Kalastus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Hug Eboner, 17.10.2016.

 1. Kyrökyrö

  Kyrökyrö

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  ^ Onpa hieno saalis.
  Tänään hain linkin telineen ja hyvin asettui laitaan kun pienen laudan pätkän laittoi kaveriksi. Jämäkästi pysyi. Uisteluun tutustuminen vol 2 toi vajaat kymmenen ahventa. Savustushommia tiedossa. On se mukavaa hommaa!
   
  kunfu ja juhaa tykkäävät tästä.
 2. Naare

  Naare

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ite kävin eilen iltapäivästä piipahtaa meidän metsälammella ja oli kala aika erikoisella syönnillä kun ei tullut yhteen haukea vaan pelkästään ahvenia. Mutta en tietty pistänyt yhtään pahitteeksi ja taisin rikkoa ehkä oman ahven ennätyksenkin kun tuli yks kunnon mötkö. Piti ihan haavilla nostaa veneeseen kun en halunnut ottaa riskiä sen menettämisestä.

  Ja ton väriseen Lotto lippaan ottivat.

  lotto_lippa.jpg
   
 3. kunfu

  kunfu

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Missäpäin Suomea?

  Edit. Itse miettinyt Turun seudulta hyviä heittely paikkoja.
   
 4. XDream

  XDream

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Länsirannikolla ollaan, Porin edustalla on ihan hyviä paikkoja rannalta kalasteluun.
   
  kunfu tykkää tästä.
 5. Naare

  Naare

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ai hitsin vitsi kun lähdetään perjantaina kalaan sinne meidän metsälammelle yhden kaverin kanssa joka on kiven kova kalamies. Harvoin nykyään päästään kalalle yhdessä ku hää asuu sen verran kaukana mutta sattuu just tulemaan käymään ens vkl täällä päin niin sovittiin että lähdetään sitten yhdessä tekemään kalastusreissu. Ja kun oon tämän kesän scoutannut siellä lammella/järvellä kalapaikkoja niin on mukava päästä näyttämään niitä kaverille. Että kiva nähdä mitä sellanen intohimoinen kalamies saa aikaiseksi niistä spoteista. Ja siinä tietty itekkin sitten voi oppia uusia asioita.

  Mutta tosiaan en aina tiedä miksi sitä paikkaa kutsuisi kun kartassa sen nimi on ihan ----järvi mutta oon pienestä pojasta lähtien sanonut sitä lammeksi niin juurtunut sitten siihen. Se on tosiaan puoliksi meidän mailla mutta ainut tie sinne vie meidän maiden ja vieläpä minun sedän pihan läpi niin se on käytännössä minun omassa henkilökohtaisessa käytössä. Että se on siis sellainen noin 1km pitkä ja maksimissaan 150m leveä vesialue. Oon käynyt siellä sorsametsällä 9-vuotiaasta asti mutta vasta muutama vuosi sitten ajattelin kokeilla että tuleeko sieltä kalaa ja tuleehan sitä. Ja kun siellä on niin super rentoa käydä kun saa olla ihan omassa rauhassa. Kun asun kerrostalossa jossa on aika rauhatonta elämää niin tekee hyvää lähtee vaikka 4 tunniks kalaan ja ottaa eväät mukaan jne niin siellä sielu lepää.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019
  jeppejehu, drealz, joku ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 6. Mörtti Röppönen

  Mörtti Röppönen

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pitkään ollut ajatuksena lähteä koluamaan noita lähistöllä sijaitsevia lampia/järviä, joissa ei käy kalastajia. Varmaan olisi körmyjä tarjolla.

  Vene vain olisi kätevä tässäkin. Eli onko porukalla kokemusta kumiveneistä tms. kalastuskäytössä?
   
 7. Piilorasva

  Piilorasva

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mulla oli aiemmin 2.3 metrinen ilmapohjainen Cheyenne kumivene aika monta vuotta. Moottorina siinä oli Minn Kota 32. Painoa tuolla veneellä taisi olla n. 20 kiloa ja sen jaksoi esim pään päällä kantaa aika pitkiäkin matkoja yksin, mutta melominenhan noilla kumiveneillä on aika perseestä jos ei saa moottoria raahattua mukaan. Tuollaiseen 2.3 metriseen mahtui juuri ja juuri 2 keskikokoista henkilöä kalastustarvikkeineen, mutta esim. kalojen käsittely veneessä oli tilan puutteen ja ilmapohjan takia hieman hankalaa. Tänä kesänä päivitin veneen tällaiseen: Kumivene 270 cm | Motonet Oy ja tilaa on ihan rutosti enemmän. Moottorinkin päivitin hieman isompaan sähkömoottoriin. Tuo vaneripohja on kyllä ollut hyvä ja tuosta veneestä pystyy kaksi henkilöä kalastamaan seisaaltaan tarvittaessa, ponttooneilla on myös kumiveneessä mukava istua. Tuo vene alkaa kuitenkin olla sen verran painava, että yksin liikuttelu pidempiä matkoja on haastavaa ja lyhyilläkin matkoilla meinaa selkä mennä kipeäksi. Kalojen nostaminen vaneripohjalle on paljon mukavempaa kuin kumipohjalle. Sähkömoottori on myös erittäin kätevä uistelussa ja myös heittokalastuksessa. Heitellessä on erittäin helppo vaihtaa veneen paikkaa, kun vaan seisoo veneen perällä niin voi siinä seistessä kätevästi moottoria käsitellä.

  Edit. Niin ja tuo 2.7 metrinen vene kulkee itselläni lyhyet matkat täytettynä lava-auton lavalla nätisti. Pidemmät matkat menee sitten pakattuna vaikka pienenkin auton takapenkillä, eipä onnistu muilla venemalleilla :geek:
   
  Mörtti Röppönen tykkää tästä.
 8. Naare

  Naare

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kerettykkää pitkään olemaan kalassa kun kaverilla oli vähän tiukka aikataulu ja sääkään ei oikein suosinut. Mutta meitä nauratti ku sanoin alussa että tää on erikoinen lampi kun todella harvoin tulee mitään pieniä haukia aka tumppeja. Ku kaveri sitten vetäs niitä enemmän tänään kun minä koko kesän aikana. Ite sain yhden vähän paremman mutta oli tosiaan vähän heikko syönti ja ite veikkaan että johtu siitä kun aurinko paisto melkein pilvettömältä taivaalta ja mentiin sinne siis klo 13 aikoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2019
 9. Kyrökyrö

  Kyrökyrö

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Tänään tuli tehtyä turha reissu. Ensin rannassa meni sadetta pidellessä. Lopulta kuuron mentyä ohi, kamat veneeseen ja baanalle. Etelästä puhaltanut tuuli ei ollu mitenkää erityisen kova eikä edes kylmä, mutta kunnon aallokon se teki. Uistinta siinä tyrskyissä vähän aikaa vedettiin, mutta viimeinen niitti oli kun istuminen alkoi käydä selän päälle jostain syystä. Alle tunnin reissu ja rantaan. Välillä se on tämmöstä. Hinku on kova vaan mies ei kestä.
  Tänään myös päätin, että tälle syksyä ei enää yhtään kalavehkeitä lisää. Joka reissulla tarttuu joku vaappu tai jigipussi mukaan..:)
   
 10. Gobi

  Gobi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  832
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko Kaldoaivin kävijöitä foorumilla? Tarkoitus pistää maastoon Pulmankijärven eteläpäästä ja mahdollisesti kulkea Sevetille asti, syyskuun puolivälissä reissu. Virtavedet on jo tuolloin rauhoitettu, joten järvillä ja niskoilla/alajuoksulla on kalastettava. Tsuomasjärvi on ekan päivän pääte, mitään tarkempaa tuosta ei kalastuksen tiimoilta löytynyt. Harjus ja taimen kohdekaloina, jänkäkoiria varmasti tulee myös.
   
 11. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Uusia jigivapoja koeajamassa. Ihan hyvin sai ponnistettua ahvenvapaa :D

  [​IMG]
   
  Saippi, VanhaVihtahousu, Maso ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 12. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Pyynnöstä kaivelin varastoja, ja siellähän ois laadukas jigi setti jollekkin.
  Pehmeä kärki on varsinkin ahvenelle mahtava, mutta ranka riittää kyllä kuhallekkin.

  Uusien alta edukkaasti. 90e matkahuollolla toimitettuna. Vapapussi ja pakkaus pahveihin onnistuu.

  Savage gear finezze ds 7'8 5-20g
  Okuma inspira 20 white
   
  joku tykkää tästä.
 13. XDream

  XDream

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Mullakin ois tarjolla takuuvaihdokkina tullut Okuman Alter Spin 4-18g 180cm vapa. Edullisesti saa jos jollain tarvetta, hyvän okuman 2000 sarjan uuden kelan saa mukaan myös tarvittaessa. Yv jos kiinnostaa.
   
 14. Mr X

  Mr X

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
  Tänään kerkesi kuukauden tauon jälkeen vesille.

  Edellinen reissu päättyi vähän yli kolmosen haukeen vertikaalijigauksena ja vehkeet "lenteli" pitkin venhoa kalalajin selvittyä, kun maiskuttelin ylösvetovaiheessa huuliani hyvän kokoisen kuhan toiveissa.
  Tänään saaliksi ahven ja puolikiloinen hauenpulikka. Tuuli ihan kiitettavä ja etsin vanhoilta mestoilta kuhia, mutta luotaimen mukaan muutkin (saalis) kalat olivat kaikonneet.
  Järvi on sitten yks saatana, kun on kuin ämpäri ja syvänteiden lähellä saa mennä männikön puolelle, että löytää alle metrin vettä.

  Tietysti vissiin järvikohtaista, mutta kun kokemusta ei ole oikein, niin kysynkin, että onko kuhat siirtyneet jo talvimestojen (syvänteiden) lähistöille?
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
  Trotor tykkää tästä.
 15. Mörtti Röppönen

  Mörtti Röppönen

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitä nyt viime viikkoina päässyt kalalla käymään, niin tuntuu ettei muualla ole kalaa kuin syvänteiden viereisillä rinteillä 8-9 metrin syvyydessä.

  Tosin saaliiksi tullut vain alamittaisia kuhia. Ruokakalaksi sitten ahventa. Kalliiksi on ahvenet kyllä tänä vuonna tullut, kun muutamasta omasta mokasta johtuen tullut hieman kalustotappiota.
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2019
  Trotor ja Mr X tykkäävät tästä.
 16. Antura

  Antura Köyhä

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mihin päin kannattaa suunnata PK-seudulla kalaan?
   
 17. Mr X

  Mr X

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
  Ok.
  Oispa selviä rinteitä tai tasanteita. Tänään just etsin loppupäivästä tuolta 8-9 metrin syvyydeltä, kun siellä näkyi pikkukalaa ja tanan hauenpulikka sieltä löytyi ja jigi palasiksi.
   
 18. korvaoo

  korvaoo

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  oispa nyt ees mitään kalaa, kun en oikein omilla kamoilla pääse tonne 7-9 metriin, kun jää lähinnä syvännevaappukalastukseksi ja 4-6 metriä ihan maksimit... pitäs hommata isoja painokuvia varmaan.
   
 19. Mr X

  Mr X

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
  Sen verran totean, että maailma muuttuu kalastuksen suhteen, kun hankkii kaikuluotaimen. Senhän tietävät kaikki, jopa minä nykyään. :D
   
 20. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Viikonlopun sateet ja myräkät vei saaliskalat syvälle monin paikoin. Ja kuhat perässä. Alle kympin vedessä meinas olla aika hiljaista.
  [​IMG]

  3 päivää tuli tutustuttua Lowrancen livesightiin ja voi pojat, tuo live tuo kyllä vertsuun ja ylipäätään vedenalaiseen maailmaan ihan uuden kulman :)
  [​IMG]
   
  Mr X ja s1ll1 tykkäävät tästä.
 21. Hiivatti

  Hiivatti

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  10.09.2017
  Onko jollain näyttää kuvaa miltä näyttää ahvenparvi tai isommat ahvenet kaiussa? Tuli eilen ekaa kertaa testailtua veneen kanssa Deeper Chirp+ ja onhan se kätevä ja jotain piirtelikin, mutta kun ei kauheasti kokemusta luotaimista ole niin vielä menee pitkä tovi opetellessa.
  Sitä ihmettelin koko päivän kun melkein kokoajan se piirti höttöä 2.2 - 2.4 metriin ja jos kokeili kuvakkeiden kanssa niin aina väitti siinä olevan kalaa (kuvakkeita en siis käyttänyt kun satunnaisesti täppäsin päälle ja pois). Pääsääntöisesti laajakeila, herkkyys 75-80 jne.
   
 22. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Kyllä ahvenet pitäisi ihan kaarina näkyä. Höttö voi olla sulkasääskeä jne. Kalaikonithan näyttää kaiken skeidan kalana.
   
 23. Kyrökyrö

  Kyrökyrö

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Se alkaa olla veneilykausi ja samalla kalastushommat tältä kesää ohi. Vain viikonloppuisin pääsee ja syyskuu repii puolessa. Luvassa pelkkää sadetta. Täytynee viikonloppuna käydä koittaa vielä ja muljauttaa vene sen jälkeen nurin, ettei jäädy ja halkea kuin edellinen venho.
  Pitkä talvi tulossa taas. Pitäisköhän sitä perehtyä pilkkimiseen?
   
 24. korvaoo

  korvaoo

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  oishan tässä joulukuulle asti varmaan avovesikautta, mutta kun ei tuu niin ei oikein jaksais...
   
 25. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Kauden parhaat ajat on vielä tulollansa :wtf:
   
  Trotor ja joku tykkäävät tästä.
 26. korvaoo

  korvaoo

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  kyllähän nuo meni jo kun kuha katosi lopullisesti, mutta jos haluaa muuten järvellä viettää aikaansa niin mikä ettei :)
   
 27. Erkkimerkki

  Erkkimerkki

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ahvenella paras aika on vielä edessä.
   
 28. XDream

  XDream

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  [​IMG]


  Hyvin on kyllä vanha 15v sitten jäänyt harrastus puraissut uudelleen. Järvellä jigiä viskomsssa pojan kanssa ja kohtuullisesti nousi kuhaa. Tuuliolosuhteet meinas pilata kalareissun mutta keli rauhottu loppuillasta niin että päästiin pelipaikoille. Järven selällä 5-6m vedessä pieni saari jonka rannalla n.2m vettä. Rantapenkalta tuli parin tunnin aikana hyvä määrä mitallista kuhaa.


  @nuusk1s ja muut kokeneemmat, miten kuha käyttäytyy järvillä nyt kun kelit viilenee? Parina iltana nyt käyty ja jigillä tulee hyvin penkalta auringonlaskun aikana ja vähän ennen. Iltahämärissä on sitten syönti loppunut melkein kokonaan vaikka väriä vaihdettiin kovasti.

  Käytössä on ollut Mikadon Fishunteria ja Sairaa, 5-10cm koossa, noihin tuntuu ahven ja kuha käyvän hyvin kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2019
  Mr X, nuusk1s ja Hiivatti tykkäävät tästä.
 29. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ja hauella paras aika on vielä kaukana, sitten kun veden lämmöt alkaa olemaan 5c luokkaa ja alle niin :)
   
  Trotor tykkää tästä.
 30. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Kun vesi jäähtyy niin mää en malta kuhaa enää yrittää, kyllä ne haukihommat vie silloin.. Kuha on enempi täytehommaa lämpimän kelin aikaan :D
   
  XDream tykkää tästä.
 31. Khauron

  Khauron

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Komea kuha äijällä!
  Nuuskis on aivan omaa luokkansa, siitä ei suurempaa muuta kuin se äijä on jossain pro-luokassa.
   
 32. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Tulee niitä joskus haukihommissa sivusaaliina kylmälläkin
  [​IMG]
  Syvän reunasta noin 3m vedestä löi 25cm haukishadiin viime syksynä. Veden lämmöt noin 3c.
   
  jeppejehu, Hiivatti, luppis ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 33. XDream

  XDream

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Jos ens keväänä päivittelis +-500€ budjetilla kaikuluotainta niin mitä suosittelette?

  -Lowrance Elite
  -Garmin Striker plus 7sv
  -Garmin Echomap plus 72sv

  Järvi jossa tulee liikuttua on tosi kivinen ja karikkoinen niin tuollainen yhdistelmälaite jolla pystyis tekemään karttoja olis hieno.
   
 34. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Tuohon rahaan ei kovin kummoista yhdistelmälaitetta saa. Garmineista ei ole kokemusta, mutta perusvinkki kaiun hommaamisessa on et ota niin iso ruutu kun lompsa kestää.

  Vähän lisää lykäämällä sais nyt halvennuksesta Hook2 9 splitshotin. Viisto jää saamatta toko tuolla. Käytettynä 1gen elite ti 7 vois saada noihin hintoihin. Mut seiska on kyllä pieni jos pitää karttaa ja kaikua yrittää jakaa..
   
  XDream tykkää tästä.
 35. Trotor

  Trotor

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ostettiin kesällä tämä garmin striker +9sv entisen rikkoontuneen tilalle:
  Garmin STRIKER Plus 9sv viistokaikuluotain - Hong Kong tavaratalot

  Ei varsinaisesti pahaa sanottavaa mutta ei noi pohjanskannaukset kovin vakuuttavia ole vielä olleet. Ei ole plotteria mutta käytämmekin lisänä tablettia ja muikku android sovellusta.
   
 36. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Sori ketjun aiheeseen kuulumaton kysymys, mutta periaatteessa kalastus on kysymyksen syy: miksi kutsutaan kiinteätä rantaan rakennettua venetraileria ja tekeekö joku niitä tilaustyönä metallista? Katkee kalastuskausi aina elokuun lopussa siihen, että järven pinta laskee niin pirun matalalle, ettei venettä saa enää vesille.
   
 37. XDream

  XDream

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017

  Eli viiston pohjakuvat epätarkkoja? Noin myös ymmärsin kun lueskelin tuosta vertailuja lowrancen ti-laitteisiin.

  Saatko siis jaettua garminista karttakuvan suoraan tablettiin?
   
 38. Trotor

  Trotor

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toistaiseksi kaikki tapaamani viistokuvat nyt on mitä sattuu enkä niihin ainakaan itse hirveästi anna painoarvoa. Meillä on tollanen vanha busteri ja moottori ehkä on aavistuksen sen kaiun tiellä joten sekin vielä huonontaa sitä viistokuvaa ja tätä pohjanpiirtoa. Meinaan siis sitä kun se piirtää sitä "pohjakuvakarttaa" eli tekee sellaista... syvyyskäyrää - Taitaa garminin termi olla Quickdraw contours:


  En saa jaettua karttakuvaa eikä noissa ole edes oikeaa plotteria/karttaa. Pelkkä GPS. Käytän tätä itse tekemääni softaa:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.muikea.muikku
   
 39. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
 40. XDream

  XDream

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  @Trotor

  Sehän tässä tosiaan mietityttää kuinka paljon tuollaisesta viistosta /pohjakartasta saisi sitten iloa irti jos se on käytännössä vähän kompromissi. Nyt löytyy ihan peruskaikuna Lowikan Mark X5 Pro ja sillä noista syvyyksistä, pohjanmuodoista ja pikkukalaparvista saa jo jonkinlaisen kuvan.

  Täytyypä miettiä vielä hankintaa.
   
  Trotor tykkää tästä.
 41. antm

  antm

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  21.04.2017
  Ranturi lienee kanssa yksi yleisesti käytössä oleva nimitys.
   
 42. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Kyllä viistosta saa ihan erilaisen kuvan kuin perus 2d:stä. Lowikan halvimmalla tripleshotillakin saa ihan ok kuvaa. Elite ti2:seen saa sen uuden 3in1 anturin jolla saa toki parempaa kuvaa ja varsinkin kalojen hahmotus helpottuu.
   
 43. Kyrökyrö

  Kyrökyrö

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Sielläpä se vene nyt on puun alla telakalla. Hyvin oli kevään paikkaukset ja maalaukset pitäneet. Köli nyt oli keulasta kulunut, mutta se kuuluu asiaan. Vähän haikein mielin talviteloille venhoa laittelin. Pitkään aikaan olisi ollut kohtuu tyyni kelikin. Noh, ensi keväänä palataan. Talvella katellaan kaiku ja telineet kaupasta niin on mukava talvi odotella. Garmin vaikuttaa meikäläisen merkiltä. Täytyy käydä hipistelemässä.
   
 44. Welmari

  Welmari

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko kellään muulla Deeperin chirp+ -kaikua käytössä?
  En oikein tajua, kun luurilla ja tabletilla on ihan erilaiset näkymät. Kumpikin Androideja. Luurilla tulee paljon parempi kaikukuva, mitä tabletilla. Lisänä toi pohjan kartoitus aukeaa automaattisesti kaiun rinnalle, kun tabletissa se kartoitus löytyy erillisen välilehden takaa ja ei ole läheskään niin hyvä.

  Molemmissa pitäisi olla uusin softa sisässä.
   
 45. Hiivatti

  Hiivatti

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  10.09.2017
  Mulla on Chirp+ käytössä, mutta käytössä android puhelin ja ios tabletti josta johtuu erinäköisyys + tabletissa uusin softa. Onko kummassakin samat asetukset ja kaikuluotaintila sama? En osaa kyllä tarkemmin sanoa mistä tuo johtuu koska kumpikin toimii itselläni hyvin.. Jotenki haiskahtaa siltä kuitenkin että toisessa se uusin versio softasta joka julkaistaan vaiheittain eri laitteille.

  Tässä miltä uusin pitäisi näyttää:
  Esittelyssä Uusi Fish Deeper -Sovellus
   
 46. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  villi veikkaus että vehkeissä on eri versio. Androidille tuo päivitys tuli muutenkin myöhemmin, ja ei kaikille laitteille kerrallaan.

  katso versiot sieltä playstoresta kummaltakin?
   
 47. Welmari

  Welmari

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kummassakin sama versio, 7.14.1

  Nyt kun pidin noita kumpaakin vierekkäin, niin huomasin tabletista puuttuvan kokonaan yhden karttaikonin, joka luurista löytyy. Tiedä sitten, mikä tuon aiheuttaa.

  2019-09-21 22.52.18.png
   
 48. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  249
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Eli vanha versio kummassakin :bored:
  8.0 päivittyy koko sovelluksen ulkonäkö.

  iOs tarjoaa 8.1.1 uusimpana
   
 49. Welmari

  Welmari

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No perkele. Mikäköhän siinä sit on, että uutta softaa ei mulle tyrkytetä?
  Kumpikin kone päivittyi vasta pari viikkoa sitten ja oletuksena oletin uusimman softan olevan sisässä.