- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 8 748
Jää voi vääntää kennoa.Onko toi jääpuikko esteettinen vai miksi pitäsi saada pois?
Maanantaina / Tiistaina lähtee jos kohde Etelä-Suomessa kohde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jää voi vääntää kennoa.Onko toi jääpuikko esteettinen vai miksi pitäsi saada pois?
Maanantaina / Tiistaina lähtee jos kohde Etelä-Suomessa kohde.
Se Scanofficen teettämä VTT testi on täyttä soopaa, semmoisetki pumput mitkä toimii näillä keleillä vielä moitteettomasti olivat testin mukaan paljon huonompia kuin Scanofficen päämerkki Mitsu. Nykypäivänä vaan ei ole puolueettomia testilaitoksia olemassakaan, kuka ne rahoittaisi?Voisikohan LN25 sulatteluongelma mennä virhevastuuseen vaikka kohta 5v vanha laite, luvattu SCOP ei toteudu näissä lämpötiloissa? Kohta lauhtuu ja helpottaa mutta ei tota pumppua ole näille keleille suunniteltu vaikka VTT sanois mitä.
Onko jollain omakohtaista kokemusta Toshiban Haori mallista? Ulkonäkönsä puolesta sopisi meille sisustukseen. Kauhean vähän kokemuksia tuosta mallista tuntui olevan myös lämpöpumppufoorumilla. 25 ja 35 nordic versio ilm tulee ulkoyksikön sulanapidolla. Tuo 25malli varmaan riittäisi 130m2 asuntoon? Keittiö ja olkkari nyt tärkeimpänä (yhtä isoa tilaa). Olkkarissa takka ja näköjään toshiboissa tosiaan kehutaan tuota takkaominaisuutta.
Mites jaksaa tälläiset pakkaset, onko kokemuksia?
Ryhmäkanne? Vai onko joku saanut uuden fm? Tehohan noista ei lopu ainakaan vtt.Viikon nyt ollut tätä keliä ja talon rakenteet jäähtyneet läpikotaisin, niin kyllä se alkaa olla 2x LN25 puhti pikkuhiljaa pois. Ei noista ole monen päivän -30 keleillä enää kovia tehoja. -20 on vielä ihan suht okei, mutta pumppu kuin pumppu alkaa tehot tippua sen jälkeen ja lämmöntarve samalla kasvaa. Ei ole toimiva yhtälö äärikeleissä. Pumppu pyörii täysillä, eikä silti jaksa pitää pyydettyä lämpötilaa. Ainakin Mitsu alkaa lyhentää sulatusväliä silloin kun teho loppuu.
Jep, noissahan lukee että tilaaja asensi pumpun. Varmaan toimistolla testattu etukäteen miten saa ryssittyä parhaiten kilpailijan pumpun asennuksen. Aikoinaanhan Toshiba tilasi itse VTT:ltä testin, silloin tulokset oli muistaakseni tasaväkisempiä. Jotenkin Hankala uskoa että Tossun Premium+:lla on sama COP -30:ssä kuin minun Arcticissa, jossa R410 kylmäaineet. Premiumin testautti Scanoffice, Arcticin Toshiba itse.Se Scanofficen teettämä VTT testi on täyttä soopaa, semmoisetki pumput mitkä toimii näillä keleillä vielä moitteettomasti olivat testin mukaan paljon huonompia kuin Scanofficen päämerkki Mitsu. Nykypäivänä vaan ei ole puolueettomia testilaitoksia olemassakaan, kuka ne rahoittaisi?
No kyllä se -30 cop on n. 2 testin mukaan ja tehoa ottaa n 1kW, eli maksimissaan antaa 2kW ulos. Ei se riitä -30 yhtään mihinkään.Voisikohan LN25 sulatteluongelma mennä virhevastuuseen vaikka kohta 5v vanha laite, luvattu SCOP ei toteudu näissä lämpötiloissa? Kohta lauhtuu ja helpottaa mutta ei tota pumppua ole näille keleille suunniteltu vaikka VTT sanois mitä.
35 antaa 100w enemmän @-20c.Toshiban Haorista ei ole kokemuksia, mutta itsellä on ajossa Toshiba Polar Black 35. Polarissa ja Haorissa on normaalitoimituksessa sama ulkoyksikkö (käsitääkseni). Polar 35:n toiminut etelä-suomessa moitteetta ks. pakkasjaksolla. Pienempi 25:n olisi varmaankin jo hyytynyt.
Hintaero 25 vs 35 hankinnassa taisi olla jotain 100€:n luokkaa, eli kannattaa harkita suoraan isompaa (oma mielipide).
Se Scanofficen teettämä VTT testi on täyttä soopaa, semmoisetki pumput mitkä toimii näillä keleillä vielä moitteettomasti olivat testin mukaan paljon huonompia kuin Scanofficen päämerkki Mitsu. Nykypäivänä vaan ei ole puolueettomia testilaitoksia olemassakaan, kuka ne rahoittaisi?
Se joka harkitsee lämpöpumpun ostamista oli se sitten ilma, vesi tai maa niin lämpöpumppufoorumilta saa käyttäjien kokemusperäistä tietoa eri laitteista, tottakai pieni suodatin pitää olla päällä, kun jokainen omaa hankintaansa saattaa pitää ainoana oikeana, mutta on siellä paljon niitäkin jotka aidosti kertovat hyvät ja huonot asiat ja pettymykset.
En ymmärrä miksi joku piilottelisi laitteen huonoja puolia, ei kuulosta ihan terveeltä.
Ihmiset nyt vaan toimivat noin. Ovat merkkiuskollisia varsinkin jos itse ovat ostaneet sitä tuotetta ja ehkä pidempäänkin (vanhemmat, kaverit) sitä "kannattavat".
Oli kyse jääkiekosta, automerkistä, tietokoneen osista, jalkapallosta, ruuasta tai vaikka sitten ilmalämpöpumpuista.
Eihän se järkevää ole, mutta niin vain on. Löytyy jopa ihmisiä jotka ovat valmiita tappelemaan noiden asioiden puolesta tai väittelevät kiivaasti eri konsolien / tietokone mallien jne. eroista ja "paremmuudesta".
Puhumattakaan kielestä, etnisyydestä, pukeutumisesta, musiikista, valtioista jne... monesti kyseessä on ihan "ei terve" fiilis / mutu tuntuma. Ei siis perustu mitenkään tieteellisiin faktoihin.
Periaatteessa nuo kokoluokat menevät 9=9000btu jäähdytysteho ja 25=2500W jäähdytysteho. En tiedä mitä nuo Daikin luvut tarkoittavat.Joo, ei kannata takertua 25 tai 35 luokkiin, vaan tsekata speksit. Toshiballa erot ovat hyvin pieniä esimerkiksi, joillakin muilla isompia.
Ja sitten esim. Daikin luokittelee pumppunsa 40- ja 30-sarjaan. Etc.
Tammikuun 4. Ulkona n. -27cOsaisiko joku sanoa mihin väleihin muiden valmistajien parhaat laitteet sitten pystyvät näissä lämpötiloissa? Tilanne siis pitäisi olla sellainen, että muiden talon lämmönlähteiden termostaatit on pienemmällä ja ilmalämpöpumppu oikeasti lämmittää käytännössä koko asunnon, eikä vaan höngi lisälämpöä tukena kun lämmitystä tulee muualtakin.
Tammikuun 4. Ulkona n. -27c
Daikin Perfera 40: 4 sulatusta vuorokaudessa
Toshiba Premium+ 35: sulatukset 90minuutin välein
Pumput hoitivat kahdestaan koko talon lämmityksen, karkeast 1,9-2,0 koticopilla.
No ei tietenkään automaattisesti, mutta kyllä se mielestäni suuntaa antaa. Daikinissa ei ainakaan puhalluslämpö laske eikä ottoteho kasva, vaikka pitkiä vetoja tekee.Sitten kun vielä tietäisi tarkoittaako harvemmat sulatukset automaattisesti parempaa energiatehokkuutta
180m2 + 40m2 puolilämmin autotalli (ei erillistä lämmitystä vaan ottaa lämmön muun talon rakenteista)
Kyllä vaan, pumput kuluttivat tuona päivänä 98kWh. Lisäksi kylppärin lattialämmitys vei 11kWh.Ja melko tarkka jatkuva 4 kW kulutus? Ei ole huono tuolla pakkasella noille tiloille.
Daikinin Perfera H 40 olisi tällä hetkellä ja tietämyksellä oma(kin) valintani, etenkin 1 pumpun talouteen.
Ei vaadi 16A sulaketta. Mulle asentaja vaihtoi 13A sulakkeen eikä tarvinnut uusia johtoja, eikä tuo varmasti ikinä ota 3000W ottotehoa jonka 13A sulake kestää.Kyllä vaikuttaa hyvältä, vaatii tosin 16 A sulakkeen, RW25:lla saa erittäin hyvän lämmitystehon 10 A sulakkeen takaa jos tämä on jollakin rajoituksena.
Saako Daikineissa puhalluksen ohjattua reilummin sivuille kuten Mitsun LN/RW -sarjoissa? Tämä on itselle aidosti hyödyllinen ominaisuus, iSeet sun muut taas aivan turhaa.
Ei vaadi 16A sulaketta. Mulle asentaja vaihtoi 13A sulakkeen eikä tarvinnut uusia johtoja, eikä tuo varmasti ikinä ota 3000W ottotehoa jonka 13A sulake kestää.
Sivuttaispuhalluksen saa, en tiedä miten reilusti sitten pitäisi.
Tuommoiseen ylläpitolämpökäyttöön kannattaa ottaa pumppu, joka vääntää mahdollisimman alhaisilla ottotehoilla ilman katkokäyntiä. Muistaakseni RW-pumput on siinä suht hyviä.Käyttöullakkoa lämmittämään haluan jossain välissä toisen pumpun, mutta en tiedä mikä sen pitäisi olla. Mitsulla olisi molemmat loogisesti melcloudissa, mutta RW25 tuntuu ylimitoitetulta ja muita en uskalla ostaa sulatussekoilun pelossa.
Tuommoiseen ylläpitolämpökäyttöön kannattaa ottaa pumppu, joka vääntää mahdollisimman alhaisilla ottotehoilla ilman katkokäyntiä. Muistaakseni RW-pumput on siinä suht hyviä.
Toisaalta RW25 taitaa olla samaa hintaluokkaa kuin Perfera 30, joten oma valintani olisi se. Perusteluina järkevämpi sulatuslogiikka ja kelluva kennon rakenne
Toisaalta RW25 taitaa olla samaa hintaluokkaa kuin Perfera 30, joten oma valintani olisi se. Perusteluina järkevämpi sulatuslogiikka ja kelluva kennon rakenne
Varmasti ihan hyvä valinta myös. Toshibassa on vaan 100W pohjavastus aina päällä pakkasilla, joten hyötysuhde kärsii varsinkin lähellä minimitehoja. Lisäksi kellosulatukset on vähän nihkeitä.Toshiban P+ 25 sopisi varmaan myös ihan OK tuollaiseen tarpeeseen. Minimiottoteho on 150W.
Itellä yläkerrassa aika pienellä kulutuksella pöhisee, ilman mainittavaa katkokäyntiä.
Kannattaa aina katsoa spekseistä erot mallien välillä.Toshiban Haorista ei ole kokemuksia, mutta itsellä on ajossa Toshiba Polar Black 35. Polarissa ja Haorissa on normaalitoimituksessa sama ulkoyksikkö (käsitääkseni). Polar 35:n toiminut etelä-suomessa moitteetta ks. pakkasjaksolla. Pienempi 25:n olisi varmaankin jo hyytynyt.
Hintaero 25 vs 35 hankinnassa taisi olla jotain 100€:n luokkaa, eli kannattaa harkita suoraan isompaa (oma mielipide).
Varmasti ihan hyvä valinta myös. Toshibassa on vaan 100W pohjavastus aina päällä pakkasilla, joten hyötysuhde kärsii varsinkin lähellä minimitehoja. Lisäksi kellosulatukset on vähän nihkeitä.
Tuo ec9 on hyvä kohde osittaispäivitykselle. Siinähän on vaan samassa kuoressa sähkökattila ja pilp. Sen sähkökattilan tilalle on helppo vaihtaa vilp (tai mlp), jolloin asunnon varsinaisen lämmityksen saa siirrettyä pois sähköstä, eikä koko systeemiä ole tarve rysäyttää kerralla vaihtoon.Vaihdoin tänään Nilan Ec9 koneeseen ilmanvaihdon moottoreihin laakerit ja joo o.
Kone on nyt 10v vanha ja kerran noin neljä vuotta sitten vaihdettu moottorit (vakuutus maksoi niin suuren osan) Nyt kun vaihdoin laakereita niin alkuperäiset mallia "Indonesia" ja uudet laitoin SKF.
Kone niin hiljainen että luultiin ettei edes pyöri puhaltimet. Miksi helvetissä tän hintaisiin laitteisiin laitetaan noita paskimpia laakereita? Niin no tietysti siksi että tilataan varaosia.
Anteeksi vuodatus mutta kyllä itku meinaa päästä kun miettii mistä romusta aikoinaan maksoi pienen omaisuuden.
Ps. Seuraava kone on Bosch tai sitten vaihdan maalämpöön kun tästä joskus kompura posahtaa.
Nyt otan lasin viiniä olusen.....olusten päälle ja nautin hiljaisuudesta.
Tiedä sitten onko edes oikea ketju mutta näin humalassa jaksa paremmin etsiä.
Tuo ec9 on hyvä kohde osittaispäivitykselle. Siinähän on vaan samassa kuoressa sähkökattila ja pilp. Sen sähkökattilan tilalle on helppo vaihtaa vilp (tai mlp), jolloin asunnon varsinaisen lämmityksen saa siirrettyä pois sähköstä, eikä koko systeemiä ole tarve rysäyttää kerralla vaihtoon.
Jos talo on niin pieni että ec9 sen kanssa riittää, mlp ei ole kovin kustannustehokas ratkaisu... Tai puhutaan useamman vuosikymmenen sijoituksesta.
PILP:n ongelma on se että sisäilmassa ei ole määräänsä enempää energiaa, eikä se siitä juuri sen ihmeellisemmäksi muutu. Joku niben 15k€ koneella pääsee melkein samoihin kun lisäämällä 5k€ mono vilpin, sillä erolla että jäähdytys puuttuu.Juu tuon hinnan takia ei uutena otettu maalämpöä. Kallio tontti niin nykyisillä hinnoilla voi tulla vaihtoehdoksi tulevaisuudessa.
Boschilla on joku (mainosten mukaan) erittäin pätevä PILP ja halvempi kuin Nilan tai Nibe.
Bosch Compress 3800 EW poistoilmalämpöpumppu - Huippumoderni
Helpon asennettavuuden ja säästön ansiosta tuote on erinomainen valinta vanhan laitteen tilalle. Lämpöpumppu on viimeisimmällä tekniikalla varustettu ja se sopii vaihtokoneeksi koneellisella poistolla varustettujen poistoilmalämpöpumppujen tilalle.www.lampomaailma.fi
No toivon että kompura vielä kestää.
Tuossahan ylempänä niitä perusteluja tuli muiden toimesta jo roppakaupalla.Minulla ei ole fanaattisuutta minkään merkin tai maahantuojan suhteen suuntaan tai toiseen, mutta eikö tällaiset viestit voisi perustella jotenkin?
Ei sitä tarvii laittaa päälle, se on erikseen valittavissa jos haluaa.Mielenkiintoinen ominaisuus Daikinissa: Kaksialueinen liikkeentunnistusanturi: ilmavirtaus suunnataan alueelle, jossa ei havaita ihmisiä. Jos huoneessa ei ole ketään, ilmalämpöpumppu kytkeytyy automaattisesti energiansäästötilaan.
Eli käytännössä meillä se olisi aina virransäästötilassa, koska pumppu tulisi kaksikerroksisen talon portaikkoon n. puoleen väliin. Eihän tuossa kukaan koskaan "hengaile".
Tuossahan ylempänä niitä perusteluja tuli muiden toimesta jo roppakaupalla.
Ihan ensiksi katsoisin, ettei siellä ulkoyksikön propellin kyljessä ole jäätä eli missä propeli pyörii, niin se ei hentoisesti osu jäähän.
Toisena ”taklaisin” sitä ulkoyksikköä, ettei joku muovi vain resenoisi.
Minulla on 5v ollut 2kpl LN25 ja toisessa joka talvi puhaltimen laakeri alkaa vikistä kun pakkasta yli -20. Sitä asettuu kun lämpenee kelit. Näin (kone)insinöörinä epäilen, että liittyy laakerin lämpölaajenemiseen tai pikemminkin kutistumiseen. Eipä ole ainakaan vielä roihahtanut liekkeihinMitsubishin LN-25 ulkoyksikön puhaltimesta alkanut tässä pakkasten aikaan kuulua sellaista melko korkeataajuista vikinää. Varmaan kannattaa varautua vaihtamaan moottori, mutta mietin, että kuinkahan suuresta tulipaloriskistä tuossa voisi olla kyse?