Kahvihifistely

-mutta on myös niin että jos juo paljon kahvia vaikka mutteripannulla, ja on ostanut 250g tiiliskiviä, niin se jauhatus vanhenee, mutta niin tekee ne pavut siinä kilon pussissakin. Lisäksi se kilon pussi voi olla maannut jo kaupassa vaikka kuinka kauan kun papuina harvemmat ostaa. Eli ei automaattisesti juo tuoretta jos jauhaa itse.
Jos tuoretta kahvia haluaa, niin silloin tietysti kannattaa suosiolla tilata/noutaa pavut pienpaahtimoilta.

Sitten, jos juo esim. litran verran suodatinkahvia päivässä, niin eipä se kilon pussikaan parissa viikossa ehdi vanheta. Eikä se pahemmin vanhene, vaikka joisi puolet vähemmänkin. Tiiliskivikahvi tietysti vanhenee hyvin pian sen jälkeen, kun se on avattu.

Espressoa itselläni menee keskimäärin yksi tuplaespresso per päivä, joten kilon pussista riittää noin pariksi kuukaudeksi. Silloin papuja kannattaa säilyttää pakastimessa ja ottaa niitä sieltä vain tarpeen mukaan. Pakastimessa kahvi säilyy vähintään puoli vuotta tuoreena, todennäköisesti paljon pidempäänkin, mutta sen pidempää säilytystä ei taideta olla pahemmin tutkittu. Siitäkin on turha olla huolissaan, että sen kahvipaketin avaamisesta huoneenlämmössä ja takaisin pakkaseen laittamisesta olisi jotain haittaa. Ei ole, kunhan toimii tehokkaasti. Jos sitä murehtii, niin jotkuthan pakkaavat pavut valmiina sopivan kokoisina satseina pakastimeen.

Jotkut sitten kuulemma säilyttävät kahvia jääkaapissa. Sitä ei suositella makuvirheiden vuoksi. Pakastin on sen sijaan toimiva ratkaisu.

Kyllähän Osku tietysti nämä vanhana ristrettolaisena tiesikin. ;)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
294 696
Viestejä
5 035 273
Jäsenet
80 751
Uusin jäsen
Magnite

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom