- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 685
Tämä postaus ei millään tavalla ole tarkoitettu vittuiluun tai muuten paskomiseen. Minähän en ole mikään peruskokki edes. Paljon tulee valmisaterioita syötyä ja helpoimmasta päästä ruokaa kokattua. Toisinaan sitten joutuu leipomaan/ruokaa laittamaan ihan reseptin mukaan. Kaikki onnistuu aina, oli resepti mikä vain. Ainoa asia joka ei kertalaakista onnistunut oli mokkapalojen taikina. Se vain jotenkin lässähti sekoittamisen aikana ja kusi niin pahasti, etten edes uuniin laittanut. Toisella kertaa onnistui vaikka tein tasan samoin kuin epäonnisella kerralla. Olen usein miettinyt, että miten on mahdollista, että perus leipomukset voi toisilla kusta niin pahasti ja itellä onnistuu aina kertalaakista?
Veikkaus epäonnistuneisiin taikinoihin: Kuivahiiva on vanhaa/kuollutta eikä hopun takia käynnisty tai levinjauhe on ottanut kosteutta ja menettänyt ominaisuuksia. Leivinjauhehan kai on hapon ja ruokasoodan seos, kun se kostuu niin se tuottaa hiilidioksidia -> Taikina kuplii kuohkeaksi. Minua vituttaa nyt lähinnä rahanmeno. Olisipa enemmän, ettei tarvitsisi huolehtia. Kaikki maksaa ja jokapaikka on levällään.


