• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua muunsukupuolisuudesta ja sukupuolen määrittelemisestä

Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 900
Ongelmahan näissä sairauksissa on, ettei ole olemassa mitään toimivaa hoitoa tuohon mielensairauteen ja sen vuoksi on lääketieteessäkin päädytty sitten muokkaamaan kehoa vastaamaan tätä kuviteltua sukupuolta, jolloin sairaan on helpompi hyväksyä itsensä. Tosin ei sekään kaikille ole toiminut.

Omasta mielestäni toimivampi ja pidemmän tähtäimen ratkaisu olisi nimenomaan se, että yhteiskuntana loisimme sellaisen ilmapiirin, jossa jokainen voi olla millaisessa kehossa tahansa. Eli vaikka kuvittelisi olevansa nainen, niin voisi hyväksyä sitten itsensä naisena, jolla on kulli. Ja eläisi elämänsä omana itsenään ilman että kokisi omat vehkeensä ongelmana.
Näitähän yritettiin aikanaan hoitaa terapialla... Joka ei toiminut.
 
Liittynyt
05.03.2023
Viestejä
816
Antiikin Rooman aikohin on jo todistetusti ollut homotapauksia ja se ollut ainakin osittain hyväksyttyä. Ihminen on älykäs eläin ja siksi satunnaisuus aivojen kehityksessä luo myös valmiudet seksuaalisen vinoumaan. Vastaavasti ihminen on myös niin tyhmä että homous vieläkin on kynnyskysymys yhteiskunnassa vaikka homoutta todistetusti on suunnilleen ollut niin kauan kuin kirjallisia lähteitäkin.
Varmaan suunnilleen samaan kastiin menee tunne naiseudesta miehenä tai toisinpäin, mutta syöpä on ilman saasteiden aiheuttamaa. Eli voidaanko todeta että ilmansaasteet ei kuitenkaan vaikuta aivojen rakenteisiin merkittävästi? Toinen tekijä sitten on moderni yhteiskunta ja siitä aiheutuvat mielenterveysongelmat joilla siis todellakin on yhteys. Onko siis osa seksuaalisista poikkeavuuksista mielenterveyden häiriöiden oireita vai ainoastaan tämän päivän yhteiskunnan suomaa vapautta päättää omasta persoonastaan? Voiko nykyinen yhteiskunta luoda ihmisille poikkeuksellista painetta omaa itseään kohtaan ja jossa yksilö kokee että ei sovi tällaisena yhteiskunnan vilskeeseen? Hirvijahdissa 15k vuotta sitten tilanne eri, koska metsästäjäkeräilijät eli 30-100 ihmisen ryhmissä. Ei ollut kuin metsästystä jne.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 835
No se kokemus nimenomaan on kuvitelmaa, jos kuvittelee olevansa jotain muuta kuin mitä oikeasti on.
Nyt ei ole puhetta siitä että kuvittelee fyysisen sukupuolen erilaiseksi, vaan siitä millaisen sukupuolen kokee olevansa.
Jos ei ole mitään sukupuolittuneita tuntemuksia, niin sitten ei ole, mutta jos kuitekin nuorilla aukuisilla monesti on enemmän tai vähemmän vahvoja sukupuolituntemuksia.
(tässä yhteydessä siis väite ette fyysisellä sukupuolella ole yhteyttä tuntemuksiin, kokemuksiin)
Jos esim. mies menee naisten vaatteissa esim. koulun kevätjuhlaan vieraaksi, niin se on ihan ok
Mutta jos koulun keväjuhlassa esitetään joku irvokas näytelmä jossa normalisoidaan transuilua, niin se ei ole ok.
Miksi nimenomaan transuilusta näyteleminen , normalisointi ei ole ok ?

Jos tarkoitat että sukupuolittunut näytelmä ei ole lainkaan ok, niin korostaa vain "transu" näytelmiä.

Jos siis edelleen keskustellaan siitä että fyysinen sukupuoli ei vaikuta tuntemuksiin, sukupuoli identiteettiin. Niin jos sukupuoliidentetiin kokeminen on mielisairautta, niin eikä sitten terveillä fysisen sukupuolen mukaan käyttäytyminen ole lähinnä opittua, ympäristön luoma tapa, niin silloin kai ihan oikein normalisoida "transuilu".

Sitten jos joku kokee sukupuoli-identiteen voimakkaasti, niin se sitten kai jotain sairasta, vaikka olisi yhtenevä sen fyysisen sukupuolen kanssa.

Joten koulussa varmaan olisi tarpeen järjestää esim näytelmiä missä nimenomaan rikotaan niitä perinteisiä sukupuoli rooleja, streotypioita.


(Tässä en siis väitä että onko vai eikö fyysisellä/biologisella sukupuolella olisi vaikutusta siihen henkiseen, koettuun sukupuoleen)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 295
Viestejä
4 328 966
Jäsenet
72 192
Uusin jäsen
Jeffersson

Hinta.fi

Ylös Bottom