- Fan speed: 500 – 1600 RPM +/- 10% (PWM controlled)
- Noise level: max. 15 dBA
hmm?
mistä ostat? mäki haluun läjän noita jos totta.
@Kapteeni_kuolio tuus kattoo ku magalevit on lyöty
Vaikuttaa ihan tavallisen hyvältä tuulettimelta. Mihin kiinnitin huomiota tuon linkin perusteella oli seuraava;
Ei kumitutteja kulmissa, eikä kumisia kiinnikkeitä. Jos tuon tuommoisenaan iskee kiinni koteloon, niin resonointi on aika taattu. Kannattaa miettiä kiinnityshommien yhteydessä että josko laittais pienet gummipalat tuuletin->kotelo väliin, sekä noiden ruuvien sijaan käyttäisi kumitutteja kiinnitykseen. Näin välttäisi aika ison sudenkuopan jo heti lähtötilanteessa.
Lisäksi kierrosalueen alaraja jää vähän korkealle, 500rpm. Mieluummin näkisi että 400rpm tuolla rivillä.
@Yolavi :lle ihan tiedoksi että en ole, räbän ulkopuolella, mikään MAGA-lev 'fani'. Oon postannu tähänkin viestiketjuun jo aika monta kertaa yhden mun tuuletinvalintoja ohjaavan ohjenuoran eli;
Älä usko foorumeilla leviävää hype-paskaa. Muodosta kokemuksen kautta omat mielipiteesi, osta ja vertaile tuotteita, sekä hae hyviä arvosteluja ja käytä niitä ostoperusteena. Minäkin ostin ensin yhden (1kpl) ML120 ropeleita ja testailin, ja sitten paukautin tulemaan viisi (5) lisää. Tämänkin arvostelun jo linkittäny tähän triidiin, mutta laitetaan nyt vielä:
PWM Fan Roundup: 24 120 mm Fans Tested - Overclockers
Josta loppukaneetti;
Conclusions on 120 mm PWM Fans
There were two clear winners here, the Nidec Gentle Typhoon PWM and the Medium speed San Ace “Silent” PWM fans. It is too bad that these fans are among the hardest to get.
The Deepcool GF120 was a fine runner-up. Notice how much quieter the two winners were than their neighbors. They also pushed a lot more air through the restrictive rad than fans of similar unobstructed output. What made the Deepcool fan a runner-up and not one of the winners was the fact that it was a lot noisier than they were.
The Arctic F12 PWM rates a special mention because it was so quiet and put out a lot of unobstructed air.
Based on your need for silence or cooling, you ought to be able to choose a good 120 mm PWM fan from a collection like this. Comparisons like this one hold for the relative noise or CFM a fan produces. You can’t usually compare the numbers in one review with numbers from another. Only if you find the same fan in separate reviews can you compare the fans in those two reviews.
Last: these readings are approximate. Even when they are building the same model of fan, factories inevitably introduce variations in the fans they make. So having a larger number of the same model of fan to test means that those variations average out. We were lucky to get six to eight specimens each of the Jet Flo, the ML Pro, and the San Ace “Silent” fans. Where we had only sinlges and doubles to test, remember your fan may have a somewhat higher or lower airflow than the ones tested here.
Remembering all of these caveats you should be able to make an intelligent decision on which PWM fans to get. Thanks for reading our case fan roundup. Let us know your favorite PWM fans in the comments below.
Ja kun vielä muistaa että lähes mikä tahansa "laadukkaaseen keskiryhmään" tai parempaan laskettava tuuletin varmasti täyttää tehtävänsä. Erot mallien/valmistajien välillä ovat pieniä lopullisen jäähdytystehon kannalta. Kunhan vaan on perusasiat kunnossa, niin en lähtis sen jälkeen enää esim. vaihtelemaan noktuoita gentleihin jos ne noktuat toimii hyvin. En lähtisi edes vaihtamaan fractalin define koteloiden mukana tulevia koteloropeleita pois, ellei ne tulisi radia vasten, koska nekin on riittävän hyvät jos ei aja niitä ihan täysillä. Ei olis mitään järkeä, koska se ei paranna jäähdytystehoa millään muotoa. Tässä kohtaa kannattaa myös tutustua siihen "minkä verran ilmaa pitää liikuttaa" että PC jäähtyy. Se on aika vähän. Useimmille riittäisi yksi 120mm sisään ja toinen ulos tyyppinen ilmankierto.
Jos pitää ostaa uusia tuulettimia, koska vanhat on rikki tms niin sitten vaan hakemaan niitä mitkä omaan käyttöönsä sopii parhaiten. Muuten suurin osa tuuletinautistelusta on lähinnä "side-grade" eikä upgrade.
Thermalbenchin ML140 revikka summaa mielestäni hyvin tän hetken markkinatilateen ja suorituskykyerot tuulettimien välillä näihin kuviin:
Kuvat thermalbenchin ML140 arvostelusta täällä:
Corsair ML140 Pro 140 mm Fan
"Voi hitsi mitä eroja, se on nyt pakko mennä ostamaan merkkiä X kun ei nää Y tuulettimet nyt enää mihinkään pysty".
Toistan siis vielä: En vihaa Noktuaa. Vihaan sitä väärää informaatiota joita Noktuan ropeleista on jauhettu vuosia "ehdottomasti parhaana tuulettimena" esim. muropaketissa. Se ei ole totta. On helvetillinen määrä valmistajia joilla on helvetillinen määrä ropeleita, jotka on ihan yhtä hyviä ja/tai (varsinkin käyttökohteesta riippuen) jopa parempia!
ML't on hyvä yleistuuletin. Riittää tuottamaan painetta useimmille radeille yli tarpeen, sekä liikuttaa ilmaa kotelossa useimpiin tarpeisiin katsottuna todella hyvin ja hiljaisesti. Lisäksi laaja kierrosalue ja hiljainen käyntiääni. Mulla oli ennen tätä "Ledi-buildia" GT't koneessa ja ne toimi ihan helvetin hyvin. Äänentuoton, ilmankierron tms. takia en näitä vaihtanut.
Vaihdoin ropelit, koska mulle oli tärkeää että on ledeillä valaistut tässä kokoonpanossa, jonka pointti on siinä että kaikkialle pitää saada ledejä minne mahdollista. Ryzenin tultua olisi tarkoitus päivittää emo ja muistit RGB aikaan, tavoite on että kotelossa ei ole yhtään komponenttia ilman ledejä. LED-tuulettimissa ML't on taatusti parasta mitä markkinoilla on
Ja lopputulostahan voi ihailla täällä tämän 'hjuumori pitoisen' räpellysvideon tiimoilta. Buildi on vielä kesken, palataan paremmin valaistun emolevyn sekä muistien kera jahka Ryzenista saadaan testejä ulos!