Vaikuttaa aloittavan kokin illuusiolta siitä, että "parempi" kauppa olisi jokin ruoanlaittajan merkki maustehyllyineen
Minua voi myös sanoa jonkinlaiseksi kokiksi, arkena vietän paljon aikaa keittiössä ja ennen kaikkea haastan itseäni keittiössä. Asioin silti varmaan 90% Lidlissä.
Lidlissä on parasta kasvisosasto, ylivoimaisesti paras arkikaupaksi. Huomattavasti parempi kuin Prismassa ja haastaa tuoreudellaan Cittarin. Hinta silti halvin. Nimenomaan kasvisten (ja limpparin) takia tuonne mennään varsinkin talvella.
Tietty yrtit löytyy omasta takaa ympäri vuoden, enkä kaipaa einesyrttejä. Mausteet on omassa maustehyllyssä. Eineskokkien pitäisi muutenkin opetella itse maistamaan ruoka perusmausteilla ilman viittätoista erilaista jauheliha/kana/kala/liha -mausteseosta. Eräs Turkulainen tv-kokki totesi joskus osuvasti, että jos ihmisellä löytyy kotonaan jauhelihamaustetta on tällä pahasti väärä käsitys ruoan maustamisesta.
Lihaa Lidlissä on paremmin broilerin osalta kuin kilpailijoilla. Lihaksi en laske kahden suuren ketjun vedellä jatkettua paskaa.
Possua ja naudan paistia käyn sitten cittarista. Pääosin omassa käytössä kuluu
punaisena lihana riistaa ja tilaustuotteita niin siksi en kaipaa tuoretta lihaa.
Kalaa löytyy kotoa erinäisiltä merialueita pakasteena ja
jos ostan tuoretta menen kauppaan jossa on vastateurastettua kokonaista. Kalan ostamisessa kauppauskollisuus on myrkkyä koska jokainen kauppa joutuu myymään myös ne vanhat kalat.
Tällaisilla kulutustottumuksilla käy Lidl hyvin arkikaupaksi myös vaativampaa keittiön useimpina kauppakertoina. Ymmärrän, että aloittavalle kokille cittarin valikoima on helppo tapa siirtyä ruokasnobeilemaan, mutta jos mennään huippukokkilinjalle toimii lidli hyvin. S
e liha kun tulee jokatapauksessa muualta kuin marketista.