Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
Sakon ja tuomion määrähän on selkeästi kerrottu laissa.Suomen laissa on edelleen voimassa 1734 Ruotsin ajalta seuraava laki ja eli kuinka isot sakot/tuomion tästä saisi tänä päivänä?
Mutta tuomarinohjeiden kohta "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan" menee lain ylitse, näin ollen kyseessä on kuollut kirjain.Sakon ja tuomion määrähän on selkeästi kerrottu laissa.
Ovatko ne niitä eettisiä ohjeita mitä ei ole vahvistettu laiksi?Mutta tuomarinohjeiden kohta "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan" menee lain ylitse, näin ollen kyseessä on kuollut kirjain.
Tällaisista muodollisesti voimassaolevista mutta tosiasiallisesti soveltamattomista säännöksistä käytetään termiä desuetudo.Suomen laissa on edelleen voimassa 1734 Ruotsin ajalta seuraava laki ja eli kuinka isot sakot/tuomion tästä saisi tänä päivänä?
Kuinka korkealle kotirauha ulottuu?
Esim. Kumpiko on syyllinen, jos pudotan dronen joka lentää omalla pihallani, lennättäjä joka häiritsee kotirauhaa vai dronen pudottaja?
Että jos pudottaa tuommoisen, niin joutuuko lennättäjä puremaan hammasta yhteen, vai onko edellytyksiä lähteä vaatimaan korvauksia oikeuden kautta?
Toki muuttujia paljon, esim "kuvaaminen" joka mainittu kotirauhaan liittyen. Ei puhuta tallentamisesta kuvaamisen yhteydessä, mutta voihan dronella lentää, ilman että tallentaa näkymää. Varmaan kotirauhaan liittyvä laki/teksti on ajalta jolloin kuvaaminen tarkoitti nimenomaan kuvaamista, josta jää kuva/video (+dronet jotka navigoi ilman kameraa).
Sekä asia erikseen, jos kyseessä virkavallan drone ja pakkokeinot käytössä (käsittääkseni, pitäisi olla jonkun sortin epäilys rikoksesta).
No lähtökohtaisesti lain rikkomisesta ei synny oikeutta rikkoa lain rikkojan omaisuutta. Toisen dronen tahallaan rikkomalla voit joutua teostasi vastuuseen, vaikka dronen lennättäjä olisi itsekin rikkonut jotain lakia. Suomen laki lähtee yleisesti ottaen siitä, että oman käden oikeuden sijaan otetaan yhteyttä viranomaisiin, jos kokee oikeuksiaan loukatun.
Ei se lennättäjä välttämättä tiedä, että mitä tapahtui jos se drone nyt vaan sattuu tippumaan, varsinkin jos lennättää sitä satojen metrien päästäJuu. Näinhän se on. Lähinnä sitä aluksi pyörittelin että, joutuuko lennättäjä nuolemaan haavansa, jos itse syyllistyy samalla kotirauhan rikkomiseen.
Selityksesi on vähintään sekavaMaksanko Elisalle laskua vai en? Tarvitsen neuvoa.
Tilanne on tämä: minulla oli kaksi liittymää Elisalla, joiden maksut hoidin osamaksulla. Elisa kuitenkin sulki liittymät ilmoittamatta, vaikka maksoin laskut oikeaoppisesti viitekoodilla ajallaan.
Elisa pahoitteli väärän viitekoodin antamista ja laskujen sekaantumisesta ja vaati sen jälkeen kahta erillistä laskua erillisellä viitekoodilla maksamaan, jossa on identtinen summa ja en ymmärtänyt laskuja.
Nyt Elisa perustelee noin 50 euron laskua sillä, että liittymät olisivat olleet "käytettävissä" vielä sulkemisen jälkeen, vaikka sopimus lopulta suljettiin vasta, kun irtisanoin asiakkuuteni.
Kuluttajaneuvonnasta (KKV) pidetään tilannetta vaikeana ja suosittelevat laskun maksamista, mutta en ole varma, onko tämä kohtuullista. Mitä sinä tekisit?
Miksi en pidä laskua oikeudenmukaisena:
Pääsyy kuitenkin on, ettei liittymiä ollut enää hallussani sulkemisen jälkeen. Miksi minun pitäisi maksaa vielä kahdelta viikolta, vaikka liittymät olivat Elisan toimesta jo suljettu?
- Liittymät suljettiin ilmoittamatta, tärkeänä päivänä.
- Netin nopeus laski aina, kun myyntimies soitti.
- Netin nopeus vaihteli jatkuvasti häiriöihin vedoten.
- Rajattomissa liittymissä ei ollut saldorajoitusta, ja sain yllättäen isoja laskuja, jopa 100 euroa.
- Liittymät olivat suljettuina jo Elisan toimesta ja lisälaskua ei pitänyt tulla, mutta Elisa pitää laskuja oikeutettuina, koska se lukee sopimuksessa.
Mitä mieltä olette?
katso liitettä 1412908
Tämä ja kun KKV:kin suosittelee laskun maksamista, niin kannattaa maksaa eikä lähteä käräjille koittamaan onneaan.Toisaalta kun viestissä viitataan johonkin nopeudun vaihteluihin ja häiriöihin niin veikkaan että tässä takana on nyt jotain muutakin eikä kysyjällä itselläkään ehkä ihan puhtaat jauhot pussissa .
Tämä ja kun KKV:kin suosittelee laskun maksamista, niin kannattaa maksaa eikä lähteä käräjille koittamaan onneaan.
Et saanut virallista laskua vaan maksoit paypalin ystävät/perhe maksuna? Tuohan on jo suurin varoitusmerkki mikä voi olla. Ja menit siihen vielä kahdesti. Oppirahat nyt makselit.Ei taida olla mitään tehtävissä, kun nettihuijauksen kohteeksi jouduin ja maksut mennyt PayPal ystävät/perhe puolen kautta?
Eli ei ole paypal suojaa ja Mastercard todennäköisesti pesee kätensä sanomalla, kun maksettu paypal, niin sieltä sitten...
Ulkomainen toimija, US piti tavaran olla ja kuriirin. Epäilen nyt että Afrikka, tms paskastanit rahojen määränpää...
Eli oppirahat tuli tästä, vajaan tonnin verran. No, satoja ostoksia vuosien aikaan tehneenä, se osuu tilastollisesti kohdalle. Ja tässä menin tosi helppoon. Näin jälkikäteen ajateltuna.
Eli yksityinen myyjä ja tekaistu kuriirifirma. Havahduin kun kolmatta kertaa kuriiri alkoi lypsämään rahaa. Olisi pitänyt jo ekalla pyynnöllä hoksata. Nerokas huijaus, mutta olisi tosiaan pitänyt huomata jo ekasta "vakuutus" maksusta (90% refund piti olla, joo hölmönä uskoin). Paljon oli muuttujia, jotka sotki omaa ajattelua ja myyjän uskoin olevan luotettava (ylläpitäjä isommassa ryhmässä, 2500 jäsentä, mutta tämähän on hyvä kikka laittaa banniin ne ketkä joutunut huijatuksi ja tulee ilmoittamaan muille ryhmässä...)
Juu, näinhän siinä kävi ja itsekin tämän tiedän.Et saanut virallista laskua vaan maksoit paypalin ystävät/perhe maksuna? Tuohan on jo suurin varoitusmerkki mikä voi olla. Ja menit siihen vielä kahdesti. Oppirahat nyt makselit.
Raha-asiat nyt kovasti vastustaa. Pankkiautomaatti jätti muutaman satasen sisään. Aikansa ruksutti, että seteliä ois tulolla, mutta tuli toimintahäiriö viesti ja veloitus hyvitetään. Ei ainakaan tunnin sisällä ollut tullut hyvitystä, vaan nosto näkyi tilillä. Pitää seurata tilannetta ja pankkiin heitetty viesti asiasta. Tuo oli toinen nosto heti perään, eka onnistu normaalisti. Ei voinu kokeilla enää sillä kortilla, kun vrk nostoraja meni tappiin.
Kokeilin vielä toisella kortilla samaa automaattia ja sillä tuli oikea määrä.
Ymmärtääkseni laskevat automaatissa olevat rahat ja vertaavat nostoihin,vasta sen jälkeen tekevät lopullisen hyvityksen.Minullakin joskus kauan sitten teki syöttöhäiriön ja antoi vaan osan rahoista ,jonkun aikaa meni ennen kuin sain loput hyvityksenä.Yleensä kestää siihen asti, että automaatti käydään täyttämässä. Siihen vielä päivä pari päälle. Eli hyvinkin pari viikkoa joutuu odottelemaan.
Raha-asiat nyt kovasti vastustaa. Pankkiautomaatti jätti muutaman satasen sisään. Aikansa ruksutti, että seteliä ois tulolla, mutta tuli toimintahäiriö viesti ja veloitus hyvitetään. Ei ainakaan tunnin sisällä ollut tullut hyvitystä, vaan nosto näkyi tilillä. Pitää seurata tilannetta ja pankkiin heitetty viesti asiasta. Tuo oli toinen nosto heti perään, eka onnistu normaalisti. Ei voinu kokeilla enää sillä kortilla, kun vrk nostoraja meni tappiin.
Kokeilin vielä toisella kortilla samaa automaattia ja sillä tuli oikea määrä.
Ongelma tässä on, että alkuun tuon 9kk aikana lomautus tapahtuu vain työaikaa lyhentämällä niin, että työpaikka on kiinni perjantait eli yksi päivä viikossa marraskuun aikana, joulukuusta ei vielä tiedetä ja lomautustarvetta seurataan viikottain. Meillä oli alkuvuodesta hyvin samantapainen lomautusruljanssi, jossa piti tulla lomautuksia, mutta taisi itsellä olla 1 päivä 4kk aikana lomautusta kun kokoajan oltiin kuitenkin töissä. Tuossa yli 90 päivää kestävässä arvioidussa lomautusajassa on työvoimatoimiston mielestä lainvastainen ongelma, että he joutuvat tarjoamaan työnhakijoille koulutusta ja työtä tuon 90 päivän ylittävän osuuden ajalle. Meillä oli ongelma, että lomautusuhkaa ei aiemmin alkuvuonna keskeytetty vaikka yhtä jaksoista työtä oli ollut jo 2kk ja 3 kuukauden jälkeen työkkäri alkoi hiillostamaan koulutuksilla ja töillä vaikka oltiin samaan aikaan kuitenkin täyspäiväisesti töissä. Tuosta aiheutui joillekin jopa karensseja ja lomautukset loppuikin nopeasti työntekijöiden äänekkään painostuksen jälkeen.Jos työnantaja arvioi että sen edellytykset tarjota työtä on heikentynyt tilapäisesti silloin lomautuksen kestoksi voidaan merkitä enintään 90 päivää. Käsittääkseni sen kummempaa sanktiota tästä arviosta ei ole määritelty eli 90 päivän päästä voidaan todeta ettei tilanne parantunutkaan ja katsotaan nyt vielä toinen 90 päivää jne.
Nyt jos sinulle on 9kk määräaikainen lomautus niin työnantajalla olisi myös ollut oikeus irtisanoa työsopimuksesi, mutta tässä tapauksessa sinulle olisi pitänyt maksaa irtisanomisajan palkka sekä tietenkin lomakorvaukset jne. Eli lomauttamalla työnantajan ei niitä tarvi maksaa (vielä).
Lomautuksen aikana saat mennä töihin muualle ja/tai kun lomautus on kestänyt yhtäjaksoisesti 200 päivää niin voit itse irtisanoa itsesi ja tällöin työnantajan on maksettava irtisanomisajan palkka (ilman työvelvoitetta)
Eli teillä on tuo yt-neuvotteluissa sovittu 9kk määräaikainen lomautus. Yksipuolisella lomauttamisellahan tuo ei olisi edes mahdollinen nyt kun tavasin tuota työsuojeluhallinnon sivustoa:
Tuossa tapauksessa luultavasti 9kk keston syynä on hoitaa ns yksillä YT-neuvotteluilla (mahdollisesti) pitempiaikainen ratkaisu. Tuskin se on lainvastaista, työvoimaviranomaisten järjestelmät on kankeita, mutta ei se nyt kyllä saisi työntekijän niskaan kaatua. Tuskimpa työkkärillä on tarjota töitä tai koulutusta noille satunnaisille lomautuspäiville.
Sinänsä lomautusilmoituksessa on turhaan viitattu tuohon lakipykälään, joka koskee yksipuolista lomautusta eikä yhdessä sovittua (ainakin periaatteessa, työnantajan intressithän näissä aina painaa työntekijöiden etujen ylitse ).
Jokatapauksessa jos on ongelmia työkkärin kanssa tai muutenkin joku voisi kyllä ammattiliittonsa kanssa asiasta keskustella että meneekö kaikki ihan niinkuin kuuluukin.
Tässä kevyt VEROPÄHKINÄ!
Herra Y on Suomen kansalainen ja hänellä on pysyvä asuinpaikka Suomessa. Hän hankkii itselleen leasing-auton Alankomaista ja tuo tavaransa Suomeen ja oleskelee Suomessa 2 kuukautta jonka jälkeen muuttaa Alankomaat pysyväksi asuinpaikakseen sekä ajaa auton takaisin.
Auto on rekisteröity Alankomaihin ja autosta maksetaan veroa myös Alankomaihin. Auto on myös vakuutettu Euroopassa rahoitusyhtiön puolesta.
Kuinka kauan autolla saa ajaa Suomessa? Mitä veroja tai maksuja auton haltijalle, eli Herra y:lle aiheutuu? Mitkä toimenpiteet ja missä järjestyksessä hänen tulee tehdä ne?
Lyhytaikainen käyttö
Ajoneuvon lyhytaikainen käyttö ilman autoverovelvollisuutta on myös mahdollista. Suomessa vakinaisesti asuva henkilö saa käyttää omaa tarvetta varten väliaikaisesti maahantuomaansa ajoneuvoa veroa suorittamatta yhtäjaksoisesti enintään 14 päivän ajan kerran kalenterivuodessa.
Myös perheenjäsenen käyttö sisältyy määräaikaan. Perheeseen kuuluvana pidetään yhteisessä taloudessa asuvaa aviopuolisoa ja avopuolisoa sekä naimattomia lapsia. Oikeus väliaikaiseen verottomaan käyttöön on riippumaton siitä, onko käyttäjä ajoneuvon omistaja, vai perustuuko käyttö ajoneuvon vuokraan, lainaan tai muuhun vastikkeelliseen tai vastikkeettomaan käyttöoikeuteen.
Tällainen lyhytaikainen käyttö edellyttää, että ajoneuvo on rekisteröity toisessa Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa. Ajoneuvosta on annettava Verohallinnolle käyttöönottoilmoitus ennen käytön aloittamista Suomessa.
Turistiautot
Ulkomailla vakituisesti asuva henkilö voi tuoda Suomeen nk. turistiauton. Ajoneuvon käyttö ilman autoveron suorittamista on pääsääntöisesti mahdollista, mikäli autoa käytetään Suomessa enintään kuusi kuukautta.
Ajoneuvon väliaikainen käyttö edellyttää, että ajoneuvo on muualla kuin Suomessa rekisteröity, ja rekisteröinti on voimassa. Lisäksi sillä tulee olla Suomessa voimassa oleva liikennevakuutus.
Kuinka pitkältä ajalta verottaja laittaisi maksuun ja mitä maksuja?
Aina olen ihmetellyt noita etelä naapurien autoja.
Kymmeniä vuosia Suomessa asuneet ajelevat entisen kotimaansa kilvissä olevilla autoilla. Miten tämä on sääntö Suomessa mahdollista? Voisiko sitä itse hakea halvan luksus auton käyttöön, kun ei siitä mitään seuraamuksia näytä olevan?
Petos ja petoksen yrittäminen on rangaistavaa joten vastaus kysymykseesi on, aina.Milloin petos lasketaan rikoksena?
Etäinen sukulainen kuoli ja olen oikeutettu perintöön, positiiviseen tai negatiiviseen. Tähän liittyen, miten tällaisessa tilanteessa kannattaisi tehdä jos ei tiedä onko tulossa omaisuutta vai laskuja? Yksi vaihtoehto on kai ilmoittaa verottajalle että luopuu perinnöstä, mutta jos haluaisi selvittää oliko omaisuutta, ilmeisesti perunkirjoitus on ainoa tapa? Eli jos tuntuu onnekkaalta, ilmoittautuu vapaaehtoiseksi tekemään perunkirjoitukset, muuten luopuu perinnöstä?
Ok, eli jos ilmoittautuu vapaaehtoiseksi perunkirjoittajaksi, ei joudu automaattisesti vastuuseen veloista vaan voi selvittää tilanteen ensin?Selviäähän se perunkirjoituksessa, mitä sieltä on tulossa. Siihen voi osallistua, vaikka sitten luopuisi perinnöstä.
Kunhan ei ota mitään perintöä vastaan tai anna esimerkiksi valtakirjoja omaisuuden myyntiin ennen perunkirjoitusta.
Ok, eli jos ilmoittautuu vapaaehtoiseksi perunkirjoittajaksi, ei joudu automaattisesti vastuuseen veloista vaan voi selvittää tilanteen ensin?
Kyllä muuten tulevat.Eikä velat tule perillisten vastuulle muutenkaan, eli sen takia ei perinnöstä tarvitse luopua. Toki jos kuolinpesässä on enemmän velkaa kuin varallisuutta ei sieltä perintöäkään ole odotettavissa.
Niin jos haluaa sen perinnön. Esim. Sukutila tai muu jonka kokee arvokkaaksi, mutta kun ilmoittaa, että enpä ota velallista perintöä vastaan niin se on sit siinä ja velkojat kärsii tappionKyllä muuten tulevat.
Eivät tule.Kyllä muuten tulevat.
Jos vainajalla on velkaa, ja asunto mihin leskellä on asumisoikeus eikä halua luopua tuosta niin velat tulevat perillisten maksettaviksi.Eivät tule.
Tekeeköhän muuten joku pätevä firma tai lakimies "varmoja" caseja periaattella että häviäjällä maksatetaan palkkio ilman että päämiehen tarvii liikutella rahaa?Itse odottaisin siihen asti, että tulee käräjäoikeudesta haaste. Sitten etsisin asianajotoimiston, ja jatkaisin juttua heidän kanssaan. Epäilen kyllä vahvasti, ettei tapaus mene oikeuteen asti, koska urakoitsijan pitäisi kaivaa jotain todistusta siitä, että sopimus asiasta on tehty.
Eikö oikeusturvavakuutus kata?Tekeeköhän muuten joku pätevä firma tai lakimies "varmoja" caseja periaattella että häviäjällä maksatetaan palkkio ilman että päämiehen tarvii liikutella rahaa?
Ei kotivakuutukseen kuuluva mitään yrittäjän asioita kata ellei yrittäjä ole tajunnut erillistä ottaa.Eikö oikeusturvavakuutus kata?