- Liittynyt
- 10.12.2017
- Viestejä
- 35
Onko kokemuksia lähinnä jäähdytykseen tehtyjen pumppujen toiminnasta pakkasilla? Kovasti Suomen kamaralla varoittelevat, mutta valmistaja on paljon suopeampi tuon suhteen missä pakkasasteissa pystynee käyttämään.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko kokemuksia lähinnä jäähdytykseen tehtyjen pumppujen toiminnasta pakkasilla? Kovasti Suomen kamaralla varoittelevat, mutta valmistaja on paljon suopeampi tuon suhteen missä pakkasasteissa pystynee käyttämään.
Ihan tuota pdf:ää lukien: laitteesi asennetaan partsille? No kun se ei saa sielläkään ylittää 45db:tä (vaikka se on oma partsisi niin ei väliä). Sen sijaan tuo 45 debbaa on keskiääni taso ja sille löytyy määritelmä seuraavalta sivulta. Eli meinannee voimakkuutta ajalta jonka laite on käynnissä. Vaikea kuvitella että se tuota 48db:ta koko ajan paukuttaisi, mutta jos sitä niin voi käyttää että paukuttaa tai keskimäärin edes 45,1db niin tuo laite ei hommaan kelpaa.Onko tullut vastaan taloyhtiöissä, että alettaisiin vääntämään ulkoyksiköiden tuottamasta ”melusta”. Tällä hetkellä holdissa asennus, kun kuulemma tuottaa liikaa melua.
Ulkoyksikölle valmistajan ilmoittama arvo (korkein) 48dB.
Kuulemma ylittää kohdassa 4 määritellyn ylimmän arvo:
http://www.ym.fi/download/noname/{66C3B5BA-923C-4847-B242-943BF099D527}/127663
Eikös tuo ole ajanjaksolla mitattava, eikä pumpulle sallittu maksimi?
Eli tässä on kyse kahdesta eri arvosta, vaikka dB:nä ilmoitetaankin.
Lisäksi omalle ikkunallekin tulee ~2m matkaa ulkoyksiköltä ja se on lähimmäisenä.
Joten tuossa jo tuo pumpun ”maksimi melukin” pienenisi jo sen ~6dB...
Pumppu tulee lisäksi pelkästään viilennyskäyttöön, joten tuota 45dB raja-arvoa ei missään kohtaa tulla ylittämään.
Kokemuksia vastaavista?
Kai niitä moniakin pystyy käyttämään, mutta hyötysuhteet voivat olla melko heikkoja. Miten esimerkiksi tuollainen laite sulattelee pakkasilla? Ja mahtaako olla edes pohjavastusta?
Ihan tuota pdf:ää lukien: laitteesi asennetaan partsille? No kun se ei saa sielläkään ylittää 45db:tä (vaikka se on oma partsisi niin ei väliä). Sen sijaan tuo 45 debbaa on keskiääni taso ja sille löytyy määritelmä seuraavalta sivulta. Eli meinannee voimakkuutta ajalta jonka laite on käynnissä. Vaikea kuvitella että se tuota 48db:ta koko ajan paukuttaisi, mutta jos sitä niin voi käyttää että paukuttaa tai keskimäärin edes 45,1db niin tuo laite ei hommaan kelpaa.
Josko vaan ottaisi lisäyksen pois Nibe F470 ja nostelisi lämpöjä Panasonicin CZ9:llä tarpeen mukaanTuohon ei taida olla yksinkertaista vastausta. Kummankin laitteen hyötysuhde, ulkolämpötila ja poistuvan ilman lämpötila sen jälkeen kun energia talteen otettu vaikuttaa. PILP saa lämmintä ilmaa niin sillä enemmän edelletyksiä saada parempia hyötysuhteita. Mutta ilmaa vaihtuu rajallinen määrä. Jossain kohtaa on piste jossa ILP:in saama isompi ilmamäärä antaa mahdollisuuden parempaan hyötysuhteeseen.
Itseltänikin löytyy F470. Huomaathan (tai kerrotko miten olet ratkaissut?), että mikäli otat kokonaan sähköisen lisäyksen pois, niin nibe ei ilmeisesti osaa nostaa käyttöveden lämpöä yli 54'C. Tuosta ei kaiketi muuta haittaa ole kuin, että luksus -mode ei toimi eikä jaksottainen korotus (eli käyttöveden bakteerien tappaminen yli 60'C lämmöllä) saa korotettua veden lämpötilaaJosko vaan ottaisi lisäyksen pois Nibe F470 ja nostelisi lämpöjä Panasonicin CZ9:llä tarpeen mukaan
Kerrostaloasunnossani on huoneistokohtainen tulolla ja poistolla oleva ilmanvaihtokone, eikö tuon pitäisi jo näin kylmempinä päivinä alkaa viilentämään asuntoa, vaikka siinä ei erikseen mitään jäähdytystä olekaan? Tuloilman jälkilämmitys on säädettynä nollaan.
Edelleen sisälämpötila keikkuu 25-asteen molemmin puolin, ajattelin aluksi että koko talo on vielä helteiden jälkeen lämmin, mutta noista helteistäkin alkaa olla jo pari viikkoa, tuskin enää vaikuttaa.
Itseltänikin löytyy F470. Huomaathan (tai kerrotko miten olet ratkaissut?), että mikäli otat kokonaan sähköisen lisäyksen pois, niin nibe ei ilmeisesti osaa nostaa käyttöveden lämpöä yli 54'C. Tuosta ei kaiketi muuta haittaa ole kuin, että luksus -mode ei toimi eikä jaksottainen korotus (eli käyttöveden bakteerien tappaminen yli 60'C lämmöllä) saa korotettua veden lämpötilaa
Ohjelmointi onkin tiedossani, mutta laite ei tavoita tuota käyttöveden tavoitelämpötilaa ilman lisälämmitystä (eli sähkövastusta). Näin ohjelmointi ei siis auta mitään..Tähän vastauksena on ohjelmoinnin käyttö. Nibessähän saa mukavasti ohjelmoitua joka viikonpäivän ja voit tehdä vaikka esim. perjantaina klo. 12:00 - 16:00 tuon pöpötappomoodin päälle. Se taas, jos sähköisen lisäyksen ottaa pois, niin mitäköhän käy esim. lattiavedenkierrolle, siitä en tiedä. Mutta tuon pöpötapon saa ohjelmoituna päälle. Muutenkin tuo F470 on kätevä varsinkin Uplinkin vuoksi.
Itselläkin oli tuollainen aiemmassa asunnossa niin siellä oli aiempi asukas säätänyt tuloilman lämmityksen 24 asteeseen. Mutta kylppäristä kun avasi sen koneen etupaneelin, niin sieltä sisältä löytyi sähkövastusten termostaatin säätönuppi.
Tuohon ei taida olla yksinkertaista vastausta. Kummankin laitteen hyötysuhde, ulkolämpötila ja poistuvan ilman lämpötila sen jälkeen kun energia talteen otettu vaikuttaa. PILP saa lämmintä ilmaa niin sillä enemmän edelletyksiä saada parempia hyötysuhteita. Mutta ilmaa vaihtuu rajallinen määrä. Jossain kohtaa on piste jossa ILP:in saama isompi ilmamäärä antaa mahdollisuuden parempaan hyötysuhteeseen.
Lattialämmitys säätyy erikseen käyttövedestä lämpökäyrän avulla, joten siihen ei tuolla sähkövastuksen päälle/pois kytkennällä ole vaikutusta (luonnollisestikin tuo siis toimii niin kauan, kun kompressori vain on kunnossa)
Poistoilmalämpöpumppu vaikka tekeekin vettä lämmittäessään kuumempaa saa myös kuumempaa kun kerää poistoilmasta sen lämmön. Jonka takia puhelinkin siit riittääkö se talosta poistuva energia. Molemmissa on cop käyränsä juu joita sinällään yksinkertaista katsoa lämpötilan mukaan. Mutta juuri toi et jos sulla on talos paljon käytössä elokuvatykkiä, tehokkait pc, kuivausrumpua, hellaa niin pilpille riittää energiaa hyviin cop arvoihin. Mutta jos siellä yhden led lampun valos luet kirjaa niin poistoilmastakaan ei saada energiaa yhtä hyvin poistoilman lämpötilan laskien alemmaksi. Ja sit noi kaikki apuvastukset sun muut tilaneteis joissa ei sitä lämpöä saada tarpeeksi. Ettei sitä parasta vastausta varmaan saada täällä aikaseksi kun se ei ole aina edes paikanpäällä niin yksiselitteistä.
Jo sekin kuinka isolla sitä ilmanvaihtoa pidät muuttaa koko yhtälön kun isontamalla ilmanvaihtoa poistoilmasta saatavilla enemmän energiaa eikä välttämättä niitä apuvastuksia tarvikkaan jos talos muutakin lämmönlähdettä kuten se ilp.
Kannattaa kuitenkin tutustua tuohon karvojen keräimeen (suodatin), joka mielestäni ainkin MSZ-LN laitteessa on erinomainen (helppo irroittaa ja imuroida tai pestä vaikka astianpesukoneessa).
Meillä ei ole kotona eläimiä tai vastaavia hajunlähteitä, joten en kokemuksesta voi sanoa, eli ei ole ollut mitä poistaa. Väittäisin kuitenkin, että ilmalämpöpumppujen "plasmapuhdistus" yms. ovat lähinnä markkinointikikkoja. Mikäli kotona kissoilla on laatikko, niin en suosittele sen sijoittamista ilmalämpöpumpun sisäyksikön lähietäisyydelle (jotta se ei imisi hajuja ja alkaisi levittämään niitä... ominen kissojen lähdön jälkeen lähti myös hepa suodattimilla oleva pölynimurikin vaihtoon). Omasta kokemuksestani muistan, että laatikosta haju tahtoo aina hiukan levitä, vaikka sitä puhdistaisi kuinka tiheään
Pölyä lähinnä tosiaan itsekin tarkoitin. Kissat toki keksivät muutakin.. onneksi koirat ei tuollaisen koneen päälle kovin usein könyäTäällä kolme koiraa ja kahdesta pumpusta ei karvoja löydy, mutta pölyä sitäkin enemmän
Hei, olen ostamassa ilmaläpöpumppua, tarkoitus on lämmittää omakotitalo talvella
Jos teillä on omat, niin mitä tekisit toisin jos ostaisit nyt pumpun. Ja onko jokin malli muita parempi ja jokin heikompi.
Hei, olen ostamassa ilmaläpöpumppua, tarkoitus on lämmittää omakotitalo talvella
Jos teillä on omat, niin mitä tekisit toisin jos ostaisit nyt pumpun. Ja onko jokin malli muita parempi ja jokin heikompi.
Entä mitä näissä numeroissa on tärkeää ottaa huomioon
ja vielä lopuksi onko suodattimien hinta jotain mitä pitäisi myös tarkistaa, jos jollain laiteilla on rahastus hinnat näissä ja muilla ei.
Kiitos!
Tällä hetkellä taitaa olla tuo Mitsubishin R13 kaasuinen pumppu yksi parhaista:
Kyllä noi pahimmat hellepäivät vei 10kWh päivässä luokkaa. Mut eipä niitä nyt niin hirveästi sit ollut ja aikalailla sivuseikka siinä vaihees kun alkaa oleen täysin kypsä lämpöön.
Taitaakin olla niin, että suositus asetukselle on sen 1-2C yli tai ali halutun lämpötila niin on läpi asunnon sitten suunnilleen halutussa lämpötilassa. Itsellä kun on ilmalämmitys niin lämpötila tasaantuu vähän paremmin läpi talon mutta silti huomaa, että auringon puolella olevat huoneet on lämpimämmät. Muutenkin jäähdytys tai lämmitys kannattaa pitää koko ajan päällä, vie vähemmän tehoa kun rakenteet ei välissä pääse lämpenemään tai jäähtymään.Joo ei tosiaan 21c sisälle kesällä vaikka viileästä pidänkin. Sellainen 23-24c on optimi itselle.
Lähinnä pyynti pitää olla alle halutun ettei ilp turhaan sitten ala pätkiä jäähdytystä. Lääniä kun on se 100m2+ niin ei se ikinä sitä viimeistä nurkkaa viileäksi muuten saa.
Ja tosiaan jos ilpin laittaa päälle kun kämpässä 30c, niin silloin se varmaan vetääkin päivän-pari suht maksimit 400-600w/h.
Täällä oli ainakin joku MELCloud-käyttäjä. Missä formaatissa tuo systeemi sulattaa suomalaisia osoitteita? Oletan että toi ohjaimen sää-tieto vaatisi edes summittaisen tiedon sijainnista.
Saitko jo vastauksen? En ole aktiivisesti käyttänyt tuota MELcloudia mutta on kyllä rekisteröity laite sinne ja kävin nyt vilkaisemassa..
En osaa sanoa miten se säätiedon päättelee mutta asetuksista osoite kirjoitetaan ainakin ihan tekstitietona tuossa windows appsissa.
Se sisäkenno kyllä kuivuu ilman mitään toimia. Jos siinä virrat pitää päällä, niin ulkoyksikössä on kompuran lämmitysvastus päällä kaiken aikaa, mikä vie jonkun kymmenen wattia virtaa kokoajan.
Jos haluaa hifistellä, niin sisäkennon pesu ja huuhtelu voi olla paikallaan niin lähtee roskat tippa-altaasta, eikä ala kesällä haisemaan.
Periaatteessa ei mitään muuta, kuin virrat poikki ja keväällä päälle. Hyvä olisi, jos ennen ensimmäistä käynnistystä antaisi sen olla vain virrat päällä vuorokauden, niin kerkeää öljyt lämpenemään ja kylmäaineet erottumaan öljystä, mutta eipä nuo siihen ole hajonnut vaikka tuota ei ole tehnytkään.
Tuo kierrättäminen tarkoittaa sitä, että jos sammutat pumpun helteiden jälkeen (eli silloin kun pumppu vielä oikeasti jäähdyttää), annat pumpun pyöriä tunnin tai pari pelkällä puhalluksella, jotta sisäkenno kuivuu. Sisäkennohan on se, johon kondensoituu kosteuttaa jäähdytyskäytössä, ja tuolla siis kuivataan se kosteus.
Jos sinulla on edelleen ollut pumppu päällä ja jäähdytysmoodissa, ei se varmaan enää ole oikeasti jäähdyttänyt moneen viikkoon, pelkästään kierrättänyt ilmaa. Eli kenno on jo kuiva. Sen kun laitat virran pois.
Ilpin ilmaa puhdistava vaikutus on käytännössä lähes olematon. Pumpussa voi olla jotain ionisaattoreita tmv, mutta niiden vaikutusta ei kukaan pysty käytännössä todentamaan, kyse on enemmän markkinoinnista. Mikään karvankeräin se laite ei ainakaan ole. Itse pyrkisin välttämään turhan pölyn keräämistä laitteen kennoon, koska sen puhdistaminen on todella vaikeaa ja pakkautunut pöly heikentää sitä laitteen varsianista toimintaa (lämmitys ja jäähdytys). Eli siis pidä vaan poissa päältä.
Ainut poikkeus voisi olla, jos talossasi on takka, ja haluat levitellä sen lämpöä puhalluksella. Silloinkin käyttäisin pumppua vain silloin, kun se on tarpeellista. Jatkuva puhallus tuntuu varmasti lähinnä epämiellyttävältä talvella
Ei Melli nyt jostakin syystä suostu hyväksymään tätä osoitetta.
City-kenttään olen kokeillut Haukipudasta, Oulua ja tuota Kiviniemeä joka on käsittääkseni se virallinen. Katuosoite on napattu tosta läheltä, koska Google ei jostakin syystä tiedä tän kadun numeroiden sijaintia.
Ja lämpötilatrendissä näkyy vain asetettu ja sisälämpötila.
Oletko koittanut muuttaa osoitekenttään jotakin paikkaa joka varmasti löytyisi, vaikka Oulusta jotain pääkatua, jotta näkisi että tuleeko lämpötilatrendiin ylipäätään mitään?
Gree on varmaan tehnyt tämän Wilfalle, on suurin ilp valmistaja eli sikäli ihan ok.Wilfa Lillehammer 12 lämpöpumppu LILLHAMM12 - Ilmastointi ja ilmanpuhdistus
Onko järki ostos? OKT lämmitykseen.