Kuinka SER-jäte prossuilla pärjää nykyään ?

Jännä toi legendaarisen Q6600 ylistäminen.

En väitä olevani tavallinen tallaaja mutta syitä miksi itse "ylistelen" tai edes muistan prosessoreita on se että niistä huomaan selkeän suorituskyky eron entiseen. (Tai se että se on ollut itselleni ensimmäinen, esim. 90 pentium => 300 Celeron joka kellottui 450MHz ja oli ensimmäinen jota oikeasti kellotinkin muutenkin kuin painamalla "turbo" nappia tms.)

Eli jos esim. itselläni oli käytössä joku 3200+ (vai olikohan 3700+ ei muista) tms AMD:n 1-ydin prosessori missä 2Gb DDR1 400 muistia => seuraava prosessori noin 3.25GHz kellottuva Q6600 4-ydin prosessori missä 4Gb DDR2 800 (loppua kohden 6Gb) => seuraava 2600K 5GHz+ kellottuva 4.8GHz 24/7 kellot 4-ydin/8-säie missä 8Gb DDR3 1600 muistia (16 jossain vaiheessa, myin erikseen pois toisen muistikitin) => nyt 1700X 8-ydin/16-säie prosessori 4+GHz kellottuva 3.975GHz 24/7 kellot (max) missä 32Gb DDR4 3200 muistia.

Uskoisin siis "legendaarisen" maineen syntyvän siitä että katsotaan juuri silloin myynnissä olleita kilpailevia tuotteita (esim. muut Core 2 tuotteet missä vain 2 ydintä, tai 2500K ja AMD:n vastineet samoihin aikoihin) ja miten pitkään niillä olisi pärjännyt vs se "legendaarinen" tuote joka toivottavasti myös hintansa puolesta tarjosi jotain uutta kuluttajalle.
 
Niin.. pointti oli että pelkkä prosessorin kuva ja CPU-Z avulla speksien näyttäminen ei kerro juuri mitään. Ei kyllä pelkkä CPU tuloskaan, mutta saa siitä vähän paremmin mieltä miten saattaa peliäkin pyörittää kun lätkästään mieleinen näytönohjain. Sulla jo on se CPU-Z auki jo niin käyt sen testintsuorittamas niin saa arvot samalla kertaa. Kukaan ei todellakaan ulkoa muista Intelin prossien suorituskykyä vuosikymmenen takaa toisiinsa verrattuna ja jos sen joutuu hakemaan muualta niin se CPU-Z kuva oli jo täysin hyödytön laittaa. Intel kun toiminnallaan yrittää mielikuvia myydä kadottaen vertaitavuuden omienkin mallien väliltä. Excel-taulukko taas tuskasta alkaa etsimään viestien edetessä ja turhan raskas erikseen avattava verrattuna etteikö menis spoilerissa taulukkona. Ja siihen lisäksi kuitenkin joutuu vielä hakeen sen prossan oman suorituskyvyn jos meinaa edes johonkin verrata. Tarkoitus oli vähän helpommin informatiiviseksi ja vertaitavammaksi tuota nykyistä. Nyt sulla joko on tai ei just saman kokoonpano. Mut se siitä

Youtubeen enemmän viittasin sillä legendaarisen tai extreme editionien vouhottamisella. Toki siinäkin vouhutukses on oma pointtinsa jos tehdään sitä entisajan unelmakonetta uudelleen.

Mun pointti oli tai no sitä ei edes ollut sen paremmin, mutta kerroin vain että että FX-9590:n tulokset ovat siihen taulukkooni liitetty jos jotain kiinnostaa. Kun video tulee sitten myöhemmin.

Ja noista LGA 775 kamppeista ilmoittelin vain mitä nyt seuraavaksi alan testailemaan.
Kuten mainitsin siinä että huomenna torstaina (kirjoitin eka väärän päivämäärän) live striimin merkeissä testaillaan mitä noista irti lähtee ja paljon tulee lisää potkua.
Että itse testi tuloksia alan ajamaan myöhemmin.

Niin ja excel-taulukko löytyy ihan aloitus postauksesta ;)
 
Live striimi meni sitten vähän mönkään kun OBS oli jossain vaiheessa kaatunut, mitä alkanut tekemään 22 versio päivityksen jälkeen. Eli muka lähettää ja tallentaa mutta kuitenkaan ei tee kumpaakaan.

Mutta QX6700 tuli kellotettua ja meni siihen mihin arvelinkin eli 3.5GHz tuntumaan.

CPU-Z OC.png
CPU-Z OC RAM.png


Striimissä kokeilin (paitsi että striimi oli silloin jo kaatunut) suorituskykyä pikaisesti Unreal Tournamentilla (sillä uudella) ja Rise of the Tomb Raiderilla.

Unreal Tournament
Average framerate : 67.1 FPS
Minimum framerate : 42.6 FPS
Maximum framerate : 112.9 FPS

Rise of the Tomb Raider
Average framerate : 78.1 FPS
Minimum framerate : 39.8 FPS
Maximum framerate : 104.4 FPS

Että eihän nuo näytä yhtään hullummilta tuloksilta. Cinebench pisteet olivat 346.

Tuossa ylempänä kirjoittelin mihin P35 ja P45 piirisarjat pystyvät niin muistin lukemat väärin.
Joten tässä olisi oikeat:
P35: 468MHz
P45: 485MHz

Lopuksi vielä eilen julkaistu i5-2500K videoni.

 
Nyt se olisi katsottavana... siis kaikkien aikojen eniten hypetetyn prossun testini... eli kyse on tietenkin Core i7-2600K:sta.
Ja onko se sen kaiken hypen arvoinen ? No eipä ollut.
Mutta älkää ymmärtäkö väärin että se olisi jotenkin huono, mutta se vaan ei ole hintansa väärti (maksavat todella paljon vielä nykyäänkin) kun sen suorituskyvyssä ei ole eroa muihin juuri ollenkaan.

Mutta ens viikolla sitten tulee katsottavaksi se kaikkien aikojen haukutuimman prossun testi... eli tietenkin AMD:n Bulldozer arkkitehtuuri käyttävä FX-8120.



---------------------------------------------------------------------------------

Core 2 Extreme QX6700:n testit olisivat nyt suoritettu ja tulokset lisätty taulukkoon. Tuossa sitten alkaa ikä jo pahasti näkymään kun avg 60fps lukemiin alkaa olla vaikea jo päästä osassa peleistä. Mutta yllättävän hyvin pärjää kuitenkin kun katsotaan että prossu on vuodelta 2007 :D
 
Tässä aloittelin Pentium D 965 Extremen testailut ja eipä vois uskoa kuinka paljon tommonen Pena D saa lisä potkua kun HT on päällä.
Nimittäin aikaisemmin tätä vuonna testailin Pena D 945@4.7GHz:n ja se oli hidas paska.
No tämä 965 kellottu sattumoisin samaan 4.7GHz:n ja uudemmissa peleissä hakkaa Core 2 Extreme X6800@3.8GHz:n.

cpu-z.png
cpu-z.png


Kun tuolla X6800 on vaan 2 ydintä eikä muuta, mutta tuossa 965:ssa löytyy siis 2c/4t mikä näkyy uudemmissa peleissä.

X6800:lla nimittäin Deus Ex: Mankind Devidedissä tuli pahoja fps tiputuksia (min fps 2 ja avg fps 53) ja 965:lla ei (min fps 12 ja avg fps 49).
Rise of the Tomb Raiderissa taas X6800:lla grafiikat ja itse peli bugas niin pahasti etten pystynyt ajamaan benchmark osuuttani edes loppuun.


Mutta jälleen Penan romulla ei ongelmia ja fps lukemat yllättävän hyvät... min fps 20 ja avg fps 35
GTA V:ssa X6800:lla oli ongelmia piirtää peliä, joten välillä tiet hävis ja milloin mitäkin uupu. Mutta Penalla ei ongelmia muuta kuin että hidas oli kuin mikä (min fps 14 ja avg fps 19).

Mainittakoon että Cinebench pisteet 4.7GHz kelloilla mahtavat 141 pojoa :D
Ja kyllä sain tuon ihan windowssiin saakka 5.04GHz kelloilla mutta prossu ylikuumenia ja suorituskyky oli täyttä roskaa (cinebench pisteet 99 kun vakionakin 113).

EDIT: Jouduin vähän Penan kelloja tiputtelemaan kun näemmä pitemmässä testi sessiossa ylikuumeni ja suorituskyky hyyty. Mikä näissä onkin aika veikeetä kellottaessa. Kun kaikki vaan hidastuu jos kellot ovat epävakaat tai lämmöt nousevat liikaa.
Kun itse kellotaajuudet eivät tipu kun rajat tulee vastaan vaan kaikki hidastuuuuuu....

No mutta nyt kellot vähän reilut 4.6GHz ja nyt tuntuisi toimivan paljon paremmin. Nimittäin tulokset nousivat :D

Mutta oli pakko tehdä pikku video pätkä twitteriin tästä. Joten vilkaiskaas kuinka vanha Pena jatkselee. Näyttäisi että tämän kanssa on käynyt samat kuin AMD:n FX prossujen kanssa. Eli ennen paskaa ja nykyään yllättävän hyviä. Että näin :)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyt olisi FX-8120 video katsottavana:


FX:stä puheen ollen tuossa olisi tulossa FX prossujen serveri serkut testiin.
Eli 12 ja 16-ydin malleja.
Tai no 12-ytiminen on Phenom 2 sukulainen kun siinä on samassa 2kpl Phenom 2 X6 siruja.
Sitten 16-ytimisistä toinen on Bulldozer ja toinen Piledriver prossu joissa samallalailla 2kpl 8-ydin FX siruja samassa.

Emoa noilla tässä kyttäilen koska tuossa sain selville että Supermicro H8SGL-F emoon on saatavilla ylikellotus BIOS... Joten semmoinen tarvis nyt saada.

EDIT: Ensimmäinen 16-ydin mosteri saapui... jos ei suorituskyvyn osalta niin ainakin fyysisen kokonsa puolesta... Näyttää LGA 1366 Xeoni niin pieneltä tuon rinnalla :D

WP_20181130_16_25_16_Rich.jpg WP_20181130_16_25_35_Rich.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ootko Zetteri kokeillut Athlon 200GE:tä? Ite just tilasin moisen, laittelen tuloksia kunhan saapuu. GTX 780 korttina.

Empä ole vielä. Kun niitä ei ole voinut ylikellottaa, mutta just "vahingossa" MSI on julkaissut emoihinsa BIOSin millä se onnistuu. Joten odottelen että jos vaikka Asus alkais samaa tarjoamaan. Kun tuossa hyllyssä olisi Asus X370-Pro emo odottamassa.
 
Tämä nyt ei varsinaisesti liity tähän keskusteluun.... Tai no....

Mutta kuitenkin että nyt CPU testit ja muut video materiaalini löytyy myös Youtuben lisäksi uudesta kilpailevasta palvelusta. Jonka nimi on BitTube.

Ja päätin nyt siellä julkaista ennakkoon Project X.E.O.N pelikone projekti videoni.

BitTube


Jos ei BitTube kiinnosta niin youtubeen tuo video tulee katsottavaksi 12.12.2018 klo 20.00

Ja tässä vielä keskiviikkona ulos tullut AMD FX-9590 testi.

 
Viimeksi muokattu:
@Zetteri
Kun olet noita sen verran enemmän testaillut ja kellotellut, niin minkälainen ero on esim. i7-2600k kellotettuna vs. ilman kelloja?

Ootko lisäksi mitannut, että mitä nuo kellotukset vie virtaa?
 
Tässä on esim. yhdellä pelillä testiä 2600K stock vs 2600K ylikellotettu (4.5GHz) vs 2500K 4.5GHz kellotettuna

Edit: + tuossa on ihan ns. "normaalin henkilön" näyttis myös käytössä ( Video card: Sapphire RX480 Nitro+ 4 GB ) ja silti 2600K vs 2600K kellotettuna eroa on lähes 20FPS (kun puhutaan kuitenkin 40-60FPS lukemista eikä mistään useammasta sadasta jolloin sillä ei ole normaalille käyttäjälle mitään väliä).

Esim: 55/39/39, toisessa kohdassa 73/51/45 <= 2600K kellotettuna, 2600K, 2500K kellotettuna. Lisäksi hän toteaa että 2500K esiintyi ihan järkyttävää nykimistä ja stutterointia. Pelinä Mafia III.
 
Viimeksi muokattu:
@Zetteri
Kun olet noita sen verran enemmän testaillut ja kellotellut, niin minkälainen ero on esim. i7-2600k kellotettuna vs. ilman kelloja?

Ootko lisäksi mitannut, että mitä nuo kellotukset vie virtaa?

En ole jaksanut ajaa pitkään aikaa testejä vakiokelloilla kuin aina pika pikaa Cinebenchin... joten dataa i7-2600K suorituskyvystä vakiokelloilla ei löydy.
Mutta mitä aikaisemmin olen ajanut vakiona ja kellotettuna, niin otetaan esimerkiksi LGA 1366 4c/8t Xeon X5677 3,46GHz ja kellotettuna 4.65GHz:n.

Crysis 3
Vakio: min fps 47 ja avg fps 74
Kellotettuna: min fps 66 ja avg fps 93

CS:GO
Vakio: min fps 74 ja avg fps 142
Kellotettuna: min fps 117 ja avg fps 196

Doom
Vakio: min fps 90 ja avg fps 117
Kellotettuna: min fps 123 ja avg fps 151 (GTX 980 ti alkaa jarruttamaan menoa)

GTA V
Vakio: min fps 60 ja avg fps 80
Kellotettuna: min fps 66 ja avg fps 97 (GTX 980 ti alkaa jarruttamaan menoa)

Project Cars
Vakio: min fps 65 ja avg fps 78
Kellotettuna: min fps 82 ja avg fps 103

Overwatch
Vakio: min fps 88 ja avg fps 134
Kellotettuna: min fps 128 ja avg fps 149 (GTX 980 ti alkaa jarruttamaan menoa)

Että tuon uudemmista peleistä ei löydy dataa, mutta tuosta näet että riippuu pelistä todella paljon kuinka paljon tulee kellottelulla lisää suorituskykyä.
Watti määrät taas riippuu paljon prossu yleensäkkään kellottuu mutta n.40W - 120W nousee kulutus. i7-2600K tapauksessa muisteekseni se oli n.60W Cinebench kuormalla.
 
Tulipa tuossa jatkettua prossua testejä vuorostaan AMD puolelta.
Tosin testit lähtivät heti heikosti liikkeelle. Nimittäin lähdin liikkeelle Phenom X4 9850 BE:stä, mutta AM2+ emonani oleva Asus Crosshair 2 Formula ei oikein ollut yhteistyö kykyinen. En saanut sitä POSTaamaan vaikka mitä tein.
Eli testasin pari eri prossua, eri muisteja, eri näytönohjaimia ja jopa ilman (emolla kun on omansa)... mutta ei niin ei.

Siirryin sitten A8-3870K:n kimppuun ja kaikki sujui hienosti Asus F1A75-M:n kanssa ennen kuin aloin BIOSia ihmettelemään. Eipä ollut ylikellotus mahdollisuuksia. Sitten selviskin että tämä on semmoinen versio emosta joka on Asuksen koneita varten.
Siitäkin on sitten kaksi eri versiota, joista vanhemman pystyy flashäämään F1A75-M emoksi, mutta ei niin yllättäen tämä oli uudempaa mallia mikä käyttää eri tyyppistä BIOSia joten flashäys ei onnistu :(

Nyt tilauksessa sitten kunnon emo tuolle A8-3870K:lle.

Mutta toisen pettymyksen jälkeen sitten Athlon X4 760K:n kimppuun ja emona Asus F2A85-V Pro jonka sain täältä lahjoituksena.
Kaikki toimikin kuten piti joten pääsin ihan itse testaamiseen.
Kellottui mukavasti 4.6GHz:n, mutta kun tuo on perjaatteessa Piledriver FX prossu ilman Level 3 cachea niin suorituskyky oli vähän mitä oli.

cpu-z.png


Se jäi sitten sinne LGA 775 Core 2 Quadejen tasolle, mutta virrankulutus oli todella positiivinen yllätys (Cinebench kuormalla 164W). Ja samalla näki kuinka ylitse ampuva tuon F2A85-V Pro emon virransyöttö on tuolle.

_MG_9350.jpg

Tämän jälkeen sitten huvikseen testasin vielä Phenom X4 9850:stä... hhmm nyt emo POSTaa komeasti HÄ ? :confused:

Aikaisemmin sain suorastaan vittuilua (youtuben kommenteissa) kun en saanut muisteja AM2+ alustalla toimimaan 1066MHz:llä.
Nyt mulla on kaksi identtistä G.Skillin 2x2GB 1066mhz CL5 kittiä ja nyt onnistuin ajaa muisteja 1066MHz:llä ?
No empä saanut en.
Toki se POSTasi ja meni Windowssiin komeasti... mutta oli helkutin epävakaa vaikka mitä yritin säätää.

Itse prossuun että kylläpä tuli tällä seinä vastaan todella selvästi kellottaessa.
2.5GHz:Stä pääsi 3.0GHz:n 1.39V:lla, mutta 3.1GHz:n ei riittänyt edes 1.53V. Eikä itseasiassa edes 3.05GHz ollut mahdollista.

Testasin myös kellottaa väylällä että saisin muisteista enemmän kuin 800Mhz:ä ja aikaisemmin olen saanut samalla emolla väylää nostettua 248MHz:n saakka.
Mutta nyt testasin 250MHz ja 240Mhz ja kummallakin kone kaatuu heti windowsin lataukseen. Lopulta päädyin 230MHz:n jolla ei ongelmia ja muistitkin rullasivat hienosti 930MHz:llä.

cpu-z.png
cpu-z ram.png


Suorituskyky oli sitä luokkaa että eipä tällä oikein enää pelaa. Tai no FPS lukemat näyttivät hyviltä mutta monessa pelissä huomas ihme fps droppeja mitkä pilasivat koko pelaamisen.
Ja eihän tämä uutena pärjännyt Core 2 Quadeille eikä nykyäänkään. Mutta parempi tämä on kuin Core 2 Duot :)

Jos tuloksia haluaa vilkaista niin ovat lisätty excel taulukkoon.
 
Viimeksi muokattu:
Tulipa tuossa jatkettua prossua testejä vuorostaan AMD puolelta.
Tosin testit lähtivät heti heikosti liikkeelle. Nimittäin lähdin liikkeelle Phenom X4 9850 BE:stä, mutta AM2+ emonani oleva Asus Crosshair 2 Formula ei oikein ollut yhteistyö kykyinen. En saanut sitä POSTaamaan vaikka mitä tein.
Eli testasin pari eri prossua, eri muisteja, eri näytönohjaimia ja jopa ilman (emolla kun on omansa)... mutta ei niin ei.

Siirryin sitten A8-3870K:n kimppuun ja kaikki sujui hienosti Asus F1A75-M:n kanssa ennen kuin aloin BIOSia ihmettelemään. Eipä ollut ylikellotus mahdollisuuksia. Sitten selviskin että tämä on semmoinen versio emosta joka on Asuksen koneita varten.
Siitäkin on sitten kaksi eri versiota, joista vanhemman pystyy flashäämään F1A75-M emoksi, mutta ei niin yllättäen tämä oli uudempaa mallia mikä käyttää eri tyyppistä BIOSia joten flashäys ei onnistu :(

Nyt tilauksessa sitten kunnon emo tuolle A8-3870K:lle.

Mutta toisen pettymyksen jälkeen sitten Athlon X4 760K:n kimppuun ja emona Asus F2A85-V Pro jonka sain täältä lahjoituksena.
Kaikki toimikin kuten piti joten pääsin ihan itse testaamiseen.
Kellottui mukavasti 4.6GHz:n, mutta kun tuo on perjaatteessa Bulldrozer FX prossu ilman Level 3 cachea niin suorituskyky oli vähän mitä oli.


cpu-z.png


Se jäi sitten sinne LGA 775 Core 2 Quadejen tasolle, mutta virrankulutus oli todella positiivinen yllätys (Cinebench kuormalla 164W). Ja samalla näki kuinka ylitse ampuva tuon F2A85-V Pro emon virransyöttö on tuolle.

_MG_9350.jpg

Tämän jälkeen sitten huvikseen testasin vielä Phenom X4 9850:stä... hhmm nyt emo POSTaa komeasti HÄ ? :confused:

Aikaisemmin sain suorastaan vittuilua (youtuben kommenteissa) kun en saanut muisteja AM2+ alustalla toimimaan 1066MHz:llä.
Nyt mulla on kaksi identtistä G.Skillin 2x2GB 1066mhz CL5 kittiä ja nyt onnistuin ajaa muisteja 1066MHz:llä ?
No empä saanut en.
Toki se POSTasi ja meni Windowssiin komeasti... mutta oli helkutin epävakaa vaikka mitä yritin säätää.

Itse prossuun että kylläpä tuli tällä seinä vastaan todella selvästi kellottaessa.
2.5GHz:Stä pääsi 3.0GHz:n 1.39V:lla, mutta 3.1GHz:n ei riittänyt edes 1.53V. Eikä itseasiassa edes 3.05GHz ollut mahdollista.

Testasin myös kellottaa väylällä että saisin muisteista enemmän kuin 800Mhz:ä ja aikaisemmin olen saanut samalla emolla väylää nostettua 248MHz:n saakka.
Mutta nyt testasin 250MHz ja 240Mhz ja kummallakin kone kaatuu heti windowsin lataukseen. Lopulta päädyin 230MHz:n jolla ei ongelmia ja muistitkin rullasivat hienosti 930MHz:llä.

cpu-z.png
cpu-z ram.png


Suorituskyky oli sitä luokkaa että eipä tällä oikein enää pelaa. Tai no FPS lukemat näyttivät hyviltä mutta monessa pelissä huomas ihme fps droppeja mitkä pilasivat koko pelaamisen.
Ja eihän tämä uutena pärjännyt Core 2 Quadeille eikä nykyäänkään. Mutta parempi tämä on kuin Core 2 Duot :)

Jos tuloksia haluaa vilkaista niin ovat lisätty excel taulukkoon.

Hyvä et emolevystä ei ainakaan rahkeet lopu kesken :rofl:
Onkos tuo testaamasi tehokkain kivi mitä tuolla voi ajella?
 
FM2 emolevylle... :vihellys:

A10-6800K APU on tehokkain mitä tuohon saa. Sitä olenkin yrittää metsästää jotenkin edullisesti. Kun ebay:ssä ja aliexpressistä niitä kyllä löytyy mutta en mitenkään haluis maksaa siitä 58€ - 72€.

Jos tommosen hommaan niin ideani olisi enemmän testata riittääkö sen iGPU pelaamiseen nykypäivänä (vastaus on varmaan EI).
 
A10-6800K APU on tehokkain mitä tuohon saa. Sitä olenkin yrittää metsästää jotenkin edullisesti. Kun ebay:ssä ja aliexpressistä niitä kyllä löytyy mutta en mitenkään haluis maksaa siitä 58€ - 72€.

Jos tommosen hommaan niin ideani olisi enemmän testata riittääkö sen iGPU pelaamiseen nykypäivänä (vastaus on varmaan EI).


iGPU pelaaminen on aika persoonallinen kysymys. Jotkut aivan varmasti pystyisivät pelaamaan sillä kymmenen vuotta vanhoja pelejä, sitten on ne jotkut (kuten minä) jotka ei eivät tykkää pelata ollenkaan jos ei ole vähintään sitä kuuttakymmentä ruutua sekunnissa ruudulla.
 
Offtopic, mutta missä myyt ylimääräiset jo testatut kivet pois, vai kerääntyykö kaikki nurkkiin?
 
Offtopic, mutta missä myyt ylimääräiset jo testatut kivet pois, vai kerääntyykö kaikki nurkkiin?

Jos on useampi kuin 1kpl jotain prossua niin sitten hävitän ne extra kappaleet. Itselläni tietenkin pidän sen parhaiten kellottuvan :D

Vieläkin harmittaa kun hävitin monta FM2 prossua, hemmetin hyvin kulkevan X3430:n sekä FX-4300:n.
Joten olen päättänyt että pidän itselläni kaikki (paitsi ne extra kappaleet).

Voisinkin tässä joku päivä ottaa kuvan prossu ja emo kokoelmastani.
Rouva vasta kauhisteli emojen määrääni, mutta sitten näytin prossu varastoni ja sitten tuli vaan kommentti: Kaikkihan jotain aina keräävät.
 
Jos on useampi kuin 1kpl jotain prossua niin sitten hävitän ne extra kappaleet. Itselläni tietenkin pidän sen parhaiten kellottuvan :D

Vieläkin harmittaa kun hävitin monta FM2 prossua, hemmetin hyvin kulkevan X3430:n sekä FX-4300:n.
Joten olen päättänyt että pidän itselläni kaikki (paitsi ne extra kappaleet).

Voisinkin tässä joku päivä ottaa kuvan prossu ja emo kokoelmastani.
Rouva vasta kauhisteli emojen määrääni, mutta sitten näytin prossu varastoni ja sitten tuli vaan kommentti: Kaikkihan jotain aina keräävät.


Kasaat kaikista jonkinlaisen tietokoneen, ja muutamalla kympillä eteenpäin. :lol:
 
Aina kuulee kaikkia väitteitä milloin mistäkin ja minä tykkään aina näitä väitteitä testailla.
Eli olen kuullut monta kertaa että LGA 775 jutut ovat tyhmiä koska Sandy Bridge I3:t kuluttavat vähemmän virtaa, suorituskyky on parempi ja hinta kuitenkin sama.

No vasta sitten jäi yhdestä projektista yli Core i3-2100, joten pitihän se tökätä testipenkkiin ja katsoa kuinka se jakselee nykyään.
Virtaa se tosiaan kulutti noin puolet vähemmän kuin LGA 775 Quad coret, mutta se suorituskyky...
Välillä ihan hyvä ja toisinaan aivan paska häviten jopa ekan sukupolven Phenomille.

Tästä tuli heti vaan mieleeni vanhat FX vs Sandy jutut kun porukka hehkutti noita i3:akin hyvinä budjetti prossuina ja haukkuivat AMD:n FX:t. Mutta eihän tuolla i3:lla ollut jakoa edes todella huonon maineen omaavalle bulldozer FX vastaan. FX 8120:n hakkasi i3:n keskimäärin yli 50fps erolla (50fps vs 100fps). Joten Sandy i3:t ovat vanhentuneet TODELLA huonosti.

Mutta kun tuosa hyllyssä nökötti jokunen ekan sukupolven i3:a, joita voi kellottaa. Heräsi mielenkiinto miten ne suoriutuu. Varsinkin tuota tokan sukupolvea vastaan.
i3:a tuosta löyty 530, 540 ja kaksi 550:stä.
Otin sitten yhden tommosen 550:n joka on siis tunnetaan Clarkdale nimellä jotka käyttävät samaa Westmere arkkitehtuuria kuin ne mahtavasti suoriutuvat 6c/12t LGA 1366 Xeonit.

Ja tuohan kellottukin yhtähyvin kuin ne 6-ydin toverit.

CPU-Z.png


Joten odotukseni suorituskyvystä kohosivat kun eka ajoin Cinebenchin, video renderöinti testin ja sekä 3DMarkit. Nimittäin Sandy i3:lla ei ollut noissa mitään jakoa.
Mutta tilanne peleissä menikin sitten aivan erilailla.
i3-550 aniharvoin voitti i3-2100:n ja silloinkin usein vain 1-5fps erolla. Tämä jos mikä oli todella yllättävää ainakin minulle.

Mutta ylipäätään noitten vanhojen i3:n suorituskyvyssä ei ole pahemmin enää kehumista ole.
Seuraavaksi olisikin idea laittaa i3-550:n tilalle Lynnfield Core i5-750 4c/4t:sta ja sen jälkeen Lynnfield L-sarjan Xeon L3426 4c/8t. Jota on youtuben kommenteissa pyydelty kun se on varmaan mahtava 65W TDP:n ansiosta.... Itse tosin veikkaan että menee samaan sarjaan kuin ne muut L-sarjan Xeonit eri alustoilta = paskasti kellottuvia kuumakalleja.

Mutta jos kiinnostaa noiden i3:n tulokset niin ovat lisätty jo siihen excel tauluukoni, joten sieltä voi niitä katsella.

EDIT: Tuossa kävi silleen että vaimolta loppu työt vuoden vaihteessa joten nyt perheemme menee minun varassa, joten toistaiseksi ainakin joudun luopumaan näitten tavaroitten ostelusta.

Mutta onneksi on tullut näitä niin paljon haalittua että youtube kanavalle riittää materiaalia (=testattavaa) varmaan kesään saakka.
Mutta Ryzen hommat ym. uudemmat saavat toistaiseksi jäädä.
Hasswellit ovat toki tulossa kun tuossa ovat jo hommattuna.

Niin ja matkalla olisi vielä tulossa AMD Athlon II X4 645
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: MrM
Joten odotukseni suorituskyvystä kohosivat kun eka ajoin Cinebenchin, video renderöinti testin ja sekä 3DMarkit. Nimittäin Sandy i3:lla ei ollut noissa mitään jakoa.
Mutta tilanne peleissä menikin sitten aivan erilailla.
i3-550 aniharvoin voitti i3-2100:n ja silloinkin usein vain 1-5fps erolla. Tämä jos mikä oli todella yllättävää ainakin minulle.
Clarkdalessa ei ole muistiohjainta cpu-lastulla vaan se on gpu-lastulla. Prossussa on siis kaks piiriä. Integroitu muistiohjain antaa vaan suuren buustin peleihin, esim C2Q vs lynnfield välillä on järkyttävä ero peleissä(50%+) vaikka laskentatehoa on suurinpiirtein saman verran.
 
Clarkdalessa ei ole muistiohjainta cpu-lastulla vaan se on gpu-lastulla. Prossussa on siis kaks piiriä. Integroitu muistiohjain antaa vaan suuren buustin peleihin, esim C2Q vs lynnfield välillä on järkyttävä ero peleissä(50%+) vaikka laskentatehoa on suurinpiirtein saman verran.

Empä muistanutkaan tuota juttua Clarkdaleistä. Ajattelin vaan se on "karsittu" malli niistä LGA 1366 Westmere prossuista ja siksi ihmettelinkin miten se noin huonosti pärjäsi isoista kelloista huolimatta.
 
@Zetteri Pystyisitkö auttamaan miestä mäessä? Alla Phenom 9500, 6gb ram ja GTX460. Saako Windows 10:lle TLB-fixiä? (Toivottavasti puhdas)

Lähinnä leikkimistä varten tälläisen koneen kasasin, mutta olisihan se kiva tästä hyötyäkkin.
 
Viimeksi muokattu:
@Zetteri Pystyisitkö auttamaan miestä mäessä? Alla Phenom 9500, 6gb ram ja GTX460. Saako Windows 10:lle TLB-fixiä? (Toivottavasti puhdas)

Lähinnä leikkimistä varten tälläisen koneen kasasin, mutta olisihan se kiva tästä hyötyäkkin.

En ole noihin TLB bugin omaaviin prossuihin vielä paneutunut. Tossa kyllä odottais X4 9600 testaamista missä olisi tämä TLB bugi, mutta en ole kerennyt siihen vielä paneutua.
 
Aiheeseen löyhästi liittyen, tekeeköhän AMD Phenom II X2 555:llä nykyään enää yhtään mitään budjettimallin pelikoneessa, vai jääkö tuplaytimisyys kynnykseksi? Emona joku AsRockin nForce-kätöstys missä ei Core Unlockkausta ole. Näyttikseksikin tuohon löytyy vain Radeon HD 4870 joten mitään uudempia tai raskaampia pelejähän tuolla ei joka tapauksessa pelaa. DDR2-muistia löytyy 8 gigaa sentään. Tästä on tulossa ~25 euron kengännauhabudjetin köyhäilykone nurkista löytyvistä osista.
 
Aiheeseen löyhästi liittyen, tekeeköhän AMD Phenom II X2 555:llä nykyään enää yhtään mitään budjettimallin pelikoneessa, vai jääkö tuplaytimisyys kynnykseksi? Emona joku AsRockin nForce-kätöstys missä ei Core Unlockkausta ole. Näyttikseksikin tuohon löytyy vain Radeon HD 4870 joten mitään uudempia tai raskaampia pelejähän tuolla ei joka tapauksessa pelaa. DDR2-muistia löytyy 8 gigaa sentään. Tästä on tulossa ~25 euron kengännauhabudjetin köyhäilykone nurkista löytyvistä osista.

Tekee, tuon näyttiksen kanssa ei muutenkaan pelata pelejä jossa useampi core olisi tarpeen tai etteikö prossu pysyisi tuon näyttiksen mukana.
 
En ole noihin TLB bugin omaaviin prossuihin vielä paneutunut. Tossa kyllä odottais X4 9600 testaamista missä olisi tämä TLB bugi, mutta en ole kerennyt siihen vielä paneutua.

Ookkei. Äsken laitoin Mintin tuohon. Windows 10 on nyt kahdessa koneessa toiminut jotenkin älyttömän vaikeasti.
Kaverilta saan 64bit pro XP:n maanantaina, tulee olemaan varmaan mielenkiintoinen käyttökokemus useamman vuoden tauon jälkeen.
 
Ookkei. Äsken laitoin Mintin tuohon. Windows 10 on nyt kahdessa koneessa toiminut jotenkin älyttömän vaikeasti.
Kaverilta saan 64bit pro XP:n maanantaina, tulee olemaan varmaan mielenkiintoinen käyttökokemus useamman vuoden tauon jälkeen.

Windows 10:n vuoden 2018 buildeissä on kyllä ollut jotain outoa. LGA 1366 emoilla joutu ottamaan virtualisoinnin pois päältä tai järjestelmä ei starttaa ollenkaan, sitten ollut muita ihme juttuja liittyen virransäästö toimintoihin vanhemmilla emoilla. Myös tiputtivat ACHI tuet pois vanhemmilta AMD raudoilta (S939 ja AM2).
Omalla pääkoneellani millä videon kaappaukset hoidan OBS:llä, niin viimeisen windows buildin jälkeen videon tallennus aina yks kaks kaatuu ilman syytä. OBS foorumilta löyty että tunnettu vika että korjaus pitäisi tulla pikaisesti.... eipä ole näkynyt vielä....

Hhhhmmm Windows XP 64bit:n... Eipä ole tuota koskaan tullut testattua, kun eikös siihen ajuri tuki ole kuluttaja raudalla aika heikko ? Aikanaan tuli 32bit Windows XP Pro:sta siirryttyä Windows Vista Ultimate 64bit:n ensimmäisten joukossa (osallistuin myös beta ohjelmaan) ja pääs nauttimaan olemattomista ajureista.

Ei muuten keltään löytyis ylimääräistä Bulldozer/Piledriver 4-ydin FX prossua ? Minä tyhmä viimevuonna häivitin FX-4300 prossuni yhteen projektiin ja nyt haluisin verrata paljon L3 cache vaikuttaa suorituskykyyn.

Kun vasta testasin Athlon X4 760K:n mikä on FM2 alustan Piledriver prossu missä ei ole L3 cachea, niin 4-ydin FX prossulla olisi kiva nähdä paljon se L3 cache noissa vaikuttaa.
 
Olisiko kenelläkään antaa dataa tuollaisen ~10 vuotta vanhan AMD Phenom II X3 4xx -sarjalaisen prossun pelikyvyistä nykypäivänä, voisiko tuollaisen rungon saada kaupattua jollekin Fortnite-jonnelle jos siihen iskisi vielä jonkun ~100 euron RX580 tai GTX780Ti kortin kaveriksi? Olen kellottanut tuon niin tappiin kuin emolevy antaa periksi eli 3.4GHz ja rammia on 8GB (DDR2)

Noita Phenom II X3 videoita on kyllä youtube pullollaan mutta ne ovat aina noilla paremmilla L3-välimuistilla varustetuilla prossuilla..

edit. Noh, jos tähän venäläiseen videoon on uskominen niin tuo prossu jää edelleen isoksi pullonkaulaksi vaikka näyttiksenä olisi GTX770..

 
Viimeksi muokattu:
Olisiko kenelläkään antaa dataa tuollaisen ~10 vuotta vanhan AMD Phenom II X3 4xx -sarjalaisen prossun pelikyvyistä nykypäivänä, voisiko tuollaisen rungon saada kaupattua jollekin Fortnite-jonnelle jos siihen iskisi vielä jonkun ~100 euron RX580 tai GTX780Ti kortin kaveriksi? Olen kellottanut tuon niin tappiin kuin emolevy antaa periksi eli 3.4GHz ja rammia on 8GB (DDR2)

Noita Phenom II X3 videoita on kyllä youtube pullollaan mutta ne ovat aina noilla paremmilla L3-välimuistilla varustetuilla prossuilla..

edit. Noh, jos tähän venäläiseen videoon on uskominen niin tuo prossu jää edelleen isoksi pullonkaulaksi vaikka näyttiksenä olisi GTX770..



No reilun vuoden takaa löytyy multa oma videoni:



Mutta aika surkea tapaus noin lyhyesti sanottuna.

Mutta lähiaikoina oli tulossa testiin Athlon II X4 645:n.
 
Ookkei. Äsken laitoin Mintin tuohon. Windows 10 on nyt kahdessa koneessa toiminut jotenkin älyttömän vaikeasti.
Kaverilta saan 64bit pro XP:n maanantaina, tulee olemaan varmaan mielenkiintoinen käyttökokemus useamman vuoden tauon jälkeen.

Itse en saanut tuota 64bit xp:tä aikoinaan Athlon 64 3000+ kanssa sitten mitenkään toimimaan vakaasti, oli pakko siirtyä vistaan sen takia :wtf:
 
Hhhhmmm Windows XP 64bit:n... Eipä ole tuota koskaan tullut testattua, kun eikös siihen ajuri tuki ole kuluttaja raudalla aika heikko ?

Itse käytin todella pitkään, siihen sai teoriassa niin paljon muistia (RAM) kuin vain kehtasi kiinni pultata jne. Tosin kuten totesit vasta Vistan ilmestyessä alkoi ilmestyä myös niitä 64bittisiä ajureita siihen saakka oli todella harvinaista herkkua saada kunnon ajuritukea (tai no, 32bittisillä toimi toki).

Sitten tulikin windows 7 ja nykyinen 10...
 
Itse muistan myös kiroilleeni todella paljon tuon 64-bittisen XP:n kanssa, BSODit oli lähes jokapäiväisiä ja mihinkään tv-viritinkortteihin tai muihin eksoottisempiin laitteisiin oli silloin turha edes haaveillakaan ajureita (vuodet taisi olla jotain 2004-2006 kun tuota käytin, itsekin Vistaan siirryin heti julkaisun jälkeen.)

@Zetteri joo aika umpipaska tuo näkyy olevan nykypeleillä, koitan jos halvalla saisin jonkun L3-välimuistillisen 4 tai 6-ydinprossun jonka pulttaisi tuohon emoon ja katsotaan sitten sille sopivaa budjettinäyttistä.

Löytyykö BTW keneltäkään kokemusta mikrokoodin injektoimisesta biosimageen noissa AM3 emoissa mikäli juuri kyseistä prossua ei löydy valmistajan omalta CPU support listalta? Noita alkujaan 6-ytimisiä Phenomeita (joista 2 ydintä disabloitu) näyttää löytyvän halvalla mutta wiki kertoo noiden olevan OEM-malleja eikä mun emon listauksessa ainakaan mainita yhtäkään näistä: 1.3.2 "Zosma" (E0, 45 nm, Quad-core)
 
Windows 10:n vuoden 2018 buildeissä on kyllä ollut jotain outoa. LGA 1366 emoilla joutu ottamaan virtualisoinnin pois päältä tai järjestelmä ei starttaa ollenkaan, sitten ollut muita ihme juttuja liittyen virransäästö toimintoihin vanhemmilla emoilla. Myös tiputtivat ACHI tuet pois vanhemmilta AMD raudoilta (S939 ja AM2).
Omalla pääkoneellani millä videon kaappaukset hoidan OBS:llä, niin viimeisen windows buildin jälkeen videon tallennus aina yks kaks kaatuu ilman syytä. OBS foorumilta löyty että tunnettu vika että korjaus pitäisi tulla pikaisesti.... eipä ole näkynyt vielä....

Hhhhmmm Windows XP 64bit:n... Eipä ole tuota koskaan tullut testattua, kun eikös siihen ajuri tuki ole kuluttaja raudalla aika heikko ? Aikanaan tuli 32bit Windows XP Pro:sta siirryttyä Windows Vista Ultimate 64bit:n ensimmäisten joukossa (osallistuin myös beta ohjelmaan) ja pääs nauttimaan olemattomista ajureista.

Ei muuten keltään löytyis ylimääräistä Bulldozer/Piledriver 4-ydin FX prossua ? Minä tyhmä viimevuonna häivitin FX-4300 prossuni yhteen projektiin ja nyt haluisin verrata paljon L3 cache vaikuttaa suorituskykyyn.

Kun vasta testasin Athlon X4 760K:n mikä on FM2 alustan Piledriver prossu missä ei ole L3 cachea, niin 4-ydin FX prossulla olisi kiva nähdä paljon se L3 cache noissa vaikuttaa.


Kuulostaa vittumaiselle, itsellä on yhdellä kiintolevyllä tuo mint, jollekkin pienelle sitten XP.

Itse en saanut tuota 64bit xp:tä aikoinaan Athlon 64 3000+ kanssa sitten mitenkään toimimaan vakaasti, oli pakko siirtyä vistaan sen takia :wtf:


No nyt alkaa jo jännittämään maanantai.
 
Ei XP pelannu, olisi pitänyt varmaan vaihtaa AHCI IDE-modeen. Nyt yön päälle hyvä muistaa, en ala säätämään enää.

Olisiko kenelläkään antaa dataa tuollaisen ~10 vuotta vanhan AMD Phenom II X3 4xx -sarjalaisen prossun pelikyvyistä nykypäivänä, voisiko tuollaisen rungon saada kaupattua jollekin Fortnite-jonnelle jos siihen iskisi vielä jonkun ~100 euron RX580 tai GTX780Ti kortin kaveriksi? Olen kellottanut tuon niin tappiin kuin emolevy antaa periksi eli 3.4GHz ja rammia on 8GB (DDR2)

Noita Phenom II X3 videoita on kyllä youtube pullollaan mutta ne ovat aina noilla paremmilla L3-välimuistilla varustetuilla prossuilla..

edit. Noh, jos tähän venäläiseen videoon on uskominen niin tuo prossu jää edelleen isoksi pullonkaulaksi vaikka näyttiksenä olisi GTX770..




Itselläni tosiaan Phenom 9500 toisessa koneessa, aivan tehoton luuskahan tämä on. Nettikäytössä vielä menettelee.
 
Mulla olis 955 BE ylimääräisenä jos kiinnostelee. Kellottui omalla Asuksen karvalakkiemolla 3.8GHz.

Ja hintaa olisi? Itse asun ulkomailla tällä hetkellä, eipä täälläkään kovin auvoinen ole tarjonta noissa paremmissa AM3 prossuissa, hinnat on suoraan katsottu aliexpress/ebay sivuilta.
 
Viitsitkö kurkata paljonko tuo prossu painaa, tsekkaan montako penniä lisää pitää antaa. Jatkot yv:llä?
 
Vaikka tuossa rouvan jäädessä kortistoon lupasin hänelle etten nyt osta PC rautaa. Tai hänen sanoin romua. Mutta pitikin mennä selailemaan huuto.netiä ja aliexpressiä...
Tarttu sielä sitten taas vähän kaikkea :D
Joten kun paketit saapuu niin tässä onkin selittämistä mistäs ne tuli :vihellys:

Mutta huuto.netistä sain huudettua vihdoin hyvän X79 emolevyn ja mikäs mukaan se on kuin Asus Rampage IV. Yritin saada myös i7-3930K:n mutta sitä en saanut itselleni. Tosin kyllähän tuossa vielä hyllystä löytyy Xeon E5-2670 8c/16t prossu tuohon. Joten pääsee testaamaan paljon kiina emo dual channelilla vs laatu emo quad channelilla muuttaa E5-2670:n suorituskykyä.
Kun kiina emollahan se oli surkea kaikessa muussa paitsi video renderöinnissä ja cinebenchissä. Ja niissäkin se hävisi X58 alustan Xeon X5650@4.50GHz:lle.

X5650:stä puheenollen noi maksavat nykyään enää 12.50€ :jd:
Oli sitten pakko laittaa kolmas tommonen tilaukseen.
Sekä sille kaveriksi samaan pakettiin lähti:
AMD Athlon II X4 641 FM1 kantaan
AMD FX-4100 AM3+ kantaan
Intel Xeon X5470 (nopein LGA 771/LGA775 prossu ja pitäisivät kellottua "helposti" 4.5GHz:n)

Alkaa tuo Asus ROG sarjan emo kokoelmani olemaan jo kivalla mallilla eli löytyy:
Asus Crosshair II Formula
Asus Crosshair V Formula-Z
Asus Maximus IV Extreme
Asus Maximus VI Hero
Asus Rampage III Extreme (näitä 2kpl)
Asus Rampage IV Formula
 
Noista X79 xeoneista jäi mulla kyllä kakan maku suuhun, noiden kanssahan ei pysty muuttamaan edes muistien kelloja eikä ainakaan mun Asrockin laudan kanssa saa kellotettua edes ykkössarjalaista Xeonia. Lisäksi tällaiset neliydinprossut ilman HT:tä tuntuu kuin olisi hypännyt ajassa 10v taaksepäin jonnekin Athlon 64 aikakaudelle, sen verran meno muuttui lagisemmaksi vrt. kellotettu i7-3930k.

Tuollainen E5-1680 8c/16t varmasti olisi jo parempi käytettävyydeltään mutta noiden pyynnit maailmalla on aivan naurettavia.
 
Noista X79 xeoneista jäi mulla kyllä kakan maku suuhun, noiden kanssahan ei pysty muuttamaan edes muistien kelloja eikä ainakaan mun Asrockin laudan kanssa saa kellotettua edes ykkössarjalaista Xeonia. Lisäksi tällaiset neliydinprossut ilman HT:tä tuntuu kuin olisi hypännyt ajassa 10v taaksepäin jonnekin Athlon 64 aikakaudelle, sen verran meno muuttui lagisemmaksi vrt. kellotettu i7-3930k.

Tuollainen E5-1680 8c/16t varmasti olisi jo parempi käytettävyydeltään mutta noiden pyynnit maailmalla on aivan naurettavia.

Aikanaan kun kiina emolla ajoin testit E5-2670:llä ja Core i7-3820:lla (kiina emolla ei voinut tätä kellottaa) niin porukka vieläkin sitä videota kommentoi että miten Lynnfield Core i7-860@4.1GHz peittoaa ne molemmat.
Myöskin miksi menin E5-2670:stä tähän X5650:n. Kun porukka ei ymmärrä että se ydinten määrä sekä että jos joku on uudempi niin se ei tee siitä parempaa.

Kattelin E5-1650 ja E5-1660 Xeoneita tuolle lankulle mutta ovat järkyttävissä hinnoissa ja sitten i7 mallit ovat vielä pahemmat. Kun ei noissa ole mitään järkeä kun Ryzen 5 2600:n saa jo samaan hintaan.
 
Viimeksi muokattu:
Aikanaan kun kiina emolla ajoin testit E5-2670:llä ja Core i7-3820:lla (kiina emolla ei voinut tätä kellottaa) niin porukka vieläkin sitä videota kommentoi että miten Lynnfield Core i7-860@4.1GHz peittoaa ne molemmat.
Myöskin miksi menin E5-2670:stä tähän X5650:n. Kun porukka ei ymmärrä että se ydinten määrä sekä että jos joku on uudempi niin se ei tee siitä parempaa.

Kattelin E5-1650 ja E5-1660 Xeoneita tuolle lankulle mutta ovat järkyttävissä hinnoissa ja sitten i7 mallit ovat vielä pahemmat. Kun ei noissa ole mitään järkeä kun Ryzen 5 2600:n saa jo samaan hintaan.

i7 3820:aa luulis saavan ihan kohtuu markoilla tohon X79 emoon. Itsellä oli sellainen ja siinähän on kerroinlukko auki x43:n asti :hungry:
Mut ilmeisesti haussa olis niitä K-malleja tuosta Sandy perheestä?
 
i7 3820:aa luulis saavan ihan kohtuu markoilla tohon X79 emoon. Itsellä oli sellainen ja siinähän on kerroinlukko auki x43:n asti :hungry:
Mut ilmeisesti haussa olis niitä K-malleja tuosta Sandy perheestä?

Joo kattelin niitä 6-ydin malleja. Aikaisemmin mulla oli tommonen i7-3820 mutta myin sen kiina emon kanssa pois.
Mutta nyt olisi tulossa uusi tilalle.

Joten pääsen tekemää nämä e5-2670 ja i7-3820 testit uudestaan:






Tai siis ajan nykyisen bechmarkki settini noilla läpi että nähdään kuinka vertautuu esim LGA 1366 ja LGA 1155 prossuihin.

Aikaisemmin nuo hävisivät siis kellotetulle Lynnfield i7:lle. Mutta nyt parempi emo alla joten i7-3820 pitäisi ainakin suoriutua huomattavasti paremmin kun saa kelloja antaa sille.

E5-2670:lle en odota isoa buustia kun sen kelloille ei ole paljoa tehtävissä (max kerroin kaikille ytimille ja vähän väylää lisää).
Kun dual channel vs quad channelillä tuskin on isoa merkitystä peleissä.
 
Joo kattelin niitä 6-ydin malleja. Aikaisemmin mulla oli tommonen i7-3820 mutta myin sen kiina emon kanssa pois.
Mutta nyt olisi tulossa uusi tilalle.

Joten pääsen tekemää nämä e5-2670 ja i7-3820 testit uudestaan:






Tai siis ajan nykyisen bechmarkki settini noilla läpi että nähdään kuinka vertautuu esim LGA 1366 ja LGA 1155 prossuihin.

Aikaisemmin nuo hävisivät siis kellotetulle Lynnfield i7:lle. Mutta nyt parempi emo alla joten i7-3820 pitäisi ainakin suoriutua huomattavasti paremmin kun saa kelloja antaa sille.

E5-2670:lle en odota isoa buustia kun sen kelloille ei ole paljoa tehtävissä (max kerroin kaikille ytimille ja vähän väylää lisää).
Kun dual channel vs quad channelillä tuskin on isoa merkitystä peleissä.


Itsellä oli Gigabyten X79-UD5 emona ja Quad Channel käytössä tuon 3820:n kanssa. Kerroinlukolla 38/40 käytin ja muistit oli Kingstonin 1600mhz CL10.
Tuosta voi ottaa vähän vertailuksi 3dmark tuloksia mitä itse tein. Result
 
Itse muistan Xeon X5660:n ylikellotusprosessin kun eilisen (vasta jouduin luovuttamaan kys. setin eteenpäin). 4.6GHz kivi kulki ja Cinebenchissä likenneltiin 1000 scorea, vrt. kaverin Ryzen 5 1600x jäi muutaman sadan pojon päähän tuosta (olikohan jotain 750 cb tuo ryzeni). Jostain jos saisi X79 lankun, voisi kokeilla kuinka lujaa tuon Xeon E5-1605v2 saisi kulkemaan:vihellys:. Siinä taas saisi selitellä emännälle että mikä ihmeen romuläjä siihen köökin pöydälle on taas ilmestynyt:lol:
 
Muistanet väärin, mulla vetää R5 2600 päälle 1400 pistettä Cinebenchissä vaikka muistit vain 2400MHz :btooth:
1290 pistettä sama prosessori ilman kellotuksia, muistit 3200 MHz. Ja samaa ajattelin, että tuskin nyt kuitenkaan tuo 1600X noin huonoja tuloksia saa.
 
^Siinäpä tuolta CB-listalta muutama R1600X-tulos:


1 430 AMD Ryzen 5 1600X
1 354 AMD Ryzen 5 1600X
1 234 AMD Ryzen 5 1600X

Perään vielä R1600-tulokset.

1 402 AMD Ryzen 5 1600
1 377 AMD Ryzen 5 1600
1 377 AMD Ryzen 5 1600
1 345 AMD Ryzen 5 1600
1 314 AMD Ryzen 5 1600
1 305 AMD Ryzen 5 1600
1 272 AMD Ryzen 5 1600
1 222 AMD Ryzen 5 1600
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
265 630
Viestejä
4 600 023
Jäsenet
75 676
Uusin jäsen
Are22

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom