Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä voisi, siirsin
Näin se näköjään menee. Pakko se on tottuaEttäkö yleinen saliketju urheilupuolella. En tiedä tottuuko tähän koskaan...
Onko kyseessä Smolov tai Smolov Jr ohjelma? Miten tuosta palautuu?Kokeillaas sitten asian kanssa. Venäläinen ohjelma kyykyssä ja penkissä takana pari kk sitten ja nyt mavessa ja pystärissä vastaava setti puolivälissä. Hyvältä tuntuu ja voimaa tulee, mutta eniten ihmettelen lihaskasvua. Voimaohjelma tämä on eikä bodailua, mutta tunne lihaksissa ja peilikuva sanoo suurinta kasvua pitkään aikaan. Massaa on kertynyt koska koko ajan on nälkä vaikka miten paljon söisi, mutta esim vatsalihakset ei ole läskin alta koskaan erottuneet näin hyvin.
Merkittävä osa tästä on varmasti pumppia ja kun viikon olis tekemättä mitään, olisi tilanne normalisoitunut. Toistaiseksi suunnitelmana vetää tämä ohjelma täysillä loppuun ja sitten himmailla.
Niinhän se nytkin on? Siellä on vain päivän voimassa oleva redirect enää YK:lla, ensi yönä ennen viittä pitäisi kadota senEttäkö yleinen saliketju urheilupuolella. En tiedä tottuuko tähän koskaan...
Ei Smolov vaan "russian". Ryssäohjelmanakin tunnettu. Ryssäkyykystä ja ryssäpenkistä kuulee varsinkin puhuttavan. Ei käsittääkseni mikään erityisen hienostunut ohjelma suunnittelultaan vaan pikemminkin kivan näköisiin lukuihin pohjautuva. Eli siis http://exrx.net/WeightTraining/RussianSquatProgramGenerator.htmlOnko kyseessä Smolov tai Smolov Jr ohjelma? Miten tuosta palautuu?
Riippuu tasosta, treenin laadusta ja esim siitä, että onko kevennetty viikko vai ei. Mutta onhan se totta, että työsarjat kannattaa tehdä lähtökohtaisesti (bodaus)ohjelmilla failureen asti.Minulle alettiin moralisoimaan, että jos en tee sarjoja loppuun asti en kehity. Onko tämä totta?
Huomiona, että henkilö ei tunne minua lainkaan tai tiedä millainen ohjelma käynnissä. Tein pari sarjaa hack kyykkyä 12-15 toistoa paino määrällä X ja viimeinen sarja oli suhteellisen tiukka. Ensikerralla tietenkin lisää vai luuleeko tämä tuntematon persoona, että jyystän aina samalla painolla ja samalla toistomäärällä
En nyt sanoisi näinkään. Heti ensimmäinen linkki googgelilla.Riippuu tasosta, treenin laadusta ja esim siitä, että onko kevennetty viikko vai ei. Mutta onhan se totta, että työsarjat kannattaa tehdä lähtökohtaisesti (bodaus)ohjelmilla failureen asti.
Mielenkiintoista. En ota tutkimukseen enempää kantaa kun en biomekaniikkaa niin tarkkaan tunne, mutta pitää linkata tutkimus Pakkotoiston Hulkille ja kysyä asiastaEn nyt sanoisi näinkään. Heti ensimmäinen linkki googgelilla.
http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-muscle-prof-training-to-failure-helping-or-hurting-me.html
While failure may be a powerful tool in a bodybuilder's training regimen, it comes with a significant cost. For example, Spanish researcher Dr. Mikel Izquierdo found that training to failure every set drastically increased resting levels of the catabolic hormone cortisol and suppressed anabolic growth factors such as IGF-1.1 This seems to indicate that bodybuilders who take every set to absolute failure may put themselves at risk of hindering long-term growth.
En tässä illalla sen enempää tuota lukenut, mutta tuo pisti silmään. Katellaan huomena paremmalla ajalla tuota lisää.
Kerro toki vastauksista täällä ja samalla, kun kyselet niin kysy ihmeessä butt winkistä onko se "saatanasta"Mielenkiintoista. En ota tutkimukseen enempää kantaa kun en biomekaniikkaa niin tarkkaan tunne, mutta pitää linkata tutkimus Pakkotoiston Hulkille ja kysyä asiasta
No nyt! Tätähän on tullut viime viikkoina tutkailtua.Tutkimuksia kun linkitetään, niin juuri tuli Facebookissa vastaan: https://lihastohtori.wordpress.com/2016/10/18/kyykkysyvyyden-merkitys-osa-1-tapio/
Kyykkysyvyys tuntuu sopivissa piireissä olevan ainainen puheenaihe. Lukemattomat kerrat olen itsekin saanut varoitteluja, että älä kyykkää noin syvälle, menee polvet. Siskonkumminkaimallakin meni kun kyykkäsi.
Kyykkysyvyys tuntuu sopivissa piireissä olevan ainainen puheenaihe.
Torstaina illalla salilla pystäriä, penkkiä ja soutua, jonka jälkeen kotona kannoin talvirenkaat autoon. Eivät painaneet mitään tuollai treenin jälkeen. Perjantaina aamupäivällä mavea ja kyykkyä ja tästä pari tuntia eteenpäin, niin selkä alkaa kipuilemaan koko ajan yltyvästi. Pahimmillaan tämä oli pe-la-yön ja eilen vähitellen parempi. Nyt tuntuu pieni kipu taustalla, mutta sen verran heikkona, että sen pystyy välillä unohtamaankin.
Salilla pyrin kyllä tekemään kaiken huolellisesti kun kerran olen selkäni pahemmin siellä satuttanut (köyryselkämavella), niin epäilen tämän syyksi tuota renkaiden kanniskelua. Tuntuivat sen verran kevyiltä, että saatoin vähän varomattomasti niitä nostella. Mave ja kyykky saattoivat tosin pahentaa vaikka niiden aikana en mitään huomannutkaan.
Nyt sitten mietin, miten tästä jatkaa. Nyt olisi vuorossa tiukkaa pystäriä, mutta en taida vielä tällä selällä uskaltaa. Ehkä selkäystävällistä bodailua tänään ja huomenna ja sen jälkeen uudet pohdinnat kunnon mukaan.
Muutama kilo puolessa vuodessa?Painonpudotusta ajattelin. Tarkkaa määrää en tiedä mutta samaan kuntoon kuin viime kesänä eli kohtuu tiukaksi. En ole koskaan mitään kaloreita laskenut ja makroista vain protskut sinnepäin. Nyt ajattelin josko laskisi makrot ja kalorit ainakin suuntaa-antavasti.
Paino noussut joku 10kg puolessa vuodessa mutta lihaa uskoisin tulleen muutaman kilon vähintään. Selkään ja jalkoihin selkeimmät muutokset, ne olikin lihan tarpeessa.
Alkuun paino nousi nätisti ja rasvaa tuli pikkuhiljaa, mutta lähti käsistä herkuttelu niin tuloksena liikaa läskiä
Ensi viikolla teen laskelmia ja aloitan perjantaina urakan. 2-3kk rasvanpolttoa, sitten vähän lepoa ainakin kk ja ennen kesää jos olisi urakka valmis.
Muutama kilo puolessa vuodessa?
Yleensä tuo menee niin, että dieetin jälkeen sitä katsoo vähän tarkemmin vielä mitä syö, mutta jossain vaiheessa se räjähtää käsiin nimim. kokemusta on
Tuli huomattua, että jonkunlainen totaalilepoviikko olisi varmaan paikallaan, kun eilinen jalkapäivä jäi viimeisten liikkeiden osalta kesken. Ei vaan meinannut homma kulkea. Nyt on ollut salia 5krt vk + 2 salibandy vuoroa viikossa. Tuntu jo viime viikon lopulla siltä, että alkaa homma tökkimään, mutta meinasin kokeilla vielä yhden kunnon viikon.
Riippuu tasosta, treenin laadusta ja esim siitä, että onko kevennetty viikko vai ei. Mutta onhan se totta, että työsarjat kannattaa tehdä lähtökohtaisesti (bodaus)ohjelmilla failureen asti.
Tässä puhuttiin nyt hieman eri asiasta. On luonnollista, että keskushermosto voi pamahtaa tukkoon jos teet lyhyet, alle kuuden toiston sarjat totaaliseen failureen. Tämä johtuu siitä, että lihaksisto palautuu hermostoa nopeammin, aivan kuten jo totesit. On luonnollista, että kovista voimapainotteisista treeneistä voi palautua yli viikon. Lihaksisto voi olla treenikunnossa hyvinkin nopeasti, mutta hermotus ei vain pelaa. Tämä ilmenee sarjapainojen pienenemisenä ja voimattomuutena. Mitä lyhyempiin sarjoihin mennään, sitä suurempi hermostollinen kuorma on. Harvat penkkipunnertajat ottavat treeneissä 1RM sarjoja ja kovat voimapainotteiset penkkitreenit tehdään juurikin sellaisella kuormalla, että varastoon jää yksi-kaksi toistoa. Prosentuaalisesti voidaan puhua karkeasti 90% 1RM sarjasta.Nää on näitä 'totuuksia'.
Jossain määrin olen samaa mieltä pitkien sarjojen (>10 toistoa) kohdalla, mutta kun failureita on yhtä monta erilaista kuin bodaajiakin. Omalla kohdalla se failure on niin totaalinen että lähes aina jos teen 3-6 pituisen sarjan todelliseen failureen niin keskushermosto kärähtää ja seuraavalla kerralla rauta painaa vitusti. Joku toinen ei sitten kuitenkaan ota niin tosissaan ja failure ei vastaa lähellekään tilannetta jossa pyssy otsalla vaaditaan.
Omalla kohdalla kehitys on ollut paljon parempaa kun jätän alle kympin sarjoissa aina vähintään yhden toiston pankkiin. Pitkän lopetussarjan voi sitten kevyellä painolla vetää failureen asti, siinä kun kärsii etupäässä vain lihas eikä hermosto. Lihaksiston palautumiskapasiteetti kun on paljon korkeampi kuin keskushermoston.
Sitten on niitä jotka luontaisesti ovat vähän arempia, eivät saa itseään psyykattua, tms. joille ohje "vedä failureen asti" - oikeasti toimii lyhyemmissäkin sarjoissa sillä muuten tekisivät ihan liian kevyesti.
Google sheet:ssä on treenit yksinkertaisesti sarjat, toistot ja painot periaatteella. Jokaisesta liikkeestä kokonaisvolyymi kiloissa jotka sitten lasketaan session kohdalle yhteen. Sitten vielä yhden treenikierron kokonaisvolyymi joka on sessioiden volyymit yhteenlaskettuna.Viitsitkö @Vuohi selvittää vähän tarkemmin miten seuraat tuota treenivolyymiä? Tai mikä sulla on parametrinä volyymille: lasket yhteen kilot x toistomäärä kaikista seteistä ja katsot kauan treeni kesti?
Ei me minusta tuossa eri mieltä olla? Samaa mieltä täälläkin että yli 10 sarjoissa voi vetää failureen ilman että hermosto siitä juurikaan osumaa ottaa.Tässä puhuttiin nyt hieman eri asiasta. On luonnollista, että keskushermosto voi pamahtaa tukkoon jos teet lyhyet, alle kuuden toiston sarjat totaaliseen failureen. Tämä johtuu siitä, että lihaksisto palautuu hermostoa nopeammin, aivan kuten jo totesit. On luonnollista, että kovista voimapainotteisista treeneistä voi palautua yli viikon. Lihaksisto voi olla treenikunnossa hyvinkin nopeasti, mutta hermotus ei vain pelaa. Tämä ilmenee sarjapainojen pienenemisenä ja voimattomuutena. Mitä lyhyempiin sarjoihin mennään, sitä suurempi hermostollinen kuorma on. Harvat penkkipunnertajat ottavat treeneissä 1RM sarjoja ja kovat voimapainotteiset penkkitreenit tehdään juurikin sellaisella kuormalla, että varastoon jää yksi-kaksi toistoa. Prosentuaalisesti voidaan puhua karkeasti 90% 1RM sarjasta.
Itse viittasin tuossa aikaisemmassa viestissäni ns. body-tyyppisiin sarjoihin, jotka ovat minulle pääsääntöisesti 10-15 toiston sarjoja. Alle kahdeksan toiston sarjat eivät kuulu minun treeneihini, ellei satunnaisia poikkeuksia lasketa mukaan. Näillä treeneillä kun kiusataan nimenomaan lihaksistoa ja hermostollisen kuormituksen jäädessä vähäiseksi myös palautumisaika lyhenee.
Pari viikkoa tästä aikaa ja maanantaina uskalsin vedellä maasta taas kunnolla. Vähän oli sarjakestävyys heikkoa parin viikon takaiseen, mutta niin mulla yleensäkin noin pitkän tauon jälkeen. Ei maanantaina mitään, eilen illalla alkoi taas alaselkä kipuilla ja tänään tämä on ollut melkoisen kipeä. Sen verran, että kengänauhojen sitominen vaatii suunnittelua.Torstaina illalla salilla pystäriä, penkkiä ja soutua, jonka jälkeen kotona kannoin talvirenkaat autoon. Eivät painaneet mitään tuollai treenin jälkeen. Perjantaina aamupäivällä mavea ja kyykkyä ja tästä pari tuntia eteenpäin, niin selkä alkaa kipuilemaan koko ajan yltyvästi. Pahimmillaan tämä oli pe-la-yön ja eilen vähitellen parempi. Nyt tuntuu pieni kipu taustalla, mutta sen verran heikkona, että sen pystyy välillä unohtamaankin.
Salilla pyrin kyllä tekemään kaiken huolellisesti kun kerran olen selkäni pahemmin siellä satuttanut (köyryselkämavella), niin epäilen tämän syyksi tuota renkaiden kanniskelua. Tuntuivat sen verran kevyiltä, että saatoin vähän varomattomasti niitä nostella. Mave ja kyykky saattoivat tosin pahentaa vaikka niiden aikana en mitään huomannutkaan.
Nyt sitten mietin, miten tästä jatkaa. Nyt olisi vuorossa tiukkaa pystäriä, mutta en taida vielä tällä selällä uskaltaa. Ehkä selkäystävällistä bodailua tänään ja huomenna ja sen jälkeen uudet pohdinnat kunnon mukaan.
Samoin. Parhaiten on kulkenut silloin, kun 4-5 sarjasta on tehnyt vain viimeisen loppuun asti, eikä sitäkään mihinkään failureen, vaan viimeiseen mahdolliseen toistoon failurea vältellen. Tuossa failure on vain arviointivirhe, kun sitä viimeistä ei tulekaan, mutta ei siis tavoite.Omalla kohdalla kehitys on ollut paljon parempaa kun jätän alle kympin sarjoissa aina vähintään yhden toiston pankkiin.