- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 14 818
Mille kaverille..Eiks B.Virtanen albumi ole jo ihan hyvä lahja vaikka jollekin kaverille niin käyttää vaikka sellaiseen jos ei jaksa palauttaa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mille kaverille..Eiks B.Virtanen albumi ole jo ihan hyvä lahja vaikka jollekin kaverille niin käyttää vaikka sellaiseen jos ei jaksa palauttaa?
Varmaan kuitenkin tiedät että ympäristö ei ole ainoa syy vaan myös eettisyys näyttelee suurta osaa..Vegan leather. Aivan älytön kusestus, joilla automerkit huijaavat tyhmiä. Ei enää edes saa kunnon nahkapenkkejä, vaan niiden tilalla on noita muovipenkkejä, jotka ovat varmasti paljon tuhoisampia ympäristölle, kuin oikea nahka. Kustannukset firmoille ehkä 1/10 oikeasta nahkasta ja sitten pyydetään vielä kovempia hintoja ja idiootit maksaa, koska "vegan".
That really grinds my gears.
- Peter Griffin.
Eikö se ole eettistä käyttää niistä elukoista kaikki irtoova, ei niitä lehmiä ym. kai kuitenkaan vaan sen nahan takia hengiltä oteta.Varmaan kuitenkin tiedät että ympäristö ei ole ainoa syy vaan myös eettisyys näyttelee suurta osaa..
Kyllä, mutta sulla on väärä lähtökohta asiaan. Ajattele ketjua pidemmälle. Nahka syntyy teuraseläinten sivutuoteena. Jos nahkaa ei käytetä on taas yksi syy vähemmän tuottaa teuraseläimiä. Mitä vähemmän teuraseläimelle saadaan "käyttöä" niin sitä kalliimmaksi se tulee ja sitä kautta käyttö vähenee jonka kautta tulee vähemmän teuraseläimiä. Kun teuraseläimestä ei käytetä kuin liha, niin voipi olla että lihasta tulee niin kallista että lihakarjaa ei kannata kasvattaa joka taas on hyväksi niin ihmiselle kuin ympäristöllekkin.Eikö se ole eettistä käyttää niistä elukoista kaikki irtoova, ei niitä lehmiä ym. kai kuitenkaan vaan sen nahan takia hengiltä oteta.
Ihminen on lajina sekasyöjä.lihakarjaa ei kannata kasvattaa joka taas on hyväksi niin ihmiselle kuin ympäristöllekkin.
Halal, košer , vegaani vakaumuksen mukaiset autot on ihan ok ja saakin maksaa enemmän, jos joku sitä arvostaa.Varmaan kuitenkin tiedät että ympäristö ei ole ainoa syy vaan myös eettisyys näyttelee suurta osaa..
En ole tainnut muuta väittääkkään? Mutta nykyihminen syö vaan liikaa lihaa terveyden ja ympäristön kannalta.Ihminen on lajina sekasyöjä.
Mutta nykyihminen syö vaan liikaa lihaa terveyden ja ympäristön kannalta.
Ok.Ei pidä millään muotoa paikkaansa.
En ole tainnut muuta väittääkkään? Mutta nykyihminen syö vaan liikaa lihaa terveyden ja ympäristön kannalta.
Vegan leather tehdään jämä mangoista ym. raaka-aineistaVegan leather. Aivan älytön kusestus, joilla automerkit huijaavat tyhmiä. Ei enää edes saa kunnon nahkapenkkejä, vaan niiden tilalla on noita muovipenkkejä, jotka ovat varmasti paljon tuhoisampia ympäristölle, kuin oikea nahka. Kustannukset firmoille ehkä 1/10 oikeasta nahkasta ja sitten pyydetään vielä kovempia hintoja ja idiootit maksaa, koska "vegan".
That really grinds my gears.
- Peter Griffin.
Vähän offtopiccia mutta en kyseenalaistanut sitä että pitääkö ihmisen syödä lihaa vai ei, vaan siitä että ihmiset syö liikaa lihaa (varsinkin tehotuotettua) joka on pahasta niin ihmiselle kuin ympäristöllekkin.Liha on joko eettistä (riista/itse kasvatettu) tai ei eettistä (tuotanto). En tiedä ikääsi, mutta itse olen vielä vanhoilla päivillä hengissä ilman mitään perussairautta, vaikka ruokani on ollut aina lihapainotteista. Toki suuri osa lihasta on metsästettyä (osa kaverin kasvattamaa (linnut, sika) ilman kaupallista aspektia) ja kaloistakin itse suurin osa kalastettua. Norjalainen kassilohi on melko mautonta luonnonloheen verrattuna ja kassilohtakin on prosessoitu ennen lautaselle päätymistä.
Ympäristön kannalta lihan eettisyyttä voidaan jatkaa jossakin muussa langassa, mutta mietintään seuraava ajatus.
Liha on aina täyttävämpää kuin vihannekset (josta ei saa sitä tarvittavaa proteiinia, eli pitää syödä teollisia pillereitä, jotka ei todellakaan ole ympäristöystävällisiä), joten lihaa tarvitaan päivän ateriaan vähemmän, kuin vihanneksia. Lehmän elinkaari on tuottaa ensin maitoa ja sitten teurastuksen jälkeen lihaa yms. oheistuotteita, joten vihannesten peltoala pitää olla suurempi, kuin lehmän laidunalue, jotta molemmat voisi tuottaa riittävästi ruokaa yhdelle ihmiselle. Lehmä ei tarvitse lannotteita tuottaakseen elinkaaressa evästä, mutta vihannekset tarvitsee ja eikös lannoitteet ole yksi suurin luonnon tuhoaja.......
Sekava viesti kirjoitettuna nakkisormilla, mutta pointti varmaan tuli selville.....
Muokkaus:
Ai niin, tähän lankaan piti kirjoittaa vitutuksen aihe. En muista enää dementikkona sitä alkuperäistä (ei siis ollut niin vituttava), kun tämä lihansyöjien vihaajien argumentointi nosti tunteet pintaan.
Menen hakemaan hirvenlapaa sulamaan ja nautin huomenna hyvästä lihasta.
Joo mullakin ukki poltti röökiä 50v eikä silti saanu keuhkosyöpää. Eiköhän tossa lihansyönnissäkin vaikuta ihmisen geeniperimä sekä muut elintavat aika paljon siihen kuinka kroppa lihaa käsittelee.En tiedä ikääsi, mutta itse olen vielä vanhoilla päivillä hengissä ilman mitään perussairautta, vaikka ruokani on ollut aina lihapainotteista
Ei, mutta onko järkevää kasvattaa kasviksia rehuksi ja syöttää lehmälle joka sitten pannaan lihaksi että saadaan se sama proteiini lihasta? Ja etkai tosissa väitä että vihannekset kuluttaa enemmän luontoa kuin lihan kasvatus?Lehmä ei tarvitse lannotteita tuottaakseen elinkaaressa evästä, mutta vihannekset tarvitsee ja eikös lannoitteet ole yksi suurin luonnon tuhoaja.....
Onko tuo se mistä Volvon nahkapenkit on tehty.Vegan leather tehdään jämä mangoista ym. raaka-aineista
Luulisi että tehototannolla voidaan aiheuttaa vähemmän ympäristö haittoja vs tohottomasti tuottamalla.Vähän offtopiccia mutta en kyseenalaistanut sitä että pitääkö ihmisen syödä lihaa vai ei, vaan siitä että ihmiset syö liikaa lihaa (varsinkin tehotuotettua) joka on pahasta niin ihmiselle kuin ympäristöllekkin.
Vegan leather tehdään jämä mangoista ym. raaka-aineista
Vain jos oletetaan että lihansyönti pysyy nykytasolla. Jos lihaa syötäisiin suositusten mukainen määrä niin tehotuotantoa ei tarvittaisi.Luulisi että tehototannolla voidaan aiheuttaa vähemmän ympäristö haittoja vs tohottomasti tuottamalla.
Liha on aina täyttävämpää kuin vihannekset (josta ei saa sitä tarvittavaa proteiinia, eli pitää syödä teollisia pillereitä, jotka ei todellakaan ole ympäristöystävällisiä), joten lihaa tarvitaan päivän ateriaan vähemmän, kuin vihanneksia.
Sopinee tähän ketjuun se huomio, että ihmiset ovat näköjään todella kujalla ravitsemuksesta ja lihantuotannon tehokkuudesta. Aika harvassa taitaa olla ne henkilöt, jotka korvaavat lihaa porkkanalla ja salaatilla. Sen sijaan mm. palkokasvit ajavat tämän asian paremmin kuin hyvin ja palkokasvit ovatkin tutkimusten mukaan jopa paremmin täyttäviä kuin liha. Lihatuotannon hyötysuhde on myös todella huono, kuin huomioidaan eläinten syömän rehun määrä ja tämön konvertoituminen proteiiniksi.
palkokasvit ovatkin tutkimusten mukaan jopa paremmin täyttäviä kuin liha.
Ei pidä millään muotoa paikkaansa.
Silkkaa tietämättömyyttä asiasta postauksesi.
Tää on mielenkiintoinen asia. Yks vanhanliiton työkaveri on kanssa kunnon lihansyöjä eikä ymmärrä miks vegaanituotteista yritetään tehdä lihan kaltaisia kun kerran liha on olemassa.Mutta kun ne elukat maistuu niin maan perhanan hyvältä verrattuna palkokasveihin…
Ja itse olen kyllä suuri palkokasvien ystävä, mutta eipä ne pavut ja herneet kuitenkaan vedä vertoja pihville, paistille ja vaikka grillatulle kanalle..
Toki ”oon pyrkiny vähentää” itsekin, quality over quantity ja sillee.
Ihminen on sekasyöjä. Ei tarvinne enempää perusteluja. Itsellä usein lautasella puolet salaattia ja puolet lihaa/kanaa/kalaa eri muodoissa.Tää on mielenkiintoinen asia. Yks vanhanliiton työkaveri on kanssa kunnon lihansyöjä eikä ymmärrä miks vegaanituotteista yritetään tehdä lihan kaltaisia kun kerran liha on olemassa.
Kysyin että jos keksitään tuote joka maistuu lihalta, näyttää lihalta mutta on valmistettu eettisesti kasveista ja on terveellisempää kuin oikea liha niin ostaisiko sitä. Kuulemma ei koska liha on lihaa
Silkkaa tietämättömyyttä asiasta postauksesi.
Ymmärsitkö lukemaasi?Ihminen on sekasyöjä. Ei tarvinne enempää perusteluja. Itsellä usein lautasella puolet salaattia ja puolet lihaa/kanaa/kalaa eri muodoissa.
Ihminen on sekasyöjä. Ei tarvinne enempää perusteluja.
Se oli myönteinen lisäys kommenttiisi. Ei muuta.Ymmärsitkö lukemaasi?
En ole väittänyt että ihminen ei olisi sekasyöjä.Se oli myönteinen lisäys kommenttiisi. Ei muuta.
Mikäs siitä tekisi terveellisempää?Tää on mielenkiintoinen asia. Yks vanhanliiton työkaveri on kanssa kunnon lihansyöjä eikä ymmärrä miks vegaanituotteista yritetään tehdä lihan kaltaisia kun kerran liha on olemassa.
Kysyin että jos keksitään tuote joka maistuu lihalta, näyttää lihalta mutta on valmistettu eettisesti kasveista ja on terveellisempää kuin oikea liha niin ostaisiko sitä. Kuulemma ei koska liha on lihaa
Ihminen on sekasyöjä. Ei tarvinne enempää perusteluja. Itsellä usein lautasella puolet salaattia ja puolet lihaa/kanaa/kalaa eri muodoissa.
Vähemmän kolesteroolia ja rasvaa?Mikäs siitä tekisi terveellisempää?
Itseäni vituttaa se että jotkut määrittelevät mielivaltaisesti että liha/kana/kala ei olisi terveellistä tai että se olisi jopa vahingollista ravintoa. Valmisruokia en osta koskaan.Sekasyöjä tarkoittaa että pystyy hyödyntämään ravintona sekä kasveja että lihaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että voit mielivaltaisesti päättää, mikä on terveellistä ja mikä ei. Samalla logiikalla varmaan väität, että alkoholi kuuluu ruokavalioon koska ihminen etanoliakin pystyy metabolisoimaan.
Vituttaa, että ihmiset dumaavat ravitsemustieteen aikaansaannokset, ihan vain oikeuttaakseen itselleen tietynlaisen ruokavalion.
Metsä/talo varjostaa ajoväylää/etupihaa sopivasti ja takapihan ja muiden naapuston pihojen ollessa keväisen lumettomia meillä on 10 cm jääkausi. Kävin lapiolla hakkaamassa koemontun, saattoi olla enemmänkin kuin arvioitu 10. Ei talvella tullut höylättyä tarpeeksi tarkkaan (rivarissa asuttiin tätä ennen, nyt ok) ja sulamista/jäätymistä/autolla jyräämistä ja siinähän on. Aurinko hellii aamupäivällä hetken kys. kohtaa mutta loppupäivän lämmöt jää saamatta. Lähteehän se siitä mutta jaksaisi luistella siinä enää.
Ensi talveksi pitää uusia kola joka on sohlo ja keksiä joku millä pinnan saa nuoltua vähän tarkemmin. Mönkijä/traktori overkill mutta ehkä joku pieni lumilinko tjsp.
Jaa eipä ne vaarallisia ole ilman liiallista hiilihydraattien syöntiä.Vähemmän kolesteroolia ja rasvaa?
Mutta jos keksitään sellainen liha jota voit syödä mielin määrin riippumatta hiilihydraattien määrästä?Jaa eipä ne vaarallisia ole ilman liiallista hiilihydraattien syöntiä.
Itseäni vituttaa se että jotkut määrittelevät mielivaltaisesti että liha/kana/kala ei olisi terveellistä tai että se olisi jopa vahingollista ravintoa. Valmisruokia en osta koskaan.
Tällaisia väitteitä kuulee yleensä ihmisen fysiologiaa ymmärtämättömiltä henkilöiltä.Jaa eipä ne vaarallisia ole ilman liiallista hiilihydraattien syöntiä.
Juuh kerrohan pikakertaus.Tällaisia väitteitä kuulee yleensä ihmisen fysiologiaa ymmärtämättömiltä henkilöiltä.
Hmm,en ottanut kantaa tarvittavaan määrään, vaan tehotuotanto mahdollista tehokkaamman tuotannon, eli pienemmällä kuormalla vs tehotontuotanto. Kyllä se tehokkuus kannattaa pitää mielessä vaikka määrät pienenisi.Vain jos oletetaan että lihansyönti pysyy nykytasolla. Jos lihaa syötäisiin suositusten mukainen määrä niin tehotuotantoa ei tarvittaisi.
Itseäni vituttaa se että jotkut määrittelevät mielivaltaisesti että liha/kana/kala ei olisi terveellistä tai että se olisi jopa vahingollista ravintoa. Valmisruokia en osta koskaan.
Kaikki LIIALLINEN on pahasta.Millä tavalla mielivaltaisesti? Siitähän on valtava määrä tutkimustuloksia, että LIIALLINEN punaisen lihan määrä altistaa suolistosairauksille. Kaikkea voi syödä kohtuudella.
Mutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha jota voisi syödä ihan niin paljon kuin haluaa eikä siinä olisi terveyshaittoja. Siirtyisitkö syömään sitä?Kaikki LIIALLINEN on pahasta.
Varmaan kuitenkin tiedät että ympäristö ei ole ainoa syy vaan myös eettisyys näyttelee suurta osaa..
Nahka on osa tuotantoa. Jos nahan kysyntä laskee nostaa se lihan tuotannon hintaa joka taas laskee lihan tuotoa.Nahka on pitkälti lihateollisuuden sivutuote. Niin kauan kuin lihantuotantoa on, on nahan käyttämättä jättäminen enemmän eettisesti arveluttavaa. Vielä arveluttavampaa on sen korvaaminen jälleen uudella öljypohjaisella tuotteella.
Nahka on pitkälti lihateollisuuden sivutuote. Niin kauan kuin lihantuotantoa on, on nahan käyttämättä jättäminen enemmän eettisesti arveluttavaa. Vielä arveluttavampaa on sen korvaaminen jälleen uudella öljypohjaisella tuotteella.
Tämä lähti vegaani penkistä.Suomessa tuotantoeläimet elää kuitenkin pääsääntöisesti hyvän elämän.
Kuvittele, jos ihminen saisi tarvitsemansa ravinnon auringonvalosta, olisitko syömättäMutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha jota voisi syödä ihan niin paljon kuin haluaa eikä siinä olisi terveyshaittoja. Siirtyisitkö syömään sitä?
Synteettinen liha on jo keksitty.Kuvittele, jos ihminen saisi tarvitsemansa ravinnon auringonvalosta, olisitko syömättä
Että tämmöistä keskustelua tällä kertaa.
Ja sitten kyselet; Mutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha.Synteettinen liha on jo keksitty.