Kysymyksiä&Vastauksia (Pieniä kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mika!, 16.10.2016.

 1. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 669
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Aa, eli toi on semmoi edullinen perusmalli ilman hiiliharjatonta moottoria. Ku jos oisit saanu jostain semmossen kalliimaan koneen tohon hintaan ni se todennäköisesti ois paremmin toiminut. Mutta, mulla meinaan on Siemensin iQ 500-sarjan pesukone ja siihen jouduttiin takuuseen uusimaan parit sensorit. Joten kannattaa tota tiedustella, mun kohdalla ainakin kokemukset siinämielessä hyviä että Siemens ei katkaise takuuta ku veitsellä leikaten siihen kohtaan minä päivänä takuu loppuu. Ite sain vielä pari kk takuun loppumisen jälkeen tuon takuuhuollon ilmatteeksi.
   
  P.Ness tykkää tästä.
 2. Morjens

  Morjens

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Kun poliisi lukee rekisterikilven loistavalla REVIKA-laitteistollansa, niin mitä kaikkea ne mahtaa nähdä koneelta?
  Näkeekö esimerkiksi koko rekisteriotteen? Muutoskatsastetut rengaskoot, viritykset jotka merkattu rekisteriotteeseen yms?

  Olisi tarkoitus leimata remmiahtimella "vain ratakäyttöön", eli siis normaalissa ajossa ahdin ei ole käytössä.
  Mietin vaan että onko ne sitten kokoajan pysäyttelemässä, jos näkevät suoraan koneelta tuon. Ei jaksais olla liikenteen tukkona konepelti auki tuon tuosta.
   
 3. PatrikSelin

  PatrikSelin

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Käytössäni on Monster Power Core 800 USB -jatkojohto ja huomasin eilen illalla, että mötikkä pitää aikamoista huminaa. Ongelman syyksi paljastui USB-portti ja Nokia 7 Plus -puhelin. Voin ladata ilman ongelmia iPad Pro 11:sta ja Xiaomi Mi A1 -puhelinta, mutta humina tulee heti kun kiinnitän Nokian. Mistä tälläinen ongelma voisi johtua?
   
 4. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Haukaako se Nokia korkeimat Voltit/Ampeerit (nykyiset pikalataussyteemit siirtää USB piuhan läpi paljon korkemapai voltteja kuin 5V) josko sen upsin USB virrananto puoli olisi vähän köykäinen kun sitä rasittaan kunnolla.

  Jos kyseessä on tämä
  Monster Power Core 800 USB ylijännitesuoja | Karkkainen.com verkkokauppa
  rimpula

  niin tuo näyttäisi antavan siitä USB liitimestä max 5V ja 2,1A eli aivan liian vähän verrattuna siihen mitä uudet kännykät tahtoo pikalatauksella.
   
 5. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiilottaminen ja restaurointi ei ole sama asia, kyseessä ei ole mikään provo.
   
 6. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Ei pikalataus toimi ellei USB-virtanlähde tue sitä eli siellä pitää olla elektroniikka joka osaa keskustella puhelimen kanssa. Sen puuttuessa puhelin käyttää ihan normaalia USB-latausta. Mutta jokatapauksessa se virranantoelektroniikka on luultavasti vain niin köykäistä tuossa ylijännitesuojassa (ihan hinnasta pääteltynä) että se humisee vai vinkuu tietyillä rasituksilla.
   
 7. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 314
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kivijalkaliikkeissä joissa on euronlaareja niin sieltä voi saada eurolla kymmenen esim. minimani.
   
 8. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  1 703
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse ratkaisin ongelma tilailemalla kiinasta ison kasan erilaisia. Ei sovi kiireiselle hankkijalle.

  Osa toimii paremmin, osa huonommin. Kannattaa tilailla muutamaa eri merkkiä samalla kertaa - toimitusaika noin 1kk...

  10pcs AG3/LR41/392A Button Cell Coin Alkaline Batteries 1.55V Watches | eBay

  Jos siis muu kuin se kivijalkaliike kelpaa pitkässä juoksussa...
   
 9. JKAVS

  JKAVS

  Viestejä:
  248
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tein Raspberry Pi:stä tulostinpalvelimen. Kuinkahan arka se on sähkökatkoille, kun ei ole UPSin perässä?
  Tein toki varmuuskopion muistikortista kun sain kaiken toimimaan, joten tietojen korruptoituessa palautus on helppoa, mutta joutuuko sitä tekemään joka sähköräpsähdyksen jälkeen?
   
 10. Hyrava

  Hyrava

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu vähän miten tuon olet toteuttanut. Itselläni on yksi raspi tulostuspalvelimena ja siinä on itse käyttisosio readonly ja itse data- eli tulostusjonopartitio on read-write -moodissa. Tuo on toiminut jo vuosia. Aluksi ei ollut upsatun sähkön perässä ja koki muutaman räpsyn mutta ei ottanut ollenkaan nokkiinsa. Toinen raspi jonka käyttisosio ei ollut readonly teki kuoleman noin joka toisella sähkökatkolla.

  Eli tee tuosta käyttispartitiosta readonly ja mounttaa se kirjoitusta varten vain jos tarvitsee säätää jotain niin kestää aika hyvin räpsyjä.
   
 11. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  749
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  mitespäin nää mitat menee, esim verkkiksellä norcu nh-d15 mitat 165 x 150 x 161 mm
   
 12. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Valmistajan sivulta löytyy jos myyjä ei osaa ilmoittaa.
   
 13. apek

  apek

  Viestejä:
  597
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  atomi tykkää tästä.
 14. BryciFani

  BryciFani Työtön Pornonäyttelijä ja SOB 1% johtaja.

  Viestejä:
  785
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onko täällä sähköasioista ymmärtäviä?

  Huomasin että kun painan tietokoneen virtalähteen takana olevaa virran katkaisunappia niin telkkari+vahvistin yhdistelmä menee pariksi sekunniksi pimeäksi??

  Ovat saman huoneen seinävirrassa kiinni mutta eivät samassa seinätöpselissä.

  Onko tuo normaalia vai onko asunnon sähköjohdotuksissa jotain vikaa?
   
 15. Josef

  Josef Ебать с Америкой, Россия снова велика.

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mää en sähköstä tiedä juurikaan muuta ko ett se on sinistä, sattuu ja toimii savulla, mut mitäpä itse lottoot, oiskos tuo ny ihan normaalia?
   
 16. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Kuulostaa vanhalta ja halvalta kämpältä ja kun vielä kerroit aiemmin että suojamaita ei löydy niin sähköt luultavasti uusitaan ensimmäisen tulipalon jälkeen. Voit toki mennä yleiseen kokoukseen jos et hallitukseen kuulu ja ottaa sähköjen uusimisen puheeksi. Se vaan maksaa.

  Puolison työpaikalla firman ainoa pöytäkone menee päälle joka aamu kun se saa loisteputkien käynnistämisestä jonku piikin ja herää siihen.
   
  BryciFani tykkää tästä.
 17. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos sen raspin toteuttaa niin että se ei käynnissäollessaan käytä SD:tä ollenkaan niin ei pitäisi olla mitään merkittävää riskiä.

  Toisalta tulostinpalvelin käytösä taitaa tarvia ison Swapin että homma toimii joustavasti (raspissahan on vain 1Gt muisti) kun tulosteet on helposti suurempai kuin mitä raspin muistiin mahtuu.
   
 18. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 013
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitähän nyt oikein? Varasin ja maksoin autolle katsastuksen, maksoin verkkopankissa ilman sen kummempia ihmettelyjä. Nyt sitten tulee tälläistä:

  [​IMG]

  Sikäli että en tiennyt asioineeni Klarnan kanssa josta en mitään positiivista muista kuulleeni. Tuleeko sieltä sitten joku mystinen lasku jossa 110% korko ja muut kulut päälle. Että mitähän vittua?
   
 19. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Voisiko vaikka olla että klarna hoitaa maksuvälityksen A-Katsastukselle?

  Tietosuojaselosteet

  "Maksupalvelumme tuottaa Klarna. Maksutapahtuman yhteydessä asiakkaan antamien henkilötietojen rekisterinpitäjä on Klarna. Klarnan tietosuojaehtoihin voit tutustua maksutapapahtuman yhteydessä löytyvistä linkeistä."
   
 20. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 013
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaahas, no enhän mä tietetenkään lukenut noita. Viimeksi menin vaan konttorille ja maksoin kortilla kuten aina. Ihmettelivät onko varattua aikaa, no ei... Eikä ollut ongelma. Nyt sitten oikein www:n 30v juhlapäivänä varasin modernisti netin kautta ajan. Saan varmaan kivasti postia klarnalta jatkossa, kun vielä ruksasin että saa lähettää muistutuksen seuraavasta katsastusajankohdasta:facepalm:

  No se nyt on maksettu ja, tulihan nähtyä tälläinenkin episodi. Joo, en siis käytä käteistä muuta kun kuitittomissa jutuissa. Kaikkea sitä...:bored:
   
 21. apek

  apek

  Viestejä:
  597
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Ihan turhaa sitä klarnaa on pelätä. Se nyt vain hoitaa maksuliikeenteen kyseisessä yrityksessä. Mitään laskuja tai lisäkuluja ei tule.
   
  Myrkky tykkää tästä.
 22. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 391
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Klarna on myös ollut kaikin tavoin mainio itselleni, oli sitten kyse laskuista (yleensä) tai suorasta maksunvälityksestä. Tai siis en tajua, mitä pelättävää siinä nyt on. Olen käyttänyt eri muodoissaan varmaan jonkun kymmenisen vuotta.

  Veikkaan toki, että niiden osamaksudiilit sun muut luottosopimukset saattaa olla huono idea ja korot korkeat, mutta sellaisiin en ole koskaan koskenut.
   
 23. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  913
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Niillä oli aikoinaan jotain ihme sekoilua laajemmassakin mittakaavassa, en tarkemmin muista mistä oli kyse. Se niiden huono maine on varmaan jäänyt elämään niiltä ajoilta. Tosin silloinkin kyllä asiat hoituivat kun jaksoi valittaa aspaan.
   
 24. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 013
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No sitähän mä muistan kanssa, että jotain juttua on kyllä ollut. Kun en muutenkaan osta mitään osarilla tai muuten, korkeintaan visalla jos jotain ulkomaan tilausta. Niin säväytti vähän että mitähän nyt. Mut jos se nyt vaan on maksun välittäjä ja siinä kaikki. Luulisi että tuokin homma olisi mennyt ilman välikäsiä, mutta eipä näköjään.
   
 25. apek

  apek

  Viestejä:
  597
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Aina niissä on joku välittäjä (Checkout, paytrail, klarna yms), jos verkkopankkimaksua käyttää, ellei nyt ole suoraa laskua maksun saajalle ja maksa itse verkkopankissa. Muut eivät vain ole ehkä niin esillä kuin Klarna.
   
  TheMeII tykkää tästä.
 26. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 314
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulle tuli maksumuistutuksella eräs lasku, kun eivät osanneet lähettää alkuperäistä laskua. Onneksi niillä oli sättipalvelu niin siellä sai oikaistua. Niillä on muutenkin alkeellinen systeemi, kun eivät osaa lisätä viivakoodia laskuihin niin nopeuttaisi maksamista.
   
 27. Morjens

  Morjens

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Tietääkö joku?
   
 28. pitkae

  pitkae

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2017
  Jos nykyään ei enää tarvitse pitää mukana paperista otetta, niin äkkiseltään tulis mieleen, että nuo kyllä näkevät ne tarvittavat tiedot. Eiköhän ne nää kaiken mitä sinne trafin kantaan on tallennettu.
   
 29. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Checkout | Bonniershop

  Onko tässä joku jippo mitä en tajua? Pelkkä yksi lehti maksaa 2,90e. 9 lehteä maksaa n. á 5,5e ja 18 lehteä á 5e. Miksi tilaisin enemmän kun saan yhden lehden paljon halvemmalla kappalehinnalla?

  E: ja joo jatkuu tuon tilauksen jälkeen toistaiseksi voimassaolevana oletattavasti tuolla 9,95e hinnalla, mutta sen voi perua heti.
   
 30. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Kysymys oli luultavasti että piippaako se kone samoin kuin katsastamattomasta tai kortittomasta omistajasta.
   
 31. apek

  apek

  Viestejä:
  597
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Se yksi lehti on uusille asiakkaille, jotka haluavat tutustua lehteen. Normaali hinta 9,95. Oletettavasti et voi tilata joka kuukausi sitä yhtä lehteä hintaan 2,90.
   
  Catrik tykkää tästä.
 32. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 391
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuten apek sanoi, voit luultavasti tilata tuolla metodilla vain 1 numeron joko koskaan tai tietyn karenssiajan sisään, eli pohjimmiltaan tutustumislehti. Lisäksi tulet saamaan osoitteellista mainospostia lehden julkaisijalta pitkään sen jälkeen (ellet erikseen ota yhteyttä ja kiellä sitä); toki tämä pätee riippumatta tilauksen tyypistä.
   
  Catrik tykkää tästä.
 33. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Ei kai REVIKA siihen mitenkään vaikuta, ei se osaa katsoa minkälainen ahdin tai minkä kokoiset renkaat sun autossa on paikallaan, sen katsoo poliisi ja vertaa sitten tietoihin mitä autosta löytyy. Ymmärtääkseni tuollaista ei kuitenkaan voi muutoskatsastaa koska "Moottorin varustamisen ahtimella tai ahdetun moottorin varustamisen välijäähdyttimellä katsotaan aina lisäävän merkittävästi alkuperäistä tehoa." ja "(tehon-)Mittauspöytäkirjan luotettavuutta arvioitaessa, voidaan pitää yleissääntönä että ahtopainetta tulee löytyä koko tehoalueelta". https://arkisto.trafi.fi/filebank/a...soveltamisohje_(kevyt_kalusto)_Versio_2_0.pdf

  Mutta jos se ahdin on katuajossa vain koristeeksi kiinnitettynä moottoritilaan mutta ei kytkettynä (eikä muutoskatsastettuna) niin lieneekö se sitten vaan omasta selitystaidosta ja mahdollisesti pysäyttävän poliisin teknisesta ammattitaidosta kiinni tunnistaa onko ahdin koristeena vai laittomasti asennettuna.
   
 34. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ennenaikaanhan ne meni läpi leimasta remmiahdin paikallaan mutta remmi irti selityksellä "se on vain radalla kiinni" mutta käsitykseni mukaan sekin ilo on ollut historiaa jo pidemmän aikaa. Sitä en tiedä onko noita muka sitten saanut muutoskatsastettuakin jollain meriselityksillä.

  Ensimmäisenä olisin konttoriin yhteydessä aina kun suunnittelee jotain muutoskatsastusta vaativaa niin ei tarvitse sitten painia leimasedän kanssa.
   
 35. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 013
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinkin yksinkertainen asia kun farmun muutaminen 2 hengen pakuksi. Mietin että miten saisi mahdollisimman siististi tehtyä homman purkamatta turhaa. V70 kyseessä siis, no ensimmäinen sanoi että istuinosa pitää poistaa, ja ne remelit tietty ettei ilman porakonetta yms saisi liian helposti penkkejä takaisin. Selkänoja olisi saanut jäädä, koska siitä matala tasainen lattia. En nyt tuota niellyt kun katellut netistä muita vastaavia, missä istuinosa oli vain nostettu pystyyn.
  Toisella konttorilla kysyin samaa asiaa, niin siellä olisi mennyt istuinosan kanssa... Arpominen loppui siihen ja ostin halpiksen mikä oli leimattu kahden hengen pakuksi, se toimitti sitten sen kaksipaikkaisen virkkaa aikansa.

  Koska olisin volvon luultavasti muuttanut myöhemmin takaisin henkilöautoksi. Tähän oli syynsä mutta eipä siitä enempää.
   
 36. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 483
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämän takia juuri, se on vähe tympiä kun teet jonkin neuvojan mukaan ja seuraavaksi painit leimasedän kanssa joka tulkitseekin erilailla jne.
   
 37. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Eipä siihen porkkanaa tai selleriä tarvitse. Ylempänä resepti on kasattu ehkä pahimmista kliseistä mitä ihmiskunta tietää:D

  Pari tuntia haudutusta, niin naudanjauheli+valkosipuli+mustapippuri+sipuli+laadukas tomaattimurska+basilika+oregano toimii. Juustokuminaa voi vähän heittää sekaan jos toimii. Mamman rakkaus on jo mukana tässä hengessä:rofl: Tomaatin hapokkuutta voi teelusikallisella sokeria taittaa.
   
  Centteri tykkää tästä.
 38. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Onneksi et sentään ole laittomalla kokoonpanolla liikenteessä ajelemassa;)
   
 39. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Miten ottaa Androidin Spotifysta talteen albumien kansikuvia?
  Sony XZ1 ja Android 9 kyseessä.
   
 40. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Auttaa jos et pääse poliisin vittukasalistalle. Itsellä ollut melkein 20-v softalla modattuja autoja ja kertaakaan ei ole lennossa pysäytetty mistään syystä. Toki jos meno on pfft pfft ja meininki muutenkin lasikuitupulkka lintulaudalla jossain kauhavalla niin ei kun onnea matkaan;) Auttaa myös että maksat verot ja vakuutukset ajallaan.
   
 41. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  840
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Modattu softa tuskin lukee auton rekisteritiedoissa.
   
 42. Groomlake

  Groomlake

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2019
  Screenshot & crop
   
 43. PekoniMuuri

  PekoniMuuri

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Et ota.
  www löytyy useita sivuja/sovelluksia millä saa ladattua, en tiedä toiminnasta tosin. Tarvitsetko muutaman yksittäisen vai esim soittolistalta kaikki?
   
 44. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Jos on liitteen mukainen risteys johon ajetaan sinisen nuolen suunnasta ja jatketaan samaa katua pitkin, eli oikealle päin, kuuluuko lain mukaan käyttää vilkkua? Entä jos ajetaan suoraan eli Kempeleenkujalle? Vaikuttaako asiaan jos Kempeleenkujan tilalla onkin esimerkiksi talon piha tai muu nimetön tie?

  Olen aina ajatellut että ei tarvitse vilkuttaa, mutta tarkemmin ajateltuna kuljettajan täytyisi tietää että sama tie jatkuu oikealle eikä mielestäni voi olettaa että kuljetta katselee kylteistä katujen nimet jokaisessa vastaavassa risteyksessä.

  Mutta toisaalta jos tässä risteyksessä Kempeleentietä pitkin ajaessa kuuluu lain mukaan vilkuttaa, niin missä vaiheessa Kempeleentien mutka on tarpeeksi loiva että voitaisiin yksiselitteisesti sanoa, että ei tarvitse vilkuttaa?

  Tämmönen pykälä löytyy
  Kysymys on siis kaiketi että miten määritellään risteyksessä kääntyminen.

  Capture.PNG katso liitettä 205306
   
 45. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Rovaniemellä katselin vastaavaa kun poliisi ajeli niin vilkutti kun kääntyi samalle tielle. Suoraa jatkui toinen tie. Vilkkua tulee käyttää aikeiden selventämiseksi ja jos melkein kaikki ajaa oikealle tuossa sun risteyksessä olisi ehkä hyvä vilkuttaa vasemmalle jos ajaa suoraan. Jos siinä olisi piha niin uskon että ei tarvitsisi vilkkua jos teiden ko'oissa on selvä ero.
   
 46. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Tulkintoja on varmasti monenlaisia mutta kiinnostaisi tietää onko tähän jotain tarkempaa juridista selitystä kuin joku subjektiivinen "aikeiden selventäminen" jota tarkastellaan tarkemmin sitten jos sattuu vahinko. Mikä on kenenkin mielestä selvää. Mielestäni on selvää että just tuossa risteyksessä ajettaessa ei tarvitse vilkuttaa, 99% autoista ajaa oikealle (joka näkyy ajourista) eikä suoraan edes pääse koska siellä on rakennustyömaa. Nämä on tietysti tilannekohtaisia muuttujia eikä mitään yksiselitteisiä asioita.
   
 47. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Itse kyllä vilkuttaisin vaikka oulussa ja lähialueilla olenkin korttini ajanut niin ei tuo ole yksiselitteinen edes mulle
  upload_2019-3-14_22-35-23.png
   
 48. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Vilkuttaisitko jos tie tekisi tuon noin 90 asteen mutkan sijaan 45 asteen mutkan? Tai 30? 15? Missä se raja menee?

  E: ei tarvi vastata. Kuten sanoin, jokaisella on omat tulkintansa. Tuo kuva on vanha. Suoraan ei voi nykyään ajaa, kuten sanoin. Halusin tietää onko laissa jotain tarkemmin määriteltyä pykälää kuin subjektiivinen "aikeiden selventäminen". Itse en löytänyt mitään, siksi kysyin täällä.
   
 49. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tieliikennelaki 267/1981 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

  "Ajoneuvon kuljettajan, joka aikoo lähteä liikkeelle tien reunasta, kääntyä risteyksessä tai tiellä taikka vaihtaa ajokaistaa tai muuten siirtää ajoneuvoa sivusuunnassa, on muiden varoittamiseksi annettava merkki suunnanosoittimella tai, jollei ajoneuvossa ole sellaista, muulla näkyvällä tavalla.

  Merkki on annettava hyvissä ajoin ennen aiottua toimenpidettä, ja sen on oltava hyvin näkyvä ja ymmärrettävä. Merkinanto ei vapauta kuljettajaa velvollisuudesta varmistua siitä, ettei aiottu toimenpide aiheuta vaaraa tai tarpeetonta estettä."

  Jos se risteys on olemassa siinä pitää kertoa minne aikoo mennä
   
 50. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Onko 5 asteen mutka tiessä "risteyksessä kääntymistä". Tai 15. 35. 45. Tämän kysymyksen esitin jo ekassa viestissä ja linkkaamasi tekstin olen jo lukenut ja quotennut itsekkin, ei tarvi laittaa uudestaan.