Vanhemmille pitäisi suorasähkölämmitteiseen omakotitaloon ILP(it?) asentaa. Talo on kolmessa kerroksessa joista kellarissa ei asuta, mutta on melkein täyskorkeaa tilaa (ehkä 230cm) erotettuna ovella. Riittääköhän yksi pumppu vai kannattaakohan niitä olla useampia kun tavoitteena on pääasiassa säästää lämmityskustannuksista. Mietin portaikkoa:
Jos pumpun asentaa ylempään sijaintiin (A) niin sillä voisi oman hahmotelmani mukaan puhaltaa alaspäin alakertaan lämmityskaudella, mutta lukittuna yläasentoon sitä voisi käyttää tarvittaessa myös kesällä viilennykseen.
Sijainnissa B yläkerran viilennys ei onnistu, mutta pumppu olisi vähän enemmän katseilta piilossa. Molemmissa sijainneissa sisäyksikön käpistely vaatii tikkaat. Asuinneliöitä kahdessa yläkerroksessa on ~150. Onkohan järkeä edes yrittää vain yhtä pumppua vaan pitäiskö suoraan asentaa yläkertaan oma pumppu? Toisaalta kun lämpö nousee ylöspäin niin vähän vaikea uskoa kahdella pumpulla pääsisi lyhyempään takaisinmaksuaikaan.
Vanhemmat odottavat että minä kerron mitä tehdään ja joku ilmalämpöpumppu äijä oli kuulemma käynyt talolla pyörähtämässä eikä ollut halunnut juuri ottaa kantaa sijaintiin. "Voidaan asentaan mihin haluatte" oli kuulemma ollut asenne.