Kryptovaluuttakeskustelua (Bitcoin, Ethereum, Litecoin ja altcoinit)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja neoflix, 20.10.2016.

 1. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Bitcoin on vain erään lohkoketjun nimi. Ei peleissä tai leivänpaahtimissa Bitcoineja tulla näkemään. Ehkä lohkoketjuja voitaisiin käyttää, mutta hiukan epäilen.
   
 2. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Suosittelen lukemaan whitepaperin ja satoshin kirjoituksia alusta loppuun niin ymmärrät kuinka Bitcoin toimii ja mihin sitä voidaan käyttää kuten IoT juttuihin.

  Huomaathan että BTC protokollalla ei ole whitepaperia olemassa ainakaan julkista internetissä saatavilla olevaa versiota ja että puhun Bitcoinista en BTC airdrop forkki mutaatio protokollasta jonka skaalaus ratkaisut ovat lakien vastaisia lähes koko maailmassa.
   
 3. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 654
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koska minä olen laiska ja koska sinä puhut kuin olisit asiasta perillä niin tiivistätkö sen miksi juuri tätä pitäisi käyttää kaikkeen muuhunkin kuin rahaan?
   
 4. Router

  Router

  Viestejä:
  438
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Tulkku saanut jo kahdet bannit trollaamisesta tähän ketjuun.
  Miksi tuhlaatte aikaanne ja sotkette ketjua vastaamalla tällaisen henkilön sekaviin viesteihin?
  älä ruoki trollia at DuckDuckGo
   
  jarif ja emviiex tykkäävät tästä.
 5. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  /off topic alkoi

  Valitettavasti voin vain johdattaa kamelin savannin lähistölle. En voi pakottaa sitä hiekka aavikon kuumuudesta pois, saati sitten vesi lätäkölle juomaan vettä vaikka sillä tuntuisi sanoistaan päätellen kova jano olemaan.

  Tämä taas perustuu liki 10 vuoden kokemukseen kamelien kanssa vänkäyksestä ja siitä ettei se johda liki 10 vuodessa yhtään mihinkään jos kameli ei ole kaikesta huolimatta halukas ottamaan asioista yhtään selvää itse.

  /off topic loppui
   
 6. Algron28

  Algron28

  Viestejä:
  1 654
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin arvelinkin että puheet oli viimeisen päälle mutta tietämys oli pelkkä tuhnu.
   
 7. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä he vastailevat siksi trollin kysymyksiin kun trolli on ollut skenessä lähes yhtä pitkään kuin moni muukin alku aikoina Bitcoin skriptoja ajanut ihminen ja kokeillut mihin kaikkeen Bitcoinia voi käyttää pelkän rahansiirtelyn lisäksi.
   
 8. OD.

  OD.

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jos nyt läpällä mietitään tota luotien lentorataa, niin on täysin mahdotonta, että tieto ehtisi reaaliajassa kirjautua blockchainiin, validoitua ja sen jälkeen CS:n tarkistaa onko lentorataa muokattu. Tämän voi tietysti tehdä jälkikäteen, mutta silloin sovelluksen pitäisi tallentaa kaikki fysiikkatiedot joka matsista ja tarkistaa niitä blockchainin tietoihin. Bitcoin on jo olemassa olevalla melko marginaalisella datamäärällä todella tehoton ja hidas, joten vähän epäilen että reaalimaailman sovelluksia olisi ihan heti(milloinkaan) tulossa.
   
 9. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lisäksi pitää huomioida, että bitcoinin käyttämä systeemi on niin äärettömän epäenergiatehokas, että ilmastonkin vuoksi sitä ei pitäisi käyttää yhtään mihinkään!
   
 10. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Puhuin paskaa. SEPA-pikasiirto on paljon Bitcoinbia nopeampi rahan siirtoihin! SEPA-pikasiirrolla raha siirtyy 10 sekunnissa tai sekunneissa ympäri vuorokauden, arkena ja pyhänä. Bitcoinilla siirto voi kestää kymmeniä minuutteja tai jopa tunteja huonolla tuurilla. Nopeimmillaankin puhutaan aina minuuteista.
   
  hkultala tykkää tästä.
 11. evga1080ti

  evga1080ti

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2018
  Suosit ilmeisesti yksityistä pankkijärjestelmää. Varmaan ostat myös kaikki iltasanomien otsikot.
   
 12. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Bitcoin on vain niin toimimaton suuremmassa mittakaavassa, että ei sitä ole mitään järkeä suosia.

  Lisäksi nyt on sitten selvinnyt, että ilmeisesti sen "käyttö'" onkin ollut suureltaosin keinottelun vuoksi tehtyjä siirtoja, ja siitä on nyt menty oikeuteen puimaan asiaa..
   
 13. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oliko sulla jotain itse asiastakin, vai mitä tämä olkiukkoilu nyt oikein on? :think:

  Jos mulla oli faktat pielessä, niin korjaa ihmeessä! Eli eikö SEPA-pikasiirrot kestäkään vain sekunteja vaikka pankit niin väittävät, ja eikö Bitcoinin siirrot kestäkään (kymmeniä) minuutteja tai tunteja, vaikka tilastot (jotka löysin) niin väittävät? Mielelläni kuulen, kuinka nopeita/hitaita Bitcoin-siirrot nykyään ovat.
   
  hkultala tykkää tästä.
 14. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 174
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Bitcoin-siirroilla ei oikeastaan ole mitään "nopeutta", joten vertailu on mieletöntä. Sama siirto voi jonkun mielestä kestää sekunnin ja toisen mielestä 100 vuotta. Molemmat ovat yhtä oikeassa.

  Jos luotat kauppakumppaniisi ja systeemin toimivuuteen, niin kaikki siirrot ovat välittömiä. Ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan.
   
 15. evga1080ti

  evga1080ti

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2018
  Joo ei bitcoinia tulla tuskin koskaan käyttämään maksuvälineenä mutta se ei sulje pois sitä että sen teknologiaa ei tulla käyttämään tulevaisuudessa, onhan sitä jo kryptovaluutoja olemassa jota saa siirettyä sekunneissa kuten esimerkiksi Xrp. Se mitä mua pänni oli että kun koko genree vedetään saman kamman alle, kun bitcoinia ei pystytä käyttämään maksuvälineenä niin mitään krypovaluuttaa ei pystytä. Teknologia on tullut ja pysyy, ollaan vasta aikakauden alussa. Jota ite toivon on että saatais nää suuret roistot kyykkyyn vaikka se on epätodenäköistä, aika jännää kun yksityiset ihmiset painavat rahaa tyhjästä ilmasta ja se on ihmisille ihan ok.
   
 16. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  5 098
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Tyhjästä ilmasta voi sähkön avulla tehdä kaikenlaista rahanarvoista tavaraa, kuten vettä ja proteiinia, ehkä polttoainettakin ellen väärin muista.

  Että siinä mielessä toi sun argumentti vähän ontuu. Lisäksi eihän bitcoin ole varsinaisesti rahaa, vaan se on virtuaalinen keräilyesine.
   
 17. evga1080ti

  evga1080ti

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  05.04.2018
  Tuossa olin irooninen ja tarkoitin tätä meidän käyttämää FIAT rahasysteemiä....
   
 18. psymbiote

  psymbiote

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olisko heittää vinkkiä toimivaan ja simppeliin bitcoin lompakkoon androidille?
   
 19. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli jos ostan kaupasta jotain BTC:llä tai siirrän rahaa toiseen lompakkoon, ei ole mitään tiettyä hetkeä, jolloin rahan siirto olisi varmistettu ja sen voisi siirtää edelleen? Miksi sitten puhutaan "confirmation time":stä? Mitähän nyt missaan?

  3 Things to Know about Bitcoin Confirmations (2019 Updated)

  How does Bitcoin work? - Bitcoin

  Mikä on tämä siteerattu kymmenien minuuttien varmistusaika? Sillä ainakin on mitattavissa oleva nopeus, mutta tämäkö ei ole mitenkään relevanttia asia?

  (En siis tunne tekniikkaa.)
   
 20. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 174
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Jos ostat kaupasta leipää, niin yleensä kaupan järjestelmälle riittää pelkkä "katevaraus", eli tarvitaan 0 confirmationia ja "siirto" on välitön. Kryptopörsseissä halutaan pelata varman päälle, joten siellä vaaditaan 3 confirmationia, mikä kestää yleensä sen joku muutaman kymmenen minuuttia (tai päiviä jos verkko on tukossa). Vahvistuksilla yritetään poissulkea se tilanne, että ostaja yrittää käyttää rahansa moneen kertaan, jolloin hitaampi siirto peruuntuu.

  EDIT: Niin tosiaan vastaanottaja ei pysty käyttämään rahoja ainakaan ennen ensimmäistä vahvistusta. Toisaalta vahvistuksen jälkeenkin niitä pystyy käyttämään vain sellaisten kauppakumppaneiden kanssa, joille riittää yksi vahvistus. Muiden mielestä "siirto" ei ole vielä tapahtunut.

  Vertailu pankkisiirtoihin on hankalaa, kun käsitteet eivät ole mitenkään yhteismitallisia.

  EDIT2: Taisin olla väärässä. Ilmeisesti vahvistamattomiakin siirtoja pystyy tekemään ohi lohkoketjun ja ne tietysti kirjautuvat samaan blokkiin ensimmäisen vahvistamattoman siirron kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
 21. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  634
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitä että jos et maksa tarpeeksi isoa siirtopalkkiota, siirtosi ei välttämättä mene läpi. Mitä isompi siirtopalkkio, sitä nopeampi toiminta.
   
 22. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kun bitcoin-maksu on lähtenyt, eli tulee tuo ”katevaraus”, sitä ei voi peruuttaa. Siirto voi teoriassa jäädä transaction poolin pohjalle jumiin ikuisesti jos uusiin blokkeihin löytyy aina tarpeeksi transaktioita joilla on isompi siirtomaksu. No tuonkin voi silti purkaa erikois-transaktiolla jolla toiselle maksulle saa lisättyä transaction feetä.
  Double spend onnistuu vain siinä tapauksessa että maksaja onnistuu forkkaamaan bitcoin-ketjun jolloin bitcoin-verkko hyväksyy sen ketjun pisimmäksi jossa maksua ei ole tapahtunut. Kolmea confirmaatiota eli kolmea blokkia pidetään riittävän pitkänä että hyökkääjän on käytännössä lähes mahdotonta päästä muuta verkkoa edelle (eli väärentää blokki josta oma maksu on poistettu ja sen jälkeen vielä löytää riittävän monta blokkia jolla päästään toisen forkin edelle).

  Tämän vuoksi Bitcoin-siirrot ovat sitä turvallisempia mitä enemmän verkossa on laskentakapasiteettia ja hyökkääjältä vaaditaan aina vaan enemmän omaa rautaa jolla voi edes yrittää onneaan. Siksi louhimispoolien keskittyminen on huono asia sillä poolin operaattori voi salaa yrittää tämän tapaista hyökkäystä jos hänen poolinsa (ja muutama kaveri) on liian lähellä 51% verkon yhteis-kapasiteettia ja paljon helpompaa jos ollaan sen yli.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
 23. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 174
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Tarkoitin "katevarauksella" siis sitä, että maksu menee jonoon odottamaan vahvistusta, en ensimmäistä vahvistusta.
   
 24. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eli voit tehdä esim 2:ssa eri kaupassa ostokset 10 min sisällä ja pienempi ostoksista jää maksamatta.
  VAI kun yrität toista ostosta, niin se ei onnistu?
  Vai viimeisin ostos ei onnistu, kun ei ole katetta siellä lompakossa.
   
 25. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 174
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Boldattu vaihtoehto. Jos siis tarkoitat "pienemmällä" pienempää siirtopalkkiota. Käytännössä vaatii tietysti custom-walletin, joka tukee tätä toimintoa ja asiaan vissiin liittyvät myös nodejen yhteydet toisiinsa yms teknisyydet joista en ymmärrä mitään.

  https://eprint.iacr.org/2012/248.pdf
   
 26. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  810
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Irreversible Transactions - Bitcoin Wiki Tuossa on selitetty paremmin: Race attack.
   
 27. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei kuulosta nyt kovinkaan hyvältä, mitä tukkoisempi verkko on, sitä helpompi on kusettaa ja takaajaa ei ole, eli myyjä jää helposti ilman rahoja.
   
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 532
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli tuon mukaan sillä siirrolla ON jokin nopeus, siis aika jonka jälkeen se on toteutunut? Ja se nopeus siis riippuu siirtopalkkiosta? VuohiKauhun mukaan sillä ei olisi mitään nopeutta. Hmmm...
   
 29. Jakuza

  Jakuza

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2017
  Riippuu siitä kuinka suuri varmuus siirron peruuttamattomuudesta halutaan.

  Lightning-siirto 1-5sek, on-chain konfirmaatiot ~10min keskimäärin. Mitä enemmän konfirmaatioita halutaan, sitä suuremmalla varmuudella siirtoa ei voi peruuttaa.
   
 30. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hei.

  Kaikki fysiikkatiedot voidaan tallentaa blockchainiin ja samalla Bitcoin voi jakaa suoraan matsi ja turnaus palkinnot kynäri tiimeille sekä pelaajille. Jotta tämä ei olisi vielä liian hassua niin leikitellään ajatuksella että tässä huijaamattomassa maailmassa jokainen kynäniska voi vielä betsata joka rundilla headshot betsejä ja vaikka mitä maan ja taivaan väliltä ja kaikki realiajassa.


  Bitcoinin käyttämän systeemin energian kulutus lasketaan väärin. Se pitää laskea energiankulutus per siirto jolloin yhden siirron kuluttama sähkönkulutus on todella vähän jos joka blokissa on miljardi tai kaksi miljardia siirtoa vuonna lentävät leivänpaahtimet ja suihkumoottoroidut WiFi potkulaudat.

  RBF ja mempool eivät ole Bitcoinin alkuperäisiä ominaisuuksia vaan RBF tuli silloiseen Bitcoiniin päivityksenä 2016 ja mempool 2013. Varsinkin ensimmäinen rikkoo Bitcoinin alkuperäistä toiminta perjaatetta melkoisesti ja tekee 0confirmation ominaisuuden käytöstä mahdotonta.

  Tämän vuoksi Bitcoin-siirrot ovat sitä turvallisempia mitä enemmän verkossa on
  laskentakapasiteettia.


  Bitcoin siirtojen turvallisuus ei ole yhtenevä laskentatehon nousun kanssa. Itseasiassa lisääntyvä laskentateho ei lisää verkon ja siirtojen turvallisuutta. Difficultyä sen sijaan nostaa. Halpaa mainaus rautaa tiedossa kohta. Turvallisuus tulee siirtojen määrästä ja siirto maksujen määrästä. Mitä enemmän siirto maksuja on sitä varvemmin mikään taho ei yritä splitata toiseen ketjuun koska riski blokki palkkion menetyksestä kasvaa isommaksi kuin hyökkäyksestä hyötyvä summa kun kaiken lisäksi hyökkäys ei edes toimi ja vaikka yrittäisikin niin se oikea ketju kyllä jatkaa elämäänsä ja toimii vallan mainiosti siinä missä hyökkääjän ketjussa ei ole ketään muita kuin hyökkääjä itse koska kukaan muu ei päivittänyt itseään seuraamaan ns hyökkääjän ketjua. Tästä päästään siihen ettei 51% attack ole minkään sortin uhka verkolle. Joka muuta väittää todistakoon väitteensä omalla esimerkillä ja selvällä suomenkielellä todeksi.

  LN toverit kun mekastitte useamman päivän putkeen ketjussa rauhassa niin kuinka monen kotifullnode vahvisti yhtään siirtoa sinä aikana kun rupattelitte täällä ja miten se tapahtui? Jos jonkun Node mahtoi vahvistaa jonkin siirron siltä varalta ettei mainaaja päässyt kusettamaan teitä niin voisitteko antaa siirron tx numeron sekä kertoa miten tämä siirron vahvistus käytännössä tapahtui? Ymmärrän kyllä jos kaikki vain holdasi eikä kukaan tehnyt yhtään siirtoa niin silloin voimme vängätä noista muista epäkohdista vastauksessani. Sen sijaan mielelläni kuulisin kaiken kattavan vastauksen kuinka kotifullnode vahvisti siirtonne jottei mainaaja päässyt sitä muuttamaan ennen teidän vahvistustanne.

  Terv. Tulkku.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2019
 31. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Muuten hyvä, mutta bitcoina jo kokeiltiin ja siinähän tuli lopputulos, että jo suhteellisen pienellä siirtomäärällä ajat kävivät kasvamaan sietämättömän suureksi. Lisäksi arvo heitteli mitensattuu, joten kaikki luopuivat bitcoinin käytöstä yhtänopeasti, kuin sen aloittivatkin sen. Oli lopulta melko lyhyt kananlento se..
  -----------
  Eli siis bitcoin on nykyään varsinkin rikki ja siirtoja ei voida varmistaa, joten kusettamien on helppoa.
   
 32. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kusettaminen ei onnistu koska käyttäjät ajavat kotifullnodeja jotka varmistavat siirrot ja näin mainaajat eivät voi kusettaa. Odota kun joku näistä LN intoilijoista vain selittää kuinka se tapahtuu. Tosin veikkaan että kaikki hävisivät puun taakse huutelemaan Bitcoin rivouksiaan emmekä saa yhtään vastausta kuinka tuo kaikki tapahtuu käytännössä taikka edes teoria tasolla...
   
 33. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En ole mainaajan suorittamasta kusettamisesta puhunu mitään, vaan siitä, että jos bitcoinia käytettäisiin maksuvälineeä, niin maksaja voisi kusettaa sen kanssa näköjään hyvinkin helposti, eli bitcoin ei siis sivellu maksuvälineeksi. Ei kenenkään sillä maksajan tarvitse mainata mitään!
   
 34. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huhujen mukaan lähi vuosina takavarikoitaisiin valtioiden toimesta ainakin Kiinalaisten huumekauppiaiden sekä joidenkin laittomien pörssien rikollisia BTC raha varantoja valtioiden toimesta rikollisten BTC tileiltä valtioiden haltuun ja lompakoihin.

  Kun aikaa kuluu riittävästi syntyy maihin pienempiä Bitcoin maksuja käsitteleviä oikeus käytäntöjä/laitoksia joiden mukaan yksittäisiltä ihmisiltä voidaan takavarikoida huijattuja Bitcoineja pois ja palauttaa ne oikeille omistajilleen isomman valtioiden oikeuden kautta. Pikkurikollisilla ei ole sen parempi olla sitten kuin isoillakaan kaukana tulevaisuudessa. Bitcoinien takavarikointiinhan kaikki on valmista, mutta puuttuu vain globaali oikeuslaitos ja järjestelmä sitä viemään eteenpäin.
   
 35. null0

  null0

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2017
  Teknisesti tämä ei onnistu ellei takavarikoivalla taholla ole privaattiavainta kyseisten osoitteiden hallintaan.
   
 36. null0

  null0

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2017
  Fullnodet varmentaa siirtoja ja validoi lohkoja. Voit lukea siirtojen varmennuksesta täältä.
  Jos et luota kirjoittajaan voit tarkastaa suoraan koodista miten funktiot AcceptToMemoryPool, CheckTransaction ja CheckInputs toimii.

  Samassa kirjassa lohkojen validoinnista:


   
 37. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Väärin. Teknisesti kaikki on Bitcoinin koodissa valmiina, tarvitaan vain kansainväliset hallinto elimet. Bitcoin noudattaa lakia, ei koodia. Ei siihen privaatti avaimia tarvita vaan esim kiinan ja usa:n yhteinen Konsensus siitä että kiinalaiset huume BTC:t siirretään huumeveikoilta valtion lompakkoon. Tämän jälkeen mainaajia pyydetään mainaamaan ns "invalid tx" joka siirtää BTC:t valtiolle. Tämän jälkeen huumehörhöt ovat vankilassa ja rahat valtiolla.

  Hyvä yritys mutta näyttäisitkö ystävällisesti yhden oman siirtosi jonka fullkotinodesi on vahvistanut ennen mainaajien confirmaatioita. Tarkistin muuten blockchainista en koodista niin sieltä ei löytynyt yhtään siirtoa omaan silmään jonka olisi jokin muu kuin mainaaja vahvistanut.

  Mikään ei ole vahvistettu oikeasti ennen mainaajien sitä hyväksymistä.

  Montako confirmaatiota fullkotinodesi muuten vaatii siirrolle ollakseen turvallinen ja mistä ne confirmaatiot tulevat?
   
 38. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Valtiolla ei sinänsä ole sen enempää mitään mahdollisuutta saada kenenkään rahoja tuolta, kuin muillakaan, jos ei löydy tarvittavia tietoja, joita ei ole, jos ei pidätys / takavarikko / tutkintavaiheessa niitä saada.

  Valtio tietysti voi rangaistuksen uhalla esimerkiksi:
  - Vaatia tarvittavaa avainta itselleen rikolliselta (jos saa ko rikollisen kiinni).
  - Määritellä bitcoinien käytön/ mainauksen ym alueellaan rikolliseksi toiminnaksi.
  - Sallia ko valtion viranomaisten / tiedonhankintakanavien toimenpiteitä, joilla pyritään hankkiman ko rikollisen tilien (lompakkojen ym) hallinta.
  Lakia se Bitcoin ei itsessään noteeraa millääntavoin
   
 39. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  K
  Ei tarvita tuollaisia keinoja. Kun valtio esittää mainaajille että jonkin lompakon sisältö on siirrettävä valtion lompakkoon niin mainaaja tottelee ja tekee "invalid tx" :n jonka koko muu verkko hyväksyy koska säännöt ovat lukitut ja jos jokin mainaaja lähtee harhailemaan päätyy se mainaamaan omaa arvotonta ketjua. Joten mainaajat tottelevat tätä valtioiden muodostamaa elintä joka voi esim tehdä isoja huume takavarikoita ja palauttaa rahat niistä. Kaikkiin aisoihin ei isoa Konsensusta toki voida ja kannata käyttää mutta esim suuret huume takavarikot tai hakkerointi caset tai exchangejen exitit voisivat olla Tälläisiä.

  Miksi mainaajat sitten tottelevat valtioiden elintä johtuu siitä syystä että kun valtio sanoo että laittaa puljun kiinni jos ei tottele niin tuskin kovin moni mainaaja hankaa vastaan enää.

  Bitcoin ei ole mikään täysin uusi järjestelmä se on vanha järjestelmä parannuksilla :)
   
 40. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Yksittäinen mainaaja ei voi siirtää kenenkään muun, kuin oman lompakonsa sisältöä yhtään minnekään, määräsipä sen valtio tai joku muu.

  Ja jos lompakon omistaja ei anna valtiolle mitään tietoja, niin valtio voi ainoastaan pistää ko henkilön syytteeseen, lakiensa mukaan (mitä nyt sattuu haluamaan säätämään..)

  Ja kenenkään mainaajan ei ole pakko tehdä mitään yhdenkään valtion hyväksi, tosin jos määräyksen antajana on oma maa, niin ei niistä rahoista vättämättä pääse enää ikinä nauttimaan, joten saattaa olla viisainta vain luovuttaa ne tiedot. Jos taas määräyksen antajana on joku muu maa, niin silloin saattaa olla turvassa tai sitten ei (Jos pysyy poissa loppuelämänsä ko maasta ja sen liittolaismaista...)

  Verkko hyväksyy, jos on tarvittavat avaimet, jos ei ole niin ei auta itku markkinoilla, olipa yksittäinen henkilö tai valtio. Tietysti käsittääkseni voidaan kytistää ja koittaa selvittää, tekeekö joku tiettyjä nostoja /siirtoja ja jos tekee, niin painostus päälle ko henkilölle.

  Mainaajat ym tottelevat, koska valtiolla on lopullinen yksinoikeus väkivaltakoneistoon ja yksilöä koskeviin sääntöihin. Se ei ole mitenkään bitcoiniin liittyvä asia, vaan täysin valtioon ja yksilön suhteisiin liittyvä juttu.
   
 41. null0

  null0

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2017
  Jos Bitcoin toimisi esittämälläsi tavalla, olisi se arvoton. Se alunperin on suunniteltu nimenomaan sitä varten, että mikään muu taho (valtio, pankki..) ei voisi kenenkään omaisuutta hallita ja tästä sen arvokin tulee. Lukisit edes whitepaperin. Eri mainaajia on helposti tuhansia(huom. miningpool != mainaaja). Näille kaikillekko valtio laittaa ukaasin? :D Ja tästä päästään toiseen harhakäsitykseesi, että mainaajat yksin hallitsisivat verkkoa.

  Tietenkin lohko täytyy louhia ennenkuin se on varmistettu. Tämä on selvä ja tätä vastaan en ole argumentoinutkaan. Siirtoja kuitenkin varmentaa myös muut fullnodet ennenkuin ne päätyvät lohkoihin ja mainaajien mainaamat lohkotkin hyväksytään muiden toimesta. Ei järjestelmä muuten voisi toimia. Et tainnut edes lukea mitä vastasin vai suomennanko sinulle, jos englannin ymmärrys takkuaa?


  Senhän voi kolikoita vastaanottava taho itse päättä milloin mieltää siirron turvalliseksi. Bitcoin verkossa ei montaa confirmaatiota tarvita kun taas noissa forkatuissa kolikoissa (BCH, BSV) sitten huomattavasti enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2019
 42. Tulkku.

  Tulkku.

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hei.
  Voi kuinka väärässä te olettekaan. Bitcoinin koodi ei kävele kansainvälisten ja maiden lakien yli ja sitä ei ole niin koskaan suunniteltu. Bitcoin on alusta saakka suunniteltu olemaan yhteensopiva lähes kaikkien maiden lakien kanssa. Lukisitte niitä satoshin tekstejä. Teidän ajattelu on anarkomarkojen taistelukentillä. Tulkaa pois sieltä taistelemasta, tässä maailmassa on lakeja joita noudattaa.

  Ja fullnode ukkelin englanti takkuaa niin pahasti ettei ole edes Whitepaperin mainaus osiosta ymmärtänyt sanaa Node.

  Terv. Tulkku.
   
 43. null0

  null0

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2017
  Satoshin kirjoitukset on hyvinkin tuttuja. Voisit linkata tänne niitä. Menetät tosin viimeisetkin uskottavuuden rippeet, jos linkkaat jotain Craig Wright sontaa.
   
 44. null0

  null0

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2017
   
 45. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 46. Formica

  Formica

  Viestejä:
  328
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 47. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Siinä mielessä kuuluu, että sitä on sellaiseksi väitetty, joten se, ettei se sitä ole kannattaa aina välillä mainita. Ja tämä nyt oli aiheeltaan lähin ketju.
   
 48. Formica

  Formica

  Viestejä:
  328
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  OneCoinin tuominen tähän keskusteluun helposti mutaa keskustelun, kun sitä tahattomasti tai tahallisesti rinnastetaan kryptoihin. Ehkä pyramidihuijauksille voisi olla oma ketju?
   
 49. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuskimpa tarvitaan, uutinenhan on, jotta ko paska on pian kuopattu lopullisesti ja tuohon sijoittaneet menettivät hillonsa.

  Erilaiset rahajärjestelmät poikivat aina myös monenlaisia huijauksia. Kryptoraha huijaukset (Tuota väitettiin kryptorahaksi) sopivat ihan hyvin kryptorahaketjuun..

  Bitcoineista ym taas ei ole ollut mitään uutta pitkään aikaan, joten ihan hyvä, että tämä ketju nousee välillä ylös..
   
  jarif tykkää tästä.
 50. Janezki

  Janezki

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tuli sähköpostia liittyen Cryptsy:n tapaukseen, eli olis mahdollisuus saada tuolta jonkunlaisia korvauksia menetetyistä kryptovaluutoista.
  Ongelmahan tässä on se että ei ole mitään muistikuvaa (eikä todisteita) siitä, mitä minulla oli siellä vaihdossa. Sen muistan että jotain kuitenkin oli, koska vitutus tapahtuman johdosta oli melkomoinen.
  Koneet millä kryptoja tuli liikuteltua on vaihtuneet tapahtuman jälkeen jo monta kertaa ja ainut mitä löytyi on tilin salasana.
  Tuskin tuolta alkavat korvauksia jakelemaan ilman mitään todistusaineistoa kavalletuista varoista.

  edit: liittyy
  Home | Coinbase Settlement

  edit 2:
  laittelin postia asianomaiselle taholle kertoen tilanteen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020