Kysymyksiä sähkömiehille

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja penttip, 18.10.2016.

 1. shotgun

  shotgun

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2018
  Voiko tällaisia ledejä laittaa G23 loisteputkien tilalle sellaiseen lamppuun, missä niitä on kytketty kaksi sarjaan?
  LED ENERGIE G23 PL Lamppu 7 W 700 lm, korvaa pienloistelampun

  "Soveltuu käytettäväksi esim. valaisimissa, joissa on seuraavat merkinnät: PL-C 2P, Dulux D, LYNX-D, Biax D, KLD-D, TC-D, FSQ,l."

  Eihän siitä valaisimesta mitään merkintöjä löydy, ja nuo koodit eivät kerro itselleni mitään.
   
 2. TCan

  TCan

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Ymmärtääkseni ei välttämättä toimi. Joillain valmistajilla on G23 led-lamppuja, joissa on nimenomaisesti ilmoitettu, että toimii ilman kytkentämuutoksia myös sarjakytkentäisissä valaisimissa. Esimerkkinä mainittakoon: Tämä LED-lamppu korvaa kaikki G23 PL9-11W-lamput
   
 3. shotgun

  shotgun

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2018
  Kokeilin, ja näyttävät toimivan. Mietin vain, että onkohan mitään vaaraa/riskiä, vai voiko surutta käyttää jos valoa tulee?
   
 4. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Etsinnässä etäohjattava lämmitystolppa kahdelle autolle.

  Löytänyt vain garon valmistavan piharasian joka vain yhdelle, eli näitä joutuisi kaksi laittamaan: MEL WIFI autolämmityspistorasia elektroninen kello Garo 3451335

  Ja tuohon vielä myös tolpan keksimään niin saa hieman lumelta suojaan kun ei tule mihinkään katokseen.

  Kokemuksia miten nuo toimii? Vai pitäisikö miettiä sisälle sähkökeskukseen joku jota ohjata wifillä niin ei olisi ainakaan kylmän kanssa tekemisissä?
   
 5. Aapelix

  Aapelix

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2017
  Itse ajattelin laittaa näitä, ei vielä kokemusta kuinka toimii.
  Ei tarvitse erikseen suojata ja kaikenlaisia ohjauksia voi tehdä.
  Itselle tulossa valojen/ jouluvalojen ohjaukseen.
   
  P.Ness tykkää tästä.
 6. 0nanias

  0nanias Make ATK Great Again

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2018
  Jos keskuksessa tai sen vieressä on tilaa, niin ehdottomasti kaikki ajastimet, ohjaukset ja äly sinne ja ulos pelkkä normaali piharasia.
  Ei tarvita kuin yksi aamuyön tokkurainen lähtö niin tuo 200e vehje on paskana.

  Jos tulee uusi syöttökaapeli, niin piuhaan kannattaa ottaa riittävästi neliöitä ja johtimia mahdollista tulevaisuudessa hankittavaa sähköautoa varten (esim. MCMK4x6+6).
   
 7. Tilipitappitippitappi

  Tilipitappitippitappi

  Viestejä:
  330
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ilmalämpöpumppu tuli hankittua. Asennus jossain lähitulevaisuudessa ja pelkkä asennus kyseessä, kaikki tarvikkeet pitäisi hankkia valmiiksi. Sähköistä sen verran kysymystä, että ilmeisesti kytkin pitäisi laitteelle olla, jotta saa sähköt tarvittaessa pois. Minkälainen kytkin pitäisi olla? Yksi 6-kytkin näkyy kaapista löytyvän. Käykö moinen? Tarkoitus jatkaa piuhoilla pistorasiasta joka lähellä ILP:n sijoituspaikkaa...
   
 8. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Et kauheasti jaksanut ketjua taaksepäin lukea, juurihan tästä keskusteltiin.

  Mutta niin, määräysten mukaan se sähkötaulun sulakekin riittää vehkeen irrottamiseen sähköverkosta, joten pakko ei ole laittaa kytkintä.

  Jos haluat kytkimen, niin turvakytkin sitten, ei mitään kutoskytkintä... Myös pistorasia on mahdollinen kytkentätapa. Vikavirtasuojalla, mikäli pistorasian laittaa ulos. Jos sisäyksikölle, niin ei tarvitse sitäkään.
   
 9. Chaos

  Chaos

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kytkin ei ole pakollinen. Ja ei, jos olet asentamassa kytkintä, niin puhutaan turvakytkimestä, mikä sinne laitetaan, ei 6-kytkin.
  Ensimmäinen linkki googlesta: Turvakytkin Norwesco SA316, IP54
   
 10. Tilipitappitippitappi

  Tilipitappitippitappi

  Viestejä:
  330
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kappas, jo edellisellä sivulla oli ILP-keskustelua :D
  Mutta joo, tallista saa sähköt pois yhdellä kytkimellä, joten ei laiteta ilp:lle kytkintä. Sisäyksikölle tulee sähkösyöttö.
   
 11. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tarviiko tuohon jonkun hubin? Vai liitetäänkö tuo vain lähiverkkoon ja ohjataan google home ohjelmalla? Tuo äkkiseltään vaikuttaa kätevältä.

  Edit: Näköjään ei tarvitse kuin wifin yltää rasialle.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
 12. jarp

  jarp

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Kämpässä on katossa useampia kansia, joiden alle tulee sähköt seinäkytkimien takaa. Eli siis valaisimille tarkoitetu. Kansien alla on seuraavaa:

  upload_2019-10-21_21-41-27.png

  Miten tähän on tarkoitettu kytkettäväksi valaisin? Tässähän ei ole vanhanaikaista koukua, mihin ripustaa valaisinta sokeripalalla kytkien, mutta tähän ei myöskään saa uudenaikaista valaisinpistorasiaa, kun ei ole pulttien reikiä ja noiden muoviin pureutuvien ruuvien jako on liian kapea, eikä ne muutenkaan taida kestää kuormaa. Valaisinpistorasiaa ei saa siististi edes vetämällä sitä puureuuveilla paneliin, koska pistorasia pitäisi asettaa sen verran sivuun, että pieni kaistale jää irvistämään.

  Mittasin siis virtakynällä, kaikkiin tällaisiin rasioihin tulee normisti sähköt seinäkytkimiltä. On piiretty sähköpiirustuksiinkin. Onko näissä nyt asentajalta loppunut oikeanlaiset sähkörasiat kesken ja tilalle lyöty vaan jotain ja kansi päälle? Vai ollut tarkoitus kytkeä jotain kiinteitä valaisimia, mutta ostaja nukkaillut ja jäänyt kytkemättä? Muutenkin täällä kämpässä on sähkökalusteet jotain hv roskaa, heiluuvat, pistotulpat ei mene suosiolla rasiaan, valokytkimet rimpuloita jne.. Pitäisi vaihdattaa kaikki mahdollsiet rasiat johonkin ABB Jussiin tms.
   
 13. penttip

  penttip

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos ruuviväli on 60mm, on tuo silloin jakorasia jota yleensä käytetään pistorasioissa/valokatkatkaisimissa, eli siis liian pieni. Päälle voisi asentaa jonkun kiinteän valaisimen jonka ruuvaa kiinni paneeleihin.. esim. joku plafondi. Toinen vaihtoehto voisi olla ruuvata koukku paneeliin rasian viereen ja tuohon päälle joku siirtokansi.. eli siis tuosta rasiasta pintavetona siihen koukulle. Tuossa tapauksessa kannattaa tietty miettiä tarkkaan, miten tuo kannattaa sommitella siten, ettei se näytä hölmöltä.
   
 14. jarp

  jarp

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Jep, näyttäisi olevan 60mm ruuviväli. Kiinteä valaisin lähinnä tulee itselleni mieleen minkä tuohon voisi pistää, kaikki muu näyttää juuri siltä, eli viritykseltä. Toisaalta noihin rasioihin pääsee huoltoluukun kautta käsiksi (siellä on valokuituprojektori), niin ei varmaan olisi amerikan temppu vaihtaa noita rasioita sellaisiin, joihin saa normaalin valaisinpistorasian.
   
 15. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  3 033
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Ei vaan se on kojerasia jos tarkkoja ollaan. Se johon normaali kattovalaisimen pistorasiakansi menee paikoilleen on se jakorasia.

  Toki Molemmat on jakorasioita koska voi kojerasiastakin jakaa, ei mikään sitä estä mutta isompaa rasiaa kannattaa käyttää ihan sen takia että tuosta kojerasiasta loppuu tila nopeasti.
   
 16. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 383
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Todennäköisesti tuossa on ollut suunnitelmissa laittaa jotkin tietyt kiinteät valaisimet joiden takia valittu tuo kojerasia.

  Yleensä valaisimet jotka ovat tarkoitettu kiinnitettäväksi suoraan rasiaan (eli ei koukkuun) on aika leveät reiät, niin että kiinnitysväli on jotain 50-100mm. Mitään älyttömän raskasta tuohon ei voi kyllä ripustaa, mutta kyllä se nyt pari kiloa kestää.
   
 17. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Rupesin vielä miettimään tuota auton lämmitys etänä sijoittaen älyn teknisen tilan sähkökeskukseen. Löysin tälläisen:
  Wi-Fi etäohjaus 4 ryhmää. SONOFF 4CH | Saaristovartiointi.com VERKKOKAUPPA

  Ei kellään ole tiedossa löytyisikö tuota LAN versiona kun sähkökeskukseen tulee LAN kaapelointi? Epäilen että jos laittaa tuon WI-FI palikan sähkökeskukseen niin sen wi-fi verkon saaminen sähkökeskuksen sisään tuo haasteita.

  Ajatuksena laittaa pihalle ns. piharasia jossa on vaan 2 pistorasiaa. Niitä pistorasioita ohjataan sitten tuolla etäohjaus palikalla verkon yli. Vikavirtasuojaukset hoitaa joko piharasialla tai sitten nekin tuolla sähkökeskuksella.
   
 18. Whecko

  Whecko

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  23.05.2019

  En tiedä Lan versiosta, mutta mulla on 2kpl noita ja toinen on erillisen autotallin teknisessä tilassa. Itsellenikin tuli yllätyksenä, että toimii. Yllättävän hyvä wifi antenni siis tuntuu noissa olevan.
   
  P.Ness tykkää tästä.
 19. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Softa myös pelittää hyvin? Periaatteessahan jos ei muuten niin pitää sähkökaapin sisään joku wlan tukari koittaa saada.. Pitää miettiä, mut vaikuttas ihan ok kamppeelta niin saa lämpimään tilaan kaikki älyn. Toki alkaako tämä olla jo hieman tästä ketjusta aihealueen ohi..

  Osaako joku sanoa että kun tuo palikka kytketään keskukseen että pitääkö laittaa 2 kontaktoria mitä tämä ohjaa että saapi kahteen pistorasiaan eri aikataulut?
   
 20. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  1 080
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Teoriassa joo, jos haluat niiden rasioiden syöttävän 16A edestä virtaa. Suoraanhan tuo voi syöttää 10A virralla per lähtö. 2300 wattia piisaa kyllä isommallekin letkulämppärille + sisätilapuhaltimelle.
   
 21. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  1 087
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Mulla oli autossa 2100w defan sisätilalämmitin eli ei tuo 2300w mikään iso määrä välttämättä ole. Ei se toki aina sitä täyttä tehoa ota jos ei riittävän kylmä ole.
   
  Raitlin tykkää tästä.
 22. brainsurgery

  brainsurgery

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Tuli haettua Lidlistä led-valo autokatokseen mutta siinähän ei sitten tullutkaan minkäänlaista johtoa mukana. Mistäköhän saisi mahdollisimman halvan ja hyvän ulkokäyttöä kestävän, mustan, 1-2m pitkän pistotulpallisen johdon tuohon, ettei tarvitsisi itse kytkeä kuin kolme johtoa kiinni valaisimen päästä? PK-seudulta jos löytyisi, niin aina parempi.
   
 23. neaa82

  neaa82

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2019
  Clas Ohlson
   
  brainsurgery tykkää tästä.
 24. Romunkerääjä

  Romunkerääjä

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  05.09.2018
  Asumme paritalossa ja sähkö menee yhteisen mittarin kautta. Nyt olisi tarkoitus laittaa omat latauspaikat sähköautoille, jotka olisivat omien erillisten mittarien takana. Tausta on, että naapuri haluaisi ladata omaa autoaan eikä minulla ole sellaista autoa.

  Onko kellään kokemusta tai ajatusta millainen mittari tulisi olla ja saisiko jonkinlaisesta vielä jotain rapottia/dataa ulos laskun tasausta varten?
   
 25. Kerpele

  Kerpele

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Asennuttaa kWh-mittarit sähkökeskukseen ja kirjata lukemat ylös paperille valitsemanne aikavälin mukaan? Ehkäpä jotain tällaista: https://www.mittarit.com/sivut/tuote/kwh-mittari-orno-3l/

  Samalla voi asentaa omat mittarit molemmille talonpuolikkaille.
   
 26. TCan

  TCan

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Tässä voisi lähestyä asiaa kahdella tapaa:

  A. Eriytetään molempien puolikkaiden kulutukset omien mittareiden taakse (+ mahdollinen kolmas mittari mahdollisille yhteisille kulutuksille (jos on)) siten että kumpainenkin kuluttaja ja kiinteistö tekevät omat sopimuksensa sähköyhtiön kanssa. Tässä tapauksessa edessä on hieman isommat muutostyöt, sähkökeskuksen uusinnat ja mittaroinnin toteutus paikallisen verkkoyhtiön ohjeiden mukaan. Tämä tulee maksamaan varmaan useamman tonnin mutta etuna on se, että jatkossa molemmat saavat oman laskunsa ja maksavat vain omat käyttönsä. Tässä toki edellytyksenä, että talonpuolikkaiden sähköasennukset on muuten eriytetty. Sellaisiakin on tullut vastaan, että on yksi mittari ja esimerkiksi yksi ryhmä voi syöttää molempien talonpuolikkaiden asennuksia. Tällöin muutostyö meneen niin mittavaksi, että ei järkeä.

  B. Kevyt vaihtoehto on asennuttaa sähköauton latauspisteen syöttöön oma erillinen energiamittari. Tämän voitte itse lukea esimerkiksi määrävälein ja naapuri hyvittää sinulle ennalta sovitun summan per kwh. Kustannus ehkä muutamia satasia, haittana tulee säännöllinen mittarinluku ja kustannusten jyvityksen sumpliminen. Ja miten asia toimii mahdollisen seuraavan naapurin kanssa. Toki tässä se pieni huomio, että jos verkkoyhtiönne laskuttaa tehomaksua tulee sähköauton lataus (ainakin jos on normi sukolatausta tehokkaampi) nostamaan tehomaksun suuruutta, ja näin ollen pelkkä x snt/kWh ei täysin kerro latauksen todellista kustannusta.

  C. Löytyy myös latauspisteitä, jotka vievät kulutusdatan jonnekkin pilveen ja laskutus hoituu sitä kautta jonkin palveluntarjoajan toimesta. Soveltuu paremmin taloyhtiöille / muille joilla paljon laskutettavia.

  Kohdettanne tarkemmin tuntematta ja sitä miten helppo olisi eriyttää mittarointi kokonaisuudessaan suosittelen vaihtoehtoa B.
   
 27. brainsurgery

  brainsurgery

  Viestejä:
  329
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Varmaan paras laittaa samalla molemmille kokonaan oma mittari, niin ei ala sitten myöhemmin närästämään naapurin sähkön käyttö jos vaikka asukkaat sattuvat vaihtumaan.
   
 28. jarp

  jarp

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Tyhmä kysymys vikavirtasuojista... Minulla on ulkorakennuksia, joihin haluaisin lisätä turvallisuuden vuoksi vikavirtasuojia (esim. ulkona oleville valaisintolpille, niihin tulee lumia kolatessa aika usein nojailtua ja ovat kyllä aika rihvelipaskaa). Toisaalta niiden sähkötaulut on ns. täynnä, eikä sinne enää mahdu isoja vikavirtasuojamoduuleita. Tauluissa on yksi vikavirtasuoja, mutta en halua kytkeä kaikkia sähköjä sen taakse (mitä sähkäri aluksi suositteli), koska tällöin mahdollisesti voi käydä niin, että ulkona oleva kosteus laukaisee vikavirtasuojan ulkopistorasioiden kautta ja tällöin rakennuksista tippuisi myös lämmöt pois ja talvella potentiaalisesti tämä aiheuttaisi putkirikon. Niin että eikös tällaiset olisi soivia pelejä näissä tapauksissa:

  AH 16 VVSK vikavirtajohdonsuojakatkaisija

  Ymmärränkö oikein, eli tuolla voitaisiin korvata sähkötaulusta vanha sulake ja lopputulos on haluttu, eli on sulake, sekä vikavirtasuoja? Täydellinen ratkaisu? Oikeastaan voisi kiinnostaa asennututtaa sopivan tilaisuuden näitä myös varsinaiseen asuinrakennukseen, kun täälläkin on sähkötaulu täynnä. Erikseen ei kyllä kannata sähkäriä tilata, kun kylppärit kuitenkin on suojan takana. Mutta esim keittiö metallitasoineen ei ole.

  Tokihan nuo ovat perkeleen kalliita moduuleita, eli jos vaikka koko lähes sulaketaulun noilla korvaisi, niin kalliiksi tulisi, ei siinä mitään, mutta toisaalta siltikin halvemmaksi kuin jos sähkäri tekisi täydellisen remontin sulaketauluun ja vaihtaisi sen tilavammaksi.
   
 29. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Tossa on tietty sellainen knoppi, että myös nollajohto pitää saada menemään tuon uuden suojan kautta. Riippuen vähän kaapelien tulosuunnasta ja nollakiskon nykyisestä sijainnista, voi sähkömies tehdä vaihdon joko helposti tai sitten vähän kiroilemalla.
   
 30. jarp

  jarp

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Äh niinpä tietysti, olisihan tämä pitänyt tajuta ihan itse. Olikin liian hyvänkuuloinen ajatus, että voisi saada suojattua sähköt ilman isompaa säätämistä (no ei nyt niin isoa, katsoin valokuvia jotka nappasin viimeksi sähkötaulusta ja kyllä sieltä saa pienelä ähellyksellä nollatkin vedettyä). Muuta kiitokset!
   
 31. smario

  smario

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2019
  Kyllä kaikki vähän laadukkaammat vikavirtajohdonsuojakatkaisija-yhdistelmät tuppaa olemaan kahden moduulin kokoisia. Eikä ne maksa 27 euroa kappaleelta.
   
 32. 0nanias

  0nanias Make ATK Great Again

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2018
  Noissa yhden moduulin levyisissä yhdistelmissä on useimmiten elektroninen vikavirtasuojaus mekaanisen sijaan ja sellaisten käyttö kiinteissä asennuksissa ei ole enää nykyisin sallittua.
   
 33. jarp

  jarp

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Mjoops kiitokset, eli jää tekemättä. Ainakin siihen asti, kunnes tulee kakaroita ja alkaa kiinnostamaan vikavirtasuojat enemmän (olen itsekin koittanut kakarana tappaa itseni sähköllä, pieni meisseli tai voiveitsi mahtuu kyllä sähkölaitteiden sisään)...
   
 34. neaa82

  neaa82

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2019
  Ei sitä suojaa tarvi sinne keskukseen välttämättä änkeä. Eikö saa lähelle? Vaatii tietty myöa johtojumppaa. Itse asensin kaksi erillistä vikistä keskuksen viereen.

  20180328_135756.jpg
   
 35. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 383
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei nuo GE:n palikat ainakaan ole elektronisella vikiksellä, ihan normaaliin tapaan ne toimivat.

  Ei niiden asentaminen mitenkään ylenpalttisen hankalaa ole, mutta noissa linkitetyissä DMCEA60 sarjan vikiksissä ei ole standadi jako, vaan niille joutuu asentamaan oman kiskon, mutta jos ne ovat vierekkäin, niin ei se mitkään erityinen ongelma ole.

  Vastaava DICEA61 sarjan vikikset voi asentaa joidenkin normaalien johdonsuojakytkimien kanssa samaan kiskoon, mutta mulla on mielikuva että haarukkakiskoa tuohonkaan ei saa. Eikä niitä ole muutenkaan yhtä laajasti saatavilla.
   
 36. 0nanias

  0nanias Make ATK Great Again

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2018
  Kyllä nuo DMCEA-sarjan vehkeet näyttäisivät olevan elektronisia, eli sfs6000-2017 voimaantulon jälkeen noita ei ole saanut asentaa edes tiloihin joihin on pääsy pelkästään sähköalan ammattilaisilla, tämänhän aiempi standardi vielä salli.

  https://www.sahkonumerot.fi/3220023/doc/brochure/

  Ainakin ABB:lta ja Hagerilta löytyy jonkin verran uusia elektromekaanisia vikavirtasuojia joiden toiminta ei ole enää jännitteestä riippuvaista, mutta niistäkään ei löydy yhden moduulin levyistä kojetta. 4mod 3-vaiheisia saa, mutta yksivaiheiset ovat aina vähintään 2 moduulia leveitä poislukien nämä e-tyypin vehkeet.
  Voi tietty olla että olen missannut jonkun markkinoille tulleen mallin, saa vinkata jos sellainen on tiedossa.


  Jännä homma sinällään että noita elektronisia yhdistelmiä saa myydä ihan vapaasti, mutta kukaan ei sano ettei niitä saisi henkilösuojana käyttää, ei edes tukkurit.

  e-rcbo.jpg
   
 37. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kysytääs täältä kun vinkattiin. Oheinen termari pitäisi asentaa. Kytkentäkuva ohessa.

  Ymmärränkö oikein..että 1 ja 2 napaan tulee virta ja 3 ja 4 napaan lämmityskaapelit?
  Sensorin paikan tuolta toki ymmärrän :)


  Sieppaa.PNG
   
 38. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Siltä tuo vahvasti näyttää, noin minä ainakin sen kytkisin.
   
 39. Chaos

  Chaos

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä, juuri noin.
   
 40. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos vastauksista. Ei muuta kuin kytkemään sitten.
   
 41. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  882
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Mouser ( Mouser Electronics Finland - Electronic Components Distributor) saa ja monesti halvemmalla kun mistään Suomesta. yli 50€ niin postitkin on ilmaiset.
   
 42. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  882
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Maaseudulla voi olla niin pitkä veto muuntajalle / huonot linjat että oikosulkuvirtojen täyttymiset on monilla kesämökeillä tms aika hilkulla toteutua näin olen ainakin kuullut, se voisi selittää B sulakkeita. Toki tuo yksi 10A seassa on melkoinen tuherrus.

  Toki oikosulkuvirrasta sähkömittarille/pääsulakkeille asti.. sähkön toimittaja antaa vissiin tietyn minimiarvon, mitä se sitten lienee ja onko kesämökeillä sama kun esim ympärivuotisessa asunnossa, tästä joku viisaampi osannee kertoa :)
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2019
 43. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 383
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Joo, täytyy myöntää että en ole mitenkään kovin syvällisesti perehtynyt noihin viksiksiin, olen kuvitellut että elektroniset vikikset ovat aina niitä jotka täytyy sähkökatkon jälkeen käydä erikseen aktivoimassa, ja että tukut eivät myisi kiellettyjä tuotteita..

  Tosin tuossa myyntikiellossakin voi olla jokin varastojen tyhjäksimyynti siirtymäaika, niiin kuin noissa usein tulee.

  Kun tässä nyt oli puhetta noista elektronisista vikiksistä niin koitin kaivaa tietoa onko tuo DMCEA elektroninen vai ei. Ei sitä kyllä mitenkään erityisen kovalla äänellä kuuluteta, en löytänyt tuota dokkaria silloin.
   
 44. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vikiksiin liittyen. Yhä edelleen olisin todella kiinnostunut nk. pistorasiaan kytkettävistä mekaanisista vikavirtasuojista. Jos joku sellaisen jostain löytää ja vinkkaa mistä niitä saa, niin tarjoan virtuaalisen kymppisäkin hetimmiten.
   
 45. Copper

  Copper

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Siis esim: VIKAVIRTASUOJA OPAL IP44 PISTORASIAAN | K-rauta.fi ?
   
 46. P.Ness

  P.Ness

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vielä liittyen etäohjattaviin pistorasioihin ulos.

  Löysin tämmöisen: G-Smart

  Luultavasti kantama ei ole hääppöinen kun on bluetoothilla, mutta eikö tuommosta palikkaa ole sitten keksitty wifi versiona?
   
 47. TCan

  TCan

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Muistelisin, että SFS600-2017 kurssilla kouluttaja sanoi, että käytännössä kaikki yhden moduulin levyiset vikarijohdonsuojat ovat toteutettu nyt uusissa määräyksissä kielletyllä jännitteestä riippuvalla tekniikalla.

  Kurssista tosin vuosi aikaa, voi olla että joku valmistaja on saanut puristettua paketin yhden moduulin mittaan?

  Samaan tyyliin taitaa olla noiden perinteisten lattialämpötermareusen kanssa. Perinteisiä myydään edelleen, muttai ei saisi asentaa edea vanhan hajonneen tilalle vaan uudessa pitäisi olla EcoDesign mukaiset älyominaisuudet.
   
 48. 0nanias

  0nanias Make ATK Great Again

  Viestejä:
  229
  Rekisteröitynyt:
  03.09.2018
  Joo tieto noista todellakin on kiven alla, luotettavimmin sen saa varmaankin laitteen kyljessä olevasta kaaviosta.
  Heitin viestiin liitteeksi kuvat tästä GE:n kapeasta mallista ja "normaalilevyisestä". Leveämmässä näkyy mekaaninen yhteys, kapeammassa pelkkä toimilaitteen kela jolloin toiminta on täysin elektroninen.

  Eipä tuo itsellekään ollut kovin selkeä asia ennenkuin yhdessä kohteessa asia tuli ilmi juuri ennen varmennustarkastusta.
  Mutta elämä on oppimista...

  vikikset.jpg
   
 49. TCan

  TCan

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Ei oo tullut vastaan, äkkiähän sellaisen tosin itse tekisi hyvästä kotelosta.
   
 50. Kuka_kusi_muroihini

  Kuka_kusi_muroihini

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  @Copper ..toi on elektroninen..ei mekaaninen. Mekaaniset palautuisi sähkökatkon jälkeen samaan tilaan eikä käyttäjän tarvitse mennä kytkimelle painamaan nappia niin kuin näissä elektronisissa tapahtuu.

  @TCan Just sun tyyppiset kaverit vois pistää rahoiksi ja alkaa valmistamaan näitä, no ainakin mulle :) mikä hitto siinä on, että nämä ovat kokonaan kadonneet myynnistä?