1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Iranista

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja nikidaa, 31.12.2017.

 1. nikidaa

  nikidaa

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  Hallituksen vastaiset mielenosoitukset alkoivat Mashhad nimisessä kaupungissa torstaina (28.12) ja sieltä ne ovat levinneet jo yli 15 kaupunkiin.

  Mielenosoitukset alkoivat ensisijaisesti Iranin presidentin kyvyttömyydestä hallita hintojen nousua esim. kananmunien hinta on kaksinkertaistunut viikon aikana. Mielenosoitusten jatkuessa syitä on tullut lisää; yleinen tyytymättömyys maan uskonnolliseen johtoon sekä hallituksen ajamaan politiikkaan. Hallitus keskittyy ulkomaihin (Libanon, Syyria ja lähiseutu) eikä maan sisäisiin asioihin, joka ärsyttää monia kansalaisia.

  Kansa on vaatinut hallitusta lopettamaan Assadin tukemisen, poistuvan Syyriasta sekä jättävän Palestiinan. Mielenosoittajat ovat huutaneet kaduilla muun muassa: "Kuolema diktaattorille!" ja "Kuolema Rouhanille!".

  Iranin hallitus on aloittanut valtavat sensuuritoimet, joilla se pyrkii estämään tiedonkulkua ulkomaille sekä mielenosoittajien kesken. Iran syyttää tapahtumista ulkomaita.  Iranin armeija on myös sijoittanut tarkka-ampujia eri rakennusten katoille ampuakseen mielenosoittajia.  Joidenkin huhujen mukaan mielenosoittajat olisivat ottaneet Kashir nimisen kaupungin haltuunsa (asukkaita 248 000) mm. poliisiasemat sekä armeijan asevaraston.

  En näiden tietojen valossa poissulkisi mahdollisuutta vallankumoukselle.

  Donald Trumpin kommentit tapahtumiin

  Wave of protests hits Iranian cities
  Report: US, Israel sign secret pact to tackle Iran nuclear and missile threat
   
 2. qwertyu

  qwertyu

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Ei varmasti ole eräällä kolmikirjaimisella organisaatiolla mitään osaa tässä spontaanissa kuohunnassa. :D
   
  Kuvaaja tykkää tästä.
 3. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  5 032
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Siis voi jeesus, taasko siellä aletaan räyhäämään ? Kohta sais Putleri mennä viheltää pelin poikki, ku tuosta ei tuu yhtään mitään. :D
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 4. Kuvaaja

  Kuvaaja

  Viestejä:
  1 124
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Sitten odotellaan milloin "hallituksen" tarkka-ampujat alkavat silmittömästi ammuskella molempia osapuolia.
   
 5. tonkar

  tonkar

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  e: poies
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2018
 6. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 679
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Taas, ei vihdoin.
   
 7. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 131
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Liian koulutettu väestö uskonnolliseen diktatuuriin. Eivät ne nuoret Iranilaiset huvikseen ole nostaneet kytkintä länsimaihin.

  Lisäksi toisin kuin monet muut mestat tuolla päin Iran on ollut melko liberaali ja länsimainen ei ollenkaan niin pitkä aika sitten. Ehkä se uskonto ei tuonutkaan onnea.
   
  kusiainen, Yleinen Faktoidi, Wirtane ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 8. -SD-

  -SD-

  Viestejä:
  2 111
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016


   
  Cereal killah tykkää tästä.
 9. Perax

  Perax Tukijäsen

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lintuinfluenssa levisi siipikarjassa.
  Speaking to IRNA, Doroudian mentioned the culling of chicken infected during the fresh outbreak of avian flu, natural disasters like flood in northern Iran and the ban on egg imports among other reasons.

  Major egg producing Iranian provinces, namely Qazvin, Tehran, Alborz and East Azarbaijan, are now struggling with avian flu, which has led to the culling of some 16 million chicken so far.

  Dramatic Rise in Egg Prices
   
  root ja Anonyymi tykkäävät tästä.
 10. ville1303

  ville1303

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse ajelin Iranin läpi Turkmenistanista Turkkiin vuonna 2008. Silloin oli jo jännitteitä havaittavissa nuoren polven ja hallinnon välillä. Ollessani Yadzissa kaveri osti mattoja 14000$ edestä ja kauppias kutsui meidät kämpillensä juhlistamaan vielä kauppaa. Juotiin sitten vodkapullo kolmeen mieheen. Kaveri silloin sanoi että jos Ahmadinejad valitaan uudestaan niin aivan varmasti alkaa mielenosoitukset. Ja niinhän ne alkoivat pian sen jälkeen. Kun matkustaa Iranissa niin todellisuus siellä on aivan toinen kuin länsimedia kertoo. Ei siellä normiväki mitenkään inhoa länttä, jenkkejä tai juutalaisia. Niille on vain tärkeintä selviytyä jokapäiväisestä elämästä. Moni tuntuu muistelevan shaahi aikaa lämmöllä. Tosin Venäjälläkin muistellaan neukkulaa samoin. Porukka kulkee Bruce Springsteen t-paidoissa ja ajelee jenkkikärryillä. Alkoholia on saatavana underground bileissä ja esim suljetussa valokuvanäyttelyssä käydessäni naiset olivat ilman hiuksia peittävää huntua. Olen matkaillut noin sadassa maassa ja Iranissa oli vissiin vieraanvaraisinta porukkaa mitä olen tavannut. Verrattuna naapureihinsa Turkkiin tai Turkmenistaniin maa on ihan eri planeetalla. Itäturkki on ihan kivikautinen ja naiset ovat säkitettyjä ja alistettuja. Turkmenistan on sitten taas Pohjoiskorean tasolla sulkeutuneisuudessaan. Pikemminkin näissä maissa voisi odottaa kansannousuja.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
  kusiainen, Wirtane, Sothis ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 11. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 599
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Samantyylisiä havaintoja konferenssimatkalta 2015.

  Elokuvat on virallisesti kiellettyjä eikä elokuvateattereita ole, mutta käytännössä jokainen katukioski myy tiskin alta piraatti-DVDinä mitä tahansa leffoja.

  Tavalliset ihmiset ovat hyvin länsimielisiä, monilla naisilla huntu on päässä jossain takaraivolla siten että hiuksia näkyy n. 10cm matkalta sen alta, ja siinä vaiheessa kun iranista poislentävä lentokone alkaa rullata terminaalilta kohti kiitorataa, käytännössä kaikki naiset ottavat huntunsa pois.

  Ja iranissahan naiset saa tehdä käytännössä kaikkea, mitä voi tehdä huntu päässä, kun taas saudi-arabiassa naiset ei saa tehdä juuri mitään. Iranissa on esim. naisia professoreina yliopistoissa, ja tietotekniikka-alan opiskelijoissa taitaa olla suurempi osa naisia kuin euroopassa tai USAssa.
   
  kusiainen ja ville1303 tykkäävät tästä.
 12. root

  root Make ATK Great Again

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Totta hitossa koulutetut ja fiksut ihmiset protestoivat vanhoillista hallintoa ja sen uskonnollisia kieltoja vastaan. Mutta varmaan silti historian opetuksen jäljiltä ymmärtävät, että USA:ta ei kiinnosta Iranin kansan hyvinvointi. Jenkkimediassa on viikoittain amerikkalaisten asiantuntijoiden analyysejä Iranista ja jokainen artikkeli listaa syitä miksi Iran pitäisi välittömästi pommittaa maan tasalle. On jenkeille vain ajan kysymys koska sota alkaa. Ei ole Yhdysvaltain kansallisten etujen mukaista, että Iran myy öljyä kenelle haluaa kysymättä ensin Washingtonista lupaa.
   
 13. Sothis

  Sothis ★★★

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaaha, vai tällainen on nyt alkanut. Hädänalaiset iranilaiset odottavat amerikkalaisia vapauttajiaan :rofl:
   
 14. ATE

  ATE

  Viestejä:
  6 721
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  CIA:lta varmaan halutessa onnistuisi parin kananmunafarmin saastutus lintuinfluenssallakin jos nyt foliopipoa vedetään päähän.
   
  TotuudenTorvi tykkää tästä.
 15. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 439
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  "Mites me saataisiin tuonne x-maahan vallankumous? - Hei mä tiedän, nostetaan kananmunien hintaa biologisella iskulla."

  Kyllä, näin nämä juuri menee.
   
  Typhoon, Gozer, Paapaa ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 16. Sothis

  Sothis ★★★

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Äänestiväthän suomalaisetkin EU:n puolesta, kun luvattiin että sitten saadaan halpaa tanskalaista kinkkua. Ihmismassojen manipulointi voi loppujen lopuksi olla hyvinkin yksinkertaista. Tunteet ovat vahvemmat kuin johdonmukainen ajattelu...
   
  kusiainen tykkää tästä.
 17. Kuvaaja

  Kuvaaja

  Viestejä:
  1 124
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Eläin- ja kasvitaudit oli Yhdysvaltain biologisen sodankäynnin peruskauraa. Se käytetäänkö niitä nykyään laittomasti ja salaa ja juuri tässä nimenomaisessa tapauksessa on toinen asia. USA:n historia tuntien laittomat bakteriologiset menetelmät ei ainakaan ole poissuljettu vaihtoehto.

  "During World War II, the United States worked primarily on anthrax and botulism;however, brucellosis, psittacosis, tularemia, and glanders were also studied. There was also considerable work on agents for use against plants, and records show that there were plans drawn up to decimate Japan’s rice crops."

  http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/medaspec/Ch-19electrv699.pdf
   
 18. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  764
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä on aivan pakko olla CIA kaiken takana. Ei voi olla mitenkään mahdollista, että iranilaiset itse vittuuntuisivat teokraattiseen diktatuuriin ja alkaisivat osoittaa mieltään sitä vastaan. :think:

  (Salaliittosekopäillehän on jo olemassa ihan oma threadinsä. Olisipa myös moderointia, joka siirtäisi foliopipojen hourailut suoraan sinne.)
   
  vilkas, Wirtane, Paapaa ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 19. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 439
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Harvinaisen huono vertaus, kymmenen pistettä siitä.

  Viimeksi sai Iranissa mielenosoittajat turpaan ihan kunnolla. Eiköhän nyt käy samoin.
   
 20. ville1303

  ville1303

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Luulen että tässä on kyllä totuuden siemen. Varmasti osa porukasta on väsynyt uskonnollisen valtion sääntöihin. Tuolla onnistuu vielä kansannousut helpommin verrattuna vaikka Saudeihin. Loppujen lopuksi Iran on kuitenkin "melko" maallinen muslimivaltio. Esim siellä naisilla on oikeuksia vaikka ajaa autoa, opiskella ja taitaa naisia olla kansanedustajinakin. Teheranissa on aika iso juutalaisvähemmistö ja parlamentissakin taitaa olla kiintiöpaikka juutalaiskansanedustajalle. Jossain Saudeissa tuskin uskallettaisiin aloittaa tällaisia liikehdintöjä.

  Iranissa kuitenkin vanhempi väestö muistaa ajan ennen islamilaista valtiota ja jotkut haikailee sitä. Se tuli usein keskustelun aiheeksi taksikuskien ym kanssa kun vierailin maassa.
   
 21. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  764
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Juu, ei mitään salaliittoteoriaa, iranilaiset ovat yksi onnellinen kansa pappisvaltansa alla. Mitään tyytymättömyyttä ei olisi, jos CIA ei sitä lietsoisi. Voi tuota pahaa CIA:ta!
   
  kusiainen ja AHPU tykkäävät tästä.
 22. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Analyysin mukaan iranin kansa oppi edellisestä mielenosoituksesta sen että jos siihen lähtee, niin se on do-or-die.
  Sen verran kovaa hallituksen joukot iski omaa kansaa vastaan, että se taisi tulla tyhmimmällekkin selväksi.
  Se että kansa nousee taas henkensä uhalla kertoo joko todellisesta epätoivosta...tai sitten "tyhjistä?" lupauksista ulkopuoliseen apuun.
  Se mitä nyt vähän olen noita mielenosoitusvideoita katsonut, niin ei siellä ole yksittäistä tai paria kansankiihottajaa, vaan kyllä se koko lauma on pahalla päällä. Mediamanipulaatiosta huolimatta...

  Silmä kovana seuraan tilannetta, nyt on iso askel tapahtumassa lähi-idässä, toivoa sopii että parempaan...
   
 23. Sothis

  Sothis ★★★

  Viestejä:
  515
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihmismassojen ja yleisen mielipiteen emotionaalisesta johdattelusta on pohjimmiltaan kyse, oli se sitten katteettomia vaalilupauksia tai kansankiihotusta levottomuuksien aikaansaamiseksi vieraassa valtiossa. Se oli vain nopea huomio aiheesta eikä mikään vertailu sinällään.
   
 24. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko sieltä jotain live-streamiä? Tokihan netti on blackoutissa, mutta toimiiko se vai saako siitä kikkailtua ohi...
   
 25. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  En ole livestreamejä katsellut, lähinnä twitteristä ja mualta netin uutisista mielenosoituspätkiä. Voisin oikeastaan katsella nyt heti, että mitä löytyy ja editoida tähän postiin... ->

  Al Jazeeran livessä tuntuu olevan asiaa, joskin näyttää olevan "pro government".
  linkki livenewsiin: LIVE

  Youtubesta löytyi Live lähetys protesteista:

  Ja sitten Twitteriin, joka käyttää:
  here are the Twitter Hashtags that are extensively covering the unrest in Iran.

  #IranProtests
  #FreeIran
  #RegimeChange
  #Iran

  ja joku:
  آندری روبلوف@AndreiRublev66

  Collapsing of #Islamic_Republic has begun.#FreeIran

  Aika tyhjää näyttää Iranin kohdalla Facebook livevideot, joka on vastaava kuin "periscope".
  FacebookLive.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2017
  Cereal killah tykkää tästä.
 26. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toistaiseksi meno näyttää varsin maltilliselta ja päämäärätietoiselta ilman tankkeja ja luoteja :kahvi:
  edit: no nyt ne repi "diktaattorin" julisteen seinältä, ehkä tämä tästä eskoloituu pikkuhiljaa :kippis:
  Tai ehkä tuo ei ollutkaan livenä kun palasi takaisin 10 minuutin päähän. (tuo "iranianchannel")
   
 27. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Näyttää olevan looppia, mut niin yleensä noissa livelähetyksissä on, että ne looppaa jotain aiemmin kuvattua ja välistä sitten näyttää livenä uutta, jos mahdollista.
   
 28. rammon

  rammon

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Siellä on hidastettu mobiiliverkkoa, ja Instagram ja Periscope on blokattu. Videoita vuotaa kuitenkin ulos. Useissa kaupungeissa kansa on kaduilla, mutta vain parissa on toistaiseksi ollut yhteenottoja, lähinnä mielenosoittajien ja basijin välillä, joka on hallitusta tukeva puolisotilaallinen organisaatio. Basij harrastaa mm. sitä että ajaa moottoripyörällä täyttä vauhtia väkijoukkoon. No pyörä jos sattuu kaatumaan, nin tietää miten siinä käy kuskille. Pari ammuskeluvideotakin tuli ulos, mut ei voi tietää onko oikeesti tapahtunut tänään. Basijin päämaja ilmeisesti tuhoutui yllättäen syttyneessä tulipalossa Kermashanin kaupungissa... muita suurempia tuhoja ei päättyneenä päivänä nähtävästi saatu aikaan.

  Muokk: ei siis ole tiedossa että basijin jäseniä ois sentään tapettu, mut kyllä varmaan muistavat jonkin aikaa, jos ovat onnistuneet moporeissuillaan kaatumaan väkijoukon keskelle.
   
 29. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Strategic Sentinel uudelleentwiittasi Jack Posobiec
  Mass text message being sent in #Iran: "If you participate... you will be prosecuted as criminals." #IranProtest

  Donaldiki kommentoi.
  Donald J. Trump‏Varmennettu tili @realDonaldTrump 12 min12 minuuttia sitten
  Iran, the Number One State of Sponsored Terror with numerous violations of Human Rights occurring on an hourly basis, has now closed down the Internet so that peaceful demonstrators cannot communicate. Not good!

  Live blog:
  LIVE BLOG: Iranians Take to the Streets in Massive Protests
   
 30. rammon

  rammon

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Ja saman tien tulis tieto et 3 mielenosoittajaa ois kuollut. Mut mahdoton sanoa varmaksi.
   
 31. Mongolian presidentti

  Mongolian presidentti

  Viestejä:
  178
  Rekisteröitynyt:
  25.12.2016
  En pane kyllä yhtään pahakseni, jos kansa nousee vastarintaan ja islamilainen johto/hallinto kaatuu. Toki tuossa on ihan hirveä riski, että käy kuten Irakille ja alkaa raju sisällissota ja uusi ISIS ilmestyy terrorisoimaan mutta kyllä islam on sellainen syöpä, että islamilaiset valtiot saisi hävittää tältä planeetalta. Vaikkakaan Iran ei todellakaan ole pahimmasta päästä.
   
 32. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 643
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Koska ei ole mitään todisteita, vaan vain ja ainoastaan vätteitä salaliitosta, niin kyseessä on salaliittoteoria ja niille on oma threadinsa.
   
  Paapaa ja hkultala tykkäävät tästä.
 33. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 643
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Se, että sinä LUULET ei tee salaliitosta totta, kyllä tuollainen vaite on syytä todistaa, pelkän luulottelun sijasta.
   
 34. JohnParker

  JohnParker

  Viestejä:
  34
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
  Päästiin sentään ketjun toiseen viestiin asti ennen salaliittoa.
   
 35. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
 36. Overgeneralizer

  Overgeneralizer

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Eikös Erkka käynyt tuolla jotain vinkkejä jakamassa? Ehkä siellä valmistellaan samanlaista puhdistusta kuin Turkissa.
  Tuolla on kuitenkin jonkun verran koulutettuakin porukkaa, mikä ongelma täytyy jossain vaiheessa hoitaa pois päiväjärjestyksestä.
   
 37. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 439
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onhan se nyt selvä, että Mossadilla, CIA:lla ja koko joukolla muita tiedustelupalveluja on Irania koskevia operaatioita meneillään.

  Se, että kananmunien hinnannousua pidetään agenttihommana on salaliittohörhöilyä.
   
  Mechanical Man ja ttjm tykkäävät tästä.
 38. ATE

  ATE

  Viestejä:
  6 721
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Millä perusteella se on hörhöilyä jos hinnannousu ja sen luomat oheisilmiöt on mahdollista saada aikaan aivan helposti saastuttamalla pari paikallista kananmunafarmia?

  Se jos mikä on hörhöilyä jos kuvittelee että tällaista ei tehtäisi sen takia koska se nyt on vähän moraalitonta.
   
  TotuudenTorvi, Kuvaaja, vrman ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 39. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 439
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko joku maininnut moraalin?

  Toisekseen (pelkkä) kananmunatuotanto ei ole missään aiheuttanut vallankumousta, joten tuskin kukaan on koskaan edes miettinyt moista vaihtoehtoa.

  Silkan lottoamisen sijaan tiedustelupalvelut käyttävät varmempia metodeja halutessaan tulosta. Esim. maatalouden laajempi halvauttaminen olisi sellaista. Kuinka tehdä se ilman riskiä kiinnijäämisestä? Miksi ottaa sama riski erittäin kapealla sektorilla ilman mitään varmuutta hyödystä?

  Edit: pelkkä
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2018
 40. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  764
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Salaliittoteoriaa on juuri se, että taustalle kuvitellaan CIA, Mossad ym. tekijät, sen sijaan että kyse olisi iranilaisten omasta halusta päästä eroon ahdistavasta hallinnosta.

  Jännä, että samaa propagandaa levitettiin Ukrainankin tapauksessa: kansa oli mukamas oikein tyytyväinen Venäjän vasallina toimineeseen Janukovytšin rosvokoplaan, mutta sitten paha CIA lietsoi levottomuuksia ja käynnisti sisällissodan.
   
  Unna tykkää tästä.
 41. vrman

  vrman BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Toivottavasti Iranin hallitus on lukenut läksynsä ja murskaa nämä CIA/Mossadin masinoimat laittomat mielenosoitukset heti alkuunsa, että Ukrainan/Syyrian/Libyan sisällissota ei toistu. Kaikki nyt voi miettiä järjen kanssa menneitä muistellen, että nouseeko siellä lopulta valtaan joku CIA:n valitsema kätyri vai uskonnollinen kiihkoilija.

  Eurooppa ei kestä toista järjestettyä matu-vyöryä. Toisaalta olisihan se ihan kiva nähdä omana elinaikana kunnon romahdus hallitun kuihtumisen sijaan.
   
 42. vrman

  vrman BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Johan nämä USA:n lemmikin Saakašvilin palkkaamat tarkka-ampujat ovat tulleet julkisuuteen. Tietenkään valtamediasta ei löydä asiasta tietoa.


  Dokumentin mukaan murhatöiden takana olivat Georgian entisen presidentin Mikheil Saakašvilin tilaamat tarkka-ampujat.9 Saakašvili nousi Georgian johtoon Oranssin vallankumouksen myötä. Georgian vallankumous sai rahallista tukea Ukrainan oligarkilta, Petro Porošenkolta.
  Italian televisio esittää: Saakašvili järjesti Maidanin aukion verilöylyn Kiovassa; muut huomiot
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 02.01.2018
 43. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 643
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lintuinfluenssaa ym on noillaseuduilla liikkeellä ihan normaalistikin, joten ihan normaali ko taudin leviäminen on uskottavampi tapahtuma, kuin jonkun sekaantuminen asiaan, joten täysin todisteeton väitös jonkun muun valtion olemisesta homman takana on puhdas salaliittoteoria ja ilman todisteita puhdasta hörhöilyä.
   
 44. Esinahkatakki

  Esinahkatakki

  Viestejä:
  135
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Kylläpäs nyt trump on huolissaan mielenosoittajista vaikka kesällä erdocuckin gorillojen mukiloidessa amerikkalaisia mielenosoittajia ei tullut minkäänlaista kommenttia.

  Mitä Iraniin tulee, niin ählämien hiuksista vittuun heittäminen olisi toivottavaa, mutta vain jos järjestys maassa pysyy yllä.
   
 45. ville1303

  ville1303

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  mielenosoituksissa ollaan vaadittu kuolemaa diktaattorille, islamilaisen tasavallan loppua, vaadittu Iranin lopettavan sekaantumisen Palestiinan ja Libanonin asioihin ja jopa Khamenein kuvia on tuhottu. Saattaa tällä kertaa kansannousu onnistua. Presidentin tilanne tuolla on hankala sillä uskonnollinen johtaja voi erottaa päätöksellään pressan ja Khamenei voi vetolla estää minkä tahansa lain voimaantulon. Nyt on kai virallisesti jo 12 kuollutta.
   
 46. ATE

  ATE

  Viestejä:
  6 721
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No tottakai se on todisteeton väite jos on (salaliitto)teoriasta kyse? Enkä kylläkään väittänyt mitään vaan sanoin että on ihan mahdollista joka edelleen on täysi fakta eikä mitään hörhöilyä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2018
 47. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 131
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No palataan asiaan sitten tulevaisuudessa.
   
  ttjm tykkää tästä.
 48. Atapio

  Atapio

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
 49. qwertyu

  qwertyu

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  22.07.2017
  Onko tässä ketjussa tarkoitus leikkiä sellaista leikkiä, että kuvitellaan ettei yksikään keskustelija ole amerikkalaisten infosodankäyntitrolli?
   
 50. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 643
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Melko pientä tuo vielä (Kun ottaa maailmankolkan huomioon). Kunhan on 3 numeroisia lukuja, niin voi alkaa tapahtumaan.