ja mun resepti on paras ofc.
1kg sika30%nautaa/70% (kunhan rasvasta lihaa on se 30 pinnaa, tuohon käy mikä vaan)
1vajaa ps Aromattia (90g bägi)
Juustokuminaa (jeera) 1rkl
Ruokosokeria 1-2tl
Pippurisekoitus (musta,valko,viher,rose,mauste) 1-2rkl
Paprikajauhetta tai Smoked-versiota 2-3rkl
Curryjauhetta vajaa 1rkl
Chilijauhetta min. 1tl
Inkiväärijauhetta 1/2tl
sekoita massa tahnaksi. (TAHNAKSI! ei kikkareita)
mätkäise massa pari kertaa pöytää vasten notta ilmat poistuvat.
tee pötkö 5cm x 25cm (ABOUT)
kääri folioon tiukasti. tee sama uudestaan uudella foliokerroksella.
ota uunipelti. laita ritilä siihen päälle.
laita uuni lämpenemään 80asteeseen, tasalämpö.
laita 1dl vettä uunipellille.
puhko foliokebabpötkylän pohjaan 5kpl reikiä. Laita pötkylä reiät alaspäin ritilälle.
uunissa 80astetta, readysteadygo!
pistä pelti ritelineen ja kebabbeineen keskitasolle uuniin ja unohda se sinne min. 4h
(yleensä sammutan 4h30min kohdalla ja jätän uuniin)
Ota pelti ritelikköineen uunista ja pistä pötkylä kylmään vetäytymään. 1yö ihan jees.
Seuraavana päivänä, krapulan hälvettyä, pura kebabfoliopussi ja pyyhi kebabpötkylä kuivaksi.
Leikkaa tai höylää pötkylä lastuiksi, 1mm-2mm paksuuteen.
Pakasta lastut tai pistä ne pannulle/grilliin ottamaan pikaiset värit pintaan KUUMALLA! (5min)
Tähän jukurtti/tomaatti -soossit. Parit halapenot, kurkkuva, tomattiva, salattiva.
Sitten valkkaa että vetääkö lihamukina vai riisin/ranujen/kermapottujen/paistinperunoiden/jne kanssa.
Tai paistaako omat pita-leivät ja tekee joko pitakebun tai iskenderin. Valintoja, on maailmassa monta.