• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Iranista

Liittynyt
16.03.2017
Viestejä
1 039
Hallituksen vastaiset mielenosoitukset alkoivat Mashhad nimisessä kaupungissa torstaina (28.12) ja sieltä ne ovat levinneet jo yli 15 kaupunkiin.

Mielenosoitukset alkoivat ensisijaisesti Iranin presidentin kyvyttömyydestä hallita hintojen nousua esim. kananmunien hinta on kaksinkertaistunut viikon aikana. Mielenosoitusten jatkuessa syitä on tullut lisää; yleinen tyytymättömyys maan uskonnolliseen johtoon sekä hallituksen ajamaan politiikkaan. Hallitus keskittyy ulkomaihin (Libanon, Syyria ja lähiseutu) eikä maan sisäisiin asioihin, joka ärsyttää monia kansalaisia.

Kansa on vaatinut hallitusta lopettamaan Assadin tukemisen, poistuvan Syyriasta sekä jättävän Palestiinan. Mielenosoittajat ovat huutaneet kaduilla muun muassa: "Kuolema diktaattorille!" ja "Kuolema Rouhanille!".

Iranin hallitus on aloittanut valtavat sensuuritoimet, joilla se pyrkii estämään tiedonkulkua ulkomaille sekä mielenosoittajien kesken. Iran syyttää tapahtumista ulkomaita.


Iranin armeija on myös sijoittanut tarkka-ampujia eri rakennusten katoille ampuakseen mielenosoittajia.


Joidenkin huhujen mukaan mielenosoittajat olisivat ottaneet Kashir nimisen kaupungin haltuunsa (asukkaita 248 000) mm. poliisiasemat sekä armeijan asevaraston.

En näiden tietojen valossa poissulkisi mahdollisuutta vallankumoukselle.

Donald Trumpin kommentit tapahtumiinWave of protests hits Iranian cities
Report: US, Israel sign secret pact to tackle Iran nuclear and missile threat
 
Liittynyt
22.07.2017
Viestejä
669
Ei varmasti ole eräällä kolmikirjaimisella organisaatiolla mitään osaa tässä spontaanissa kuohunnassa. :D
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
Sitten odotellaan milloin "hallituksen" tarkka-ampujat alkavat silmittömästi ammuskella molempia osapuolia.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 586
Miten kananmunien hinta saatiin nousemaan? Ovat kuitenkin melko varmasti kotimaista tuotantoa. En lähtis Iranin kohdalla ensimmäisenä miettiin mitään spontaania (eli CIAn tukemaa) arabikevättä. Iran toki liittyy P-Korean ja Syyrian tilanteeseen läheisesti, mut silti.

What makes it tick:confused:

Edit: Niin, valuutan kanssa on ollut ongelmia jo vuosia, taisivat ratsata kultaa ihmisiltä kun käyttivät sitä vaihdonvälineenä tässä vuosi pari sitten.
Liian koulutettu väestö uskonnolliseen diktatuuriin. Eivät ne nuoret Iranilaiset huvikseen ole nostaneet kytkintä länsimaihin.

Lisäksi toisin kuin monet muut mestat tuolla päin Iran on ollut melko liberaali ja länsimainen ei ollenkaan niin pitkä aika sitten. Ehkä se uskonto ei tuonutkaan onnea.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
36
Miten kananmunien hinta saatiin nousemaan? ...
Lintuinfluenssa levisi siipikarjassa.
Speaking to IRNA, Doroudian mentioned the culling of chicken infected during the fresh outbreak of avian flu, natural disasters like flood in northern Iran and the ban on egg imports among other reasons.

Major egg producing Iranian provinces, namely Qazvin, Tehran, Alborz and East Azarbaijan, are now struggling with avian flu, which has led to the culling of some 16 million chicken so far.

Dramatic Rise in Egg Prices
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
16
Itse ajelin Iranin läpi Turkmenistanista Turkkiin vuonna 2008. Silloin oli jo jännitteitä havaittavissa nuoren polven ja hallinnon välillä. Ollessani Yadzissa kaveri osti mattoja 14000$ edestä ja kauppias kutsui meidät kämpillensä juhlistamaan vielä kauppaa. Juotiin sitten vodkapullo kolmeen mieheen. Kaveri silloin sanoi että jos Ahmadinejad valitaan uudestaan niin aivan varmasti alkaa mielenosoitukset. Ja niinhän ne alkoivat pian sen jälkeen. Kun matkustaa Iranissa niin todellisuus siellä on aivan toinen kuin länsimedia kertoo. Ei siellä normiväki mitenkään inhoa länttä, jenkkejä tai juutalaisia. Niille on vain tärkeintä selviytyä jokapäiväisestä elämästä. Moni tuntuu muistelevan shaahi aikaa lämmöllä. Tosin Venäjälläkin muistellaan neukkulaa samoin. Porukka kulkee Bruce Springsteen t-paidoissa ja ajelee jenkkikärryillä. Alkoholia on saatavana underground bileissä ja esim suljetussa valokuvanäyttelyssä käydessäni naiset olivat ilman hiuksia peittävää huntua. Olen matkaillut noin sadassa maassa ja Iranissa oli vissiin vieraanvaraisinta porukkaa mitä olen tavannut. Verrattuna naapureihinsa Turkkiin tai Turkmenistaniin maa on ihan eri planeetalla. Itäturkki on ihan kivikautinen ja naiset ovat säkitettyjä ja alistettuja. Turkmenistan on sitten taas Pohjoiskorean tasolla sulkeutuneisuudessaan. Pikemminkin näissä maissa voisi odottaa kansannousuja.
 
Viimeksi muokattu:

hkultala

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
9 802
Itse ajelin Iraniin läpi Turkmenistanista Turkkiin vuonna 2008. Silloin oli jo jännitteitä havaittavissa nuoren polven ja hallinnon välillä. Ollessani Yadzissa kaveri osti mattoja 14000$ edestä ja kauppias kutsui meidät kämpillensä juhlistamaan vielä kauppaa. Juotiin sitten vodkapullo kolmeen mieheen. Kaveri silloin sanoi että jos Ahmadinejad valitaan uudestaan niin aivan varmasti alkaa mielenosoitukset. Ja niinhän ne alkoivat pian sen jälkeen. Kun matkustaa Iranissa niin todellisuus siellä on aivan toinen kuin länsimedia kertoo. Ei siellä normiväki mitenkään inhoa länttä, jenkkejä tai juutalaisia. Niille on vain tärkeintä selviytyä jokapäiväisestä elämästä. Moni tuntuu muistelevan shaahi aikaa lämmöllä. Tosin Venäjälläkin muistellaan neukkulaa samoin. Porukka kulkee Bruce Springsteen t-paidoissa ja ajelee jenkkikärryillä. Alkoholia on saatavana underground bileissä ja esim suljetussa valokuvanäyttelyssä käydessäni naiset olivat ilman hiuksia peittävää huntua. Olen matkaillut noin sadassa maassa ja Iranissa oli vissiin vieraanvaraisinta porukkaa mitä olen tavannut. Verrattuna naapureihinsa Turkkiin tai Turkmenistaniin maa on ihan eri planeetalla. Itäturkki on ihan kivikautinen ja naiset ovat säkitettyjä ja alistettuja. Turkmenistan on sitten taas Pohjoiskorean tasolla sulkeutuneisuudessaan. Pikemminkin näissä maissa voisi odottaa kansannousuja.
Samantyylisiä havaintoja konferenssimatkalta 2015.

Elokuvat on virallisesti kiellettyjä eikä elokuvateattereita ole, mutta käytännössä jokainen katukioski myy tiskin alta piraatti-DVDinä mitä tahansa leffoja.

Tavalliset ihmiset ovat hyvin länsimielisiä, monilla naisilla huntu on päässä jossain takaraivolla siten että hiuksia näkyy n. 10cm matkalta sen alta, ja siinä vaiheessa kun iranista poislentävä lentokone alkaa rullata terminaalilta kohti kiitorataa, käytännössä kaikki naiset ottavat huntunsa pois.

Ja iranissahan naiset saa tehdä käytännössä kaikkea, mitä voi tehdä huntu päässä, kun taas saudi-arabiassa naiset ei saa tehdä juuri mitään. Iranissa on esim. naisia professoreina yliopistoissa, ja tietotekniikka-alan opiskelijoissa taitaa olla suurempi osa naisia kuin euroopassa tai USAssa.
 

root

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
975
Totta hitossa koulutetut ja fiksut ihmiset protestoivat vanhoillista hallintoa ja sen uskonnollisia kieltoja vastaan. Mutta varmaan silti historian opetuksen jäljiltä ymmärtävät, että USA:ta ei kiinnosta Iranin kansan hyvinvointi. Jenkkimediassa on viikoittain amerikkalaisten asiantuntijoiden analyysejä Iranista ja jokainen artikkeli listaa syitä miksi Iran pitäisi välittömästi pommittaa maan tasalle. On jenkeille vain ajan kysymys koska sota alkaa. Ei ole Yhdysvaltain kansallisten etujen mukaista, että Iran myy öljyä kenelle haluaa kysymättä ensin Washingtonista lupaa.
 

Sothis

★★★
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
604
Jaaha, vai tällainen on nyt alkanut. Hädänalaiset iranilaiset odottavat amerikkalaisia vapauttajiaan :rofl:
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
10 131
CIA:lta varmaan halutessa onnistuisi parin kananmunafarmin saastutus lintuinfluenssallakin jos nyt foliopipoa vedetään päähän.
 

Sothis

★★★
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
604
"Mites me saataisiin tuonne x-maahan vallankumous? - Hei mä tiedän, nostetaan kananmunien hintaa biologisella iskulla."

Kyllä, näin nämä juuri menee.
Äänestiväthän suomalaisetkin EU:n puolesta, kun luvattiin että sitten saadaan halpaa tanskalaista kinkkua. Ihmismassojen manipulointi voi loppujen lopuksi olla hyvinkin yksinkertaista. Tunteet ovat vahvemmat kuin johdonmukainen ajattelu...
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
1 165
Eläin- ja kasvitaudit oli Yhdysvaltain biologisen sodankäynnin peruskauraa. Se käytetäänkö niitä nykyään laittomasti ja salaa ja juuri tässä nimenomaisessa tapauksessa on toinen asia. USA:n historia tuntien laittomat bakteriologiset menetelmät ei ainakaan ole poissuljettu vaihtoehto.

"During World War II, the United States worked primarily on anthrax and botulism;however, brucellosis, psittacosis, tularemia, and glanders were also studied. There was also considerable work on agents for use against plants, and records show that there were plans drawn up to decimate Japan’s rice crops."

http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/medaspec/Ch-19electrv699.pdf
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 190
Kyllä on aivan pakko olla CIA kaiken takana. Ei voi olla mitenkään mahdollista, että iranilaiset itse vittuuntuisivat teokraattiseen diktatuuriin ja alkaisivat osoittaa mieltään sitä vastaan. :think:

(Salaliittosekopäillehän on jo olemassa ihan oma threadinsä. Olisipa myös moderointia, joka siirtäisi foliopipojen hourailut suoraan sinne.)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 443
Äänestiväthän suomalaisetkin EU:n puolesta, kun luvattiin että sitten saadaan halpaa tanskalaista kinkkua. Ihmismassojen manipulointi voi loppujen lopuksi olla hyvinkin yksinkertaista. Tunteet ovat vahvemmat kuin johdonmukainen ajattelu...
Harvinaisen huono vertaus, kymmenen pistettä siitä.

Viimeksi sai Iranissa mielenosoittajat turpaan ihan kunnolla. Eiköhän nyt käy samoin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
16
Liian koulutettu väestö uskonnolliseen diktatuuriin. Eivät ne nuoret Iranilaiset huvikseen ole nostaneet kytkintä länsimaihin.

Lisäksi toisin kuin monet muut mestat tuolla päin Iran on ollut melko liberaali ja länsimainen ei ollenkaan niin pitkä aika sitten. Ehkä se uskonto ei tuonutkaan onnea.

Luulen että tässä on kyllä totuuden siemen. Varmasti osa porukasta on väsynyt uskonnollisen valtion sääntöihin. Tuolla onnistuu vielä kansannousut helpommin verrattuna vaikka Saudeihin. Loppujen lopuksi Iran on kuitenkin "melko" maallinen muslimivaltio. Esim siellä naisilla on oikeuksia vaikka ajaa autoa, opiskella ja taitaa naisia olla kansanedustajinakin. Teheranissa on aika iso juutalaisvähemmistö ja parlamentissakin taitaa olla kiintiöpaikka juutalaiskansanedustajalle. Jossain Saudeissa tuskin uskallettaisiin aloittaa tällaisia liikehdintöjä.

Iranissa kuitenkin vanhempi väestö muistaa ajan ennen islamilaista valtiota ja jotkut haikailee sitä. Se tuli usein keskustelun aiheeksi taksikuskien ym kanssa kun vierailin maassa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 190
Juu, ei mitään salaliittoteoriaa, iranilaiset ovat yksi onnellinen kansa pappisvaltansa alla. Mitään tyytymättömyyttä ei olisi, jos CIA ei sitä lietsoisi. Voi tuota pahaa CIA:ta!
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
426
Analyysin mukaan iranin kansa oppi edellisestä mielenosoituksesta sen että jos siihen lähtee, niin se on do-or-die.
Sen verran kovaa hallituksen joukot iski omaa kansaa vastaan, että se taisi tulla tyhmimmällekkin selväksi.
Se että kansa nousee taas henkensä uhalla kertoo joko todellisesta epätoivosta...tai sitten "tyhjistä?" lupauksista ulkopuoliseen apuun.
Se mitä nyt vähän olen noita mielenosoitusvideoita katsonut, niin ei siellä ole yksittäistä tai paria kansankiihottajaa, vaan kyllä se koko lauma on pahalla päällä. Mediamanipulaatiosta huolimatta...

Silmä kovana seuraan tilannetta, nyt on iso askel tapahtumassa lähi-idässä, toivoa sopii että parempaan...
 

Sothis

★★★
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
604
Harvinaisen huono vertaus, kymmenen pistettä siitä.
Ihmismassojen ja yleisen mielipiteen emotionaalisesta johdattelusta on pohjimmiltaan kyse, oli se sitten katteettomia vaalilupauksia tai kansankiihotusta levottomuuksien aikaansaamiseksi vieraassa valtiossa. Se oli vain nopea huomio aiheesta eikä mikään vertailu sinällään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 598
Se mitä nyt vähän olen noita mielenosoitusvideoita katsonut, niin ei siellä ole yksittäistä tai paria kansankiihottajaa, vaan kyllä se koko lauma on pahalla päällä. Mediamanipulaatiosta huolimatta...
Onko sieltä jotain live-streamiä? Tokihan netti on blackoutissa, mutta toimiiko se vai saako siitä kikkailtua ohi...
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
426
Onko sieltä jotain live-streamiä? Tokihan netti on blackoutissa, mutta toimiiko se vai saako siitä kikkailtua ohi...
En ole livestreamejä katsellut, lähinnä twitteristä ja mualta netin uutisista mielenosoituspätkiä. Voisin oikeastaan katsella nyt heti, että mitä löytyy ja editoida tähän postiin... ->

Al Jazeeran livessä tuntuu olevan asiaa, joskin näyttää olevan "pro government".
linkki livenewsiin: LIVE

Youtubesta löytyi Live lähetys protesteista:
Ja sitten Twitteriin, joka käyttää:
here are the Twitter Hashtags that are extensively covering the unrest in Iran.

#IranProtests
#FreeIran
#RegimeChange
#Iran

ja joku:
آندری روبلوف@AndreiRublev66

Collapsing of #Islamic_Republic has begun.#FreeIran

Aika tyhjää näyttää Iranin kohdalla Facebook livevideot, joka on vastaava kuin "periscope".
FacebookLive.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 598
Toistaiseksi meno näyttää varsin maltilliselta ja päämäärätietoiselta ilman tankkeja ja luoteja :kahvi:
edit: no nyt ne repi "diktaattorin" julisteen seinältä, ehkä tämä tästä eskoloituu pikkuhiljaa :kippis:
Tai ehkä tuo ei ollutkaan livenä kun palasi takaisin 10 minuutin päähän. (tuo "iranianchannel")
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
426
Toistaiseksi meno näyttää varsin maltilliselta ja päämäärätietoiselta ilman tankkeja ja luoteja :kahvi:
edit: no nyt ne repi "diktaattorin" julisteen seinältä, ehkä tämä tästä eskoloituu pikkuhiljaa :kippis:
Tai ehkä tuo ei ollutkaan livenä kun palasi takaisin 10 minuutin päähän. (tuo "iranianchannel")
Näyttää olevan looppia, mut niin yleensä noissa livelähetyksissä on, että ne looppaa jotain aiemmin kuvattua ja välistä sitten näyttää livenä uutta, jos mahdollista.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
126
Siellä on hidastettu mobiiliverkkoa, ja Instagram ja Periscope on blokattu. Videoita vuotaa kuitenkin ulos. Useissa kaupungeissa kansa on kaduilla, mutta vain parissa on toistaiseksi ollut yhteenottoja, lähinnä mielenosoittajien ja basijin välillä, joka on hallitusta tukeva puolisotilaallinen organisaatio. Basij harrastaa mm. sitä että ajaa moottoripyörällä täyttä vauhtia väkijoukkoon. No pyörä jos sattuu kaatumaan, nin tietää miten siinä käy kuskille. Pari ammuskeluvideotakin tuli ulos, mut ei voi tietää onko oikeesti tapahtunut tänään. Basijin päämaja ilmeisesti tuhoutui yllättäen syttyneessä tulipalossa Kermashanin kaupungissa... muita suurempia tuhoja ei päättyneenä päivänä nähtävästi saatu aikaan.

Muokk: ei siis ole tiedossa että basijin jäseniä ois sentään tapettu, mut kyllä varmaan muistavat jonkin aikaa, jos ovat onnistuneet moporeissuillaan kaatumaan väkijoukon keskelle.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
426
Strategic Sentinel uudelleentwiittasi Jack Posobiec
Mass text message being sent in #Iran: "If you participate... you will be prosecuted as criminals." #IranProtest

Donaldiki kommentoi.
Donald J. Trump‏Varmennettu tili @realDonaldTrump 12 min12 minuuttia sitten
Iran, the Number One State of Sponsored Terror with numerous violations of Human Rights occurring on an hourly basis, has now closed down the Internet so that peaceful demonstrators cannot communicate. Not good!

Live blog:
LIVE BLOG: Iranians Take to the Streets in Massive Protests
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
126
Ja saman tien tulis tieto et 3 mielenosoittajaa ois kuollut. Mut mahdoton sanoa varmaksi.
 
Liittynyt
25.12.2016
Viestejä
267
En pane kyllä yhtään pahakseni, jos kansa nousee vastarintaan ja islamilainen johto/hallinto kaatuu. Toki tuossa on ihan hirveä riski, että käy kuten Irakille ja alkaa raju sisällissota ja uusi ISIS ilmestyy terrorisoimaan mutta kyllä islam on sellainen syöpä, että islamilaiset valtiot saisi hävittää tältä planeetalta. Vaikkakaan Iran ei todellakaan ole pahimmasta päästä.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
125
Eikös Erkka käynyt tuolla jotain vinkkejä jakamassa? Ehkä siellä valmistellaan samanlaista puhdistusta kuin Turkissa.
Tuolla on kuitenkin jonkun verran koulutettuakin porukkaa, mikä ongelma täytyy jossain vaiheessa hoitaa pois päiväjärjestyksestä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 443
Onhan se nyt selvä, että Mossadilla, CIA:lla ja koko joukolla muita tiedustelupalveluja on Irania koskevia operaatioita meneillään.

Se, että kananmunien hinnannousua pidetään agenttihommana on salaliittohörhöilyä.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
10 131
Onhan se nyt selvä, että Mossadilla, CIA:lla ja koko joukolla muita tiedustelupalveluja on Irania koskevia operaatioita meneillään.

Se, että kananmunien hinnannousua pidetään agenttihommana on salaliittohörhöilyä.
Millä perusteella se on hörhöilyä jos hinnannousu ja sen luomat oheisilmiöt on mahdollista saada aikaan aivan helposti saastuttamalla pari paikallista kananmunafarmia?

Se jos mikä on hörhöilyä jos kuvittelee että tällaista ei tehtäisi sen takia koska se nyt on vähän moraalitonta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 443
Millä perusteella se on hörhöilyä jos hinnannousu ja sen luomat oheisilmiöt on mahdollista saada aikaan aivan helposti saastuttamalla pari paikallista kananmunafarmia?

Se jos mikä on hörhöilyä jos kuvittelee että tällaista ei tehtäisi sen takia koska se nyt on vähän moraalitonta.
Onko joku maininnut moraalin?

Toisekseen (pelkkä) kananmunatuotanto ei ole missään aiheuttanut vallankumousta, joten tuskin kukaan on koskaan edes miettinyt moista vaihtoehtoa.

Silkan lottoamisen sijaan tiedustelupalvelut käyttävät varmempia metodeja halutessaan tulosta. Esim. maatalouden laajempi halvauttaminen olisi sellaista. Kuinka tehdä se ilman riskiä kiinnijäämisestä? Miksi ottaa sama riski erittäin kapealla sektorilla ilman mitään varmuutta hyödystä?

Edit: pelkkä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 190
Salaliittoteoriaa on juuri se, että taustalle kuvitellaan CIA, Mossad ym. tekijät, sen sijaan että kyse olisi iranilaisten omasta halusta päästä eroon ahdistavasta hallinnosta.

Jännä, että samaa propagandaa levitettiin Ukrainankin tapauksessa: kansa oli mukamas oikein tyytyväinen Venäjän vasallina toimineeseen Janukovytšin rosvokoplaan, mutta sitten paha CIA lietsoi levottomuuksia ja käynnisti sisällissodan.
 

vrman

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.12.2017
Viestejä
78
Toivottavasti Iranin hallitus on lukenut läksynsä ja murskaa nämä CIA/Mossadin masinoimat laittomat mielenosoitukset heti alkuunsa, että Ukrainan/Syyrian/Libyan sisällissota ei toistu. Kaikki nyt voi miettiä järjen kanssa menneitä muistellen, että nouseeko siellä lopulta valtaan joku CIA:n valitsema kätyri vai uskonnollinen kiihkoilija.

Eurooppa ei kestä toista järjestettyä matu-vyöryä. Toisaalta olisihan se ihan kiva nähdä omana elinaikana kunnon romahdus hallitun kuihtumisen sijaan.
 

vrman

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.12.2017
Viestejä
78
Salaliittoteoriaa on juuri se, että taustalle kuvitellaan CIA, Mossad ym. tekijät, sen sijaan että kyse olisi iranilaisten omasta halusta päästä eroon ahdistavasta hallinnosta.

Jännä, että samaa propagandaa levitettiin Ukrainankin tapauksessa: kansa oli mukamas oikein tyytyväinen Venäjän vasallina toimineeseen Janukovytšin rosvokoplaan, mutta sitten paha CIA lietsoi levottomuuksia ja käynnisti sisällissodan.
Johan nämä USA:n lemmikin Saakašvilin palkkaamat tarkka-ampujat ovat tulleet julkisuuteen. Tietenkään valtamediasta ei löydä asiasta tietoa.


Dokumentin mukaan murhatöiden takana olivat Georgian entisen presidentin Mikheil Saakašvilin tilaamat tarkka-ampujat.9 Saakašvili nousi Georgian johtoon Oranssin vallankumouksen myötä. Georgian vallankumous sai rahallista tukea Ukrainan oligarkilta, Petro Porošenkolta.
Italian televisio esittää: Saakašvili järjesti Maidanin aukion verilöylyn Kiovassa; muut huomiot
http://magneettimedia.com/italian-t...anin-aukion-veriloylyn-kiovassa-muut-huomiot/
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
9 835
Millä perusteella se on hörhöilyä jos hinnannousu ja sen luomat oheisilmiöt on mahdollista saada aikaan aivan helposti saastuttamalla pari paikallista kananmunafarmia?

Se jos mikä on hörhöilyä jos kuvittelee että tällaista ei tehtäisi sen takia koska se nyt on vähän moraalitonta.
Lintuinfluenssaa ym on noillaseuduilla liikkeellä ihan normaalistikin, joten ihan normaali ko taudin leviäminen on uskottavampi tapahtuma, kuin jonkun sekaantuminen asiaan, joten täysin todisteeton väitös jonkun muun valtion olemisesta homman takana on puhdas salaliittoteoria ja ilman todisteita puhdasta hörhöilyä.
 
Liittynyt
08.04.2017
Viestejä
252
Kylläpäs nyt trump on huolissaan mielenosoittajista vaikka kesällä erdocuckin gorillojen mukiloidessa amerikkalaisia mielenosoittajia ei tullut minkäänlaista kommenttia.

Mitä Iraniin tulee, niin ählämien hiuksista vittuun heittäminen olisi toivottavaa, mutta vain jos järjestys maassa pysyy yllä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
16
mielenosoituksissa ollaan vaadittu kuolemaa diktaattorille, islamilaisen tasavallan loppua, vaadittu Iranin lopettavan sekaantumisen Palestiinan ja Libanonin asioihin ja jopa Khamenein kuvia on tuhottu. Saattaa tällä kertaa kansannousu onnistua. Presidentin tilanne tuolla on hankala sillä uskonnollinen johtaja voi erottaa päätöksellään pressan ja Khamenei voi vetolla estää minkä tahansa lain voimaantulon. Nyt on kai virallisesti jo 12 kuollutta.
 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
10 131
Lintuinfluenssaa ym on noillaseuduilla liikkeellä ihan normaalistikin, joten ihan normaali ko taudin leviäminen on uskottavampi tapahtuma, kuin jonkun sekaantuminen asiaan, joten täysin todisteeton väitös jonkun muun valtion olemisesta homman takana on puhdas salaliittoteoria ja ilman todisteita puhdasta hörhöilyä.
No tottakai se on todisteeton väite jos on (salaliitto)teoriasta kyse? Enkä kylläkään väittänyt mitään vaan sanoin että on ihan mahdollista joka edelleen on täysi fakta eikä mitään hörhöilyä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 586
Just joo, näille pitäis aina tarjoilla "todisteita" tälläisistä operaatioista, joissa vieraan valtion systeemiä sabotoidaan sisältä päin. Todisteita voi lukea tulevaisuudessa, jos mahdollista, jos jollain on halua tarkemmin asiaa todistella. Keskustelufoorumilla saa spekuloida varsinkin kun on kyse kansainvälisestä politiikasta. Moderaattoritkin vois reagoida tuohon salaliittoteoria -kiljumiseen.
No palataan asiaan sitten tulevaisuudessa.
 
Liittynyt
22.07.2017
Viestejä
669
Onko tässä ketjussa tarkoitus leikkiä sellaista leikkiä, että kuvitellaan ettei yksikään keskustelija ole amerikkalaisten infosodankäyntitrolli?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
186 773
Viestejä
3 396 996
Jäsenet
60 870
Uusin jäsen
Karvamaha

Hinta.fi

Ylös Bottom