Kannabis

Quggo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
92
Kannabis aiheuttaa löysyyttä, ja välinpitämättömyyttä.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 712
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
45
Itseä naurattaa (itkettää) se ettei tuota kannabista saada täällä laillistettua vaikka jopa THL toteaa sen olevan pienempi paha kuin kolme laillista päihdettä
Entäs tämä sitten?
(Varoitus saattaa aiheuttaa kasetin hajoamista, sisälttä EHYT ry:n "faktoja" kannabiksesta.)
Tässä vähän lisää "faktaa". Aivan käsittämätöntä miten kaukana tutkitusta tiedosta tuon faktapaketin "faktat" todellisuudessa on. Oma lempparini on:

Myytti "Kannabis on terveellisempää kuin alkoholi"

Ensinnäkin, terveellistä päihdettä ei olekaan. Molemmissa on haittoja, jotka ovat erilaisia
päihteen vaikutuksista johtuen. Vertailu on tarpeetonta. Suomi on myös
päihdekulttuuriltaan erilainen moniin muihin maihin verrattuna.

Onneksi ei ole yhtään johdattelevaan. Ja perustelut puuttuu yllättäen kokonaan.
Tuon lukeminen on kuin kuuntelisi uskovaisen todistelevan jumalan olemassa oloa. Ja näille propaganda torville annetaan vielä valtion tukea!
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 024
Tänäänkös sitten kanada laillisti kannabiksen viihdekäytön? Mielenkiinnolla odotan miten paljon kanada tienaa verotuloja siitä ja miten se muuttaa yhteiskunnallisia asioita. Ja koska oletettavasti tulokset on hyviä, ni uskon ja toivon että se sysää sitten maailmallakin eteenpäin laillistamista.

edit: jaa ei se ollukkaan ihan tammikuussa vielä... vaan 20.4., eli 420. http://globalnews.ca/news/2650706/canada-to-introduce-pot-legalization-legislation-in-2017/
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 024
Saksa laillistaa lääkekannabiksen

Saksa laillistaa lääkekannabiksen
Saksaan aiotaan myös perustaa kannabiksen viljelystä vastaava virasto.

Lääkekannabispurkkeja kalifornialaisessa apteekissa. Monessa Yhdysvaltain osavaltiossa on sallittu kannabiksen lääkekäyttö ja muutamissa, kuten Kaliforniassa, myös viihdekäyttö. (KUVA:MARIO ANZUONI / REUTERS)
Ville Eloranta HS
Julkaistu: 19.1. 18:06

KANNABIKSEN käyttö lääkkeenä tulee lailliseksi Saksassa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Saksan liittopäivät hyväksyi torstaina yksimielisesti esityksen lääkekannabiksen sallimisesta maassa.

Lääkekannabiksen käytöstä tulee sallittua useiden vakavien sairauksien hoidossa. Niitä ovat muun muassa eräät syövät ja ms-tauti. Lisäksi lääkekannabista saa vastaisuudessa määrätä potilaille, joilla on epilepsia tai kemoterapiasta aiheutuva krooninen pahoinvointi.

Laki tulee voimaan maaliskuussa. Saksaan aiotaan myös perustaa kannabiksen viljelystä vastaava virasto. Sitä ennen kannabistuotteet aiotaan tuoda ulkomailta.

Muun kuin reseptillä määrätyn kannabiksen hallussapito pysyy Saksassa laittomana, vaikka joissain Saksan osavaltioissa katsotaan pienten määrien hallussapitoa läpi sormien.

LIITTOKANSLERI Angela Merkelin johtaman kristillisdemokraattisen puolueen parlamentaarikko Rainer Hayek kiitteli päätöstä mutta painotti samalla, ettei laki mahdollista esimerkiksi kannabiksen viihdekäyttöä eikä kannabissavukkeiden polttoa reseptilääkkeenä.

Reseptin saaneet potilaat voivat ostaa lääkekannabista apteekeista uutteena tai kuivattuina nuppuina. Jotkut potilaat voivat myös hankkia kannabista ulkomailta synteettisinä johdannaisina.

Laki edellyttää lääkekannabiksesta koituvien kustannusten kattamista vakuutusrahoilla.

LAKIA ajanut terveysministeri Hermann Gröhe arvioi uudistuksen auttavan etenkin kivunlievitystä tarvitsevia potilaita.

Lakiesitys julkistettiin viime toukokuussa sen jälkeen kun eräälle potilaalle oli myönnetty poikkeuslupa kannabiksen kasvatukseen. Potilas sai luvan, koska oli pystynyt todistamaan, että vain kannabis auttaa hänen kipuihinsa.
Vaikka ei suoranaisesti tänne kuulu, niin kuitenkin hyvä suunta. Ehkä se viihdekäyttökin vielä mun elinaikana laillistetaan euroopassa ja suomessa laajemminkin. :D
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 806
Tässä sitten viihdekäytöstä. Oli yllätys, joka yllätti itseni lisäksi myös tutkijansa. Kannabiksen sauhuttelu ei altistakkaan keuhkosyövälle, kuten samalla tavoin poltettu tupakka.

Tutkijat kävivät läpi yli 10 000 tutkimusta kannabiksen hyödyistä ja haitoista – kuinkas sitten kävikään?

Olisi tosin mielenkiintoista tietää, toteutettiinko tutkimus emppiirisin ainein (1 jointi vs. 20 sätkää) vaiko esimerkiksi altistamalla jossain koeputkessa keuhkomaista elävää kudosta sellaiselle savun rasitukselle, jotka nämä aiheuttavat.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
171
Kannabis lailliseksi, täyttä paskaa kieltää kun tutkimukset osoittavat olevan suhteellisen haitaton. Ainakin jos verrataan alkoholiin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 446
Kannabis lailliseksi, täyttä paskaa kieltää kun tutkimukset osoittavat olevan suhteellisen haitaton. Ainakin jos verrataan alkoholiin.
Olisi mielenkiintoista nähdä edes faktoihin ja tutkimuksiin pohjautuvaa keskustelua Suomessa. Tähän mennessä se on ollut aika haastavaa, kun keskustelussa sallitaan kaikki mutuilut ilman mitään lähteitä niin vastustajilta kuin puolestapuhujiltakin. Muistan lukeneeni uutisen kannabiksen laillistamisen vaikutuksista alkoholin kulutukseen, jossa todettiin hieman yllättävästikin alkoholin myynnin nousseen (rahassa mitattuna) kannabiksen laillistamisen myötä, mutta ostetun alkoholin laadun muututtua kirkkaista ja muista jäykistä pienpanimoiden spesiaalioluisiin ja muihin mietoihin alkoholijuomiin. Tässä mielessä laillistaminenhan tukisi jopa Suomenkin valtion pyrkimyksiä muuttaa suomalaisten alkoholitottumuksia.

Yhdysvaltain useamman osavaltion laillistettua viihdekäyttö ja Kanadan 20.4. tulevan laillistamisen myötä monet vastustajien argumentit eivät päde millään tasolla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 024
Kannabis lailliseksi vai ei? Nykyään kiinni jääminen voi viedä työt ja koulupaikan – käyttäjiä hakeutuu hoitoon yhä enemmän

Kannabis lailliseksi vai ei? Nykyään kiinni jääminen voi viedä työt ja koulupaikan – käyttäjiä hakeutuu hoitoon yhä enemmän
KOTIMAA JULKAISTU 20.02.2017 09:07Suomalaisten asenne kannabikseen on kymmenen vuoden aikana muuttunut selvästi myönteisempään suuntaan. Ja samaan aikaan myös kokeilijoiden ja käyttäjien määrä on tuplaantunut.

MTV:n Huomenta Suomen sohvilla käytiin aamulla keskustelua siitä, pitäisikö kannabiksen käyttö laillistaa. Suomen kannabisyhdistyksen puheenjohtajan Timo Larmelan mukaan kannabis pitäisi laillistaa, koska nykyisellään käytöstä kiinni jääminen aiheuttaa ongelmia.

– Voi tulla ongelmia esimerkiksi opiskelu- tai työpaikan suhteen. Ja sitten kaiken huippu on se, että jos jää kiinni käyttörikoksesta, niin se voi johtaa siihen, että ajokortti menee. Ja varsinkin jos on henkilö, joka käyttää autoa ammatissaan niin se on aika katastrofaalista, sanoo Larmela.

Irti huumeista -yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirka Vainikka taas on sitä mieltä, ettei kannabista tulisi laillistaa. Yhdistyksessä on nähty, että moni hakeutuu hoitoon myös kannabiksen käytöstä. Lisäksi Suomessa päihteitä käytetään sekaisin, toisin kuin monessa muussa maassa.

– Me ollaan huolissamme siitä, että asenne kannabista kohtaan on myönteisempää. Me kuitenkin näemme sen, että hoitoon hakeudutaan kannabiksen käytön vuoksi ja näitä henkilöitä on koko ajan enemmän. Tiedämme sen, että Suomi on sekakäytön suurmaa. Eli vaikka kannabis laillistettaisiin, se ei olisi verrannollinen minkään muun päihteiden käytön kanssa. Alkoholin käyttö ei laskisi vaan kannabis olisi yksi päihde lisää, sanoo Vainikka.

ÄÄNESTYS

Pitäisikö kannabiksen käyttö laillistaa Suomessa?
Kyllä 77%
EI 23%
ääniä 4749 kpl
Ohhoh.
Kyllähän se laillistaminen on paras tapa vähentää ongelmia.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 024
Hollannin parlamentti äänesti marihuanan kasvattamisen lailliseksi

Hollannin parlamentti äänesti marihuanan kasvattamisen lailliseksi
ULKOMAAT JULKAISTU 21.02.2017 17:11


Lehtikuva


Hollannin parlamentti äänesti tänään, että marihuanan kasvatus on sallittua.

Hollannissa marihuanaan suhtaudutaan varsin sallivasti, vaikka teknisesti sen myynti onkin laitonta.

Tosin sellaiset Coffee Shopit, jotka täyttävät myyntilisenssin ehdot, saavat myydä kannabis-tuotteita.

Kun marihuanan kasvatus sallitaan, saavat Coffee Shopit hankittua tuotteensa laillisesti.
Ihmeen pitkään siinä menikin :D

No, nyt laillisena tulee enemmän verotuloja ainakin.
 

SuperEgo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
720
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
5 047
Hollannin parlamentti äänesti marihuanan kasvattamisen lailliseksiIhmeen pitkään siinä menikin :D

No, nyt laillisena tulee enemmän verotuloja ainakin.
Triggeröivää kyllä katsella suomalaista tv-huumekeskustelua. Aina noihin kaivetaan jonkun hörhöjärjestön edustaja puhumaan pehmoisia. Enkä tarkoita tällä SKY:n Larmelaa.

IHRY:n ennustajaeukko maalailee piruja seinille siitä, kuinka Suomen synkät masennustilastot heikkenisivät vielä entuudestaankin, jos kannabis laillistettaisiin. Mitään perusteluja tälle uhkakuvalle ei tietenkään esitetä, koska kuka nyt sellaisia tarvitsee. Oikea Asenne on se, mikä merkitsee!

Tieteellisesti orientoituneet järjen äänet loistavat Suomen julkisessa huumekeskustelussa poissaolollaan, ainakin mitä debatointiin tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 082
Onko tehty tutkimuksia siitä, kuinka monta työpaikkaa suomesta katoaisi huumeiden dekriminalisoinnin tai laillistamisen kautta? Jos on koko uransa ajan taistellut jotain asiaa vastaan, niin ajatellaanko laillisuus statuksen myöntämisen olevan epäinhimillistä. Siinähän valtion tiede_ihmistä nöyryytettäisiin oikein kunnolla.


Sehän olisi hupaisaa, jos isoK laillistettaisiin ja kuntien päihdehoidon tantat siirrettäisiin suoraan valtakunnallisiin kasvattamoihin ja kahviloiden kassoille.
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 082
En tiedä, mutta ihan varmasti marginaali verrattuna siihen monta työpaikkaa kannabiksen laillistaminen loisi suomeen.

The marijuana industry created more than 18,000 new jobs in Colorado last year
Niin, mutta lähtisiköhän Hillevi Hampun-Pamputtaja kollegoineen seuraavaksi niittämään vihreää kultaa Lapin erämaihin? Sehän olisi täydellinen takinkääntö nykyiselle uskomukselle pajan vaikutuksista. Luulen, että niin kauan kuin nämä nykyiset vallassa olevat kannabiksen vastustajat ovat viroissaan, ei asiaan ole tulossa muutosta, koska selkäranka ei riitä myöntämään olemisesta väärässä.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Melkoiset viholliskuvat sulla.

Mutta anyway. Tuo sinun hypoteesisi on sikäli kumma, että mihinkäs päihdetyöntekijöiden tarvitsisi lähteä. Päihdeongelmat ja niihin liittyvien tukipalvelujen tarve tuskin radikaalisti muuttuu suuntaan tahi toiseen yrtin laillistamisen johdosta, joten nämä vähän arvostamasi henkilöt voinevat jatkaa ihan nykyisissä toimissaan.
Tukipalveluita tarvittaisiin tietenkin, mutta propagandisteja ei niinkään. Ainakaan samassa mitassa.
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 082
Melkoiset viholliskuvat sulla.

Mutta anyway. Tuo sinun hypoteesisi on sikäli kumma, että mihinkäs päihdetyöntekijöiden tarvitsisi lähteä. Päihdeongelmat ja niihin liittyvien tukipalvelujen tarve tuskin radikaalisti muuttuu suuntaan tahi toiseen yrtin laillistamisen johdosta, joten nämä vähän arvostamasi henkilöt voinevat jatkaa ihan nykyisissä toimissaan.
Een minä vihollisiksi ketään ajattele, hieman provosoin vain. Kyllä luulisi löytyvän vanhempaa väkeä, jotka syystä tai toisesta jyrkästi vastustaisivat valistamista uudesta päihteestä.

Miten lääketeollisuus ottaisi kolhua, vai ottaisiko? Kuinka kerätään verot, jos valtio sallisi myynninkin?
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 082
Kannabis on itselleni helppo tapa rentoutua arjen lomassa, alkoholia nautin harvemmin iltaoluen tai viinin muodossa. Silloin kun poltan, poltan iltaisin ja muutaman päivän ajan, sitten taas kuukaus taii kaksi ilman.

Hyvinä puolina se, että nautin kannabiksen tuomasta olotilasta. Se saa ajatukset virtaamaan, sekä seksi on erilaista, kun on vaikutuksen alaisena. Olen sujut sen kanssa, että rikon lakia käytölläni.

Eniten koko touhussa vituttaa, kun en voi ostaa sitä silloin kuin haluan, vaan pitää säätää ja vaivata kaveria, että sitä joskus saisi. Tällä tavalla tulee pakostakin ostettua enemmän kuin tarvitsen, koska yksi jointti viikossa olisi minulle tarpeeksi. Pelottaa myös, että mitä siitä seuraisi, jos jäisin kiinni, kun minulla sattuu olemaan kaksi lasta.


Kaikki jeesustelijat voivat katsoa peiliin. Tuntematta ihmistä on ihan turha käydä moralisoimaan ja rikkomaan perheitä. En laiminlyö velvollisuuksiani kasvattajana (lapsien), mutta en aio alistua järjettömiin kieltoihin. Kieltolaki on yksi sairainpia vallankäytön välineitä, jolla helpoiten saadaan muut tekemään niinkuin herrat itse haluaa.

Peace ja rakkautta
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
327
Henkilökohtaisesti haluisin lailliseksi ja uskoisin sen ohella monen työkyvyttömän pystyvän palaamaan töihin jos näin kävisi ja uskaltaisivat koittaa. En tarkota mitään syövän ihmeparantumisia, vaan helpotusta krooniseen kipuun, burn-outtiin tai masennukseen ym.

En ite polta lähinnä siksi, koska laittomuus tuo niin monta ongelmaa hommaan hankkimisesta, kuluttamisesta ja eikös siitä saa vielä tänäänkin saa rikosrekisterimerkinnänkin.
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Otsikon voisi vaihtaa. Miksi käyttää vieraskielistä kun omassa maassamme on satoja vuosia tunnettu HAMPPU.
 

jos

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
575
Lääkeyhtiöiden tulos perustuu suureksi osaksi patentteihin ja niiden kautta saatuun rahaan ja kannabista ei voi patentoida. Yhdysvalloissa lääkeyhtiöt ovat myöskin suurin yksittäinen rahoittaja taistelussa kannabiksen kieltämisen puolesta. Synteettinen kannabis on kyllä kehitteillä (vai onko jo valmis tuote?), mutta ilmeisesti kehitysvaiheessa ollut tuote on aiheuttanut joitakin kuolintapauksia. Synteettisen kannabiksen lääkeyhtiö voi tietysti patentoida, mutta onko se enää lähellekään sama tuote kuin luonnollinen ja alkuperäinen versio?
 
Liittynyt
01.02.2017
Viestejä
752
Otsikon voisi vaihtaa. Miksi käyttää vieraskielistä kun omassa maassamme on satoja vuosia tunnettu HAMPPU.
Hamppu ainakin minun mielikuvassa viittaa enemmän mainioon hamppukuituun, cannabis/kannabis poltettaviin osiin. Mutta hyvä huomio. Hamppukuidustakin olisi hyvä puhua.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
171
Kannatan kannabista, sen verran vanha, että vainot on muistissa.

Uudet sukupolvet tietää totuuden.
 
  • Tykkää
Reactions: AKK

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 712
Otsikon voisi vaihtaa. Miksi käyttää vieraskielistä kun omassa maassamme on satoja vuosia tunnettu HAMPPU.
Koska kyse ei ole samasta asiasta? Hamppu viittaa kasviin, kannabis siitä kuivaamalla saatavaan tuotteeseen.
Huomionarvoista on myös esimerkiksi "kuituhampun" ja "kannabishampun" lajike-erot
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 024
Kanada aikoo laillistaa kannabiksen viihdekäytön – julkaisee tänään lakiluonnoksen

Kanada aikoo laillistaa kannabiksen viihdekäytön – julkaisee tänään lakiluonnoksen
Aiemmin julkaistun ehdotuksen mukaan kannabista saisi kasvattaa omaan käyttöön, mutta hallussaan saisi pitää korkeintaan 30 grammaa. Aineen myyminen tai luovuttaminen alaikäisille pysyisi laittomana.

Lääketieteelliseen käyttöön tarkoitettuja kannabis-kasveja Ontariossa Kanadassa. (KUVA: JAMES MACDONALD / BLOOMBERG)
HS-AFP
Julkaistu: 13.4. 15:15

KANADAN hallitus aikoo julkaista torstain aikana luonnoksen uudeksi lainsäädännöksi, joka sallisi kannabiksen viihdekäytön. Asiaa koskeva lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuonna, kertoo uutistoimisto AFP.

Jos lakimuutos tulee voimaan, Kanadasta tulee Uruguayn jälkeen maailman toinen valtio, joka on täysin laillistanut marihuanan käytön. Pääministeri Justin Trudeau on jo aiemmin luvannut, että lakia muutetaan.

Myös Yhdysvalloissa osa osavaltioista on laillistanut kannabiksen käytön. Lisäksi joissakin valtioissa sen käyttö ja myynti on osittain tai käytännössä sallittu.

Aineen lääketieteellinen käyttö laillistettiin Kanadassa jo vuonna 2001.

ENTISEN varapääministerin Anne McLellanin johtama työryhmä julkaisi joulukuussa raportin, jossa luonnosteltiin tulevien laillisten markkinoiden säätelykeinoja.

Yksityishenkilöt voisivat ehdotuksen mukaan kasvattaa kotonaan korkeintaan neljää kannabiskasvia omaa käyttöä varten, mutta hallussaan saisi pitää korkeintaan 30 grammaa kannabista. Aineen myyminen tai luovuttaminen alaikäisille pysyisi laittomana.

Lisäksi raportissa pohdittiin muun muassa tuotteiden pakkausmerkintöjen ja mainostamisen sääntelyä.
Kanada on vaan eellä!
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 188
Yksityishenkilöt voisivat ehdotuksen mukaan kasvattaa kotonaan korkeintaan neljää kannabiskasvia omaa käyttöä varten, mutta hallussaan saisi pitää korkeintaan 30 grammaa kannabista.
Taas tällaiset erikoiset määrät. Saako neljä kasvia siis tuottaa satoa yhteensä vain 30g? Vai tarkoittaako tuo, että jos poistuu vaikkapa kotoaan, niin mukana saa olla tuon verran? Luulisi hallussapidon tarkoittavan piti hallussa missä tahansa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 635
Taas tällaiset erikoiset määrät. Saako neljä kasvia siis tuottaa satoa yhteensä vain 30g? Vai tarkoittaako tuo, että jos poistuu vaikkapa kotoaan, niin mukana saa olla tuon verran? Luulisi hallussapidon tarkoittavan piti hallussa missä tahansa.
Tarkoittaakohan se sitten sitä että pitää käyttää heti se sato? Ja että "säästössä" saa olla korkeintaan 30g ja yhtään ei saa myydä. Eli kotonakaan ei saisi olla 60g vaan korkeintaan 30g?

Eli kasvissa saa olla enemmän, mutta 4 kasvia on max määrä. Eikös tuo ole aika selkeä? :)

En ole viherpeukalo, eli en sitten muuta tiedä. Kiva jos tulee omia viljelyksiä :D
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 015
Tarkoittaakohan se sitten sitä että pitää käyttää heti se sato? Ja että "säästössä" saa olla korkeintaan 30g ja yhtään ei saa myydä. Eli kotonakaan ei saisi olla 60g vaan korkeintaan 30g?

Eli kasvissa saa olla enemmän, mutta 4 kasvia on max määrä. Eikös tuo ole aika selkeä? :)
Ei se ole kovin selkeä. Ethän sinä voi käyttää satoa pitämättä sitä ensin hallussasi? Yhdestä kasvista voi saada jopa 100 grammaa kukintoa. Jos saa siis kasvattaa neljä kasvia, niin onko niillä jokin maksimikoko kuinka isoiksi kukat saavat kasvaa? Maksimi valoteho, jota kasvatuksessa saa käyttää? Vai meneekö laki niin, että saat toki kasvattaa neljää kasvia, mutta et voi missään nimessä niittää koko satoa kerralla? Sen sijaan sinun tulisi trimmata kasvista poltettavaa osaa vain sen verran kerrallaan, että arviosi mukaan se on kuivana sen 30 grammaa?

Eli kyllä, aika epäselvästä laista on kyse pelkästään näillä rajotteilla. Saat kasvattaa neljää kasvia, mutta et saa niittää neljää kasvia, koska hallussasi olisi tällöin paljon enemmän kuin 30 grammaa.

Tai ehkä kasvien pitää olla jatkuvasti eri kasvuvaiheessa siten, että vain yksi kasvi kerrallaan on valmiina niitettäväksi? Senkin kanssa saa sitten olla tarkkana, että jää niin kitukasvuiseksi ettei tuo 30g ylity.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 635
Niin. Ainahan voi kasvattaa vain yhtä kasvia. Neljä olisi sitten se max määrä vain?
Jos olisi neljä, niin tosiaan ne saisi kaikki olla eri kaskuvaiheessa, jos vain mahdollista.

Hyvä juttu kun selvensit tuota että miten isoiksi ne tulee kasvamaan :)

edit: Tuo taisi olla luonnos, eli voihan siihen jotain muutosta vielä tulla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 015
Niin. Ainahan voi kasvattaa vain yhtä kasvia. Neljä olisi sitten se max määrä vain?
Jos olisi neljä, niin tosiaan ne saisi kaikki olla eri kaskuvaiheessa, jos vain mahdollista.
Jotenkin näin varmasti. Ja pilkunviilaustahan tämä koko spekulaatio on tietysti, tuskin poliisi etenkään laillistamisen jälkeen tulee ratsaamaan yksittäisten käyttäjien asuntoja sillä epäilyksellä, että siellä saattaakin olla 50 grammaa sallitun 30 gramman sijasta. Etenkin jos ne 50 grammaa on peräisin niistä omasta neljästä kasvista, joita on siis lupa kasvattaa.

Mutta olisihan se silti hyvä, että lait olisivat yksiselitteisiä eikä ristiriitoja syntyisi. Tässä kun on kuitenkin ihan selvä ristiriita, kun neljällä kasvilla voisi potentiaalisesti tuottaa itse kukkaa yli 10 kertaa sallitun rajan. Pitäisin esimerkiksi Kanadan mallissa hyvänä sitä, että nimenomaan yleisillä paikoilla hallussa saisi olla ihan korkeintaan se 30 grammaa. Tällä pyrittäisiin estämään tietysti sitä laitonta myyntiä, sillä kenelläkään yksittäisellä käyttäjällä ei voi olla tarvetta tuollaiselle määrälle kerrallaan. Nostan hattua sille, joka yhdellä sessiolla pystyy polttamaan 30 grammaa. Kotona saisi sitten olla se 4 kasvia sekä tulkinnanvaraisesti niistä syntyvä sato. Tulkinnanvaraisuus tarkottaisi sitä, että jos kämpiltä löytyy 4 kiloa kuivaa kukkaa niin on aivan päivänselvää, ettei se tullut niistä neljästä kasvista. Jos siellä taas on 300 grammaa, niin se voitaisiin vielä uskottavasti pitää niistä tulleena.

Toimisi siis vähän samalla tavalla tulkinnanvaraisesti niin kuin Viron viinarajat "omaan käyttöön". Älyttömyyksiin ei voi mennä, mutta jos nyt sato sattuu olemaan hieman isompi kuin 30 grammaa niin et myöskään ole lainrikkoja.

EDIT: Joka tapauksessa hieno lakimuutos ja askel oikeaan suuntaan Kanadassa. Toivottavasti muu maailma seuraa joskus perässä!
 

E_Mustakari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
692
Koska kyse ei ole samasta asiasta? Hamppu viittaa kasviin, kannabis siitä kuivaamalla saatavaan tuotteeseen.
Huomionarvoista on myös esimerkiksi "kuituhampun" ja "kannabishampun" lajike-erot
Paskat. Taidat puhua sinsemillasta.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 712
Paskat. Taidat puhua sinsemillasta.
Sinsemilloja eli "naaraspuolisia lisääntymiskyvyttömiä (ts eivät kasvata siemeniä) hamppuja" toki kasvatetaan korkean THC-pitoisuuden vuoksi, mutta eivät ne ainoita kannabikseksi kuivattavia hamppuja ole
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 903
Ehkäpä ton neljän kasvin rajoituksen idea on siinä, että puolet kasveista on uroksia jotka eivät tuota kukintoa. Neljällä kasvilla on siis lyhyellä matikalla laskettuna 75% mahdollisuus saada satoa.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 188
Ehkäpä ton neljän kasvin rajoituksen idea on siinä, että puolet kasveista on uroksia jotka eivät tuota kukintoa. Neljällä kasvilla on siis lyhyellä matikalla laskettuna 75% mahdollisuus saada satoa.
Aika moni kasvattaa pistokkaista, ettei tarvitse turhaan kasvatella uroksia ja muutenkin on haluttu fenotyyppi. Ei sitä tiedä millaisia asiantuntijoita Kanadassa ovat kuunnelleet tai mitä keskusteluista on jäänyt päähän, mutta vaikea uskoa, että olisi tuollainen logiikka taustalla.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Onhan se varsin absurdia määritellä lailla montaako yksilöä jotain kasvia saa kasvattaa. Varsinkin, kun kyse ei ole mistään hallitsemattomasta viljelyksestä.
 

ttm

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 289
Sinsemilloja eli "naaraspuolisia lisääntymiskyvyttömiä (ts eivät kasvata siemeniä) hamppuja" toki kasvatetaan korkean THC-pitoisuuden vuoksi, mutta eivät ne ainoita kannabikseksi kuivattavia hamppuja ole
Voin olla väärässäkin, mutta en ole kuullut lisääntymiskyvyttömistä hampuista - olen itse ymmärtänyt sinsemillan tarkoittavan vain siemenetöntä emikukintoa. Tämä siemenettömyyshän toteutetaan poistamalla hedekasvit pölyttämästä neitsytnaaraksia (tai kasvattamalla pistokkaista, jolloin kukinnon hedelmöittymisen vaaraa ei ole - luonnollisesti hermafroditismia lukuunottamatta).
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 712
Voin olla väärässäkin, mutta en ole kuullut lisääntymiskyvyttömistä hampuista - olen itse ymmärtänyt sinsemillan tarkoittavan vain siemenetöntä emikukintoa. Tämä siemenettömyyshän toteutetaan poistamalla hedekasvit pölyttämästä neitsytnaaraksia (tai kasvattamalla pistokkaista, jolloin kukinnon hedelmöittymisen vaaraa ei ole - luonnollisesti hermafroditismia lukuunottamatta).
Ilmaisin itseni huonosti näemmä nyt kun luin uudelleen oman viestini, tarkoitin lisääntymiskyvyttömällä juuri tuota ettei ne kasvata siemeniä koska niitä ei päästetä pölyttymään. Itse olen kuullut tuolla termillä viitattavan koko kasviin, mutta näemmä ainakin Merriam-Websterin mukaan sillä viitataan nimenomaan siitä kasvista saatavaan kannabikseen/marihuanaan, ei koko kasviin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
44
Tuo 30 g raja tarkoittaa siis, että kotoota poistuessa saa olla korkeintaan 30 g päällä. Kotona saa olla miten paljon tahansa.
 

LJ123

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
144
Täällä näköjään sekakäyttäjien kokoontuminen. Kannabis tuhoaa aivot, se passivoittaa, aiheuttaa masennusta ja psykoosia sekä skitsofreniaa. Yleensä se johtaa myös kovempiin aineisiin, kuten subuihin ja amfetamiiniin.
Kannabiskasvattamoihin pitäisi poliisien iskeä useammin. Itsehän soitan aina poliisille, jos edes tuttujen rappukäytävässä haistan sen inhottavan kusimaisen hajun.
99% pilvenopolttajista sekakäyttää muitakin päihteitä. Työelämässä on aniharva, joten niidenkin elämämkoulunarkkien pössyttelyt joudun veronmaksajana kustantamaan ja se ärsyttää!
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
254
Täällä näköjään sekakäyttäjien kokoontuminen. Kannabis tuhoaa aivot, se passivoittaa, aiheuttaa masennusta ja psykoosia sekä skitsofreniaa. Yleensä se johtaa myös kovempiin aineisiin, kuten subuihin ja amfetamiiniin.
Kannabiskasvattamoihin pitäisi poliisien iskeä useammin. Itsehän soitan aina poliisille, jos edes tuttujen rappukäytävässä haistan sen inhottavan kusimaisen hajun.
99% pilvenopolttajista sekakäyttää muitakin päihteitä. Työelämässä on aniharva, joten niidenkin elämämkoulunarkkien pössyttelyt joudun veronmaksajana kustantamaan ja se ärsyttää!
Lähteitä kehiin tai stfu.

En ite polta mut haluaisin kannabiksen vapaaksi. Jos edes osa viinan väärinkäyttäjistä alkais polttaan mieluummin, ei menetettäis niin paljoa työpäiviä krapulan vuoksi. Ja varmaan snägäreillä tapeltais vähemmän ku yleensä pössyttelijät ei oo aamuyön tunteina yhtä äkäsiä ku kännikalat.

Pitkäaikaisvaikutuksista en osaa sanoa kumpi on pahempi, viina vai myssy mut tokko kumpikaan kovin hyvää tekee vuosikymmenien liikakäytöllä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
243 253
Viestejä
4 242 967
Jäsenet
71 326
Uusin jäsen
attemoooh

Hinta.fi

Ylös Bottom