Kotitekoinen kebab

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja TonZa, 11.11.2016.

  1. TonZa

    TonZa

    Viestejä:
    22
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Kebab
    Laitetaan nyt tämäkin tänne :)

    Raaka-aineet:

    800g Naudan jauhelihaa

    30g Aromat aromisuolaa

    15ml (ruokalusikallinen) Pippurisekoitusta



    Valmistus:

    Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, niin kauan että taikina on kunnolla sitkostunut.
    Tee taikinasta rulla ja kiedo folio tiukasti ympärille. Anna maustua jääkaapissa n. 1 tunti.
    Laita uuniin matalalla lämmöllä n. 125 astetta. Anna olla uunissa 4 tuntia.
    Ota uunista ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
    Leikkaa mieleisiä siivuja ja nauti hyvän kastikkeen kanssa!
     
  2. Perse-Laakkonen

    Perse-Laakkonen BANNATTU BANNED

    Viestejä:
    94
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Onko tuossa joku juju että pitää olla 800g jauhelia tai enemmän että homma toimii? Tuleeko huonoa jos laittaakin vain 400g? Ei muuten mutta ei liene kovin terveellistä tempaista melkein kiloa punaista lihaa naamariin kun siitä tulee kuulemma suolistosyöpä.
     
    kempf80 tykkää tästä.
  3. TonZa

    TonZa

    Viestejä:
    22
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    En ole koskaan kokeillut pienemmällä määrällä. Kai se onnistuu 400 grammallakin.
    Jos tuntuu isolta määrältä niin loput voi pakastaa. Leikkaa lihan lastuiksi ja laittaa sopivan kokoisiin annospusseihin.
    Lastut voi lämittää paistinpannulla.....
     
  4. Oispa kaljaa

    Oispa kaljaa

    Viestejä:
    340
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Voitko ottaa kuvia valmiista tuotteesta ja mitä kastiketta suosittelet?
     
  5. khosshu

    khosshu

    Viestejä:
    209
    Rekisteröitynyt:
    30.10.2016
    Parempaa omatekoisesta kebabista tulee, kun malttaa odottaa seuraavaan päivään että lihapötkö tiivistyy kunnolla. Suoraan uunista on vähän murekkeen oloista. Paras kai olisi pakastaa kohmeiseksi ja juustohöylällä vedellä ohuita lastuja, jotka paistaa pannulla/uunissa(itse en ole tätä kokeillut)
     
  6. Rantakemisti

    Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    2 722
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Pitäisi varmaan kokeilla tuota tiivistämistä. Joskus yli viisi vuotta sitten kokeilin tehdä tuolla aloittajan ohjeella ja murekettahan siitä tuli.
     
  7. supermies

    supermies

    Viestejä:
    521
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Pitääkin kokeilla jos itse joskus vääntäisi, sen verran hyvää kebab on. Tuli juuri laitettua uunissa ääsmarketin kebabia, taitaa kaikki Suomessa myytävä pakkastavara olla samaa göranin valmistamaa.
     
  8. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 109
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Luultavasti alkuvaiheen sekoitus ei ollut riittävä.
     
  9. intelops79

    intelops79

    Viestejä:
    141
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    overcooled tykkää tästä.
  10. IsoLuumu

    IsoLuumu

    Viestejä:
    849
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Itsellä olisi 600g karitsa / 400g nauta pakkasessa odottamassa että jaksaisi vääntää. Ei kyllä pelkästä naudasta viitsi tehdä itse.
     
    Craphe tykkää tästä.
  11. KTK89

    KTK89

    Viestejä:
    93
    Rekisteröitynyt:
    13.11.2016
    Viikko sitten tuolla reseptillä tuli tehtyä tuo 2kg satsi. Hyvin onnistu ja hyvää tuli! Samaten tuolla sivuilla hyviä kastikkeitakin myös.

    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2016
    Super ja intelops79 tykkäävät tästä.
  12. SweeneyTodd

    SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

    Viestejä:
    1 117
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Onkos kukaan kokeillut tehdä sellaista "oikeaa" kebabia? Eli kokolihaa grillailla ja veistellä?

    Tuotahan voisi ehkä kokeilla uunissa niin, että virittelee jonkinlaisen pystyvartaan uuniin, johon paukuttelee lihat. Sitten aina sopivin väliajoin veistelee pinnasta kypsiä pois ja liha takaisin uuniin. Toimisikohan?
     
  13. Rantakemisti

    Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    2 722
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Varmaan helpommalla pääsee kun ostaa ihan "kebab-grillin". Näitä jonkinlaisia kotikäyttöön tehtyjä pieniä pöytämalleja on aina välillä näkynyt. Tiedä sitten ovatko oikeasti mistään kotoisin.

    Esim. http://www.pulju.net/kebab_grilli_kotikayttoon https://www.amazon.de/Chef-Grill-R-1400W-Gyrosgrill-Hähnchengrill/dp/B001MJG610/
     
  14. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 326
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Mättömestarin resepti on hyvä. Antaa yön yli tiivistyä ja mieluiten kunnon kokkiveitsellä siivuttelee. Itse oon ihan sellasia niinku mallaraviipaleita leikelly ja siitä sit aina pitkittäin osiin suikaleiks
     
  15. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 178
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Onko mulla vaan makuaisti menny, mutta oikeestikko kahteen KILOON jauhelihaa laitetaan vaan 3tl paprikajauhetta ja sipulijauhetta? Ei taatusti tuo määrä maistu yhtään tuollaisessa määrässä lihaa.. mä ymmärrän kyllä noi chilit ja cayannet, mutta tommosia erittäin mietoja mausteita noin vähän.. en kyllä jaksa uskoo että kukaan huomaisi vaikka noita ei laittais ollenkaa.
     
    WaspPike tykkää tästä.
  16. intelops79

    intelops79

    Viestejä:
    141
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    No sitten sä varmaaan laitat lisää?
     
  17. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 178
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Toki. Mutta noin niinkuin yleisesti. Maistaako kukaan tuollaista määrää?
     
  18. luuponen

    luuponen    ✜

    Viestejä:
    199
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    ja mun resepti on paras ofc.

    1kg sika30%nautaa/70% (kunhan rasvasta lihaa on se 30 pinnaa, tuohon käy mikä vaan)
    1vajaa ps Aromattia (90g bägi)
    Juustokuminaa (jeera) 1rkl
    Ruokosokeria 1-2tl
    Pippurisekoitus (musta,valko,viher,rose,mauste) 1-2rkl
    Paprikajauhetta tai Smoked-versiota 2-3rkl
    Curryjauhetta vajaa 1rkl
    Chilijauhetta min. 1tl
    Inkiväärijauhetta 1/2tl

    sekoita massa tahnaksi. (TAHNAKSI! ei kikkareita)
    mätkäise massa pari kertaa pöytää vasten notta ilmat poistuvat.
    tee pötkö 5cm x 25cm (ABOUT)
    kääri folioon tiukasti. tee sama uudestaan uudella foliokerroksella.

    ota uunipelti. laita ritilä siihen päälle.
    laita uuni lämpenemään 80asteeseen, tasalämpö.

    laita 1dl vettä uunipellille.
    puhko foliokebabpötkylän pohjaan 5kpl reikiä. Laita pötkylä reiät alaspäin ritilälle.

    uunissa 80astetta, readysteadygo!
    pistä pelti ritelineen ja kebabbeineen keskitasolle uuniin ja unohda se sinne min. 4h
    (yleensä sammutan 4h30min kohdalla ja jätän uuniin)

    Ota pelti ritelikköineen uunista ja pistä pötkylä kylmään vetäytymään. 1yö ihan jees.

    Seuraavana päivänä, krapulan hälvettyä, pura kebabfoliopussi ja pyyhi kebabpötkylä kuivaksi.

    Leikkaa tai höylää pötkylä lastuiksi, 1mm-2mm paksuuteen.
    Pakasta lastut tai pistä ne pannulle/grilliin ottamaan pikaiset värit pintaan KUUMALLA! (5min)

    Tähän jukurtti/tomaatti -soossit. Parit halapenot, kurkkuva, tomattiva, salattiva.

    Sitten valkkaa että vetääkö lihamukina vai riisin/ranujen/kermapottujen/paistinperunoiden/jne kanssa.

    Tai paistaako omat pita-leivät ja tekee joko pitakebun tai iskenderin. Valintoja, on maailmassa monta. :smoke:
     
    poklu tykkää tästä.
  19. frissy

    frissy

    Viestejä:
    39
    Rekisteröitynyt:
    08.11.2016
    Riippuu ihan millaista esim. tuo paprikajauhe on. Itsellä on kahta erilaista ja toinen on mallia "s-market" ja sitä ei varmaan maistais. Toinen on taas sellaista kunnon savustettua ja HUOMATTAVASTI jytkympää kamaa. Samaten pitää muistaa, että tuo on pitkään uunissa ja mausteet kerkee maustumaan kunnolla.

    Tosiaan sitä "s-marketin" paprikajauhetta saisi varmaan heittää desin jotta muuttuis joku muukin kuin väri :D
     
  20. Mustang243

    Mustang243

    Viestejä:
    454
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Kannattaa sijoittaa (digitaaliseen) paistomittariin, digimittari maksaa esim. Halpa-Hallissa 10-15e. Ei tarvitse arvuutella, että onko se liha läpiasti kypsää jo vai ei. Ei tuohon oikein kukaan pysty sanomaan mitään oikeasti tarkkaa paistoaikaa, kun on muuttujia matkassa (uunin termostaatin tarkkuus ym.). Viime kesänä tein kebabia Mättömestarin - ja jotain muuta ohjetta soveltaen. Paistoajaksi molemmissa arvioitiin tuo 6 tuntia, mutta todellisuudessa pötkö sai olla lähemmäs 8tuntia uunissa, että tuo 80 asteen sisälämpötila saavutettiin.

     
  21. Mestre

    Mestre

    Viestejä:
    65
    Rekisteröitynyt:
    03.01.2017
    Tätä tuli joskus tehtyä muutamaan kertaan, mutta mielestäni lopputulos ei ole vaivan arvoinen kun kaupasta saa ihan ok pakaste-kebabia josta saa mikrossa lämmittämällä ja oikeanlaisella kastikkeella pikaruokaa vastaavaa. Sen sijaan se mitä aion kokeilla seuraavaksi on ns. oikea kebab, eli varras joka tehdään jauhelihan sijaan ohuista marinoiduista lihaviipaleista. Tätä ei tunnu saavan Suomesta mistään, muualta Euroopasta kyllä. Lihana pitäisi varmaan käyttää lammasta, mutta se on hintavaa ja huonosti saatavilla. Tein jo pienen testierän porsaanlihalla, tosin se meni pilalle liian juustokuminan takia, ja varras ei pysynyt kasassa niin hyvin kuin oletin.
     
    JaySon tykkää tästä.
  22. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 326
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Toi mättömestarin ohje on erityisen hyvä jos tekee sous videllä. Rakenne on todella helppo saavuttaa.
     
  23. JaySon

    JaySon

    Viestejä:
    975
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kerrotko lisää miten sous videllä homma skulaa? Nimittäin on harkinnassa moinen kapistus ja tuossa olis yks kokeilun kohde :D
     
  24. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 326
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    No siis mättömestarin ohje, mutta itse vain tungin lihamassan pakastepussin pohjalle tiiviiksi ja sitten sous videllä 65 astetta ja 3h jonka jälkeen jääkaappiin kylmään yön yli. Tuli todella homogeeninen massa ja hyvin kasassa pysyvät siivut. Lisäksi tuo on aika edullista kilohinnaltaan verrattuna kebablastuihin.
     
    JaySon tykkää tästä.
  25. Suolakala

    Suolakala

    Viestejä:
    633
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Itse olen tehnyt ns. tölkki kebabbia. Maustettu jahelihamassa tungetaan lujaa ja niin täyteen kuin menee, tyhjään hernari, tomaattimurska mihin vaan tölkkiin. Kattilaan vettä niin paljon että vesi on aivan tölkin yläreunaan asti, tai ainakin niin että jauheliha ja se vesi on samalla tasolla jos ei tölkkiä täyteen survo. Vesi kun kiehuu niin tölkki sinne. En nyt kuollaksenikaan muista kuinka kauan se siinä piti olla, joku reipas puolisen tuntia. Tulee oikein hyvää ja helposti.
     
  26. Robbs

    Robbs

    Viestejä:
    331
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    En ole oikein noita pakastekebabbeja ostellut niin mikä näistä on sitten parasta?
    Ja mikä hyvää kastiketta?
     
  27. apek

    apek

    Viestejä:
    944
    Rekisteröitynyt:
    02.04.2017
    Kohta poika uunista pois. Ja siis mättömestarin ohjeella teen yleensä.

    IMG_20190125_155701.jpg IMG_20190125_155916.jpg IMG_20190125_161322.jpg IMG_20190125_165548.jpg
     
  28. Pertti_Pasanen_Spede

    Pertti_Pasanen_Spede

    Viestejä:
    1 211
    Rekisteröitynyt:
    10.03.2017
    Korv Görans on parasta
     
  29. apek

    apek

    Viestejä:
    944
    Rekisteröitynyt:
    02.04.2017
    On se vaan hyvvee. Pienet maistiaiset ja sitten jääkaappiin. Huomenna siivutus annospusseihin.
    IMG_20190125_224543.jpg
     
  30. Mestre

    Mestre

    Viestejä:
    65
    Rekisteröitynyt:
    03.01.2017
    Pan-Aroma. Soossin pyöräyttää helposti itse.
     
    JMM84 tykkää tästä.
  31. Junaski

    Junaski

    Viestejä:
    969
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Kun saisi Suomesta oikeaa ja oikein valmistettua kebabia,mutta ei.
    Tämän kylän kebabinvääntäjätkin käyttää niitä ylikokoisia lihamurekkeita ja myyvät sitä oikeana kebabina,samaa tavaraa saa Lidlistä pakasteena,hyi hitto.
     
    Melchor, ttppii ja Hellsinki tykkäävät tästä.
  32. Hellsinki

    Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

    Viestejä:
    873
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    On se hassua että kebab sanaa voi käyttää missä vaan naudanlihamössössä. Kaipa se on sama ku kasvispihvi.
     
  33. Pertti_Pasanen_Spede

    Pertti_Pasanen_Spede

    Viestejä:
    1 211
    Rekisteröitynyt:
    10.03.2017
    Shish kebab niin saat oikeata.
     
  34. ttppii

    ttppii

    Viestejä:
    287
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    Joskus 80-luvulla sai vielä hyvää kebabia, oli usein lammastakin joukossa ja kebabiloissa itse vartaaseen kokolihasta koottu. Tukkujen välittämät teurasjätetangot sitten pilasivat koko scenen. Tietääkö kukaan mitään paikkaa jossa edelleen itse tekisivät vartaat oikeasta lihasta?
     
  35. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    590
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Puistokadun Kebab, eli döner.

    [​IMG]
     
  36. Pertti_Pasanen_Spede

    Pertti_Pasanen_Spede

    Viestejä:
    1 211
    Rekisteröitynyt:
    10.03.2017
    Tuo kuvassa näkyvä on kyllä tukun kanakebab varras.
     
  37. OD.

    OD.

    Viestejä:
    786
    Rekisteröitynyt:
    14.12.2016
    Döner Harju ja ehkä Eerikin pippuri sekä King kebab (vielä isompi ehkä). Döner harju on hieman perusmättöä kalliimpaa, mutta mielestäni hinta-laatusuhteeltaan parempaa.
     
  38. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    590
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Oli mikä varras tahansa, vastasin vain lähinnä kysymykseen mistä saa kebabia oikeasta lihasta.

     
  39. Robbs

    Robbs

    Viestejä:
    331
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Lukaisepa tuo niin saat itseäsi vähän sivistettyä.

    Kebab – Wikipedia
     
    Mika__, Trilliann ja baggio tykkäävät tästä.
  40. Mestre

    Mestre

    Viestejä:
    65
    Rekisteröitynyt:
    03.01.2017
    Päädyin sellaiseen ratkaisuun että paistoin paahtopaistia uunissa kypsäksi (sisälämpö vähän yli 80), leikkasin ohuiksi siivuiksi, ja marinoin kypsät siivut öljyssä ja mausteissa (Knorr aromisuola, juustokumina, paprika). Lopuksi vielä lämmitys uunin ylimmällä tasolla grillivastuksen alla. Maistuu täysin samalta kuin Mättömestarin ohjeella tehty mutta suutuntuma on aivan eri planeetalta. Vielä kun olisi saanut raaka-aineeksi lammasta, mutta käytännön syistä piti tyytyä nautaan. Lammasta olisi kyllä ollut ja vieläpä varsin edulliseen kilohintaan, mutta vain pakastettuina 5 kilon palasina.
     
  41. Super

    Super

    Viestejä:
    108
    Rekisteröitynyt:
    25.07.2017
  42. valexi

    valexi

    Viestejä:
    884
    Rekisteröitynyt:
    10.07.2017
    Mättömestari testattu täälläkin. Jatkoon!

    IMG-20190311-WA0002.jpeg
    IMG-20190311-WA0007.jpg
    IMG-20190311-WA0008.jpg
    IMG_20190311_122823.jpg

    Huonompiakin Iskendereitä on tullut syötyä... :hungry:
     
    Super, Messmaker, Suolakala ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  43. Tohelo

    Tohelo

    Viestejä:
    107
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ite tulee tehtyä kebua ehkä kerran kuukauteen ja ohjeena käytän murosta löytyvää ohjetta. Osaako joku sanoa kuinka paljon tämä mättömestarin ohjeella tehty poikkeaa maultaan siitä? Tuolla reseptillä tulee omaan makuun aivan helvetin hyvä ja moni kaverikin kehunut makua.

    Lähinnä nuo mittasuhteet mietityttää kun "alkuperäisessä" käytetään juustokuminaa ja cayannea yhtä paljon 800g lihaa kuin mättömestarin ohjeessa 2kg lihaa.

    Ohje siis tämä (jos joku ei tiedä/muista):

    *400g=800g naudanlihaa
    20ml pirkan aromisuolaa (suolapitoisuus tällä 1.6%)
    15ml mustapippuria
    1tl cayennepippuria
    1tl juustokuminaa
    1tl paprikaa
    1tl oregano
    1rkl sokeria
    2rkl perunajauhoja
     
  44. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    606
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Taitaa kaikki kotitekoset uunikebabit olla samaa homogeenistä lihamureketta. Maustaminen ehkä vähän vaihtelee.
     
  45. apek

    apek

    Viestejä:
    944
    Rekisteröitynyt:
    02.04.2017
    Samaa lihamureketta ne kebab paikatkin käyttää sillä erotuksena että se mureke tulee tukusta.

    Harvassa on paikat jotka itse kokolihasta valmistavat.
     
  46. Mestre

    Mestre

    Viestejä:
    65
    Rekisteröitynyt:
    03.01.2017
    Mitään ideoita miten kokolihasta tehdyn kebabin saisi pysymään paremmin kasassa leikatessa? Ongelma on siis se että lihaviipaleet eivät tartu toisiinsa kunnolla kiinni paistettaessa.
     
  47. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 743
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Huoh. ’Oikea kebab’ on hauska termi kun oikeita kebabeja on niin paljon erilaisia. Ilmeisesti haet jotain shish kebabia eli täyslihaa grillattuna, ei siinä hyviä nekin.

    Makuasioita, mutta esim. laadukas döner kebab ja vaikkapa adana kebab ovat äärimmäisen paljon maukkaampia.

    Turkkilaisista ravintoloista (ei karvaranne-pizzerioista) saa osasta ihan hyviäkin kebuja. Tapiolassa on Kilim, sitten Turkkilainen ravintola Myllypurossa, joku shish kebabia tarjoileva Kontulassa jne. Etsivä löytää. Harjun Döner on sekin laadukas.

    :rofl: Okei. Valmiskebuista Votkinin kebablastut menevät ihan omassa kastissaan Jööraniin verrattuna. Tuorekamaa, ei pakaste. Käy hakemassa isomman satsin suoraan heidän omasta myymälästä ja voi heittää pakkaseenkin. :think:
     
  48. tuskis

    tuskis

    Viestejä:
    606
    Rekisteröitynyt:
    26.08.2017
    Tukkutorista puhutaan? Paljonko maksaa kilo siellä?
     
  49. Mika__

    Mika__ Make ATK Great Again

    Viestejä:
    1 743
    Rekisteröitynyt:
    25.01.2019
    Kesällä ostin viimeksi, lähellä kymppiä.

    Kannelmäen Prisma myy ainakin noita 300-400g rasioita joita tulee yleensä haettua.
     
  50. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    280
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018