- Liittynyt
- 06.04.2017
- Viestejä
- 515
Muutama ER-X saatavilla Kärkkäiseltä: Ubiquiti EdgeRouter X Gigabit 5-ports reititin | Karkkainen.com verkkokauppa
WD Purplet on tehty datan tallennukseen. Lukeminen onnistuu kyllä mutta käytännössä kun nvr-laitteistoissa kirjoitetaan levylle uudelleen ja uudelleen videodataa niin se on juuri siihen optimoitu. Virheenkorjauskin on yhtälailla kuin esim WD Red/Black levyissä mutta kuten mainittu myös lisänä sitten tuo tekniikka, joka ei tiputa videodatasta frameja jonkin puskurin tai välimuistin takia. En tiedä siitä sen tarkemmin itsekään.En mä hemmetti muista, mutta idea oli että niissä video levyissä on se levyn nopeus ja katkeamaton datastriimi laitettu virheenkorjauksen edelle, eikä niitä siten saisi käyttää esim järjestelmälevynä..
Ainakin aiemmin ne usein olivat myös vastaavaa normilevyä halvampia ja nopeampia, niin miksi niitä tavallisia levyjä ylipäätään tehtäisiin?
Tosiaan en tiedä onko maailma noiden suhteen muuttunut kovinkin radikaalisti.
Oman kokemuksen perusteella noissa on aina se riski että sinne tulee paikoittaisia katvealueita. Eli voi toimia osassa paikkaa hyvin mutta jos siirtyy pari metriä niin sitten toimii todella huonosti.Uutta wifi 6 long range -tukaria näkyy olevan hyvin saatavilla, hinta vaan on melko korkea. Mitä luulette, jos tuollaisen laittaisi kaksikerroksisen asunnon yläkerran sisäkattoon, olisiko signaali hyvä alakerrassakin kun välissä on ontelolaatta (eli betonia jossa sisällä myös metallia)?
Mahdotonta sanoa ilman kokeilemista. Itse pelaisin varman päälle ja asentaisin kullekin kerrokselle oman tukarin. Mielummin 2x U6 Lite kuin 1x U6 Long Range "väärälle kerrokselle". Kannattaa katsoa onko esim U6 Pro halvempi. Sen 5Ghz lähetysteho pitäisi olla linjassa Long Rangen kanssa. LR:ssa on ainoastaan 2,4GHz tehokkaampi.Uutta wifi 6 long range -tukaria näkyy olevan hyvin saatavilla, hinta vaan on melko korkea. Mitä luulette, jos tuollaisen laittaisi kaksikerroksisen asunnon yläkerran sisäkattoon, olisiko signaali hyvä alakerrassakin kun välissä on ontelolaatta (eli betonia jossa sisällä myös metallia)?
Kyllä juurikin niin, itsellä yksi U6-Pro keskellä puutaloa. Kattaa 1200m2 pihankin tarpeeksi hyvin (noin 30Mbit/s huonoimmillaan).Kiviseinät vaimentavat kyllä signaalia tehokkaasti. Puurakenteisessa talossa yksi tukiasema hoitaisi varmaan koko tontin ihan hyvin.
Riittää. Erityisesti jos edgerouterille tulee sähkö riittävän tehokkaasta PoE injektorista eikä sen omalla virtalähteellä. Jälkimmäisessä mahdollista ettei riitä enää kunnolla eth4 kytkettyyn laitteeseen.Tuli tuossa päivitettyy laajakaisen 300M ja pitäisi laittaa huonessani oleva (tyhmä vanha) reititin vaihtoon.
Kattelen tuota flex miniä, riittääkö edgerouter X Eth4:n tarjoama tehot laitteelle?
Onneksi oli kaapissa jokin toinen 12V ~1A virtalähde, niin sai elvytettyä.Ubiquiti USG Chirping beeping like a bird console blinking
Saman teki minun samoihin aikoihin hankitun USG:n virtalähde tuossa vuoden vaihteessa.Ohhoh. Yllättävä laiterikko. Netti yhtäkkiä tänään kippasi ja USG ei enää jakanut oikeaa IP:ta. 2018 hankitusta USG:sta pimahti virtalähde, oireet oli linkin mukaisesti nämä:
Onneksi oli kaapissa jokin toinen 12V ~1A virtalähde, niin sai elvytettyä.
Ilmeisesti syynä siis ei voi olla DFS eli törmäys säätutkan kanssatoki kanavat voisi kokeilla vaihtaa defaulteista toisiksi
Joo, firmistä itsekin tutkailin - täytyy yrittää löytää jostain. Ei tuo ole päivityksiä suuremmin tarjoillut viime aikoina.Mulla myös teki samaa, firmwarepäivitys ratkaisi. Kun onnistut saamaan ubiskeidalta edes hiukankaan toimivan firmiksen älä ikinä enää päivitä sitä.
Tuo 5G-verkon kanava ei näemmä muuttunut, liekö asetus tehtävä erikeen jokaiselle. Defaultina oli mielestäni tuo 36.Ilmeisesti syynä siis ei voi olla DFS eli törmäys säätutkan kanssa
Kokeile vaihtaa virtalähde uuteen. Virtalähteen kypsyminen aiheuttaa aika usein mielenkiintoisia efektejä näihin laitteisiin. Mulla itselläni on USG:n kanssa nyt kolmas tai neljäs virtalähde menossa. Kypsymisen huomaa mm. netin pätkimisestä, hitaudesta, yms.Muuton jälkeen alkoi Ubiquitin UAC-AP-LR temppuilemaan - tiputtaa langattoman verkon pois päältä ja palaa yleensä 5-30s kuluttua takaisin.
Resetoin purkin eilen illalla ja otin uudelleen käyttöön standalone-laitteena koska muita Ubiquitin vermeitä ei taloudessa ole.
Äsken tuo pätkäisi verkon taas joten ilmeisesti ongelma ei ollut siinä. Mitä tuolle oikein osaisi tehdä kun softan kautta ei suuria conffeja pääse tekemään - toki kanavat voisi kokeilla vaihtaa defaulteista toisiksi.
Tuo on PoE-laite joten kaipa se on jostain hankittava toinen injektori että saa kokeiltua.Kokeile vaihtaa virtalähde uuteen. Virtalähteen kypsyminen aiheuttaa aika usein mielenkiintoisia efektejä näihin laitteisiin. Mulla itselläni on USG:n kanssa nyt kolmas tai neljäs virtalähde menossa. Kypsymisen huomaa mm. netin pätkimisestä, hitaudesta, yms.
Kärkkäisen verkkokaupassa ainakin on saldoilla Ubiquitin omaa 24v injektoria hintaan 18.90e.Tuo on PoE-laite joten kaipa se on jostain hankittava toinen injektori että saa kokeiltua.
Koskeeko siis sekä 5Ghz että 2,4Ghz verkkoja? Onko 5Ghz kanava auto vai manuaalisesti valittu?Muuton jälkeen alkoi Ubiquitin UAC-AP-LR temppuilemaan - tiputtaa langattoman verkon pois päältä ja palaa yleensä 5-30s kuluttua takaisin.
Resetoin purkin eilen illalla ja otin uudelleen käyttöön standalone-laitteena koska muita Ubiquitin vermeitä ei taloudessa ole.
Äsken tuo pätkäisi verkon taas joten ilmeisesti ongelma ei ollut siinä. Mitä tuolle oikein osaisi tehdä kun softan kautta ei suuria conffeja pääse tekemään - toki kanavat voisi kokeilla vaihtaa defaulteista toisiksi.
Jos pingaat AP:tä ethernetin kautta jatkuvasti, niin näkyykö siinäkin ongelmaa sillä hetkellä kun wifi on poikki?edelleen temppuaa
Melkoinen sattuma, että itselläni meni myös USG:n virtalähde perjantaina täysin samoilla oireilla. Nyt pelittää kaapista löytyneen Linksysin virtalähteen avulla.Ohhoh. Yllättävä laiterikko. Netti yhtäkkiä tänään kippasi ja USG ei enää jakanut oikeaa IP:ta. 2018 hankitusta USG:sta pimahti virtalähde, oireet oli linkin mukaisesti nämä:
Onneksi oli kaapissa jokin toinen 12V ~1A virtalähde, niin sai elvytettyä.
On tuo pariinkin kertaan resetoitu kun säädin jotain edellisessä kämpässä ja onnistuin menettämään yhteyden laitteeseen.Tee tehdasresetti vai olitko jo tehny.
Eikä mulla auttanut powerin eikä itse laitteen vaihto, koska viallinen firmware
Taitaa olla kaikki vehkeet 5G:ssä kiinni, näytti olevan auto-asento kun katsoin, nyt laitoin manuaaliseksi.Koskeeko siis sekä 5Ghz että 2,4Ghz verkkoja? Onko 5Ghz kanava auto vai manuaalisesti valittu?
Taitaa olla vasta yksi kone kiinni ethernetissä kun esim. omassa läppärissä ei ole verkkokorttia ollenkaan. Sillähän tuo aika oleellinen olisikin ja tähän asti on toiminut DNAn yhteydellä hyvin. Nyt siis vaihtui Elisan kuitu niin ongelmat alkoi. Tässä säädetään vieläkin muuttolaatikoiden kanssa joten vastailu on vähän hidasta. Jos ei korjaannu, niin viimeistään ensi viikon puolessa välissä pääsen tämän kimppuun paremmin.Jos pingaat AP:tä ethernetin kautta jatkuvasti, niin näkyykö siinäkin ongelmaa sillä hetkellä kun wifi on poikki?
Tuohan voisi selittää aika paljon, sikäli kun ympäristössä kuuluu muita 5G-verkkoja, muuten ei oiken sekäännäytti olevan auto-asento kun katsoin, nyt laitoin manuaaliseksi.
Nyt on asetettu kanavalle 40. 5G ei jostain kumman syystä kuulu tässä vaikka pari kilometriä kaupunkiin päin näyttää jo kenttää olevan. Jopa 4G on onnettoman hidas useammallakin operaattorilla. Mikä lie katvealue.Tuohan voisi selittää aika paljon, sikäli kun ympäristössä kuuluu muita 5G-verkkoja, muuten ei oiken sekään
Tässä yhteydessä 5G taisi tarkoittaa 5Ghz wifiä eikä 5. generaation matkapuhelinverkkoa.Nyt on asetettu kanavalle 40. 5G ei jostain kumman syystä kuulu tässä vaikka pari kilometriä kaupunkiin päin näyttää jo kenttää olevan. Jopa 4G on onnettoman hidas useammallakin operaattorilla. Mikä lie katvealue.
Kiireessä assosioin että saattaa jotenkin vaikuttaa keskenään. Tätä se kuumuus ja 12h säätö asunnon kanssa aiheuttaa. Ei ole tietoa muiden 5G-verkoista mutta varmuuden vuoksi laitoin toisen kanvavan. Ainakin illan aikana katkoksia on ollut vähemmän joskin edelleen niitä tulee.Tässä yhteydessä 5G taisi tarkoittaa 5Ghz wifiä eikä 5. generaation matkapuhelinverkkoa.
Tuo on varsin epätoivottavaa, ja riippuu varmaan laitteesta mitä se tekee. Parempi vaihtoehto olisi automaattinen vaihto ei-DFS -kanavalle auto-toiminnon kaltaisestijottei se 5GHz Wifi sammuta itseään
Jos kanavan on pakottanut niin että menee tuon säätutkan kanssa päällekäin, niin kai tuo sammuttaa sen wifin eikä lähde sooloilemaan kanavan kanssa..Tuo on varsin epätoivottavaa, ja riippuu varmaan laitteesta mitä se tekee. Parempi vaihtoehto olisi automaattinen vaihto ei-DFS -kanavalle auto-toiminnon kaltaisesti
Fixed CVE-2020-15078 in OpenVPN
Fixed CVE-2022-0778 in openssl
Fixed CVE-2018-25032 in zlib
Fixed CVE-2020-27827 in lldpd
Fixed CVE-2020-13848 and CVE-2021-28302 in libupnp
Fixed command injection in WebUI
UISP integration updated
Unifi vermeet taisi AP:tä lukuunottamatta vaatia aina konffaukseen sen controllerin (joko jossain unifin purkissa tai jollekkin koneelle asennettuna) kautta joten jos muita Unifi sarjan laitteita ei meinaa hankkia niin varmaan pienemmällä vaivalla pääsee jonkin suoraan konffattavan kytkimen kanssa. Jos taas controlleri löytyy valmiina niin käsittääkseni tuo 8 poe ajaa asiansa jos tuo ~50W PoE kapasiteetti riittää.Tällä hetkellä on käytössä EdgeRouter X ja Unifi 6 Lite AP (PoE-injektorilla). Tarkoitus olisi saada useampi vapaa portti käyttöön lähinnä IoT-laitteita varten, ja määrittää IoT:lle oma VLAN. Olen miettinyt EdgeRouterin perään kytkimeksi joko EdgeSwitch 8 150W:a tai Unifi Switch Lite 8 PoE:a. Näistä kytkimistä saisi tuolle AP:llekin PoE:n suoraan ilman injektoria. Onko tuo EdgeSwitch tässä tilanteessa loogisempi/helpompi konfiguroida, vai onko mitään merkitystä? Unifin värkki olisi edullisempi ja ehkä paremmin saatavilla. En omaa perustasoa isompaa tietotaitoa verkkoasioista.
Pelkkä hotfix. En kutsuisi kovin juhlavaksi päivitykseksi ja näkyy osa Ubin foorumin kommentoijista olevan samalla linjalla:EdgeRouterit ovat vihdoinkin saamassa uutta firmispäivitystä:
Koodi:Fixed CVE-2020-15078 in OpenVPN Fixed CVE-2022-0778 in openssl Fixed CVE-2018-25032 in zlib Fixed CVE-2020-27827 in lldpd Fixed CVE-2020-13848 and CVE-2021-28302 in libupnp Fixed command injection in WebUI UISP integration updated
And so goes the final EdgeOS update to be released. Good night sweet prince. May you route packets for as long as you're able.
(note: Pure speculation on my part, but all the writing is on the wall that this is the end of the EdgeOS road).
Juu, vähän epäilen ettei apua ole mutta tilasinpahan nyt kun injektori on halvempi kuin edes etäisesti kunnollinen wifi-purkki.Kuten todettu, powerin ja purkin vaihto ei auttanut paskaan softaan.
Katkeaako yhteys kaikilta asiakaslaitteilta samaan aikaan?Juu, vähän epäilen ettei apua ole mutta tilasinpahan nyt kun injektori on halvempi kuin edes etäisesti kunnollinen wifi-purkki.
Jos ei tuolla korjaannu niin pitänee tilata joku toinen verrokiksi ja katsoa että pätkiikö sillä.
Katkeaa kaikista.Katkeaako yhteys kaikilta asiakaslaitteilta samaan aikaan?
Mietin, että voisiko kyseessä olla dhcp-lease ongelma, koska ongelma alkoi siirtyessä Elisan kuituun. Toki muuttujia ollut ilmeisesti paljon, kun osoitekin vaihtunut.