Kalastus

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
IMG_0305.jpeg

jonkin verran menekkiä kun löytyi oikea kombo.. päivän teemana oli isohko chatterbait motoroil rapu trailerina. Vaimo kepitti kolme kilo luokan ahventa veneeseen asti, kun itsellä jäi parhaat puoleen tuosta.

melkoinen myräkkä oli, nyt tuntuu että on tuullut naama irti :lol:
8C7E529B-3B22-427B-94BE-A6B48832DF76.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.03.2020
Viestejä
37
Eipä ole aiemmin tullut huomattua, että myös kalastus-keskustelu löytyy foorumilta. Täällähän on kohtalaisen mukavasti höpinääkin!

Täällä on tullut kalasteltua harrastellen pienestä saakka. Pitkälti vetouistelua parilla-kolmella vavalla, myös heittokalastusta samoilla ns. kotivesillä (toisen vanhemman kotiseutu: joki, järveä ja koskikin lähellä). Koskikalastusta (perho ja vieheet) tullut tässä lähikoskella myös harrastettua, pääasiassa taimenta ja harjusta. Nuorempana myös muualla Kainuun suunnan koskilla tullut kuljettua.

Kalastelu jäänyt viime vuosina vähän vähemmälle kuin esim. 10-15 vuotta sitten. Mutta silti kesäisin muutamia viikonloppuja tulee tälle aikataulutettua, yksikseen ja kavereiden kanssa. Nyt näin lomalla ollessa vähän useamminkin tullut kalasteltua, huonolla syönnillä vain ollut viime päivinä... Mitään isompia ei ole tullut, n. 3-4kg parit hauet suurimpina. Muutamat kuhat, suurimmat jääneet noin kilon luokkaan. Ahveniakin tullut, mutta ei mitään isompia (suurimmat n. 200g). Koskikin siis läheltä löytyy, tosin siellä ei tosin ole tälle kesälle tullut käytyä.

Ns. haamurajoja (esim hauen kymppikerho) ei kaloilla ole tullut saavutettua, mutta tässä suurimpia: hauki 9,2 kg (2 kpl), ahven. n. 700 g (useita), säynäjä n. 1,9 kg, taimen 2,97 kg / 62 cm, harjus 1,15 kg, jne.

Mutta jos nyt vanhan kuvan saa laittaa, niin melko lailla päivälleen vuosi sitten tuli oma ennätyskuha saatua. 5,45 kg (pituus jäi tästä silloin ottamatta, tai ei vaan jäänyt muistiin...)

kuha-2022-07-17-22.29.jpg


Lapin rautuvesille olisi kovasti kiinnostusta lähteä, mutta vielä vähän jäänyt ajatusvaiheeseen. Johtuen osittain sesonkijohteisesta työstä lyhyehköstä kesälomasta (kaksi viikkoa). Mutta ehkä joku kaunis kesäpäivä sinne päin!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
602
Mistähän voisi tilata "raakavaappuja"? Joskus sain huonokuntoisia vaappuja joista pintakerros kärsineet (Abuja ja Nilsun Invincible) ja duunailin niistä itse spreillä ja kimalteilla mieluisia. Kalaakin on tullut.

Löydän kyllä balsarunkoja, mutta mielellään sellaisia jotka ovat vain maalia vailla, eli uintilevyt ja koukkupaikat olisi valmiina. Yksi vaihtoehtohan olisi ostaa Torista tms vanhoja vaappuja, mutta jotenkin haluaisi tehdän ihan alusta itse
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
Mistähän voisi tilata "raakavaappuja"? Joskus sain huonokuntoisia vaappuja joista pintakerros kärsineet (Abuja ja Nilsun Invincible) ja duunailin niistä itse spreillä ja kimalteilla mieluisia. Kalaakin on tullut.

Löydän kyllä balsarunkoja, mutta mielellään sellaisia jotka ovat vain maalia vailla, eli uintilevyt ja koukkupaikat olisi valmiina. Yksi vaihtoehtohan olisi ostaa Torista tms vanhoja vaappuja, mutta jotenkin haluaisi tehdän ihan alusta itse
esim,https://www.kurre.fi/fi/s/search/?keywords=aihio
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
Haastava päivä, mikään edellisten reissujen sävelistä ei toiminut, lopulta päivän ykkös tykit oli isot 24g sg fat tail spin, sekä isot rapujigit cheburaskassa. Isoja kaloja tiputettiin harmillisen monta.
0e037647-b812-497e-86f8-257fac4b4ff5.jpeg
IMG_0323.jpeg
 
Liittynyt
07.01.2023
Viestejä
65
Aina välissä onnistuu. Ahvenen jigausreissu rannalta käsin. 5,3kg / 1,8kg ruodotonta filettä. Ihan hyvä syönti ja ok kokoista appuraa, vaikka mitä ahvenen kokoon tulee, vieläkin parempia reissuja tuohon samaan kohtaan on ollut. EDIT: No pikkusen kyllä nolottaa tämmöistä postata tuon edellisen jälkeen :)

1.JPG
2.JPG
 
Liittynyt
08.04.2018
Viestejä
1 287
Aina välissä onnistuu. Ahvenen jigausreissu rannalta käsin. 5,3kg / 1,8kg ruodotonta filettä. Ihan hyvä syönti ja ok kokoista appuraa, vaikka mitä ahvenen kokoon tulee, vieläkin parempia reissuja tuohon samaan kohtaan on ollut. EDIT: No pikkusen kyllä nolottaa tämmöistä postata tuon edellisen jälkeen.
Ykköskuvan louhikosta päätellen olit jossain salmen ylittävän sillan pielessä. Osuiko oikeaan?
 
Liittynyt
07.01.2023
Viestejä
65
Ykköskuvan louhikosta päätellen olit jossain salmen ylittävän sillan pielessä. Osuiko oikeaan?
Tuommoinen aallonmurtaja. Yleisesti ottaen salmen ylittävän sillan vierustat ja aallonmurtajat hyviä paikkoja rannalta kalastavalle, koska lähes poikkeuksetta niissä syvenee aika nopeasti.

Salmesta tuli mieleen, tuossa muutama päivä sitten yhellä salmella Kuusamossa, kun kävin kokeileen ahventa jigillä ja haukea perholla (n. 15cm Hollow deceiver + hitaasti uppoava 20g heittopaino ja n. 70cm puruvaijeri siinä välissä).. Siinä kun haukisutia nakkelin, meinas tulla vähän erikoisempi saalis. Tuolla painolla jos ei erikseen upottele perhoa syvemmälle, se tulee n. 20cm pinnan alla. Perhon näki rannalta n. 10m päähän. Yhen uiton loppuvaiheessa osui silmään, kun joku epämääräinen reippaan kokoinen hahmo sukelsi sivusta päin ja kääntyi perhon perään. Siinä saman tien siinä hahmossa erottui myös jotain valkoista, nii tuli helvetinmoinen kiire kelata perho ylös. Kuikkahan se siinä sukelsi perhon perässä. Ei varmaan olisi ollut kovin häävi kokemus, jos ois täräyttänyt kiinni. Melko nopeaa sukelteleva elukka, kun pääsi ihan lähi-etäisyydeltä näkemään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 354
Aika viileitä kelejä pidellyt, pintavedet jatkuvasti alle 20c ja tuulee enemmän tai vähemmän. Ei ole oikein kuha napannut selkävesiltä perinteiseen tyyliin mikä on harmi. Oma tyylini on virittää kamat vetoon ja vedellä 5km johonkin suuntaan ja keskittyä nauttimaan eväitä ja virvokkeita :D

Taktiikan vaihdos ja siirryin syvänteiden reunoille naaraamaan pohjaa. Sieltä on ollut jo vähän parempi tuuri. Tänään takilasta aivan pohjan tuntumasta 3,8kg mikä on jo selvästi suunta oikeaan. Mutta vaatii jo aivan liikaa yrittämistä laiskalle lomalaiselle, pitäisi olla autopilotti ja joku pohjan seuranta takilaan :cry:

Kuvana 18cm karikko. Ehkäisee kummasti alamittaisten tuloa.

kuha3755g.jpg

kuha3755g2.jpg
 
Liittynyt
07.01.2023
Viestejä
65
Syksyllä tuli ostettua ahvenen jigaukseen Mikadon bixlite 1-7g:n rinnalle toinen vastaava vapa, Okuma Psycho perch 1-8g 190cm. Bixliten ollessa kokonaisuudessaan melko hidas letku, tässä jälkimmäisessä paljon nopeampi aihio ja semmoinen pehmeä/todella herkkä kärki. Melkoinen viha-rakkaus -suhde muodostunut tuohon vapaan. En oo aiemmin törmännyt ns. vaikeaheittoiseen vapaan, mutta tuo on sellainen. Vavan kärki nimenomaan. Tuo on Psycho perch:n vanhempaa mallia, jossa pehmeän valkoisen kärjen osuus on 3 vaparengasvälin mittainen. Todella helposti heitossa, millä vaan jiginupilla 4-8g ohut kuitusiima saattaa pyörähtää jotenkin oudosti kärjen ympärille, juuri kun heitto lähtee. Tuon sattuessa kuuluu semmoinen voimakas kahiseva ääni, kun jigi lentäessään vetää siimaa, joka on pyörähtänyt kerran aihion ympäri kahden ylimmän vaparenkaan välisellä matkalla ja heittopituus jää noin 5 metriin. On tuolla tullut silti kalastettua paljonkin, siksikin, että pääsisi vähän kärylle mikä tuon siiman pyörähdyksen aiheuttaa / miten sen voi välttää. Semmoinen havainto, että yläkautta kun heittää, niin vähän semmoinen korkeampi kaari (oisko n. 45 asteen lähtökulma) ehkäisee tuota ongelmaa, melkein vois sanoa täydellisesti. Sitten taas jos heittää niinkuin vastatuuleen heitetään, matalampi kaari / "kohtisuorempi" heitto, niin siima saattaa pyörähtää vavan kärjen ympärille helposti jopa peräkkäisillä heitoilla.Ois mielenkiintoinen nähdä jollain high-speed kameralla kuvattuna, että mitä tuossa vavan kärjessä oikeen tapahtuu heiton aikana. Vavan kärki on todella herkkä ja taipuisa mutta silti tosi kestävän oloinen. Taipuu ja kestää niinkuin lasikuitu, mutta oikenee nopeasti niinkuin hiilikuitu. Veikkaan, että "matalassa" heitossa, ite heittoliikeen ollessa pidempi verrattuna korkeampaan heittoon, vavan kärjen kahden ylimmän vaparenkaan välinen osuus pääsee heittoliikkeen loppuvaiheessa, juuri ennen siiman päästämistä, taipumaan todella jyrkälle mutkalle ja jollain tapaa sitten aiheuttaa tuon siiman pyörähdyksen. Okuma selvästi huomannut ongelman ja uudempaan malliin on tullut ilmeisesti vähän jäykempi kärki.

EDIT: Joo eli ihan vaan tiedoksi, jos joku tuommoisen hankintaa miettii. En tiedä, voisi melkeen kokeilla semmoista, että lisäisi yhden vaparenkaan tuonne kahden ylimmän renkaan puoliväliin, saattaisi muuttaa vavan sellaiseksi, jolla voisi heittää tehokkaasti vastatuuleenkin.
Dodii, tilasin Fujin vaparenkaan (www.guidesnblanks.com). Tuli yhelle vaparenkaalle hintaa.. parin euron rengas +12€ toimitus + tulli. Epoksilla ja perhonsidontavärkeillä aihioon kiinni. Tuossa tein reilun tunnin mittaisen testireissun ja yhtään kertaa ei tapahtunut tuota siiman pyörähtystä aihion ympärille, jota aiemmin tapahtui todella usein. Vavan heitettävyys parani huomattavasti, oli parinkympin sijoituksen väärti kokeilu.
rengas.JPG
 
Liittynyt
07.01.2023
Viestejä
65
Miten vavat autossa, pitkänä vai pätkissä? Itellä pitkänä aina, vaan kun mahollista. Nopeuttaa vaan niin paljon touhuja reissun alussa ja lopussa. Varsinkin perho-hommissa. Ja... helppoa. No, yli 9-jalkaiset joutuu kuljettaan pätkissä, tai vähintään ylin pätkä irroitettuna, jätettynä roikkumaan siiman varaan. Farmarilla menisi pitkänä 10-jalkaisetkin. Väsäsin aikoinaan (näemmä 13v sitten) hatchback-mallisen auton hattuhyllylle menevän 4-lovisen vapapidikkeen, joka on edelleen käytössä. Tuossa aika vasta väsätyn "välipidikkeen" avulla kulkee nätisti myös lyhyemmät perhovavat, sekä virpat.

1.JPG
2.JPG
4.JPG
3.JPG
5.JPG
6.JPG
 

esk

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
288
UL settiin mikrojigaukseen kela hakusessa. Onkohan tästä mihinkään? Okuma Ceymar C-10 taitaa olla varma valinta? Onko muita hyviä vaihtoehtoja alle 50€ keloissa?
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
UL settiin mikrojigaukseen kela hakusessa. Onkohan tästä mihinkään? Okuma Ceymar C-10 taitaa olla varma valinta? Onko muita hyviä vaihtoehtoja alle 50€ keloissa?
Tuon fladenin skippaisin suosiolla.
Alle 50€ on valinta vähän nihkeetä, ceymar-10 on ollut hintaisekseen hyvä peli. Kärsii vain samasta ongelmasta kuin iso osa pienistä haspeleista, eli puola on syvä mutta lyhyt ja pienellä halkaisijalla. SG6 1000 on vähän yli budjetin, siinä tulee matala puola ja syvä puola mukana. Matalan puolan halkaisija on isompi kuin esim ceymar-10, joten siimaa tulee sisään enemmän per kammen kierros. Suurin hyöty matalasta puolasta on kuitenkin heittopituuksiin kun siiman ei tarvi nousta sieltä puolan pohjalta purkautuessaan, on vastusta vähemmän. Tämä on varsinki mikrojigeillä ihan huomattava ero.

mulla voi olla reissun tai kaksi käytettynä tuollainen joutenkin..
 

Eräilves

Turrien turri
Tukijäsen
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
2 164
Nyt rupiaa reeskakin liikkumaa, niin pikku verkot tuli vethe laitettua taas yöks omaa rantaa. Jonkunlaine saaliski tuli, sua pakkasee sitte laiteltua :tup:

IMG_20230827_095147.jpg


IMG_20230827_105158.jpgVanhasta tiskipöydästä tuli askarreltua tuollane kalankäsittely paikka, siinä vieressa puussa telineet mihin verkot sua ripustettua ja nakeltua tuonne altaisiin kalat sitte. Helppo lajitella sisäl menevät kalat omaa altaaseee ja sitten "mettän eläimille" nuo liia pienet / muute ei kelpaavat.
IMG-20230824-WA0001.jpeg


Hyvää tämä reeska savustettuna / paistettuna. Kuin muikkua :tongue:

IMG-20230825-WA0001.jpeg
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
IMG_0756.jpeg
Lauantaista oli säyne hyvällä purulla. Toistakymmentä kalaa ihan hyvällä keskikoolla, 5 kalaa punnitsin ja kaikki oli yli 2kg, isoimman ollessa 2.7kg. Koko kesän ollut säyneet enemmän ja vähemmän hukassa, mutta nyt virtauksen kovan nousun jälkeen kun virtaama palaili normaaliin osui selkeä aktiivisuus piikki.

mukavia otuksia kevyillä ahven kamoilla virrassa.

Ison ahvenen onnistuin sössimään irti ennen haavia :(
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 493
Meikäläisen Merikarvian mökkirannan ahvenmestoilla on myös isoa säynettä.

Tällä kaudella tullut kasvustoa kalastaessa käytettyä chatterbeittejä, tosi tehokkaita ahvenelle ja jostain syystä säyneet käy tuohon viehetyyppiin ihan kuumana.

Jigiparatiisista löytyy Quantum merkillä 1/0 koukulla 10g painoista chatteriä, tuohon vielä sirppipyrstöinen jigi vispaamaan perään. Ahvenet tykkää lämpimän veden aikaan ja mukava tuoda/vajotella matalassakin kasvuston seassa tuota chatteriä.

Nyt kesälomilla tuli laskettua vene lähijärven lisäksi ekaa kertaa myös merelle mökkivesille. Loman lapsivaat menikin rantareittejä ja sisälahdukoita tutkiessa. Hyviä hauki ja ahvenpaikkoja, naapureiden mukaan taimentakin tulee keväällä ihan lahden suulta. Muksut kun kasvaa niin ei tarvi kahdesti miettiä missä tulee aikansa vietettyä

Hienoa aikaa ollut vesillä, laitetaas kauden varrelta tänne myös fiilistelykuvia.
 

Liitteet

Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 493
-->
 

Liitteet

Liittynyt
07.01.2023
Viestejä
65
Dodii, tilasin Fujin vaparenkaan (www.guidesnblanks.com). Tuli yhelle vaparenkaalle hintaa.. parin euron rengas +12€ toimitus + tulli. Epoksilla ja perhonsidontavärkeillä aihioon kiinni. Tuossa tein reilun tunnin mittaisen testireissun ja yhtään kertaa ei tapahtunut tuota siiman pyörähtystä aihion ympärille, jota aiemmin tapahtui todella usein. Vavan heitettävyys parani huomattavasti, oli parinkympin sijoituksen väärti kokeilu.
Tämä vapa se tykkää olla rempattavana. Mitähän sitä tuolle kahvalle/kelankiinnikkeelle tekisi. En tiiä onko kelaa jossain vaiheessa tai pikkuhiljaa ylikiristetty, mutta kuitenkin tuo kelan jalan holkki irronnut kiinnityksestään ja alkanut puristaan EVA-foami -alakahvaa läjään:hmm::hmm::hmm:. Kesän mittaan pikkuhiljaa rako auennut enemmän ja enemmän. Foamia ei nyt varmaan enää mitenkään saa alkuperäiseen mittaansa, varmaan laitettava vaan muutaman sentin mittainen kutistesukka tuohon kolon kohalle:hmm:

jepjep.JPG
 

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 356
Päädyin coney islandin(new york)kalalaiturille vahinkojen kautta ilman kalastusvälineitä. Ei ollut tarkoitus päätyä mestoihin missä on kalastusmahdollisuus. Vähänkö harmittaa, porukka kiskoo kalaa niska vääränä ja lokit ajaa pintovaa pikkukalaparvea takaa. Ollappa sopiva vapa ja kela mukana, mutta ei niin ei.

1694028512560.jpeg
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 493
Tänään upeen lämmin syyspäivä vesillä.

Kahden lahden välisen kapeen suntin reunalla kävi ahvenparvi kääntymässä useempaan kertaan. Hetkellinen hirvee ralli päällä ja lopulta tuli yhteensä n. 9.7kg pannukalaa.

Parhaat 39cm, 37cm, 37cm, 36cm & 35cm.

Ottipelinä kasvustoisessa paikassa offset rigattu Mikado Speedo 6.5cm 349. Luottoväri, toiminut läpi kauden.


Rampilta kalapaikalle 50 metriä, ei tarvinnu pääkonetta edes käynnistää
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.11.2021
Viestejä
183
Tänään hieno ja lämmin syyspäivä vesillä.

Kahden lahden välisen kapean suntin reunalla kävi ahvenparvi kääntymässä useampaan kertaan. Hirveä ralli kolme kertaa päällä ja yhteensä 9.7kg tuli lopulta pannukalaa.

Parhaat 39cm, 37cm, 37cm, 36cm & 35cm.

Ottipelinä kasvustoisessa paikassa offset rigattu Mikado Speedo 6.5cm 349. Luottoväri, toimii läpi kauden.
Kommeitta appenoita!
Missä päin suomenmuata?
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
Pikku askarteluna ”välivarastoon” enemmän säilytyskapasiteettia vavoille. Tulee nostettua lähimpään talliin autosta käytetyimpiä settejä, eikä niitä jaksa monestikkaan kuljettaa kalastushuoneeseen asti.

IMG_1066.jpeg
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
198
Vähän vastaava pitäisi itsekin varastoon rakentaa vaikkei ihan noin paljon vapoja olekaan.
Toimivan näköinen ratkaisu.
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
219
Tänään upeen lämmin syyspäivä vesillä.

Kahden lahden välisen kapeen suntin reunalla kävi ahvenparvi kääntymässä useempaan kertaan. Hetkellinen hirvee ralli päällä ja lopulta tuli yhteensä n. 9.7kg pannukalaa.

Parhaat 39cm, 37cm, 37cm, 36cm & 35cm.

Ottipelinä kasvustoisessa paikassa offset rigattu Mikado Speedo 6.5cm 349. Luottoväri, toiminut läpi kauden.


Rampilta kalapaikalle 50 metriä, ei tarvinnu pääkonetta edes käynnistää
Missäpäin tuolla tuo veneen laskupaikka on ja onko hyvä paikka laskea vene ?
Edit: Ja onnea komeasta saaliista !
 
Liittynyt
29.07.2018
Viestejä
477
Tuli tekastua mielenkiintonen uistin, haukijerkki oli eka tarkotusksena :D Takalippa pyörii oikein ilosesti, 9cm kala kolisee ja värisee, nokka oli pakko pistää päähän kun jäi punakala turhan kevyeksi eikä uponnut.

Viikonloppuna vois käydä testaamassa rannalta viskoo
 

Liitteet

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 356
Syöttiä alkaa oleen jemmassa tarpeeksi. Jos tänä vuonna yrittäisi ihan tosissaan karppia talvellakin. Aika nopsaan alkanut vesi jäähtymään vaikka päivälämmöt on edelleen 30C+. Ehkä 4-6vk vielä jäljellä aikaa missä karppi safkaa ihan hyvin ja sitten menee vaikeaksi. Isot boiliet 20mm+ ollut mulle tän vuoden paras uus juttu. Talvenaikana 24mm boilieta missä enempi kalanmakua seassa käyttöön niin voi kelvata isommalle monnille myös.

Mäskin pohjana tulee käytettyä panko leivänmuruja mitä ei ole kuvassa. 11kg säkeissä kun ostaa niin ei tarvi koko ajan leivänmuruja raahata kaupasta.

1696535529632.png


Karpeissa on sitä jotain. En tajua miksi karppilammikoita ei ole suomessa joka nurkalla. Pyydystä ja pamputa perinteet vaativat kirreä? Karppi minulle "ultimaalinen" makeanveden urheilukala mikä kasvaisi isoksi, taistelee kovaa ja on mielenkiintoinen pyytää. Karppi ja monnilammikkoa suomeen. Karpit c&r ja monnit fileiksi, jos kalastaja niin haluaa? Kai se channelcatfish tms. isommaksi kasvava monni pärjäis ihan hyvin suomen olosuhteissakin siihen asti, että pappi tulee ja pamputtaa.

1696535657522.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
Kymmeniä kiloja uistimia mukana ja yleensä pärjäis pelkällä haukivärillä..

Olipa melkoista keliä, myrsky tuulesta melkein tyyneen ja auringon paisteesta räntään ja vesisateeseen. Meinas olla tiukassa saada etuvedolla rampista paatti ylös tuossa loskassa. Jotain kuitenki ylöskin asti sentäs.
IMG_1287.png
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
198
@nuusk1s niin noissa uistimissa / jigeissä yleensä käy. Iso kasa mukana ja kuitenkin käyttää vain muutamaa suosikkia.
Mutta koskaan ei voi tietää, jos sitä seuraavalla kerralla onkin sellaiset olosuhteet että kokeilee jotain "ylläriä" ;)
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
@nuusk1s niin noissa uistimissa / jigeissä yleensä käy. Iso kasa mukana ja kuitenkin käyttää vain muutamaa suosikkia.
Mutta koskaan ei voi tietää, jos sitä seuraavalla kerralla onkin sellaiset olosuhteet että kokeilee jotain "ylläriä" ;)
No mulla on pelkästään vähän eriäviä haukivärejä varmaan pari rasiallista.. :D

Edellisestä postauksesta jäi näköjään toinen kuva jostain syystä pois.
FullSizeRender.jpeg
 
Liittynyt
30.10.2020
Viestejä
26
Komea lötkö... Itsellä pelkkä kuvan katsominen aiheuttaa hauen hajun saapumisen nenään... tuntuu että hauen lima haisee hanskoissa, haaveissa, kylmälaukussa loputtomasti. Tänä viikonloppuna viimeksi laitoin auton peräkonttiin kosteuden/hajun- poistajan jos siitä jotain apua olisi.
 

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 356
Tunnelmia karppilammikolta. Pohjaongintaa ison vedenalla olevan oksaisen puun ja metalliputken lähellä. Jarrut esikiristetty ns. maksimiin minkä siima mahdollistaa ettei kala syöksyisi esteisiin. Aikaa kuluu, tunteja, aurinko nousee, ei nykyn nykyä. Jarru alkaa huutamaan kuin viimeistä päivää ja siimaa lähtee kelalta kuin ei painais mitään. Suoraan puunrunkoa kohti. Tuijottelen siinä paikalleni jähmettyneenä tilanneta. Ei jää puuhun kiinni, huudatus jatkuu esteen ohi. Pääsen liikkeelle, saan vavan käteen ja ... kala irti. Se oli iso, ikinä ottanut kala tuolla tapaa siimaa kelalta jarrun ollessa kireällä.

Mahdoton tietenkään mitään oikeasti sanoa kalan painosta, mutta jos ei ollut ns. maksimi-iso niin otti ainakin kovimmat lähdöt koskaan.
 
Viimeksi muokattu:

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
7 013
Tämmöisiä on nyt tulossa.

Onko mitään kokemuksia toimivuudesta suomessa?

1.PNG 2.PNG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 354
Vene paketoitu talviasentoon. Syyskalastus ei oikein nappaa kun kesällä tulee viihdyttyä niin paljon vesillä että takki on tyhjä. Aika kädenlämpöinen sulanveden kausi oli. Isoin kuha vain 3,9kg ja muutenkin oli kuhat vähän tiukassa mutta ruokakalat toki aina nousi. Kelitkin oli niin kylmiä että pintavedosta ei irronut paljoakaan. Piti laittaa takilat lähelle pohjaa ja sieltä ne jurottavat kuhat tuli.

Sen sijaan heitto-onginta oli kyllä kesän kohokohta. Isoa appuraa nousi liukuhihnalta karikon vierestä. Kelin piti vain olla kohdallaan että sai veneen ankkuroitua kun ei ole keulakonetta.
 
Liittynyt
22.11.2018
Viestejä
552
Samoin täällä. Olisin halunnut vielä pari kertaa käydä meritaimenta kokeilemassa, mutta eivät antaneet kelit periksi. Nyt sitten tuli nämä pakkaset. Eilen purkki ylös ja pesu, tänään pressukehikko ja pressu päälle. Vielä pitää käydä ostamassa mustekaloja pressun sitomiseen.

Meritaimenen pyynti on ehdottomasti oma suosikkilaji, vaikka niitä on täällä pohjoisessa todella vähän. Haukia ei tahdo jaksaa pyytää, vaikka niitä olisi pyytää asti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 085
Näillä näkymin kauden viimeisellä reissulla oli jo sen verran jäänmurto hommia että kaloja ei tarvinut katsella kuin näytöltä. Turhan aikainen on kyllä talvi. Kaveri avasi jo pilkkikauden tässä pohjanmaalla niin kai se oli sit siinä..

screenshot_2023-10-21_21.07.49.png
 

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 356
Koikarppia ja kultakalaa ongittu pipo kireällä. Ei vielä ole osunut kohdalle. Kaikkea muuta nousee kyllä. Tänään normikarppi, monni ja isobassin poikanen joka nappasi karppirigia ylös kelatessa. Saispa karpin pois korvienvälistä niin pääsis muutakin kalastamaan :D

Lammikon pohjassa paljon puita/oksia ja lehtiä. Virittelin kelluvat syötit lyijyllä painottaen niin, että syötti on sopivasti näkösällä eikä biomassan alla piilossa. Jännä juttu, että tuossa lammikossa kaikki kalat mitä olen saanut tullut max 1.5m päästä rannasta. Varmaan osasyynä se, että aika pieni lammikko ja parhaat piilopaikat penkan alla piilossa puunjuurten seassa. Tai ehkä kalat kiertää lammikkoa kuin akvaariokalat akvaarionreunaa pitkin.

1698874181260.png


Vähän suuruudenhullu kala. Jotenkin se sai kammetua koukun poskeen kiinni
1698874375450.png
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
250
Tällä kertaa suuntasimme Ruotsin lappiin ja todelliseen kalaparatiisiin.

Tarkoituksenamme oli meloa yli 100km ja kalastella rennosti. Ensimmäisenä päivänä kala söi, mutta suunnitelmiin tuli yllätyskäänne.

Miksi jouduimme kutsumaan Medihelin?
Mikä on tämän järven Grand Slam?
Toteutuiko se?

Kotisohvan puolueeton kommentti:
"Tämä on teidän selkeästi paras leffa, piti otteessaan koko ajan"

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 780
Viestejä
4 313 521
Jäsenet
71 908
Uusin jäsen
iija

Hinta.fi

Ylös Bottom