Iltapäivä/roskalehdeltä uusi pohjanoteeraus

Käytä tekoälyn generoimaa materiaalia ainoastaan tukemaan omaa asiaasi
Kasarin lopussa ean koodikassat olivat vielä harvinaisuus, opiskelukaverini työskenteli Valintatalossa 87-89 ja silloin oli vielä hinnastot kassoilla. Muistan kaupallisia opiskellessa kasarin puolivälissä puhuttavan ean koodien kokeilusta kaupoissa mutta oli vielä täysin tulevaisuutta minkä ei uskottu tulevan käyttöön ainakaan kymmeneen vuoteen.

90-luvulla ean koodikassat yleistyivät sitten nopeasti.

Näin AI kertoo:


Koodit, kuten EAN (European Article Number) ja UPC (Universal Product Code), alkoivat yleistyä Suomessa kauppojen kassajärjestelmissä 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa. Tämä aikakausi merkitsi suurta muutosta vähittäiskaupassa, kun automaattinen skannaus ja tietojenkäsittely mahdollistivat nopeamman ja tarkemman kassatoiminnan.

Tärkeitä vaiheita:​

  1. 1980-luku: Ensimmäiset kokeilut ja käyttöönotot.
  2. 1990-luku: Koodien laajamittainen käyttöönotto ja kassajärjestelmien modernisointi.

Kyse oli tuossa Yhdysvaltojen presidentistä ja hänen vierailustaan ruokakauppaan Yhdysvalloissa. ChatGPT kertoo seuraavaa:
Viivakoodit alkoivat yleistyä ruokakauppojen kassoilla Yhdysvalloissa 1970-luvun puolivälissä, ja niiden käyttö kasvoi merkittävästi 1980-luvulla.


Tarkemmin:​


  • Ensimmäinen viivakoodin käyttö kassalla tapahtui 26. kesäkuuta 1974:
    • Tuote: Wrigley's Juicy Fruit -purukumi
    • Paikka: Marsh's supermarket Ohio’ssa
    • Viivakoodi luettiin UPC-skannerilla (Universal Product Code)
  • 1975–1980: Viivakoodilukijat alkoivat ilmestyä suuriin vähittäisketjuihin, mutta käyttöönotto oli aluksi hidasta laitteiden ja järjestelmien kalleuden vuoksi.
  • 1980-luvun alussa: Hintojen laskettua skannereita alkoi näkyä yhä useammassa ruokakaupassa.
  • Vuoteen 1984 mennessä noin 33 % Yhdysvaltain ruokakaupoista käytti viivakoodiskannereita, ja osuus kasvoi nopeasti siitä eteenpäin.
  • 1990-luvulla viivakoodit olivat jo lähes universaalisti käytössä kaikissa suuremmissa ruokakaupoissa Yhdysvalloissa.


Sitten tuosta koodinlukijaa kummastelleesta presidentistä ChatGPT muistaa seuraavaa:

"kyllä, tällainen tapaus on olemassa. Vuonna 1992 Yhdysvaltain presidentti George H. W. Bush vieraili ruokakaupassa ja ilmaisi hämmästystä viivakoodinlukijan toiminnasta. Tämä herätti huomiota, koska viivakoodilukijat olivat olleet laajasti käytössä ruokakaupoissa Yhdysvalloissa jo 1980-luvun alusta lähtien.


Tapaus sai laajaa mediahuomiota ja johti kritiikkiin siitä, että presidentti oli irtautunut tavallisen kansan arjesta. Vaikka myöhemmin selvisi, että presidentti ei ollut täysin tietämätön viivakoodilukijoista, tilanne vaikutti hänen julkiseen kuvaansa.


Tämä tapaus on jäänyt elämään esimerkkinä siitä, kuinka poliitikon irtautuminen arkipäivän teknologiasta voi vaikuttaa hänen julkiseen kuvaansa."
 
Kauan sitten 90-luvulla, roskalehdistö uutisoi Jari Litmasen tienaavan kymmeniä miljoonia jokaisesta ottelusta, jos olisi siirtynyt AC Milaniin eikä Parseloonaan. Rahaykkönä käytettiin kuitenkin Italian liiraa, joka vastaa noin 1/20000 euroa :think:
Taisi tulla nolla liikaa. Liiran ja pesetan suhde oli joku 10:1, joten vastaavalla otsikoinnilla Litmanen tienasi sitten kuitenkin miljoonia per ottelu?
 

Iso käänne? Vaimo pitää kädestä kiinni ja töhertää nimikirjaimet hyväntekeväisyyskampanjaa varten. Ok.

Hmmhhpmh... koskahan loppuu noi uutiset Schumista. No sitten kun kuolee, muuten täytyy pitää sirkusta yllä ja tienata edes vähän. Ukko on vihannes eikä siitä paremmaksi muutu.
 
En seuraa urheilua, mutta nimi on välillä vilahtanut ja tiedän tyypin, mutta Itselle tuli yllätyksenä kunto ja jouduin googlettaa.

Tyyppi siis kaatui lasketellessaan virallisten alueiden ulkopuolella, suksi osui kiveen, kaatui ja löi päänsä erittäin pahasti toiseen kiveen halkaisten kallonsa. Lennätettiin sairaalaan, josta lennätettiin isompaan sairaalaan jonne matkalla menetti tajuntansa. Saanut erinäisiä hoitoja mutta mitään edistystä ei ole tapahtunut, eikä sellaista ole odotettavissa.
Kuten yllä todettiin tyyppi on käytännössä lähes täysin vihannes; ei pysty puhumaan, eikä liikkumaan. Ilmeisesti silmillä pystyy kommunikoimaan. Siksi sana lähes.

Tossa hyvä artikkeli aiheesta


Ja joo, asiasta ei tarvitsisi juurikaan uutisoida, ehkä välillä harvakseltaan joku kokoava artikkeli jossa kerrotaan mitä on yritetty tehdä ja siitä tarvittaessa parin lääkärin kommentit sekä linkkaus artikkeliin jossa kerrataan mitä on käynyt, niille jotka on eläneet tynnyrissä. Ei tarvita mitään uutisointia kuinka vaimo Schumacherin kädellä kirjoittaa nimmarin tai retostella juoruilla ihmeparantumisesta.
 
Iltalehden mukaan Pohjois-Korea rakentaa jotain todella suurta. "Pohjois-Korean rakenteilla olevasta valtavasta sotalaivasta on julkaistu uusia satelliittikuvia." Kuvien perusteella arvellaan, että kyse on ohjusfregatista, jonka pituus olisi 140 metriä.

Vertailun vuoksi Suomeen suunnitellut monitoimikorvetit ovat 117 metriä pitkiä. Nykyaikaiset Euroopan ohjusfregatit ovat 130-150 metrin suuruusluokkaa. Viking Gracen pituus on 218 metriä ja Suomessa rakennettu Icon of the Seas 365 metriä. Suurin sotalaiva on lentotukialus USS Gerald Ford 333 metriä.

 
Verhon takana ollut taustalaulaja.


Screenshot_2025-04-15-08-02-21-69_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg
 
Taisi tulla nolla liikaa. Liiran ja pesetan suhde oli joku 10:1, joten vastaavalla otsikoinnilla Litmanen tienasi sitten kuitenkin miljoonia per ottelu?
Hitti Litmanen ei kumarra rahamiehille, Parseloonassa tienasi miljoonia, vaikka tarjolla oli kymmeniä miljoonia Silvion mafiarahoja ;)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
274 729
Viestejä
4 734 192
Jäsenet
77 220
Uusin jäsen
ateks

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom