Tuossahan on selvästi prosessian kannalta ongelmana on tuo Ylen jutussa mainittu, että koronavilkku ei tietoturvasyistä kerro milloin altistuminen on tapahtunut. Siitä voi siis olla vaikka viikko ja jos ei ole oireita, on testi, negatiivinen tulos ja karanteeni aika tehoton ratkaisu.
Tämän osalta ei pitäisi olla isoa ongelmaa.
Yksityisyys syistä ei tiedä missä ja koska, tämä on ongelma silloin jos on tilanteita missä on ollut hyvin suojattu, mutta koronavilkun kannalta altistunut.
Tämä tulee ongelmaksi silloin jos pelkä vilkun takia aletaan määräämään omaehtoiseen karantteeniin, tai jopa karanteeniin.
Siitä voi siis olla vaikka viikko ja jos ei ole oireita, on testi, negatiivinen tulos ja karanteeni aika tehoton ratkaisu.
Tässä ilmeisesti haet sitä että tarttuttaja on ollut tuolloin tartttavimillaan ja vilkku sen osalta herkimillään antamaan hälyä. Mutta viikkon takainen altistuminen ei ole hälykynnystä alentava ?
Olen samaa mieltä, karanteenni, vaikkakkin omaehtoinen, (tai juuri sen takia) on aika kovan tuntuinen.
Meniko minulta nyt tuosta YLEn tai IS jutusta ohi jotain, mikä nyt on muuttunut ?
Testaamista en ihmettele, se tärkeää, vaikka jälkijättöisesti ja jos sillä saadaan vain vähän uusitestattavia, niin ei nosta suuresti kustannuksia. Kuvailemasi vanahkin tartunta on hyvä saada kiinni, jotta päästää ketjua tukahduttaan.
Mitähän ihmeen mutuilua se on, kun THL:n puolelta erikseen kommentoitu (edelleen, siinä samaisessa artikkelissa) että kyse on yksittäistapauksista ja pääsääntöisesti ne avaimet luovutetaan saman päivänä. Missä kohtaa minä vähättelen mitään?
Kommentoit eri kirjoittajaa, mutta kritisoin sitä hitautta, meni ohi että kuinkanopeasti se vilkkuhäly saadaan.
En käytännössä ole tuota koodi prosesia seurannut, onko siinä se hitaus, mutta aiemmin hitautta oli koodin jälkeenkin koronavilkussa, ohjelma kollasi, mutta päivitykset tuli kerranvuorokaudessa. Eli nopea käyttäjäkään ei saanut samalle päivälle hälyjä altistuneille.
Automatiikka häviää manuaali ilmoituksille.