Laadukkaat kuulokkeet?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. XDream

  XDream

  Viestejä:
  645
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Mulla on tosiaan vähän herkkä kuulo noiden korkeiden äänien osalta ja tykkään kuitenkin kuunnella suhteellisen kovaa, näiden he4xx kanssa löytyy juuri sopivasti innostavuutta/erottelukyä tuosta diskantista menemättä kuitenkaan sibilantin puolelle. Dt1990pro saatta ehkä mennä jo liian kirkkaaksi, voishan noita tosin joskus kokeilla. Lcd2c kiinnostaisi myös jonkinverran, se on ilmeisesti ääneltään melko rauhallinen.
   
 2. Red0ne

  Red0ne

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
  Utopioita tuli lyhyesti tyypättyä samalla kun Cleareja olin mehustelemassa Kruunuradiossa. Kiinnitin huomiota lähinnä jonkin verran leveämpään äänikuvaan ja hieman 'täyteläisempään' sointitasapainoon. En kehdannut muutamaa minuuttia pidempään niitä päässäni pitää :shy:

  800S:iä kuvailisin Cleareja hieman maalailevimmiksi. Stagessa on leveyttä ja ulottuvuutta enemmän mutta kun tuo ei läheskään jokaisella kuuntelemallani genrellä pelkästään hyvä asia ole niin olenkin nyt nuista luopumassa. Clearit pumppaa erityisesti rock-musiikkiin kaipaamaani iskua ja dynamiikka servaa Senkut varsin selkeellä erolla. Vokalistitkin ovat läsnäolevamman kuuloisia, ehkä jopa hivenen turhankin in the face ;)
   
  Uke tykkää tästä.
 3. xJBEZx

  xJBEZx

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017

  Siten että dt1990pro kuulostaa paremmalta.

  Sanoikohan se escalibur vai kuka että vanhoihin kuulokkeisiin verraten kuulostaa kuin verho poistettaisiin äänen edestä tai jotain.
  Sama homma itsellä kun vaihtelee he4xx--->1990pro ja hd58x--->1990pro.
  Toiseen suuntaan vaihtaessa se verho palaa takaisin.

  Ainut mikä itseä pelotti kun olen pitänyt itseäni herkkänä korkeille taajuuksille ja arvosteluiden perusteella pitävär beyereita sibilanttina. En kai sitten olekaan ainakaan näiden diskantille herkkä. Voi kuunnella tunteja äänestä koko ajan nauttien.

  Mutta makunsa kullakin ja kokeilematta ei mitään kannata ostaa. Siksi en sen tarkempaa analyysiä aiemmin alkanut kirjoittaa. Ei minun taidotkaan taitaisi sellaiseen riittää.
  Lisätään vielä ensimmäiseen virkkeeseen: Siten että dt1990pro kuulostaa omaan korvaan paremmalta. Riippumatta millä äänenvoimakkuudella kuuntelee.
   
  XDream tykkää tästä.
 4. xJBEZx

  xJBEZx

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Tämä viesti pitääkin sitten laittaa korvan taakse kunhan syksyllä joskus THX789 saapuu.
  Pitäisi vain keksiä joku arvoisensa DAC vielä siihen kylkeen siihen mennessä.
   
 5. Uke

  Uke Team Nokia

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lisätään vielä että huonoilla äänitteillä ja joillain musiikkityyleillä päivitys kannattaa jättää tekemättä. Itellä on paljon 60-90 lukujen levyjä ja vinyyleitä ripattuna joiden kanssa varsinkin sai hyvin vastinetta rahalle.

  Spotify/youtube käytössä en lähtisi missään tapauksessa edes harkitsemaan päivittämästä. Pelaamiseen nuo ovat paremmat ja joku arvostelija taisi sanoa että parhaat pelikuulokkeet kun voi täsmälleen sanoa mistä äänet tulevat. Silti en tuolle antaisi paljoa painoarvoa tonnin kuulokkeissa jotka tehty musiikinkuunteluun.
   
 6. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Ainakin Tidal nimisessä softassa saa valita pakkaamattoman äänenlaadun ja sitä saa kokeilla kesän verran maksutta mutta sitten maksaa äänenlaadusta riippuen kympin tai kaksi per kuukausi sen jälkeen.
  Nykyisillä kuulokkeilla en erota eroa pakkaamattoman ja pakatun laadun välillä mutta erotan kyllä youtuben ja tidalin huonolaatuisimman äänenlaadun eron, tidalin eduksi.
  Ajattelin itse että kokeilen tuota ja sitten spotifyta kun tuon ilmainen aika päättyy (ja kuuntelen että onko laadussa oikeasti eroa) ja sitten tuumailen että jompaan kumpaan pitänee jäädä asiakkaaksi että saa luureille käyttöä.
  Jos on joku kolmas parempi vaihtoehto niin kertokaa toki :)
  Screenshotti softasta jossa näkyy laatuvaihtoehdot:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 7. Uke

  Uke Team Nokia

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oiskohan neljä vuotta tullut täyteen just Tidalin käyttöä. Kokoajan parempaan suuntaan mennyt ja musiikkivalikoima laajempi kuin Spotifyllä. Kesäsin laittanut aina tauolle kun ei tule sisällä nyhjättyä kuuntelemassa, mutta on kyllä jopa tuohon 20e/kk hintaan paras noista tilauspalveluista. Sellanen vinkki että älkää käyttäkö sitä Master qualityä jos teillä ei ole MQA yhtdensopivaa dacia koska se ei pysty purkamaan sitä vaan se purku tapahtuu softalla mikä periaatteessa huono. CD laatu parempi jos ei yhteensopivia laitteita ja muutenkin sanoisin tuon MQA:n täysin turhaksi silmänkääntötempuksi.
   
  Merkath tykkää tästä.
 8. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  qobuz hyvä vaihtoehto kun tarjoo hi ressiä flacina, parempi dynamiikka. verraattuna tidalin softa kompressoituun mqa:han , jos ei omista yhteensopivaa dac.

  tarviivaa vpn qobuz accountin tekemisee, mut miinuksena vähän pienempi valikoima musiikkia mut sitäkin enemmän hi ressiä
   
 9. slayer665

  slayer665

  Viestejä:
  497
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2017
  Jos puhelimen kanssa päivittäiseen käyttöön etsii langattomia kuulokkeita niin täytyy kyllä antaa iso suositus galaxy buds napeille! Aiemmin oli käytössä oneplus bullets wireless malli. Ja nämä budsit kyllä hakkaa nuo äänenlaadussa, istuvuudessa ja käytettävyydessä. Ainakin Android käyttäjille suosittelen. Nyt mm. Elisalla 139€ tarjouksessa.
   
 10. khallerz

  khallerz

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mitä tarkoitat paremmalla dynamiikalla? Kaikkiin audiopakkausformaatteihin (yli 44,1 kHz näytteistystaajuuksilla) mahtuu aivan hyvin ihmisen kuuloalue kokonaan. Pakkaamattomat audiotiedostot ovat hyödyllisiä vain varastointia ja tulevaisuutta ajatellen. Voitte itse kokeilla https://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/how-well-can-you-hear-audio-quality tuolla testillä miltä kuulostaa erilaiset pakkaustasot. Spotify esimerkiksi käyttää 320 kbps vorbis -tiedostoja, jotka on laadultaan reilusti ihmisen erottelukykyä parempia. Aivan turha maksaa noista flac-palveluista muutakuin placebon takia.
   
  neko tykkää tästä.
 11. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  miten tuon nyt osais selittää. korkeampi taajuiset helinät ilmavempia kuin ikäänkuin hengittäisi enemmän . erothan on tosin hyvin pieniä ja näiihin eroihin vois sanoo, kuka erottaa ja kuka ei. joillekkin se pieniero merkitsee ja joillekkin ei. itellä ainenkin jokainen ruksi noissa selaintesteissäkin osuu prosessoimattomaan. noil räpsy kuulokkeilla mitä mulla tällähetkellä en niin hyvin erota jokaisen biisin kohdalla.

  saattaa vaatia senkin että jokin biisi on lihasmuistissa
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 19:48
 12. McRuis

  McRuis

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuossa oli Tidalin tarjouksesta aiemmin postattu mikä innosti tilin tekoon. Lyhyellä kokeilulla olin kuulevinani referenssimateriaalista joissain kappaleissa eroja Tidalin HIFI:n eduksi vs. Spotify Premium. Joissain en.

  Valitettavasti kokeilu vahvisti myös ikävän ilmiön digitaalisesta musiikin jakelusta.
  Jos julkaisija laittaa jakeluun paskaa (teknisestä näkökulmasta), niin valitettavasti se paska näemmä kuuluu pahimmillaan niin Tidalin pakkaamattomassa materiaalissa, kuin Spotifyssä ja jopa ladattavassa materiaalissa Google Play Musicista. Ehkäpä yleistettynä kuitenkin vain harvoissa yksittäistapauksissa..

  Lisäksi osa musiikkimakuun kuuluvasta repertuaarista on tuutattu Spotifyyn pakkaamalla liikaa. Ilmeisesti näissäkin tapauksissa enemmänkin jo "lähtöpäässä", kuin spotifyn koodekista riippuen.
   
 13. Uke

  Uke Team Nokia

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis ihan yhtälailla ne Tidalin kappaleet on pakattu. FLAC on pakattu formaatti eikä se pakkaus vaikuta mitenkään äänenlaatuun vaan ainoastaan prosessori kuormaan joka sekin olematon nyky vehkeiden mittakaavassa. Eli se on vähän kuin zip tiedosto joka puretaan kuunneltaessa.

  Se mikä vaikuttaa on kompressointi joka suurin vitsaus musiikkialalla varsinkin 2000-luvun alusta lähtien. Tosin nyt suuntaus osittain muuttunut jos jätetään isoimmat hittigeneraattorit huomioimatta.
   
 14. Exact

  Exact

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2018
  Tämä. En itekkään huomaa yleisesti eroa 320kpbs vs. flac mutta sitten ku biisiä on kuunnellu vaikka useita vuosia ja yhtäkkiä se on kovemmalla bitillä ni biisistä riippuen huomaa kyllä eron.

  instaedit: ja nyt puhutaan siis hyvin pienistä yksityiskohista. mutta silti.
   
 15. khallerz

  khallerz

  Viestejä:
  362
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016

  Jotkut pakkausalgoritmit leikkaa kokonaan pois yli 20 000 Hz taajuudet joten tuo voi toki vaikuttaa jos on kuulo tallessa ja sellasia ääniä kappaleesta löytyy.
   
 16. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  1 548
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuuntelet siis vuosikausia joka päivä samalla volyymillä etkä koskaan muuta äänenvoimakkuutta? Jo äänenvoimakkuuden säätäminen vaikuttaa hyvin paljon kuuntelukokemukseen.
   
 17. McRuis

  McRuis

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Häviöllinen ja häviötön pakkaus sekä niiden erot on selkeä juttu kyllä :)
  En niinkään viittaamaasi dynamiikan kompressiota tarkoittanut, joskin Death Magnetic ja Stadium Arcadium taitavat olla ne merkittävimmät teokset sillä saralla. Ehkä hieman yllättäen tosiaan häviöllisestä pakkauksesta tulkinnanvaraisessa viestissäni oli osittain kyse.

  Spotifyssä jonkin aikaa on turhauttanut jakeluun laitetun signaalin häviöllinen pakkaus. Käytännössä vain kotimaisen Spinefarm levy-yhtiön levyissä olen tämän huomannut.

  Case #1: Ensiferum - Ensiferum
  https://tidal.com/album/3679879
  Ensiferum (spotify)
  Olkoon esimerkkinä Ensiferum bändin samaa nimeä kantava debyyttilevy, joka löytyy Spotifystä ja Tidalista pikaisesti testattuna samanlaatuisena ylipakkauksen artefakteilla varustettuna. Sellainen "vetinen huojunta" kuuluu taustalla. Tiedät varmaan mistä on kyse.
  Levystä on palveluissa myös uudempi painos 2009, joissa ongelma ei ainakaan niin selkeästi ole havaittavissa jos ollenkaan. Tässä vaan pointtina on se, että Tidaliin päätynyt "HIFI"-laadun statuksella sisältää ne samat huojunnat, joka tarkoittaa sitä, että palveluun on tarjottu sellainen "tyyliin <100kb/s MP3"-tason materiaali alun perin.

  Case #2: Malevolent Creation - In Cold Blood
  https://tidal.com/album/12984950
  In Cold Blood (spotify)
  https://play.google.com/store/music..._In_Cold_Blood?id=Bdh5ptd322sd7tedbkv6wv2ymhm
  Sama lähdemateriaali päätynyt Tidal/Spotify/Google Play Music. Biisit sisältävät niin paljon CD:n rippausvirheitä, että tuota ei kuuntele kukaan ainakaan nautintotarkoituksessa.
  Jos olisin ostanut kyseisen äänitteen GPM:sta, niin eipä lämmittäisi huomata käyttää rahansa ns. paskaan. Tässä tapauksessa reklamaation luulisi olevan maalaisjärkeinen automaatio.

  Voihan äärimmäisessä tapauksessa tästä ns. Bad Rip-versiosta kehittyä uusi Noise-genren merkkipaalu.
  Ei sillä, etteikö jopa 100% kunnossa olevasta taltioinnista joku käyttäisi muutenkin tuota Noise määritelmää. :smoke:

  Case #3: Silentium - Altum, raita 3, To My Beloved One.
  https://tidal.com/track/36961700
  To My Beloved One (spotify)
  Spotifyllä artefaktia läiskyy taustalla niin maan sootanasti kun Tidalissa homma on tällä kertaa OK.

  Ehkä voidaan tiivistää homma siihen, että palveluntarjoajat ottavat vastaan materiaalin, minkä levy-yhtiö/joku keskitetty digioikeuksien haltija haluaa tarjota. Jos dataa on alunperin käsitellyt joku puuhastelija, kuten noissa Spinen levyissä itse ikäväkseni olen huomannut, joutuu pettymään.
   
  atomi tykkää tästä.
 18. Exact

  Exact

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2018
  En mie ny päivittäin samoja biisejä kuuntele mutta mitä on vuosia ollu jo koneella ni tulee kuunneltua ja opittua tasan mitä missäki kuuluu.
   
 19. spastinen

  spastinen

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2018
  Äänenvoimakkuus vaikuttaa, spotifyssa kun toistaa paikallisia tiedostoja(320 kbs/mp3) ni ne soi kovemmalla voimakkuudella kuin ogg vorbis pakatut biisit mikä saa ne kuulostamaan paremmalta.

  Mutta tässä on jo tottunut spotifyn laatuun eikä sitä enää niin ajattele.
   
 20. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä mitkään kuulokkeet pelasta, jos musiikki "näyttää" tältä:  [​IMG]


  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Wazoo, Frankie, neko ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 21. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  1 548
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ei pakkausalgoritmilla eikä containerillakaan pitäisi olla mitään vaikutusta äänenvoimakkuuteen. Sen sijaan eri CD-levyt on voitu masteroida eri äänitasoille ja sitten kun rippaat ne koneelle, niin luonnollisesti samat levyjen väliset erot kuuluvat äänitiedostoissakin. Tai vaikkapa Spotifyn kautta striimatessa, mikäli Spotify ei ole suorittanut äänitason normalisointia. Saattaa olla, että tuolle on olemassa täppä asetuksissa. Ainakin jossain iTunesin versiossa on ollut
   
 22. Uke

  Uke Team Nokia

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Johtuu ainoastaan Spotifyn replay gainista. Kaikki toistetaan samalla voimakkuudella, jotta volyymia ei tarvitse säätää biisien välissä.
   
 23. spastinen

  spastinen

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2018
  Onko kukaan ostanut nappikuulokkeita gigantista, palauttanut ne 30 vrk ja saanut rahat takaisin ilman mitään vääntöä?

  nappikuulokkeissa kun on vähän se hygiehomma

  Ei tekisi mieli enää ostaa ja todeta että nää ei ollut hyvän kuuloiset/käyttöiset...
   
 24. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 464
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitäisi onnistua ongelmitta, kun eivät missään evää hygieniatuotteiden palautusta. Ainoastaan pelit, ohjelmistot ja palvelut ovat tietyissä tilanteissa palautuskelvottomia. Näin Gigantin palautusoikeus toimii - Gigantti / www.gigantti.fi/cms/asiakastakuu-gigantti/tavoitteena-tyytyvaisimmat-asiakkaat/ Ennenhän Gigantilla oli sellainen vertailutaulukko palautusoikeuksista, jossa oli mm. erikseen merkitty parranajokoneetkin palautuskelpoisiksi. Palautusoikeus on muuten Gigantilla nykyään tosiaan 50 päivää. Ja ei, en ole siis testannut nappikuulokkeiden kohdalla henk. koht., mutta ei pitäisi tulla ongelmia.
   
  spastinen ja latee77 tykkäävät tästä.
 25. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  947
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Saakeli, juuri hankin ihan hyvät (ja halvat) BT-luurit niin nyt powerilla olisi Panasonic RP-HD605 150€. Nälkä se kasvaa syödessä.
  LDAC/aptx-HD tuki tuossa eniten houkuttaa, langallisena ääni oli hyvä kun kävin kaupassa noita kokeilemassa (flac musakirjasto mukana) mutta olisi ollut ihan kiva jos BT-puoltakin olisi päässyt testaamaan.

  Huolta vain nostattaa jenkkien arvostelut huonosta pannan muovin kestävyydestä, itsellä ei ole vielä yksikään luuri hajonnut käsiin kuin vanhat Superluxin 15€ napit (jotka sain taas kuntoon liimatipalla).
  Mutta tuohon hintaan ja noilla ominaisuuksilla meinaa ne ostohousut mennä jalkaan, kuitenkin töissä alkanut nyt kuuntelemaan aika paljon musiikkia niin tekisi mieli panostaa luureihin vähän enemmän kuin se ~50€. Sonyt on hiukan liian suolaiset hinnaltaan.
   
 26. Ahis

  Ahis

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2018
  Powerilla onnistuu ainakin.
   
 27. spastinen

  spastinen

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2018
  Poweri tuossa vieressä niin pitää ottaa "testiin" samsungin budsit, ilmeisesti kohtalaiset käytettävyydeltään/ääneltään, esim jossain malleissa puhelun tullessa pitää luuri kaivaa taskusta(olikohan jotkut saman hintaluokan boset) noissa pari napautusta kuulokkeeseen riittää
   
 28. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Menin sitten painamaan ebayssä liipaisinta Audeze lcd-x:n kohdalla. Oli semmonen messuilla esitelty yksilö kaupan gbp 635 hintaan. Jotain 760 euroa postikuluineen. Siihen päälle JDS labs Atom ja Khadas tone board niin voi sanoa että on kohta audioelämystä luvassa. Toivottavasti myönteistä.
   
  atomi tykkää tästä.
 29. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 30. Janda

  Janda

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Yritin nyt systemaattisemmin verrata SDacia ja Khadasta Atomin kautta ja samoin Atomia ja O2:sta kun daccina SDac.

  Jos eroja on ne ovat kyllä äärettömän pieniä minun puurokorvilleni. Ja testatessa huomasi, että pienikin volyymi ero vaikutti yllättävän hämäävästi. Loppu että jos jotain eroa on niin sekä Atom vs. O2 että Sdac vs. Khadas tapauksissa kyseessä on pienen pieni tarkkuus korkeammissa äänissä tai pienen pieni korkeiden äänien painotus joka luo vaikutelman tarkkuudesta. Muistaakseni audiosciencereviewin mittaukset ei tätä tue, joten voi olla ihan omien testien virhettä tai kuvitelmaa.

  Vaikka Atomi on tuossa ja pysyy, niin sen muovisuus vähän häiritsee, toistaalta netin pellinalta otetut kuvat tuosta O2/SDac:sta muistaakseni paljasti jotain epäilyttäviä hyppyjohtoja jotka vedetty lisenssiehtojen täyttämisen vuoksi.
   
  XDream tykkää tästä.
 31. k334

  k334

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Noh itse yritin tänään verrata Ifi Micro Ican se kuulokevahvistinta ja Asus Essence One Muses kuulokelähtöä keskenään, tasasin white noisella ja äänimittarilla volumen 70db ja aloin vaihtelemaan lähtöjä, melkoista irviskelyä.

  Lopulta päädyin että IFI on hitusen lämpöisempi soinnilta ja Asus terävämpi, erot ovat aika pieniä, Xbass vipua jos kääntää Ifistä niin sillon huomaa eron:D