- Liittynyt
- 01.11.2023
- Viestejä
- 206
VTT:n testissä hyötysuhteeltaan paras laite RW25 oli -10c pakkasella cop n.2,5. Epäilen vahvasti että tuo Polar pystyisi parempaan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
Tuo rullaa osateholla cop 3.4 ilman sulatuksia. Lämpömittareillahan tuota voi ihmetellä.Testien mukaan vai datalehdykän mukaan?
No viime vuonna vaihdoin siis vm.2009 Panasonicista -> Mitsubishi RW35:een. Panasonicissa ei lämpöä tullut enää -15 kylmemmissä oloissa, kun taas uudemmissa tulee, ilmeisesti pääasiassa uudemman kymäaineen johdosta. Eli jos asuu sellasessa jossa talvella säännöllisesti tuota enempi pakkasta sijoitus kannattanee, mutta jos asuu lämpimämmässä paikassa, tuskin sijoitus kannattaa niin kauan kuin vanha laite toimii.
Jo pelkästään tämän perusteella hylkäisin Mitsun pumpun sinun tapauksessasi. Jos myyjä tarinoi näin vahvasti myydäkseen Mitsua, niin kiertäisin kaukaa kyseisen myyjän. Tuo hullunkierto ei ole mikään mielipide, vaan ihan todistettu fakta lukuisilta käyttäjiltä, itseni mukaan lukien:Mitsun edustaja sanoi, että Panasonicia ja Samsungia ym. myydään ainoastaan siksi, kun rautakaupat / talopaketit niitä myyvät ikäänkuin kylkiäisinä. Kiisti myös "hullunkierron" missään Mitsun pumpussa. Aika vahvoja mielipiteitä ja jotenkin ei lisännyt luottamusta, kun foorumeita on lukenut.
Lähinnä pelkona on se, että jos vanha pumppu onkin hyötysuhteeltaan jo negatiivinen eli käykin niin raskaasti ikänsä puolesta, vaikkei sitä oikein huomaa. Liekkö mahdollista?
Onko niistä Toshiban tulevista malleista mitään tietoa?
Itselläni on FD35 ja myös FD25 mallissa havaittu. Lisäksi LN35:ssa ja myös uudemmissa LN25:ssaHullunkierto taisi koskea vain osaa alkupään LN25-pumpuista, mutta siitä saatiin aika suuri mainehaitta kieltämällä koko asian olemassaolo.
.huurtumistahti ei ole aina vakio, joten siksi sulatusvälinkään ei toivota olevan aina sama, vaan toimivan niin että se tehdään tarvittaessa ja just oikea-aikaisesti.
typerin sulatusohjelma oli ikivanhassa ultimatessa, se sulatti öbaut tunnnin välein 0c:ssä, sitten siitä se tihentyi mitä kylmemmäksi ulkolämpötilameni ja kovilla pakaksilla tyyliin vartin välein, aivan turhaan, kun ilma oli kuivaa, eikä pumppu paljoa enää muutenkaan huurru kovilla pakkasilla jos lämmitysteho on hiipunut.
On se silti parempi jos on yksi pidempi sulatus 4 tunnin välein, kuin 4 lyhyttä tunnin välein.
Sulatus on lyhyempi jos kuuraa on vähän.
Minulla ollut 5v 2kpl gen1 LN25 ja eipä moittimista. Melcloud on juuri noin, mutta kyllä sillä ajastukset onnistuu ym. Saisivat kyllä päivittää ihan oman maineensa takia.Omassa LN25ssa ei hullunkiertoa onneksi ole vaikka onkin Gen1. Panasonicissa en oo kiinnittäny vielä huomiota tai oikeastaan en välitä kun toimii hyvin. Mitsun cloud on vaan niin aneeminen käyttöliittymä että ihan ku se ois tehty windows 95 aikaan
Riippuu siitä paljon kuura laskee coppia.On se silti parempi jos on yksi pidempi sulatus 4 tunnin välein, kuin 4 lyhyttä tunnin välein
Katselin omassa LN25 sulattavan n. 75min välein tänään. Kävin tuossa äsken n. tunnin kohdalla katsomassa ja kenno oli lähes jäätynyt jo umpeen. En kyllä pitäisi siis tuollaista tunnin kiertoa näillä keleillä minään "hullunkiertona" vaan ihan aiheellisena hyötysuhteen ylläpitäjänä. Siinä sen varmaan näkee miksi mitsu pitää sen hyvänä ja muut eivät kun kenno ei ole niissä sulana.Jo pelkästään tämän perusteella hylkäisin Mitsun pumpun sinun tapauksessasi. Jos myyjä tarinoi näin vahvasti myydäkseen Mitsua, niin kiertäisin kaukaa kyseisen myyjän. Tuo hullunkierto ei ole mikään mielipide, vaan ihan todistettu fakta lukuisilta käyttäjiltä, itseni mukaan lukien:
Tuossa näillä keleillä mitä takaterassilla pumppujen ohi kulkenut, niin aika reilusti tulee sulatusvettä paljuihin. Useampi litra päivässä, eli ihan hyvä välillä sulatella.Riippuu siitä paljon kuura laskee coppia.
Minimisulatusväli on siis 30 min ja silloin ollaan äärirajoilla syystä tai toisesta. Omat lyhimmillään hetkellisesti sulatelleet 40min välein ja silloin pumppu siis huutaa ihan täysillä, eli siitä otetaan kaikki teho irti / teho ei enää riitä. Pienemmällä kuormalla sulatusväli siellä kahden tunnin hivakoilla.
Turvakatkaisijan jälkeen logiikka nollautuu alkutilaan, eli 90min sulatusvälille (sulatusväli logiikassa 30-150min, eli 90 just siinä puolivälissä). Aloittaa siis virtakatkon jälkeen puolivälistä ja siitä lähtee sitten säätämään jompaan kumpaan suuntaan tarpeen mukaan. Pumppu mittaa sulatusanturista kuinka kauan sulatukseen menee aikaa ja siitä päättelee, kuinka jäässä kenno on. Kennon lämpötila pysyy nollassa, kunnes kaikki jää on sulanut ja sen jälkeen lämpö alkaa nousta. Minulla siis kompura pysähtyy minuutin päästä, kun kaikki jää on hävinnyt.Meikäläisen LN25 siis lukkiutuu talveksi tuohon kiinteään sykliin ellei virtoja käytä turvakatkaisijasta pois päältä, minkä jälkeen hetken ajan sulatusväli säätyy loogisesti.
Jos talon rakenteet ehtineet jäähtyä, ilpistä kyllä loppuu teho aika kättelyssä lämpötilan nostossa. Joskus huomasin tämän, kun lomamatkan ajaksi tiputin lämpöjä ja laitoin etänä päivää ennen nostamaan. Ulkona oli kovat pakkaset ja ei riittänyt kahdessa pumpussa potku likimainkaan nostamaan lämpöjä takaisin. Ylläpitää kyllä lämpöä tuonne -20 asti.Etenkin sisälämpötilan nostosta ei tahdo tulla mitään.
Tänään katsoin niin luokkaa 20l/3vrk tullut vettä.Tuossa näillä keleillä mitä takaterassilla pumppujen ohi kulkenut, niin aika reilusti tulee sulatusvettä paljuihin. Useampi litra päivässä, eli ihan hyvä välillä sulatella.
Juu, huomasinkin ettei tuo riittänyt. Silloin se laittaa sen sulku asentoon, ettei puhalla ollenkaan ja läpät kiinni..
Nyt on se kuvake pois, josko se nyt sitten toimisi kuten pitääkin. Näyttävästi ei lähtenyt puhaltamaan mitään, piti säätää uusiksi se puhallus nopeus niin nyt ainakin puhaltaa.
Niin, siis tässähän ei ole kyse mistään tunnin kierrosta, vaan n. 40 minuutin lämmitysjaksosta eikä kennossa ole kuuraa kun sulatus alkaa. Toki on paljon myös hyvin toimivia Mitsuja, mutta monessa myös on tämä ongelma joka laskee hyötysuhdetta merkittävästi.Katselin omassa LN25 sulattavan n. 75min välein tänään. Kävin tuossa äsken n. tunnin kohdalla katsomassa ja kenno oli lähes jäätynyt jo umpeen. En kyllä pitäisi siis tuollaista tunnin kiertoa näillä keleillä minään "hullunkiertona" vaan ihan aiheellisena hyötysuhteen ylläpitäjänä. Siinä sen varmaan näkee miksi mitsu pitää sen hyvänä ja muut eivät kun kenno ei ole niissä sulana.
Tietenkin riippuu siitä. Silti väitän, että tarpeen mukaan sulattaminen on parempi hyötysuhteen kannalta kuin kellosulatukset. Harmi, ettei omassa käytössä oikein ole semmoisia antureita, joilla voisin laskea hyötysuhdetta pidemmältä aikaväliltä sulatukset huomioiden.Riippuu siitä paljon kuura laskee coppia.
Oma mielipiteeni on, että aihe on saanut pienessä piirissä todella suuret ja äänekkäät mittasuhteet. Osa käyttäjiä neuroottisesti seuraa sulatusvälejä ja huutaa kovaan ääneen. Lämpöpumppufoorumilla on todella pitkä ketju aiheesta ja aktiivisia kommentoijia ehkä 10+.Ja ihan oma mutuilua, kun ei kättä pidempääkään ole. Tiedä sitten, olenko hullunkierron sokaisema vääräuskoinen
Miten, kun näitä asennetaan, niin pitääkö asunnon omistajalla olla selvillä ja tiedossa, että mihin seiniin ja mihin kohtiin porataan reikiä? Vai onko asentajalla joku keino, millä tietää, mihin ne pitää porata, mihin ne saa porata, ja mitkä ovat parhaat paikat? Pelkään sitä, että jos kävelen liikkeeseen ja laitan nimen paperiin, niin asentaja tulee ja a) ei voikaan tehdä hommaa kerralla loppuun tai b) tulee isoja lisäkustannuksia tai c) turhia reikiä ihan vääriin paikkoihin.
Toisena, että miten sähkön syöttö? Vedetäänkö sähkö molemmille yksiköille erikseen? Vai vain toiseen, josta se menee putkien vieressä toiseen? Mistä tällaisiin kysymyksiin saisi kaikki valmiit vastaukset? Paitsi ehkä kävelemällä rautakauppaan? Vai sanovatko he vaan, että riippuu mistä roikkuu?
Mulla sisäyksikkö suoraan pistorasiassa ja sisältä menee sähköt ulkoyksikölle. Mutta sen voi tehdä myös toisinpäin.Yleensä ainoastaan ulkoyksikkö tarvitsee sähköliitännän ja sisäyksikkö saa sitten virrat siitä samasta. Rautakaupatkaan tuskin itse niitä asennuksia tekevät, vaan alihankkivat ne joltain firmalta, joten helpommalla pääsee ehkä jos on suoraan asennuksia tekevään firmaan yhteydessä. Luultavasti tekevät ilmaisen konsultointikäynnin.
Mulla sisäyksikkö suoraan pistorasiassa ja sisältä menee sähköt ulkoyksikölle. Mutta sen voi tehdä myös toisinpäin.
Tulee 2 tippa-allasta ilppeihin, voiko ottaa sähkön lämmityskaapeliin ilppien hätäkatkaisiasta pistorasiaan?
Itsellä ainakin tuollainen ohjaamassa vedet sadevesikaivoon ja käytössä kun on pakkasta. Ratkaisee sen ettei kerry jäätä pihaan.Voi mutta ei ole mitään järkeä tuollaisissa. 2kpl sulanapitovastuksia vie 150W 24/7 (kevääseen asti). Minkä ongelman tuollaisen lämmitetyn tippa-altaan käyttö muutenkaan ratkaisee?
Tuo vaatii sähkärin käynnin ja arvioinnin. Todennäköisesti onnistuu jos on vikis jo olemassa.Tulee 2 tippa-allasta ilppeihin, voiko ottaa sähkön lämmityskaapeliin ilppien hätäkatkaisiasta pistorasiaan?
Laita vielä Nediksen älypistorasia niin voi tarkemmin asettaa sään ehdot milloin vastus on päällä. Lämpötila, kosteus yms.Tulee 2 tippa-allasta ilppeihin, voiko ottaa sähkön lämmityskaapeliin ilppien hätäkatkaisiasta pistorasiaan?
Kukin tavallaan, mutta itse en ainakaan koe vaivalloiseksi kipata 1-2vk välein jääkalikkaa ulos paljusta. Enkä varsinkaan haluaisi maksaa siitä (sulatuskaapeli)Jep, ohjataan sulamisvedet sadevesikaivoon niin ei tarvii käydä tyhjäämässä saavia. Ja varsinkin kun on pitkään poissa kotoa.
Ei mikään ratkaisu ole huonompi kuin toinen. Ne vaan on eri tapoja ratkaista ongelma ja kukin valitsee itselleen sopivan.Kukin tavallaan, mutta itse en ainakaan koe vaivalloiseksi kipata 1-2vk välein jääkalikkaa ulos paljusta. Enkä varsinkaan haluaisi maksaa siitä (sulatuskaapeli)
Ei mikään ratkaisu ole huonompi kuin toinen. Ne vaan on eri tapoja ratkaista ongelma ja kukin valitsee itselleen sopivan.
Katselin just, että kun laittais siihen paljuun kaksi putken pätkää keskelle, että jäis semmoset reiät niin sais komeita tuplamallin jäälyhtyjä.Kukin tavallaan, mutta itse en ainakaan koe vaivalloiseksi kipata 1-2vk välein jääkalikkaa ulos paljusta. Enkä varsinkaan haluaisi maksaa siitä (sulatuskaapeli)