- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 003
Ne on aina heilahdellut BTC tahtiin.Kertokaahan viisaammat miksi alt coinit nykyisin heilahtelee BTCn heilahtelujen mukaan niin vahvasti? Ennen kolikoilla näytti olevan oma elämä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ne on aina heilahdellut BTC tahtiin.Kertokaahan viisaammat miksi alt coinit nykyisin heilahtelee BTCn heilahtelujen mukaan niin vahvasti? Ennen kolikoilla näytti olevan oma elämä.
Kertokaahan viisaammat miksi alt coinit nykyisin heilahtelee BTCn heilahtelujen mukaan niin vahvasti? Ennen kolikoilla näytti olevan oma elämä.
Altcoinien avo määritetään bitcoineissa, koska niitä ei muulla tavoin saa hankittua?
Toki tämä on osasyy, mutta miksi esim. VeChain selvisi notkahduksista, kun muut kolikot kyykkäsivät? Ja kyllähän sen arvon voi määrittää myös USD:näkin ja on kauppa-alustoja, missä voi ostaa kolikoita fiatilla ilman pitkoa.
Entäs sähkölasku?"Voit vähentää louhintatulon hankinnasta aiheutuneet kulut"
Satavarma en ole mutta meneeköhän tuo "työhuonekuluihin"? Jotakin 205e/vuosi taisi olla yhden henkilön maksimivähennys jos joutuu "töitä" tekemään kotona. Käsitin tuon siten että kerta louhinta on ansiotuloa, niin silloin kotona louhiminen on kotona tehtyä työtä. Meinaan itse ainakin koittaa tuota.Entäs sähkölasku?
Oottekos louhijat verottajalle ilmoitelleet ansiotuloista?
Täällähän taisi olla aikaisemmin puhetta että laitehankintoja ei saisi vähentää kryptovaluutan louhinnan ansiotuloista, mutta näköjään verottaja onkin sitä mieltä että saa https://vero24.vero.fi/vastauspankk...b8d-af02-882c-1e12-3e1dcfcbf6bb&query=bitcoin "Voit vähentää louhintatulon hankinnasta aiheutuneet kulut"
Eli jos vaikka on louhimiseen hankkinut 600e näyttikset ja louhinut 800eurolla valuuttaa niin tarvii vain ansiotuloina ilmoittaa 200e ?
Hetkinen ja täällä toinen vastaus sanoo että laitehankinta laitetaan erikseen tulonhankkimiskuluille varattuun kohtaan, prkl ota tästä nyt selvää mihin kohtaan se laitetaan https://vero24.vero.fi/vastauspankk...fb-d9ba-e227-251f-43bcda02e731&query=louhinta
Bittiraha alkoi myös myymään...Coinmotiosta saa nykyään Litecoinejakin, onko niissä järkeä vai meneekö kurssi Bitcoinin mukaan?
Niin..samaa firmaa ovat.Bittiraha alkoi myös myymään...
Kohta 2.4.3, louhintamenot saa vähentää verotuksessa
Aivan loistavaa!?!
Lainaus kohdasta 2.4.3:
"Louhintaan käytettävän laitteiston hankintamenon voi myös vähentää louhinnasta saaduista tuloista. Vähennystä varten verovelvollisen on annettava selvitys siitä, kuinka paljon ja mihin tietokonetta käytetään. Merkitystä on myös sillä, missä määrin tietokonetta käytetään yksityiskäytössä ja onko perheessä useampia tietokoneita. Tavanomaisen vähäisen yksityiskäytön (esimerkiksi pankkipalveluiden käytön) perusteella vähennystä ei evätä."
Voiko nuo vähennykset tehdä yleisinä ansiotulovähennyksinä vai ainoastaan louhintatuloista? Tuohan olisi hyvä konsti rahoittaa ja perustella uusia hankintoja.
C-kohta on käytännössä hankala, mutta ei eroa mitenkään muidenkaan hyödykkeiden vaihtamisesta toisiin. Ja käytännössä kaikista kryptoista löytyy kyllä se päivän/ajanhetken vaihdantakurssi suhteessa USD/EUR.C-kohta on tosiaan mielipuolen keksintö. Coinien arvot heittelevät päivässä rajusti ja erot eri markkinapaikkojen välillä ovat suuria. Mistä ihmeestä tavallisen ihmisen pitäisi repäistä se virallinen USD tai EUR kurssi? Tekeekö verottaja kenties virallisen hinta-algoritmin jokaiselle coinille, jota Coinmarketcapin algoritmin tapaan säädetään hihakertoimilla säännöllisin väliajoin?
Miten se eroaisi tilanteesta jossa verotetaan vasta kun hyöty realisoidaan, eli vaikka olet vaihtanut krypto A > B > C > A, se voidaan jäljittää taaksepäin ja katsoa että olet laittanut 1000x euroa sisään ostamalla A ja käymällä kauppaa saanut voiton 2000n kun realisoit sen 3000y määräksi euroja?Olin ihmetellytkin jossain vaiheessa miksi kryptosta toiseen pystyisi vaihtamaan "verovapaasti". Suhteessa muuhun verotukseen tuo olisi aika tolkuton epäkohta.
Näin juuri. Jotta tämä yhtälö olisi järkevä ja oikeudenmukainen, pitäisi tappioiden vähentämisen olla mahdollista. Tällöin krypto-krypto-verotuskin kävisi kohtalaisesti järkeen. Muutoin tässä hommassa napsahtaa kyllä järkyttävät riskit treidaajan niskaan ja käytännössä tekee aktiivitreidauksen todella vaikeaksi. Tokihan krypto-krypto-verotuksessa on silti muita ongelmakohtia, kuten kolikoiden euromääräisen arvon "virallinen" määrittäminen kullekin ajanhetkelle, massiivinen kirjanpitotaakka yms.Verottajan ehdottamassa tilanteessa voisi käydä niin että jos vaihtaessa A > B teet tonnin voittoa, mutta myöhemmin B romahtaa ja vaihdat sitä vielä > C > D tekemättä voittoa. Nyt olet tappiolla ja joudut vielä maksamaan "voitto"mätkyjä verottajalle?
Sama pätee kyllä fiat-valuutoihinkin, eli niistäkään ei tappioita saa vähentää. Tässä mielessä siis ihan yhtä (epä)oikeudenmukaista, kuin ”oikealla” rahalla.Näin juuri. Jotta tämä yhtälö olisi järkevä ja oikeudenmukainen, pitäisi tappioiden vähentämisen olla mahdollista. Tällöin krypto-krypto-verotuskin kävisi kohtalaisesti järkeen. Muutoin tässä hommassa napsahtaa kyllä järkyttävät riskit treidaajan niskaan ja käytännössä tekee aktiivitreidauksen todella vaikeaksi.
C-kohta on käytännössä hankala, mutta ei eroa mitenkään muidenkaan hyödykkeiden vaihtamisesta toisiin. Ja käytännössä kaikista kryptoista löytyy kyllä se päivän/ajanhetken vaihdantakurssi suhteessa USD/EUR.
Olen eri mieltä. Kärkipaikkojen takana vain parhaiten pärjänneet krypto-tokenit ovat päässeet (maksaneet itsensä sisään) tunnetuille markkinapaikoille. Näiden tokenien kurssi yleensä määritellään suhteessa Bitcoiniin tai Ethereumiin, josta se sitten on laskettavissa euroiksi. Kaupankäyntipalkkio saattaa mennä markkinapaikan omassa crypto-tokenissa, jonka euromääräisen arvon laskeminen vaatiin saman työn. Mutta paljon on myös hylättyjä kryptoja, tai tokeneita joilla tehdään liian vähän kauppaa jotta arvon voisi luotettavasti määritellä.
Ei tässä minunkaan mielestäni kovin hyvin sovi kryptovaluuttojen henkeen, mutta jos virtuaalivaluuttoja käsiteltäisiin eri tavalla kuin muita, niin se johtaisi aika nopeasti siihen että niillä ruvettaisiin johdonmukaisesti kiertämään veroja. Sen takia tuo kryptosta toiseen kryptoon vaihtaminen, ilman että arvonnoususta joutuisi maksamaan veroa oli erikoinen aiempi tulkinta.
Verohallinto ohjeessaan selvästi kertoo, että virtuaalivaluutta ei ole valuutta tai arvopaperi, eikä ole niihin rinnastettavissa. Mielestäni siihen kaatuu vertailut muiden valuuttojen verotukseen. Kunnioitan kyllä näkemystäsi, vaikka meillä on 180 asteen ero katsantokannassa. Yhtä lailla toivon että veroja ei kierrettäisi lainkaan. Mielipiteeni on toki vain mutua, vankalla kokemuksen rintaäänellä 1 BTC myynnistä verot maksaneena.
Verottaja muisti selvityspyynnöllä Coinmotionin kautta myymistäni Bitcoineista. Myin noita pienen määrän pienellä voitolla enkä muistanut (jaksanut) tehdä niin pienestä summasta mitään ilmoituksia. Riittääkö niille, että ilmoitan vain ostohinnan vai pitääkö lähetellä jotain kuvankaappauksia tms.?
Ja aika jännä kun olen tehnyt kaikki kaupat Coinmotionin kautta ja verottaja pisti mukaan paperin jossa oli tuon paikan kautta tekemäni myynnit mutta ei ostoja. Luulisi nyt, että olisi saaneet ne samalla.
Suomalainen firma, joten aika triviaalia verottajalle pyytää noita tietoja - arvelisinIhan mielenkiinnosta: Miten tieto tästä on verottajalle päätynyt?
Ihan mielenkiinnosta: Miten tieto tästä on verottajalle päätynyt?
Koskeeko nämä nyt takautuvasti?
Eiku minä meinasin tuota krypto->krypto treidaamista.Siis jos käytät tuota Androidin, ei PuuCeen, My Ether Wallettia, niin eiköhän... Ite siirtäsin pennoseni turvaan toiseen paikkaan, jos käyttäisin tuota softaa.
Uutta ohjetta sovelletaan takautuvasti 29.5.2018 alkaen. Toivottavasti tulee mahdollisimman pian oikeuskäytäntöä, onko ohje laillinen vai ei.Eiku minä meinasin tuota krypto->krypto treidaamista.
esim. bitfinexhän näyttää vain muutaman kuukauden historian elleivät ole muuttaneet sitä.