Keittiöväline suosittelut, kysymykset ja muu

Sattui tulemaan lämpömittarina tarvetta. No kävin Motonetista hakemassa tuon Meater plus version.
Onhan tämä kyllä melkoisen hyväntuntuinen vehje ihan ensialkuun.
Ulkolämpöä mittaa 275?asteeseen asti ja sisälämpöä 100:aan. Keskustelee bluetoothilla 50 m etäisyydelle asti tuo on oikeestaan siis pelkkä metallitikku, hienossa puukotelossa, joka toimii laturina. Laturi toimii 1:llä AAA parketilla ja on magneettiin tarttuva.
Parasta koko laitteessa on, että se on Made in Taiwan. Laadun tuntu hyppysissä oli kyllä heti käpistellessä tuntuva. Muutenkin tuo lihan ja uunin tarkka lämpötila sopii vielä grilliinkin oikein hyvin, joka ollut ittellä aikaisemmin mielessä.
 
Kaulin ostolistalla. Puisista voisi hyvä ja halpa olla Ikean MAGASIN Kaulin . Entä teräksiset esim. BLACKVAPOR® Rolling Pin Stainless Steel yms? Nykyään myös tarttumattomalla pinnoitteella olevia kaulimia näyttäisi olevan... Suosituksia/käyttökokemuksia?
Aika vaikea nähdä lisäarvoa tarttumattomalle pinnoitteelle, en itse ottaisi mihinkään missä käytetään voimaa. Veitsistäkin ne tuppaa aika äkkiä irtoilemaan eikä niiden pinnoitteiden eksyminen ruoan sekaan hirveästi lisää houkuttelevuutta.

Noista korotinrenkaista voi tietysti olla joillekin joissain käyttötarkoituksissa hyötyä, mutta varmasti ilmankin pärjää, jos niistä pitää maksaa kymppejä lisää. Ylipäätään isompien rahojen laittaminen kaulimeen vähän epäilyttää, ellei käyttö ole jatkuvaa. Itse pärjäsin vuosia pelkällä viinipullolla ja pärjäisin varmaan vieläkin, mutta pienestä mielenhäiriöstä ostin normaalikokoisen rosterisen kaulimen jokin aika sitten, kun halvalla sain (löytyi Lidlin -50% korista muutamalla eurolla). Puinen minikaulin mulla on ollut vähän pidempään pikkukikkailuun ja sitä tulee käytettyä jopa enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Kysymys. Tavallinen valurautaliesi.

Ostin Fiskars Functional Form -kasarin 1.5L, jonka pohjan halkaisija on 12 cm. Keittolevyt ovat kuitenkin 15 cm, pienimmät kaksi. Miksi Fiskars tekee noin onnettoman pieniä kasareita? Eikö tuolle levylle pitäisi olla 14 cm kasari? Ehdin jo ottamaan tuotteen käyttöön, tuntuu että kun laitan riisiveden keittymään kolmosella-nelosella, kiehuminen kestää ikuisuuden. Voinko reklamoida tuotteen Fiskarsille myyjäliikkeelle? Miksi Fiskars tekee noin onnettoman kokoisia kasareita, en vain ymmärrä. Voiko kyseisen kasarin käyttöä jatkaa 12 cm noin 15 cm keittolevyillä? Energiahukkaa tuossa kun ei kiehu millään?
 
Viimeksi muokattu:
Kysymys. Tavallinen valurautaliesi.

Ostin Fiskars Functional Form -kasarin 1.5L, jonka pohjan halkaisija on 12 cm. Keittolevyt ovat kuitenkin 14 cm, pienimmät kaksi. Miksi Fiskars tekee noin onnettoman pieniä kasareita? Eikö tuolle levylle pitäisi olla 14 cm kasari? Ehdin jo ottamaan tuotteen käyttöön, tuntuu että kun laitan riisiveden keittymään kolmosella-nelosella, kiehuminen kestää ikuisuuden. Voinko reklamoida tuotteen Fiskarsille myyjäliikkeelle? Miksi Fiskars tekee noin onnettoman kokoisia kasareita, en vain ymmärrä. Voiko kyseisen kasarin käyttöä jatkaa 12 cm noin 14 cm keittolevyillä?
Nää on taas niitä viestejä, kun ei oo ihan varma trollataanko vai kysytäänkö tosissaan, mutta here goes: totta kai sen käyttöä voi jatkaa. Miksi ihmeessä edes ostit sen, jos se on mielestäsi onnettoman kokoinen? Ja miksi ihmeessä et kiehauta sitä vettä ensin kutosella ja laske sitten tehoa ykköselle? Millä tahansa liedellä kestää ikuisuuden, jos lämmittää vettä kiehuvaksi puoliteholla. Ja riisi kuuluisi ennemminkin hauduttaa kuin kiehuttaa kypsäksi.
 
Fisrkars tekee sen kokoisia mitkä käyvät kaupaksi. Reklamoida voi aina, vaikka jos se olisi käyttäjän mielestä väärän värinen. Voit jatkaa käyttöä.
 
Fisrkars tekee sen kokoisia mitkä käyvät kaupaksi. Reklamoida voi aina, vaikka jos se olisi käyttäjän mielestä väärän värinen. Voit jatkaa käyttöä.
Lähinnä mietin, että Fiskarsilla on varmasti tiedossa, että valurautalieden pienin levy on 15 cm. Niin miksi tekevät 12 cm pohjan kasareita?
Tefal oli ennen 1.5L ja siinä oli muistaakseni 15 cm pohja.

Riisin keitossa olenkin laittanut maksimille, mutta riisi pitää kuitenkin keittää puolilämmöllä, tai muuten kannen alle vettä kiehuu yli. Mutta kokeiluahan tämä on, täytyy löytää paras tapa kiehauttaa vesi riisille.
 
Hakusessa paistokasari 28cm halkaisijalla, tarttumaton pinnoite ja induktiolla hyvin toimiva.
Mikähän mahtaisi olla paras/laadukkain ja pitkäikäisin?
 
Mikä leikkuulauta olis hyvä? Puisia en mielellään ottaisi kun en jaksa käsin pestä, samaan aikaan olis kiva jos veitset pysyisivät terävinä. Kumia?
 
Mikä leikkuulauta olis hyvä? Puisia en mielellään ottaisi kun en jaksa käsin pestä, samaan aikaan olis kiva jos veitset pysyisivät terävinä. Kumia?
Menee kyllä hiukan trollauksen puolelle tällaiset kysymykset. Jos haluat pitää välineesi kunnossa, peset ne ja teroitat ne, mitkä pitää teroittaa. Jos ei huvita, kannattaa ehkä syödä ulkona. Pysyy laudat puhtaana ja veitset terävinä. Ihme, jos noin minimivaivalla menevä viitsii edes kokata.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
254 688
Viestejä
4 429 602
Jäsenet
73 399
Uusin jäsen
Tepukka

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom