaan. Eli voidaan olettaa että se on alempi kuin Valko-Venäläisen. Riski minulle on 31.8/100000 *100 = 0.0318%

  Vaikka se kasvaisi 50% niin se olisi edelleen vain 0.0477%

  I'll take my chances...
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
  Zacksa tykkää tästä.
 40. Lohwa

  Lohwa

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ootteko kuulleet carnivore ruokavaliosta, youtubessa paljon asiasta videoita ja kokemuksia. Itsekkin aloin syömään pelkkää lihaa, olo on parantunut mielettömästi.
   
  Johto ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 41. j.l

  j.l

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Hyvän tuhnuttelun varmaan tuollaisella lihadieetillä saa aikaan, kun suolessa 24/7 jotain mätänemässä ja tulehdustila päällä. Mutta varmaan sekin voi olla parannus, jos lähtötasoa on mallia Perse Laakkosen einesmössö, jossa täyttää vatsansa prosessoidulla rasvalla ja epämääräisillä hiilareilla.
   
 42. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 763
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olen varmaankin koko aikuisikäni syönyt selvästi enemmän ilman, että erikseen lisäisin lihansyöntiä. Eihän se tee kuin alle 300 grammaa päivässä. Syökö joku normaali aikuinen mies muka vähemmän? Pienehkössä burgerissa on jo täysi 300 grammaa ja päivässä syödään kolme lämmintä ateriaa. Yleensä kaikissa on nisäkästä tai lintua, vain joskus harvoin lihapuoli on korvattu kalalla tai munalla. Myös välipaloihin kuuluu liha, serranokinkku leivällä tai ilman leipää on namia. Lihaa menee usein yli 500 grammaa. Kalat, munat ja smetanat tähän päälle ja proteiini- tai rasvarikkaita eläintuotteita menee heittämällä paljon yli 2 kg viikossa silloinkin, kun syön erittäin kasvispainotteisesti ja jopa viljaa.

  Viime aikoina olen kyllä jopa tahallani syönyt tavallista enemmän lihaa. Siitä tulee hyvä mieli, koska se keljuttaa vastenmielisiä ihmisiä. Moni varmasti tietää tämän ilmiön. Ampumaharrastuksenkin nautintoa lisää se, että jotkut vihamieliset ja sairaat ihmiset saisivat paskahalvauksen jos näkisivät treenini.
   
 43. B-Kasetti

  B-Kasetti

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  En kylläkään kannata kokoliharuokavaliota, mutta oli pakko tarttua asiavirheeseen. Se liha ei siellä suolessa mätäne, kasveihin pätee ennemmin koska imeytymätön kuitu...
   
 44. j.l

  j.l

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Eli kasvisruokako se kova suoliston tulehdustilan aiheuttaja nyt on? Onko ne suositukset vain fake news, missä tavallisesti tuon välttämämiseksi suositellaan kasvispainotteisuuden lisäämistä?
   
 45. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 763
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos nyt tarkoitetaan liukenematonta kuitua ja muita heikosti imeytyviä kasviperäisiä aineita, jotka aiheuttavat kovaa suolistokaasun muodostusta ja täten suolen venytystä sekä kaikenlaisia haittoja, niin eihän se kasvisruoan haitta ole. Ei se johdu siitä, ettei syö lihaa vaan siitä, että syö liikaa kaikenlaisia papuja, linssejä, jauhoja ja lehtiä.

  Tokkopa se nyt ihan fake news on, että kaikenlaisen sipulin mässääminen aiheuttaa monille jatkuvan ripuli-ilmavaivat-ummetus-muuten vaan paha olo -kierteen. Tätä sitten korjataan eliminaatioruokavaliolla, jossa liha ei kuulu pois jätettäviin.
   
 46. Humanoid

  Humanoid

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Lycka till. :tup: Saat ruokavaliollasi kehon happo-emästasapainon reilusti sinne happaman puolelle vuosien kuluessa. Silloin syöpä on pienin huolistasi.
   
 47. B-Kasetti

  B-Kasetti

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Mikä minun ruokavalioni? En ole mikään carnivore-dietin kannattaja, kunhan kommentoin että tuo syöpäriski argumenttina punaisen lihan vähentämiselle on aika ohut. Varsinkin kun noissa tutkimuksissa punaiseksi lihaksi on laskettu myös prosessoidut leikkeleet yms.
   
 48. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  IBD. Tuossa tulikin muilta kommentteja tuohon kuinka tuo esitetty vaikutus on loppujen lopuksi todella pieni. Sen lisäksi tuo pohjautuu meta-analyysiin epidemiologisista tutkimuksista ja siten tuo syöpäriskin kasvu on kyseenalainen.
   
 49. ?..

  ?..

  Viestejä:
  562
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Hahaha ai että happo emäs tasapaino. Kas kummaa kun ei sentään astraalienergiat ja myrkkyjen poisto suolihuuhtelulla.

  Mitäpä jos jätät nuo homeopatiat ja höpöjutut pois ja keskitytään tieteellisiin faktoihin.
   
  kekkeruusi tykkää tästä.
 50. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 086
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  :facepalm:

  Sivistäpä itseäsi suomalaisen sisätautien erikoislääkärin lyhyellä artikkelilla aiheesta:
  Asidoosi (elimistön nesteiden liiallinen happamuus)