• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
08.05.2019
Viestejä
1 293
Aiemmat hokemat rajapäälliköiltä olemme valmiita, meillä on eu:sta asiantuntijoita avustamassa, on high tekki valvontalaitteet asennettuina ja sitä rataa ovat yhtä kuin tyhjiä. Assylum sana kumoaa nuo kaikki aiemmat rajavartijoiden uhot. Bää'h!
Olet ymmärtänyt väärin. Silloin kun suomalainen rajapäällikkö sanoo olevansa valmis turvapaikanhakijoiden tuloon, tarkoittaa hän sillä sitä, että ollaan valmiita kassien kantoon, hakemuksien vastaanottoon, kuljetuksiin, majoituksiin yms. palvelun järjestämiseen ja hyysäämiseen.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
582
Olet ymmärtänyt väärin. Silloin kun suomalainen rajapäällikkö sanoo olevansa valmis turvapaikanhakijoiden tuloon, tarkoittaa hän sillä sitä, että ollaan valmiita kassien kantoon, hakemuksien vastaanottoon, kuljetuksiin, majoituksiin yms. palvelun järjestämiseen ja hyysäämiseen.
Kuvien perusteella näin se taitaa olla.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 234
Paha sanoa, että oliko tuo ukko syyllinen vai ei, mutta oikeutta olisi pitänyt käydä Liberiassa. Kalliiksi tuli taas valtiolle.
Sotarikossyytteistä vapautettu Gibril Massaquoi saa Suomen valtiolta jättikorvaukset
Valtiokonttori myönsi sotarikossyytteistä vapautetulle miehelle lähes 400 000 euron korvaukset vangitsemisesta aiheutuneesta kärsimyksestä ja tulonmenetyksistä.

Vastaaja istuu tuolilla kädet ristissä

Avaa kuvien katselu
Gibril Massaquoi saa koppikorvauksia 400 euroa vuorokaudelta. Arkistokuvassa Massaquoi odottamassa oikeuden päätöstä hänen vangitsemisensa jatkosta 24. tammikuuta 2022 Tampereen oikeustalolla. Kuva: Tuomas Rimpiläinen / Yle
JESSE MÄNTYSALO
16:01•Päivitetty 16:04
Kuuntele juttu3:59

Liberian sotarikosjutussa syyttömäksi todettu Gibril Massaquoi saa Suomen valtiolta suuret korvaukset.

Valtiokonttorin päätöksen mukaan Massaquoille maksetaan vapaudenmenetyksestä aiheutuneesta kärsimyksestä sekä tulonmenetyksistä yhteensä noin 390 000 euroa. Kärsimyskorvausten osuus on yli 280 000 euroa.

Massaquoin vaatimus tulonmenetyksestä oli noin 106 000 euroa. Vaatimus meni läpi sellaisenaan, sillä Valtiokonttorin mukaan se tuli selvitysten myötä näytetyksi toteen niin perusteen kuin määrän osalta.

Vapaudenmenetyksestä aiheutuneesta kärsimyksestä Massaquoille myönnetään kohtuullisena korvauksena 400 euroa vuorokaudelta. Massaquoi oli vangittuna 709 päivää.

Keskimääräinen korvaus aiheettomasta vapaudenmenetyksestä on Suomessa viime vuosina ollut 120 euroa päivältä.

Valtiokonttorin Massaquoille myöntämä päiväkohtainen korvaus on saman verran kuin Irakin Tikritissä tapahtuneesta joukkomurhasta syytetyillä ja syyttömäksi todetuilla irakilaiskaksosilla vuonna 2020.

Suurimman päiväkohtaisen korvauksen Suomessa on saanut miehensä murhasta syytetty ja syyttömäksi todettu Anneli Auer. Hänelle myönnettiin 800 euron päiväkorvaus.

Tampereella pitkään asunutta sierraleonelaista Massaquoita syytettiin sotarikoksista, jotka tapahtuivat Liberian toisen sisällissodan aikana vuosina 1999–2003. Turun hovioikeus vapautti Massaquoin kaikista syytteistä tammikuussa.

Vaati ennätyskorvauksia
Gibril Massaquoi vaati korvauksia vangitsemisajastaan kaikkiaan noin 815 000 euroa.

Mikäli summa olisi myönnetty sellaisenaan, se olisi ollut niin sanottujen koppikorvausten Suomen ennätys. Anneli Auerille maksettu korvaussumma oli kokonaisuudessaan yli 500 000 euroa.

Suoranaisesta vapaudenmenetyksestä Massaquoi haki tuhatta euroa vuorokaudelta eli yhteensä 709 000 euroa.

Korvaushakemuksessa esitettiin, että kärsimyskorvauksen määrässä tulisi korottavina seikkoina ottaa huomioon vapaudenmenetyksen keston lisäksi muun muassa epäiltyjen tekojen törkeys ja laajuus, Massaquoin ikä ja rajallinen suomen kielen osaaminen sekä asian saama julkisuus.

Julkisuus huomioitiin korvausmäärässä
Gibril Massaquoi oli vangitsemisen aikaan 50–52-vuotias.

Valtiokonttorin mukaan tätä ei voi pitää korvausta korottavana seikkana, sillä vakiintuneessa korvauskäytännössä ainoastaan poikkeuksellisen korkea tai nuori ikä on huomioitu kärsimyskorvauksen määrässä.

Myöskään hänen rajallista kielitaitoaan ei pidetty korvaussummaa korottavana asiana, sillä se ei ole seurausta vapaudenmenetyksestä.

Valtiokonttorin päätöksessä mainitaan, että korvausta voidaan maksaa vain sellaisesta kärsimyksestä, joka johtuu vapaudenmenetyksestä. Sen mukaan uutisointi voidaan ottaa huomioon korvausta korottavana tekijänä, jos se kohdistuu nimenomaan vapaudenmenetykseen.

Valtiokonttorin mukaan Massaquoin vangitseminen ei ole ollut poikkeuksellisen intensiivisen mediaseurannan kohteena, eikä nimenomaan siihen kohdistunut uutisointi ollut ”rikosasian laatu huomioiden poikkeuksellisen huomiota herättävää”.

Valtiokonttori katsoi kuitenkin julkisuuden koskeneen osin myös hakijan vapaudenmenetystä ja vapaudenmenetysaikaa, mikä huomioitiin myönnettävän kärsimyskorvauksen määrässä.

Päätökseen ei voi hakea muutosta valittamalla. Päätökseen tyytymätön voi kuitenkin nostaa käräjäoikeudessa kanteen valtiota vastaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 198
Viestejä
4 309 963
Jäsenet
71 991
Uusin jäsen
ofgrain

Hinta.fi

Ylös Bottom