Kahvinkeittimet

Jättäisin s100 mallin kauppaan ja mieluummin eq700 tuohon hintaan jos ei raaski budjettia nostaa eq9 s500 malliin.

Tuolta saksanpoikien foorumilta sai sen käsityksen että eq9s100 ei kannata missään muodossaan hankkia vaan mieluummin eq6 s500. Eq700 on saksanmaalla kallis ja tuo gigantin hinta on sille oikeasti hyvä. Ja verkkiksen eq9 s500 on oikeasti loistava vaatine rahalle.
Okei, pitää vielä miettiä.
 
Olen vasta perehtymässä kahvikoneisiin, mutta kaipaisin joitain suosituksia.
- Käyttö tapahtuu kotona kahden aikuisen taloudessa. Minä juon kahvit ehkä pari kertaa päivässä ja puolisoni lähinnä vain aamuisin. Käyttö ei ole siis erityisen runsasta.
- Laitteella olisi hyvä saada tehtyä myös perinteistä suodatinkahvia
- Kahvit juodaan meidän taloudessa pääosin maidolla (kaura/normi). Ketjun viestien mukaan järkevin tapa tähän olisi tuollainen letkumallinen maidonannostelija, koska taitaa olla helpoin ylläpitää?
- Emme kaipaa älyttömän laajaa reseptivalikoimaa laitteeseen. Olisikohan muistipaikat kuitenkin hyödylliset?
- Lähtökohtaisesti espresso sellaisenaan ei tule olemaan ensisijainen kahvityyppi mitä juodaan vaan ne painottuisivat todennäköisesti enemmän latteen, suodatinkahviin, yms. maitopohjaisiin kahvijuomiin.
- Budjetti noin 300-500€. Eli varmaankin tarjousvehkeitä täytynee katsella, ei ole kiire ostaa.
- Yksinkertaisuudesta ja helposta ylläpidosta plussaa
 
Olen vasta perehtymässä kahvikoneisiin, mutta kaipaisin joitain suosituksia.
- Käyttö tapahtuu kotona kahden aikuisen taloudessa. Minä juon kahvit ehkä pari kertaa päivässä ja puolisoni lähinnä vain aamuisin. Käyttö ei ole siis erityisen runsasta.
- Laitteella olisi hyvä saada tehtyä myös perinteistä suodatinkahvia
- Kahvit juodaan meidän taloudessa pääosin maidolla (kaura/normi). Ketjun viestien mukaan järkevin tapa tähän olisi tuollainen letkumallinen maidonannostelija, koska taitaa olla helpoin ylläpitää?
- Emme kaipaa älyttömän laajaa reseptivalikoimaa laitteeseen. Olisikohan muistipaikat kuitenkin hyödylliset?
- Lähtökohtaisesti espresso sellaisenaan ei tule olemaan ensisijainen kahvityyppi mitä juodaan vaan ne painottuisivat todennäköisesti enemmän latteen, suodatinkahviin, yms. maitopohjaisiin kahvijuomiin.
- Budjetti noin 300-500€. Eli varmaankin tarjousvehkeitä täytynee katsella, ei ole kiire ostaa.
- Yksinkertaisuudesta ja helposta ylläpidosta plussaa
Näillä täysautomaateilla ei voi tehdä suodatinkahvia. Sitä varten kannattaa säilyttää oma keitin jos sellainen jo taloudessa on.
 
Täältä vahva suositus Siemens Eq 6 Plus S500 mallille kaikille kahvikonetta harkitseville. Uskaltaisin jopa väittää ettei tämän "mopompaa" mallia kannata ostaa ellei varmasti tiedosta, ettei tarvitse noita kaikkia lisäominaisuuksia, mitkä tulee S500 mukana (esim vs. s100). Alla geneerinen lista omista ajatuksista koneeseen liittyen.

- Maitoletku on ihan ykköstoteutus ja en muuta edes katselisi, jos on vaan mahis kytätä tarjouksia näistä letkullisista malleista. Letku on helppo pitää puhtaana ja maidon laatua pystyy helposti vaihtamaan vaikka joka kupille minkä valmistaa.

- Tippakaukalo on aika pieni ja täytyy meillä melkein päivittäin tyhjentää (~6 kuppia päivässä). Tämä on kuitenkin niin nopea toimenpide, ettei haittaa yhtään. Tyhjennustarve muodostuu myös pääasin kahvinpurujen määrästä, eikä tippakaukalon vedestä. Meillä kyllä seisoo tyhjä kahvikuppi koneen alla käynnistysten ja sammutusten yhteydessä, mikä vähentää merkittävästi tippakaukaloon valuvan veden määrää.

- Juomakohtainen maidon ja kahvin suhteen säätö on pakollinen ominaisuus. Ainakin jos ei tykkää super maitoisista kahveista. Monissa resepteissä on paljon maitoa verrattuna kahviin (kuten tietysti lattessa yms kuuluu ollakin) ja ei tykätä ihan niiin maitoisista kahveista. Tuolla säätömahdollisuudella saa esim cappucinon maitomäärän asetettua 70% -> 50% (hatusta vedetty luvut), joka on omaan suuhun parempi.

- Juomakohtainen kupin koon säätö on kiva. Tämä tietysti rajoittuu käytettävän reseptin mukaan (mahis tehä 400 ml lattea kerralla, mutta espressoa ei tietenkään), mutta periaatteessa aina saa säädettyä sopivan kupin koon.

- Kahvin uuttolämpötilan säätö on pakollinen. Lämmönsäätö on täällä tapissa ja ei yhtään liian kuumaa kahvia tule vieläkään (ei kyllä liian kylmääkään, vaan juuri sopivaa).

- Reseptejä vähän turhan paljon. En tiedä erottaisinko Flat White vs Latte toisistaan, jos en tietäisi mitä itse ajan kuppiin. Toisaalta nämä tulee tuossa muiden pakollisien ominaisuuksian mukana ja vaihtelu virkistää. Tullut juotua (ja tykättyä) varmaan kaikista koneen kahveista vaikka alunperin pelkkä suodatinkahvin juoja olinkin.

- Suodatinkahviahan tällä ei oikeasti saa, mutta hyvää mustaa "kahvia" kyllä minusta tekee. (Kahvi = resepti missä jauhettujen papujen läpi ajetaan kaikki vesi = suodatinkahvin korvike). Itse tykkään koneen kahvista enemmän kuin moccamasterin suodatinkahvista. Voi mennä kyllä papu vs suodatinjauhatus eron piikkiin.

- Espressoakaan tällä ei oikeasti saa. Papujen jauhatus ei mene tarpeeksi hienoksi ja jos menee, niin sitä ei saa tampattua kunnolla, mikä johtaa epätasaiseen uuttoon jne jne. Kahvikoneen kahvi onkin ehkä hyvä mieltää omana lajinaan ja siitä tykkää jos tykkää. Itse olen ollut enemmän kuin tyytyväinen.

- Papujen jauhatuksen säätö on ihan kiva, jos tykkää säätää. Vakioasetus on suurimman osan ajasta täysin käypä valinta, mutta tietyistä pavuista saa parempaa kahvia säätämällä jauhatusta.

- Koneeseen tuntuu sopivan tummapaahtoiset pavut paremmin. Vaaleammilla paahdoilla ei saa ihan niin vahvaa kahvia kuin haluaisi. Jauhatuksen karheutta säätämällä tätä voi hieman kompensoida, mutta lopputulos on silti mielestäni sama. Tunnustan kyllä, että olen aina ollut tummapaahdon ystävä, joten ehkä tässä myös oma preferenssi paistaa läpi.

- Kahden kupin valmistus samaan aikaan on hieman turhake, kun saman lopputuloksen saa erittäin pienellä lisävaivalla ja ajalla saavutettua muutenkin. Ihan kiva ominaisuus kuitenkin olla olemassa, kun se nyt kerta löytyy.

- Meillä on talouden kaikilla henkilöillä erittäin samanlainen kahvimaku, joten suosikkijuomien muistipaikat ovat meille hieman turhia. Suosikkiin voi kuitenkin asettaa reseptin, kupin koon ja uuttolämpötilan (maidon määrän?), joten ne ovat yllättävän hyödyllisiä. Jos toinen esim tykkää kylmemmästä americanosta kuin toinen, niin suosikeilla tuon säätö onnistuu kätevästi (yhdelle, kahdelle juomalle tietysti muistipaikkojen määrästä riippuen, mutta kuitenkin).

- Kone kertoo ja ohjeista kädestä pitäen milloin ja miten pitää tehdä kalkinpoisto, puhdistus, vedensuodattimen vaihto yms. Erittäin vaivaton siis ylläpitää. Mitä nyt nuo puhdistukseen tarvittavat tuotteet tuntuvat olevan vähän tyyriitä, mutta Saksan Amazonista saa vähän halvemmalla.

-Manuaalinen puhdistus on myös helppo ja vaivaton toteuttaa. Tätä kone ei kyllä itse ruinaa, vaan jää käyttäjän omille harteille.

- Ulkoisesti halvan (muovinen) oloinen kampe. Olisin odottanut vähän enemmän tämän hintaluokan vehkeeltä.


Tulipahan tarinaa ja jotain jäi varmasti sanomattakin. Joka tapauksessa loikkasin siis perus suodatinjauhatus + Moccamaster kombosta kahvikoneeseen ja en kadu päivääkään.
 
Täältä vahva suositus Siemens Eq 6 Plus S500 mallille kaikille kahvikonetta harkitseville. Uskaltaisin jopa väittää ettei tämän "mopompaa" mallia kannata ostaa ellei varmasti tiedosta, ettei tarvitse noita kaikkia lisäominaisuuksia, mitkä tulee S500 mukana (esim vs. s100). Alla geneerinen lista omista ajatuksista koneeseen liittyen.

- Maitoletku on ihan ykköstoteutus ja en muuta edes katselisi, jos on vaan mahis kytätä tarjouksia näistä letkullisista malleista. Letku on helppo pitää puhtaana ja maidon laatua pystyy helposti vaihtamaan vaikka joka kupille minkä valmistaa.

- Tippakaukalo on aika pieni ja täytyy meillä melkein päivittäin tyhjentää (~6 kuppia päivässä). Tämä on kuitenkin niin nopea toimenpide, ettei haittaa yhtään. Tyhjennustarve muodostuu myös pääasin kahvinpurujen määrästä, eikä tippakaukalon vedestä. Meillä kyllä seisoo tyhjä kahvikuppi koneen alla käynnistysten ja sammutusten yhteydessä, mikä vähentää merkittävästi tippakaukaloon valuvan veden määrää.

- Juomakohtainen maidon ja kahvin suhteen säätö on pakollinen ominaisuus. Ainakin jos ei tykkää super maitoisista kahveista. Monissa resepteissä on paljon maitoa verrattuna kahviin (kuten tietysti lattessa yms kuuluu ollakin) ja ei tykätä ihan niiin maitoisista kahveista. Tuolla säätömahdollisuudella saa esim cappucinon maitomäärän asetettua 70% -> 50% (hatusta vedetty luvut), joka on omaan suuhun parempi.

- Juomakohtainen kupin koon säätö on kiva. Tämä tietysti rajoittuu käytettävän reseptin mukaan (mahis tehä 400 ml lattea kerralla, mutta espressoa ei tietenkään), mutta periaatteessa aina saa säädettyä sopivan kupin koon.

- Kahvin uuttolämpötilan säätö on pakollinen. Lämmönsäätö on täällä tapissa ja ei yhtään liian kuumaa kahvia tule vieläkään (ei kyllä liian kylmääkään, vaan juuri sopivaa).

- Reseptejä vähän turhan paljon. En tiedä erottaisinko Flat White vs Latte toisistaan, jos en tietäisi mitä itse ajan kuppiin. Toisaalta nämä tulee tuossa muiden pakollisien ominaisuuksian mukana ja vaihtelu virkistää. Tullut juotua (ja tykättyä) varmaan kaikista koneen kahveista vaikka alunperin pelkkä suodatinkahvin juoja olinkin.

- Suodatinkahviahan tällä ei oikeasti saa, mutta hyvää mustaa "kahvia" kyllä minusta tekee. (Kahvi = resepti missä jauhettujen papujen läpi ajetaan kaikki vesi = suodatinkahvin korvike). Itse tykkään koneen kahvista enemmän kuin moccamasterin suodatinkahvista. Voi mennä kyllä papu vs suodatinjauhatus eron piikkiin.

- Espressoakaan tällä ei oikeasti saa. Papujen jauhatus ei mene tarpeeksi hienoksi ja jos menee, niin sitä ei saa tampattua kunnolla, mikä johtaa epätasaiseen uuttoon jne jne. Kahvikoneen kahvi onkin ehkä hyvä mieltää omana lajinaan ja siitä tykkää jos tykkää. Itse olen ollut enemmän kuin tyytyväinen.

- Papujen jauhatuksen säätö on ihan kiva, jos tykkää säätää. Vakioasetus on suurimman osan ajasta täysin käypä valinta, mutta tietyistä pavuista saa parempaa kahvia säätämällä jauhatusta.

- Koneeseen tuntuu sopivan tummapaahtoiset pavut paremmin. Vaaleammilla paahdoilla ei saa ihan niin vahvaa kahvia kuin haluaisi. Jauhatuksen karheutta säätämällä tätä voi hieman kompensoida, mutta lopputulos on silti mielestäni sama. Tunnustan kyllä, että olen aina ollut tummapaahdon ystävä, joten ehkä tässä myös oma preferenssi paistaa läpi.

- Kahden kupin valmistus samaan aikaan on hieman turhake, kun saman lopputuloksen saa erittäin pienellä lisävaivalla ja ajalla saavutettua muutenkin. Ihan kiva ominaisuus kuitenkin olla olemassa, kun se nyt kerta löytyy.

- Meillä on talouden kaikilla henkilöillä erittäin samanlainen kahvimaku, joten suosikkijuomien muistipaikat ovat meille hieman turhia. Suosikkiin voi kuitenkin asettaa reseptin, kupin koon ja uuttolämpötilan (maidon määrän?), joten ne ovat yllättävän hyödyllisiä. Jos toinen esim tykkää kylmemmästä americanosta kuin toinen, niin suosikeilla tuon säätö onnistuu kätevästi (yhdelle, kahdelle juomalle tietysti muistipaikkojen määrästä riippuen, mutta kuitenkin).

- Kone kertoo ja ohjeista kädestä pitäen milloin ja miten pitää tehdä kalkinpoisto, puhdistus, vedensuodattimen vaihto yms. Erittäin vaivaton siis ylläpitää. Mitä nyt nuo puhdistukseen tarvittavat tuotteet tuntuvat olevan vähän tyyriitä, mutta Saksan Amazonista saa vähän halvemmalla.

-Manuaalinen puhdistus on myös helppo ja vaivaton toteuttaa. Tätä kone ei kyllä itse ruinaa, vaan jää käyttäjän omille harteille.

- Ulkoisesti halvan (muovinen) oloinen kampe. Olisin odottanut vähän enemmän tämän hintaluokan vehkeeltä.


Tulipahan tarinaa ja jotain jäi varmasti sanomattakin. Joka tapauksessa loikkasin siis perus suodatinjauhatus + Moccamaster kombosta kahvikoneeseen ja en kadu päivääkään.
Koetin vertailla EQ.6 Plus S500 vs EQ.6 Plus S400 -koneita valmistajan sivuilla ja sen mukaan edellisessä olisi yksi juoma enemmän (12 vs 11) ja kovempi pumpun paine (19 vs 15 bar). Oliko muita käytännön eroja ja pystyykö myös S400:sessa säätämään maidon ja kahvin suhteen juomakohtaisesti?

 
Koetin vertailla EQ.6 Plus S500 vs EQ.6 Plus S400 -koneita valmistajan sivuilla ja sen mukaan edellisessä olisi yksi juoma enemmän (12 vs 11) ja kovempi pumpun paine (19 vs 15 bar). Oliko muita käytännön eroja ja pystyykö myös S400:sessa säätämään maidon ja kahvin suhteen juomakohtaisesti?


En edes tiennyt, että näiden mallien välillä olisi pumpuissa eroja. Mutta tähän keskusteluun oli aikaisemmin laitetu hyvä lista noista koneiden käytännön eroista (Kahvinkeittimet). Lainauksessa oleelliset pointit:

- S100: Perusmalli, resepteinä espresso, espresso macchiato, kahvi, cappuccino, latte macchiato, latte (maitokahvi) ja maitovaahto. Vain espresson ja kahvin voi valmistaa kahteen kuppiin. Yksi muistipaikka. Maidon määrä ei voi säätää. Ei lisävarusteita.
- S300: Lisäresepteinä Americano, Flat White ja lämmin maito. Vain espresson ja kahvin voi valmistaa kahteen kuppiin. Kaksi muistipaikkaa. Maidon määrä ei voi säätää. Eristetty maitosäiliö mukana.
- S400: Lisäresepteinä Americano, Flat White ja lämmin maito. Kaikkia reseptejä voi valmistaa kahteen kuppiin. Kaksi muistipaikkaa. Maidon määrä ei voi säätää. Ei lisävarusteita.
- S500: Lisäresepteinä Americano, Flat White, Cafe Cortado ja lämmin maito. Kaikkia reseptejä voi valmistaa kahteen kuppiin. Kaksi muistipaikkaa. Maidon määrää voi säätää. Ei lisävarusteita.
- S700: Lisäresepteinä Americano, Flat White, Cafe Cortado ja lämmin maito. Kaikkia reseptejä voi valmistaa kahteen kuppiin. Neljä muistipaikkaa. Maidon määrää voi säätää. Ei lisävarusteita.

S500 on siis ensimmäinen malli, jolla pystyy säätämään maidon määrää.
 
Näillä täysautomaateilla ei voi tehdä suodatinkahvia. Sitä varten kannattaa säilyttää oma keitin jos sellainen jo taloudessa on.

Tätä ei moni ensimmäistä konettaan hankkiva ymmärrä ja voi olla iso pettymys kun se lähes tonnin kone ei sitten tee sitä perus arkikahvia.
 
Tätä ei moni ensimmäistä konettaan hankkiva ymmärrä ja voi olla iso pettymys kun se lähes tonnin kone ei sitten tee sitä perus arkikahvia.
Tai tekeehän se, mutta se on hyvin erinlaista. Vanha perusarkikahvi ( suodatinkahvi) muuttuu automaattikoneen hankinnan myötä pikkuhiljaa erikoiskahviksi, jota pitää valmistaa erikoiskalustolla. :). Meilläkin Moccamaster kaapissa special tilaisuuksia varten.
 
Meillä tilanne tosiaan sellainen, että onnistuin tuhoamaan noin 6 vuotta vanhan Moccamasterin omalla hölmöilyllä. Olin jo hakemassa vain uutta Moccamasteria tilalle, mutta rupesinkin miettimään näitä kahvikoneita ja ostin puolet halvemman perus suodatinkeittimen hoitamaan kahvituotantoa talouteen. Eli onneksi sellainen nyt jää esim. juhlia varten käyttöön niin saa kerralla keiteltyä isommalle porukalle sumpit. Tämä myös siltä varalta, että tuo hieman valikoiva puolisko päättääkin, että kahvikoneen kahvi maistuu kissan kuselle.
 
Eräällä työpaikalla oli kaksi Moccamasterin tuplakeitintä. Voi vittu, että se kahvi oli pahan makuista, vaikka olikin tehty Juhla Mokasta. En osaa varmuudella sanoa, mikä oli syynä siihen, mutta voisiko syynä olla vesijohtovesi, joka ainakin sellaisenaan oli pahan makuista..?
 
Eräällä työpaikalla oli kaksi Moccamasterin tuplakeitintä. Voi vittu, että se kahvi oli pahan makuista, vaikka olikin tehty Juhla Mokasta. En osaa varmuudella sanoa, mikä oli syynä siihen, mutta voisiko syynä olla vesijohtovesi, joka ainakin sellaisenaan oli pahan makuista..?

Työpaikoilla olevissa keittimissä yleisin vika taitaa olla se, että 80% käyttäjistä ei kiinnosta tippaakaan sen ylläpito. Vedet kaadetaan pannulla tai jollain muulla paskaisella astialla millä saadaan kahvirasvat muhimaan putkiin, eikä ole kenenkään tehtävä pestä keitintä edes vuosittain.

Plus Moccamaster on täysin yliarvostettu keitin muutenkin. Eikä sitä auta jos sen puhdistaminen on laiminlyöty.
 
Kävipäs tuuri gigantin outlet lotossa eli eq.700 oli vain paketti aukaistuna, eli käytännössä käyttämätön 674e hintaan. Voisin vakavasti suositella tuota eq700 sarjalaista eq9 mallien rinnalle. Connect löytyy eli kaikki mahdolliset kahvit on ja maidon/vahvuuden/uuton määrän voi säätää/lämpötilan suosikkiasetuksille. Omasta puuttuu kupinlämmitin, jossain toisessa eq700 mallissa se on, eikä mukana tullut vedensuodatinta valmiina mutta tiedä onko sellaisille suomessa niin käyttöä.
Tässähän käytännössä on vain kosketusnäyttö ja napit taisi olla vain tuplakupille ja pesulle. Tenavat taisivat tuolla vetästä 2 litraa lämmintä maitoa/vaahtoa kaakaoonsa testatessa ja kehuja tuli. Vaahto tosin on vähän sellainen perinteisen tyylinen, ei ihan niin ilmava kuin jossain philipseissä nykyään ja ei ole mitenkään kuumaa. Itse pidän viileämmästä vaahdosta mutta jotkut voivat haluta tuon kuumempana.

Hieman äänekäs laite, en tiedä miten vertaituu eq9 malleihin. Triplashottiakin tarjoaa eli sellaista kunnon aamunkäynnistäjää.

Vähän jäi vielä tuo etäkäynnistys kysymysmerkiksi eli saako tuota laitetta aloittamaan kahvinteon mikäli siellä on kuppi valmiina vai tekeekö sinne boonuksena sen käynnistyksen puhdistuksen. Näytti saavan ohjattavaksi alexa/google akselilla eli ihan näppärästi osaksi älykotia.
 
Vähän jäi vielä tuo etäkäynnistys kysymysmerkiksi eli saako tuota laitetta aloittamaan kahvinteon mikäli siellä on kuppi valmiina vai tekeekö sinne boonuksena sen käynnistyksen puhdistuksen. Näytti saavan ohjattavaksi alexa/google akselilla eli ihan näppärästi osaksi älykotia.
Nämä etäohjaus jutut ovat tuleet kodinkoneisiin ryminällä, mutta tässäkin tapauksessa MINUN on todella vaikea kuvitella että mitä ihmettä kahvikoneen etäohjauksella tekisi ?
 
Tai tekeehän se, mutta se on hyvin erinlaista. Vanha perusarkikahvi ( suodatinkahvi) muuttuu automaattikoneen hankinnan myötä pikkuhiljaa erikoiskahviksi, jota pitää valmistaa erikoiskalustolla. :). Meilläkin Moccamaster kaapissa special tilaisuuksia varten.

a) suomalainen vaaleapaahtoinen suodatinkahvi on aina ollut erikoiskahvia, maailmalta moista saa etsiä. ;-)
b) nykyään on aika hifiä lasketella vesipannusta suodattimeen joka valuttaa suoraan mukiin -meillä niin tehtiin kaikki kahvi 60- ja 70-luvut. Siloin 60-luvulla hifiä oli santoskeitin ja 70-luvulla suodatin"automaatti".
 
En edes tiennyt, että näiden mallien välillä olisi pumpuissa eroja. Mutta tähän keskusteluun oli aikaisemmin laitetu hyvä lista noista koneiden käytännön eroista (Kahvinkeittimet). Lainauksessa oleelliset pointit:



S500 on siis ensimmäinen malli, jolla pystyy säätämään maidon määrää.
Jees, se mahdollisuus ois kyl hyvä olla.
 
Pari vuotta on nyt ollut Siemens EQ.6 Plus S100 käytössä, kun sen silloin sai 455 eurolla ja onhan tuo näppärä kapistus. Vielä on Moccamaster käytössä, jos tulee enemmän vieraita, mutta ykköskuppeja varten tuo automaatti on kyllä hyvä; ei jää pannunpohjia.

Alkuhuuman jälkeen jäi maitopohjaiset kahvit vähemmälle, mutta tottakai noitakin tekee pari kertaa viikossa, kun siihen on helppo mahdollisuus. Tuo maito/kahvi -suhteen säädön puute hieman harmitti, kun tykkään vahvasta kahvista, mutta sen korjaan valuttamalla lisäespresson noihin maitojuomiin ja silloin tulee juuri hyvä omaan makuun.

Vajaa 3000 juomaa tullut tehtyä eikä isompia ongelmia. Pari kertaa joku hetkellinen "jumi" käynnistymisessä ja pari vajaaksi jäänyttä kuppia, mutta muuten ok. Alkuun käytin Siemensin omia puhdistustabletteja, kun Saksan Amazon möi niitä järkihintaan, mutta nyt tilasin sieltä jotain edullisempia testiin mitkä olivat ihan hyviä arvosteluja saaneet. Sen näkee sitten toimiiko yhtä hyvin. En tiedä onko vain mutu-fiilis, mutta kalkinpoistoa tuo aika tiheään vaatii, mutta parempi tiheään kuin ei lainkaan.
 
Työpaikoilla olevissa keittimissä yleisin vika taitaa olla se, että 80% käyttäjistä ei kiinnosta tippaakaan sen ylläpito. Vedet kaadetaan pannulla tai jollain muulla paskaisella astialla millä saadaan kahvirasvat muhimaan putkiin, eikä ole kenenkään tehtävä pestä keitintä edes vuosittain.

Plus Moccamaster on täysin yliarvostettu keitin muutenkin. Eikä sitä auta jos sen puhdistaminen on laiminlyöty.
Olen tätä keskustelua seurannut pääasiassa sivusta, kun se on aika hilpeää. Erityisen hassuna pidän sitä, että jotkut hankkivat _koteihinsa_ automaatteja, joilla tehdään suodatinkahvia. Työpaikoilla semmoisille on varmaankin tarvetta, mutta kotona voi kyllä parikin kertaa päivässä töräyttää sumpit ihan vaan pour-over vesipannulla ja suodattimella, tai sitten alkukantaisesti pannukahvina pressopannulla tai ilman. Temppu on melko yksinkertainen. Lopputulos on vähintäänkin yhtä hyvä kuin automaatilla ja vehkeiden puhdistus on helppoa. Ehkä vekotinharrastukselle voisi keksiä muita kohteita?
 
Olen tätä keskustelua seurannut pääasiassa sivusta, kun se on aika hilpeää. Erityisen hassuna pidän sitä, että jotkut hankkivat _koteihinsa_ automaatteja, joilla tehdään suodatinkahvia. Työpaikoilla semmoisille on varmaankin tarvetta, mutta kotona voi kyllä parikin kertaa päivässä töräyttää sumpit ihan vaan pour-over vesipannulla ja suodattimella, tai sitten alkukantaisesti pannukahvina pressopannulla tai ilman. Temppu on melko yksinkertainen. Lopputulos on vähintäänkin yhtä hyvä kuin automaatilla, ja vehkeiden puhdistus on helppoa. Ehkä vekotinharrastukselle voisi keksiä muita kohteita?

On sitä maailmassa aika paljon erikoisempiakin asioita. Joku ostaa tuhansilla euroilla pikseleitä ruudulle, toinen ostaa tonnilla kalavehkeitä ja kolmas pistää kymppitonneja autoon vaikka tonninki vehkeellä pääsisi. Moni näkee kahviautomaatin helppona tapana saada kahvia eikä ajattele sitä sen monimutkaisemmin. Siihen menee rahaa ehkä muutama satanen enemmän kuin normaaliin kahvinkeittimeen, mutta toisaalta eipähän tarvitse keitellä enää kahveja vaan ne saa nappia painamalla. Jokainen käyttäköön rahansa mihin lystää.
 
Kahviautomaatti on aikamme leipäkone, sekin oli helppo.
Tosin en tiedä millainen kahvinkeitto olisi vaikea.
 
Olen tätä keskustelua seurannut pääasiassa sivusta, kun se on aika hilpeää. Erityisen hassuna pidän sitä, että jotkut hankkivat _koteihinsa_ automaatteja, joilla tehdään suodatinkahvia. Työpaikoilla semmoisille on varmaankin tarvetta, mutta kotona voi kyllä parikin kertaa päivässä töräyttää sumpit ihan vaan pour-over vesipannulla ja suodattimella, tai sitten alkukantaisesti pannukahvina pressopannulla tai ilman. Temppu on melko yksinkertainen. Lopputulos on vähintäänkin yhtä hyvä kuin automaatilla ja vehkeiden puhdistus on helppoa. Ehkä vekotinharrastukselle voisi keksiä muita kohteita?

Tai sitten vaan voi ostaa jonkun vähän järkevämmän suodatinkeittimen, kuin sen Moccamasterin.

Esim. täällä mennään Melittan Aroma Elegance Deluxella (kyllä, naurettava nimihirviö, ihan sama) seuraavista syistä:
  1. Irrotettavat vesisäiliö ja suodatinkaukalo. Tarkoittaa sitä, että ne saa helposti konepestyä. Purut saa myös mitattua keittiövaa'an päällä, jolloin saa aina tarkan määrän ja nopeammin kuin mittalusikoilla.
  2. Kaksiportainen uuttonopeus. Pienemmillä kuppimäärillä saa yhtä hyvää kahvia kuin koko pannunkin keittämällä, kun uuttonopeuden saa niille pienemmäksi.
  3. Ajastintoiminto. Aamulla voi herätä siihen että kahvi on valmiina. Nykyisin tulee tosin harvemmin käytettyä.
  4. Keittimeen myydään varaosia.
  5. Hinta oli reippaasti alle 100e.
Perus pour-over-suppiloa ja vedenkeitintä on toki tullut myös käytettyä toisaalla, eikä siinä nyt varsinaisesti mitään vikaa ole. Tosin jos haluaa yhtään useampaa kuppia keittää kerralla, niin saa olla sen vedenkeittimen kanssa päivystämässä pitkään siinä vieressä.
 
Vertaus leipäkoneeseen on aika huono, koska leipäkone oli monella uusi ylimääräinen laite ja jäi usein alun jälkeen käyttämättömänä hyllyyn. Monella, jotka kahvikoneen hommaa lienee se aika kovassa käytössä ja varmaankin monella myös korvaa normaalin suodatinkahvinkeittimen.

Itsellä kahvikone ollut käytössä nyt 12 vuotta ainoana kahvintekolaitteena ja käytössä monta kertaa päivässä, enkä suodatinkoneeseen ole siirtymässä takaisin.
 
Mikäköhän mahtaa olla se avainsana millä näistä laitteista näkee, että onko mahdollisuus maidon ja kahvin suhteen säätämiseen? Tuntuu olevan melkoinen viidakko näiden ominaisuuksien vertailu.
 
Onko tuo maidon säätö oleellinen? Itse tällä karvalakkiversiolla pärjännneenä, en osaa kaivata sitä. Latessa on paljon maitoa ja capuccinossa /macchiatossa jonkin verran. Ei mitään tarvetta alkaa säätämään sen kanssa. Koneen perusresepti noihin on ihan hyvä omaan makuun.
 
Onko tuo maidon säätö oleellinen? Itse tällä karvalakkiversiolla pärjännneenä, en osaa kaivata sitä. Latessa on paljon maitoa ja capuccinossa /macchiatossa jonkin verran. Ei mitään tarvetta alkaa säätämään sen kanssa. Koneen perusresepti noihin on ihan hyvä omaan makuun.

Ainakin muutamia viestejä on siihen malliin tähänkin ketjuun laitettu, että tuo olisi hyvä ominaisuus olla olemassa. Tiedä sitten paljonkon tuosta kannattaa extraa maksaa, kun ei ainakaan halvemman pään laitteista tuota mahdollisuutta tunnu löytyvän.
 
En tiedä tarvitseeko tuosta maitomäärän säädöstä nyt tehdä niin isoa ongelmaa. Jokainen tietää mistä tykkää ja voi miettiä onko itselle oleellista tiputtaa esim 80% maitomäärä 50% jollekin reseptille vai ei. Kahvikoneiden tapauksissa näitä keinotekoisia rajoituksia on myös helppo kiertää pienellä lisävaivalla (esim. kuten yllä eli ekstra espressoshotti latteen), niin ei se niin justiinsa ole. Tuon lisäksi kun huomioi, että tarjouksistahan näitä ostellaan (ovh:t aika järkkyjä), niin voi itse punnita tarjouksessa olevan mallin ominaisuuksia hintaan ja siihen miten kauan on jo pitänyt ostohousuja jalassa.

Omassa tapauksessa halusin minimoida kahvinkeittovaivan ja, kallista laitetta ostaessa, minimoida harmituksen todennäköisyyden, joten otin kaikki vähänkään oleelliset ominaisuudet vehkeeseen. S500 taisi myös ostohetkellä olla halvempi (tai about samoissa) kuin S100, joten valinta oli helppo.
 
Tai tekeehän se, mutta se on hyvin erinlaista. Vanha perusarkikahvi ( suodatinkahvi) muuttuu automaattikoneen hankinnan myötä pikkuhiljaa erikoiskahviksi, jota pitää valmistaa erikoiskalustolla. :). Meilläkin Moccamaster kaapissa special tilaisuuksia varten.
Ei se ole suodatinkahvia, piste. Uuttamistapa on eri, pavut ovat eri, jauhatusaste on eri, kaikki on eri. Automaatista ei tule sitä perus--vaaleapaahto-juhlamokkaa - ja hyvä niin.
 
Olen tätä keskustelua seurannut pääasiassa sivusta, kun se on aika hilpeää. Erityisen hassuna pidän sitä, että jotkut hankkivat _koteihinsa_ automaatteja, joilla tehdään suodatinkahvia. Työpaikoilla semmoisille on varmaankin tarvetta, mutta kotona voi kyllä parikin kertaa päivässä töräyttää sumpit ihan vaan pour-over vesipannulla ja suodattimella, tai sitten alkukantaisesti pannukahvina pressopannulla tai ilman. Temppu on melko yksinkertainen. Lopputulos on vähintäänkin yhtä hyvä kuin automaatilla ja vehkeiden puhdistus on helppoa. Ehkä vekotinharrastukselle voisi keksiä muita kohteita?
Pidän aika hassuna osallistua keskusteluun jos sen aihe on omasta mielestä typerä. Tämän keskustelun aiheena on kokemukset kahvinkeittimistä ja kahviautomaateista, ei niiden järkevyys ainakaan sellaisen henkilön arvioimana, joka ei itse sellaista ole koskaan omistanut. Seuraathan siis jatkossakin vain sivusta, kiitos.

Kahviautomaatti on aikamme leipäkone, sekin oli helppo.
Tosin en tiedä millainen kahvinkeitto olisi vaikea.

Vertaus leipäkoneeseen on aika huono, koska leipäkone oli monella uusi ylimääräinen laite ja jäi usein alun jälkeen käyttämättömänä hyllyyn. Monella, jotka kahvikoneen hommaa lienee se aika kovassa käytössä ja varmaankin monella myös korvaa normaalin suodatinkahvinkeittimen.

Itsellä kahvikone ollut käytössä nyt 12 vuotta ainoana kahvintekolaitteena ja käytössä monta kertaa päivässä, enkä suodatinkoneeseen ole siirtymässä takaisin.
Sama juttu. Suodatinkahvi on sitäpaitsi aivan eri tuote kuten yllä jo totesin. Itselläkin leipäkone palveli vain jokusen vuoden (ja olen sentään keliaakikko), mutta jonkinlainen kahvikone on ollut käytössä jo pitkälti yli 10 vuotta. En edes omista suodatinkeitintä, koska en ole koskaan juonut suodatinkahvia. Siis en ikinä kupillistakaan, maistanut toki olen ja hitto että oli pahaa :sick:

Onko tuo maidon säätö oleellinen? Itse tällä karvalakkiversiolla pärjännneenä, en osaa kaivata sitä. Latessa on paljon maitoa ja capuccinossa /macchiatossa jonkin verran. Ei mitään tarvetta alkaa säätämään sen kanssa. Koneen perusresepti noihin on ihan hyvä omaan makuun.
Olen samaa mieltä 6 plus s 100:n omistajana ja vain maitokahveja juovana. Tässä karvalakissakin on neljä maitokahvireseptiä. Jokaiselle reseptille voi säätää kolme eri kupin kokoa, ja jokaiselle annokselle voi valita shotin vahvuuden seitsemästä vaihtoehdosta joista kaksi on tuplashottia. Jos nämäkään ei riitä, niin maitovaahdon valmistuksen voi keskeyttää koska vain painamalla stop-nappia, tai voi valmistaa maitovaahdon erikseen (ei ole kyllä ollut tarvetta pelkälle maitovaahtotoiminnolle muulloin kuin silloin, kun maito on loppunut kesken kahvin valmistuksen). Noilla muuttujilla saa kyllä säädettyä maitokahvitkin sopiviksi -> en näe tarvetta enää erilliselle maidon ja kahvin suhteen säädölle. Jos joku säätää cafe latteen puolet kahvia, se ei enää ole cafe latte vaan pikemminkin iso cappuccino.

Tämän ketjun innoittamana tuli otettua pitkästä aikaa uuttoyksikkö irti ja puhdistettua se ja koneen näkyviä sisäosia. Olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten, en edes muista koska olin viimeksi sen tehnyt ja paakkuuntunutta puruköntsää oli vaikka kuinka. Samalla huomasin yhden tiivisteen olevan hiukan vinossa ja laitoin se paremmin paikoilleen. Näinköhän näillä toimenpiteillä loppuisi ne allelaskemiset. Haastan muutkin Siemensin omistajat uuttoyksikön puhdistushommiin! Typerää, kun kone ei muistuttele siitä...
 
en näe tarvetta enää erilliselle maidon ja kahvin suhteen säädölle. Jos joku säätää cafe latteen puolet kahvia, se ei enää ole cafe latte vaan pikemminkin iso cappuccino.

Haastan muutkin Siemensin omistajat uuttoyksikön puhdistushommiin! Typerää, kun kone ei muistuttele siitä...
En usko, että monikaan säätää kahvejaan sen jälkeen, kun on ne mieleisiksi saanut. Itselläni on EQ6 S100 karvalakki ja maidon määrän säätämisen ja (harvoin käytettävän) tuplamaitokahvin valmistamisen olisin kyllä huolinut, mutta tällä mennään.

Kahvikoneen ehdottomasti paras etu on, että kahden napin painamisen ja max. 70 sekunnin odottelun jälkeen on kahvikuppi valmis eikä jäänyt ylimääräistä pannuun jne. Pelkästään tämä on siirtänyt mutteripannun ja moccamasterin kaappiin. Parempi maku ja automaattisesti syntyvät erikoiskahvit ovat sitten iso plussa.

Uuttoyksikkö on syytä pestä 1-2 vko välein, jos haluaa koneen toimivan hyvin ja kahvin olevan hyvää.
 
Uuttoyksikkö on syytä pestä 1-2 vko välein, jos haluaa koneen toimivan hyvin ja kahvin olevan hyvää.
Tämä on minusta vähän liioittelua... Ainakin tuossa omassani, jota en siis ole aikoihin puhdistanut, oli ihan puhtaita ne osat joiden läpi vesi/kahvi kulkee. Sihtikään ei ollut laisinkaan tukossa tai sköndäinen. Nähtävästi huuhtelut ja Siemensin omilla puhdistusaineilla tunnollisesti ajetut puhdistusohjelmat hoitavat hommansa. Sitä köntsää oli lähinnä paikoissa, minne puruja varisee ja roiskuu valmistusprosessissa tai kun puruja sen jälkeen kolistellaan kaukaloon.
 
Nämä etäohjaus jutut ovat tuleet kodinkoneisiin ryminällä, mutta tässäkin tapauksessa MINUN on todella vaikea kuvitella että mitä ihmettä kahvikoneen etäohjauksella tekisi ?

En tiedä mitä tarkoitetaan etäohjauksella, mutta ainakin musta on hyvä tehdä säätöjä kännyn apilla resepteihin kuin tuon mun Nivonan yhdellä kiertonupilla.
 
Olen tätä keskustelua seurannut pääasiassa sivusta, kun se on aika hilpeää. Erityisen hassuna pidän sitä, että jotkut hankkivat _koteihinsa_ automaatteja, joilla tehdään suodatinkahvia. Työpaikoilla semmoisille on varmaankin tarvetta, mutta kotona voi kyllä parikin kertaa päivässä töräyttää sumpit ihan vaan pour-over vesipannulla ja suodattimella, tai sitten alkukantaisesti pannukahvina pressopannulla tai ilman. Temppu on melko yksinkertainen. Lopputulos on vähintäänkin yhtä hyvä kuin automaatilla ja vehkeiden puhdistus on helppoa. Ehkä vekotinharrastukselle voisi keksiä muita kohteita?
Nyt on! Toista se oli ennen. Onneksi ei ole enää.
 
Tämän keskustelun aiheena on kokemukset kahvinkeittimistä ja kahviautomaateista, ei niiden järkevyys ainakaan sellaisen henkilön arvioimana, joka ei itse sellaista ole koskaan omistanut.

en ole koskaan juonut suodatinkahvia. Siis en ikinä kupillistakaan, maistanut toki olen ja hitto että oli pahaa :sick:

Minä pidän erityisesti ihmisten logiikasta:
kahvikoneiden järkevyyttä saa arvioida vain ne jotka pitävät niitä järkevinä!
Mutta: saako suodatinkahvia kuitenkin arvostella, jos pitää sitä pahana? ;-D
 
Vertaus leipäkoneeseen on aika huono, koska leipäkone oli monella uusi ylimääräinen laite ja jäi usein alun jälkeen käyttämättömänä hyllyyn. Monella, jotka kahvikoneen hommaa lienee se aika kovassa käytössä ja varmaankin monella myös korvaa normaalin suodatinkahvinkeittimen.

Yhtä hyvin voi tosiaan sanoa että:
Vertaus kahvikoneeseen on aika huono, koska kahvikone oli monella uusi ylimääräinen laite ja jäi usein alun jälkeen käyttämättömänä hyllyyn. Monella, jotka leipäkoneen hommaa lienee se aika kovassa käytössä ja varmaankin monella myös korvaa normaalin uunissa leivänpaiston... ;-)
 
Yhtä hyvin voi tosiaan sanoa että:
Vertaus kahvikoneeseen on aika huono, koska kahvikone oli monella uusi ylimääräinen laite ja jäi usein alun jälkeen käyttämättömänä hyllyyn. Monella, jotka leipäkoneen hommaa lienee se aika kovassa käytössä ja varmaankin monella myös korvaa normaalin uunissa leivänpaiston... ;-)
Olen aivan varma, että leipäkoneita on jäänyt kotien kaappeihin käyttämättöminä monikertaisesti suhteessa kahviautomaattikoneisiin.
 
Olen aivan varma, että leipäkoneita on jäänyt kotien kaappeihin käyttämättöminä monikertaisesti suhteessa kahviautomaattikoneisiin.
Jep. @OskuK :lta taisi mennä pointti ohi. Minunkin empiiristen havaintojeni mukaan kun talouteen tulee kahvikone, se ei enää lähde eikä jää kaappiin, vaan se on se suodatinkeitin joka jossain vaiheessa hylätään. Tai jos automaatti lähtee niin se vain vaihtuu johonkin oikeaan espressokoneeseen, kun taloudesta yksi tai useampi hurahtaa kahvihifistelyyn ja ryhtyy kotibaristaksi.

Vähän sama kun sanoisi, että automaattivaihteiset autot ovat kokeilematta paskempia kuin manuaalit, koska tähänkin asti on manuaalilla körötelty ja hyvin on päästy paikasta A paikkaan B. Taitaa useammin olla kuitenkin niin, että automaatin jälkeen ei paljon manuualivaihteet enää kinostele. Toki on aina joku jäärä, joka vielä 2050-luvullakin haluaa ajaa polttomoottorilla ja manuaalivaihteilla Teboilille juomaan Juhlamokasta tiristetyt seisoneet sumpit. Mutta noin niinkuin yleisempi kehityssuunta on toinen :kahvi:
 
Pidän aika hassuna osallistua keskusteluun jos sen aihe on omasta mielestä typerä. Tämän keskustelun aiheena on kokemukset kahvinkeittimistä ja kahviautomaateista, ei niiden järkevyys ainakaan sellaisen henkilön arvioimana, joka ei itse sellaista ole koskaan omistanut. Seuraathan siis jatkossakin vain sivusta, kiitos.
Voi hellanlettas. Keskustelun aihe on kahvinkeittimet, joista suuri ellei suurin osa rakentuu suodatinsuppilon ympärille. Niillä tehdään nimenomaan suodatinkahvia, ja niiden kotikäyttöä siis ihmettelin. Sitten on iso joukko muunlaisia kahvinvalmistustapoja ja laitteita, uusimpana muotiryhmänä nämä "kahvikoneet", joilla näköjään valmistetaan lähinnä maitokahvia. Niistä minulla ei ole mitään sanomista. Mutta tässä keskustelussa siis ei ole kyse pelkästään niistä.
 
Nyt on! Toista se oli ennen. Onneksi ei ole enää.

Menempä tonne älyvalaistusketjuun kertomaan, että on sitä ennenkin päreillä nähty :hammer: Tai no ei kunnolla nähty, muttei älyvaloissa silti ole mitään järkeä. Pitää vaan ensin myydä nämä omatkin satojen eurojen Huet ja veistellä korillinen niitä päreitä :whistling:
 
jonkinlainen kahvikone on ollut käytössä jo pitkälti yli 10 vuotta. En edes omista suodatinkeitintä, koska en ole koskaan juonut suodatinkahvia. Siis en ikinä kupillistakaan, maistanut toki olen ja hitto että oli pahaa :sick:

Sen kahvikoneen ainoa todellinen etu hyvään suodatinkeittimeen on vielä pienempi vaiva, jolla kahvinsa saa kuppiin. Se ei tee parempaa kahvia vaan sen määrittävät eri tekijät. Suodatinkeittimen hyvä puoli on, että se tekee terveellisempää kahvia, mikä härmäläisessä verisuonikulttuurissa on ehkä hyvinkin positiivinen asia.
 
Voi hellanlettas. Keskustelun aihe on kahvinkeittimet, joista suuri ellei suurin osa rakentuu suodatinsuppilon ympärille. Niillä tehdään nimenomaan suodatinkahvia, ja niiden kotikäyttöä siis ihmettelin. Sitten on iso joukko muunlaisia kahvinvalmistustapoja ja laitteita, uusimpana muotiryhmänä nämä "kahvikoneet", joilla näköjään valmistetaan lähinnä maitokahvia. Niistä minulla ei ole mitään sanomista. Mutta tässä keskustelussa siis ei ole kyse pelkästään niistä.
Mielestäni olisi ehkä paikallaan erottaa kahviautomaattikeskustelu omaksi ketjukseen, koska kyseessä on tosiaan aika eri asia kuin kahvinkeittimet ja suodatinkahvi. Voisiko vaikka @Juha Kokkonen nipsaista tuoreimman automaattikeskustelun tästä ketjusta?
 
Annkoo pitäisi nostaa modeksi, ainakin kuri olisi kovaa, ja äkkiä olisi muut teboilila! ;-)
 
Mielestäni olisi ehkä paikallaan erottaa kahviautomaattikeskustelu omaksi ketjukseen, koska kyseessä on tosiaan aika eri asia kuin kahvinkeittimet ja suodatinkahvi. Voisiko vaikka @Juha Kokkonen nipsaista tuoreimman automaattikeskustelun tästä ketjusta?
Olemassa olevia viestejä ei voi siirtää uuteen ketjuun, koska ne ovat vanhempia kuin ketjun aloitusviesti. Automaateille voi perustaa oman ketjunsa, jos näkee että niistä riittää keskustelua.
 
Eiköhän me osata olla asiallisia, jättää offtopic ja keskustella itse laitteista ja niiden ominaisuuksista, oli ne sitten peruskahvinkeittimiä tai vähän monipuolisempia kahvikoneita.
 
Onko tämä nyt oikea paikka kysyä, onko porukka tilaillut Nespresson professional kapseleita esim. ebaystä, tai myykö jokin toinen valmistaja noita ohuita, ufomaisia kapseleita kuluttajakäyttöön?
 
Eiks tää ole jo aika hyvä tarjous? Siemens EQ.6 Plus S500 kahvikone - Gigantti verkkokauppa

Mietin vielä noita puhdistustarvikkeita ja lähinnä ostaisiko tämän, jossa tulee myös vedensuodatin: Siemens Espresso EQ Series puhdistuspakkaus TZ80004B - Gigantti verkkokauppa


vai puhdistus- ja kalkinpoistokapselit erikseen, koska koneen pakkauksessa lukee, et sisältää vedensuodattimen. Eli pärjääkö yhdellä vai pitääkö se vaihtaa kuinka tiuhaan?

Toinen kysymys, mitä (laadukkaita) kahvipapuja olette käyttäneet näissä koneissa (one size fits all) vai riippuuko se mitä juomia haluaa tehdä?
 
Viimeksi muokattu:
Ei se ole suodatinkahvia, piste. Uuttamistapa on eri, pavut ovat eri, jauhatusaste on eri, kaikki on eri. Automaatista ei tule sitä perus--vaaleapaahto-juhlamokkaa - ja hyvä niin.
Automaatista tulee perus-vaaleapaahto-juhlamokkaa jos automaattiin lataa perus-vaaleapaahto-juhlamokka-papuja. Suodatinkeittimeenkin voi ladata vaikka minkälaista kahvia, sen kun ostaa vaan ja mieluiten jauhaa itse. Ihan samoja papuja voi käyttää kummankin sorttisessa kahvinvalmistuslaitteessa.
 
Automaatista tulee perus-vaaleapaahto-juhlamokkaa jos automaattiin lataa perus-vaaleapaahto-juhlamokka-papuja. Suodatinkeittimeenkin voi ladata vaikka minkälaista kahvia, sen kun ostaa vaan ja mieluiten jauhaa itse. Ihan samoja papuja voi käyttää kummankin sorttisessa kahvinvalmistuslaitteessa.
Ja jauhaakkin voi ihan oman mieltymyksensä mukaan eli jauhatusaste riippuu ihan mieltymyksistä.
 
Ja jauhaakkin voi ihan oman mieltymyksensä mukaan eli jauhatusaste riippuu ihan mieltymyksistä.
Niin se on, paljon voi suodatinkahvin lopputulokseen vaikuttaa kun kokeilee ja miettiin.

Monelle suodatinkahvi = 25 vuotta puhdistamatta olleella keittimellä avattuna väljähtyneestä tiiliskivestä annostellusta valmiiksi jauhetusta Juhla Mokasta tehty kahvijuoma. Sitten kauhistellaan miten suodatinkahvi on pahaa. Automaattikahvejakin on monenlaisia eikä vaikka hotellin aamiaishuoneen tai toimistokolossin kahviautomaatti yleensä mitään suuria kahvielämyksiä tarjoa. Minäkin saan vaikka Moccamasterilla parempaa tehtyä.

Häpeilemättä tunnustan että itse pidän (hyvästä) suodatinkahvista vaikka monenlaisia on tullut juotua ja itsekin tehtyä mm. Aeropressillä. Meidän taloudessa kahvia menee aamulla n. pannullinen ja hyvin valmistettu suodatinkahvi toimii aamiaisen kanssa hyvin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 399
Viestejä
4 489 785
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom