- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 838
Onneksi on Gentletyphooneita, niin ei tarvitse hypätä hypetrain faneihin.
Hirveet laakeriäänet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onneksi on Gentletyphooneita, niin ei tarvitse hypätä hypetrain faneihin.
Mjooh. Sunonilla on hommaan aika laajat patentit varmasti: Corsairihan ei saa edes käyttää MagLev -nimeä markkinoinnissaan vaikka samasta tehtaasta tuulettimet olisivatkin.paljon lisää tekstiä
Joo tämä. Desibeleissä hiljaisia laitteita mutta se vähä ääni mitä noista tulee on suunnattoman ärsyttävää. Kaappiserveriin noita olen itse laittanut kun sieltä ei örinät käytännössä kuulu mutta mihinkään lähietäisyydelle ei noita kestä laittaa.Hirveet laakeriäänet Gentletyphooneissa.
https://bbs.io-tech.fi/account/upgradesOfftopic: mikä pirun Premium-jäsen hikinauha?
Ovatko Define C:n mukana tulevat tuulettimet hiljaisuus-tehosuhteeltaan hyviä, vai kannattaako ostaa erikseen?
Mulla on Fractal Design Define R5 niin kannattaako olla kattotuuletin? Tuuletin olisi 120mm, tuohonhan mahtuu 140mm tuulettimet myös. Tällä hetkellä ei ole kattotuuletin käytössä, tuntuu siltä että pölyä menee sisään tuosta
Hintaansa nähden hyviä tuulettimia, oma kokemus on vain noista 140mm malleista. Ottaisin itse suosiolla joko PWM ohjatun (40-50snt lisää) tai Silent-mallin, ellei löydy mahdollisuutta säätää voltteja pienemmäksi 7V tai 5V. Päälle 1000rpm nopeuksilla kun nuo pitävät liikaa meteliä omiin korviini (kuten oikeastaan kaikki muutkin tuulettimet).Onko porukalla muuten muita kokemuksia noista Jimmsin perus Arctic Cooling 120mm 1350RPM F12 tuulettimista? Millä volteilla vielä lähtee pyörimään, pitääkö laakerointi pahaa ääntä, riippuuko ääni asennosta jne.? 5€/kappale hinta ei ainakaan oo paha.
E: tuollahan ne speksit on laakerointia myöten: https://www.arctic.ac/eu_en/f12.html
E2: ton mukaan hyviä kotelotuulettimiksi: http://www.overclockers.com/pwm-fan-roundup-twenty-four-120-mm-case-fans-tested/
Kai noita vois kokeilla. Jos on kamalaa ripaskaa, niin voihan ne palauttaa.
Onko porukalla muuten muita kokemuksia noista Jimmsin perus Arctic Cooling 120mm 1350RPM F12 tuulettimista?
Pystyyn asennettuna ihan ok tuuletin ja mukavan/tasaisen kuuloinen pöhisijä. Kotelon katossa ulos puhaltaessa noista meni itsellä laakerit aika nopeasti - syytä en tiedä. Kolme kappaletta noita oli ja kaikki porsivat muutamassa viikossa 24/7 käytössä. Arcticin 140mm malli on kestänyt joka paikassa hyvin.
Voin suositella Corsairin ML-tuulettimia radituulettimiksi, dual packeilla ei hintakaan ole päätä huimaava. Hiljaisimmat ja tehokkaimmat tuulettimet mitä olen käyttänyt. Korvasin omaan koppaan kaikki tuulettimet näillä, 280mm ja 360 radeille nyt 3kpl ML120 ja 4kpl ML140 tuulareita.Mitkäs on raadin suositukset 140mm sarjassa A) puhaltamaan 30mm jäähdyttimen läpi ja B) imemään filtterin läpi koteloon ilmaa? Hiljaisuus ei ole ensimmäinen valintakriteeri, vaan tehoakin olisi kiva olla kun kämpän lämmöt kesällä aika korkealle nousee..
- Phanteks ainoana 4-pin tuulettimena emolevyn ainoaan PWM-tuelliseen liittimeen eli CPU_FANNyt olis Silverstonen KL07 pöydällä kasausta odottamassa. Muutama kysymys,
Linkki koppaan: http://www.silverstonetek.com/product.php?area=en&pid=680
Kuinka tuulettimet kannattaisi kytkeä, että säätäminen olisi helppoa? Emona vielä tällä hetkellä ASRock Z68 Pro 3-M, jossa siis yksi 4-pinninen Cpu-fan liitin, ja kolme 3-pinnistä Pwr, Chassis 1 ja Chassis 2 liitintä. Y-splittereitä löytyy sekä 3-, että 4-pinnisiä. Muistaakseni neljä molempia.
Tuulettimina:
- Edessä kaksi 3-pinnistä kopan mukana tullutta
- Takana yksi 3-pinninen kopan mukana tullut
- Katossa yksi 4-pinninen Phanteksi (PH-F140MP-BBK)
- Prossucoolerissa (Thermalright True Spirit) yksi 3-pinninen Gentle.
Eivät tarvitse jos eivät kuumene liikaa. Testaamalla selviää.Tarvitseeko powerin shroudin/välipohjan alla sijaitsevat kiintolevyt tuuletinta eteensä? Tuuletinpaikka tuosta etupaneelin pohjalta löytyisi mutta mietin, että onko tarpeellista. Ilmahan tuonne ei kierrä kuin korkeintaan vapaasti filtterin läpi. Shroudi on umpinainen, mutta etuosassa on irroitettava peitelevy. Edit: Laitoin 120mm gentlen tuonne varmuuden vuoksi. Meni nätisti peitelevyn alle. Tuskin tuosta haittaakaan on...
Jep.Onko prossucoolerissa toisesta Gentlestä mitään hyötyä? Esim. yhden asteen viilennys ei oikein korvaa kasvanutta ääntä. Edit: Tähän löysin vastauksen itse. Ilmeisesti olin oikeassa ja hyöty on erittäin pieni ääneen nähden.
Toisesta kattotuulettimesta todennäköisesti olisi enemmän haittaa lämpötiloille kuin hyötyä, koska se vetäisi etutuuletinten puhaltaman viileän ilman pois kotelosta ennen kuin se ehtii komponenteille. Ja tosiaan paine laskisi turhaan. Jos kokoonpano ei ole kovin virtasyöppö niin voi olla että yhtäkään kattotuuletinta ei tarvita.Piisaako katossa yksi Phanteksi? Toinenkin löytyisi mutta tässäkin mietin, että onko turhaa. Edit: Tähänkin taisin löytää vastauksen. Toinen kattotuuletin ei paljoa auta ja aiheuttaisi negatiivisen paineen.
- Phanteks ainoana 4-pin tuulettimena emolevyn ainoaan PWM-tuelliseen liittimeen eli CPU_FAN
- takatuuletin ja prossutuuletin Y-kaapelille yhteen CHA_FAN liittimeen
- etutuulettimet Y-kaapelille toiseen CHA_FAN liittimeen
PWR_FAN paikkaa ei kannata käyttää, se luultavasti ei tue minkäänlaista säätöä vaan puskee aina 12V.
Toisesta kattotuulettimesta todennäköisesti olisi enemmän haittaa lämpötiloille kuin hyötyä, koska se vetäisi etutuuletinten puhaltaman viileän ilman pois kotelosta ennen kuin se ehtii komponenteille. Ja tosiaan paine laskisi turhaan. Jos kokoonpano ei ole kovin virtasyöppö niin voi olla että yhtäkään kattotuuletinta ei tarvita.
@Kapteeni_kuolio kerrohan miten ne ML corsairit pelittää? Meinasin vaihtaa noctuaa pois(nf-a14 pwm)Tulis radii kii
Harmi kyllä, kun muuten ovat todella hyviä tuulettimia. Tuntuvatkin käsissä pyöritellessä todella laadukkailta ja painavilta.Samat kokemukset täällä, kotelona Define C. En ole ikinä törmännyt resonoiviin tuulettimiin ennen noita.
Speksejä tutkin netistä, mutta en tosiaan löytänyt selkeästi. Tuo auttoi kun kerroit, että jakokaapelin voi kytkeä virtalähteeseen, jolloin tuulettimia voi olla monta eli se vapauttaa emolevyn.@Joulukalja Speksejä ja manuaalia tutkimalla pitäisi selvitä. Gaming M7:ssä 4 kotelotuuletinliitintä, mutta manuaalissa epäselvästi ilmaistu tukeeko kotelotuuletinpaikat PWM:ää joten veikkaan että eivät tue. Pinnit on eri kuin CPU-tuuletinpaikasa. Asus IX Formulassa puolestaan 3 kotelotuuletinliitintä + CPU_OPT jotka kaikki todennäköisesti tukevat PWM:ää kuten Asus emoissa yleensä (manuaali ei ole vielä ladattavissa joten en voi tarkistaa asiaa).
Helppo ratkaisu ML-tuuletinten ajamiseen on käyttää PWM-jakokaapeleita jotka saavat virran virtalähteestä, tällöin kaikki tuulettimet saavat tasaista 12V:tä ja käyttävät samaa emolevyn PWM-signaalia. Jimmsiltä löytyy Akasa FP3S, FP5, FP5S. Eli saat vaikka 5 ML:ää kiinni yhteen PWM-liittimeen halutessasi, eikä tarvitse pelkästään tuuletinpaikkojen takia maksaa ekstraa emolevystä.
Testaa ylkyllä niin selviää, eikä tule paha mieli, kaksi tapaa mistä ensimmäinen varmempi, kun ei noista virityksiä tiedäTuolla http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=66283 lukee näin:
"You can get a clue about this weirdness from the pinout diagrams for the fan headers in the user's manual. The 4th pin for the CPU_FAN and CPU_OPT headers is labeled as "CPU fan PWM", but for the CHA_FAN headers is instead labeled as "+5V"."
Ja emon user guidessa: (kuva)
Eli uskaltaako tuohon nyt liittää tuollaista maglev tuuletinta?
Joo manuaalin kuvan mukaan ihan on niinkuin pitää. Mutta voiko luottaa? En tiedä. Itse mittaisin lukemat, koska koko toi keissi oli ihan älytön, siis että valmistaja tekee 'feikki' pwm liittimiä joita oikeasti ajetaan jännitesäädöllä.
Onneksi tosiaan, pitää vain toivoa näiden kestävän pitkään, korvaavaa tuuletinta samalla meteli/painesuhteella kun ei tunnu löytyvän. NF-P12 tulee aika lähelle ja sitä voi pitää vaaka-asennossakin, mutta ei se silti yhtä hyvä ole (GT@1450RPM tuottaa vähemmän meteliä kuin NF-P12@1100, ja ensiksi mainittu puskee ilmaa kiukaan läpi huomattavasti paremmin. Tai en mene vannomaan onko desibelejä vähemmän, mutta typhonin ääni ei tartu omaan korvaan yhtä helposti.)Onneksi on Gentletyphooneita, niin ei tarvitse hypätä hypetrain faneihin.
Onneksi tosiaan, pitää vain toivoa näiden kestävän pitkään, korvaavaa tuuletinta samalla meteli/painesuhteella kun ei tunnu löytyvän. NF-P12 tulee aika lähelle ja sitä voi pitää vaaka-asennossakin, mutta ei se silti yhtä hyvä ole (GT@1450RPM tuottaa vähemmän meteliä kuin NF-P12@1100, ja ensiksi mainittu puskee ilmaa kiukaan läpi huomattavasti paremmin.)
Tuo onkin ilmeisesti helpommin sanottu kuin tehty. Tarkastelin juuri eilen z97-piirisarjan tarjontaa useammalla aidolla pwm headerilla. Aika vähissä ovat ne emot joissa noita on.
Joo tiedossa on, mulla on gigabyten z97 laudassa yksi oikea PWM Siitä sit tämän kautta tuulettimet kiinni: https://www.amazon.de/gp/product/B015KG6HP0/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Eli voin säätää tuulettimia vain säätämällä kaikkia kerralla. Jee!
En tässä oikein tiedä itsekkään että miksi pitäisi saada corsair ml.
Kaikki on vain sanoneet että noctuat ovat läjä paskaa ja että corsair ml pitää olla koneessa. Vissiin jokin ml kuume iskenyt.
Mutta onneksi itseltä tältäpäivältä alkaa hiipumaan ml kuume.
Mutta tuo corsair ml yhteensopiva PWM säädinpaneeli lista olisi edelleen joskus tulevaisuudessa kiva nähdä.