Koneen "tökkiminen" välillä?

Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Ongelmaksi on tullut sellainen, että missä tahansa pelissä / ohjelmassa saattaa "nykiä / pätkiä" jonkun verran? Yleensä auttaa kun käynnistää uudestaan koneen.

Epäilen että jos käytän tätä streamdeckin pöytäsovellusta auki, ja siihen ilmestyy jostain syystä afterburnerin seurantatiedot (lämpötilat yms) niin sen jälkeen tuntuu tökkivän ainakin.. Saiko tuota seurantaa pois, ettei se ikkunoihin tulisi? Ainoastaan fullscreen tilaan?

Streamauksen aikana pelatessa ihan kevyessäkin pelissä tulee sellasta "töksähtelyä", mutta kun käynnistää koneen uudestaan niin se häviää.

Ei pitäisi olla ongelmana tehot ainakaan..

Ryzen 7 3800X
rtx 2080 super
32gb ram @3200mhz
750w corsair rmx poweri
 

Eläin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
26.07.2017
Viestejä
883
mulla oli samaa ku asentanu koneen uusiksi. sit se tökkiminen poistu itestään ku asentelin pelejä ja ne asenteli netframeworkkeja ja directxssää ja vaikka sun mitä. Mut siis dx12 ominaisuus on lagittaa kaikkia pelejä yleensä alussa ja toisen mapin jälkeen ei ne enään töki yhtää.

1589756800516.png


afterburner. hwinfoki saa olla ja vaikka rivatuneriki. luulen että nää c++ ja se directx teki jotaki ja se tökkiminen hävis ku pieru saharaan sen jälkeen. toki mulla ei oo xbox pelipalkkia eikä pelitilaa käytössä. ne asennetut pelit ei näy tuossa, ku oon pelannu jo ne läpi ja poistanu. siis joista sain näitä ylimääräsiä asennuksia windowsille. ainii ja sitten mulla ei tietenkää oo viiruksentorjunta päällä windowsissai eikä realiaikainen suojaus. turhia mokomat. mutta palomuuri on käytössä. tosin seki on aika turha, ku palomuurihan on ite modeemissaki... mutta olkoot mokoma
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Katsoin piruuttani tuon luotettavuuden valvonnan, mitä vilkaisin toisen henkilön probleemasta. Siellähän näyttä tällästä.. Löytyisiköhän syyllinen?

luotettavuustiedot.png


luotettavuustiedot 2.png


Edit:
nyt on asennettuna näyttiksen ajurit uusiksi, emon ajurit + amd:n sivuilta ladattu ajurit prossulle ja chipsetille.
Tein myös tuon system file checkin, ja tälläne tuli:
nimetön.png


Tehty myös tämä DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, ja sen jälkeen uudestaan file check. Nyt ainakin tällä puolen kunnossa..

restoration.png


Edit2:
Tutkiskelin googlesta, niin joillakin tuota lightnigservisen ongelmaa on aiheuttanut tuo asuksen AURA ohjelmisto, niin sen poistin myös, ja otin afterburnerin seurannan pois, ettei näy yläkulmassa lämpötilat yms.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Edelleen striimatessa tuli tuo ongelma, näki pelissä että rupeaa "tökkimään / nykimään". Nyt ei ollut mitään tuonne luotettavuusongelmiinkaan tullut, eikä johtunut afterburnerin tietojen näytöstä ylänurkassa.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Mjahas, ja taas virhettä tulloo.. eikö tähän muka mitään apua löydy, että saisi tuon nykimisen loppumaan, ja nämä virheet? :confused:

nimetön.png


Edit. Tien tuon sfc / scannowin, eikä löytänyt mitään tällä kertaa..
Ja nyt tuo stream deckkikin vilkkuu välillä, ja kuuluu se windowsin ääni kuin ottaisi usb:n irti tms..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
25.04.2020
Viestejä
102
Oletko tarkistanut onko muistit ehjiä?
Kiintolevyn defrag.
Päivitä levyn ajurit myös. Päivitä bios.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Oletko tarkistanut onko muistit ehjiä?
Kiintolevyn defrag.
Päivitä levyn ajurit myös. Päivitä bios.
On asennetu chipsetin ajurit, näyttiksen ajurit uusiksi.. ryzen master uusiksi kun ei toiminut, sen sai toimimaan ja näyttää kyllä että muistit toimisi normaalisti.

memory ja fabric clock on 1600 kuten pitääkin.

Karhu testillä ajettu muistit tunnin ajan 1306% , ei virheitä.

Afterburnerin nakkasin pois, mutta ei vaikutusta.

Ja miulla on ainoastaan SSD:t käytössä, m.2 ssd:llä käyttis ja ohjelmistoja. 1tb sampan QVO perinteinen ssd jossa steam + pelit. Varana koneessa on vielä sampan 500gb 860 evo. Joten defrag ei auta..

Bioksessa on viimeisin päivitys käytössä.

SSD:eitten ajurit on päivitetty myös.
 
Liittynyt
25.04.2020
Viestejä
102
Oletko kokeillut onko sillä Windowsin pelitila säädöllä merkitystä?
Voisiko syy olla netissä?
Kiintolevyä ei ole salattu?
Oletko katsonut prosesseista mitä siellä pyörii?
Ei luulisi noilla seteillä tökkivän.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Oletko kokeillut onko sillä Windowsin pelitila säädöllä merkitystä?
Voisiko syy olla netissä?
Kiintolevyä ei ole salattu?
Oletko katsonut prosesseista mitä siellä pyörii?
Ei luulisi noilla seteillä tökkivän.

Kokeilenpa näitä vielä. Netissä ei pitäisi olla vikaa, ihan normaalisti toimii. Eikä sen pitäisi vaikuttaa työpöytäkäyttöön?

Kiintolevyä ei ole salattu.

Prosesseista olen kattonu mitä siellä on, mutta ne ovat normaaleissa lukemissa, mitä mie olen ainakin katsonut..

Testaan ilman tota pelitilaa, katotaa vaikuttaako se.

Edit. Ei auttanut sekään..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Jos pätkimistä ei tapahdu muuta kuin streamatessa, lähtisin ihan ensiksi streamaussoftasta ja mahdollisista oheislaitteista liikenteeseen.
Testistriimi päälle ilman Stream Deckkiä jne. ja siitä sitten solmua availemaan.

Muoksmuoks.
(Onhan se laitos kytketty USB 3 porttiin, eikä USB2?)
(Ja olet kokeillut vaihtaa encooderin x264 -> NVENC)
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Jos pätkimistä ei tapahdu muuta kuin streamatessa, lähtisin ihan ensiksi streamaussoftasta ja mahdollisista oheislaitteista liikenteeseen.
Testistriimi päälle ilman Stream Deckkiä jne. ja siitä sitten solmua availemaan.

Muoksmuoks.
(Onhan se laitos kytketty USB 3 porttiin, eikä USB2?)
(Ja olet kokeillut vaihtaa encooderin x264 -> NVENC)

Tapahtuu muutenkin, vaikka pelkällä työpöydällä ollessaankin tai viestiä kirjottaessa. Mutta eniten se näkyy streamatessa..
ja deckki on kytketty usb 3 porttiin, ja kaikkien usb härveleiden paikkaakin on vaiheltu..
ja encooderi on minulla NVENCI:ssä jo :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Tapahtuu muutenkin, vaikka pelkällä työpöydällä ollessaankin tai viestiä kirjottaessa. Mutta eniten se näkyy streamatessa..
ja deckki on kytketty usb 3 porttiin, ja kaikkien usb härveleiden paikkaakin on vaiheltu..
ja encooderi on minulla NVENCI:ssä jo :)
Huhhuh nyt alkaa olemaan mystistä.
Tuossa kohtaa testaisin vielä SSD:n kunnon alta pois ja vetäisin kylmästi windowsin uusiksi.
Bios päivitykset ynms pois alta ja vain tarvittavilla ajureilla (Näytönohjain -> pelitesti -> chipset -> pelitesti) jatkamaan..
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Huhhuh nyt alkaa olemaan mystistä.
Tuossa kohtaa testaisin vielä SSD:n kunnon alta pois ja vetäisin kylmästi windowsin uusiksi.
Bios päivitykset ynms pois alta ja vain tarvittavilla ajureilla (Näytönohjain -> pelitesti -> chipset -> pelitesti) jatkamaan..
Milläs ohjelmistolla suosittelette testaamaan nuo ssd:t? nopeudet ainakin näyttävät olevan ihan kunnossa kaikilla levyillä.

Edit. Lauantai aamulla koitan asentaa windowsin puhtaasti uusiksi, kaikki maholliset ajurit ja ohjelmistot on myös päivitetty, myös bios..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
93
Jos olet vaihtanut näytönohjaimen cooleria, niin olisiko huono kontakti/puutteellinen jäähdytys muistipiirillä tai jollain muulla komponentilla?

Törmännyt joskus keskusteluihin, missä oli parannettu jäähdytystä (oli mahdollisesti läppärissä), mutta käytetty lämpötyynyä tahnan sijasta. Jonkun "apukomponentin" kontakti jäänyt sitten kantamaan ja kortti epästabiili vaikka corelämmöt hyvät.

Edit. Olitkin päivittänyt näyttiksen, eli cooleri kai vakio. Oliko vanhalla kokoonpanolla vastaavaa ongelmaa?

Itsellä hajoava HDMI kaapeli aiheutti myös random kuva mustaksi pätkimistä pelatessa fullhdllä. 4kta se ei sitten suostunut edes loppuvaiheessa toistamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Jos olet vaihtanut näytönohjaimen cooleria, niin olisiko huono kontakti/puutteellinen jäähdytys muistipiirillä tai jollain muulla komponentilla?

Törmännyt joskus keskusteluihin, missä oli parannettu jäähdytystä (oli mahdollisesti läppärissä), mutta käytetty lämpötyynyä tahnan sijasta. Jonkun "apukomponentin" kontakti jäänyt sitten kantamaan ja kortti epästabiili vaikka corelämmöt hyvät.

Edit. Olitkin päivittänyt näyttiksen, eli cooleri kai vakio. Oliko vanhalla kokoonpanolla vastaavaa ongelmaa?

Itsellä hajoava HDMI kaapeli aiheutti myös random kuva mustaksi pätkimistä pelatessa fullhdllä. 4kta se ei sitten suostunut edes loppuvaiheessa toistamaan.
Alkuperäinen cooleri on näyttiksessä, ja ei ollut edellisellä kokoonpanolla vastaavaa ongelmaa. Ei tälläkään ole ollut kuin tämän jonkun aikaa vasta, ehkä... max pari viikkoa?
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Nyt on asennettu windows puhtaasti uusiksi. Näyttävästi jumittelee yhä työpöytäkäytössä, ja kun mozillassa päivitin sivun, niin jumitti koko koneen.. ei päästänyt edes tehtävienhallintaan, oli pakko väkisin sammuttaa kone..

Mitähän helvettiä tässä mahtaa oikein ollanna
 
Liittynyt
25.04.2020
Viestejä
102
Alkaa itsekin tuntumaan että ei saisi tietoa luettua. Kaapelit, emo tai joku muu on rikki. Noita vaan ei ole normaalisti varastossa että voisi koittaa missä vika.
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
499
Kuulostaa SSD / muistiongelmalta. Jos sulla oli m.2 asema windows asemana niin kaikki muut veke koneesta testiksi jos joku niistä jumittaa. Jos ei korjaannu niin m.2 pois koneesta ja windows normi SSD:lle ja testiä. Kokeilu yhdellä muistikammalla voisi olla paikallaan. Onhan kaikki kellotukset varmasti pois?
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 078
Näyttääkö Tapahtumien valvonta ja mikä luotettavuushistoria se lieneekään suomeksi mitään virheitä jotka vastaisivat töksähtelyjen ajankohtaa?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
41
En huomannut mainintaa emolevystä missään vaiheessa, pahoittelut jos meni ohi. Mutta Asuksen näyttiksestä mietin että noinkohan on Asuksen emo myös? Onko sinulla Sonic Studio / Sonic Radar asennettuna? Mikäli on, niin koita uninstallata ne. Aiheuttanut itsellä ihan ihme ongelmia, joista pääsin eroon noiden poiston jälkeen.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Aja latencymon ja katso mitä se sanoo


Tommoset tökkimiset näkyy syypään kera todella usein tuolla
1590230265337.png


Tätä nyt pikkusen ajettu, ei mitään hajua koko ohjelmasta, miten kauan pitäisi muka ajaa..
Mutta nyt taas, tätä viestiä kirjottaessakin kesken yhden sanankin jo "jumitti" n. sekunnin, ja sitten se sana ilmestyi kokonaisena.

Kuulostaa SSD / muistiongelmalta. Jos sulla oli m.2 asema windows asemana niin kaikki muut veke koneesta testiksi jos joku niistä jumittaa. Jos ei korjaannu niin m.2 pois koneesta ja windows normi SSD:lle ja testiä. Kokeilu yhdellä muistikammalla voisi olla paikallaan. Onhan kaikki kellotukset varmasti pois?
Kaikki kellotukset on pois, ainoastaan bioksesta on muistit säädetty xmp profiilille 3200mhz, mitkä noilla muisteilla pitäisikin olla. Pitää kokeilla tuota ssd hommaa...

En huomannut mainintaa emolevystä missään vaiheessa, pahoittelut jos meni ohi. Mutta Asuksen näyttiksestä mietin että noinkohan on Asuksen emo myös? Onko sinulla Sonic Studio / Sonic Radar asennettuna? Mikäli on, niin koita uninstallata ne. Aiheuttanut itsellä ihan ihme ongelmia, joista pääsin eroon noiden poiston jälkeen.
Juu, asuksen crosshair vi hero ompi emona. Olen poistanut kaikki rog armouryt, sonic studiot, aurat yms..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 767
Tuon perusteella tökkiminen ei pitäisi olla ajuriongelma ainakaan, perin jännä oikeastaan ettei tökkiminen näy tuossa ollenkaan.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Tuon perusteella tökkiminen ei pitäisi olla ajuriongelma ainakaan, perin jännä oikeastaan ettei tökkiminen näy tuossa ollenkaan.

Nyt koko päivä tapeltu tämän kanssa, kahteen kertaan asennettu windows puhtaaksi uusiksi, otettu koko m.2 ssd pois missä käyttis alunperin oli, ja laitettiin normaalille sampan 500gb ssd:lle.. Nyt kone ollut ilman tuota m.2 ssd:tä, kun mietin sitä syylliseksi. Poistettu kaikkea, ja asennettu uusiksi. Koitettu ajaa normaali nopeuksilla muistejakin (2133mhz, normaalisti on xmp 3200mhz). Mutta edelleen tämä perkule tekee tätä samaa vaivaa, eikä kyllä enään keksi mikä voi olla syynä...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 767
Kyllähän tuo vähän prossu tai emo suunnalle nyt mielestäni menee. Harvinainen tapaus kyllä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Uskomattoman kettumainen tapaus.. Seuraavaksi sitten emolevy irti kopasta ja kokoonpano pahvilootan päälle testaamaan ettei ole joku mystinen maavika..
3dmark tms pyörimään, nyppää irti hiiri, näppis ym usb-laitteet ja anna pyöriä. Jos ei tuokaan auta, niin sitten joutuu alkaa komponentteja luultavasti vaihtelemaan, ellei joku atk-jeesus keksi parempaa ratkaisua..
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Uskomattoman kettumainen tapaus.. Seuraavaksi sitten emolevy irti kopasta ja kokoonpano pahvilootan päälle testaamaan ettei ole joku mystinen maavika..
3dmark tms pyörimään, nyppää irti hiiri, näppis ym usb-laitteet ja anna pyöriä. Jos ei tuokaan auta, niin sitten joutuu alkaa komponentteja luultavasti vaihtelemaan, ellei joku atk-jeesus keksi parempaa ratkaisua..
Kyllähän tuo vähän prossu tai emo suunnalle nyt mielestäni menee. Harvinainen tapaus kyllä.
Noh, nyt tänään rupian kokeilemaan tätä pahvilootan päällä sitten.. toivon syvästi ettei joutuisi vaihtamaan komponentteja, toki onhan kaikissa takuuta.. mutta milläpä todennat sen yritykselle? koska työpöytäkäytössä pystyy käyttämään, kuten tätäkin viestiä kirjoitan. Mutta välillä sitten ei pysty taas yhtään edes hiirtä liikuttelemaan ilman nykäilyä..
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768

Tässä olisi jonkinlainen klippi, niin näkee millainen se "nykiminen" on. Tuossa 7s kohalla alkaapi

Edit. Nyt kone ollut tunnin käytössä, ja tekee työpöydällä tätä samaa nykimistä.. enkä ole aukaissut obs:ssää edes.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Kokeilitko jo laittaa jonkun 3d demon tms pyörimään ja ottaa irti KAIKKI usb laitteet?
 
Liittynyt
10.04.2020
Viestejä
70
En tiedä poistitko sen Afterburnerin (kai Asus GPU tweak toimii myös) jo kokonaan, mutta voitko mun mieliksi kokeilla alikellottaa melko reilusti näytönohjainta? Vai onko sulla mahdollisuus testata helposti toisella näytönohjaimella?
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Kokeilitko jo laittaa jonkun 3d demon tms pyörimään ja ottaa irti KAIKKI usb laitteet?
En vielä, kokeilen varmuuen vuoksi vielä memtest86:sella testit... menee jonkun aikoo, mutta voipi laskea sitten varmana muistit pois syyn aiheuttajista.



En tiedä poistitko sen Afterburnerin (kai Asus GPU tweak toimii myös) jo kokonaan, mutta voitko mun mieliksi kokeilla alikellottaa melko reilusti näytönohjainta? Vai onko sulla mahdollisuus testata helposti toisella näytönohjaimella?
Kokeilin poistaa kaikki mahdolliset asuksen softat, myös afterburnerit yms. Mutta ei vaikutusta..
Ei valitettavasti ollut toista näyttistä tarjolla, et ei pysty kokeilemaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Usein jos muisti oireilee, niin kaataa ohjelman tai koko koneen.
Tuo aikaisemmin postaamasi laitteistovirhe ja koodi 144 viittaa nimenomaan usb väylään.
 
Liittynyt
10.04.2020
Viestejä
70
Kokeilin poistaa kaikki mahdolliset asuksen softat, myös afterburnerit yms. Mutta ei vaikutusta..
Ei valitettavasti ollut toista näyttistä tarjolla, et ei pysty kokeilemaan.
Joo en ajatellutkaan siis että se poistaminen auttaisi, mutta kokeile tuota alikellotusta vaikka sillä Afterburnerilla.

Usein jos muisti oireilee, niin kaataa ohjelman tai koko koneen.
Tuo aikaisemmin postaamasi laitteistovirhe ja koodi 144 viittaa nimenomaan usb väylään.
Jep, joskus tullut törmättyä ongelmaan, jossa erillinen wi-fi kortti aiheutti kaikenlaista vaikkei edes ollut langattomasti netissä. Ei sekään tullut heti ekana mieleen. Myös virta-asetukset kannattaa laittaa vahvasti suorituskykyä painottamaan noilla Ryzen koneilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
41
Kokeile jollain Linux live USB-tikulla niin saat selville, onko vika raudassa vai käyttiksessä. Jos ei töki niin Linuxilla niin rauta on ok.

Windowsin clean boottia ei ilmeisesti ole vielä testattu? Jos tökkiminen lakkaa niin sitten palveluita 1 kerraan päälle ja syyllinen löytyy.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
nyt ajettu koht kaks ja puol tuntia testiä, eli ei ole muisteissa vika.
"90% of the time, if the RAM has a problem, memtest will find it within 10 seconds, 99% of the time, one pass will be enough to find the issue."

Siirrytään kokeilemaan muita vaihtoehtoja..
 
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
499
En huomannut että olisit maininnut yhden muistikamman testiä eri sloteissa, sillä pois sulkisi sen ettei jossain muistikannassa taikka muistiohjaimessa olisi vikaa. Nämä ei välttämättä näy mem testissä tai vastaavassa.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Uskomattoman kettumainen tapaus.. Seuraavaksi sitten emolevy irti kopasta ja kokoonpano pahvilootan päälle testaamaan ettei ole joku mystinen maavika..
3dmark tms pyörimään, nyppää irti hiiri, näppis ym usb-laitteet ja anna pyöriä. Jos ei tuokaan auta, niin sitten joutuu alkaa komponentteja luultavasti vaihtelemaan, ellei joku atk-jeesus keksi parempaa ratkaisua..
Nyt on irti kopasta, pystyy kaikkea vähän paremmin säätelemään.. vähän sekamelskaa, mutta kuiteki.

setti.png


Ja tuossa sampan levyssä mikään sata kaapelin johto ei lukittunut kunnolla, joten helposti lähti itestää irti.. piti vähän omapatenttie keksiä :rofl2:

patentti.png



Mutta nyt testaamaan kaikkia näitä ehotuksia, jos tämä maadoitus hässäkkä ollu syyllinen..
 
Liittynyt
25.04.2020
Viestejä
102
Tiedän mitä teit viikonloppuna
Tosi mystinen tapaus. Jos vika tuolla ei selviä niin sitten liikkeeseen yhteyttä mistä ostit osat ja kyselemään onnistuuko jonkinlainen testaus toisilla palikoilla. Testaat samalla millainen asiakaspalvelu siellä on. Kantsii pyytää lukemaan tämän ketju tehdyistä asioista.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
4 555
Riippuen liikkeestä niin palautusoikeuskin löytyy jos myyntipakkauksetkin ok.
Sen verran harvinainen ongelma että väittäisin ettei sama tule vastaan toisilla palikoilla.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Mutta probleemana on se, kun ostettu eri liikkeistä osat.. esim jimms, proshop, tietokonekauppa. Toivotaa että selviäisi jotenkin näillä testeillä.

Nyt ajeltu 3dmarkkia ja sillä testailtu hieman.. tässä ekassa ei ainakaan näkynyt ongelmia.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Mutta probleemana on se, kun ostettu eri liikkeistä osat.. esim jimms, proshop, tietokonekauppa. Toivotaa että selviäisi jotenkin näillä testeillä.

Nyt ajeltu 3dmarkkia ja sillä testailtu hieman.. tässä ekassa ei ainakaan näkynyt ongelmia.

Jätä vaan se 3dmarkin stressitesti pyörimään tai mikä vaan asia, josta sen pätkinnän voisi havaita.
Ei tuo selkeästi ole suorituskyvystä tai palikoiden vakaudesta kiinni.
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Ainakin mitään maadoitusvikaa ei ole, koska tossa pahvilootan päällä temppuilee samallailla..

Yllättävän kovalla lämmöt on prossussa (minun mielestäni), vaikka on tossa pöydällä ja tuo dark rock pro 4 sitä jäähyttelee. Streamatessa noitaa + obs taustalla, taikka 3dmarkin aikana 70 astetta näytti.

Sitten siirrytään seuraavaan testiin vua..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Ainakin mitään maadoitusvikaa ei ole, koska tossa pahvilootan päällä temppuilee samallailla..

Yllättävän kovalla lämmöt on prossussa (minun mielestäni), vaikka on tossa pöydällä ja tuo dark rock pro 4 sitä jäähyttelee. Streamatessa noitaa + obs taustalla, taikka 3dmarkin aikana 70 astetta näytti.

Sitten siirrytään seuraavaan testiin vua..
Viisaammat korjatkoon, mutta Ryzenit vissiin hakee stock asetuksilla mahdollisimman korkeat core boostit, kunnes lämpötilakatto tulee vastaan, eli ei tuo cpu lämpötila mikään hälyttävä ole, kunhan ei vaan throttlaile.
Ennemminkin vrm lämpötiloja seurailisin.

Alkaa kyllä omasta puolesta olemaan takki tyhjä tämän ropleeman suhteen..
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
93
Onko sulla useampi näyttö kiinni silloin kun stutteroi? Tuossa ylimmässä linkissä oli kokemuksia, että eri virkistystaajuuden näytöt on aiheuttanut stutterointia.


Edit. Tuossa parempi keskustelu ja videoesimerkki. Voisi olla mahdollista ainakin jos sulla pyörisi streamikuvaa tai jotain muuta "hardware accelerated" materiaalia hitaammalla toisella näytöllä kun pelaat. Sitten kun on jotain staattista kuvaa niin ongelmaa hetken poissa. Tämä näyttää olevan Windows 10 ominaisuus Nvidian korteilla.


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Onko sulla useampi näyttö kiinni silloin kun stutteroi? Tuossa ylimmässä linkissä oli kokemuksia, että eri virkistystaajuuden näytöt on aiheuttanut stutterointia.


Edit. Tuossa parempi keskustelu ja videoesimerkki. Voisi olla mahdollista ainakin jos sulla pyörisi streamikuvaa tai jotain muuta "hardware accelerated" materiaalia hitaammalla toisella näytöllä kun pelaat. Sitten kun on jotain staattista kuvaa niin ongelmaa hetken poissa. Tämä näyttää olevan Windows 10 ominaisuus Nvidian korteilla.


Miulla on 2 kpl 144hz full hd näyttöjä. Olen kokeillut molemmilla näytöilla erikseenkin, yksistään, ja silti jatkaa samaa temppuilua..

Tänään jatkuu selvittelyt jällehen, on täällä näitä neuvoja yhä jäljellä :)
 

Focus0

System Specialist
Tukijäsen
Köyhä
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 828
Windowsin uudelleen asennuksen jälkeen -> Mitä ajureita/ohjelmia tarkalleen ottaen olet asentanut emolevyä varten?
 
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
768
Windowsin uudelleen asennuksen jälkeen -> Mitä ajureita/ohjelmia tarkalleen ottaen olet asentanut emolevyä varten?
Olen amd:n sivulta asentanut chipsetin ajurit, sekä 3800X:älle ryzen masterin. Crosshair vi heron omilta sivuilta en ole nyt asentanut mitään, koska en halua näitä asuksen ylimääräisiä softia koneelleni.

Eipä kummosempia emoa varten tule mieleen mitä asennellut, muut on sitten näyttistä varten tai muuhun käyttöön.

Edit.
En huomannut että olisit maininnut yhden muistikamman testiä eri sloteissa, sillä pois sulkisi sen ettei jossain muistikannassa taikka muistiohjaimessa olisi vikaa. Nämä ei välttämättä näy mem testissä tai vastaavassa.
Muistit ovat kaikki tuon jäähyn alla, joten joutuisi kokoaika sitä vekslaamaan.. ja kun ei yhtäkään erroria näyttänyt, niin ajattelin ettei täydy testata. Jos erroria olisi edes 1 tullut, niin sitten kaikkia erikseen toki testaisin, ja kokeilisin.
 
Viimeksi muokattu:

Focus0

System Specialist
Tukijäsen
Köyhä
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 828
Olen amd:n sivulta asentanut chipsetin ajurit, sekä 3800X:älle ryzen masterin. Crosshair vi heron omilta sivuilta en ole nyt asentanut mitään, koska en halua näitä asuksen ylimääräisiä softia koneelleni.

Eipä kummosempia emoa varten tule mieleen mitä asennellut, muut on sitten näyttistä varten tai muuhun käyttöön.

Edit.


Muistit ovat kaikki tuon jäähyn alla, joten joutuisi kokoaika sitä vekslaamaan.. ja kun ei yhtäkään erroria näyttänyt, niin ajattelin ettei täydy testata. Jos erroria olisi edes 1 tullut, niin sitten kaikkia erikseen toki testaisin, ja kokeilisin.
En usko että kyseessä on laitteistovika. Oletko disabloinut asetuksista ettei Win10 käynnistä taustasovelluksia automaattisesti taustalle pyörimään? Oletuksena listan ohjelmat ovat käynnissä.

Ajureista ja biosista että oletko kokeillut vaihtaa Asuksen Chipset driveria AMD:n oman ajurin tilalle?
Biosista niin oletko kokeillut palata yhtä versiota vanhempaan Biosiin?
Itselläni omalla kokoonpanolla juurikin PI 1.0.0.4 patch B aiheuttaa ongelmia muistien ja prosessorin toiminnan kanssa. Joten käytän vanhempaa bios-versiota omalla emolevyllä joka ei käytä tuota.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
92 637
Viestejä
1 896 946
Jäsenet
39 800
Uusin jäsen
Kalle Alamäki

Hinta.fi

Ylös Bottom