Kuinka SER-jäte prossuilla pärjää nykyään ?

No omassa koneessa ei ole nytkään uusinta uutta i7-6700 K prosessori tällähetkellä tuo emo tukis myös 7000 sarjan prossuja jos/kun biossin päivittäis eli samalle emolle saisi parhaimillaan jonkun i7-7700K prosessorin. Eli jos päivittäis prossun tuolle emolle tappiinsa tulis toi i7-7700K prossu yms.
 
6700K ja 7700K ei ole mitään muuta eroa kuin se, että jälkimmäinen kellottuu paremmin (ja pykälää uudempi integroitu näytönohjain). Hinta/laatusuhteeltaan erittäin huono päivitys.

Kaverin 6700K tuli tuossa muutama viikko sitten korkattua ja pistettiin Noctua NH-D15 kiinni, 4.6GHz kelloa ja pysyy viileänä. Tuollaiseen verrattuna joku ~5GHz 7700K on täyttä rahanhukkaa.
No itse käytän toki erillistä näyttistä eli intengroitu näyttis sinällään aika turha mulle Osaan kellotaa mutta tuota korkausta en osaa tehdä itse joten jollei löydy jotakuta joka osaisi tehdä sen rikkomatta prossua niin täytynee tyytyä korkaamattomaan perus versioon vesijäähdytin toki jäähdytämässä konetta. tai tulossa hiljatain hommasin ja tarkoitus jossakin kohtaa vaihtaa ilmajäähyn tilalle. tuota vesijäähdytintä oli testattu ja vertailtu tuohon kyseiseen noctuan nh-15D jäähdytimeen rasituksessa pääsi aika samalle tasolle lämpötilat oli 2-4 c alemmat vesijäähyllä kuin tuolla noctuan ilmajäähyllä eli hivenen parempi suorituskyky ei merkittävästi. Tuo toki on näitä valmiiksi kasattuja vesijäähyjä aio vesijäähy.
 
No omassa koneessa ei ole nytkään uusinta uutta i7-6700 K prosessori tällähetkellä tuo emo tukis myös 7000 sarjan prossuja jos/kun biossin päivittäis eli samalle emolle saisi parhaimillaan jonkun i7-7700K prosessorin. Eli jos päivittäis prossun tuolle emolle tappiinsa tulis toi i7-7700K prossu yms.

Kannattaa aina muistaa että 6700K tilalle saa komeasti myös 6c/12t tai jopa 8c/16t prossua BIOS modaamalla. Ja jos oikein halvalla haluaa saada niin tämä ES Core i7 on oikein kiva vaihtoehto:


6700K:sta vielä sen verran että semmoinen tossa odottais rääkkäämistä, että on myöhemmin kiva nähdä miten se nykyään suoriutuu verrattuna juuri tuohon ES 6c/12t Core i7:n.
 
Kannattaa aina muistaa että 6700K tilalle saa komeasti myös 6c/12t tai jopa 8c/16t prossua BIOS modaamalla. Ja jos oikein halvalla haluaa saada niin tämä ES Core i7 on oikein kiva vaihtoehto:


6700K:sta vielä sen verran että semmoinen tossa odottais rääkkäämistä, että on myöhemmin kiva nähdä miten se nykyään suoriutuu verrattuna juuri tuohon ES 6c/12t Core i7:n.

Hmm tarkoitatko i7-6800 prosessoria joka taisi olla 6 ytiminen mutta sehän käytää eri kantaa muistaakseni jo. lga 2011-v3 tai v2 en noihin ole niin hyvin tutustunut kys prossuihin joten saatan muistaa väärinkin asian. Product Specifications elikkä tätä ilmeisesti meinaat on kuitenkin eri kanta kyseessä.
 
Hmm tarkoitatko i7-6800 prosessoria joka taisi olla 6 ytiminen mutta sehän käytää eri kantaa muistaakseni jo. lga 2011-v3 tai v2 en noihin ole niin hyvin tutustunut kys prossuihin joten saatan muistaa väärinkin asian.
Ei, vaan puhe on 8000 ja 9000 sarjan prossuista, jotka käyttää samaa kantaa ja ovat samaa arkkitehtuuria ja joiden toimivuus on keinotekoisesti rajoitettu uudempiin emolevyihin. Ja tämän keinotekoisen rajoituksen saa kierrettyä.
 
Ei, vaan puhe on 8000 ja 9000 sarjan prossuista, jotka käyttää samaa kantaa ja ovat samaa arkkitehtuuria ja joiden toimivuus on keinotekoisesti rajoitettu uudempiin emolevyihin. Ja tämän keinotekoisen rajoituksen saa kierrettyä.
Ok asia selvä tästä huomaa että en ole pariin kolmeen vuoteen seurannut kovin aktiivisesti prossu puolen yms laite puolen uusimpia tuulia nuorempana tuli seurattua tarkaankin mutta nyt kun käy viikot töissä ja on emäntäkin ja kaikenlaista niin jäänyt pikkusen vähemmälle nää pc hommat. No tuokin saataa olla jossakin kohtaa realistinen päivitys toisaalta vuoden parin päästä kun ehkä päivitän taas konetta saataa noita 8000/9000 sarjan emolevyjä ja prossuja saada käytettynäkin jo ok hintaan itse meen aina muutaman sukupolven jäljessä terävimmästä kärjestä tarkoituksella koska saa ok suorituskykyä mutta kohtuu edullisesti. Harpaan aina muutaman sukupolven yli kuten aiemmin oli i5-2500k prossu josta siirryin sitten 6000 sarjaan seuraavaksi siirtynen 9/10 K sarjaan vuoden parin sisällä. 2500K riitti mulle useamman sukupolven yli oli toki kellotettu 4,2/4,3 ghz nyt tosiaan i7/6700K ja menee varmaan vielä vuoden kaksi ja sitten taas muutama polvi eteenpäin. Tuossakin huomas jo eroa kun vaihtoi i5-2500K prossun i7-6700K malliin toki samalla uudistui emo ja muistit vaihtui ddr4 muisteiksi tuli m2m ssd levy koneeseen myöskin.
 
Laitetaas tämä Youtube postaukseni tännekkin:
------------------------------------------------------------------
IMG_20210727_165506613_HDR.jpg

Moro.
Saanen esitellä viimeisimmän lisäyksen prossu kokoelmaani eli 6-ydin 6-säie Coffee Lake Core i5-8600K.
Ja tätä olisi sitten idea testailla samaan aikaan kuin Skylake 4c/8t Core i7-6700K ja vieläpä samalla emolevyllä.
Eli idea olisi modata Asuksen Maximus VIII Hero (Z170) silleen että tuo Coffee Lake toimii siinä.
Toinen juttu onnistunko siinä vai pitääkö nöyrästi mennä ostamaan tuolle oma emolevy.

Mutta tuota videota saatte kyllä vielä ”hetken” odottaa kun ensin tässä testataan kasa AMD prossuja :)
Ja suunnitelmissa olisi muitakin videoita kuten testataan Necromunda: Hired Gunilla saadaanko AMD:n FSR:llä pelistä pelattava Ryzen 3 2200G:n Vega 8 IGPU:lla tai Nvidian Geforce GTX 780 ti:lla.
Eli ideasi olisi verratta suorituskykyä sekä kuvanlaatua natiivi 1080p:llä, matalemmalla 720p ja sitten eri FSR tila vaihtoehtojen välillä. Siksi muuten GTX 780 ti:llakin kun kuten olette nähneet Keplereiden DX12 ja Vulkan suorituskyky on… no kasa paskaa.
Joten saisko tuolla FSR:llä niistä vielä jotenkin käyttökelpoisia kortteja jos FSR yleistyy enemmän.
------------------------------------------------------------------

Sitten muuta juttua.
Eli tässä olen harkinnut toisen tube kanavan perustamista ja jatkossa siellä julkaisisin ne BONUS testi videot kaikkien nähtäville.
Yksi syy olisi tähän että youtuben jäsen videot systeemi on aikasta surkea, kun siinä ei ole ajastus mahdollisuutta. Joten joudun aina laittamaan videot ensin yksityiseksi ja sitten kun päävideo tulee ulos yrittää muistaa muuttaa se jäsen videoksi ja postata siitä erillinen viesti jäsenille tai jäsenet eivät saa mitään tietoa että semmoinen video on tullut katsottavaksi.
Ja näppärästi tätä ei voi tehdä edes kännykkä appillä vaan joutuu tekemään pc:llä :facepalm:

Eli homma ois yksinkertaisempaa kun kahdelle kanavalle voisin videot ajastaa, mutta toinen kanava alkaisi kirjaimellisesti nollasta... eli mainostulot jäisivät saamatta... tosin ne ovat luokkaa 0.02€ - 0.20€ pääkanavan puolella että onko sillä lopulta paskankaa välilä vaikka en noita saa ?
No ei.

Se tosin saattaisi käydä että pääkanava menettää katselijat koska BONUS videoissa käyn vain nopeasti lävitse päävideon kellotus jutut ja sitten katsotaan niitä benchmarkkeja mitä kaikki niin haluavat.
Mutta kaikesta huolimatta kahden kanavan systeemi voisi olla toimivampi eli tulen ainakin kokeilemaan tuota noilla vanhemmilla BONUS testi videoillani.

Nyt tarvisi vaan hyvä nimi tuolle kakkos kanavalle ja itse keksin vaan "STN - BONUS testit" mikä ei nyt ole kyllä kauhean hääppöinen nimi. Mutta "Santerin Tekki Nurkkaus - BONUS testit" kuulostaa taas liian pitkältä nimeltä.
 
Jatkoa edelliseen:
Eli päätin laittaa uuden kanavan pystyyn ja ihan nimellä Santerin Tekki Nurkkaus - BONUS testit ( https://www.youtube.com/channel/UCJjwpqiU72wRvHIdb2qlzyQ )
Tähän mennessä upittu BONUS testi videot Athlon X4 860K testiin saakka ja seuraavan satsin pystyn vasta uppimaan huomenna.

Eli jatkossa prossu testejen BONUS testi videot löytyvät tuolta ilman mainoksia tai muitakaan maksuja.
Ja nuo BONUS testit sisältävät siis nämä benchmarkit:
CS:GO FPS Benchmark
Cinebench R15
Cinebench R20
3DMark Fire Strike
3DMark TIme Spy
3DMark CPU Profile

Sekä peleistä kokeillaan aina:
CoD Warzone
Quake Champions
Overwatch

Videoissa käydään nopeasti läpi päävideon kellotus tulokset ja sitten käydään nuo benchmark tulokset lävitse ja sitten nuo peli testit.
Eli päävideoon nähden huomattavasti lyhyemmistä videoista on kyse ( 10 - 20min ).
Että moni varmaan tykkää näistä enemmän kuin päävideoista, joissa sitten selitän kaikki pitemmän kaavan mukaan.

Päävideoista että nyt olisi perjantai eli uutta videota olisi tarjolla :)



Jossa siis testataan 4-ydin 4-säie Piledriver AMD FX-4300 josta siis löytyy 4MB L3 cachea joita ei noista aikaisemmin testatuista FM2 kamoista löytynyt.
Ja se muuten vaikutti suorituskykyyn ihan helkutisti esim CS:GO:ssa 30fps kovemmat lukemat tauluun ja Cyberpunk 2077 pyöri jo oikein kivasti vaikka vähän vielä hidastelikin.
Mutta postaan tänne tuon BONUS testi videon linkin sitten kunhan saan sen upittua uudelle kanavalle että näette kuinka tämä porskutti CS:GO:ssa ja noissa muissa benchmarkeissa.
 
Tässä olisi BONUS testi videoitten soittolista:


Laittelin "loput" videot tulemaan ulos tässä vähän joka päivä silleen että perjantain FX-4130 päävideon yhteydessä BONUS testi kanavan video tulee samaan aikaan katsottavaksi.
Tai päävideo tulee ulos klo 16.00 ja bonus video klo 17.00 että päävideon kerkeää hyvin katsomaan loppuun.

Huvittavasti muuten kun julkaisin tuon BONUS testi kanavan niin joku joukko kato tuli pääkanavalle. Eli 18 tilaajaa hävis melkein välittömästi, mutta eivät kyllä tulleet BONUS kanavalle :hmm:
Tiedä sitten oliko samaan aikaan ulos tullut AMD FX-4300 video porukalle liikaa AMD:tä :)
Kun aikasta AMD painotteisia testit ovat olleet viime aikoina ja tulevat olemaan sitä vielä jonkun aikaa.... nimittäin ryzen kokoelmiin tuli tänään täältä hommattua 3400G sekä 2600X.

Jos muuten joku on noita bonus testi videoita katsonut, niin olivatko ne täys pettymys vai ihan OK vai jotain muuta ?
Minusta ne on hyvä lisä päävideolle ja ihan hauskoja tehdä vaikka noiden benchmarkkejen ajaminen onkin aikasta tylsää puuhaa.

Ja siksi muuten julkaisin nuo ilmatteiksi kaikille, kun tuo youtube-kanavani on vähän kuin uppoava laiva = tulevaisuus aika synkkä ja halusin että noi bonus videot näkee vähän useampikin.
Kanavan uppoamisesta vielä että yritin sitä vähän "pelastaa" piilottamalla kaikki vanhat videot että pääsisin ulkomaalaisista katsojista eroon ja se toimikin pari viikkoa hemmetin hyvin.
Eli tuben tärkein meriitti eli keskimääräiset katseluajat nousi 2 minuutista yli 10 minuuttiin ja suomalaisten osuus nousi 9% -> 65% sekä tuli lisää suomalaisia tilaajia eli kaikki näytti hyvältä mutta...
pari päivää sitten ulkomaalaiset näemmä "löysivät" nämä nykyiset videot ja kaikki menikin sen jälkeen ihan perseelleen. Eli niiden katselu tavalla tappavat kirjaimellisesti koko kanavan pienenkin mahdollisuuden mihinkään.
Olisin halunnut levittää SER sanomaa useammalle suomalaiselle, mutta tuon takia se ei tule koskaan onnistumaan :(

Mutta en ole lopettamassa vaikka kuinka alas tuo kanava... tai no kanavat vajoavatkaan vaan jatkan ihan normaaliin malliin testaamisien parissa :)
 
Viimeksi muokattu:
No niin, tässä olisi se lupaamani FX-4300 bonus testi video.



Ja videosta näette että nämä 4-ydin FX:t ovat mainettaan parempia... paitsi jos tykkää tuijottaa höpö höpö Markkeja ja Cinebenchiä.

Tässä vielä nätti Ryzen kolmikko mitkä ovat tällä viikolla saapuneet:

IMG_20210804_125953089.jpg

Tällä hetkellä vielä olisi ostos listalla Core i7-8700K sekä Ryzen 5 3600:n. Ja otan mielelläni ehdotuksia vastaan mitä prossuja haluatte että rääkkään testeissäni lähitulevaisuudessa. Myös video ideat ovat tervetulleita oli ne hyviä tai ei niin hyviä.

Tällä hetkellä AMD FSR testi videon lisäksi ois suunnitelmissa testata Ryzen 5 3400G ja Ryzen 3 2200G:n Vega 11 sekä Vega 8 IGUita, että kuinka niillä pelaaminen sujuu.
Kuin myös olisi idea tehdä tällä videolle jatkoa:



Eli mitä Geforce Now:lle kuuluu tänä päivänä
 
Ja videosta näette että nämä 4-ydin FX:t ovat mainettaan parempia... paitsi jos tykkää tuijottaa höpö höpö Markkeja ja Cinebenchiä.

Sitä vastassahan oli silloin aikoinaankin i7-3770K, joka nöyryyttää sen tuossa videossa.. :)
(tai no.. i5-3570K, mutta sen tulokset olisi hyvin samanlaisia)

Ja otan mielelläni ehdotuksia vastaan mitä prossuja haluatte että rääkkään testeissäni lähitulevaisuudessa. Myös video ideat ovat tervetulleita oli ne hyviä tai ei niin hyviä.

Olenko missannut, vai saitko jo testattua sen uudelleenpaketoidun läppäriprosessorin Aliexpresssistä? Itsellä on BIOS-päivitykset kaikesta huolimatta epäonnistuneet, mutta projekti vielä on vielä elossa.
 
Sitä vastassahan oli silloin aikoinaankin i7-3770K, joka nöyryyttää sen tuossa videossa.. :)
(tai no.. i5-3570K, mutta sen tulokset olisi hyvin samanlaisia)

Olenko missannut, vai saitko jo testattua sen uudelleenpaketoidun läppäriprosessorin Aliexpresssistä? Itsellä on BIOS-päivitykset kaikesta huolimatta epäonnistuneet, mutta projekti vielä on vielä elossa.

Paitsi että tommonen 4-ydin FX taisteli enemmänkin niitä Pentium ja Core i3 malleja vastaan ja tommonen 3570K oli jo huomattavasti arvokkaampi.
Jopa 8-ydin Piledriver FX:t olivat huomattavasti halvempia kuin tuo 3570K... ja tämän muistan hyvin sen takia koska sen takia itse päädyin aikoinaan FX-8320:n.

Ja sain Aliexpress speciaali prossun toimimaan ja testattua jo ajat sitten:
 
Ens viikolla saa boostia toi @Zetteri :n lahjoittama Rampage-buildi kun tuli ostettua @LumboKuikelo :lta siihen Xeon X5650 :tup:

Toivottavasti saat sitä parempaa erää jotka kulkevat paljon pienemmillä volteilla kovempaa.
Jos vaan olet kunnon jäähyn saanut niin hyvät X5650 yksilöt menee noin 1.45 voltilla sen 4.5Ghz.
Kun tuo Rampage 3 tukee Turbo Boost kertoimilla kellottamista.

Itse sain hommattua 8700K:n ja tässä nyt sitä odottelen saapuvaksi.
Eli kohta odottais rääkkäystä LGA1151 alustalta tuo 8700K ja 8600K sekä 6700K.

Että sitten kun saan nuo Ryzenit testattua niin sitten pitää alkaa ihmettelemään kuinka saan nuo 8600K ja 8700K:n toimimaan tuossa Asuksen Maximus VIII Z170 emollani.
 
Juu, ostan vielä toisen ensi kuussa kun nyt ei raaskinut ottaa kuin yhden, niin kattoo kumpi on parempi. Tarvii vaan parempaa cooleria katella jossain välissä kun nyt on melkoinen tuhnu tuon 920:n päällä ja pelatessa lämmöt heiluu siellä 75-85C paikkeilla vaikka kelloa vain 3.8GHz :btooth:
Mikä jäähy sulla käytössä? Vakio cooleri?

Fera 5 jäähy tarjoaa hyvää hinta-laatu suhdetta 23 € hinnalla

Screenshot_20210806-142310_Chrome-01.jpeg



 
Joku random about nyrkin kokoinen pieni tornicooleri kahdella heatpipellä jossa nippusiteillä 92mm tuuletin. Jostain serveristä lie, sain samalla Xeon E5502:n (2c/2t) jota tosin en jaksa edes testata, on sen verran tuhnu..

Tällainen viritys:

Joo, ei ihme, jos lämmöt korkeita.

Jos tietää tarvitsevansa jossain projektissa jäähdytystehoa, niin suosittelen tilaamaa tuon fera 5 vaikka vain varastoon odottamaan käyttöönottoa. Itsellä on 2 koneprojektia odottamassa ja tilasin aiemmin fera 3 jäähyjä kpl 20 €/kpl hinnalla, ja kun kaverilta hajosi kone, käytin toisen niistä siihen ja tilasin tuon fera 5 tilalle. Eipähän tarvitse käyttää vakiosirkkeitä.

Jos @Zetteri kiinnostaa, mulla on q8200 ja p5q pro turbo ja 1 ja 2 gigan ddr2 muistikampoja.

Tekeeköhän kukaan 210 w virtalähteellä mitään vai pitäisikö laittaa suoraan serriin.
 
Joo, no pitää ensi kuussa pistää tilaukseen, nyt ei kykene, ellei löytäisi jotain romua mitä pistäisi myyntiin :D
Hinta on voimassa 31.8. asti, joten kannattaa yrittää saada tilattua tässä kuussa.
Pitäisi pöydänjalatkin hankkia niin saisi toisen PC-pöydän laitettua kun löytyy itse pöytälevy. Saisi tuohon vaikkapa retrokoneen (Phenom II 955 BE, Asrock AM2NF3-VSTA, 4GB DDR2, HD 3850 AGP jne) kun on yksi ylimääräinen 22" 1080p ruutukin (ja powerin elkojen vaihtoa odottava 22" 1680p ruutu). Mistä noita elkoja kannattaisi tilata?
Aliexpress? Ebay? Amazonista ei taida saada. Kannattaa googlettaa osan mallia jos ei löydy mistään noista kolmesta.
 
Tällaista mestaa suosittelivat tuolla iotekin discordissa: https://www.radioduo.fi/elektroniik.../elektrolyyttikondensaattorit--pysty/c/20202/

Katottava vaan noiden elkojen arvot kämpillä kun otin talteen ne huonoksimenneet. :tup:
Vaikuttaa ihan hyvältä paikalta. Itsellä ei kokemusta näistä, niin en pysty sanomaan enempää. Kerran kokeilin kolvilla ottaa sekaisin menneen biossin irti ja juottaa uuden paikalleen. Juotos ei kyllä näyttänyt kauniilta, eikä emo lähtenyt edes toimimaan niin pistin täällä eteenpäin. En kyseisestä emolevystä en ole kuullut sen kommin mitään.
 
Jos @Zetteri kiinnostaa, mulla on q8200 ja p5q pro turbo ja 1 ja 2 gigan ddr2 muistikampoja.

Tekeeköhän kukaan 210 w virtalähteellä mitään vai pitäisikö laittaa suoraan serriin.

Q8200 taitaa tuolta hyllystä jo löytyä ja taas LGA775 emoa en kaipaa kun löytyy jo "laatu" LGA775 lankut eli Asuksen Rampage Formula, Maximus 2 Formula sekä P5K3 Deluxe.
2GB 1066MHz DDR2 muistejakin löytyy 4kpl G.Skillsiltä ja 4kpl Kingstonilta, että en tarvi DDR2 muisteja jollei löydy noita vielä parempia.
Mutta kiitos tarjouksesta kumminkin.

------------------------------------------------------

Nyt olisi perjantai joten uutta videota olisi tarjolla. Ja tällä kertaa testissä oli katsoja pyynnöstä FX-4130, joka on "roskapönttö" piireistä kyhättyjä. Eli FX-4100 nähden L3 cachen määrä on tippunut 8MB -> 4MB ja TDP noussut 95W -> 125W.





Odyseen olin "siirtämässä" myös tuota bonus kanavaa mutta jostain syystä siirto "hävisi" jonnekkin. Eli bonus kanava tulee sitten hhhhmmm joskus.
 
Toivottavasti saat sitä parempaa erää jotka kulkevat paljon pienemmillä volteilla kovempaa.
Jos vaan olet kunnon jäähyn saanut niin hyvät X5650 yksilöt menee noin 1.45 voltilla sen 4.5Ghz.
Kun tuo Rampage 3 tukee Turbo Boost kertoimilla kellottamista.

Itse sain hommattua 8700K:n ja tässä nyt sitä odottelen saapuvaksi.
Eli kohta odottais rääkkäystä LGA1151 alustalta tuo 8700K ja 8600K sekä 6700K.

Että sitten kun saan nuo Ryzenit testattua niin sitten pitää alkaa ihmettelemään kuinka saan nuo 8600K ja 8700K:n toimimaan tuossa Asuksen Maximus VIII Z170 emollani.

Aika tiukkaa tollanen 4,5Ghz menee X5650:lla, koska Asuksella ei voi käyttää turbokerrointa ”jatkuvasti” vaan kellot tippuu peruskertoimen maksimiin rasituksessa (ainakin P6T DLX, joillakin P6TWS:llä taitaa turbokertoimella pysyä maksimissa koko ajan). Eli X5650:lla maksimi olisi 20 (20x133=2,67Ghz). Jos kertoimella 20 saalistaa tuota 4,5Ghz:ia, pitää lankun jaksaa peräti 20x225=4500Mhz eli 225Mhz:n BCLK:ta.

4-4,2Ghz lienee huomattavasti helpompi saada, niin matalemman cpu-jännitteen kuin BCLK:n suhteen (200Mhz ylittäminen voi olla joskus rankkaa).

X5675:lla taitaa olla se 4,2Gh @ 1,3V, pysyy lämmöt mukavemmin kurissa kuin 1.45V:lla.
 
Aika tiukkaa tollanen 4,5Ghz menee X5650:lla, koska Asuksella ei voi käyttää turbokerrointa ”jatkuvasti” vaan kellot tippuu peruskertoimen maksimiin rasituksessa (ainakin P6T DLX, joillakin P6TWS:llä taitaa turbokertoimella pysyä maksimissa koko ajan). Eli X5650:lla maksimi olisi 20 (20x133=2,67Ghz). Jos kertoimella 20 saalistaa tuota 4,5Ghz:ia, pitää lankun jaksaa peräti 20x225=4500Mhz eli 225Mhz:n BCLK:ta.

4-4,2Ghz lienee huomattavasti helpompi saada, niin matalemman cpu-jännitteen kuin BCLK:n suhteen (200Mhz ylittäminen voi olla joskus rankkaa).

X5675:lla taitaa olla se 4,2Gh @ 1,3V, pysyy lämmöt mukavemmin kurissa kuin 1.45V:lla.
Kattelin tuossa omia vanhoja firestrike ajoja, niin tuolla R3 Extremellä ja X5670:lla oli itellä 4401MHz paras mitä tuolta löyty. Saattas löytyä jotain cpu-z kuviakin koneelta, missä näkys väylä ja jännite. Pitää yrittää kaivella jossain välissä.. Gigabyten G1. Sniperillä ja X5680:lla paras oli 4679MHz.

Gigabytellä pysty muistaakseni lukottamaan sen turbokertoimen, asuksesta en muista. Tai saatto olla toisinpäinkin. Hieman aikaa on kun viimeksi tuli näitten kanssa hämmennettyä.

Mutta kyllä tuon Rampagen pitäs se 225 nyt ainakin mennä. Onko siinä sitten järkeä jos miettii päivittäiskäyttöä.. Ehkä ei, mut mukavahan näillä on leikkiä :smile: Mulla oli kyllä muistaakseni siinä piirisarjalla joku tuuletinviritys vähän jeesimässä lämpöjen suhteen..
 
Kattelin tuossa omia vanhoja firestrike ajoja, niin tuolla R3 Extremellä ja X5670:lla oli itellä 4401MHz paras mitä tuolta löyty. Saattas löytyä jotain cpu-z kuviakin koneelta, missä näkys väylä ja jännite. Pitää yrittää kaivella jossain välissä.. Gigabyten G1. Sniperillä ja X5680:lla paras oli 4679MHz.

Gigabytellä pysty muistaakseni lukottamaan sen turbokertoimen, asuksesta en muista. Tai saatto olla toisinpäinkin. Hieman aikaa on kun viimeksi tuli näitten kanssa hämmennettyä.

Mutta kyllä tuon Rampagen pitäs se 225 nyt ainakin mennä. Onko siinä sitten järkeä jos miettii päivittäiskäyttöä.. Ehkä ei, mut mukavahan näillä on leikkiä :smile: Mulla oli kyllä muistaakseni siinä piirisarjalla joku tuuletinviritys vähän jeesimässä lämpöjen suhteen..

X5670:n peruskerroin on 22, kun X5650:llä 20. Kaksi lisäkerrointa auttaa huomattavasti, esim. 22x200=4400 kun X5650:n matalammalla kertoimella tarvitaan jo 20x220=4400. Eli samoille kelloille päästäkseen on emon BCLK:n kestävyyden oltava parempi.

Eli kyllä varmasti Rampage jaksaa tuon 220Mhz:n BCLK:n, mutta oman kokemukseni mukaan joutuu enemmän säätämään vakauden kanssa, kun ylitetään tuo 200Mhz:n BCLK.

Eli itse asettaisin X5650:n kanssa tavoitteeksi 4,2Ghz, mutta hyväksyisin myös sen tasan 4Ghz kyseisen kiven kanssa. 4Ghz:iin kivi menee varsin mukavilla volteilla ja helpolla combolla (20x200).

X5675:n vahvuus on siinä, että kertoimia on peräti 23:een asti eli jos emo jaksaa ”vain” 200Mhz BCLK:n, niin kertoimen avulla saataisiin 4,6Ghz edestä sykettä cpu:lle.

Millaisilla jäähyillä oikein jäähdyttelette, jos uskallatte syöttää +1,4V core voltagea? X5675:n kanssa jäin mieluusti sinne 1,3V pintaan ja 4,2Ghz:n ”arkipäivän” kelloille :)
 
Millaisilla jäähyillä oikein jäähdyttelette, jos uskallatte syöttää +1,4V core voltagea? X5675:n kanssa jäin mieluusti sinne 1,3V pintaan ja 4,2Ghz:n ”arkipäivän” kelloille :)
Minulla taisi olla silloin Noctuan NH-D14 ja sit Arcticin vanhempi 240 AIO, mikä vielä on toisessa koneessa edelleen käytössä. Ainakin tuo X5680 kävi ihan kohtuu kuumana niilläkin, jos oikein muistan:asif:
 
Aika tiukkaa tollanen 4,5Ghz menee X5650:lla, koska Asuksella ei voi käyttää turbokerrointa ”jatkuvasti” vaan kellot tippuu peruskertoimen maksimiin rasituksessa (ainakin P6T DLX, joillakin P6TWS:llä taitaa turbokertoimella pysyä maksimissa koko ajan). Eli X5650:lla maksimi olisi 20 (20x133=2,67Ghz). Jos kertoimella 20 saalistaa tuota 4,5Ghz:ia, pitää lankun jaksaa peräti 20x225=4500Mhz eli 225Mhz:n BCLK:ta.

4-4,2Ghz lienee huomattavasti helpompi saada, niin matalemman cpu-jännitteen kuin BCLK:n suhteen (200Mhz ylittäminen voi olla joskus rankkaa).

X5675:lla taitaa olla se 4,2Gh @ 1,3V, pysyy lämmöt mukavemmin kurissa kuin 1.45V:lla.

Kyllä Asuksen P6X58E Deluxe sekä Rampage III Extreme pitävät ne turbo boosti kertoimet kuormilla.
En muuten olisi maininnutkaan tuosta 4.5GHz:stä X5650:lla.



Muuten tuo P6X58E Deluxe + X5650@4.5GHz oli pääkoneenani jokusen vuoden ja lopulta päivitin huvikseen sen Ryzen 7 1700@4.0GHz:n.

Tässä X5660 kellotettuna 4.6GHz:n


Ja tässä 4-ydin X5667 myös 4.6GHz:


Aikaisemmin 4c/8t X5677 meni 4.74GHz ja 6c/12t X5675:sta toinen meni 4.5GHz ja toinen 4.6GHz.
Niin ja nämä kaikki tulokset ovat ajettu Noctuan NH-D15s:llä.
Ja pitääkin tässä lähiaikoina testailla kuinka paljon extraa noista sais tuolla 280mm Corsairin AIO:lla :)
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka tämä ei ihan 100% ser keskustelua ehkä olekaan onko kenelläkään kokemusta miten nestejäähy (varsinkin tuollainen AIO eikä mallia 90-lukua ja itse tehty) toimii ja hinta/laatutushde säilyy esim. 5v käytön jälkeen? Kun ilmajäähyssä homma on astetta helpompi ja vaihtaa uuden tuulettimen jos/kun vanha ei enää jaksa mutta ainakin osa AIO ratkaisuista ei anna vaihdella edes letkuja.

Yleensä kun noissa arvosteluissa ei mainita pidemmän tähtäimen käyttöä (mikä sinänsä ymmärrettävää) mutta uskoisin että moni tämänkin ketjun käyttäjistä hankkii ehkä hieman kalliimman osan ja käyttää sitä sen 5+ vuotta (näyttö, kotelo, emo+prosessori+muistit, virtalähde, kiintolevy tai SATA-levy jne. Itselläni se useimmiten vaihtuva osa on tainnut olla näytönohjain)
 
Vaikka tämä ei ihan 100% ser keskustelua ehkä olekaan onko kenelläkään kokemusta miten nestejäähy (varsinkin tuollainen AIO eikä mallia 90-lukua ja itse tehty) toimii ja hinta/laatutushde säilyy esim. 5v käytön jälkeen? Kun ilmajäähyssä homma on astetta helpompi ja vaihtaa uuden tuulettimen jos/kun vanha ei enää jaksa mutta ainakin osa AIO ratkaisuista ei anna vaihdella edes letkuja.

Yleensä kun noissa arvosteluissa ei mainita pidemmän tähtäimen käyttöä (mikä sinänsä ymmärrettävää) mutta uskoisin että moni tämänkin ketjun käyttäjistä hankkii ehkä hieman kalliimman osan ja käyttää sitä sen 5+ vuotta (näyttö, kotelo, emo+prosessori+muistit, virtalähde, kiintolevy tai SATA-levy jne. Itselläni se useimmiten vaihtuva osa on tainnut olla näytönohjain)

Itse tutustuin AIO jäähyihin vasta viime vuonna... ja testi penkkiin ostinkin viime vuonna käytettynä Corsairin H110i GTX:n ja en tiedä milloin tuo on alunperin käyttöön otettu. Mutta uusi tuo on ollut vuonna 2015 (netti artikkelejen mukaan).
Eli jos on ostettu 2015 tai vaikka 2016 niin alkaakan tuolla ikää olla.
Nesteet tohon ainakin pitäis olla helppo vaihtaa kun tyhjennys/täyttö korkki näyttäis löytyvän. Mutta letkuja tuskin pystyy vaihtamaan ainakaan blokin/pumpun puolelta.

Sen verran hyvän vaikutelman tuo H110i itselleni antoi että Noctuan NH-D15(s) mallit lähti koneista pois ja tilalle tuli tuoretta Corsairin AIO jäähyjä. Eli omassa koneessani 280mm versio ja rouvan koneessa 240mm versio.
Kotiserverissä ja HTPC:ssä löytyy vielä Noctuaa, mutta "pikkasen" pienempiä malleja kuin nuo NH-D15:sta :)
 
Tällä hetkellä ei ole mahdollista äänitellä videoita ja kuitenkin oli hinku päästä kellottelemaan, joten otin ylös Phenom 2 X4 965:n kellotus BIOS asetukset ja siirryin kellottamaan Phenom 2 X2 555:sta.
Ja näitä kun löytyy kolme kpl tuolta hyllystä ja minä kauhean fiksuna en ollut merkinnyt sitä yksilö minkä viimeksi testasin. Joka meni muuten 4.4GHz 1.47 voltilla...

Nyt kun testi emona on Crosshair IV Formula, niin päätin että ensin availlaan loput ytimet ja olikin yllättävää että emo päätti tehdä sen ihan pyytämättä ja halusi vaikka väkisin ajaa prossua 240MHz väyllällä :hmm:
Mutta tulikin huomattua että ytimien availun jälkeen max kerroin on enää 12.5x :mad:
Että se siitä Black Edition jutusta siinä kohtaa ja maksimi väylä tälläkin yksilöllä oli 255MHz. Eli kellotus olisi jäänyt 3.2GHz... joten päätin disabloida core unclockerin ja vedetään tämä ihan dual corena.

Ja kiva yksilö on tämäkin vaikka ei niin hyvä kuin se edellinen:

phenom2x2_555 kellotus.png


Ja niin hilkulla on vakaus että 1Mhz väylää lisää = 4.48GHz:llä tuo ei pysy pystyssä edes 1.61 voltilla. Ja myös kokeilin 250MHz väylällä 18x kertoimella saada 4.5GHz mutta ei mene niin ei mene.

Mutta tulee olemaan kiva nähdä miten tämä vertautuu Core 2 Duoihin sekä Core 2 Quadeihin näin vuonna 2021, kun ainakin viime vuonna antoi Core 2 Quadeillekkin kovan vastuksen:



Tuossa muuten mietin että minkäs Phenom 2:n vielä kellottelin/testailis tämän X2 555 sekä sen X4 965:n jälkeen ja AM3 laatikkoani kaivoin niin löytyi semmoinen kuin Phenom 2 X4 940:n.
Jota en edes muistanut omistamani...
Mutta kiinnostaisko nähdä tuo X4 940 tämän jälkeen, vai hyppäiskö suoraan Ryzeneiden pariin ?

Sitten tuossa aloin miettimään Windows 7:lle uusia testi pelejä ja sitten törmäsinkin kohta ilmestyvään uuteen System Shockiin ( System Shock ) joka näyttäis toimivan Windows 7:lla. Että pakkohan tuo on ottaa mukaan SERien SER testeihin :)
 
No niin tänään saapui tämmöinen:

IMG_20210811_120744297.jpg

Ryzen 5 3600 en ole vielä hommannut mitä tuossa ehdoteltiin. Enkä varmaan vähään aikaan hommaakkaan kun nyt mennyt rahaa näihin aivan liikaa. Joten pakko lopettaa nyt näiden prossujen ostelut ja keskittyvä nykyisten testailuihin.
Ja onhan sitä testattavaa nyt kertynytkin taas aikasta mukavasti ja osa olenkin jo testannut (eli FX-4130, FX-4300 sekä FX-8150). Tässä vielä mitkä odottavat testaamista:
AMD
Ryzen 5 1500X
Ryzen 5 1600X
Ryzen 5 2600X
Ryzen 5 3400G
Ryzen 7 1700X
Ryzen 7 2700X
Intel
Core i7-4790K
Core i7-6700K
Core i5-8600K
Core i7-8700K

Että syksyksi talveksi testattavaa riittää jo noissa ja siihen päälle vielä kaikkea kivaa kokoelmistani :)

Mutta tänään tuli sitten kelloteltua valmiiksi testailua odottamaan kolmaskin Phenom 2:n ja ei ole X4 940 BE. Koska siitä oli noin parikymmentä pinniä vinossa ja ne oikeni kahta lukuunottamatta mutta...
ne kaksi oli niin pahasti taipuneita että menivät poikki kun yritin niitä oikasta.
Joten se meni SERiin ja tilalle otin Phenom 2 X4 840:n. Mikä on aika erikoinen Phenom 2:n kun siinä ei ole L3-cachea ollenkaan, joten miksi sen nimi ei ole Athlon 2 vaan Phenom 2 ? :hmm:
Yritin avata L3-cachen core unclockerilla mutta huonolla menestyksellä. Eikä tämä muutenkaan mikään mahtava yksilö ole:

phenom2x4_840 kellotus.png


Tuossa ajelin jo 965 BE, 555 BE ja tälle 840:lla benchmarkit lävitse bonus testi videoita varten ja tulokset olivat aikasta mielenkiintoisia.
Varsinkin CS:GO tulokset, kun 965 BE kellottu 4.09GHz eli vain 90Mhz kovemmille kelloille, mutta ero tähän L3-cachettomaan 840@4.0GHz on... no aikasta suuri.
965 BE 199fps
840 124fps
 
Se olisi perjantai eli uusia videoita olisi tarjolla nyt nopeimmasta Bulldozerista eli FX-8150:sta.




Itse prossusta sen verran että kulki vain 4.5GHz kun tämä yksilö ei tykännyt yhtään jos lämmöt kohosivat 68C:n. Eli muuttui siinä kohtaa todella epävakaaksi.
Mutta muuten tämä yllätti kuinka hyvä tämä on. Esimerkiksi Cyberpunk 2077 toimi todella hienosti eikä suoriutumista Necromudassakaan voi kauheasti haukkua vaikka välillä olikin pientä töksähtelyä.
MSF2020:ssa oltiin siellä 35fps tuntumassa eli vain noin 10fps Ryzen 7 2700@4.1GHz:sta perässä.
Mechwarrior 5 pyöri hyvin tyypillisesti eli hidasteluja sekä tökkimisiä oli enemmän ja vähemmän.
CoD: Warzone taas toimi siellä 80 - 100fps välimaastossa eli oikein riittävä prossu siihen, mutta sitten CS:GO:ssa tämä voittaa vai juuri ja juuri 4-ydin FX-4100:n... että hyvin näkee että CS:GO ei hyödy extra ytimistä käytännössä ollenkaan.
 
Vaikka tämä ei ihan 100% ser keskustelua ehkä olekaan onko kenelläkään kokemusta miten nestejäähy (varsinkin tuollainen AIO eikä mallia 90-lukua ja itse tehty) toimii ja hinta/laatutushde säilyy esim. 5v käytön jälkeen? Kun ilmajäähyssä homma on astetta helpompi ja vaihtaa uuden tuulettimen jos/kun vanha ei enää jaksa mutta ainakin osa AIO ratkaisuista ei anna vaihdella edes letkuja.

Yleensä kun noissa arvosteluissa ei mainita pidemmän tähtäimen käyttöä (mikä sinänsä ymmärrettävää) mutta uskoisin että moni tämänkin ketjun käyttäjistä hankkii ehkä hieman kalliimman osan ja käyttää sitä sen 5+ vuotta (näyttö, kotelo, emo+prosessori+muistit, virtalähde, kiintolevy tai SATA-levy jne. Itselläni se useimmiten vaihtuva osa on tainnut olla näytönohjain)

Minulla on HTPC:ssä tuollainen aivan ensimmäinen Corsair H100 edelleen käytössä ja hankittu koko Silent Rigistä 23.8.2011 tai Jimmsistä 31.5.2012. Näitä ollut 2 kpl niin vaikea sanoa kumpi tuo nyt on. Mutta kyllä se edelleen toimii eikä kuulu edes mitään ylimääräisiä ääniä. Prosessorin lämpötila-anturit vaan taitaa näyttää vähän alakanttiin:

h100.PNG
 
Tuli tuossa tehtyä kova työ noiden vanhojen videoitteni kanssa. Kun vasta huomasin että jostain syystä niiden kieliasetuksissa luki english :hmm:
Mutta nyt lukee ihan suomi ja siinä sivussa tuli suomalaisille katsojille suomeksi videon kuvaukset sekä itse otsikkokin.
Myöskin videoiden otsikoita vähän muokkasin tähän päivään.



Sitten vuoden 2019 ja 2020 pelikone projektit liitin nykyiseen Peli-PC projektit soittolistaan ja samalla videot saivat saman kohtelun kuin nuo vanhat prossu testitkin + vähän extraakin.
Eli nyt löytyy suomeksi otsikot ja kuvaukset sekä nyt kuvauksissa myös aikaleimat.



Eli kuten sanoin kova työ tuli tehtyä vanhojen videoitteni eteen ja oishan homma ollut helpompi kun olis kerralla aikoinaan tehnyt ne kunnolla :)
Ja vielä bonuksena LGA 771 -> LGA775 modi videoon tein suomeksi tekstitykset:



Xeon tuli viime viikolla, pientä vertailua vs. i7 920 @ 3.8GHz (Xeonissa hieman enempi kelloja niin ei aivan täysin vertailukelpoinen)


Varmaan kulkee enemmänkin, jäähynä customloop 140x60 kennolla.

Pitää sanoa että mulle nuo höpöhöpö markkejen pisteet eivät ole koskaan kertoneet yhtään mitään.
Mutta laittele vaan lisää kelloja X5650:lle :)
Kun eiköhän se ainakin 4.4GHz mene suht kivuttomasti.
 
Kannattaako X5650:aa muuten kellottaa 20x vai 22x kertoimella? 21x:ää ei jostain syystä saa valittua, tuntuu olevan suht yleinen ongelma mitä google osasi kertoa.

22x:llä kun 20x sulla loppuu väylän nosto varat. Kun itse en ainakaan ole näitä saanut koskaan menemään väylän osalta yli 211MHz.

Eli yritä 22 x 200 4.4GHz ja 22 x 205 4.5GHz.
 
Tulipa ostettua ensimmäinen Rampage Extreme X48 ja kaupan päälle QX9650 eBaysta. Kalliiksi tuli mutta eipä noita ole halvalla koskaan näkynyt irtoavan. Pitäisi olla ihan mintissä kunnossakin. Pääsee testailemaan tuolla sitten myös QX9770:ää. ;)

Onkos kenelläkään tietoa boottaako tuolla laudalla vielä uudet GPU:t ja minkäkokoiset kammat toimii?

Ainakaan Asus 790i laudalla ei enää uudemmat GPU:t näyttäneet toimivan joten oli tyytyminen AMD 280X:ään.
 
Tulipa ostettua ensimmäinen Rampage Extreme X48 ja kaupan päälle QX9650 eBaysta. Kalliiksi tuli mutta eipä noita ole halvalla koskaan näkynyt irtoavan. Pitäisi olla ihan mintissä kunnossakin. Pääsee testailemaan tuolla sitten myös QX9770:ää. ;)

Onkos kenelläkään tietoa boottaako tuolla laudalla vielä uudet GPU:t ja minkäkokoiset kammat toimii?

Ainakaan Asus 790i laudalla ei enää uudemmat GPU:t näyttäneet toimivan joten oli tyytyminen AMD 280X:ään.

AMD puolella pitää olla UEFI bios että RX 5000 ja uudemmat toimivat.
Nvidia leirissä vissiin vielä RTX 2000 sarja pitäisi toimia, tai näin olen ymmärtänyt kun itse en ole kokeillut.
Eli AMD leiristä uusimmat mikä toimii ovat Vega 64 ja RX 590.

EDIT: nvidian piirisarjoilla on juu paljon yhteensopivuus ongelmia. Esim. ihan Kepler kortit eivät toimineet Crosshair II Formulalla mikä käyttää Nvidian piirisarjaa.
 
Pimeni Zetterin lahjoittama R3E, pitää tohon perehtyä vielä myöhemmin. Tuli kuitenkin hyvään hintaan napattua myyntipuolelta Asus P6X58D-E/i7-950/18GB (3x4GB + 3x2GB) -bundle, huomenna luultavasti pääsee kasailemaan ja täytyy kokeilla saisiko Xeonista sen 22x200 irti. Myös kotelo kakkoskoneelle tuli tilattua, Corsair 4000D Airflow, tarkoitus pistää custom loop prossulle myös.

Kokeile vetää BIOS Flashbackilla BIOS uusiksi lankkuun.
 
Katotaan joku päivä kun on motivaatiota. Heitin jo laatikkoon ja kaapinperälle. Tosta muutenkin oli yksi muistikanava pimeänä, joten mielummin käyttää tuota "uutta" emoa kun mukana tulee muistia slottien täydeltä.

Näyttäs tolla P6X58D-E:llä onnistuvan 22x200 joten jos vaan kivi kulkee, niin tuohon voisi tähdätä.

Tuo emo tekee tuota aina välillä niiden vääntyneiden pinnien takia. Siksi se jäi kotiserveristä pois, kun aina yks kaks päätti ettei prossu ole asennettu.
Vika normaalisti korjaantuu kun prossu irti ja takaisin paikoilleen, tai voi joutua vähän pinnejä vääntelemään.
 
Koitin paria toistakin prossua (sun antama i7 920 ja Xeon E5502) ja ei eloa :beye:

Siihen tilaan se jäi silloinkin kun sen serveristä otin irti. Ja kuitenkin kun pari vuotta nökötti lootassa ja sitten se sulla palasi henkiin kuitenkin.
Ongelman aiheuttaa ne pari siipeensä saanutta pinniä ihan socketin sisimmällä reunalla ja siinä samassa ryppäässä on sen yhden välillä toimivan muistikavan pinnitkin.
Asia selvisi aikoinaan kun kattelin kuvaa mikä kerto mitä mitkäkin pinnit tekee lga1366 socketissa.
 
No niin, nyt taas olen päässyt videoita äänittelemään. Elikkäs Phenom 2 X4 965 video tuli äänitettyä mutta se on vielä editoimatta, mutta yritän saada sen perjantaiksi teile katsottavaksi.
Myöskin tuli äänitettyä mitä kivaa onkaan SER tai ei niin SER testeissä luvassa normaalien prossu testejen lomassa tässä syksyllä ja alkutalvesta:



Offtopikkina kysyttävä että ei sulla olis ylimääräistä 120GB SSD:tä myytävänä?

Itselläni myös SSD varastot aikasta tyhjät, että eipä ole myytäväksi mitään.
 
Nyt olisi vihdoin tarjolla pitkään lupaamani Phenom 2 testit... tai no ainakin yksi näin aluksi :)
Eli ensimmäisenä testiin pääsi 4-ydin 965 Black Edition ja tämä kulki Phenomiksi oikein kivasti eli 4.09GHz 1.59 voltilla. Väylä 255MHz ja sen myötä HT ja CPU/NB pörräsivät 2550MHz kelloilla.
Ja nuo CPU/NB kellot ovat näilläkin se tärkein juttu, eli SE mikä vaikuttaa eniten suorituskykyyn.

Näillä asetuksilla esim parempina CS:GO prossuina pidetyt Core 2 Quadeilla ei ole tätä vastaan mitään mahiksia tämän Phenom vetäessä melkein 30fps eron.
Ja mitä tulee muihin peleihin niin uusiksi testi peleiksi otin Project Warlock 2:n sekä System Shock Remasteredin ja nekin kummatkin rullasi tällä todella komeasti.
Joista Project Warlock 2 oli suorastaan huvittava tapaus kun pelin minimeiksi on ilmoitettu Kaby Lake Core i5:n ja tämä Phenomi paukutti siinä yli 90fps jatkuvasti :)

Mutta tässä videoni tuosta ja ensi viikolla sitten luvassa X2 555:n testailuja:



 
Zetteri kun oot ryzen 2700 testaillut niin onkohan minulla järkeä päivittää sitä tuoreempaan prosessoriin kun käyttö sillä koneella on 100% pelaamista 1080p resolla ja näyttiksenä 2070 super? Minulla on 165hz näyttö ja esim fortnitessä pidän 165fps lukkoa päällä, lähes kokoajan hakkaa lukkoa vasten.
 
Zetteri kun oot ryzen 2700 testaillut niin onkohan minulla järkeä päivittää sitä tuoreempaan prosessoriin kun käyttö sillä koneella on 100% pelaamista 1080p resolla ja näyttiksenä 2070 super? Minulla on 165hz näyttö ja esim fortnitessä pidän 165fps lukkoa päällä, lähes kokoajan hakkaa lukkoa vasten.

Ihan jo hyppy 3000-sarjaan on ihan järkevää kun ihan 6c/6t 3500X on nopeampi kuin 2700@4.1GHz.
Mutta huomaako tätä eroa ilman että tuijottaa fps lukemaa? No ei.
Isoin hyppy fps lukemiin on tullut MFS2020:ssa jossa hypätttiin sieltä 40 - 50fps:stä sinne 60 - 70fps:n.

Tosin itse käytän AMD kortteja, että en tiedä miten nuo vaikuttaa Nvidian kortilla kun nehän tarvitsevat enemmän CPU poweria.

Uudempia prossuja en taas voi kommentoida kun uusimmat prossut kokoelmissani ovat tuo 3500X ja sitten i7-9850H, i5-8600K ja i7-8700K. Että esim. 5000-sarjan Ryzeneista ei ole mitään kokemusta.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan jo hyppy 3000-sarjaan on ihan järkevää kun ihan 6c/6c 3500X on nopeampi kuin 2700@4.1GHz.
Mutta huomaako tätä eroa ilman että tuijottaa fps lukemaa? No ei.
Isoin hyppy fps lukemiin on tullut MFS2020:ssa jossa hypätttiin sieltä 40 - 50fps:stä sinne 60 - 70fps:n.

Tosin itse käytän AMD kortteja, että en tiedä miten nuo vaikuttaa Nvidian kortilla kun nehän tarvitsevat enemmän CPU poweria.

Uudempia prossuja en taas voi kommentoida kun uusimmat prossut kokoelmissani ovat tuo 3500X ja sitten i7-9850H, i5-8600K ja i7-8700K. Että esim. 5000-sarjan Ryzeneista ei ole mitään kokemusta.
Pitänee päivittää sitten niihin 3d cache ryzeneihin, taitaa olla parasta mitä b450 emolle saa.
 
Zetteri kun oot ryzen 2700 testaillut niin onkohan minulla järkeä päivittää sitä tuoreempaan prosessoriin kun käyttö sillä koneella on 100% pelaamista 1080p resolla ja näyttiksenä 2070 super? Minulla on 165hz näyttö ja esim fortnitessä pidän 165fps lukkoa päällä, lähes kokoajan hakkaa lukkoa vasten.
Techspot/Hardware Unboxed testaili 2700X uudempia prosessoreita vastaan: Ryzen 7 5800X vs. Core i7-11700K vs. Ryzen 7 2700X toki heillä oli tehokkaampi näytönohjain testeissään käytössä. 1080p:llä tulee isojakin eroja uudempien hyväksi, mutta se on sitten oman lompakon mukaan, että onko välttämättä kannattavaa päivittää juuri nyt kun vaikuttaa vähän siltä ettei välttämättä tarvetta ole. Itse tässä Ryzen 5 2600 käyttäjänä odottelen mitä uutta on tänä/ensi vuonna tulossa ja onko hinnoissa mitään järkeä vai päivittäisikö vaan nykyiseen prosessoria.
 
Voi hyvinkin olla, että ei ole tulossa tukea, kun jo tavallisten 5000-sarjalaisten kanssa oli vääntö ja kaikkia Zen2 APU-prossujakaan ei edes tueta. Toki riippuu valmistajasta ja emosta
Msi:n emoon saa ainakin nuo ns normaalit 5000 sarjalaiset. Pitää tutkia asiaa enemmän kun on ajankohtaista
 
Techspot/Hardware Unboxed testaili 2700X uudempia prosessoreita vastaan: Ryzen 7 5800X vs. Core i7-11700K vs. Ryzen 7 2700X toki heillä oli tehokkaampi näytönohjain testeissään käytössä. 1080p:llä tulee isojakin eroja uudempien hyväksi, mutta se on sitten oman lompakon mukaan, että onko välttämättä kannattavaa päivittää juuri nyt kun vaikuttaa vähän siltä ettei välttämättä tarvetta ole. Itse tässä Ryzen 5 2600 käyttäjänä odottelen mitä uutta on tänä/ensi vuonna tulossa ja onko hinnoissa mitään järkeä vai päivittäisikö vaan nykyiseen prosessoria.

Itse näin Asuksen C6H käyttäjänä odottelen että 3900X tai 3950X:n hinnat tippuvat sinne 150€ luokkaan eli muuttuvat SER raudaksi. Sitten semmoista 2700:n tilalle :)
Kun tuon 4GHz:n kellotetun 2700:n suorituskyky riittää kyllä kaikkeen mitä koneella teen, mutta ainahan videoitten exporttaus voisi olla nopeampaakin.
Mutta en ole valmis maksamaan siitä niin paljoa mitä nuo vielä maksavat, taikka olisin valmis hommaamaan uutta emoa.
Itse tykkään mennä näissä aina mahdollisimman pienellä budjetilla eli sukupolvi tai kaksikin jäljessä.

Toki joskus vois kyllä hommata uusinta uutta niin näkisi suorituskyky erot noihin vanhoihin mutta...
ei ole näihin niin paljon rahaa sijoittaa. Sekä tube kanavakaan ei ole niin menestynyt eikä menestyisi sillä yhtään sen paremmin joten ei ole mitään järkeä siihen "uhrata" isoa kasaa rahaa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 401
Viestejä
4 550 042
Jäsenet
74 984
Uusin jäsen
Tere

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom