Kahvihifistely

Halvimmalla hyvän koneen saa kun ostaa käytetyn kahvilakoneen. Ja tulee vaahtua.
 
Pienehkö koko olisi myös tarpeen kotikäytössä. Kahvilakoneet tuppaa olemaan aika järkäleitä. En ollut varsinaisesti hinta edellä liikkeellä, mutta uusi dual boiler kone 8 huntin hujakoilla toki pisti silmään.
 
Täyttäiskö Lelit Mara X tarpeet, ei ole käynnistysajastysta, lämpenee reilussa 20 minuutissa, mutta voi käyttää ulkoista ajastinta. HX-boileri, suht pieni kokoinen ja alle 1000€
 
Viimeksi muokattu:
Valitettavasti Lelitin 24min lämpeneminen on aamulla pitkä aika, olisi pakko ajastaa. Ehkä kaikki isommat kuin Silvia ampuu yli kun tarve pääasiassa on vain se yksi kuppi aamulla. Josko alan tuunaamaan tuota nykyistä perus-Silviaa. Se ainakin lämpiää hetkessä. Tai ehkä ostan uuden ja harjoittelen siihen, niin on yksi toiminnassa. Myyn sitten vanhan modaamattoman pois kun/jos saa tuunaukset valmiiksi ;)

PID control for Rancilio Silvia. kit and parts only for Miss Silvia espresso machine modification antaa hyvän prioriteettilistan.
 
Toisaalta 230-volttisen osien tuunaamisen jälkeen myymisen laillisuus on kyseenalaista. Oma 14 litran boilerikone lämpeää nopeasti, vaikka toki mitäntelemättä gruppo lämpiää varmaan kahdessa tunnissa, mutta reiluilla läpivalutuksilla pääsee kyllä uuttamaan siinä parissakymmenessä minuutissa ok.
 
Jos asiasta ei ole käyty oikeutta niin eipä tiedä laillisuudesta, niin. Ei vaikuta omaan ostopäätökseen voisinko sitten joskus 10v päästä myydä laillisesti vai en. Laitonta voisi sitten olla jo koko modaaminen jos myyminenkin on, ellei ole sähkäri itse?

Silviaa ei tarvitse aamutoihuissa odotella. Lämpiää about sillä aikaa kun ottaa purkit kaapista ja kupit valmiiksi, pitäisi ottaa aikaa. Arvaus alle 2min kahvi ja alle 2min höyry, tuoreesta kylmästä vedestä aloitettuna boilerin läpi n. 3dl laskettuna.
 
Viimeksi muokattu:
Tilasin sitä Monsoon Malabaria kilon ja ei saa tätä menoa käytettyä koko pussia.. En juuri pidä jälkimausta ja maitokahvina turhan pliisu.

Varmaan ilman maitoa ja Aeropressillä sais haettua jotain jauhatus / uuttoaika komboa, jolla paranis, mutta ei jaksa. Jauhan ehkä naapureille, jos saavat juotua tai annan pois..
 
Mulla meni hetki jauhatuksen säädössä, sitten alkoi maistumaan hyvältä. Aika hienoksi ja paljon kahvaan sai laittaa.
 
Tilasin sitä Monsoon Malabaria kilon ja ei saa tätä menoa käytettyä koko pussia.. En juuri pidä jälkimausta ja maitokahvina turhan pliisu.

Varmaan ilman maitoa ja Aeropressillä sais haettua jotain jauhatus / uuttoaika komboa, jolla paranis, mutta ei jaksa. Jauhan ehkä naapureille, jos saavat juotua tai annan pois..

Tilasin myös 250g Monsoon Malabaria Pirkanmaan Paahtimolta. Omaan makuun on juomakelpoista, mutta en ostaisi tätä lisää. Kokeilin kolmella eri tavalla uutettuna kolmena eri päivänä. Kussakin 20g kahvia 300ml vettä (5x60ml kaatoa) V60:llä uutettuna.

1. Lähes kiehuva vesi, medium-coarse jauhatus. Ensivaikutelma vähän tylsä ja pieni omituinen jälkimaku. Antaisin arvosanaksi 3/5
2. Pudotin veden lämpötilan noin 82C, medium-coarse jauhatus. Voimakas ja ikävä tunkkainen jälkimaku. Selvästi huonompi, kun pudotti veden lämpötilaa. Arvosana 2/5.
3. Lähes kiehuva vesi, medium-fine jauhatus. Hieman parempi, mutta edelleen hieman tunkkainen jälkimaku. Arvosana 3+/5

Lukemani mukaan Monsoon Malabarista puuttuu lähes kokonaan hapokkuus käsittelytekniikan johdosta. Olen itse huomannut, että täysin hapottomat todella tummapaahtoiset kahvit on omaan makuun hieman tylsiä, mutta täysin vaaleat paahdot ei myös ole hyviä.

Tilasin Pirkanmaan Paahtimolta myös testiin Guatemalalaista Pispalan Nousut kahvia. Tämä oli enemmän omaan makuun ja antaisin sille 4-/5.
 
Oma moitteeni nykyiseen malabar-settiini liittyy ainoastaan hiukan vaaleaan paahtoon. Mutta muuten normisettiä. Malabarhan on tosiaan monesta tylsä, ei ole sirtruksia, banaania eikä tivoliaspekteja jne. Siksipä se onkin normisettiä. Tilaan välillä kokeeksi jotain sateenkaarisävyjä, mutta aina palaamme malabariin...
 
Wilfa WSP-2A eli Wilfa SVART PRECISION. Onko 0,5l tai vähemmän kahvin keittämisessä lopputulos aina tällainen "reikä" kahvinporoissa:
hole_in_grind1.jpg
Vai onko minulla joku vika tässä? Sain keittimen käytettynä tuossa joku aika sitten.

Vaikuttaa jo makuun vs paremmat keittimet.

Edit: Olisikohan tämä sittenkin ollut keitinketjun asiaa...
 
Vai onko minulla joku vika tässä? Sain keittimen käytettynä tuossa joku aika sitten.
Mun silmiin näyttää tuoreilta pavuilta. Niillä on taipumus hiukan kuohua, kun kaataa kuumaa vettä niskaan. Vai onko ihan valmista purua paketista? Sitten en osaa sanoa.
 
Wilfa WSP-2A eli Wilfa SVART PRECISION. Onko 0,5l tai vähemmän kahvin keittämisessä lopputulos aina tällainen "reikä" kahvinporoissa:
hole_in_grind1.jpg
Vai onko minulla joku vika tässä? Sain keittimen käytettynä tuossa joku aika sitten.

Vaikuttaa jo makuun vs paremmat keittimet.

Edit: Olisikohan tämä sittenkin ollut keitinketjun asiaa...
Oletko säätänyt vastaamaan sen ”tippalukon” sitä keitettävää määrää?
Ja ihan mielenkiinnosta, mitäs ne paremmat keittimet on jos Wilfa ei sitä ole?
 
Oletko säätänyt vastaamaan sen ”tippalukon” sitä keitettävää määrää?
Ja ihan mielenkiinnosta, mitäs ne paremmat keittimet on jos Wilfa ei sitä ole?
Täysin merkityksetön oikeastaan mikä sen asento on. Reikä tulee.

No minulle parempi on iän vanha Bosch Styline TKA8631 (eri versioita on kymmeniä) joka tiputtelee hyvin tasaisen kuopattoman lopputuloksen. Reunalle levinneet purut on itseaiheutettu jo kaatovaiheessa märkään paperiin.

old_bosch_no_hole1.jpg
 
Täysin merkityksetön oikeastaan mikä sen asento on. Reikä tulee.

No minulle parempi on iän vanha Bosch Styline TKA8631 (eri versioita on kymmeniä) joka tiputtelee hyvin tasaisen kuopattoman lopputuloksen. Reunalle levinneet purut on itseaiheutettu jo kaatovaiheessa märkään paperiin.

old_bosch_no_hole1.jpg
Ok, en nyt rehellisesti sanottuna muista jättääkö oma kanssa tuollaisen vai ei, mutta on mökillä niin ei pääse nyt testaamaan ja lienee myös vanhempaa mallia, ostettu n. 10v sitten, niin välttämättä ihan identtinenkään ole.
 
Wilfa WSP-2A eli Wilfa SVART PRECISION. Onko 0,5l tai vähemmän kahvin keittämisessä lopputulos aina tällainen "reikä" kahvinporoissa:

En kyllä muista että olisi ollut tuollaista ongelmaa. Eihän se osa josta vesi tippuu ole kalkkeutunut niin että vesi ei jakaudu kaikkien reikien kesken? Sen sai kierrettyä irti ja ainakin omassa sinne kertyi kalkkia niin että sai rassailla niitä reikiä auki. Normaali kalkinpoisto ei saanut sitä puhtaaksi.
 
En kyllä muista että olisi ollut tuollaista ongelmaa. Eihän se osa josta vesi tippuu ole kalkkeutunut niin että vesi ei jakaudu kaikkien reikien kesken? Sen sai kierrettyä irti ja ainakin omassa sinne kertyi kalkkia niin että sai rassailla niitä reikiä auki. Normaali kalkinpoisto ei saanut sitä puhtaaksi.
Yep. Unohtui mainita että kaikenlaiset puhdistukset tehty. Tosiaan tuo suutin irtoaa ja se on ihan puhdas ja ehyen näköinen.
 
Tuossa kai on jokin säätö miten se laskee sinne lasikannuun suppilosta? Jos pistäisi sen ensin piukkaan ja antaisi veden kastella kakun, ja sitten avaisi sitä?
 
Ei tuossa auta muuta kuin pyöräyttää suodatinpidikettä uuton loppuvaiheessa. Ainakin vanhemmat Moccamasterit tekee ihan samaa.
 
Tuossa kai on jokin säätö miten se laskee sinne lasikannuun suppilosta? Jos pistäisi sen ensin piukkaan ja antaisi veden kastella kakun, ja sitten avaisi sitä?
Full immersion kahvit keitelllään eri vekeellä.

Ei tuossa auta muuta kuin pyöräyttää suodatinpidikettä uuton loppuvaiheessa. Ainakin vanhemmat Moccamasterit tekee ihan samaa.
Heitän biojätteeseen koko vehkeen kun alan säätelemään kesken keiton. Sitä varten minulla normikeitin on että saa minimivaivalla kahvia. Ja eipä wilfassa edes pyöri mikään osa. Suodatinpidike on kiskoilla ihan kiinteässä asennosaa.

Olinpa yhteydessä kuvineen myös wilfaan…Katsotaas mitä he sanoo. Olisi vain mukava tietää poraako muilla.
 
En kyllä muista että olisi ollut tuollaista ongelmaa. Eihän se osa josta vesi tippuu ole kalkkeutunut niin että vesi ei jakaudu kaikkien reikien kesken? Sen sai kierrettyä irti ja ainakin omassa sinne kertyi kalkkia niin että sai rassailla niitä reikiä auki. Normaali kalkinpoisto ei saanut sitä puhtaaksi.
Tuotahan veden valumista ei kunnolla näe kun kaikki kannet on paikallaan. Keittelin nyt ilman suodatinkotelon kantta. Ja tuo veden jakautuminen on se ongelma varmasti.
1666246282958.png

Tuossahan on monta reikää (kuva netistä), mutta vesi valuu yhtenä tai kahtena voimakkaana norona eikä missään nimessä "sada" kaikista reijistä.

20221020_090433_1.jpg

Vaikka en nae tuossa suihkussa vikaa, niin pitää hommata uusi kappale.
 
Hmm, ilmeisesti Hoffmanen keittää jollain muulla?


ja tuossa sitä zuutinta:

kyse oli suodatinpidikkeen pyöräyttämisestä. Se ei pyöei ylemmän videon kohdassa. Eikä muutenkaan. Jos taas full immersion kahviin viittasit, niin siihen minulla on clever dripper. Mutta en pidä edes sen kahvin mausta.

Mutta alemman videon kohta selittää hommaa täydellisesti! Kiitos siitä! Tuon minun keittiminen vesisuihku on perseestä verrattuna miten se videolla valuu hienosti!
 
Jos putkisto ja suutin on kunnossa, voisko se ulka-pärinäpumppu olla illassa? Nehän on ärsyttävyytensä lisäksi halpoja. Ja mitä tuohon englanninkieliseen mene., meillä ei koskaan ollut "automaattia" -vaan alumiiniseen melitta suodatinpitimeen laitettiin paperi ja siihen kaadettiin kattilasta vettä, joten luonostaan kastelimme kahvin. Sitä lopputulosta sanottiin kahviksi, ei immersioneiksi ;-)
 
Jos putkisto ja suutin on kunnossa, voisko se ulka-pärinäpumppu olla illassa? Nehän on ärsyttävyytensä lisäksi halpoja. Ja mitä tuohon englanninkieliseen mene., meillä ei koskaan ollut "automaattia" -vaan alumiiniseen melitta suodatinpitimeen laitettiin paperi ja siihen kaadettiin kattilasta vettä, joten luonostaan kastelimme kahvin. Sitä lopputulosta sanottiin kahviksi, ei immersioneiksi ;-)
Tilasin suuttimen. En näe siinä vikaa, mutta kohta se selviää...
 
Mitäs sanotte? Pari desiä saisi kaffetta aikaan ihan hommien ohessa tyylinmukaisella vempaimella!

Makitalla on ollut vuosia vastaava, kuullemma aika huono keitin. Bripe on se juttu jos haluaa keitellä kahvia sähköverkon ulkopuolella ;)

Nyt kun kysyit mitä sanon niin oikeastaan tuo on aika novelty item ilman mitää oikeaa käyttötarkoitusta, jos on joku millä kannella extra-akkuja (esim: auto) niin on todennäköisesti sähkönlähde saatavilla ilman akkuvirityksiä. Laskennallisesti Lidlin halvimmalla 2Ah/20V akulla keittää huimat yhden kupin kahvia olettaen 100% hyötysuhteen ~4c (Suomen keskilämpötilä) -> 92c. Vähän sama ongelma kuin sähköautoissa, kaasussa/nesteessä on huomattavasti parempi energiatiheys.
 
Makitalla on ollut vuosia vastaava, kuullemma aika huono keitin. Bripe on se juttu jos haluaa keitellä kahvia sähköverkon ulkopuolella ;)

Nyt kun kysyit mitä sanon niin oikeastaan tuo on aika novelty item ilman mitää oikeaa käyttötarkoitusta, jos on joku millä kannella extra-akkuja (esim: auto) niin on todennäköisesti sähkönlähde saatavilla ilman akkuvirityksiä. Laskennallisesti Lidlin halvimmalla 2Ah/20V akulla keittää huimat yhden kupin kahvia olettaen 100% hyötysuhteen ~4c (Suomen keskilämpötilä) -> 92c. Vähän sama ongelma kuin sähköautoissa, kaasussa/nesteessä on huomattavasti parempi energiatiheys.
Tuo Bripe, nyt on jollain lähtenyt kyllä lapasesta ja pahasti :)
 
Noo, meillä on kaasuliesi ja kaasukäyttöinen espressokeitin, joten me kyllä saadaan jopa ilman retkikeittimiä kahvia aikaa ihan kotioloissakin ;-D
 
Jos joku sattuu fanittamaan Lehmuksen kahveja tai Kettua spesifisesti, kuten minä, ja ei ole uutiskirjeen tilaaja, niin Kettuja olis taas saatavilla. Saa tilailla taas muutamaksi kuukaudeksi mauste-Kettua \o/
 
Onkos kahvikalentereita tullut tilattua? Ajattelin josko tuollaisen, kun perheeseen tuli tiesmitä puuro- ja tee-joulukalentereita. Kahvikalenteri 2022

BTW tuli tuossa vaihdeltua peräkkäin myllyssä Lehmuksen Sammenlahti ja Pirkanmaan Indian Monsoon ja omaan käyttöön ei tule enää monsuunia, selvästi pidän tummemmasta. Kokeilun arvoinen oli.
 
Tuo Monsooni on ollut aika vaaleata tosiaan viime tilauksilla. Tosin ei ole itseä haitannut, kun kerran teen aina mixejä italilaisen pavun kanssa, jotka taasen ovat liki aina liian öljyisiä.
 
Tilasin suuttimen. En näe siinä vikaa, mutta kohta se selviää...
Päivitelläänpä tätä. Uusi suutin + 5 kierrosta puhdistusta ja kuvittelen että,poraaminen parani vähäsen. Luulen sen olevan suuttimen ansiota. Mutta vaikuttaa siltä että. nämä Wilfat on poraajia. Pääsyin keskustelemaan muiden vastasvan vehkeen omistanien kanssa ja osa oli huomannut ongelman itsenäisesti ja osa kun kyselin.

Onkos kahvikalentereita tullut tilattua? Ajattelin josko tuollaisen, kun perheeseen tuli tiesmitä puuro- ja tee-joulukalentereita. Kahvikalenteri 2022
Mitäs muita kalenterivaihtoehtoja on tullut kenelläkin vastaan?
meinasin ensin slurppia: SLURP joulukalenteri - Aikuisten joulukalenteri kahvin ystäville! mutta hinta on aika…
toinen 60g löytyi täältä ja voisi olla nyt vahvoilla Mokkamaan kahvikalenteri 24x60g | Mokkamaa
 
Rancilio näköjään on julkaissut uuden Stile-myllyn, olisi ollut harkinnassa mukana jos olisin tiennyt kun Mignonin hankin.


Hmm, tuossa ei ole verot mukana mutta silti aika haarukka hinnoissa. Tuolla hinnalla taitaisi saada jo 65mm Mignonin. Pieni on ulkomitoiltaan!
Rancilio - Stile Espressomühle Weiss

Tuolla huokiampi: Kaffeemühle Rancilio STILE Schwarz - Bertazzo Food - F630 - DE

ja tuolla ainoa video jonka löysin:

Sinänsä, jos olisin kiinnostunut kertajauhatuksista (single dosing)
olisin varmaan sormisyyhyssä tilaamassa DF83:sta


...mutta kun en ole, olen ihan tyytyväinen vanhaan myllyyni.
 
Viimeksi muokattu:
Päivitelläänpä tätä. Uusi suutin + 5 kierrosta puhdistusta ja kuvittelen että,poraaminen parani vähäsen. Luulen sen olevan suuttimen ansiota. Mutta vaikuttaa siltä että. nämä Wilfat on poraajia. Pääsyin keskustelemaan muiden vastasvan vehkeen omistanien kanssa ja osa oli huomannut ongelman itsenäisesti ja osa kun kyselin.
Tänään tuomiopäivä. Wilfa WSP-2A Svart Precision keitin saa häipyä tästä taloudesta. Eilen se porasi taas 0,5l vettä suodattimen läpi ihan pohjalle asti. Ei ole laatukahvinkeitin tämä eikä keitä hyvää kahvia ainakaan pienillä vesimäärillä.

Silmmiinpistävänä erona Bosch Styline TKA8631 on vedenvalutusnopeus. Boschissa on pienille vesimäärille "hidas-moodi" ja 0,5l tiputellaan hyvin tasaisesti ilman pienintäkään koloutumista/poraamista.
 
Tänään tuomiopäivä. Wilfa WSP-2A Svart Precision keitin saa häipyä tästä taloudesta. Eilen se porasi taas 0,5l vettä suodattimen läpi ihan pohjalle asti. Ei ole laatukahvinkeitin tämä eikä keitä hyvää kahvia ainakaan pienillä vesimäärillä.

Silmmiinpistävänä erona Bosch Styline TKA8631 on vedenvalutusnopeus. Boschissa on pienille vesimäärille "hidas-moodi" ja 0,5l tiputellaan hyvin tasaisesti ilman pienintäkään koloutumista/poraamista.
Tuleeko kysymys liian myöhään, mutta entäs jos nuo purut esikostuttaisi kuumalla vedellä? Toki lisää turhan työvaiheen, mutta ihan näin akateemisesta mielenkiinnosta, josko auttaisi tuohon porausefektiin?
 
Tänään tuomiopäivä. Wilfa WSP-2A Svart Precision keitin saa häipyä tästä taloudesta. Eilen se porasi taas 0,5l vettä suodattimen läpi ihan pohjalle asti. Ei ole laatukahvinkeitin tämä eikä keitä hyvää kahvia ainakaan pienillä vesimäärillä.

Silmmiinpistävänä erona Bosch Styline TKA8631 on vedenvalutusnopeus. Boschissa on pienille vesimäärille "hidas-moodi" ja 0,5l tiputellaan hyvin tasaisesti ilman pienintäkään koloutumista/poraamista.
Oletko seurannut sitä ilman suodatintelineen kantta mitä siellä tapahtuu? Vklpna testailin omaa vanhempaa keitintä eikä se kyllä mitään porannut, tai sitten käsitämme poraamisen erilailla.
 
Oletko seurannut sitä ilman suodatintelineen kantta mitä siellä tapahtuu? Vklpna testailin omaa vanhempaa keitintä eikä se kyllä mitään porannut, tai sitten käsitämme poraamisen erilailla.
Olen monestikin nyt testannut. Vietissä 1111 (Kahvihifistely) olevassa kuvassa on minun käsitys poraamisesesta.

Analyysin tulos on että vesi tippuu liikaa yhteen kohtaan ja yhteisvaikutuksena tämän tiputusreiän toiminnan kanssa se kolo tulee. Kolossa on ja suodatinkotelossa on kuitenkin sen verran vettä että ei sen syntymistä reaaliajassa näe suoraan. En esim seurannut eilistä hermonmenetyskolon syntymistä.
 
Olen monestikin nyt testannut. Vietissä 1111 (Kahvihifistely) olevassa kuvassa on minun käsitys poraamisesesta.

Analyysin tulos on että vesi tippuu liikaa yhteen kohtaan ja yhteisvaikutuksena tämän tiputusreiän toiminnan kanssa se kolo tulee. Kolossa on ja suodatinkotelossa on kuitenkin sen verran vettä että ei sen syntymistä reaaliajassa näe suoraan. En esim seurannut eilistä hermonmenetyskolon syntymistä.

Täällä Torista ostetun käytetyn wilfan omistaja komppaa, tosin mulla taitaa olla se äänekkäämpi ykkösversio. En ole sellaista tasaista purunpintaa saanut ikinä, vaikka koettanut mitä. Esikostutusta, kerralla kaikki vesi päälle ja vähän säätimen avausta, eri purumäärille sen säätimen eri asentoja koko ajan, eri kahvipapereita, aina löytyy reikää.

Vertailukohtana V60 käsiuutto, jolla teen itselleni kahvin mutta aina jos joku muukin haluaa niin menee vähän säätämiseksi ja siihen olisi tarpeen toimiva keitin.

Olen ihan perus moccamasteria harkinnut, tai sitten jotain termospannullista keitintä, mutta tuo bosch oli uusi tuttavuus. Oliko siitä enempää kokemuksia?
 
Eikun toi bosch näytti olleenkin vain joku vanhempi verrokki. Mitenhän siinä tai muissa keittimissä kuin wilfassa veden lämpötila?

Kovin mainospuheiden uhri tullut oltua wilfaa kohden, jossa tuota lämpötilaa korostavat. Mutta täytyy myöntää että eipä sitä ole tullut mitattua koskaan.

Lähinnä itseä alkanut häiritä epätasainen kahvi viime aikoina, kun tullut käytettyä käsiuuttoa enenevissä määrin ja sillä saa aina samanlaista.

Eli mikä keitin tilalle helppoon useamman ihmisen kahvinkeittoon, jolla saisi 0,5 -1.0 L tasalaatuista hyvää kahvia ilman peräänkatsomista?
 
Eikun toi bosch näytti olleenkin vain joku vanhempi verrokki. Mitenhän siinä tai muissa keittimissä kuin wilfassa veden lämpötila?

Kovin mainospuheiden uhri tullut oltua wilfaa kohden, jossa tuota lämpötilaa korostavat. Mutta täytyy myöntää että eipä sitä ole tullut mitattua koskaan.

Lähinnä itseä alkanut häiritä epätasainen kahvi viime aikoina, kun tullut käytettyä käsiuuttoa enenevissä määrin ja sillä saa aina samanlaista.

Eli mikä keitin tilalle helppoon useamman ihmisen kahvinkeittoon, jolla saisi 0,5 -1.0 L tasalaatuista hyvää kahvia ilman peräänkatsomista?
Boschia ja saman firman toisella merkillä eli Siemensinä noita stylineja myydään edelleen erillaisina termos ja ajastin jne versinoina. Heikkona kohtana on tippalukko ja ennenkaikkea sen jousi. Jousi (ainakin minun vanhassa) väsyy liian läjään ajan kanssa ja tippalukko vuotaa. Jousi on kestänyt lukuisia venyttämisiä takaisin pitemmäksi kuitenkin.

Muttaman testivoiton tuo vehje on kerännyt urallaan. Ensimmäiset sen mallit on jo kymmenen vuotta ainakin vanhoja. Ensimmäinen mieleentullut testi on tämä:
Kahvinkeittimet - Kuluttaja.fi jossa versiona oli Siemens TC86303. Ymmärtääkseni Siemens on täysin sama, mutta sen ulkonäköä on vähän tuunattu. Siemens ei osaa suomenkielisillä sivuilla kaikkia ominaisuuksia mainostaa boschin tavoin. Esimerkiksi kaksoislämpöelementtiä tms.
 
Mä varmaan vaan pistäisin kattilankin liedelle. 2dl keittimeen "liian vähän" vettä, ja keitän sen kattilassa. Lorautan sen samalla kun pistän keittimen virrat päälle kahvin päälle ja anna keittimen hoitaa loput. Minulle nämä ovat kyllä vähän ylimääräisiä laitteita, ja usein joko pitävat kahvin liian kylmänä tai liian kuumana tai tippalukko jumittaa ja taas puunataan paikkoja jne ;-)
 
Firenzestä taas uutta. Pienensivät kotikonettaan ja nyt ömeriikanhörhöt on taas ihan ostohousut jalassa! Nyt halpa Marzocco!

 
Ja eetei noi halpakeittimet sotke nyt tilannetta, halvennetaan:

Tiiä sitten miten loistava vinkki tämä on mutta:
kävin Lidlissä juustoja katsomassa ja huomasin taas kylmäosastolla jotain vanukkaita, taisi olla kaksi pientä kippoa samassa. -koputin kynnellä: lasia.
Ne ovat välillä nimittäin myös muovia. Mutta niin tai näin, saa aikast huokiasti itselleen hiukan liian suuret shottilasit, eli aikas passelit hiukan pitkiin macciatoihin. Hmm, otanpa omistani kuvan, malliksi...
Vasemalla Marzoccon shottiklasi, Lidlin lasi ja espressokuppi.

315091426_5921073674597963_2976900587081444775_n.jpg
 
Eikun toi bosch näytti olleenkin vain joku vanhempi verrokki. Mitenhän siinä tai muissa keittimissä kuin wilfassa veden lämpötila?

Kovin mainospuheiden uhri tullut oltua wilfaa kohden, jossa tuota lämpötilaa korostavat. Mutta täytyy myöntää että eipä sitä ole tullut mitattua koskaan.

Lähinnä itseä alkanut häiritä epätasainen kahvi viime aikoina, kun tullut käytettyä käsiuuttoa enenevissä määrin ja sillä saa aina samanlaista.

Eli mikä keitin tilalle helppoon useamman ihmisen kahvinkeittoon, jolla saisi 0,5 -1.0 L tasalaatuista hyvää kahvia ilman peräänkatsomista?
Helpoin ja helpoin, mutta meillä on omaan käyttöön vain mokkapannut joten useammalle vieraalle jotain muuta. Ja se jotain muuta on siis kattilassa pannukahvia. Käytän suhteena 7g kahvia per desi vettä ja kaadan kahvin veden sekaan kun vesi kiehahtanut. Sekoitus ja kansi päälle ja minuutin kuluttua uusi sekoitus. Ja sitten odotus 4 min (5 min kokonaisaika), jonka jälkeen kaadan termariin siivilän läpi. Hyvää on se että skaalautuu helposti isoihinkin määriin, ei tarvitse erillistä laitetta ja maistuu paremmalle kuin mokkamasterit sun muut, mikä on tietysti subjektiivista.
 
Niinpä. Pannukahvissa on aivan ylivoimainen tuoksu. Mikään ei tuoksu niin hyvältä kiun pannukahvi. Monta kertaa espressoa sanotaan hifistelylajiksi, ja sitä se vaikeudeltaan onkin, mutta kyllä mokkapannukin on semmoinen vehje että toinen saa siitä ulos loistavaa mokkaa ja toinen kitkerää poltettua kumia... taitolaji!
 
Peeveli, olisi vielä hieno keltainen. Mukavat 3000€, uuh.
 

Liitteet

  • FC233685-30E6-4676-9ADC-9DFB4E6E672D.jpeg
    FC233685-30E6-4676-9ADC-9DFB4E6E672D.jpeg
    231,3 KB · Luettu: 38

Statistiikka

Viestiketjuista
259 026
Viestejä
4 499 339
Jäsenet
74 323
Uusin jäsen
Jartzan

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom