Kahvihifistely

Esim. tässä ruostumattomasta teräksestä valmistettu mutteripannu: Chez Marius - Bialetti Bialetti venus, 2 kuppia
ja tässä: Chez Marius - Grunwerg Café Olé mokkapannu, 4 kuppia

Löytyypä tuolta myös noita eri kokoisina ja varmaan vielä eri valmistajiltakin.

Itse olen vahvasti jämähtänyt Aeropressiin. Kyllähän sillä vaan tulee niin hyvät kahvit, että en jaksa muilla vehkeillä alkaa kikkailemaan. Onhan mulla myös mutteripannu jossain, mutta tykkään enemmän Aeropressin kahvista.

Ja tietysti paahto vähintään kolmosastetta, mutta mieluiten mennään ihan vitosella. Vaaleapaahtoiset alkaa närästämään hyvin nopeasti.
Sopii käytettäväksi kaikilla liesityypeillä, paitsi induktiolla.
No, eipä tarvii ostaa...
Mikäs juttu tuo on?
Ihan normaalisti pitäisi toimia induktiolla, tai melkeinpä paremminkin...
Paitsi jos jotain mikä ei ole magneettis-systeemistä metallia(en muista termiä)...
 
Tässä omat kahvimasiinat.. Sillo ku hifistelen ni teen bialetilla, muuten perus mokkamasterilla "on muute paskanen -> pesemään"
Aikasemmin käytin mutteripannuja, ennen tuota italiasta ostettua ihmettä.

 
No, eipä tarvii ostaa...
Mikäs juttu tuo on?
Ihan normaalisti pitäisi toimia induktiolla, tai melkeinpä paremminkin...
Paitsi jos jotain mikä ei ole magneettis-systeemistä metallia(en muista termiä)...

Ferromagneettinen? Useat rosterilaadut eivät ole magneettisia, koska niiden magneettisuus säilytetään nikkeliseostuksella. Nikkeli taas on voimakas allergeeni joten keittiövälineissä se on vähän ikävä.
 
Ferromagneettinen? Useat rosterilaadut eivät ole magneettisia, koska niiden magneettisuus säilytetään nikkeliseostuksella. Nikkeli taas on voimakas allergeeni joten keittiövälineissä se on vähän ikävä.
Sehän se. :tup:
Kerroksillahan sen saa kuntoon, mutta tietysti nostaa hintaa. :tdown:

edit:
Löytyi ebaysta aika hieno..
Bialetti Moka Induction Coffee Maker, Red, 6 Cup | eBay
s-l1600.jpg
 
Ootteko tilaillu jostain kahvipapuja?
Puoli vuotta olen marketista hakenut ja hinnat nousee..
 
Itselläni kahvinkeitossa ollut jo useamman vuoden Aeropress omaan käyttöön. Jos on 2-4 vierasta niin käytän pressopannua ja vasta >4 kävimäärällä hörähtää käyntiin parin kympin halpiskeitin. Nyt sain vielä kaveriksi keittimille Wilfa Svart -myllyn.

Oman täysin subjektiivisen kokemuksen parhaan kahvikokemuksen olen saanut Aeropressillä ja vasta paahdetuista ja jauhetuista pavuista. Muuten on kyllä tullut testattua kaikenlaisilla keittimillä, mitä on tullut vastaan. Olisi hieno muuten kyllä saada riviin sokkotestiin eri keittimet. :p

Ootteko tilaillu jostain kahvipapuja?
Puoli vuotta olen marketista hakenut ja hinnat nousee..

Paikallisista kahvipaahtimoista kannattaa kysellä. En kyllä sano, että saisi halvemmalla kuin kaupan hyllyltä. Amazonista katselin itse muutamaa ehdokasta kun kiinnosteli Black Rifle Companyn kahvit muttei saa tältä mantereelta.
 
Paikallisista kahvipaahtimoista kannattaa kysellä. En kyllä sano, että saisi halvemmalla kuin kaupan hyllyltä. Amazonista katselin itse muutamaa ehdokasta kun kiinnosteli Black Rifle Companyn kahvit muttei saa tältä mantereelta.

Muuten kyllä hyvä, mutta lähin tietämäni paahtamo on 300km päässä. :(
 
@Djeep8 Kyllähän noita löytyy, olen itse tilannut netistä kahvia mm. slurp.coffee, crema, paahtimopapu yms.
 
Njaah, minulle nuo kaikki maistuvat melko samoilta mutta kyllä se selvästi ABC:t ja markettikahvit voittaa. Enemmänkin sellainen tapa, saattaa olla placeboa mutta vaikutus on jotenkin hieman miellyttävämpi, eikä tarvitse (viitsi) juoda kuin 1-2 kuppia päivässä.
 
Missäköhän kohtaisi hinta/laatusuhde, en tiedä. Kai se on totuttelemiskysymys, kyllä noita halvempiakin kahveja juo jos on aivan pakko.. Onko muilla ideoita mitä kahvia kannattaisi juoda esim. opiskelijan/työttömän jos rahat on tiukassa eikä silti haluaisi tinkiä laadusta?
 
Ehkä vuoden pari tilailin Cremasta ja ulkomailta, mutta hinnan takia piti aina tilata enemmän kerralla ja viimeisten pussien ero hyvään markettikahviin ei ollut enää tarpeeksi suuri. Pakastamiset sun muut temput ei tehonnut kun kulutus oli liian pientä yksinäisellä.

Markettikahveista kaikki erityisen tummat on roskaa verrattuna kahvikauppojen papuihin, mutta keskipaahdosta löytyy hyviäkin.

Tämä on nykyinen suosikki. Ero on valtava tavalliseen Saludoon ta Kultakatriinaan vaikka vastaavana tiiliskivenä myydään.
Presidentti Origin Blend Colombia | Paulig.fi
 
Budjettiratkaisuna joisin itse varmaan Löfbergsin Kharismaa tai Jubileumia. Valmiiksi jauhettu 500g tiiliskivi kaupassa vähän vajaa 4e. Yleensä tulee pidettyä jompaakumpaa noista kotona esimerkiksi aamuja varten, kun ei jaksa käsimyllyllä jauhaa papuja. Ihan jees peruskahvia kumpikin ja suomalaiset verrokit jäävät komeasti jalkoihin. Lisäksi Nordqvistilta löytyy Reko ja mielestäni vielä siitä inasen parempi Colombia Mancali, mutta nuo ovat noin vitosen paketti, eikä ero kuitenkaan niin merkittävä ole.

Pauligin kaikki nuo erikoisemmat kahvierät on kyllä olleet melkoista kuraa mitä on tullut koitettua, enkä niihin enää käyttäisi rahaa.
 
Paulig Cafe New York pavut tuli nyt testattua. Paahtoaste 3.
Vähän liian tumma jokapäiväiseen juomiseen tai sitten pitäisi kunnon kahvileivät laittaa. :)
 
Budjettiratkaisuna joisin itse varmaan Löfbergsin Kharismaa tai Jubileumia. Valmiiksi jauhettu 500g tiiliskivi kaupassa vähän vajaa 4e. Yleensä tulee pidettyä jompaakumpaa noista kotona esimerkiksi aamuja varten, kun ei jaksa käsimyllyllä jauhaa papuja. Ihan jees peruskahvia kumpikin ja suomalaiset verrokit jäävät komeasti jalkoihin. Lisäksi Nordqvistilta löytyy Reko ja mielestäni vielä siitä inasen parempi Colombia Mancali, mutta nuo ovat noin vitosen paketti, eikä ero kuitenkaan niin merkittävä ole.
Löfbergit on meilläkin arkikäytössä ja ihan hyviä on ja lisäksi Nordqvistin Festivaa tulee juotua. 0,5€ kalliimpaa, mutta ehkä omaan makuun myös jopa vähän parempaa.

Mancalia en ole nähnyt missään myynnissä. Mistä olet ostanut? Pressiado kiinnostaisi myös, kun on erityisesti pressokeittimelle tarkoitettu kahvi, mutta sitäkään en ole missään nähnyt.
 
Pauligin kaikki nuo erikoisemmat kahvierät on kyllä olleet melkoista kuraa mitä on tullut koitettua, enkä niihin enää käyttäisi rahaa.
Nuo muut Origin Blendit sanoo olevansa marjaisia tai hedelmäisiä. Sellaisia ei voi muuksi muuttaa vaikka kuinka tekotapaa viilaisi, liian tummat ja kitkerät voi aina laimentaa vedellä, maidolla tai peitellä makeutusaineilla. Ei vaan kokeilunhaluisena meinaa maltaa tyytyä tuttuun ja hyväksi havaittuun, vaan pitää vähintään joka toinen paketti ostaa aina jotain uutta.

Toisaalta ainakin aeropressillä on erittäin tarkka raja missä hyvä kahvi menee kitkeräksi jos puruja on liikaa. Monen kupin keittimellä on vähän isommat marginaalit. Punnita en viitsi, ihan mittalusikast oppii kyllä katsomaan. Vaikkakin silloin tällöin tulee kokeiltua laittaa hieman enemmän ja saa taas sitten lantata takaisin.
 
Mancalia en ole nähnyt missään myynnissä. Mistä olet ostanut? Pressiado kiinnostaisi myös, kun on erityisesti pressokeittimelle tarkoitettu kahvi, mutta sitäkään en ole missään nähnyt.

Tampereelta Prismasta ostellut aina välillä. Tosin en löytänyt sitä enää edes Nordquistin sivuilta, joten ehkä se on lopetettu tuote. Pressiadoa en muista nähneeni ja tuli itsellekin uutena, mutta täytynee tuota ostaa mikäli sitä kaupassa tulee vastaan
 
Tampereelta Prismasta ostellut aina välillä. Tosin en löytänyt sitä enää edes Nordquistin sivuilta, joten ehkä se on lopetettu tuote. Pressiadoa en muista nähneeni ja tuli itsellekin uutena, mutta täytynee tuota ostaa mikäli sitä kaupassa tulee vastaan

Huomannut saman, itse ostanut ennen Citymarketista. Omasta mielestä ehkä paras Nordquistin kahvi.
 
Itse tilaan Lavazza Crema E Aroma Coffee papuja Amazonista.

Lainaan viestiä tuolta kahvikeittimet ketjusta mutta kysyn täällä, että onko tuo mistään kotoisin ja löytyykö halvemmalla esim. amazon.de tms, esim. kannattaisiko tilata min. 39€ eurolla vaikka neljä kilon säkkiä kerralla? Minkäläinen päiväys noissa yleensä, entä lukeeko mikä päivämäärä ne on paahdettu? Katoin et postikuluineen ~22€ kilo tulis tuon .co.uk linkin kautta, joka on muutaman euron halvempi kuin ne 8€/250g kahvit hifikahviloista.

Hmm...
 
Papukin on sen verran tuoretuote, että en ostaisi neljää kiloa kerralla, enkä oikeastaan edes yhtä kun ei voi tietää yhtään mitä sattuu saamaan
 
Kahvit keitän kotona mutteripannulla. Ikean 6:n kupin pannu toimii hyvin induktioliedellä pienimmällä levyllä. RÅDIG 6 kupin espressokeitin, ruostumaton teräs - IKEA

Kylmää vettä ja lämmitys täydellä teholla, kun kahvi alkaa nousemaan pannuun pudotan tehot puoleen ja tällä välttää kitkerän/palaneen maun kahvista.

Kahvit haetaan yleensä Six Pot Coffeelta, kun se sattuu olemaan sopivan reippailumatkan päässä Etelä-Haagassa. Lisäksi kahvit on hyviä ja pitäjällä on aika paljon tietoutta aiheesta tarjolla. Pavuista jauhetaan joka pannulliselle erikseen, että säilyy aromit hyvänä. Etusivu
 
Löysin pari vuotta takaperin mökiltä isovanhempieni kyläkaupassaan (~60-luvulla) käyttämän kahvimyllyn
mylly1.jpg

Eikun töpseli seinään ja yllättäen mylly toimi edelleen. Kevyen pölyjen pyyhkimisen jälkeen myllystä tuli tämän näköinen:

mylly2.jpg

Painoa myllyllä on 20kg ja lasikulhoon mahtuu noin 1kg papuja.

Tuosta lähtien on pääsääntöisesti tullut jauhettua kahvit pavuista. Yleensä jotain tummaa paahtoa, mutta joskus espressopavuilla terästettynä. Keittimenä yleensä Moccamaster, mutta joskus tulee Pressopannullakin valmistettua.

Mites, mittailetteko te kahvin määrän grammoina vai mittalusikoittain? Itse vedän painon mukaan ja normaalisti ~7g kahvia kupilliseen (eli 28 g/ 4kuppia Moccamasterin asteikosta).
 
Pirun hieno mylly! Painon mukaan tulee vedettyä Aeropressilläkin, joskin aina välillä sillä pressin mukaan tulleella kahvimitalla jos oikein laiskottaa.
 
Thänks, pidän itsekin sen lookista ja toimii hyvin ihan sisustuselementtinä. Uusi virtajohto pitäisi vielä vaihtaa alkuperäisen hapertuneen tilalle. Kaikki muut osat oli metallia, jotka sai lumpulla kiillotettua ja kasailtua takaisin. Hiukan jykevämmin tehty osia noihin aikoihin.

Sinänsä jännä etten ollut edes tajunnut tuon olemassa oloa aikaisemmin. Olin monesti siirtänyt sitä edestä pois joitain muita romuja hakiessa. Siinä se on lattialla nököttänyt säilössä todennäköisesti jo ennen minun syntymääni :)
 
Millaisia papuja porukka käyttää? Itsellä oli paketti noita papuja, jotka ovat liian laimeita. Ennen myllyn hommaamista, käytin zoega's intenzoa. Tuosta saisi gigantilta myös papuversiota, mutta kun hinta on 10€, kun tuo vihreä maksaa verkkokaupalla 5€, samankokoinen paketti...
 
Lehmus Roasteryn papuja tullu viime aikoina ostettua. Tykkään, ja asun paahtimon kanssa samassa kaupungissa, joten näillä varmaan pääsääntösesti mennään jatkossakin :)
 
Jos teen vain itselle kahvia, niin valmistan sen AeroPressillä. Käänteisellä metodilla. Myllynä Hario Skerton manuaalimylly.

Jos taas pitää enemmän tehdä esim. vieraille, niin sitten Moccamasterilla ja valmiiksi jauhetulla kahvilla. Toisinaan jos aamulla väsyttää, niin aamukahvikin valmistuu keittimellä.

Pääasiassa kahveina Löfbergsin ja Arvid Nordquistin tummapaahtoja. Ihan sen takia että ne on hyviä ja saatavilla lähikaupasta. Joskus vaihtelun vuoksi jotain vaaleaa, mutta ei ne oikein maistu millekkään.

Ja kahvi juodaan mustana. Maidon kanssa join ~13 vuotta, mutta sitten oppinut nauttimaan kahvista sellaisena kuin sen kuuluu olla.
IMG_20170629_143816.jpg
 
Jos teen vain itselle kahvia, niin valmistan sen AeroPressillä. Käänteisellä metodilla. Myllynä Hario Skerton manuaalimylly.
AeroPress on aivan mahtava kapistus töissä. Saa nopeasti yhden kupin keiteltyä kunnollista kahvia. Ei tarvitse automaattikuraa juoda. Eikä vie paljoa tilaa hyllystä.
 
Tänään tuli käytyä Cremassa työpäivän jälkeen ja ostin paljon työpaikallamme kehutun Mutteripannun. Matkaan tarttui myös italialaista mutteripannuun tarkoitettua pehmeää kahvia. Vaimolle piti ostaa lattea varten suklaa ja karamelli makusiirappia :hungry:
Kohta tekis ensimmäiset omat espressot! :p
 
Kahvia tulee juotua nelisen kuppia päivässä ja käytännössä kaikki menee. Alkaen "hifistely" kahveista pakki- ja suodatinkahvin kautta automaatti "kuraan". Vaikka tuota päivittäin tuleekin juotua, niin en onneksi saa mitään oireita vaikken muutamaan päivään yhtään kuppia joisikaan. Viikolla tulee juotua duunissa automaatti kuraa ja lounaalla sitten lounasravintoloiden suodatettuja, kotona ei tule viikolla keiteltyä. Vapaapäivinä tulee sitten keitettyä muutamat kupit Moccamaster KB741:lla. Tuo Moccamaster on siitä outo "laatutuote", että sen viimeistely antaa kaikkea muuta kuin laatuvaikutelman. Teräviä ja hiomattomia kulmia osissa, kovamuovinen lusikka, minkä saa helposti säpäleiksi, surkea mekaaninen tippalukko. Onneksi sentään pääasia, eli kahvi, on ihan maukasta.

Keittelen sitä monien parjaamaa "junttikahvia", eli normi Pauligin Juhlamokkaa. Kaveriksi Valion Eila Luomu maitojuomaa. Kotona kahvia ei kulu pakettiakaan kuukaudessa, joten paketin hinnalla ei ole mitään väliä, oli se sitten 3€ taikka muutama kymppi, ei merkitystä. Jos löytyisi omaan makuun joku erityisen hyvä kahvi, niin hinnasta riippumatta varmasti joisin sitä. Sellaista isomman hinnan oikeuttavaa kun ei ole tullut vielä vastaan, niin samalla sitten ryystän tätä halpaa Juhlamokkaa. Eniten makuun tuntuu vaikuttavan tilanne sekä se, mitä on tullut syötyä. Välillä täysin sama kahvi vain tuoksuu ja maistuu paljon paremmalle, yleensä ruoan päälle maistuu parhaalle. Ulkomailla / ulkomaiset kahvit ovat omaan makuun yleensä melko vahvoja ja yleensä ikävän kitkeriä. Vahvuuskaan ei niin haittaa, mutta kitkeryys ja liika happoisuus kyllä. Silloin tällöin tulee ostettua paketti jotain muutakin, ei mitään pro kamaa, mutta vaihteluksi jotain muuta.

  • Paulig Juhlamokka Tumma = Ihan ok ja tulee välillä osteltua normi Juhlamokan sijaan. Maussa ei mitään erityistä ja mahtavaa, mikä vetäisi pois normi Juhlamokan luota.
  • Paulig Presidentti ja Tumma = Ihan ok ja tulee välillä osteltua normi Juhlamokan sijaan. Maussa ei mitään erityistä ja mahtavaa, mikä vetäisi pois normi Juhlamokan luota.
  • Paulig Brazil ja Mundo = Ihan ok, muttei mitään sellaista miksi tästä maksaisi Juhlamokkaa enemmän
  • Paulig New York = Ihan ok, vaikkakin ehkä hieman kitkerämmän ja karvaamman makuista, ei syytä maksaa ekstraa
  • Paulig Colombia = Ei ilmeisesti mitenkään erityinen koska ei ole jäänyt enempää mieleen, eikä ole tullut ostettua uudelleen
  • Kultakatriina = kitkerän ja karvaan makuista -> ei jatkoon
  • Arvid Nordquistin Reko = kitkerän ja karvaan makuista, tässä oikeastaan kaikki ne ominaisuudet mistä en kahvissa pidä -> ei jatkoon
  • Watsa kahvi = en muista mikä tässä oli, mutta jotenkin pahan makuista -> ei jatkoon

Retkeillessä tulee keiteltyä pakkikahveja. Niistä tulee yleensä melko vahvoja, maistuu kyllä mainiosti luonnon helmassa. Avoveneillessä tuli testattua retki pressoa ja tilasin sitten kotiin Cremasta Kenya presson ja pussin house blendiä. House blend oli kyllä ihan mainiota kahvia ja pystyi helposti jättämään maidonkin pois. Kahvi oli maukasta ja pehmeää ja kitkeryyttä ei ollenkaan. Ihan mainio sekoitus, vaikka vasta haenkin sitä jauheen oikeaa annostusta omalle maulleni. Tiedä sitten onko tämä blendi lisähintansa väärti, 15,90 / 500g, pitää vähän kokeilla mitä muista kahveista saa aikaan tällä pressopannulla. Ihan mukava laite kuitenkin ja tulee varmasti käytettyä.
 
Viimeksi muokattu:
Muuten aika samoilla linjoilla ja myös kaikki menee, mutta tuo Arvid Nordquistin Rekossa oma arvio on aivan toisin päin. Voisiko johtua, että mokkamasterin mittalapiolla tulee vähän kukkuraisena muistaakseni lähemmäksi 8g/kuppi, joka sopii joihinkin. Rekoa laitan yleensä 6-7g kupilliseen. Vaan hyvähän tuo on että näitä vaihtoehtoja riittää. Onpaha mistä valita mieleisensä.

Meillä on työpaikan automaateissa Löfsbergin violetteja papuja ja kahvi on automaattikahviksi poikkeuksellisen hyvää. Valtaosa töissä taas haukkuu tuon kauheaksi automaattikuraksi ja hakee mieluummin kahvilasta maksullisena suodatettua Juhlamokkaa. Ihmettelevät vaan kun hymyssä suin nautiskelen automaatin tuotoksia.
 
Olen käynyt parilla eri kahviplantaasilla Kolumbiassa ja vedin siellä useat vastapaahdetuista arabicoista (jota siis kaikki suodatinkahvi on) vastajauhetut suodatinkahvit ja arvatkaa miltä maistui --- ihan kuin olisi töissä juonut juhla mokkaa. En nyt ole mikään hifistelijä, mutta aivan turha siis dissata juhlista - toki mausta saa olla ihan mitä mieltä huvittaa, mutta eri asia on toistella yleisiä hokemia, että juhla mokkka tai costa ricat tai muut hapiskahvit olisivat millään tavalla huonompia kuin kalliimmat merkit. Se on mihin maun totuttaa - jonkun täytyy saada kissaeläimenperäsuolen läpi kulkeneita papuja vastajauhettuna, mulle kelpaa hyvin tavis e-amerikan vuoripapu, jonka joku on mulle töissä keittänyt!
 
Faija oli laittanut tonnin Juran kahvikoneeseen... Ja se kannatti! Ihan vituttaa laittaa oma Moccamaster nyt tulille :D
 
Omat setit: Mylly ja Keitin

Aivan passelia kahvia tulee. Huomattavin parannus tuli kun hankki myllyn ja kunnon papuja. Tässä tämän hetken kahvipapu. Erinomaista :tup:
 
Muuten aika samoilla linjoilla ja myös kaikki menee, mutta tuo Arvid Nordquistin Rekossa oma arvio on aivan toisin päin. Voisiko johtua, että mokkamasterin mittalapiolla tulee vähän kukkuraisena muistaakseni lähemmäksi 8g/kuppi, joka sopii joihinkin. Rekoa laitan yleensä 6-7g kupilliseen. Vaan hyvähän tuo on että näitä vaihtoehtoja riittää. Onpaha mistä valita mieleisensä.
Vaihdoin juuri oman Moccamasterin pois, kun pieniä määriä keittäessä Rekosta tuli usein juurikin kitkerää ja karvasta.
 
Vaihdoin juuri oman Moccamasterin pois, kun pieniä määriä keittäessä Rekosta tuli usein juurikin kitkerää ja karvasta.
Pieniä määriä keittäessä keitinlevy voi keretä polttamaan kahvin, jolloin siitä tulee kitkerää.

Itse kun tuolla Aeropressillä valmistan, niin käytän 82-85 asteista vettä. Silloin tulee oman kokemuksen mukaan parasta kahvia.
 
Uusi Wilfan Svart Presisjon onnistuu myös aina, kun purujen määrä osuu edes suunnilleen oikeaan.
 
Jostain syystä tunnen pakottavaa tarvetta ostaa tuo Wilfa :)

Q: Onko tossa btw. tippalukkoa ollenkaan?

EDIT: esittelyvideon lopusta löytyi tippalukkokin => A: Kyllä, tippalukko löytyy.
 
Viimeksi muokattu:
On säädettävä tippalukko, pidän sen aina minimi 0,5:ssa, kun keitän vain 0,5 tai 0,25 vesimäärillä. Tuo on melko äänekäs varsinkin alku- ja loppuvaiheessa. Suodatinpussitelineessä on tunnistin, ei lähde keittämään, jos se ei ole pohjassa. En ihmettele, että noita on halkeillut, kun tuo suodatinpussiteline vaatii vähän tarkkuutta osuakseen oikeisiin koloihin, ohut ja korkea rakenne ei varmasti kestä runnomista.
 
Muuten aika samoilla linjoilla ja myös kaikki menee, mutta tuo Arvid Nordquistin Rekossa oma arvio on aivan toisin päin. Voisiko johtua, että mokkamasterin mittalapiolla tulee vähän kukkuraisena muistaakseni lähemmäksi 8g/kuppi, joka sopii joihinkin. Rekoa laitan yleensä 6-7g kupilliseen. Vaan hyvähän tuo on että näitä vaihtoehtoja riittää. Onpaha mistä valita mieleisensä.

Meillä on työpaikan automaateissa Löfsbergin violetteja papuja ja kahvi on automaattikahviksi poikkeuksellisen hyvää. Valtaosa töissä taas haukkuu tuon kauheaksi automaattikuraksi ja hakee mieluummin kahvilasta maksullisena suodatettua Juhlamokkaa. Ihmettelevät vaan kun hymyssä suin nautiskelen automaatin tuotoksia.
Juu, makuasioitahan nämä. Rekolle voisi antaa uuden mahdollisuuden tuon presson kanssa. Meillä oli myökin töissä Löfsbergin violettia, tosin jauhettuna. En oikein välittänyt, mutta tuli sitä juotua. Kahvikone vaihtui papuja käyttävään, eikä ne ylijääneet lilat pussit kellekään muullekaan kelvanneet. Tällä hetkellä töissä Pelican Rougen automaatti, mitä näkee usein muuallakin. Kahta papua tarjolla, olisikohan Café Crème ja Barista. Tämä jauhava tekee parempaa kuin aiempi Löfsbergin jauhoa käyttänyt, mutta maku on tässäkin se "ulkomainen" karvaampi ja kitkerämpi. Mutta ehkäpä tämä tosiaan on makuasia :)
 
Olen käynyt parilla eri kahviplantaasilla Kolumbiassa ja vedin siellä useat vastapaahdetuista arabicoista (jota siis kaikki suodatinkahvi on) vastajauhetut suodatinkahvit ja arvatkaa miltä maistui --- ihan kuin olisi töissä juonut juhla mokkaa. En nyt ole mikään hifistelijä, mutta aivan turha siis dissata juhlista - toki mausta saa olla ihan mitä mieltä huvittaa, mutta eri asia on toistella yleisiä hokemia, että juhla mokkka tai costa ricat tai muut hapiskahvit olisivat millään tavalla huonompia kuin kalliimmat merkit. Se on mihin maun totuttaa - jonkun täytyy saada kissaeläimenperäsuolen läpi kulkeneita papuja vastajauhettuna, mulle kelpaa hyvin tavis e-amerikan vuoripapu, jonka joku on mulle töissä keittänyt!
Juuh okei. Juhla Mokkakin on arabican ja robustan sekoitusta eikä pelkkää arabicaa.
 
Olen käynyt parilla eri kahviplantaasilla Kolumbiassa ja vedin siellä useat vastapaahdetuista arabicoista (jota siis kaikki suodatinkahvi on) vastajauhetut suodatinkahvit ja arvatkaa miltä maistui --- ihan kuin olisi töissä juonut juhla mokkaa.
Jos omassa suussa maistuu vastapaahdettu ja -jauhettu kahvi samalle kuin kaupan hyllyssä ja työpaikan kaapissa lojunut juhlamokka, niin ehkä ei sillä makuaistilla kannata hirveästi lähteä mitään yleistyksiä myöskään tekemään. :D

Makuasioitahan nämä kuitenkin ovat. Tavallinen juhla mokka on aivan liian vaaleapaahtoinen omaan makuun ja tumma paahtokin on lähinnä vitsi. Tosi tummaa paahtoa en ole maistanut, pitää joskus testata. Se on sentään oikeasti tummapaahtoinen. Täällä on monta kertaa lueteltu maukkaita ja ihan edullisia kahveja. Ei sitä tarvitse mitään kallista ja erikoista ostaa saadakseen vähän parempaa kuin sitä saludoa tai juhla mokkaa. Itse ainakin ostelen vaihtelun vuoksi erilaisia kahveja kaupasta ja joistain pidän enemmän kuin toisista.

Nyt tuli testattua ruotsalaista Zoegas Skånerost -kahvia. Tykkäsin kovasti. Pehmeä ja täyteläinen maku. 3,99 maksoi prismassa, joten ei juuri hinta juhla mokasta eroa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 402
Viestejä
4 489 882
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom