• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Israel, Jerusalem, palestiinalaiset ja kumppanit

Lähi-idän maat vaatii israelia lopettamaan iskut libanonissa. Jos Hizbollah ei ampuisi raketteja israeliin, niin ei tarvitsi tehdä noita iskuja. Joten miksi eivät vaadi hizbollahia olemaan iskemättä israeliin.

Lisäksi eikös ton rakettitulen voida katsoa olevan sodan julistus, jolloin israelilla olisi periaatteessa oikeus vaikka miehittää koko Libanon?

 
Lähi-idän maat vaatii israelia lopettamaan iskut libanonissa. Jos Hizbollah ei ampuisi raketteja israeliin, niin ei tarvitsi tehdä noita iskuja. Joten miksi eivät vaadi hizbollahia olemaan iskemättä israeliin.
Sama syy kuin aikaisemminkin kaikissa konflikteissa joissa Israel on mukana: antisemitismi ja muslimien asettaminen muiden yläpuolelle.

Kun tätä terroristivaltioiden ja länsimedian propagandaa lukee niin se pitää osata kääntää oikein vale-totuus sanakirjan avulla:
  • Tutkija = valehtelija
  • Lähi-idän tutkija = Free Palestine -kiihkoilija ja valehtelija
  • Asiantuntija = Valehtelija ilman julkisesti rahoitettua tutkijan pestiä. Yleensä pelkkä trolli somessa ja/tai toimittajan bestis
  • Israel väittää = on todistetusti tapahtunut
  • On tapahtunut = terroristit väittää
  • Terveysministeriö = terroristijärjestö
  • Israelin pommituksissa on kuollut... = Hamasin/Hizbollahin kätkemät aseet ovat tappaneet...
  • Kansanmurha = itsepuolustus tai terroristeihin kohdistunut isku joka osui myös sivullisiin
  • YK:n avustukset = asekuljetus
 
Näyttää sinullakin olevan uskomus siitä, miten YK toimii. Kaikki tietävät YK:n olevan korruptoitunut järjestö, eivätkä sen humanitääsisissä operaatioissa tapahtuneet skandaalit ole ihan vieraita. Meillä nyt vain näyttää olevan jollain tasolla naiivi halu uskoa johonkin suureen kansainväliseen hyväntekijään, joten YK:n arvostelua ei ole meillä pidetty kovin sopivana. Se kun kuulemma on tällaisten pienten maiden turva (ketä vastaan ja miten?). Tässä vähän aikaa sitten kävi ilmi että YK:n pääsihteeri on ollut keskusteluissa Venjän pakotteiden kiertämisestäkin, mutta toki, kaikki on kerrassaan upeasti järjestössä... samoin Israelin asioita valitaan aivan järjestelmällisesti penkomaan tyyppejä, jotka ovat olleet aktiivisia Israelia vastaan, jolloin jo lähtökohdat ovat muuta kuin neutraalit eikä sitä edes yritetä peitellä mitenkään. Mitään muuta maata ei YK:ssa nokia sellaisella intensiivisyydellä kuin Israelia, mutta silti meidän kaikkien nyt vain kuuluu uskoa että YK on täysin puolueeton, mitään mätää ei ole koskaan ikinä milloinkaan missään... anteeksi nyt, mutta sellaisen vaatiminen on minusta vähän loukkaavaa. Sellaisen vaatija kun pitää toista aika pirun tyhmänä.

Mutta jos nyt oletettaisiinkin että mitään suurempaa yhteistyötä ei ole, vaan sähkön, polttoaineen ja datakaapelien toimittamiset terrori-infralle nyt ovat vain ihan muuten sattumalta syntyneet ihan itsestään kenenkään tietämättä ja myötävaikuttamatta asiantilaan millään tasolla, sekä pidetään sitä tapahtumaketjua jollain erikoisella logiikalla ihan tosi uskottavnaa, niin lopputulos nyt on joka tapauksessa se että siitä avusta nyt kohtalaisen ison siivun käärii Hamas. Siis järjestö, minkä olemassaolon tarkoitus on sen oman peruskijan mukaan kansanmurha. Ja järjestö mitä vastaan YK ei ole tehnyt mitään, vaikka se on periaatteessa YK:n omia periaatteita ja sääntöjä vastaan.
YK:n suurimmat ongelmat:

1. Suurin osa jäsenmaista ei ole länsimaisia (tai edes itämaisia) demokraattisia valtioita joissa kannatettaisiin ihmisoikeuksia siten kuin me sen ymmärrämme. Kts. esim. Kairon ihmisoikeusjulistus, maille joille YK:n ihmisoikeusjulistus ei kelvannut.


2. Osittain liittyen ylläolevaan mutta varsinkin siihen että Israel on kummallisesti YK:n tikunnokassa, ikäänkuin muka jonkinlaisena koko maapallon suurimpana häpeäpilkkuna ja rauhan vaarantajana:

Varsin suuri osa YK:n jäsenmaista on muslimimaita (ml. selkeästi muslimienemmistöiset maat; toki Egyptissäkin on edelleen joitakin koptikristittyjä jotka pelkäävät henkensä puolesta), jotka järjestään ovat kovin takaperoisia ja keskiaikaisia maita, pari poikkeusta lukuunottamatta (esim. Malesia, tosin on sielläkin ongelmia esim. lainsäädännössä jota voisi verrata apartheidiin jonka tarkoitus on pönkittää etnisen muslimienemmistön elämää, esim. ettei muslimeita saa yrittää käännyttää muihin uskontoihin tai jos joku menee muslimin kanssa naimisiin, pitää hänen kääntyä muslimiksi).

Näitä paskaisia muslimimaita peesaavat sitten Venäjän ja Kiinan kaltaiset isommat ja vaikutusvaltaisemmat roistovaltiot omien tarkoitusperiensä takia, ja soppa on valmis, siitä vain syömään vaikka paskalta maistuukin.

Tarvittaisiin kyllä enemmän YK:n tilalle jonkinlainen vapaiden demokraattisten maiden liitto, ja paskamaat saavat keskenään tehdä omia liittoutumiaan, jos niin haluavat. NATO on tällaisista liittoutumista ehkä tärkein tällä hetkellä, vaikka siellä Turkki mukana onkin. NATO:lla on myös voimavaroja varmistaa vapaiden demokraattisten maiden etuja maailmalla, toisinkuin jollain YK tai EU keskustelukerholla jotka osaavat vain tehdä julkilausumia joille nauraa Putinkin.
 
Aika erikoinen tuo kuvio että BAC consulting suunniittelee ja valmistaa hakulaitteita lisenssillä ja on perustettu 2022.
Kuka perustaa bisneksen hakulaitteille 2021.

Sellainen joka vastaa markkinoiden kysyntään, kun maailman ehkä rikkain ja vaikutusvaltaisin terroristijärjestö meinaa tehdä ison tilauksen hakulaitteista joiden valmistajia ja myyjiä ei välttämättä niin paljoa ole.
 
Israelin terrorismi on sitä parempaa terrorismia :thumbsup: Onko mitään, mitä Israel ei saisi tehdä?
Kohdistaa iskuja tarkoituksella siviileitä kohtaan, pyrkien maksimoimaan siviiliuhrit.

Esim. Israelissa tarkastuspisteitä lähestyneitä aseettomia siviileitä ampuneet sotilaat ovat joutuneet Israelissa oikeuteen ja myös tuomituiksi. Sen yhden kerran kun kävin Israelissa työmatkalla, luin paikallisesta lehdestä juuri tällaisesta käynnissä olevasta oikeudenkäynnistä joka ilmeisesti oli silloin keskisuuri uutinen Israelissa, joku tyttö tuli ammutuksi kun lähestyi sotilaiden tarkastuspistettä eikä totellut pysähtymiskäskyä.

Kuinka usein luulet palestiinalaisten joutuvan joko Hamasin tai PA:n poliisin pidättämiksi ja oikeuden tuomittaviksi koska tappoivat tarkoituksella israelilaisia siviileitä? Vai saavatko sen sijaan marttyyribonuksen ja sankarin kohtelun?
 
Vielä tuosta YK:n saamattomuudesta ja tarpeettomuudesta: jos YK nähdään jonkinlaisena maailmanlaajuisena keskustelukerhona missä erilaisia maailmankuvia edustavat valtiot pääsevät "keskustelemaan" keskenään (eli lähinnä syyttelemään toisiaan julkisesti), siinä tarkoituksessa YK:lla edelleen on paikkansa, keskustelukerhona jonka päätöksiä ei kenenkään tarvitse noudattaa ellei itse halua.

Olihan USA:lla ja Venäjälläkin punainen linja kylmän sodan aikana. Toki YK on tuota paljon turhempi mutta antaa sen sitten toimia keskustelukerhona, kunhan muistetaan että siihen se jää. Toki sitä kautta myös kanavoidaan rahaa eri kohteisiin mutta onneksi sekin on vapaaehtoista, ei ole pakko jos ei haluu.
 
On tosiaan tilanteita joissa väkivalta on välttämätöntä. Ei sinänsä kumoa tuota että kuvaillunlainen noidankehähän tässä on ja sitä tuskin katkaistaan ainakaan tekemällä samaa lisää kuin mitä on vuosikymmenet tehty. Definition of insanity jne.
Kyseessä ei ole mikään noidankehä. Arabit eivät halua juutalaisten ja muiden vääräuskoisten tuhoamista minkään vanhojen kaunojen takia, vaan nämä arvot ovat osa heidän kulttuuriaan.

Tämä ei tietenkään tarkoita että 100% tuolla asuvista ihmisistä olisi täysin sisäistänyt tämän pahuuden kulttuurin, mutta kyllä nämä terrorismit ja muut tulevat sieltä kulttuurista eikä mistään vanhoista kaunoista. 50% Gazalaisista on aina kannattanut Israelin veristä tuhoamista. Israelin teot voivat ehkä heiluttaa tuota 5% puoleen tai toiseen, mutta niin kaun kuin kouluissa pidetään näytelmiä juutalaisten tappamisesta, niin se tulee pysymään nuissa lukemissa tästä ikuisuuteen, vaikka Israeli ei vastaisi mihinkään iskuun tuhanteen vuoteen.
 
Nooidankehä jatkuu pitkälti siitä syystä, että todellinen tuhotuksi tulemisen uhka puuttuu. Tähän asti on lähinnä ammuskeltu ja tehty lyhyitä operaatioita kun perseily on läikkynyt yli, mistä sitten on vetäydytty taas jonkinlaisen tulitauon tapaisen taakse ulkomaiden painostuksen takia tavalla, missä Israel on ainoa kuka noudattaa niitä päätöslauselmia muiden touhutessa kuten ennenkin. Nyt se vaan läikkyi sen verran pahasti yli, ettei vanha tit for tat enää toiminutkaan vaan Israel päätti tuhota Hamasin kyvyn uhata sitä ainakin joksikin aikaa. Nyt näyttää myös enenevässä määrin siltä, että seuraavana vuorossa on Hizbollah. Sen ylin johto on paria poikkeusta lukuun ottamatta otettu jo hengiltä, alempaa johtoa on tuhottu melko laajasti ja sen kyky koordinoida laajempia taistelutoimia on tällä hetkellä kyseenalainen. Nyt on tuhottu sen asevarastoja (mitkä ovat taas näppärästi siviiliasutuksen keskellä niin saadaan taas kootut nyyhkyotsikot sossupornoilijoiden kauhisteltavaksi), mutta todellinen tavoite on luullakseni Hizbollahin tunneliverkoston hävittäminen, sen painaminen 2006 sodan päättäneen päätöslauselman vaatimusten mukaisesti turvavyöhykkeen taakse pois Israelin rajoilta ja sitä kautta järjestön kuohiminen siinä määrin, että Libanon toivon mukaan voisi joskus olla taas vapaa valtio.
 
Suomi on ollut Libanonissa Unifil-operaatiossa vuosina 1982–2001, 2006–2007 ja vuodesta 2012 lähtien. Nyt näemme, että terroristien toiminta ei ole loppunut ja suomalaisten veroraha on mennyt kankkulan kaivoon. Tämä on varmaan sitä rahaa, jolla luulemme olevan kokoaan suurempi maailmalla. Kuinka monta ihmistä koko maapallolla tuon alueen ulkopuolella tietää, että Suomi on ollut Unifil-operaatiossa? Veikkaan, että muutama satatuhatta.

Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Olli Nurmi Hesarissa:
”Se, mitä rauhanturvaamisella tehdään, on ajan ostaminen. Sillä kyetään myötävaikuttamaan siihen, että itse alueella ei olisi väkivaltaa. Mutta aika, joka ostetaan, pitäisi käyttää siihen että taustalla olevia ongelmia ratkottaisiin uskottavalla poliittisella prosessilla. Tässä on nähty täydellinen epäonnistuminen.”
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjut
254 026
Viestejä
4 417 063
Jäsenet
73 282
Uusin jäsen
Onni9001

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom