Kannabis

erikoisninja

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.09.2018
Viestejä
496
Tämän ilmeisesti voinee ottaa kieltävänä vastauksena.
Jep, meikäläiseltä ei löydy muuta lähdettä. Toisaalta asia ei myöskään kiinnosta itseäni niin paljoa, että sellaista olisin edes yrittänyt etsiä. Ei ole niin sanotusti oma lehmä ojassa. Tarkoituksena oli ainoastaan tuoda ketjuun yksi näkemys lisää "Alkon monopoli on tosi hyvästä" -mielipiteiden vastapainoksi, kyseisen kannabista aikanaan tuottaneen ihmisen näkökulmasta. Jos joku onnistuu edellämainitut väittämät todistamaan vääräksi, niin en pane ollenkaan pahaksi. Voit toki myös ottaa ne silkkana valheena ja jättää kokonaan huomiotta, mikäli se tuntuu mukavammalta.

Edit: kirjoitusasu, on se kumma kuinka tuokin kärsii kun ei nuku asiallisesti
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 425
Eikö se olisi vähän outoa, jos kannabiksen tuottamisella itsensä elättävä ihminen olisi laillistamisen puolella? Tollasiahan ne aina höpisee, kun tarvitsevat moraalista oikeutusta laittomalle kasvatteluilleen ja diilamisilleen. Ihan samoin sitä kieltolain aikaiset viinatrokarit olivat kieltolain yllä pitämisen kannalla.
 

erikoisninja

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.09.2018
Viestejä
496
Eikö se olisi vähän outoa, jos kannabiksen tuottamisella itsensä elättävä ihminen olisi laillistamisen puolella?
Jos elinkeino viedään tekemällä touhusta kannattamatonta, niin olisi varmaan joo. Toisaalta Thaimaassa on laillistaminen onnistuttu hoitamaan niin, että kasvattamisella voi edelleenkin elättää itsensä, olettaen tietysti että laatu on kunnossa. Siellä valtio on kuulemma sitoutunut ostamaan jokaisen puskan asialliseen hintaan, kunhan laatu on kohdallaan. Tällaisessa toiminnassa on (kasvattajien elinkeinon turvaamisen lisäksi) hyvää muun muassa se, ettei tueta rikollisuutta, kuten esim Hollannin mallissa, jossa tuotanto on edelleen rikollisten käsissä.

Edit: kirjoitusasu
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 166
Turun Sanomien paperiversiossa on kyselty Varsinais-Suomen kansanedustajilta suhtautumista mm. tähän kansalaisaloitteeseen. Ainoastaan Li Andersson (vas) ja Vilhelm Junnila (ps) vastasivat kannattavansa aloitetta. Sofia Virta (vihr) ja Saara-Sofia Sirén (kok) hieman empivät vastauksessa, mutta eivät suoraan vastustakaan. Loput sitten ovat kiellon puolella.

Vastustuksen perusteluina ovat mm. huumevapaan Suomen rakentaminen, ajettaisiin autoa pilvipäissään, aiheuttaa osalle käyttäjistä terveyshaittoja, rangaistavuuden tuoma pelote tarvitaan. jne.

2/17 myönteistä edustajaa. Ei näillä kuuhun mennä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Vastustuksen perusteluina ovat mm. huumevapaan Suomen rakentaminen, ajettaisiin autoa pilvipäissään, aiheuttaa osalle käyttäjistä terveyshaittoja, rangaistavuuden tuoma pelote tarvitaan. jne.
Huumevapaata Suomea odotellessa :D

On myös hauskaa miten samat ihmiset on sitä mieltä, ettei se kiinnijääminen oikeasti tuo mitään haittavaikutuksia, mutta rangaistuksen pelko on silti todellinen :D
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Löytyykö THL:n sivuilta vieläkään sitä riippuvuutta aiheuttavien aineiden vertailua minkä THL poisti sieltä "kun sivuja päivitellään" tms?

Kuinkahan pitkään niitä sivuja päivitellään?
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Löytyykö THL:n sivuilta vieläkään sitä riippuvuutta aiheuttavien aineiden vertailua minkä THL poisti sieltä "kun sivuja päivitellään" tms?

Kuinkahan pitkään niitä sivuja päivitellään?
Se korvattiin linkillä alkuperäiseen tutkimukseen josta ne oli poimittu suuremmasta päihdevertailusta selkeään taulukkoon.
 

erikoisninja

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.09.2018
Viestejä
496
Kannabis-Hannua (niin hieno yhdyssana, että lieneekö sukua Bordellikooma-Lamarille?) vihataan IltaPaskassa. Kommentit varsin mielenkiintoista settiä.

Kannabis-Hannulle sakot lääkerikoksesta: Ilmoitti itse poliisille

Spoilereissa koko juttu, siltä varalta että joku ei halua klikkailla IltaPaskan juttuja syystä tai toisesta.

Kannabis-Hannulle sakot lääkerikoksesta: Ilmoitti itse poliisille
Tänään klo 14:00

Hannu Hyvönen tuomittiin sakkoihin. Tuomio ei kuitenkaan tullut vaaditusta huumausainerikoksesta.
Hannu Hyvönen toimi aktiivisesti Talvivaaran kaivosten ympäristötuhojen pysäyttämiseksi. Arkistokuva noilta ajoilta.Hannu Hyvönen toimi aktiivisesti Talvivaaran kaivosten ympäristötuhojen pysäyttämiseksi. Arkistokuva noilta ajoilta.
Hannu Hyvönen toimi aktiivisesti Talvivaaran kaivosten ympäristötuhojen pysäyttämiseksi. Arkistokuva noilta ajoilta. KIMMO RAUATMAA

Iisalmelainen kannabisaktivisti Hannu Hyvönen on saanut Pohjois-Savon käräjäoikeudelta sakot lääkerikoksesta kasvatettuaan kannabista Iisalmessa kesällä 2017.

Hyvönen on aiemmin tullut tunnetuksi muun muassa Talvivaara-aktivistina ja dokumentaristina.

Aluesyyttäjä Reijo Rapo vaati Hyvöselle rangaistusta huumausainerikokseksi.

Tuomiosta käy ilmi, että Hyvönen ilmoitti ennen hampun ulkoviljelyä poliisille käynnistävänsä kannabiksen kasvattamistoiminnan lääketeollisuuden käyttöön siten, että hän tuottaa jalostamiaan hampunsiemeniä edelleen lääkehampun kasvatukseen.

Rapo väitti syytteessä, että Hyvösellä ei ollut moiseen tosiasiallisia taloudellisia mahdollisuuksia.

Rapon mukaan Hyvönen on tosiasiassa hamppuaktivisti, jonka perimmäisenä tarkoituksena on laillistaa marihuanan päihdekäyttö.

Hyvönen on aiemmin saanut tuomion huumausainerikoksesta poltettuaan marihuanaa lääkinnällisessä tarkoituksessa tupakan seassa.

200 kasvia

Teonkuvauksen mukaan Hyvönen viljeli noin 200 Cannabis sativa -kasvia Iisalmessa.

Takavarikoiduista kasveista korkeimmat olivat jo yli puolitoistametrisiä.

Syytteiden mukaan kasveista oli saatavilla noin 2 000 grammaa kukintoa ja ylälehtiä, joiden tetrahydrokannabinoli eli THC-pitoisuus oli 1–3 prosenttia.

Syyttäjän mukaan Hyvösen kasvi oli THC/CBD-suhdeluvun perusteella huumehamppu.

Poliisi takavarikoi kuivumassa olleita hampunlehtiä saunasta. Hyvönen väitti niiden olleen mätiä kukintoja ja uroskasveja, jotka piti poistaa.

Syyttäjän toissijainen rangaistusvaatimus oli lääkerikos.

Kiisti rikkoneensa lakia

Hyvönen kiisti ensi- ja toissijaiset syytteet ja syyttäjän muut vaatimukset.

Vastauksessaan hän totesi, että huumausainerikoksen osalta syyttäjä ei esittänyt todisteita siitä, että hamppua olisi kasvatettu huumausaineeksi.

Hyvönen kertoi tehneensä jo vuosia menestyksellisesti hampun lajikejalostusta, jossa on painotettu esimerkiksi kasvukauden nopeutta, homeensietokykykä, terpeenipitoisuuksia ja tuoksuja, kukinnon rakennetta ja hartsin määrää, joihin ei Hyvösen mukaan tarvita syyttäjän väittämiä laboratoriomittauksia, joiden aika on myöhemmin.

Hyvönen kertoi rekisteröineensä kaksi kannabisyhtiötä: Hamppusampo Oy:n ja Pohjoinen Aurinko Oy:n. Kyseessä ovat tutkimus- ja kehittämisyhtiö sekä siemenpankki ja kasvinjalostusyhtiö.

Oikeudessa Hyvönen halusi esitellä videotodisteen, jolla hän esittelee Northern Dream -lajikkeen kehitysprojektia. Rapo oli keskeyttänyt videon esittämisen aiemmilla käräjillä.

Hyvösen mukaan väite siitä, että Hyvönen olisi päihdehamppua edistävä aktivisti, ei ole totta.

Hyvösen mukaan syyttäjän todistelu perustuu mielikuvitukseen.

Hyvönen kiisti lääkerikoksen sillä perustein, että hampun kasvattaminen ei voi olla lääkerikos.

Tuomio tuli lääkerikoksesta

Oikeus päätyi sille kannalle, että Hyvönen oli menetellyt syyttäjän toissijaisessa rangaistusvaatimuksessa selostetulla tavalla ja syyllistynyt näin lääkerikokseen.

Hyvöselle määrättiin rangaistukseksi 60 päiväsakkoa. Summaksi kertyi 360 euroa. Hänet määrättiin suorittamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksu.

Hyvönen on kertonut kannabiksen kasvatuksesta julkisuudessa useita kertoja.

Aiemmin Savon Sanomissa hän kuvaili itseään taistelijaksi, joka on valmis kamppailemaan auktoriteetteja vastaan. Hyvönen uskoo, että hamppu tulee vapautumaan Suomessakin, ja sille on monenlaista käyttöä tulevaisuudessa.

– Maailmalla on menossa aalto, jossa kehitetään hamppua. On kyse sitten kosmetiikasta, lääkkeistä, ravinnosta, lisäravinteista tai uuselintarvikkeista, hän sanoo lehdessä.

Aleksanteri Pikkarainen
aleksanteri.pikkarainen@iltalehti.fi
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 174
Tämä oli hyvä, nauru raikui. :D Kyllä se on totta, että heti aletaan vastustamaan jotain, josta ei itse tiedä juuri mitään vaan turvaudutaan siihen entisajan kouluissa saatuihin propagandatietoihin.

Keskustakin on tiukkana vaikka itse puheenjohtaja kapsahti katajaisiin puheisiin, että rangaistavuudesta ei luovuteta mutta pitää mahdollistaa hoitoonpääsy, että ei rangaista? Mitvit?
 
Liittynyt
16.02.2017
Viestejä
76
Onkohan hoitoon pääsy sitä, että pääsee AA-klinikan asiakkaaksi. Näet kerran viikossa "sossu tätiä" jolle kerrot kaman vetämisestä ja miten kaikki alkoi ja sit sanoo, että haluaa lopettaa kaman vetämisen.. Sitten käy kusitesteissä puolivuotta minimissään tai ehkä koko hoidon ajan.

Kukaanhan ei voi pakottaa hoitoon niin tuommoinen pössytelijä varmasti vetää savut jossain välissä ja sit saa jännittää näkyykö kusitestissä. Pössyttelijä on kusessa kun pilvi ei lähde kropasta pois niin kuin kovat huumaavat aineet, mitkä näkyy korkeintaan 3 päivää kun ne poistuu elimistössä. Sitten näet kerran kk A-klinikan lekuria joka on nähnyt sitten kaikki mahdolliset tyypit ja selitykset. Yrität siltä ruinata pillereitä masennukseen tai edes kevyitä rauhoittavia. Niitä saa yhden per päivä ja miten semmoisella pystyy tulemaan toimeen ?

-ei mitenkään. Luultavasti sieltä mistä sait pilvenkin niin sitä kautta sitten pillereitä kun ei niitä etsitä sun kusitestissä ja eivät "ilmeisesti edes näkyisi" -kunhan menee sinne kusi testiin selvin päin.

Tiesittekö muuten sitä, kun kusette siinä sossu tädin edessä, että ujo pissa ei välttämättä tule sieltä. Ja kun ollaan A-klinikan kanssa tekemisissä niin et voi edes juoda bisseä sitä ennen kuin menet kusitestiin, koska laittavat sulle pillin suuhun vaikka alkoholi ei ollutkaan sun ongelma.

Hoitoon pääseminen on helppoa, ainoa vaan mitä se pössyttelijä siellä oikein edes tekee.. kun hoito konkreettisesti on just sitä mitä tuossa ylempänä kirjoitin.

Multa takavarikoitiin kerran 15 g lehteä sain syyttämättä jättämis päätöksen. Meni tovi niin piti mennä uudestaan kyttikselle. Siellä poliisi setä sano, tästä mun tapauksesta, että laittavat mut A-klinikalle kusitesteihin puoleksi vuodeksi, jos en toimita niitä testejä 6kk päästä kyttikselle niin ottavat kortin pois.

No meinasin, ettei pilven poltto ole ongelma, että käy hoitamassa asiat alta pois. Niin täti moonika sano mulle ettei hyväksy sitä, että tulee kännissä antamaan kusitestiä.

No meni hermot ja pistin paperit hallinto oikeuteen, että koska olin saanut syyttämättä jättämis päätöksen niin mua ei voida pistään mihinkään kusitestiin ja muuten semmoinen asia, että omalla kohdallani en tunnustanut pilven käyttöä missään vaiheessa. Niin voitin sen takia, ja syyttämättä jättämis päätökseen myös vetosin.

Nythän tuohon ajokortti asiaa on tullut muutos, vanha pilvi, minkä oli polttanut 2 päivää sitten ei vaikuta enään ajo kykyyn. Ja jos käry käy pilvestä niin eivät enään vie ajokorttia pois.

Yleisesti vaikka olis just tumpannut sätkän ja kytät ottaa kiinni, ei koskaan kannata tunnustaa pilven polttoa vaikka olisi taskut täynnä ko. kamaa =)

Myöskään jos taskun pohjalla on muutama hassu gramma niin kotietsintää ei saa suorittaa enään sen takia. Ajat on muuttunut tässä vuoden aikana paljon.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 174
Joo, se on sitä itsekriminointia: Mitä laki sanoo itsekriminointisuojasta? - Minilex

Eli pidä turpasi kiinni niin pitkään, niin ei ne pamppusedät mahda asialle mitään ja jos menet möläyttämään vahingossa itseäsi koskevaa asiaa, elämäsi vaikeutui juuri kertaheitolla. Muutenkin kännykässä en pidä lainkaan kasvontunnistuksista enkä sormenjäljistä, sillä on ollut pakkokeinoja, jolla on saatu laite auki pakkokeinolla. Mieluummin se salausnumero omassa päässä kuin sormessa tai pärstässä.
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Nythän tuohon ajokortti asiaa on tullut muutos, vanha pilvi, minkä oli polttanut 2 päivää sitten ei vaikuta enään ajo kykyyn. Ja jos käry käy pilvestä niin eivät enään vie ajokorttia pois.
Kortinhan ne vie vaikka et olisi ajanutkaan autolla, pelkästään kasvattanut kasvia.
EU direktiivi määrää noin. Ei tarvitse edes omistaa autoa, pelkkä epäilys mahdollisesta päihtyneenä ajosta riittää kortin viemiseen.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 174
Kortinhan ne vie vaikka et olisi ajanutkaan autolla, pelkästään kasvattanut kasvia.
EU direktiivi määrää noin. Ei tarvitse edes omistaa autoa, pelkkä epäilys mahdollisesta päihtyneenä ajosta riittää kortin viemiseen.
Niidenhän pitää todistaa, että on päihtyneenä jostakin aineesta ja todistetusti? Ei se epäillys riitä epäämään enää, kun korkein oikeus totesi jokin aika sitten, että elimistössä oli hajoamistuotteita, jossa ei ollut mitään päihdyttävää ainetta. Alkoholistakin voitaisiin löytää pidemmänkin ajan päästä merkkejä mutta itse päihdyttävästä tilasta ei ole merkkejä.

Olisi aika hullua, jos työelämään työnnettäisiin lisää ankaruutta, että jopa alkoholistakin saisi potkut, jos siitä jäisi jotain läträämisestä merkkejä viikko sitten bileistä yms. ja sen päälle vielä H-merkintä vaikeuttamaan elämää? Alkoholikin on huume kuten myös tupakkakin.
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Niidenhän pitää todistaa, että on päihtyneenä jostakin aineesta ja todistetusti? Ei se epäillys riitä epäämään enää, kun korkein oikeus totesi jokin aika sitten, että elimistössä oli hajoamistuotteita, jossa ei ollut mitään päihdyttävää ainetta. Alkoholistakin voitaisiin löytää pidemmänkin ajan päästä merkkejä mutta itse päihdyttävästä tilasta ei ole merkkejä.
Ei kyse olekaan päihtyneenä olosta tuossa asiassa. Pitää vetää ne lääkäritestit onnistuneesti seuranta ajalla läpi ennenkuin kortin saa takas.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 174
Miksi pitää vetää lääkäritestit väkisin, kun voi lukea oikeuden päätöksestä, että jätetään nämä testit tekemättä, kun niillä ei ole merkitystä elimistön hajoamistuotteiden vuoksi? Rahako vetää kiinnostavuutta, että pitää kuitenkin tehdä vaikka ei pidä? En ymmärrä tätä?
 
Liittynyt
16.02.2017
Viestejä
76
Rasteri olet nyt väärässä. Vielä joku kk takaperin asiat menivät suunnilleen sillein kun tuossa ylempänä sanoit.

Mutta silloinkaan poliisi ei viennyt korttia pois, vaan sen sai pitää koko ajan. Mutta todistus taakka oli silloin aikaisemmin siltä kenellä sitä kukkaa nyt sattui olemaan.

Ja puolivuotta testeissä ja kun paperit vei poliisi asemalle niin silloin sai pitää kortin.

Jos tuon kusi silloin menneisyydessä niin silloin kortti lähti pois.
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Rasteri olet nyt väärässä. Vielä joku kk takaperin asiat menivät suunnilleen sillein kun tuossa ylempänä sanoit.

Mutta silloinkaan poliisi ei viennyt korttia pois, vaan sen sai pitää koko ajan. Mutta todistus taakka oli silloin aikaisemmin siltä kenellä sitä kukkaa nyt sattui olemaan.

Ja puolivuotta testeissä ja kun paperit vei poliisi asemalle niin silloin sai pitää kortin.

Jos tuon kusi silloin menneisyydessä niin silloin kortti lähti pois.
Joo, voi olla vanhaa tieto tuo mun oma. Noin se oli ainakin aiemmin. Sinänsä tosi typerää, jos kasvattaa ja jää kiinni, niin ajo-oikeus viedään, korttiahan ei fyysisesti viety.
Kuka kasvattelija jaksaa olla puolivuotta polttelematta kortintakia, ainakaan jos ei varsinaisesti tarvitse sitä.

Hyvä jos on muuttunut.
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Höpö höpö, tämän suhteen ei ole tullut mitään lakimuutoksia.
Onneksi ovat tapauskohtaisia kuitenkin. Joissain kaupungeissa on tosi ymmärtäväisiä poliiseja, jotka ei pienistä niin välitä.
Kotietsinnässä eivät ole ihan kaikkea vieneet kun on pyytänyt jättää vähän et pärjää tai sitten eivät ole nostaneet meteliä, jos on autossa joku pössytellyt juuri. Kun taas sit toisaalla maksimi sakot heti käteen.
 
Liittynyt
16.02.2017
Viestejä
76
Höpö höpö, tämän suhteen ei ole tullut mitään lakimuutoksia.
Kotietsinnästä päättänyt ylikomisario A on todennut selvityksessään seuraavaa.

”Vanhempi konstaapeli [B:n nimi] soitti minulle puhelimella kyseisenä iltapäivänä ja kertoi junasta kiinniotetusta miehestä, jota oli syytä epäillä huumausaineen käyttörikoksesta. Miehen hallusta oli löytynyt huumausaineita (kannabis).Kotietsinnästä päättänyt ylikomisario A on todennut selvityksessään seuraavaa.

”Vanhempi konstaapeli [B:n nimi] soitti minulle puhelimella kyseisenä iltapäivänä ja kertoi junasta kiinniotetusta miehestä, jota oli syytä epäillä huumausaineen käyttörikoksesta. Miehen hallusta oli löytynyt huumausaineita (kannabis).

Jos arvioin omaa toimintaani näin jälkikäteen:

Pelkkä 2g löydös kannabis sativaa turvallisuustarkastuksen yhteydessä ilman kokonaisarviota olisi ollut suhteellisuusperiaatteen vastainen toimi.

Poliisi väitti että kaveri on täysin sekaisin ja kävelee junassa letherman linkku veitsi auki.
Sen takia poliisi oli puuttunut hänen tekemisiin.

Poliisi itse toteaa, että 2 g kannabista ei ole riittävä syy tehdä kotietsintään.

Tästä voidaan vääntää loputtomasti, ja tuosta on tehty eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelu ja tuosta on korkeimman oikeuden päätös myös, mikä on hankala lukuinen, mutta siinä viitataan joihinkin euroopan ihmisoikeus sopimuksiin ja ennakko päätöksiin.

Jos valittaja/ kantaja olisi oikeus oppinut ja tiennyt noiden ennakko päätöksien taustat paremmin niin myös korkeinoikeus olisi tullut siihen tulokseen, että juuri tässä tapauksessa poliisi toimi väärin.

Kotirauhan rikkominen poliisi tehtävissä ja vähimmän haitan periaatteen mukaan, ei ole yksi selitteistä, että tehdään kotietsintä jostakin vähäisestä RIKOKSESTA johtuen.


https://www.oikeusasiamies.fi/r/fi/ratkaisut/-/eoar/3215/2018

Eli loppuksi voidaan sanoa, ei saa pitää kahta gemmiä taskussa, koska se voi johtaa kotietsintään, mutta on myös hyvä mahdollisuus, että kotietsintä jää tekemättä.
 

ttm

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 272
Jos arvioin omaa toimintaani näin jälkikäteen:

Pelkkä 2g löydös kannabis sativaa turvallisuustarkastuksen yhteydessä ilman kokonaisarviota olisi ollut suhteellisuusperiaatteen vastainen toimi.
Joo, onhan noita yksittäisten henkilöiden arvioita, kuten on ollut ministeriöiden ohjeistuksia että hajun perusteella ei kotietsintöjä tehtäisi. Se on kuitenkin eri asia, kuin että niitä ei saisi tehdä, että niitä ei pitäisi tehdä, tai että niitä ei tehtäisi.

Eli loppuksi voidaan sanoa, ei saa pitää kahta gemmiä taskussa, koska se voi johtaa kotietsintään, mutta on myös hyvä mahdollisuus, että kotietsintä jää tekemättä.
Tuskin "hyväksi" voi tuota mahdollisuutta kutsua edes sanan leväperäisellä käytöllä. Ylipäätään mahdollisuutenakaan tuota tuskin on olemassa muualla kuin pääkaupunkiseudulla.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
En tiedä mitenkä tuo nykyään menee, mutta varmaan katsovat enemmän sormien läpi kuin ennen.

Oma kokemus on vuodelta 2010, josta olen ehkä tähänkin ketjuun kirjoittanut.

Poliisi teki siis tikkaritestin kun olin kotiin ajamassa autolla ja sillä perusteella kotietsintä. Itse kotietsintä oli asiallinen kaikinpuolin, näytin poliisille kasvit jotka kasvoi ja he sitten muita kaappeja availivat ja toki ottivat kasvit ja valot mukaansa. Siemenet jättivät ja ilmeisesti eivät yhtä kaappia eivät edes avanneet, jossa oli poltteluvehkeitä sekä hieman kukkaa. Kaikki ne jäi kotiin.
Olin jo maani myynyt ja pyysin voinko soittaa pomolle, että en tule huomenna töihin, koska odotin putkayötä.
Vaan eipä mitään, kotiin sain jäädä ja kävin heidän lähdettyä vitutussavuilla. Aamulla töihin normisti.

Kuulusteluissa myönsin, että poltan joskus kannabista, mutta edelliskerrasta on 3-4 viikkoa. Eivät vieneet korttia enkä joutunut käymään yhtäkään kertaa kusemassa purkkiin.
720 € tuli sakkoa oikeuden päätöksellä. Päätös tuli tietysti kun olin intissä ja maksukyky aika heikko :facepalm: En viittinyt hakea muutosta päiväsakkojen määrään, ettei intti olisi vahingossakaan vaikeutunut.

Mutta näin vuonna 2010 Pirkanmaalla. Olin ja olen vieläkin ihan tyytyväinen, koska tiedän, että asiat olisi voinut mennä huomattavasti vittumaisemmaksikin.

Mainittakoon vielä, että en siis ollut päihtynyt ajaessani, viikko takaperin olin kyllä polttanut ja senkin sanoin pysäyttäneille poliiseille.

Ps. Tikkari näytti heikkoa raitaa kannabikselle ja todella heikkoa amfetamiinille! Sanoin poliisille, että en ole ikinä edes nähnyt amfetamiinia, niin kuin en ollutkaan.

Pps. Olen kuullut myös kaverilta, että poliisi ei olisi puuttunut hänen pieneen hallussapitoon, vuosi ehkä 2005-2008, vaan heittänyt kukat vessanpönttöön ja antanut puolimustalaisen tyypin jatkaa matkaansa ilman toimenpiteitä. Hyvä tuuri sanoisin, kun ottaa ajan huomioon!
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 174
Hyvä niin, että ei enää herkästi oteta käyttäjää ihon alle. Toisin on muualla maassamme, niin niiden päätöksistä emme tiedä yhtään varmaksi. Dekriminalisointi on hyvä keino yhtenäistää, että ei rangaistaisi liiaksi vaan katsotaan esimerkiksi se, että onko sillä varastossa jotain roimasti enemmän huumausaineita, jotka varmasti päätyvät myytäviksi. Näin karkeasti ajatellen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Tuli tänään taas kauppareissulla todistettua kieltolain toimivuutta mennessä ja tullessa. Kaupalla oli joukko teinejä ylähuulet pinkeenä ettania ja kotiovella naapuri oli hajusta päätellen poltellut jointin kaverinsa kanssa.
Voisi tuon nuuskan kyllä laillistaa samaan syssyyn, kun sitä vedetään ainakin täällä länsirannikolla aivan helvetisti. Saatais siitäkin verot pois ja ehkä alaikäisten käyttö vaikeutuis jonkun verran.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 360
Köysi kiristyy.

Valtavan Silkkitie-operaation opetus: Sen minkä nettiin laittaa, sitä ei saa sieltä enää pois – Silkkitien miehistö alkaa olla selvillä, mutta jättikö Kapteeni laivan rottien tapaan?

Valtavan Silkkitie-operaation opetus: Sen minkä nettiin laittaa, sitä ei saa sieltä enää pois – Silkkitien miehistö alkaa olla selvillä, mutta jättikö Kapteeni laivan rottien tapaan?
upload_2019-12-6_11-19-33.gif
0:51

MTV

Uutiset

Katso videolta muun muassa kartta siitä, missä kaikkialla tunnistetut Silkkitiellä asioineet asuvat. Videolla kerrotaan myös tarkemmin siitä, mitä kaikkea sivustolla myytiin ja mistä hinnasta.


Viranomaisten ennennäkemättömän suuri yhteisperaatio, Silkkitie-tutkinta, muistuttaa nettikäyttäjiä rosvoista rehteihin verkkoturvallisuuden perussäännöistä. Tuhannet huumeita ostaneet saavat lähiaikoina yhteydenoton paikalliselta poliisilaitokselta luotettuaan väärään tahoon, arvioi MTV Uutisten toimittaja Ville Eklund.

Tulli tiedotti keskiviikkona, että verkkohuumekauppa Silkkitien takavarikoidun palvelimen avulla on selvitetty tähän mennessä 7500 kauppapaikalla asioineen henkilön tiedot. Ja lisää nimiä on tulossa.

Samalla kerrottiin, että tuhannet rikosepäilyt on otettu tutkintaan ja sivuston tiedoista selvinneet myyjät ja ostajat laitetaan edesvastuuseen teoistaan.

Mainos


Tutkinta on poikkeuksellinen Suomen mittakaavassa, ja kansainvälisestikin kyseessä on valtava tapaus.

Lue myös: Tuhansia uusia rikosepäilyjä ympäri Suomea: Silkkitie avasi viranomaisille valtavan näkymän huumekauppaan – pimeän verkon anonymiteetti murrettiin
Valtava tietomassa painaisi paperilla tonneja
Palvelimelta saatu tietomassa on erittäin suuri. Pienellä präntätyksi tekstiksi muutettuna se tarkoittaisi yli miljoonaa kaksipuoleista A4-arkkia. Painoa paperikasalla olisi lähemmäs kuusi tonnia.

Tietokanta sisältää muun muassa tiedot tapahtuneista kaupoista ja 160 000 kauppapaikalla osapuolten toisilleen lähettämää viestiä.

Näistä tiedoista on löydetty puoli miljoonaa todennettua kauppatapahtumaa, jotka on tehnyt noin 46 000 aktiivista ostajaa.

Myyjiäkin oli paljon, ja heistä yli 100 on käynyt kauppaa yli 100 000 euron arvosta. Kauppaa on käyty yhteensä 50 miljoonalla eurolla, joista 42 miljoonaa euroa koskee huumekauppaa.

Nettiin jää jälki, jota voi seurata pitkään
Viranomaiset haluavat nyt antaa selkeän viestin nettirötöksiä tekeville: Netissä tehtävät rikokset eivät ole mahdottomia selvittää, ja viranomainen voi seurata jälkiä rosvon kannalta pahimmillaan vuosien taa. Verkkopalveluiden luvattu anonymiteetti voi olla täysin näennäistä.

Mainos


Netissä käytävällä rikollisuudella on pitkät jäljet, sillä Silkkitiekin on operoinut vuodesta 2013 lähtien. Kauppapaikalla laittomia ostoksia tekevä henkilö ottaa aina riskin siitä, että ostotapahtumassa tiedot tallentuvat tietokannaksi, joka viranomaisten haltuun päättyessä voi johdattaa rikoksentekijän jäljille.

Myyjille annetut osoitetiedot, virtuaalivaluutta bitcoinien käyttöön ja hankintaan liittyvät datat ja muut tunnistetiedot auttavat virkavallan rikosten jäljille.

Kun nuhteettomien kansalaisten on syytä pohtia käyttämiensä laillisten palveluiden hakkerointia ja tietojen päätymistä rikollisille, on rikoksia verkon välityksellä tehtävän pelko päinvastainen.

Tässä pätee siis vanha nettipoliisien viisaus: sitä minkä verkkoon laittaa, ei välttämättä koskaan saa sieltä pois. Nettipalveluiden, erityisesti rikollisten sellaisten, käyttäjällä on vähäiset ellei olemattomat mahdollisuudet varmistaa tietojensa tallentamiseen ja salaamiseen liittyviä yksityiskohtia.

Jos salatussa verkossa käytävään huumekauppaan liittyi ilmiön alkuaikoina ivaa poliisien toimintamahdollisuuksia kohtaan, niin parhaiten nauraa viimeisenä naurava.

Vanhentunutta rikostakaan ei heti unohdeta
Paljastuneet rikokset on nyt jaettu eri viranomaisille, ja toimintaa koordinoi historiallisen suuri 22 syyttäjän ryhmä. Vaikka tutkinnassa on vakaviakin huumerikoksia, koskee 95 prosenttia epäillyistä rikoksista ostotoimia. Oletettavaa on, että valtaosa näistäkin koskee huumausaineen käyttörikosta.

Poliisi on kertonut, että se selvittää vakavampia huumausainerikoksia kiinni jääneiden käyttäjien avulla. Nyt kuvio on kääntynyt päinvastaiseksi, ja vakavien huumerikosten tutkinnassa ohessa paljastuneet käyttäjät joutuvat viranomaisten tähtäimeen. Viranomaisten mukaan selvitetyistä henkilöistä arviolta puolella ei ole aiempaa rikostaustaa.

Vaikka huumausaineen käyttörikos vanheneekin kahdessa vuodessa, tietävät vuodesta 2013 toimineen Silkkitien paljastukset ikäviä hetkiä lukuisille isompiin ja pienempiin rikoksiin sen välityksellä syyllistyneille.

Mainos


Ja vaikka rikos olisi vanhentunut, ei se viranomaiselta aivan heti unohdu: tieto Silkkitie-yhteydestä jää poliisin rekisteriin vuosiksi.

Katso videolta poliisin tiedotustilaisuus Silkkitie-tutkinnan tuloksista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

upload_2019-12-6_11-19-33.gif
53:19

MTV

Uutiset


Kuinka moni menee tunnustamaan poliisille?
Viranomaiset toivovat tiedotustilaisuudessaan Silkkitiellä asioivia henkilöitä tulemaan itse lähimmälle poliisiasemalle selvittämään asiansa. Kysymys onkin, kuinka moni haluaa päästä jännityksestä ja mennä suoraan tunnustamaan tekonsa.

Selvää on, etteivät kaikki Silkkitiellä tehdyt rikokset ole selvinneet. Aineita on tilattu postin lisäksi myös maastokätköihin, ja tiedossa on useampia tapauksia, joissa aineet on tilattu toisten henkilöiden nimissä esimerkiksi syrjässä sijaitsevaan postilaatikkoon.

Suomessa verkkohuumekauppa on siirtynyt kasvavissa määrin markkinapaikoista salatussa verkossa julkaistuihin myynti-ilmoituksiin, joissa viestintä hoidetaan erillisellä viestintäsovelluksella ja itse kaupat tehdään kasvokkain julkisella paikalla.

Yli 78-vuotiaita ostajia enemmän kuin alaikäisiä
Tutkinnassa paljastuneet tiedot paljastavat myös hieman yllättäviä yksityiskohtia verkon huumekaupasta.

Mainos


Mediaväitteistä ja anekdooteista huolimatta huolimatta alaikäisten osuus ostajista vaikuttaa olevan huomattavan pieni. Nuorin tunnistetuista ostajista on 15-vuotias, mutta epäillyistä vain 0,04 prosenttia oli alaikäisiä. Näitä enemmän on esimerkiksi yli 78-vuotiaita, joita oli ostajista 0,12 prosenttia.

Suurin osa tunnistetuista henkilöistä oli 23–32-vuotiaita. Nuoret aikuiset ovat muutenkin ihmisryhmä, jossa huumausaineiden käyttö on yleisintä. Viranomaisten mukaan ostajia on kaikilta yhteiskunnan puolilta.

Lue myös: Analyysi: Onko nettikauppa huumeiden Uber?
Mutta milloin oikeuteen päätyy "Kapteeni"?
Kauppapaikkaa ylläpitänyt palvelin löytyi maaliskuun alussa Ranskasta, josta sille oli ilmeisesti vuokrattu palvelintilaa. Tullin mukaan palvelin oli vuosien saatossa vaihtanut paikkaa jo pariinkin kertaan.

Vaikka viranomaisille riittää töitä paljastuneiden rikosepäilyjen selvittämisessä, on yksi iso kysymys vielä pimennossa: kuka on Silkkitie-kauppapaikkaa ylläpitänyt "Kapteeni"?

Poliisin tietojen mukaan palvelun ylläpitäjä ei itse käynyt sivustolla huumekauppaa, mutta keräsi kaupoista noin 5 prosentin provisiota. Kauppapaikan volyymin huomioon ottaen tämä tarkoittaa huomattavia tuloja. Jos kauppaa on käyty yhteensä 50 miljoonalla eurolla, on viisi prosenttia siitä 2,5 miljoonaa euroa.

Tulli ei tiedotustilaisuudessa kommentoinut, millaista henkilöä kauppapaikan ylläpidosta epäillään tai onko häntä saatu kiinni.

Silkkitien miehistö alkaa olla selvillä, mutta jättikö Kapteeni laivan rottien tapaan?
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
1 690
"Yli 78-vuotiaita ostajia enemmän kuin alaikäisiä" on hyvä huomio, ei huumekaupan laittomuutta voida perustella "koska lapset" argumentilla.

Mielenkiinnolla odotan poliisin paljastuksia niistä henkilöistä jotka ovat mukana politiikassa/mediassa, ei kaikki tuolta ostajat ole "katuojassa heroiinipiikki suonessa makaajia koska kannabis".
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
On kyllä mielenkiintoinen tämä silkkitie case! Mitä sielä on myyjä oikein miettinyt kun säilyttänyt viestejä ja osoitteita? Tuohan lienee viimeinen asia mitä tuossa tilanteessa tehdään.

Mitä olen sivusta katsonut sivuston käyttöä, niin sielähän pystyi viestittelemään, mutta viestit poistuivat X päivän päästä.
Jäikö nämä viestit sitten kuitenkin talteen jonnekkin sivulle, myyjälle itselleen, vai mitä kautta poliisi nyt on osoitteita löytänyt, hmm :think:
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 880
On kyllä mielenkiintoinen tämä silkkitie case! Mitä sielä on myyjä oikein miettinyt kun säilyttänyt viestejä ja osoitteita? Tuohan lienee viimeinen asia mitä tuossa tilanteessa tehdään.

Mitä olen sivusta katsonut sivuston käyttöä, niin sielähän pystyi viestittelemään, mutta viestit poistuivat X päivän päästä.
Jäikö nämä viestit sitten kuitenkin talteen jonnekkin sivulle, myyjälle itselleen, vai mitä kautta poliisi nyt on osoitteita löytänyt, hmm :think:
Ehkä noi 160k viestiä olivat ne, mitkä eivät ehtineet vielä poistumaan? Jos siellä olisi ollut tietokanta koko toiminnan ajalta, niin olisihan niitä pitänyt olla paljon enemmän?
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 360
Hittoko joku Persut antais kannabis lailliseksi lupauksen, jos pääsevät hallitukseen, niin varmaan 5% vois lyödä lisää kannatus prosentteihin. Se olis älytön rahasampo suomelle, kun kaikista pohjoismaista alkais pyhiinvaellus reissuja tulee suomeen kannabiksen perässä. Kyllä niillä muutaman höyrypään sairaalakulut maksettais. Näkeehän sen Kanadan ja Coloradon kuinka niille on käynyt, rahaa tulee kuin roskaa.

Nyt +7500 suomalaista saa olla kusisukassa huumevainojen kohteena. Monet varmasti korkeissa työtehtävissä ja työura pelissä jos jäävät kiinni ostoista. Lehdistö verenmaku suussa odottaa saalistaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
Hittoko joku Persut antais kannabis lailliseksi lupauksen, jos pääsevät hallitukseen, niin varmaan 5% vois lyödä lisää kannatus prosentteihin. Se olis älytön rahasampo suomelle, kun kaikista pohjoismaista alkais pyhiinvaellus reissuja tulee suomeen kannabiksen perässä. Kyllä niillä muutaman höyrypään sairaalakulut maksettais. Näkeehän sen Kanadan ja Coloradon kuinka niille on käynyt, rahaa tulee kuin roskaa.

Nyt +7500 suomalaista saa olla kusisukassa huumevainojen kohteena. Monet varmasti korkeissa työtehtävissä ja työura pelissä jos jäävät kiinni ostoista. Lehdistö verenmaku suussa odottaa saalistaan.
Kyllä vähän luulen, että se veisi vähintään sen 5 % kannatuksesta. Äänestäjät ei välttämättä tykkäisi, ainakin näin mutulla.

Vasemmistopuolueista kukaan ei sen takia persuja alkaisi äänestämään, ja sielähän taitaa olla tällä hetkellä vankin kannatus asian suhteen.
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Hittoko joku Persut antais kannabis lailliseksi lupauksen, jos pääsevät hallitukseen, niin varmaan 5% vois lyödä lisää kannatus prosentteihin.
Melekoosta, jos tuollaisen lupauksen antaisi. Jo päätin etten enää äänestä, mutta ehkä äänestäisinkin.

^Vasemmistolta se homma varmasti etenee. Ne on vahvoilla.
 

skiip

올드보이
Liittynyt
05.02.2019
Viestejä
234
Taitaapa Persut olla vihoviimeinen puolue joka kannabista yhtään vapauttaisi. "Koska huumeet on pahasta". Korkeintaan rangaistavuutta lisäisivät.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
"Yli 78-vuotiaita ostajia enemmän kuin alaikäisiä"

Heh, oon enemmän yllättyny siitä, että ton ikäset on osannu hakeutua tonne, kuin se että ton ikäset käyttää huumeita :lol:

Mutta mielenkiintoinen keissi.

Kuinkahan moni työssäkäyvä ihminen päätyy työttömäksi tämän tapauksen johdosta?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
Taitaapa Persut olla vihoviimeinen puolue joka kannabista yhtään vapauttaisi. "Koska huumeet on pahasta". Korkeintaan rangaistavuutta lisäisivät.
Sanotaanko, että toiseksiviimeinen. Kristilliset ovat varmaan se viimeinen porukka, heillä ei kyllä paljon painoarvoa ole asian suhteen :D
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Sanotaanko, että toiseksiviimeinen. Kristilliset ovat varmaan se viimeinen porukka, heillä ei kyllä paljon painoarvoa ole asian suhteen :D
Luulevatko kristillisdemokraatit tietävän Jahvea paremmin, vaikka tämä loi kaikki vihreät kasvit ihmisen käytettäviksi? :confused:
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 509
Valitseeko porukka puolueensa vaaleissa sen mukaan, mistä löytyy eniten kannatusta kannabiksen laillistamiselle? o_O
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Valitseeko porukka puolueensa vaaleissa sen mukaan, mistä löytyy eniten kannatusta kannabiksen laillistamiselle? o_O
Vähän myöhässä, mutta pidän tätä ihan yhtä pätevänä syynä kuin vaikka maahanmuuttoa tai pakkoruotsia. Se on nyt varmaan jokaisesta itsestä kiinni mitä painottaa valinnassa.
Tuskin sitä kukaan silti ihan yhden asian takia puoluetta valitsee...

Asiaan, ollaan me ilmeisesti tuon lääkekannabiksenkin kanssa aivan helvetin jälkjessä todellisuutta:

Jos mulla olis joku MS, niin ostaisin ihan katukaupasta tai kasvattaisin itse. Aivan helvetin kovaa ryöstöhintaa tuollainen :rage:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
Vähän myöhässä, mutta pidän tätä ihan yhtä pätevänä syynä kuin vaikka maahanmuuttoa tai pakkoruotsia. Se on nyt varmaan jokaisesta itsestä kiinni mitä painottaa valinnassa.
Tuskin sitä kukaan silti ihan yhden asian takia puoluetta valitsee...

Asiaan, ollaan me ilmeisesti tuon lääkekannabiksenkin kanssa aivan helvetin jälkjessä todellisuutta:

Jos mulla olis joku MS, niin ostaisin ihan katukaupasta tai kasvattaisin itse. Aivan helvetin kovaa ryöstöhintaa tuollainen :rage:
~15€/g, kyllähän tuon katukaupasta toki halvemmalla saa jos jonkun 100g kerralla ostaa tai on muuten hyvät suhteet.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
~15€/g, kyllähän tuon katukaupasta toki halvemmalla saa jos jonkun 100g kerralla ostaa tai on muuten hyvät suhteet.
Kai sitä katukaupassakin jonkun paljousalennuksen pystyy neuvottelemaan, jos jatkuva tarve on :D
Paljonko tuo muuten mahtaa maksaa vaikka Kanadassa tai Coloradossa veroineen?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
Kai sitä katukaupassakin jonkun paljousalennuksen pystyy neuvottelemaan, jos jatkuva tarve on :D
Paljonko tuo muuten mahtaa maksaa vaikka Kanadassa tai Coloradossa veroineen?
Tutuilta kyllä, mutta nuorempana kun ei paljon tuttuja ollut ja pieniä määriä osti, niin hinta oli aika vakio 20€.
Sit vuosien jälkeen hinta tippui 18€ "tutuilta" myyjiltä.
Lopuviimein hinta oli 10-15€ riippuen paljonko ottaa, tämä ns kaverihinta.

Kanadassa oli yksi kaveri vaihdossa. Hinta oli kuulemma kaupassa aika nihkeä, joten porukka osti sitä sitten kasvattajilta sopuhintaan :lol:
Sielä taidettiin tuo hinnoittelu kusta jotenkin kaupan tuoteissa. Kuulemma oikein kukaan, ainakaan opiskelijoista sitä kaupasta ostanut :tdown:
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Kai sitä katukaupassakin jonkun paljousalennuksen pystyy neuvottelemaan, jos jatkuva tarve on :D
Paljonko tuo muuten mahtaa maksaa vaikka Kanadassa tai Coloradossa veroineen?
Noissa laillisissa liikkeissä sillä mantereella, ei tuo maksa juuri mitään. Erikoistuotteet ovat kalliimmat, mutta jokaiselle hintaluokalle on jotain sisältöä.
Esim. jos haluaa köyhäillä, niin NK 6 kukkaa saa unssin 40 dollarilla. Se on joku reilu euro grammalta. 16.4% THC ja 0.01% CBD. Kasvattaja Contender Gardens.
Toinen vaihtoehto mikä mieleen tulee on Tangie. Saman hintainen kuin NK 6. 6.10% THC 14.40% THC-A = 18.80%. Kasvattaja C. K. Organics.
 
Viimeksi muokattu:

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
"
"This channel does not exist."
Aivan, ei edes mainintaa, että olisi rikkonut joitakin Youtuben sääntöjä vaan tube tuhonnut sen totaalisesti, koska siinä ollut henkilö piikitti tosi usein kannabista suoraan suoneen ja örvelsi sen jälkeen lattialla kuin human centipedi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
415
Pakoohan tuota oli pikkasen googlailla kun tuli heti kahden suuntaista tietoa hinnoista :D
Here’s how much cannabis costs across Canada
Tuossa nopea video, jossa käydään Kanadan hintataso läpi
Mutta näin suomalaiseen hintatasoon tottuneena, niin eipä nuo nyt pahoja hintoja ole :)

Edit. tuola saitilla onkin näköjään muitakin videoita asiaan liittyen. Seuraavassa puhutaankin, että pimeästi ostettu on suosittua, koska hinta on puolet kaupan tuotteista.

Edit2. Vuoden vanhoja videoita, joten voihan tuo olla eri tilanne nyt.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 365
Viestejä
4 158 508
Jäsenet
70 411
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom