Eikös tämän ketjun otsikoksi vois vaihtaa "Kingstonin laadusta" tjtn. Ei laatua huonoksi todistella sillä että muutama (tai muutama kymmenen) kertoo laitteensa hajonneen. Niitä löytyy kaikista merkeistä. Oleellista on hajonneiden suhde myytyjen määrään, käyttötarkoitukseen ja hintaan. Kingston on kuitenkin isompien valmistajien joukossa, joten muutama kymmenen hajonnutta ei nosta prosenttia korkeaksi.
The Solid State Drive - SSD Market had 320 million unit shipments in 2020 and is forecast to grow by 13% in 2021. Samsung is the SSD Market Share leader with a 28% share in 2019. See more in-depth SSD Statistics and data below.
www.t4.ai
Ainakin oma pointtini on ihmetellä, että onko ns. huonolla maineella perää ja varoitella huonoista malleista.
Nyt en jaksa miettiä uutta otsikkoa, mutta vaihdan sen viimeistään sitten kun keksin jonkun äärimmäisen triggeröivän korvikkeen.
Herää myös kysymys, että onko tuo "huono laatu" suomalainen keksintö? En juurikaan seuraa nörttifoorumeita, joten en ole törmännyt Kingston-vastaisuuteen kuin täällä ja eräällä toisella suomalaisella foorumila.
Ehkä kyseessä on näitä samoja totuuksia kuin, että "Samsungin halpislevy on paras koska se on paras."?
Harva pääsee myyjien/maahantuojan/valmistajan takuutilastoihin käsiksi, joten pikaisesti räjähtävien mallien parhaimpia tietokantoja on varmaankin Amazonin palautteissa.
Tuo ylempänä oleva KC300:n tapaus on ainakin itselleni selvä merkki siitä, että ultimaattista paskaakin on joukossa.
Jos 31 levyä lahoaa 45 ostetun joukosta parissa vuodessa, niin kyllä se ihan paskaa on, vaikka kyseessä onkin maailmanlaajuisesti pieni otanta. (Tokihan tuohon täystuhoon riittää yksi bugaava ohjelma, joka kirjoittelee levylle huvikseen 24/7 valtavia määriä sontaa, mutta postauksessa mainittiin idle-kuorma, joten en tohdi kyseenalaistaa.
Tuo, että vain muutama kertoo Kingstoninsa lahonneen voi hyvinkin kertoa siitä, ettei niitä lahoa normaalia enempää. Paitsi tietenkin ne tietyt mallit, jotka ovat levinneet systemaattisesti ennen aikojaan, mutta onhan noita muillakin merkeillä aina ollut ja tulee olemaan.
Voi olla niinkin, ettei esim. 99,5 % foorumin käyttäjistä edes tiedä tämän ketjun olemassaolosta ja tuskin kaikkia kiinnosta kirjoitella nettiin, jos yksi Kingston sattuu lahoamaan.
Tarkastamatta faktaa, mutuilisin, että Kingstonilla on ollut moneen muuhun merkkiin verrattuna aivan valtava määrä eri malleja, joten sekundaakin mahtuu joukkoon.
Myyntimäärät vaikuttavat luonnollisesti myös asiaan, muttei se poista valmistusvikaisten mallien/erien olemassaoloa.
Lisäksi Kingston taitaa tai taisi myydä paljon levyjä läppärivalmistajille ja jos ns. taviksen läppäri tilttaa kiintolevyn takia, niin eipä se taida tulla muiden kuluttajien tietoon mitään kautta eli taas se oikea vikataajuus löytyy sieltä valmistajalta ja eihän ne niistä tietenkään huutele.
Mitäköhän komponenttia levystä nuo min. 1000000h MTBF yleensä koskee? Veikkaan piirilevyn kuparia.
Itse en juurikaan fanita mitään merkkiä, mutta yritän silti kiertää kaikista pommeimmat mallit. Omassa käytössäni on silti 9-11 (En jaksa laskea.) Kingstonin SSD:tä + tutuille asennetut/tyrkytetyt levyt ja toistaiseksi aika vähän ongelmia. Mitä nyt kolme A400-paskaa kolmesta on kerran vaihdettu takuuseen, joten jostain syystä en tuota sarjaa edelleenkään suosi, vaikka tiedänkin, että sisuskalut vaihtuu jatkuvasti. Parissa koneessa ovat silti käyttislevynä, koska eivät ole ns. kriittisessä käytössä.
Viimeisin muistitikkuräjähdys oli lähinnä koominen.
Osta tikku ja totea se kuolleeksi kun otat sen paketista. Käytä takuusta tullutta uudemman mallin tikkua yhteensä 15 minuuttia ja totea, että tämäkin tikku meni täysin paskaksi.
Jostain syystä en oikein osaa luottaa noiden tikkujen laadunvalvontaan.
Kyseessä siis 16 gigan versio tuosta:
www.verkkokauppa.com
Tarina ei kerro, että montako on myyty, mutta en todellakaan testaisi onneani 4,17 palautusprosentilla. Tuommoiselle tuotteelle aivan liikaa vaikka voikin olla niin, että esim. 32 gigaisiin ei ole eksynyt valmistusvikaisia chippejä.
On minulla toki vielä kaksi toimivaakin USB2.0-mallia. Toista olen käytellyt vuosia Windowsin asennusmediana ja toinen ollut jokseenkin laiskalla käytöllä (Ei ainakaan äsken räjähtänyt CheckDiskillä, joten voinen todistaa, että toimiviakin yksilöitä on olemassa.).
Ainakin minimalleissa ohjain ja muisti on paketoitu samaan reilun kynnen kokoiseen chippiin. Kenenköhän linjastolta ne puskee noita palikoita ulos? Sieltä löytynee suurin syyllinen vikoihin.