Aika velhoja kun nuo ei ole olleet lähelläkään Kiinaa.Kiinalaiset on vaihtanut uuteen erään komponentteja, mark my words
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Aika velhoja kun nuo ei ole olleet lähelläkään Kiinaa.Kiinalaiset on vaihtanut uuteen erään komponentteja, mark my words
No joo, mutta kyllä ne sularibugit kuitenkin keskimäärin haastavampia ovat. Esimerkiksi reaaliaikasoftan debuggaaminen on hieman hankalampaa kuin jonkun Winkkarisoftan. Tässä meidän projektissa on viime aikoina selvitelty ylipäätään aika hankalia vikoja, työkavereillakin on mennyt päiviä jos ei viikkoja per ongelma.Saa nyt vahan liiottelet sula hommien haastavuutta. Ei noita vittubugeja tiimista monikaan ratko. Itse en muista noita 3kk debuggauksia olleen kuin muutamia 17 vuoden aikana. Niistakin monet hyvin yksinkertaisia ja vika on ollut enemmankin projekti johdossa kun ei ole laitettu expertteja mukaan 1kk jalkeen. Scrumi noissa helppaa nykyaan sen etta jo 2 viikon jalkeen on helpompi laittaa apuja liikenteeseen kun se nakyy paremmin etta saattoikin olla liian haastava homma jollekkin.
Laajasti erilaisia asioita itse teknisen tekemisen ympäriltä. Tuossa tulikin jo monia asioita ja tarkoituksella mainitsin kohtuullisen ympäripyöreästi, sillä erilaista hallinnollista tekemistä löytyy ihan perinteisen johtamistyön ulkopuolelta. Ohjelmistotuotantoa en tunne, joten en siitä osaa sanoa, mitä siellä on. Yleisesti IT-palvelualalla taasen löytyy huomattava määrä laadunhallinnallista tekemistä, tuoteomistustehtäviä, palvelupäällikkötyötä jne.Mitä tämä hallinnollinen pitää sisällään?
Hyvä tietää.. Koodaaminen on sellainen taito jota ei täältä löydy ja sen huomaa kaikista kursseista koodaamisista huonoimmat numerot.Laajasti erilaisia asioita itse teknisen tekemisen ympäriltä. Tuossa tulikin jo monia asioita ja tarkoituksella mainitsin kohtuullisen ympäripyöreästi, sillä erilaista hallinnollista tekemistä löytyy ihan perinteisen johtamistyön ulkopuolelta. Ohjelmistotuotantoa en tunne, joten en siitä osaa sanoa, mitä siellä on. Yleisesti IT-palvelualalla taasen löytyy huomattava määrä laadunhallinnallista tekemistä, tuoteomistustehtäviä, palvelupäällikkötyötä jne.
@VironPottu sanoi:jarhu sanoi:
Laajasti erilaisia asioita itse teknisen tekemisen ympäriltä. Tuossa tulikin jo monia asioita ja tarkoituksella mainitsin kohtuullisen ympäripyöreästi, sillä erilaista hallinnollista tekemistä löytyy ihan perinteisen johtamistyön ulkopuolelta. Ohjelmistotuotantoa en tunne, joten en siitä osaa sanoa, mitä siellä on. Yleisesti IT-palvelualalla taasen löytyy huomattava määrä laadunhallinnallista tekemistä, tuoteomistustehtäviä, palvelupäällikkötyötä jne.
Hyvä tietää.. Koodaaminen on sellainen taito jota ei täältä löydy ja sen huomaa kaikista kursseista koodaamisista huonoimmat numerot.
Tällä elämänkokemus pisteistä tietää et ei se tule olemaan minun leipätyö.
Juu tottahan se on ettei ne numerot määrittele.Hmm. Koulun numerotko määrittelee, että minkälainen koodari olet.
Sulle voin kertoa, että ei määrittele koulun numerot sun osaamista vaan päin vaistoin ne kertoo, että mitä kohtia sinun pitää hioa.
Kun sulle on varmasti siellä koulussa perusteet opetettu, niin nythän sun on helppo alkaa itse opiskelemaan niitä kohtia, joissa koet olevasi heikko.
Huom koodaaminen on todella paljon muutakin, kuin pelkkää koodaamista. Esimerkiksi, jos teet jonkin harrasteprojektin, niin luultavasti sellainen 70 - 80 prosenttia on suunnittelua ja miettimistä, että mitenkäs nuo palikat keskenään juttelevat ja se koodausosa on noin 20-30 prosenttia siitä projektista.
Ei tähän muuta voi sanoa, että tsemppiä siihen koodaamiseen ja älä luovuta.
Juu tottahan se on ettei ne numerot määrittele.
Tiedän etten tule tekemään kyseistä hommaa.. Ei siinä stressin määrässä ollut mitään järkeä ku melkein itkeä tihrustaa ettei tajua hevonjenkkakahvaakaan kyseisestä asiasta.
Mut näillä mennään ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessan.
Ryhmä koodaajia jotka eivät ymmärrä mitään tietokannoista tai hibernatesta saa helposti kulutettua kuukausia suorituskykyongelmien selvittelyyn, erityisesti jollei ole työkaluja apuna. Toki osaaja ratkaisisi ne päivässä parissa.Saa nyt vahan liiottelet sula hommien haastavuutta. Ei noita vittubugeja tiimista monikaan ratko. Itse en muista noita 3kk debuggauksia olleen kuin muutamia 17 vuoden aikana. Niistakin monet hyvin yksinkertaisia ja vika on ollut enemmankin projekti johdossa kun ei ole laitettu expertteja mukaan 1kk jalkeen. Scrumi noissa helppaa nykyaan sen etta jo 2 viikon jalkeen on helpompi laittaa apuja liikenteeseen kun se nakyy paremmin etta saattoikin olla liian haastava homma jollekkin.
Niin kauan ku google on olemassa nii ei kannata mitään opetella ulkoa.. Ne jää sitten ajan myötä sinne kallon sopukoille.Mä mietin, et onkohan se normaalia, ku pitää luntata usein juttuja spekseistä, tai vaik w3c:stä. Jotkut tuntuu muistavan ulkoa kaiken tietokannan rakenteesta harvemmin käytettyihin JS-funtioihin. Samoin mietin, ku itse etsin koodista jotain kohtaa, ni käytän VS coden findia ja tuntuu, et muut plärää codebasea, ku ne muistaa, missä tavara on.
Pitäiskö tässä alkaa opettelemaan asioita ulkoa?
On ihan normaalia. Ajan kanssa muistaa asioita ulkoa ellei sitten tule uusia kieliä ja kirjastoja joita taas joutuu lunttaamaan.Mä mietin, et onkohan se normaalia, ku pitää luntata usein juttuja spekseistä, tai vaik w3c:stä. Jotkut tuntuu muistavan ulkoa kaiken tietokannan rakenteesta harvemmin käytettyihin JS-funtioihin. Samoin mietin, ku itse etsin koodista jotain kohtaa, ni käytän VS coden findia ja tuntuu, et muut plärää codebasea, ku ne muistaa, missä tavara on.
Pitäiskö tässä alkaa opettelemaan asioita ulkoa?
Ja pista ainakin 10% lapin lisaa siita mita uusityonantaja maksaa kun kerrot vaihtavasi palkan takia. Jos muka jostain kumman syysta vanha tyonantaja saisi jostain selville mita uusi tyonantaja maksaa niin vetoa sekaannukseen HR kanssa.
Nii, työelämä on perseestä, ku mihinkään ei voi luottaa. YT:t voi tulla milloin vaan, tai sopimusta ei jatketa koeajan jälkeen. No, ei kai sen mikään kaveruussuhde ole tarkoitus ollakkaan. Jotenkin, ku vaan sisäistäis sen ja omat tavoitteet kunnolla.Ottakkaa reilulla suolalla koska "tutkimus" on tehty konsulttitalon toimesta. Niita vastatarjouksia ei valttis kannata aina ottaa koska osalle tyonantajista se menee ihonalle etta tyontekijat katselevat muualta paikkoja ja sitten se murentaa luottoa kyseisiin tyontekijoihin. https://www.brightwater.ie/docs/def...twater-counter-offer-survey-2017.pdf?sfvrsn=2
Jos haluat oppia asioita ulkoa ilman erillistä pänttäämistä, kannattaa aloittaa vaikka sillä että teet päivittäin jonkun tietyn pienen pätkän lunttaamatta dokumentaatiosta. Tietyt tavat nimetä ja tietynlaiset funktiosignaturet toistavat koodissa hyvin paljon itseään, joten ihan arvaamallakin saa useimmiten osumaan oikeaan jos editori ei kerro mitä metodeja missäkin luokassa tai skoupissa on.Mä mietin, et onkohan se normaalia, ku pitää luntata usein juttuja spekseistä, tai vaik w3c:stä. Jotkut tuntuu muistavan ulkoa kaiken tietokannan rakenteesta harvemmin käytettyihin JS-funtioihin. Samoin mietin, ku itse etsin koodista jotain kohtaa, ni käytän VS coden findia ja tuntuu, et muut plärää codebasea, ku ne muistaa, missä tavara on.
Pitäiskö tässä alkaa opettelemaan asioita ulkoa?
Kun tehdään hommia vaikka ihan uudella chipillä niin ne hardisbugit saattaa olla aika hankalia. Esimerkiksi tuo yllä kuvaamani tapahtui Texas Instrumentsin ensimmäisen multi-core DSP-prossun kanssa, ja käsittääkseni ensimmäisen kaupallisen revision. Monimutkaisen, kovan reaaliajan vaativan rinnakkaisajojärjestelmän debuggaaminen on aika kinkkistä muutenkin.Kyllä jos jossain on jatkuvasti tarve selvittää ongelmia kuukausien ajan, on jotain todella pahasti pielessä. Kyllähän kaikilla joskus tulee pähkinä purtavaksi, mutta onhan tuommoisen oltava poikkeus jos ammattilaiset tekevät töitä ammattimaisesti.
Joo, tämmöstä samaa olin tulossa kirjoittaan. Meillä nyt ei maailman isoin code base ollu (mitä tuo on suomeksi ), mutta asiakkaan organisaation alla kuitenkin nelisen kymmentä projektia, joita työstettiin ja niissä vaihteleva määrä kansioita ja filuja.Mitä tulee koodipohjan osaamiseen, niin hyvä nimeäminen ja haku on lähes aina järkevin tapa hakea jotain kun kansioita ja tiedostoja alkaa olemaan tuhansia.
Kuinka vaikeaa on opetella ohjelmoimaan?
Vaatuvuus kannattaa suhteuttaa haluttuun työpaikkaan eikä koulutuksen läpäisemiseen. Jos opiskelee ahkerasti ja tekee mielenkiinnosta omia projekteja sivussa on todennäköisesti hyvän uran alussa valmistuttuaan (hyödyllinen juniori).Ja kuinka vaativaa ohjelmointia tietojenkäsittelytradenomin täytyy osata?
Ohjelmointia voi ajatella kahdella tasolla: Mitä se määritelmällisesti on ja mitä vaaditaan pärjätäkseen työelämässä.Kuinka vaikeaa on opetella ohjelmoimaan?
Noista pyynneistä, niin ehkä kannattaa tiedostaa sekin, että kyllä firmoilla, joilla on järkevä HR, on kohtuullinen käsitys alueellisesta palkkatasosta eli mitä vanhoille tekijöille muualta tarjotaan ja millä uudet seniorit eri firmoista taloon tulee. En usko, että fiksu työnantaja siihen lähtee mukaan, jos summat kuulostaa ihan älyttömiltä, kun tekijän suoriutuminen ja kokemus tiedetään vanhassa talossa.
Toisaalta sama kai, jos on päättänyt lähteä, mutta ite oon tykännyt hoitaa nää ilman ylimääräisiä vttuiluja, niin ei pala turhaan sillat taakse päin.
Tämä on paras neuvo mutta laittaisin 20-30%.
Asiallinen kannattaa olla mutta ei todellakaan nöyristellä.
Voisin melkein suositella, että jos jostain löytyy serverinnurkkaa sen verran, niin OpenGrok on aika hyvä työkalu isoista koodikannoista hakemiseen. IDE:t ei välttämättä kauheasti auta, jos vaikka yrität Linuxin kernelin koodeista jotain löytää. ack-grep, tai nykyään pelkkä ack on kanssa hyvä. Grep on tuollaisessa tapauksessa liian hidas ja oletukset on pielessä. Ack-grep on ohjelmoijan hakutyökalu.Aika usein muisti nähneensä jossain jotain, josta ois hyötyä, joten jos muisti projektin, niin lokaali master ajan tasalle ja haku projektista. Jos ei, niin haku suoraan Gitistä ja siitä sit eteenpäin.
Mä mietin, et onkohan se normaalia, ku pitää luntata usein juttuja spekseistä, tai vaik w3c:stä. Jotkut tuntuu muistavan ulkoa kaiken tietokannan rakenteesta harvemmin käytettyihin JS-funtioihin. Samoin mietin, ku itse etsin koodista jotain kohtaa, ni käytän VS coden findia ja tuntuu, et muut plärää codebasea, ku ne muistaa, missä tavara on.
Pitäiskö tässä alkaa opettelemaan asioita ulkoa?
Olen ollut samassa tilanteessa ja kuulin täsmälleen samat selitykset tuosta kymmenen prosentin korotuksesta. Oma motivaatio katosi sen sileän tien kun varmaan vahingossa lipesi että oikeasti kyse on siitä, että yli 10% korotuksiin tarvitaan hyväksyntä ylempää koska osaston esimiehen pomon päätösvalta loppuu siihen ja sitä isommat korotukset täytyisi käytännössä esitellä toimitusjohtajalle ja hyväksyttää siellä. Siitä voi vetää omat johtopäätökset, ketä ei omat alaiset kiinnosta.Kun ilmoitin tarjouksesta esimiehelle hän kertoi juuri saaneensa ylennyksen, ja ehdottaneensa minua tiimin vetäjäksi. Palkkaa ei kuitenkaan firman prosessien vuoksi voinut kuitenkaan korottaa kuin (muistaakseni) 10% kerrallaan edes työnkuvan muutoksen yhteydessä.
Jos saat 800e korotuksen, niin siihen lapinlisää 25% "sain tonnin korotuksen"
Paljon tärkeämpää on pystyä omaksumaan ja soveltamaan uusia asioita nopeasti, kuin opetella jotain epäolennaista ulkoa jonka voi luntata tarvittaessa nopeasti. Kaikkea ei voi kuitenkaan luntata ja sitä sanotaan yleensä kokemukseksi.
Jaksaa ihmetyttää tuo googlettamisen dissaus devauksessa
Musta googlettamista ei edes dissata devauksessa. Vaan harrastetaan hyvin aktiivisesti ja tiedonetsimistä pidetään musta ihan arvokkaana asiana.
Jos tuollaista meinaa, niin paremman lopputuloksen saa kun ei pyydä sitten mitään vaan toteaa että vaihtaa paremman palkan takia. Lähtökohtaisesti yksikään työnantaja ei anna tuosta vain jopa 50% palkkaa lisää jottet vaihtaisi paikkaa.
Itseasiassa minulle tarjottiin tuota luokkaa korotus jotta en lähtisi. Tuossa tilanteessa ei ole mitään hävittävää joten parempi ottaa kaikki irti mitä saa. Tyhmä ei ole se joka pyytää. Sama kuin tansseissa ei hakisi kauneinta tyttöä kun ei se välttämättä suostu
Juu, mulle kanssa triplat ja autoetu päälle. Mutta en yleistäisi. Liian suuri pyynti johtaa suoraan kieltäytymiseen. Jos oikeasti pitää nykyisestä työstä ja ei halua vaihtaa jos tarjotaan samaa palkkaa, niin en missään nimessä laittaisi mitään 20-30% päälle vaan kävisin realistiset keskustelut niin että kaikille voi jäädä niistä hyvä mieli.
Toki jos on ollut selkeästi alipalkattu niin tuollaiset on mahdollisia, mutta vaikea uskoa että esim. 5000€ tienaava kehittäjä saisi kerralla nostettua sen 7500€ tasolle, vaikka olisi miten osaava tekijä.
Häh? Jos tykkää työstään niin miksi vaihtaisi samalla palkalla muualle? Vai mitä tarkoitit?
Tuollaisia on ollut viime aikoina. Muutama firma alkanut maksamaan 7-8 tonnia kokeneille koodareilla. 5 taitaa olla aika normi alalla.
Itse uskoisin tuon olevan hyvin harvinaista.
Tämä tällainenhan se on, mikä on eniten rikki monen työnantajan systeemeissä. Ponnistat vähän niin kuin pohjalta, opit juttuja, kenties kouluttaudut samalla, näytät kyntesi vaativammissa jutuissa ja sit oot merkittävässä palkkakuopassa ulkoa palkattuun kaveriin verrattuna tai siihen verrattuna, mitä saisit markkinoilta taloa vaihtamalla. Noi firman prosessit vähän niin kuin kannustaa lähtemään.Mulle tarjottiin joskus uudella työnantajalla lähes 50% korotus… Syynä tuohon oli, että olin aloittanut urani työnantajan helpparissa ja edennyt vaativiin hommiin tuotannon puolella, olin siis 30-40% kuopassa saman tiimin jäseniin verrattuna.
Kun ilmoitin tarjouksesta esimiehelle hän kertoi juuri saaneensa ylennyksen, ja ehdottaneensa minua tiimin vetäjäksi. Palkkaa ei kuitenkaan firman prosessien vuoksi voinut kuitenkaan korottaa kuin (muistaakseni) 10% kerrallaan edes työnkuvan muutoksen yhteydessä.
Voiko näistä jäädä hyvä mieli... hävettää ja nolottaa, että on edes kehdannut hakea tarjousta jostain muualta. No juu, tiedän kyllä, että järkevä työnantaja työnantaja ymmärtää työntekijänkin näkökulmaa, mutta itse olen kyllä tuntenut oloni näissä tilanteissa melkein maanpetturiksi. Vaikka en ole ollut siirtymässä kilpailijalle tai tekemässä muutakaan kyseenalaista.kävisin realistiset keskustelut niin että kaikille voi jäädä niistä hyvä mieli.
Pitäisi ilmoittaa firman omistajalle nyt jotain, että minkä verran palveluista laskutan per kuukausi. Tarjosivat "tonni kuussa", joka kuulostaa hieman vähältä työmäärään nähden. Toki palkkion päälle tulee myös matkakulut, tarvikkeet yms. Mitä mieltä, olenko täysin hakoteillä vai onko tuo suurin piirtein oikea hintaluokka kuvatunlaiselle palvelulle?
Kehotettiin toistamaan kysymys täällä. Laitoin alkuun muualle:
Palveluiden ja itsensä hinnoittelu on yllättävän haastavaa. Olen tilanteessa, jossa teen sivutoimisesti IT-ylläpitoa parille yritykselle. Homma käsittää Google Workspacen ylläpitoa, puhelimien, tablettien ja tietokoneiden asennusta ja perustason käyttäjätukea. Välillä käyn tunkkaamassa verkkoja, tulostimia ja muuta atk:ta kuntoon toimistoilla. Perstuntuma-arvio on, että tähän hommaan kuluu 1–2 työpäivää per viikko. Lisäksi teen teknisen isännöitsijän hommaa, eli käyn viidessä eri kohteessa per kuukausi, yhdessä kohteessa 1-2h kerrallaan. Kierrän paikat läpi ja katson, että ovat teknisesti kunnossa. Putket eivät vuoda, sähköt kunnossa ja yleisilme on perussiisti.
Pitäisi ilmoittaa firman omistajalle nyt jotain, että minkä verran palveluista laskutan per kuukausi. Tarjosivat "tonni kuussa", joka kuulostaa hieman vähältä työmäärään nähden. Toki palkkion päälle tulee myös matkakulut, tarvikkeet yms. Mitä mieltä, olenko täysin hakoteillä vai onko tuo suurin piirtein oikea hintaluokka kuvatunlaiselle palvelulle?
Voiko näistä jäädä hyvä mieli... hävettää ja nolottaa, että on edes kehdannut hakea tarjousta jostain muualta. No juu, tiedän kyllä, että järkevä työnantaja työnantaja ymmärtää työntekijänkin näkökulmaa, mutta itse olen kyllä tuntenut oloni näissä tilanteissa melkein maanpetturiksi. Vaikka en ole ollut siirtymässä kilpailijalle tai tekemässä muutakaan kyseenalaista.
Unohtui kommentoida tähän: meillä oli itse asiassa pikku presis tuosta, kollegat käyttivät toisessa asiakkuudessa ja otin tuon muistiin, mutta en oo tullu vielä testanneeksi. Pitäs varmaan kokeilla, miten istuu omaan tekemiseen.Voisin melkein suositella, että jos jostain löytyy serverinnurkkaa sen verran, niin OpenGrok on aika hyvä työkalu isoista koodikannoista hakemiseen. IDE:t ei välttämättä kauheasti auta, jos vaikka yrität Linuxin kernelin koodeista jotain löytää. ack-grep, tai nykyään pelkkä ack on kanssa hyvä. Grep on tuollaisessa tapauksessa liian hidas ja oletukset on pielessä. Ack-grep on ohjelmoijan hakutyökalu.
Beyond grep: ack v3.7.0
beyondgrep.com
Esimerkiksi Vimistä tuon käyttö on triviaalia. Ylipäätään isojen koodien selailuun Vim on kanssa loistava kaveri.