Kannabis

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja All Good, 17.10.2016.

 1. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Kriminalisoinnissa ei edes ole kysymys mistään kansalaisten varjelemisesta pahoilta tavoilta, vaan voittojen maksimoimisesta. Kriminalisointia puolustavat eivät tunnu välittävän siitä aiheutuvista haitoista, saati yhteiskunnalle aiheutuvista kustannuksista.

  Vaikka jätettäisiin kokonaan huomiotta Arkadian mäen kekkulit ja nistit saunaan-juttuja hokevat psykoositapaukset, kieltolaista hyötyy moni muukin taho. Poliisi kerkesikin jo ottamaan kantaa aiheeseen ja tietysti tuomitsee dekriminalisoinnin. Mitä siitäkin tulisi jos poliisi joutuisi jahtaamaan (mahdollisesti väkivaltaisia) rikollisia entistä enemmän, puutarhurien sijaan. Tuoreessa muistissa on edelleen ne sinipukuiset sankarit, jotka päivystivät Hempsterin edessä (ja ratsasivat puljun työntekijän kolme kertaa huvikseen,) sekä ne jotka pyörivät poliisikoirien kanssa toreilla ihan vain sen takia että joku paha takkutukka saattaa haista laittomalta. Saati sitten se sairain osasto, eli IHRYt ja muut hUUmehysteriaa lietsovat täysin moraalittomat järjestöt, joita ei kiinnosta pätkääkään nuorten huumeilun ehkäisy, vaan ainoastaan omalle järjestölleen ohjattavat varat, jotka turvataan demonisoinnilla, propagandalla ja huumehysteriaa ruokkivalla valheellisella mainonnalla.
   
  Kuuorava, Tonnin Seteli ja TeeDee tykkäävät tästä.
 2. tle88

  tle88

  Viestejä:
  900
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  On tässä nyt kuitenkin jotain hiukan epäloogista...

  Kuvakaappaus 2019-11-01 14-46-13.png
   
  Dzeeta tykkää tästä.
 3. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 398
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko? Samaan aikaan vainotaan sekä kannabiksen että tupakan käyttäjiä. Kyllä minusta linja pitää. Samoin alkoholi on erityisenä syntinä syynissä ja riistoveron alla. Pieni mielenhäiriö kauppaoluiden vahvuusrajassa ei ole mikään merkittävä muutos, eikä viime aikoina nähty vähäinen alkoholimainonta. Edelleen kaikki varsinaiset päihteet ovat ihan vain syntietiikan takia kieltolain tai riistoveron alla.
   
 4. Halpuuttaja

  Halpuuttaja

  Viestejä:
  1 383
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Ottamatta kieltämiseen kantaa niin olishan se hieman irvokasta myydä lapsille kossupullo-, injektioneula- tai kannabissätkäkarkkejakin.
   
  skiip tykkää tästä.
 5. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 769
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Taidettiin ne lakupiiput siirtää tupakkahyllyille sellaisten puolueiden toimesta, jotka myös kannattaa kannabiksen kieltolakia, joten ihan loogisesti tuo näyttää menevän.

  E: alkoi muuten tekee mieli lakua aivan saatanasti :D
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2019
  Ransteri, djtob, Mengele Arkel ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. djtob

  djtob

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 7. djtob

  djtob

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 8. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  No lakupiiputhan ovat haitallisempia terveydelle kuin kannabis, joten aika loogistahan tuo.
   
  VuohiKauhu, djtob, Butali ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 9. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Lakupiippujen kieltämisen taustalla on porttiteoria.
   
  skirne ja skiip tykkäävät tästä.
 10. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Aika moni diabeetikko onkin aloittanut lakupiipuilla ja muilla karkeilla.
   
  kaarlos, MasaA ja hsalonen tykkäävät tästä.
 11. djtob

  djtob

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei jaksa ihmetellä, että paljonko ihmiset kuvittelee vääriä mielikuviaansa?
   
 12. null0

  null0

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2017
  Kannabistuotteiden ostaminen on Suomessa helppoa, päihdyttävän kasvin siemeniä voi ostaa kivijalkakaupasta

  Ummehtunutta tietoa uhkuvien kommenttien seasta löytyikin aika helmi:
  Tämä asia on aivan liian vähän esillä nykykeskustelussa, vaikka kyseessä on iso trendi.
   
  djtob, Curver ja TeeDee tykkäävät tästä.
 13. skiip

  skiip 올드보이 Tukijäsen

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2019
  djtob, noreth, Ransteri ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. TeeDee

  TeeDee

  Viestejä:
  306
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  Henk koht en voi kuvitella jos nyt vanhaksi elän niin että haluaisin kaikista vanhuuden kivuista kärsiä ilman jotain vahvaa indicaa joten minusta pirun ironista et juuri nää suuret ikäluokat ehkä vähiten esillä. Lisäksi eniten vastustavat kun eivät kyllä tiedä es mitä vastustaa.


  Olin ite aikoinaan aivan helkutin isosti pilvee vastaan kunnes otin asioista selvää. Ei tartte Wikipediaa kauemmas kyllä mennä mut suurimmalle osalle seki on liikaa ku omat periaatteet.
   
  [TV], djtob, Curver ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vastaava käännös tapahtunut mullakin. Vaikea sanoa tarkalleen, että milloin alkoi mieli kääntymään, mutta luultavasti vielä kymmenen vuotta sitten olin erittäin vahvasti kaikkia päihteitä vastaan alkoholia lukuun ottamatta. Nykyään kannatan kaikkien päihteiden laillistamista.
   
  lehtju, JMM84 ja TeeDee tykkäävät tästä.
 16. TeeDee

  TeeDee

  Viestejä:
  306
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  No mulla on hyvin helppo, kun muistan kuin eilisen. 19v olin ja kuskina perjantai-illas ja piti kaveri hakia sit baarista nii valomerkin jälkee paineltii pihalle. Molemmat tunnettu jostai 4vuotiaasta asti samat päiväkodit ja suurimmaks osaks koulutki nii sama propagandahuumevalistuskasvatus pääsääntöisesti. Noh frendil kännist johtuva tunnehajoaminen / avautuminen tiedätte kyl ja aihe oliki sit et hän on alkanu liikkuu vähä vääris porukois ja polttelee pilvee. Noh kotiin kun pääsin nii kannabis googlee ja läsähti kyl iha huolel kunnon mind fuck, kun aloin lukee et miten vitus sitä on vuosikaudet vaan kusetettu, kun pitäs valistaa? Eihän se mitä oli opetettu vastannut yhtään millään tavalla todellisuutta.

  Pari viikkoo sit nii eka kokeilu sit itel.

  En alkuun ollut kaiken päihdekäytön laillistamisen puolella, mut senkin hetken muistan, kun mieli muuttui tässäkin. Katoin jotain dokkarii huumesodasta ja siinä Sveitsin presidentti (nainen) sanoi jotenkin, et miten me voimme auttaa apua tarvitsevia jos he pelkäävät jäädä kiinni.
   
  JMM84 tykkää tästä.
 17. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  En nyt ihan pureksimatta niele tätäkään ruusuista kuvaa, että kerran kuukaudessa Sirkka polttelisi. Sinänsä sotii vähän niitä yleisiä argumentteja vastaan, ettei kannabikseen jää koukkuun. Hänkin kuitenkin poltellut sen ensimmäisen kokeilun jälkeen 50 vuotta, koska siitä saa hyvän fiiliksen ja pääsee paratiisiin. Ja nyt vielä eläkepäivillä muuttanut Viroon, jossa kannabiksen saatavuus huomattavasti parempi. Kyllä itselle tuli sellainen fiilis, että koukussa hän on ja pahasti. Toki aiheuttaako hän kenellekkään ongelmia, niin todennäköisesti ei.

  Mielestäni kannabiksen dekriminalisointi on idioottimaista, sillä se tulisi laillistaa ja laittaa oikeasti myyntiin vaikka jonkun valtion yhtiön tai apteekkien alaisuuteen. Dekriminalisointia perustellaan sillä, että ongelmakäyttäjät uskaltautuisivat hakemaan hoitoon helpommin. Mutta mitkä ongelmakäyttäjät? Eihän kannabiksen pitänyt aiheuttaa mitään ongelmia? Eikö ne kovien huumeiden käyttäjät ole niitä ongelmakäyttäjiä? Dekriminalisointi aiheuttaa vain sen, että käyttäjien määrä tulee lisääntymään ja saatavuus rikollisia väyliä pitkin lisääntyy. Ja oikeasti, niitä ongelmia varmasti myös ilmenee. Itse tunnen pari tällaista Sirkan kaltaista käyttäjää, tosin polttelevat nykyään pari-kolme kertaa viikossa ja he ovat tämän takia pudonneet oikeasti yhteiskunnan elätettäviksi. Heidänkin polttelu alkoi siinä parikymppisenä, sitten se oli tuollaista satunnaista. Tapahtui pari vastoinkäymistä, kun eivät päässeet haluamaansa opiskelupaikkaan ja pakenivat "paskaa elämää" kannabiksen turvin ja nyt ovat mitä ovat.
   
 18. ttm

  ttm

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuinka oikein määrittelet koukun? Yleisesti ottaen "huumekoukulla" tarkoitettaneen "päihderiippuvuutta". Internetistä: "Riippuvuuden ydinoireita ovat aineen käytön pakonomaisuus ja käyttöhimo. Riippuvuus ilmenee usein vaikeutena hallita aineen käytön aloitusta, määriä tai lopettamista." Kerta pari kuussa ei omaan korvaan oikein kuulosta "pakonomaisuudelta", eikä myöskään "usein tapahtuvana vaikeutena hallita käyttöä". Mielestäsi siis kaikki pitkäkestoiset tavat ovat "pahoja koukkuja"? Kuulostaa hieman hyödyttömältä termiltä.

  En tiedä myöskään kuinka yleinen tuollainen naiivi väite olisi, ettei kannabikseen voisi jäädä koukkuun, kuulostaa enemmänkin olkiukkoilulta (toki naiiveja yksittäistapauksia on aina liikkeellä myös puolestapuhujissa). Vaikkei kannabis käytännössä fyysistä riippuvuutta aiheuta, tietenkin psyykkinen koukku voi siihen syntyä niin kuin mihin tahansa muuhunkin mukavaan, ja tutkimukset käsittääkseni arvioivat 5-10% käyttäjistä riippuvuuden muodostavan.

  Tämä on samanlainen olkinukke kuin yläpuolella. Ja vaikka joku teini nuoruudenuhmassaan moista internetissä väittäisikin, ei asiallisen keskustelun kannattaisi keskittyä niiden satunnaisten hörhöjen huuteluihin, joita ei ota vakavasti kumpikaan keskustelun osapuoli.
   
  ttjm tykkää tästä.
 19. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Koukussapa hyvinkin, koska ei ole mitään muutakaan ainetta jota käyttäisi. Silloin ei paljoa ole vaihtoehtoja. Kuka vaan käyttäjä voisi olla vaikka kuukauden polttamatta tai ainakin näin olen kuullut niiden uhoovan, mutta miksi olisi? Eipä sitä kukaan jaksa kuukautta sudokua täyttää tai miten sitten sen korvaisikaan.
   
 20. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 387
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Moni ei vain sano voivansa olla vaan on kuukauden tai vaikka ikuisestikin ilman vaikka olisi miten paljon ja pitkään käyttänyt sitä ennen. "Kannabiskoukku" on psykologinen riippuvuus, joka voi kehittyä kelle tahansa, mutta ihminen voi tulla psykologisesti riippuvaiseksi kirjaimellisesti ihan mistä tahansa. Itse aineessa ei siis ole riippuvuutta aiheuttavia ainesosia.
  Ei kaikkea päihteitä mitä on käyttänyt tarvitse korvata millään, ihmisen halu päihtyä vaihtelee ihan sen yhden ja saman ihmisen kohdallakin ajasta aikaan.

  Jos ihminen juo kerran kuukaudessa alkoholia, onko hän mielestäsi silloin koukussa?
   
  [TV], djtob ja ttjm tykkäävät tästä.
 21. aeba

  aeba

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.03.2018
  Ottamatta kantaa kannabikseen puolesta tai vastaan, niin leikinpä paholaisen asianajajaa: miksi sairaita ja kipeitä ihmisiä kiinnostaisi kannabiksen dekriminalisointi, tai laillistaminen? Ihmisenhän pitäisi saada lääkäriltä resepti parhaimpaan ja soveliaimpaan lääkkeeseen joka on markkinoilla. On se sitten opioidi, bentso, tai lääkinnällinen kannabis muodossa tai toisessa. Erinäisistä syistä tuo ei kyllä toteudu, mutta se on jonkun muun säikeen asia se.
   
 22. atobee

  atobee

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Koska lääkärit eivät reseptejä kirjoita niin kannbiksen kasvattaminen kiinnostaa monia.
  Lisäksi hinta on aivan eri kuin reseptikannabiksen.
   
  djtob ja TeeDee tykkäävät tästä.
 23. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 387
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [TV], djtob, ttjm ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 24. ?..

  ?..

  Viestejä:
  990
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Hän on varmaan juonut kahviakin 60v putkeen. Koukussa siihenkin? Se, että tekee jotain säännöllisen epäsäännöllisesti, ei tarkoita että olisi koukussa.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2019
  djtob tykkää tästä.
 25. Enig

  Enig

  Viestejä:
  384
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Aattelet että tuo vetää pilveä paljon enemmän kuin kertoo? No aina parempi, kertoo aika paljon miten vähän vaurioita kannabis ihmiselle aiheuttaa 50 vuoden käytöllä. Mieti tilalle 50 vuoden alkoholin suurkuluttajaa, ei taitaisi olla hengissä haastateltava? 50v. tupakoinut, mikä olisi vointi? Varmaan 50 vuoden nautintoaineiden käyttäjistä kahvin jälkeen parhaiten voiva käyttäjä on se kannabiksen käyttäjä.
   
  djtob, innos ja TeeDee tykkäävät tästä.
 26. TeeDee

  TeeDee

  Viestejä:
  306
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  Näiden syiden lisäksi lajikkeissa on niin helvetisti eroja, että mahdollisuus siihen et se reseptilajike on just se paras itselle on sama, kun lotossa voittais.
   
 27. zet

  zet

  Viestejä:
  1 171
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Hesarista kopsattua

  "Aimola uskoo Vihervaaran tapaan vankasti, että vähintäänkin cbd-tuotteiden eli kevytkannabiksen ja öljyjen osalta lainsäädäntö muuttuu nopeasti. Cbd- ja hampputuotteet ovat hänen mukaansa hyvinvointi- ja luontaistuotealan suurin trendi, joka on jo vallannut kansainväliset messutapahtumat.

  ”Mikään ei ole nyt siellä näkyvämmin esillä”, hän sanoo.

  Cbd laillistetaan puolentoista vuoden sisällä EU:ssa, se on ihan varma. Tuolla on yrityksiä, joilla on kerrostalollinen lakimiehiä hoitamassa asiaa.”

  Suomi hakeaa varmasti poikkeusluvan, ei täällä mitään oikeaa CBD:tä aleta myymään :D
   
  Del Monte tykkää tästä.
 28. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Alkoholin kohdalla sanoisin ehkä, että riippuen tavasta. Jos kerran kuussa käyt ravintolassa vetämässä jonkun monen ruokalajin menuun viineineen, niin se viini voi olla tarkoituksellisesti valittu juuri täydentämään sitä annosta. Alkoholiton viini on lähes poikkeuksetta kuraa. Jos taas kyseessä on saunailta, jossa vedetään perseet oikein olan takaa, niin tietynlainen riippuvuus siinä on. Kyllähän alkoholilla ja perskänneillä sen oman "tunnelman" saa luotua. Toki kannabiksen kohdallakin voisi löytyä tollainen ravintolaesimerkin mukainen normaali. Esimerkiksi joku taidenäyttely, jossa ovella vedetään hatsit ennenkuin astutaan sisään ihmettelemään teoksia, joista sitten saa paljon enemmän irti pienissä pössyissä. :D

  Enhän mä väittänytkään, että kannabis veisi mummon huonoon kuntoon. Ja eikä tuosta mummosta nyt harmiakaan kenellekkään tunnu olevan. En kritisoi kannabiksen käyttöä, mutta dekriminalisointia kritisoin. Sillä mielestäni sen pitäisi olla joko edelleen laitonta, tai sitten täysin laillista valvotusti myytyä kamaa. Nuuskakin on periaatteessa dekriminalisoitu, sitä saa käyttää ja pitää hallussa. Suomessa sitä ei kuitenkaan myydä, mikä on näistä kolmesta vaihtoehdosta (laiton, dekriminalisoitu, laillinen) huonoin. Rahat valuvat ulkomaille ja terveysongelmat jäävät jossain määrin meidän maksettaviksi. Nuuskakin tulisi ehdottomasti laittaa valvotusti myyntiin.

  Ja pitkällä aikavälillä kaikkien näiden päihteistä aiheutuvien terveysongelmien kustannukset tulisi kohdistaa pois muilta veronmaksajilta, vain käyttäjälle itselleen.
   
 29. aeba

  aeba

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  25.03.2018
  En oikein jaksa uskoa että lottovoiton saaminen ainakaan helpottuu kasvattamalla itse epämääräisistä siemenistä epämääräisillä taidoilla. Eipä sillä, ei oikeastaan ole hurrattavaa siinäkään jos Kanadalainen kauppa x ilmoittaa lajikkeen y THC- ja CBD tasoiksi "2.00 - 8.00%" "9.00 - 14.00%". Öljyissä sentään tasot on mitattu just eikä melkein.

  Hintoihin en ota kantaa kun en niitä tiedä, paitsi että lääkkeistähän pitäisi saada asiaan kuuluvat Kela-korvaukset.

  Niinpä, ehkä kysymys on että pitäisikö Fimean, Kelan, ja Valviran ottaa pää pois puskasta. Tai ehkä laittaa pää syvemmälle puskaan...
   
 30. atobee

  atobee

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  ...ja kaupanpäälle Lihavuusvero sokerin käytöstä, urheiluvammat voisi liikuntaa harrastavat itse maksaa jne. Juu ja tää oli sarkasmia.
   
  TeeDee tykkää tästä.
 31. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 387
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Toki, mutta esimerkiksi tällä hetkellä Suomessa (ja monessa muussa maassa) on vain Bedrocanin tuottamaa standardoitua lajiketta saatavilla reseptillä, toki se ei ole välttämättä paras kaikille tai edes kellekään, mutta ei ne muutkaan lääkkeet ole henkilökohtaisella tasolla optimoituja variantteja (vain määrä optimoidaan sinnepäin ja se voidaan yhtä hyvin tehdä Bedrocanin kannabiksen kohdalla)

  Makeisverohan meillä onkin jo ;)

  Bedrocan lupaa tarkat prosentit tuotteilleen.
  Suomessa niistä on ollut käsittääkseni vain firman nimeä kantava saatavilla, eli Sativa "Afina" 22% THC <1% CBD
  (Lisäksi firmalla on muutama muu lajike joista kerrotaan vastaavasti tarkka lajike ja pitoisuudet)
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2019
 32. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 387
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Ollaan jo kuule eellä. Fimea pisti aivan omalla päätöksellään CBD:n lääkeainelistalle välittömästi kun tuotteita alkoi tulla myyntiin. Ilman reseptiä ei saa tuoda maahan tai tilata.
   
 33. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Tuossa THC- ja CBD-arvojen (sokeassa) tuijottamisessa on sellainen ongelma, että ne eivät ole kokototuus tai muutenkaan mikään autuaaksi tekevä asia lääkekäytössä. Joo, CBD on suhteellisen uusi trendi, jota on raivokkaasti lähdetty kaupallistamaan viimeisen ~10v aikana, mutta mitä lääkinnällisiin ominaisuuksiin tulee, niin kuulemma tutkijatkaan eivät ymmärrä vielä kannabiksen parantavaa vaikutusmekanismia. Sivistyneemmissä maissa, joissa lääkekäyttö on todellinen asia eikä pelkkää kaupallista hapatusta, ollaan sitä mieltä että terpiinit ovat olennainen osa kokonaisuutta. Eli toisinsanoen lääkekäytössä on olennaista etsiä potilaan aivokemiaan sopiva lajike, jossa sekä kannabinoidit ja terpiinit ovat oikeassa suhteessa keskenään ja täten vaikuttavat halutulla tavalla. Tämä ei tietenkään toteudu jos terpiinit jätetään kokonaan huomiotta ja tuijotetaan sokeasti CBD-arvoja, ja tietysti vielä vähemmän jos se ainoa vaihtoehto on Bedrocan.

  Lähde: Chubbs - California Patients Association
   
  TeeDee tykkää tästä.
 34. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  En tarkoittanut, että koukussa kannabikseen vaan sitä ettei ole mitään muuta päihdettä mitä voisi käyttää samalla tavalla. En näe mitään syytä miksi olisi kuukauden polttamatta, koska se olisi tylsää.
  Tuo on kuin kahvin juonti. Aamu lähtee mukavammin käyntiin kupin ääressä.
   
 35. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 769
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  TeeDee ja Manala tykkäävät tästä.
 36. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Olen skeptinen, että pelkkä dekriminalisointi olisi hyvä idea ja käyttö ei lisääntyisi. Dekriminalisointia perustellaan kahdella ristiriitaisella argumentilla; ensinnäkin käyttäjän on helpompi hakeutua hoitoon ja toiseksi kannabis ei aiheuta suhteellisen turvallisena päihteenä ongelmia käyttäjälle. Jos perustellaan, että pääsee hoitoon helpommin, niin kaikki huumeethan tulisi dekriminalisoida, kun uutisen mukaan THL:n tutkimusten perusteella näiden käyttö ei lisäänny dekriminalisoinnissa.

  Pelkkä dekriminalisointi avaa markkinat trokareille, kuten nuuskankin kohdalla. Mahdolliset ongelmat kustannetaan valtion pussista. Laillistamalla kannabiksen kokonaan, olisi valtion mahdollista verottaa sitä ja tämän lisäksi asettaa esimerkiksi tietyt vaatimukset laadulle ja valvoa helpommin käyttöä. Dekriminalisoinnin ajaminen haiskahtaa lähinnä vain siltä, että vihervassarit haluavat päästä vain pössyttelemään mahdollisimman nopeasti kaveriporukan kesken joutumatta suurempiin ongelmiin. Li Anderssonkin taisi myöntää kevään vaaliväitteilyissä pössytelleensä nuorempana, mutta tällä hetkellä tuskin pystyy nykyisen tehtäväkuvan takia.
   
 37. JormaMela

  JormaMela

  Viestejä:
  955
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta dekriminalisointi on hyvä askel kohti laillistamista. Epäilen, että Suomessa oltaisiin valmiita tästä nykytilasta siirtymään suoraan laillistamiseen.
   
  Wille, TeeDee, djtob ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 38. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 769
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Luulen että aika valtaosa meistä dekriminalisoinnin kannattajista kannattaisi myös laillistamista, mutta Suomessa se on todella hankalaa saada edes viinejä markettiin, niin on pakko yrittää pienin askelin. Ei nyt ole tähän hätään heittää dataa, mutta mutuilisin lukeneeni tuosta jossain, että dekriminalisointi ei ainakaan suuresti vaikuta siihen käytön määrään. Siinäkin ollaan samaa mieltä, että tuo hoitoon ohjaus on suurimmalta osin typerä argumentti, sillä suurin osa käyttäjistä ei tarvitse mitään hoitoa. Lähinnä alaikäiset käyttäjät pitäisi minusta ohjata johonkin keskusteluun.
  Tunnen aika paljon pilvenpolttajia täällä Porissa, eikä oikein voi sanoa vihervasemmistolaisuuden olevan kovin yleistä siinä porukassa. Sitä kannabista tuntuu polttelevan mun ikäryhmässä aika sama määrä aatteista huolimatta (mutu).
   
  TeeDee ja skiip tykkäävät tästä.
 39. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 387
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Todella omituinen perustelu sillä, että pitäisi jatkaa perusoikeuksien polkemista. Tietenkin on typerää pitää päihteiden kauppa rikollisten käsissä. Tietenkään ei pidä kieltää minkään aineen laittamista omaan elimistöönsä, jos siltä sattuu tuntumaan. Se, että käytöstä rankaisemisen lopettaminen ratkaisee vain yhden ongelman, ei tietenkään tarkoita sitä, että se ongelma kannattaisi jättää ratkaisematta. Varsinkin kun se ongelma on käytöstä rankaiseminen.
   
  TeeDee, djtob, skiip ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 40. nitroedition

  nitroedition

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
 41. Ransteri

  Ransteri

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Juuri näin on toimittu joissain paikoissa. Kaikki huumeet ovat rangaistusten ulkopuolella, jolloin käyttö ei lisäänny, mutta ne joilla on ongelma, ajautuu hoidon piiriin, ei vankilaan. Kannabis on lievä päihde, jolloin sen käyttö voi lisääntyä, jos sitä vertaa heroiiniin joka koukuttaa helposti ja on kaikkea muuta kuin lievä.
  Siksi se realistinen valistus on se juttu ja sitähän ei ole ollut tässä viimeisen 50 vuoden aikana ollenkaan. Eka piikki tappaa, oli päihde mikä tahansa, ei siihen usko nykyään kuin vanhempi ikäluokka joita on enimmistö.
  Ne jutut kannabiksesta mitä nytkin on lehdistä saanut lukea yleisöpalstoilta jne. artikkeleista, niin kyllä siinä on pohjalla tuo, että eka kannabispiikki voi jo tappaa. Yhdessäkään ei ole tavoiteltu mitään realismia vaan ne on kaikki olleet jotain ääriesimerkkejä.
  Ihmiset ei edes tajua miten moni kannabista nytkin käyttää. Lähettinä tulee käytyä monissa paikoissa ja on ihan hiton monia rappukäytäviä, joissa ganja haisee. Puhumattakaan näintä jotka ovat työväenluokan yläpuolella. Ne ei tule julki ollenkaan, joten niistä ei tiedetä mitään. Sen sijaan väitetään ettei sellaisia ole olemassakaan, vaan käyttäjät ovat narkkareita, jotka puukolla ryöstää ihmisiä.

  Se miten asiassa ollaan toimittu lukuisissa Osavaltioissa, se olisi hyvä Suomessakin. Eli ihmiset ostaa parasta mitä saa liikkeistä ja maksaa niistä verot.
  Pitäisi olla vaan jokin luotettava keino selvittää ajaako ihminen päihtyneenä, jos jokin epäilys sellaisesta on. En tiedä onko sellaista vai perustuuko ne kaikki siihen, että mittari värähtää vielä 3 päivänkin päästä.
   
 42. ttm

  ttm

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuten tässä ketjussa jo aiemmin kävi ilmi, tuo ristiriita on omassa päässäsi ja johtuu tuosta sitkeästi kiinnipitämästäsi olkinukesta, että kannabiksesta ei voisi olla ongelmia. Siinä olet kyllä ihan oikeassa että kaikki huumeet pitäisikin dekriminalisoida/laillistaa, onko joku ollut erityisesti sitä vastaan? Se, miksi sitä ei yritetä kerralla ajaa läpi, johtunee siitä, että aivopesun jäljet ovat vielä niin voimakkaana ihmisten asenteissa, että asioita yritetään parantaa pienempi askel kerrallaan.

  Mitä? Avaa markkinat? Tarkoitatko, että markkinoita ei nyt ole? Ja ongelmia ei myöskään ole? Vai mistä ne nyt kustannetaan?

  Totta kai. Ja kenties tämä tapahtuukin sitten kun ihmiset alkavat huomata että taivas ei pudonnutkaan niskaan eikä kadut alkaneetkaan tulvia kannabispiikkejä sen jälkeen, kun dektriminalisointiaskel oltiin otettu.

  Eli ihmisoikeuksien polkemista ei kannata vähentää, jos niitä ei kokonaan lopeteta, koska on jostain syystä hyvä, että kaikkien ihmisoikeuksia poljetaan kunhan vain vihervassareiden ihmisoikeuksia poljetaan? Vai miten tämä logiikkasi nyt oikein menee?
   
  skiip ja ttjm tykkäävät tästä.
 43. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  No ehkä oli vähän huonosti sanottu, mutta kyllä dekriminalisointi laajentaa nykyisiä markkinoita. Jos kannabiksen käytöstä ja hallussapidosta ei rankaista Suomessa, niin sitä alkaa virtaamaan eri trokareiden/välittäjien kautta enemmän Suomeen kysynnän todennäköisesti kasvaessa (ihmisten asenne kannabista kohtaan vuosi vuodelta myönteisempi ja dekriminalisoinnin tuoma kiinnijäämisen pelko poistuu).

  Mun mielestä tulisi ehdottomasti valmistella kannabiksen laillistaminen huolella ja skipata vain se dekriminalisointi. Tällöin on helpompi niin sanotusti homma haltuun valvonnan suhteen; käyttömääriä voidaan tilastoida luotettavasti alusta lähtien, tuotteen laadunvalvonta pystytään toteuttamaan viranomaisen toimesta ja pimeä kauppa saadaan vähenemään sekä rikollisuuteen voidaan puuttua rankalla kädellä.
   
 44. djtob

  djtob

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tietääkseni kaikkialla raja-asemissa ympäri maailmaa yhtään huumausaineiksi luokiteltuja ei saa tuoda paitsi lääketodistepapereilla. Edes lääkekannabistakaan ei saa tuoda. Amerikassakin Kanadasta USA:han tai toisinpäin, niin ei saa tuoda, jos haluaa, niin pitää ostaa sieltä missä on. Rajan ylitse mitään ei tuoda.

  Dekriminalisointi ei varmasti aiheuta lisääntynyttä kysyntää vai miten se Portugali sitten ei ole lisääntynyt kuten sanot? Dekriminalisointi voisi koskea myös muita huumeita kuin vain kannabista, kun se koskee omaa käyttöä, kun aloitteessa kuitenkin korostetaan, että myynti on kiellettyä. Tämä helpottaisi huumeongelmaisten kohdalla pääsemään hoitoon ja ei tarvitsisi pelätä kiinnijäämistä ja niistä koituvia seuraamuksia.

  Laillistamisella voidaan tehdä vähän samaan tapaan kuin alkokaupat, laadunvalvontaa ja kaikissa tuotteissa on tarkat tiedot, määrät. Ei ole vain yhtä kannabislajiketta.
  Rikollisjärjestöiltä poistuu se helppo sisäänheittotuote, alaikäisille ei onnistu enää yrtin saaminen, kun ikää pitää olla ja kaikilta kysytään papereita niinkuin kaupoissa ja alkoissa.
   
 45. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Keskustelin viimeviikolla aiheesta erään vanhanliiton tekijän kanssa. Oli vahvasti sitä mieltä, että kun valtio sekaantuu tähän touhuun, seuraa pelkkää paskaa. Jenkkilässä kuulemma jo nyt isoimmatkin puljut tekevät persnettoa ja ylitarjonta on tosiasia. Hinnat kuulemma nousseet ja laatu laskenut, jolloin lain ulkopuolella tapahtuvalle kaupankäynnille on edelleen paljon kysyntää.

  Ihmettelen suuresti, että miten kukaan kuvittelisi että tässä maassa osattaisiin hoitaa tätäkään asiaa kunnialla. Tässä maassa eivät edes julkiset palvelut toimi asiallisesti, paitsi sellaisten ihmisten mielestä jotka eivät niitä käytä. Terveydenhuolto toimii miten sattuu, mielenterveyshommat ovat yhtäkuin valtion huumekauppa, työkkärin toimenkuvaan ei ole kuulunut työllistymisessä auttaminen enää aikoihin, vaan päinvastoin, Kela hävittää järjestelmällisesti tiettyjen ihmisten hakemukset ja niiden liitteet, sossu on narsistien pesä, VR on monopoliasemastaan huolimatta onnistunut kusemaan touhunsa ja tekee persnettoa, postin toimivuudesta ei varmaan tarvitse edes sanoa mitään, jne, jne.

  Miksi tämä asia olisi poikkeus?
   
 46. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 387
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ei välttämättä olisi, mutta voisi toimia edes sillä tasolla kuin alkoholimonopolikin (vaikka toki siinäkin on harmaatuontia ja omaan käyttöön tuontia niin kotipolttoisten katukauppa ei ihan hirveän isossa roolissa taida olla)
  Ja bonuksena voisit kasvattaa itse polteltavasi, jos kaupan laatu ei miellytä.
   
  Del Monte ja skiip tykkäävät tästä.
 47. erikoisninja

  erikoisninja

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  18.09.2018
  Niin, se jää nähtäväksi. Jostain syystä en itse jaksa enää uskoa tämän valtion kyvykkyyteen yhtään vitun missään muussa, kuin eliitin piikkiin välistävetämisessä ja yleisen pahoinvoinnin edistämisessä.

  Mitä kasvatukseen tulee, niin tuon aloitteen perusteella sekin on tehty kovin ihmeelliseksi. En ymmärrä miksi sitä kasvien määrää pitää rajoittaa noin rankasti, jossei sitten aloitteen tehneellä kiilu siemenkaupasta heruvat euron kuvat silmissä jo nyt. Rajoittaa nimittäin tehokkaasti kasvatustapoja niiden kohdalla joilla ei ole tilaa/resursseja kasvattaa isoja settejä kerralla (esim sog-touhut olisivat käytännössä edelleen kriminalisoituja) ja varsinkin lääkekäyttöä niiden kohdalla, joilta ei entuudestaan löydy emoa siitä lajikkeesta, joka on itselle sopiva. Emojen etsiskely kun on aikaavievää puuhaa, varsinkin lääkekäyttäjien kohdalla.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2019
  Del Monte tykkää tästä.
 48. ?..

  ?..

  Viestejä:
  990
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Kuinka moni ihmisistä ostaa esim olutta pimeiltä markkinoilta?
   
 49. bunville

  bunville

  Viestejä:
  99
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Oikea kysymys on milloin ylitarjonta on huono kuluttajalle? Se ei nosta hintoja varsinkaan jos puljut tekevät persnettoa.
   
 50. MrB

  MrB

  Viestejä:
  416
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  olutta nyt tuskin kovin moni, mutta kyllä varmasti pimeitä pulloja kaupataan joka viikonloppu kun illan kieltolaki astuu voimaan. Ainakin ennen tiesi jonkun jolla oli kirkasta myydä saakka kun baarit meni kiinni. Tuskin maailma on niitä osin täysin uusi.
   
  TeeDee tykkää tästä.