Jimm's PC Store myi valtavan määrän drooneja, epäillään päätyneen Venäjälle - "Myyntihuuma" iski

Tila
Keskustelu on suljettu.
Liittynyt
08.02.2019
Viestejä
1 397
Facebookissa näyttää olevan jimmssin fanit koolla ja osoittamassa tukeaan. Hyvää viihdettä.
Itse en somea käytä, mutta heille voisi laittaa terkut, että Jimmy keskittyy nyt vaan keplottelemaan komponentteja itärajan yli, kun droneista nousi kohu, joten jonoa voi olla toimituksissa.
 

marko

Made in Italy
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
23
Facebookissa näyttää olevan jimmssin fanit koolla ja osoittamassa tukeaan. Hyvää viihdettä.
Onkohan tuota postausta promottu jossain koronadenialistien ja uuden maailmanjärjestyksen hörhöryhmissä - vai miten nyt yhtäkkiä tuohon tuoreimpaan postaukseen on tuntunut päätyvän kaikki symppaajat. Edellisessä ei samaa ilmiötä ollut.

Vastine oli mielestäni anteeksipyyntö kiinnijäämisestä.
 

Ana

Tukijäsen
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
144
Meinasit että PK yrityksellä on pari miljoonaa lepäämässä tilillä? Vai mistä meinasit että ne nuo rahat pieraisee?
En tiedä kassan kokoa tuollaisessa bisneksessä, enkä tiedä varaston arvoa jne, mutta omaa pääomaa 22 9,9 miljoonaa, tilikauden tulos 844 tuhatta. 2 miljoonaa voi olla aika vaikea irroittaa, mutta noiden Dronejen myyntivoiton verran ainakin irtoaisi, ainakin jos nuo fyrkat on pysynyt Jimmssillä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 806
Hyvin tulkinnan varasta toi mihikä ne dronet on oikeasti lopulta menneet.
Elleivät ole Venäjällä (tai Turkissa vai mihinkä ne nyt myhemmin toimittivatkaan niitä) varastoitu johonkin ja odota edelleen käyttöä tai amuttu venäjän puolella alas, niin mitä luultavammin löytyvät jostain päin Ukrainan maaperää. :smoke:
 
Liittynyt
14.01.2020
Viestejä
578
On kyllä uskomattoman ylimielistä paskaa @Jimm's :ltä taas tuo.

"Yhtiö ei myöskään ole myynyt yhtään droonia Venäjälle." Niin. Te möitte ne toiselle, Suomeen rekisteröidylle yhtiölle jonka omistaja on venäläinen, ja jonka 100% varmasti tiesitte 100% varmuudella vievän ne Venäjälle. Käytännössä tämä on aivan sama asia eikä vähennä teidän vastuutanne asiasta tippaakaan.
Ennemminkin em. asiaan vetoamalla todistatte sen, että yhtiönne johdolla on pää täynnä k***a ja selkäranka tehty ri***ip****sta. Noin niinkuin kuvainnollisesti.

Alkaa olemaan ilmiselvää, että TJ:n eroilmoitusta ei ole tulossa. Miksi? Siksi, koska hänellä ei yksinkertaisesti ole kyvykkyyttä ottaa ja kantaa vastuuta virheistään. Eihän tuo raukka vaikuta edes kykenevän ymmärtämään, että on tehnyt jotain väärin (paitsi jäänyt kiinni tekosistaan).
"Ja jotta tällainen tilanne ei koskaan enää toistuisi, olemme päättäneet tehdä yhtiölle vastuullisuusstrategian ulkopuolisen kumppanin kanssa." Valitettavasti ulkopuolisen kumppanin (avulla) tekemä strategia ei riitä, jos ja kun yhtiön johdolta puuttuu itseltään omatunto, moraali, vastuuntunto ja tilannetaju.
Kun luontaisina ominaisuuksina on silkka ahneus ja häikäilemättömyys, tuota valuvikaa ei strategioilla valitettavasti pysty korjaamaan. Samasta syystä on aivan turha edes haaveilla, että JimmZ tekisi Ukrainalle minkäänlaista lahjoitusta.
 

Emmätiiä

Siks kysyinki
Tukijäsen
Liittynyt
19.01.2020
Viestejä
263
No huhhuh miten tuuheeta settiä tulee taas ja aina vaan paksunee kun kerrotaan suoraan Instagramin kommenteissa, että "Missään vaiheessa esiin ei tullut, että kyse olisi viennistä Venäjälle." Mitä nuo kuvankaappaukset viennistä ryslandiaan sitten oli? Ei prkl odotin, että tulisko sieltä vielä oikeata katumusta; mutta ei niin ei. Ei sitten, ei ole pakko Veli Venäläinen.

Edit: tämän paskamyrskyn seurauksena on tullut halu lahjoittaa Ukrainalle useamman kympin, mutta en vain tiedä mikä on se 100% varma paikka; jotta rahat löytää perille?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
987
TJ:kin tekee lopulta sen mitä omistajat käskee. Eli miksi erota jos vika ei ole TJ:n?
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 801
TJ.n eroaminen, anteeksi pyytäminen virheen myöntämiseksi ja siivu esimerkiksi jostain tuotteesta/tuoteryhmästä Ukrainalle lahjoituksena. En nyt tarkoita että 2 miljoonaa pitää kaivaa kuvetta mutta ottaisi esimerkiksi mallia Prismasta, jolla tainnut olla joistain tuotteista pieni lahjoitus ynm Ukrainalle, muillakin yrityksillä on vastaavia joku centti per/tuote ja vastaavaa eli sitoutumalla tuollaiseen suuntaan, olisi asiakaskunnallekin hyvää viestimistä ja kuvan rakentamista uudelleen.

Nythän tuossa vastineessa vain sanotaan samaa kuin aiemmin, sisäisten toimintamallien tarkastelun aloittaminen on asiakaskunnalle yhdentekevää, saadaanhan sitä tarkastella ja valvoa asioita ihan rauhassa omien seinien suojissa. Ei todellakaan näin Jimms.
 
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
766
Yks asia mikä tässä mua hämää on myös se että tavara on myyty suomalaiselle firmalle (luminor)alv 0% hinnalla.

Ja siis toimitustapana on ollut posti 09 eli express aamuksi kotiin.

Toimitusosoitteeksi laskun mukaan on myös luminorin suomalainen osoite.

Se että onko tämä vaan jimmzin laskutekninen tapa saada tilaus koneelle. Tai siis joku tilaaja on verkkokaupasta napsinut tilauksen sisään ja ko. tiedot (asiakastililtä tulee toki suoraan osoitteet jne).

Mut tuota alv 0% et saa tonne järjestelmään tungettua itse vaan joku jimmziläinen on sit reskontrasta vaihtanut alvi kannan 0% jälkikäteen(eu alueen ulkopuolinen myynti) ja tajunnut/tiennyt et luminorille ei tavara ole menossa vaan laskun alareunassa olevaan osoitteeseen turkkiin. Ois hauska tietää et millä tavalla kuljetus on järjestetty ja kuka sen on noutanut ja mistä ja kuin usein (tilauksia tehty muutaman päivän välein?)

Jokseenkin outo tilanne et tavara on myyty alv 0 suomalaiselle oy:lle, vaikkakin ois suoraan lähtenyt ulkomaille. Tähän varmaankin näitä tulliselvityksiä on Jimmzillä tehty ennen ja jälkeen 16.2.2022 ja toimintatavat on tulleet tutuiksi kun venäjälle suoraan on laitettu tavaraa menemään.

Tietääkö joku tätä kuviota miten menee jos a oy myy b oy:lle tavaraa, joka lähtee ulkomaille suoraan toimitukseen? Voidaanko se myydä silti alv 0% ja kenen vastuulla selvitykset on?

Omaan nenään haiskahtaa siltä että jimmzi on hoitanut luminorin asiakkuutta kattavasti ja hoitanut mahdolliset selvitykset itse suoraan tullille jne. Luminorille on vain jäänyt hommaksi nakuttaa tilauksia koneella niin paljon kuin pystyy.(Ja hommata sille tavaralle kuljetus jostain päin suomea (jimms tku tai boston group kaarinasta) venäjän kautta "turkkiin")
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
802
Saatiinhan se vastine,
Tämä on jotakuinkin sellainen yritysjargon-vastine, joka olisi pitänyt saada heti. Antaa myös ymmärtää, että Jimm's ei ole vielä asiaa kokonaan käsitellyt, koska "Poikkeukselliset ajat edellyttävät yrityksiltä paljon tavanomaista parempaa harkintaa ja enemmän vastuunkatoa, tässä epäonnistuimme" ja "Keskitymme Jimmyllä nyt tämän tilanteen hoitamiseen." Vastuullisuusstrategian tarkoitus on ohjata firmaa tulevaisuudessa siten, että jatkossa samanlaista ei pääse tapahtumaan.

Niille, jotka ihmettelevät, että miksi ei pyydetä suoraan anteeksi, tai myönnetä että Venäjälle ne oli todennäköisesti menossa, niin asia liittyy suoraan käräjäoikeuden päätökseen. Jos käräjäoikeus olisi löytänyt riittävästi todisteita siitä, että Jimmsillä tiedettiin laitteiden päätyvän mahdollisesti Venäjälle, niin nyt Jimmsin myyjä tai toimari olisi siellä samassa sellissä Teminin kanssa ja yritystoiminta loppunut. Teminin tapauksessa näyttöä oli riittävästi, mutta Jimmsin osalta ei.

Käräjäoikeuden silmissä Jimmsin liian pitkään jatkunut kaupankäynti menee virheen, tyhmyyden ja tietämättömyyden piikkiin, kun ei osattu ottaa poikkeuksellista aikaa ja huomioda erityispiirteitä (Venäjän bulvaanit, sodassa käytössä oleva teknologia, ymmärtämättömyys siitä mihin myytyä tuotetta voidaan käyttää sodassa). Edelleen, vaikka pitää tapausta Jimmsin puolelta virheenä ja tavallaan firmaa Teminin rikoksen välikappaleeksi kohteeksi joutumisena, niin firmalla on edelleen kuluttajien silmissä täysi moraalinen vastuu siltä osin, että se teki noilla kaupoilla rahaa "myyntihuumassa."
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 890
Saksasta turha odottaa toimenpiteitä, saa vielä palkankorotuksen. Oliko se eilen Hesarissa juttua että siellä vaaditaan isolla porukalla jo suhteiden avaamista Venäjälle ja Ukrainan aseavun lopettamista.
Ei sinänsä olisi ihme vaikka pitäisi paikkaansakin, sen verran pahasti ryssivät energiainfransa mm. Tosin aika kaukaa haetuksi menee jos pitää TJn synnyinmaata tuijottaa motiivia hakeakseen. Tuohon asenteeseen vastauksissa voi vaikuttaakin.
Mutta lähtisin siitä oletuksesta että on vain mätä omena, ei ole ainot täällä Suomessakaan, eiköhän näitä tule vielä lisää esille. Tai ainakin toivoisin että tulee.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 756
Tietääkö joku tätä kuviota miten menee jos a oy myy b oy:lle tavaraa, joka lähtee ulkomaille suoraan toimitukseen? Voidaanko se myydä silti alv 0% ja kenen vastuulla selvitykset on?
Verottaja kertoo asiasta kattavasti:


Tärkein kohta lienee:

"Tavaroiden vienti on verotonta, jos tavara kuljetetaan suoraan EU:n alueen ulkopuolelle."
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
390
Tää kohu on ainakin tuonut esille sen, kuinka kauan aikaa sitten Venäjä on alkanut valmistautua informaatiovaikuttamiseen. Tämäkin topic kuhisee nimimerkkejä, jotka rekisteröityneet vuosia sitten, viestejä on vuosien mittaa kertynyt 0 tai todella vähäinen määrä. Kummasti nää tunnukset aktivoituu tänne suoltamaan propagandaa ja paskomaan keskustelua tällaisissa tilanteissa. Vaikea uskoa, että nollapostaajia alkaisi sattumalta kiinnostaa tänne kirjoittelu siinä vaiheessa kun ryssien ja niiden avustajien sekoilut nousee esille.
Tässä kun taustalla seurannut tästä keskustelua niin yllättäen hyvin moni näistä tilanteen vähättelijöistä ja muiden päätöksiä arvostelevat spammaavat ketjun täyteen niitä vähättelyjä ja viestihistoriasta (jos on viestejä) löytyy pääasiassa vain myydään palstalta viestejä. Kova on sattuma että nyt aktivoituvat..

Itsellä myös lähti Jimmzille pyyntö poistaa tilitiedot pysyvästi. Olen seurannut erittäin tyytyväisenä tilanteen eskalointia sen osalta että yhteistyökumppanit kaikkoavat kuin linnun höyhen tuuleen. Aivan oikein ko. firmalle. Villi veikkaus on että kohta yritys ajetaan alas ja samat tyypit avaat jonkun uuden kaupan, esim. Timmzin. Ja jos tuon tekevät, toivon että epäonnistuvat hyvin rankasti.
 

DinocideFIN

aka. qnixsuomi
Tukijäsen
Liittynyt
13.05.2022
Viestejä
1 221
Jimm´s kertoi just Facen kommenteissa että otti tulliin yhteyttä kun droneja oli myyty noin 1000kpl. Miksiköhän tullia ei kiinnostanut asian selvittely jo tässä vaiheessa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 415
Yks asia mikä tässä mua hämää on myös se että tavara on myyty suomalaiselle firmalle (luminor)alv 0% hinnalla.

Ja siis toimitustapana on ollut posti 09 eli express aamuksi kotiin.

Toimitusosoitteeksi laskun mukaan on myös luminorin suomalainen osoite.

Se että onko tämä vaan jimmzin laskutekninen tapa saada tilaus koneelle. Tai siis joku tilaaja on verkkokaupasta napsinut tilauksen sisään ja ko. tiedot (asiakastililtä tulee toki suoraan osoitteet jne).

Mut tuota alv 0% et saa tonne järjestelmään tungettua itse vaan joku jimmziläinen on sit reskontrasta vaihtanut alvi kannan 0% jälkikäteen(eu alueen ulkopuolinen myynti) ja tajunnut/tiennyt et luminorille ei tavara ole menossa vaan laskun alareunassa olevaan osoitteeseen turkkiin. Ois hauska tietää et millä tavalla kuljetus on järjestetty ja kuka sen on noutanut ja mistä ja kuin usein (tilauksia tehty muutaman päivän välein?)

Jokseenkin outo tilanne et tavara on myyty alv 0 suomalaiselle oy:lle, vaikkakin ois suoraan lähtenyt ulkomaille. Tähän varmaankin näitä tulliselvityksiä on Jimmzillä tehty ennen ja jälkeen 16.2.2022 ja toimintatavat on tulleet tutuiksi kun venäjälle suoraan on laitettu tavaraa menemään.

Tietääkö joku tätä kuviota miten menee jos a oy myy b oy:lle tavaraa, joka lähtee ulkomaille suoraan toimitukseen? Voidaanko se myydä silti alv 0% ja kenen vastuulla selvitykset on?

Omaan nenään haiskahtaa siltä että jimmzi on hoitanut luminorin asiakkuutta kattavasti ja hoitanut mahdolliset selvitykset itse suoraan tullille jne. Luminorille on vain jäänyt hommaksi nakuttaa tilauksia koneella niin paljon kuin pystyy.(Ja hommata sille tavaralle kuljetus jostain päin suomea (jimms tku tai boston group kaarinasta) venäjän kautta "turkkiin")
Tuon Turkin osoitteen kun katsoo niin ilmeisesti joku toimistohotelli, jossa myös ase/puolustusteollisuutta.

Jimm´s kertoi just Facen kommenteissa että otti tulliin yhteyttä kun droneja oli myyty noin 1000kpl. Miksiköhän tullia ei kiinnostanut asian selvittely jo tässä vaiheessa?
Ettei vaan todellisuus olis toisin päin ja Tulli kyseli tuossa vaiheessa et ootteko tietoisia mihin teijän romppeet menee
 
Liittynyt
08.02.2021
Viestejä
303
Asiaton käytös - flamettaminen
Business is business, moses is moses. Enköhän tilaa uuden tietokoneen jimssiltä jos hinta kohdallaan. Tämmönen ämmien ajojahti on aika last season.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 756
Ah, kiitos selvennyksestä. No, tuskinpa tuota mainosta uusitaan, ellei sitten ohjaus ole muualle. Vähän jännä, että Asus on Jimm'sin valinnut sitten "edustamaan". :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 415
Ah, kiitos selvennyksestä. No, tuskinpa tuota mainosta uusitaan, ellei sitten ohjaus ole muualle. Vähän jännä, että Asus on Jimm'sin valinnut sitten "edustamaan". :D
Ei kai tuossa mitään outoa ole kun ei Asus itse varmaan halua tehdä kuluttajakauppaa. Jos jotenki viittaat, että päätös olisi tehty tämän drone homman jälkeen, niin tuskin on.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 801
Asus ja Jimms ovat olleet iät ja ajat yhteistyössä ja mainoksia nähty vuositolkulla. Kaipa se Asuskin jossain kohtaa reagoi jos on reagoidakseen. Asus on Taiwanista, ehkä ne ymmärtää Venäjä problemat täällä suunnalla, peilailee hieman Kiinan kanssa olevia hankalia välejä. Noh mutuilua tämä toki.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 435
Jimm´s kertoi just Facen kommenteissa että otti tulliin yhteyttä kun droneja oli myyty noin 1000kpl. Miksiköhän tullia ei kiinnostanut asian selvittely jo tässä vaiheessa?
Olisihan se ollut hyvä samalla kertoa, että mitä Tullista vastasivat. Jos kommunikointi ylipäätään on mennyt jimmyltä Tulliin eikä toisin päin.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 756
Asus ja Jimms ovat olleet iät ja ajat yhteistyössä ja mainoksia nähty vuositolkulla. Kaipa se Asuskin jossain kohtaa reagoi jos on reagoidakseen. Asus on Taiwanista, ehkä ne ymmärtää Venäjä problemat täällä suunnalla, peilailee hieman Kiinan kanssa olevia hankalia välejä. Noh mutuilua tämä toki.
Kiitos lisätiedosta!

En tosiaan viitannut siihen, että Jimm's olisi ollut Asuksen näkökulmasta huono valinta (tai erityisesti tämän uutisoinnin jälkeen epäeettinen sellainen), vaan en rehellisesti tiennyt pitkästä yhteistyöstä Jimm'sin kanssa.

Toisin sanoen, en olisi ymmärtänyt Jimm'sin olevan niin "tärkeässä" asemassa, että Asus valitsisi heidät edustamaan Suomen markkinoilla. Olisin ehkä ennemmin odottanut Verkkikselle sellaista.

Oppiihan aina uutta! :)
 

Mawe

Thread Killer
NOSTO
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
759


Ei tää voi olla näin vitun vaikeeta. Tuo olisi se minimi mitä toivois näkevän, mut ei.
Kertooko jotain ihmisestä ettei ymmärrä ottaa hattua kouraan, katsoa silmiin ja pyytää anteeksi kun tekee ison(ja pari muutakin paikkaillakseen virhettä kiinnijäämistä) virheen?
Tiedä häntä, en ole tavannut henkilöä, mut kokemuksesta voisin sanoa että kertoo.
 
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
766
Kas kun ei ole uhriutuminen alkanut et ei voitu tietää, mitenkään. Ollaan uhreja tässä. Mehän netistä googlailtiin luminorin tietoja ja tuhannen dronen jälkeen kysyttiin tullilta et oks kaikki ok.

Facebookin puolella vielä näin yöllä jimmz on vastailtu kommenteihin. Ja yo. on tullut esiin näistä kommenteista.

Ei kyl edelleenkään voi ymmärtää, et jos mun verkkokaupasta suomalainen oy, joka näyttää julkisesti ihan normaalilta, tilaa ensin tavaraa pelkästään suoraan venäjälle isoja(tai pieniä) määriä, yhtäkkiä sodan syttymisen jälkeen tilaiskin samaa tavaraa samalla/kiihtyvällä tahdilla jonnekkin turkkiin. Miten ei helvetin iso hälytyskello soi ja epäilyt muka herää. Se nyt on selvää et jimms tiesi et se tavara ei mennyt itse luminorille käyttöön, vai luminor myi tuotteet asiakkailleen. Ja et sota kun sytty niin sopivasti uus asiakas jolle toimittaa löytyi turkista.

Kai jimmz on edes kysynyt luminorilta et mikäs, juttu kun ennen meni ruzzia ja nyt vaihtukin toimituspaikka. Tai kysellyt vähän turkista tietoja firmalta, et oks tavara tullut perille. Molemmilta tahoilta ois tullut tietty kusta silmään, mut ainakin ois kysytty.

Nyt tää koko kupletti vaan näyttää ulospäin a. tietoiselta "vahingolta" b. ahneelta c. totuutta peitellään yhä d. eettisesti kestämättömältä

Ei tätä jälkipyykkiä voi näin huonosti hoitaa jos oikeesti "kaikki mahdollinen tehtiin" ja jos omat jauhot ois puhtaat.

Jos tää ois oikeesti ollut vahinko Jimmziltä, viimeistään Teminin saadessa tuomio käräjiltä, ois full sos mode pitänyt olla päällä. Teminin syyttömyydestä on turha edes spekuloida kun lukee uutisia käskystä toimittaa drooneja ja venäläisiä pankkikortteja eri nimillä jne jne. Ja selvää se nyt on et ei tollasia määriä siviilikäyttöön osteta suomalaisesta atk-firmasta, listahinnalla.

Totuus tullin/jimmsin toiminnasta on niin epämääräistä, et vaikea sanoa paljonko rakenteissa on vikaa. Jännä et esim. verkkokauppa.com ei tavaraa toimittanut vaan oli joku hälytyskello soinut.

Osittain kyllä mielestäni Boston grouppia pitää pitää syyllisenä, joka oletettavasti dronet on jimmzille toimittanut. Oisko sielläkin päässä "myyntihuumassa" pitänyt kellojen soida, kun jimmzille menee drooneja joka viikko/kuukausi satamäärin enemmän kuin ennen. Tai sit vaan maahantuojan touhuissa tää "kiinnijäänyt" jimmz on vain vuoren huippu, ja droonia lähtee maailmalle edelleen kiihtyvään tahtiin (eikä mielestäni harrastajamäärät enää niin kasvussa ole siviilipuolella). Se et meneekö boston groupin maahantuomat droonit minne, niin toivottavasti ei ainoastaan ukrainaan vaan nimenomaan ukrainan puolustamiseen, ei sinne hyökkäämiseen.
 

Liitteet

Liittynyt
22.02.2019
Viestejä
42
"Kaupankäynti suomalaisen Luminor-yhtiön kanssa on opettanut meille, että kaikki se mikä on laillista, ei ole oikein." Toimintamalli on ollut näköjään sellainen, että kunhan homma pyörii laillisuuden puitteissa, niin ihan sama kuka ostaa satoja kappaleita sodassa käytettäviä välineitä. Onhan nyt selvää jokaiselle, että jos joku "kotimainen" firma alkaa ostaa satoja kappaleita drooneja heti ukrainan sodan sytyttyä, niin ei niitä huvitteluunkaan osteta. Ehkä myyjää pitäisi kiinnostaa silloin selvittää asiaa vähän enemmän, kun puhutaan kuitenkin sotakalustosta mitä käytetään ihmisten tappamiseen. Vaan kun myyntihuuma iski, sori siitä.
 

kobedih

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 128
Osittain kyllä mielestäni Boston grouppia pitää pitää syyllisenä, joka oletettavasti dronet on jimmzille toimittanut. Oisko sielläkin päässä "myyntihuumassa" pitänyt kellojen soida, kun jimmzille menee drooneja joka viikko/kuukausi satamäärin enemmän kuin ennen. Tai sit vaan maahantuojan touhuissa tää "kiinnijäänyt" jimmz on vain vuoren huippu, ja droonia lähtee maailmalle edelleen kiihtyvään tahtiin (eikä mielestäni harrastajamäärät enää niin kasvussa ole siviilipuolella). Se et meneekö boston groupin maahantuomat droonit minne, niin toivottavasti ei ainoastaan ukrainaan vaan nimenomaan ukrainan puolustamiseen, ei sinne hyökkäämiseen.
Tämäpä juuri. Aikaisemmin jo tuolla pistin nuo luvut tänne ja tosiaan nousua on enemmän, kun jimmsille tehdyt kaupat.
On tässä varmasti muitakin firmoja ollut noita myymässä, mutta tosiaan hyvinkin saattaneet mennä myös Ukrainaan droneja.
 

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
663
On kyllä aikamoinen vastine Jimmsiltä, ei edes laihaa anteeksipyyntöä tai katumusta matkassa saati minkäänlaista korvausta Ukrainalle (oli se sitten rahallinen tai jotain rompetta jolla korvattaisiin 3500dronen summa).

Itsellä lähti heti ekana päivänä boikotointiin ks kauppa, revin vanhasta konepaketistani jopa ks kaupan tarran pois.
Ja tästä seuraavaksi menen lahjoittaan suorintareittiä Ukrainalle humanitaariseen ja lääkintäpuolen apuihin (United24 sivuston kautte).
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 037
Yks asia mikä tässä mua hämää on myös se että tavara on myyty suomalaiselle firmalle (luminor)alv 0% hinnalla.

Ja siis toimitustapana on ollut posti 09 eli express aamuksi kotiin.

Toimitusosoitteeksi laskun mukaan on myös luminorin suomalainen osoite.

Se että onko tämä vaan jimmzin laskutekninen tapa saada tilaus koneelle. Tai siis joku tilaaja on verkkokaupasta napsinut tilauksen sisään ja ko. tiedot (asiakastililtä tulee toki suoraan osoitteet jne).

Mut tuota alv 0% et saa tonne järjestelmään tungettua itse vaan joku jimmziläinen on sit reskontrasta vaihtanut alvi kannan 0% jälkikäteen(eu alueen ulkopuolinen myynti) ja tajunnut/tiennyt et luminorille ei tavara ole menossa vaan laskun alareunassa olevaan osoitteeseen turkkiin. Ois hauska tietää et millä tavalla kuljetus on järjestetty ja kuka sen on noutanut ja mistä ja kuin usein (tilauksia tehty muutaman päivän välein?)

Jokseenkin outo tilanne et tavara on myyty alv 0 suomalaiselle oy:lle, vaikkakin ois suoraan lähtenyt ulkomaille. Tähän varmaankin näitä tulliselvityksiä on Jimmzillä tehty ennen ja jälkeen 16.2.2022 ja toimintatavat on tulleet tutuiksi kun venäjälle suoraan on laitettu tavaraa menemään.

Tietääkö joku tätä kuviota miten menee jos a oy myy b oy:lle tavaraa, joka lähtee ulkomaille suoraan toimitukseen? Voidaanko se myydä silti alv 0% ja kenen vastuulla selvitykset on?

Omaan nenään haiskahtaa siltä että jimmzi on hoitanut luminorin asiakkuutta kattavasti ja hoitanut mahdolliset selvitykset itse suoraan tullille jne. Luminorille on vain jäänyt hommaksi nakuttaa tilauksia koneella niin paljon kuin pystyy.(Ja hommata sille tavaralle kuljetus jostain päin suomea (jimms tku tai boston group kaarinasta) venäjän kautta "turkkiin")
Juu ihan selkeästi tässä jotain hämärää on. Ei normaali jamppa saati yritys tilaa usealla miljoonalla tuotteita mistä ei osaa sanoa kuka sen laskun maksaa, mihin osoitteeseen ne tarkasti edes menevät (paitsi että ennen Venäjälle, nyt Turkkiin eli maan osaa sanoa mutta ei edes kaupunkia!) ja saa ohjeita venäjän kielellä missä kerrotaan miten ne tilauksen "Turkkiin" pitää tehdä ja mistä ettei jää kiinni sekä millä valuutalla.

Puhumattakaan siitä että henkilö omistaa kymmeniä eri pankkikortteja mutta ei muista yhdenkään henkilön nimeä, ulkonäköä tai tietoja jotka ovat näitä pankkikortteja hänelle antaneet tallessa pidettäväksi. Ei tuollaisesta minulle ainakaan tule luotettava henkilö mieleen jonka kanssa kauppoja tekisi mieli tehdä. Mutta JimmZ:lle se tuntuu olevan OK ja riittävät tiedot.

Voi vaan miettiä miten esim. puhelin avussa on käyty keskustelua "haluatte siis ostaa joka päivä viikottain ja kuukausittain drooneja yhteensä miljoonien arvosta? Ette halua maksaa ALV:ia koska nämä menevät Turkkiin mutta ette tiedä kuka tämän maksaa, mihin osoitteeseen menevät tai edes mihin kaupunkiin mutta riittää kun laitetaan teidän pihaan, sinne samaan minne aina ennenkin kun tilasitten vain ja ainoastaan tilaushistorian mukaan Venäjälle tavaraa?

Haluatte 0% hinnalla ALV:n mutta Turkkihan on ollut EU maa vuodesta 1999? Jaa ette silti halua ALV:ia maksaa kuten tähänkään saakka kun olette ei EU maahan Venäjälle tavaraa toimittaneet.. ..tota täytyy kysyä meidän toimarilta kun tämä homma ei mulle oikein aukea...
"
 
Liittynyt
28.03.2017
Viestejä
1 586
Haluatte 0% hinnalla ALV:n mutta Turkkihan on ollut EU maa vuodesta 1999? Jaa ette silti halua ALV:ia maksaa kuten tähänkään saakka kun olette ei EU maahan Venäjälle tavaraa toimittaneet.. ..tota täytyy kysyä meidän toimarilta kun tämä homma ei mulle oikein aukea..."
Turkki ei ole EU maa. EU ehdokasprosessi aloitettiin 1999, mutta prosessi ollut jäässä vuodesta 2019 Turkin monien perseilyjen vuoksi.
 

KpaL

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
457
Mikäs lafka ilmotteli päättävänsä yhteistyön jimmsin ja bostonin kans. Kuullaanko kohta uutista tästä bostonista?
 

Ana

Tukijäsen
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
144
Mikäs lafka ilmotteli päättävänsä yhteistyön jimmsin ja bostonin kans. Kuullaanko kohta uutista tästä bostonista?
Saisi kuulua ainakin Bostonilta vastine, että millä perusteella dronet ovat Jimmsille menneet.

Mulle harvinaisen yhdentekevää kuinka luotettava väliporras on aiemmin ollut, jos kuitenkin selkeästi hämärää kauppaa lähtee käymään. Sitten taas jos, tuskin mutta jos Jimmsille on muutenkin mennyt suunilleen samoja määriä tai Jimms on valehdellut uskottavasti, niin en olisi maahantuojaa niin herkästi ristiinnaulitsemassa, vielä. Jimmzin teko oli tietoinen, harkittu ja kesti 7 kk, sodan alkamisen sekä dronepakotteiden jälkeen.

Sitä en ymmärrä, että miten hitossa tarraan kohdemaan muuttamalla paketit on tullissa menneet läpi, vaikka Venäjälle lähtivät tullin tiedon mukaan. Tai ymmärrän, mutta masentaa. Samasta syystä kuin Gasuminkin maakaasut jne.
 

emagdnim

...
Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
10 301
Tämäpä juuri. Aikaisemmin jo tuolla pistin nuo luvut tänne ja tosiaan nousua on enemmän, kun jimmsille tehdyt kaupat.
On tässä varmasti muitakin firmoja ollut noita myymässä, mutta tosiaan hyvinkin saattaneet mennä myös Ukrainaan droneja.
No dronemyynti muutenki ottanu "siipiä alleen". Traficomilta varmaa näkis jostain rekisteröintitilastoissa isoa nousua.
 

KpaL

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
457
Visionist kyseessä. Tää vaatisi penkomista kyllä.
Vähän jotenkin kummallisen oloinen selitys ettei halua olla dji merkin kanssa tekemisissä. Eihän se dji:n vika ole, että nää sankarit myy täältä niitä venäläisille. Ei se varmaan bostonikaan ole kovin tehokkaasti kyselly mihin näitä droneja on tästä alkanu liikkuun.
 

emagdnim

...
Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
10 301
Vähän jotenkin kummallisen oloinen selitys ettei halua olla dji merkin kanssa tekemisissä. Eihän se dji:n vika ole, että nää sankarit myy täältä niitä venäläisille. Ei se varmaan bostonikaan ole kovin tehokkaasti kyselly mihin näitä droneja on tästä alkanu liikkuun.
Boston on myynyt ja toimittanut suomalaiselle yritykselle. Jimms on toimittanut suoraan ulkomaille, vaikka tilaajana on ollut "suomalainen" yritys. DJIn voi kyl monet mieltää sotaan liityväksi, ku Ukrainasta kantaa kokoajan drone-uutisia ja dji niissäki aina välillä mainitaan erikseen.
 

Ana

Tukijäsen
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
144
Vähän jotenkin kummallisen oloinen selitys ettei halua olla dji merkin kanssa tekemisissä. Eihän se dji:n vika ole, että nää sankarit myy täältä niitä venäläisille. Ei se varmaan bostonikaan ole kovin tehokkaasti kyselly mihin näitä droneja on tästä alkanu liikkuun.
Kyllä mä sen DJIn viaksi laitan kanssa, jos millään kohtuudella voidaan epäillä kohdemaata. Ulkopuolisena kuitenkin helpohko uskoa, että nuo tilaukset ovat voineet hävitä massaan. Voivat Bostoniltakin, en tiedä kuinka dronekauppa käy, missä volyymeissä, millaisilla piikeillä jne. Jimmsin ihan turha selitellä, ei liatahinnalla mene Venäjän kautta Turkkiin jälleenmyyjältä kahdella miljoonalla droonia.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 037
Vähän jotenkin kummallisen oloinen selitys ettei halua olla dji merkin kanssa tekemisissä. Eihän se dji:n vika ole, että nää sankarit myy täältä niitä venäläisille. Ei se varmaan bostonikaan ole kovin tehokkaasti kyselly mihin näitä droneja on tästä alkanu liikkuun.
Juu itsekin (jos olisin) tukkurina en olisi osannut epäillä jotain todella isoa ja pitkään toiminutta (Jimm's sekä Caseking pääyhtiönä) mahdollisinä sotarikosten mahdollistajina ja jos olisin asiaa sen enempi pohtinut olisin varmaan otaksunut että Jimm's (ja Caseking) järjestävät jonkun kampanjan missä näitä myydää alennuksella tms. ja siksi ostavat isommat määrät. Hieman samahan se on kuin joku Giganttikin ostaa niin suuria määriä läppäreitä että pienempi yritys maksaa enemmän tukulle että saa edes kauppaansa vastaavan läppärin.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 756
Täytyy muistaa, että Visionist on viestintätoimisto. Jos DJI:n logoa näkee somessa jaetuissa videoissa, joissa teurastetaan ihmisiä, oli se sitten Venäjän tai kenen tahansa muunkin toimesta, niin lienee vain "hyvää PR:ää" olla kaukana moisesta.

En siis lähtisi etsimään mitään savumerkkejä Visionistin suunnalta. Ja koska Boston Group edustaa merkkiä, meni sekin leikkuulaudalle. Tukkuyritys ilomielin toimittaa jälleenmyyjälle, siinä äärimmäisen hankalaa epäillä vilppiä. Ainoa, mikä haisee, on tosiaan Jimm's.

Tämäkin toki vain mutuilua.
 
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
766
Juu itsekin (jos olisin) tukkurina en olisi osannut epäillä jotain todella isoa ja pitkään toiminutta (Jimm's sekä Caseking pääyhtiönä) mahdollisinä sotarikosten mahdollistajina ja jos olisin asiaa sen enempi pohtinut olisin varmaan otaksunut että Jimm's (ja Caseking) järjestävät jonkun kampanjan missä näitä myydää alennuksella tms. ja siksi ostavat isommat määrät. Hieman samahan se on kuin joku Giganttikin ostaa niin suuria määriä läppäreitä että pienempi yritys maksaa enemmän tukulle että saa edes kauppaansa vastaavan läppärin.
Tälläiset kampanjat on yleensä yhteistyötä, jossa myös valmistaja ja maahantuoja on mukana kompensoimassa halvempaa ulosmyyntihintaa. Mut tavallaan tää venäjänmyynti on kampanja... :(

Eiköhän kanssakäymistä ja rajapintaa firmojen välillä ole sen verran että asiasta on voitu naamatusten kysellä. On se sit tps matsissa aitiossa(olen ollut kerran jimmsin/alson hostaamana ko. aitiossa) tai puhelimessa/spostilla. Boston groupin katalogiin tosiaan kuuluu ainakin roccat ja steelseries jotka Jimmzillä myös myynnissä eli kyl tätä edustusta on.
 

wertiy

Tukijäsen
Liittynyt
13.12.2018
Viestejä
126
Bostonin liiketietojen mukaan liikevaihdon kehitys ollut aika huimaa 2022 ja 2023. Ei heitä tästä voi kovin paljoa syyttää ainakaan Jimmsin tapauksessa, koska tunnettu kauppakumppani ollut kyseessä.

Mutta näillä tiedoilla tukkuyritystäkään ei ole kovin paljoa kiinnostanut tietää mihin Jimms näin paljon droneja viikossa myy kerran homma jatkunut pitkän aikaa. Vertailuna Verkkokaupan sivuilta voi käydä katsomassa dronien saapuneita eriä. Suosituimpia DJI malleja on saapunut viimeisen kuukauden aikana luokkaa 20-40 kpl. Jälkikäteen miettien joku voisi tukkurillakin epäillä miksi Jimmsille alkaa yhtäkkiä menemään lavakaupalla droneja ja määrät on lähes 10x enemmän mitä huomattavasti suuremmalle jälleenmyyjälle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
17 621
Viitaten Iltalehden jälkimmäiseen uutiseen:
"Kaikkiaan Luminor Oy osti Jimm’s PC-Storelta yhteensä 3 466 droonia. Drooneista maksettiin yli kaksi miljoonaa euroa. Ostot alkoivat huhtikuussa 2022 ja jatkuivat aina lokakuulle 2022. Tilauksia tehtiin välillä vain muutaman päivän välein. Yksittäiset tilaukset ovat pääosin olleet 100–200 droonin eriä ja ovat koostuneet DJI:n siviilikäyttöön tarkoitetuista drooneista."

Tässä keskitytään nimenomaan firmaan, joka teki kauppaa "sen jälkeen". Mittasuhteet tuntuvat unohtuvan. Kauppaa droneilla tehtiin 7kk ajan. Laskettuna tälle ajalle 10000 kappaleen kuukausikulutuksen mukaan (referenssinä Ukrainan tarve), 3466 kappaletta riittää kattamaan 5% Venäjän kokonaistarpeesta.
En tiedä referenssi lähdettä, mutta tässä kai ruokittiin venäjän tarvetta. ja jos venäjä on tälläistä hankintakanavaa pyörittänyt niin ei se ole merkityksetön, tiettävästi ovat haalivat niitä drooneja mailmalta, Suomesta jopa ihan 1-20kpl yksittäisissä erissäkin, johon verrattuna kymmenien, satojen kpl erien juoksevat toimitukset on jo erittäin merkittävää.

Tätä voi suhteuttaa myös niin että droonit ovat sodassa osoittautuneet erittäin tehokkaiksi, jos näiden "tuhovaikutus" muutetaan perinteisiin aseisiin, rynkkyihin, kranaatin heittimiin, ja sitä kautta esim. Suomen valtion aseapuun Ukrainalle.

Tai vaihtoehtoisesti, montako sataa Ukrainalaista haavoittunutta, leskeä, orpoa näillä "saavutettiin".

7kk ajan. Laskettuna tälle ajalle 10000 kappaleen kuukausikulutuksen mukaan (referenssinä Ukrainan tarve),
Ukrainan tarve varmaan jotain, ja siitäkin nyt meni sitten tuhansia hyökkääjän tukemiseksi.

Paljonko tuolloin Ukraina sai haalittua kuukaudessa drooneja, paljonko venäjä tuolloin.

Edit:
Mikä on lähteesi noille tarpeilla, uutisointien perusteella ilmeisesti tänävuonna ovat alkaneet saavuttaan tuota mainitsemaasi "tarvetta":
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
766
Bostonin liiketietojen mukaan liikevaihdon kehitys ollut aika huimaa 2022 ja 2023. Ei heitä tästä voi kovin paljoa syyttää ainakaan Jimmsin tapauksessa, koska tunnettu kauppakumppani ollut kyseessä.

Mutta näillä tiedoilla tukkuyritystäkään ei ole kovin paljoa kiinnostanut tietää mihin Jimms näin paljon droneja viikossa myy kerran homma jatkunut pitkän aikaa. Vertailuna Verkkokaupan sivuilta voi käydä katsomassa dronien saapuneita eriä. Suosituimpia DJI malleja on saapunut viimeisen kuukauden aikana 20-40 kpl. Jälkikäteen miettien joku voisi tukkurillakin epäillä miksi Jimmsille alkaa yhtäkkiä menemään lavakaupalla droneja ja määrät on lähes 10x enemmän mitä huomattavasti suuremmalle jälleenmyyjälle.
Tämä juuri. Ja tästä syystä ois myös mielenkiintoista tietää millä kuljetuksella ja mistä droonit on suomesta lähtenyt ja millasissa erissä. Epäilen et tuskin lähetys kerrallaan on tavaraa lähtenyt vaan kerätty isompi erä... Toki esim. 180kpl drooneja vie aika paljon tilaa nekin.

Summarum, 3500kpl drooneja on ihan helvetisti ja tätä ei ois ikinä saanut tapahtua. Siinä vaiheessa kun toimituspaikka vaihtuu Venäjältä pois ois pitänyt herätä!
 
Tila
Keskustelu on suljettu.
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 200
Viestejä
4 310 005
Jäsenet
71 991
Uusin jäsen
ofgrain

Hinta.fi

Ylös Bottom