Ipadilla 10m matka ja seinän + vaatekomeron läpi 550/450 megaa asuksen AX86U reitittimeen 600 megan liittymällä. Edelleenkin vain ac wifiin kykenevä vanha ipad pro.
Sitä vai, että 200€ asus on todennäköisesti nopeampi ja muutenkin tehokkaampi kuin 200€ mesh kitti.
Minulla on vanha AC86U aimesh nodena talon toisessa päässä lähinnä iot vehkeitä varten. Imho meshistä on hyötyä vasta niin isossa tilassa, että yksi tukiasema ei vain riitä. Meillä on 165 neliötä yhdessä kerroksessa ja pärjäisin pelkällä ax86u:lla, mutta laitoin aimeshin kun jäi tuo vanha joutavaksi.
Sori huono ulosanti, on niin tapauskohtaista, listaan muutaman tyypillisen.
Erottaisin reittimen suorituskyvyn ja WiFi verkon suorityskyvyn. Reittimen suorituskyky valitaan mitä ominaisuuksia tarvitaan ja kuina nopeita (netti) yhteyksiä. WiFi suorituskyky sitten sen tarpeen mukaan. jos sillä korvataan piuhoja niin vähän eri kuin se että halutaan langattomuutta , liikkuvuutta.
Imho meshistä on hyötyä vasta niin isossa tilassa, että yksi tukiasema ei vain riitä.
Totta, jos pärjää yhdellä tukiasemalla, niin mesh juttuja ei tarvi, JOS sen tukiaseman saa kaapeloitua hyvään paikkaan. Eli silloin helpoin ratkaisu on sopivan laadukas WiFi tukiasema.
Moni vetää ihan WiFI reittimellä, mutta se vaatii sen että sen WiFi reittimen saa kaapeloitua hyvään paikkaan. Kaapelimodeemi, DSL , sisä 5G mokkula ei niin paikkaa sidottuja.
Mutta jos yleiskaapelointi ja ristiinkytkentä, niin usein se reititin halutaan sinne ristiinkytkentä kaappiin, ja se WiFi tukari sitten hyvään paikkaan. Tässä ei tarvi MESH juttuja, jos yhdellä tukarilla pärjää. Mutta tämän voi tehdä Mesh raudalla, ristiinkytkentään isäntä ja orja piuhalla hyvään paikkaan. Monelle helpompaa kuin se että ostaa reittimen ja WiFi tukarin erikseen. Hintakaan ei paha.
Imho meshistä on hyötyä vasta niin isossa tilassa, että yksi tukiasema ei vain riitä.
Ei
Koska nyt on sitä kuitubuumia, ja moneen vanhaan omakotitaloon vedetään kuitua , ja ei ole yleiskaapelointia eikä olla tekemässä, niin mesh on helppo ratkaisu, isäntä sinne kuitumodeemin tykö ja orja sitten hyvään paikkaa, jossain rintsikka kokoluokassa voi nopeasti tulla tarve useammalle orjalle.
Sinne reittimen tykö voi tulla jotain rautaa, NAS, Tulostin. mutta sillä MESH verkolla korvataan kaapeleita, eli toimii myös mediamuuntimena. Työhuone, TV/viihde piste. jne.
Pienellä otannalla, kerrostalo kaksiossa ei välttämättä pärjää wifi reittimellä ristiinkytkennässä, mutta voi pärjätä erilliselleä reittimellä ja hyvin sijoitetulla WiFi tukiasemalla.
Omakotitalojakin on moneen lähtöön, siporex on erittäin haastava, jos reitillä sellaista seinää. Vanhat puutalotkin voi olla yllättävän haastavia, osa hyvinkin helppoka. Tuoreissa kohteissa on yleiskaapelointi, usein se ristiinkytkentä on Wifi kannalta surkea, ja harvoin kaapelointia WiFi tukiasemalle hyvään (katto) paikkaan. Mesh paketit on helppoja. Mutta jos intoa niin voi tehdä ihan käsin WiFi tukiasemilla.