Kaikki Mitsubishi Electric LN- ja LN-2 omistajat tai sellaisen hankintaa suunnittelevat...
sulatusongelma on ratkaistu!
Mitsubishi LN-sarjan pumput eivät ole oman(kaan) kokemuksen mukaan valmiita "osta ja unohda"-pumppuja, eli vaativat perehtyneisyyttä. Markkinoilla on tarjolla sellaisiakin pumppuja, mitkä osaavat sulattaa järkevämmin kuin Mitsu omalla toimimattomalla "fuzzy logicillaan". Harkitse asiaa vakavasti pumpun ostoa miettiessäsi.
Jos olet kuitenkin valinnut Mitsubishin tulevaksi pumpuksesi (tekniikaltaan ja tehoiltaan todella hyvä kampe, designiltaankin siisti imo) tai sinulla on jo olemassa oleva Mitsu, niin...
...
sulatusongelmaan on tehty ratkaisu: "
MitsuRunner".
Voin suositella kaikille Mitsubishi Electric LN-omistajille MitsuRunner-sulatushuijausta, minkä avulla Mitsubishi Electric ilmalämpöpumpusta LN- tai LN-2 saa todella hyvin & hyvällä COP:lla läpi vuoden toimivan ILP:in
Sulatushuijaus toimii todennäköisesti muidenkin mallien/merkkien pumpuissa (pienin muutoksin?), eli softa yksinkertaisuudessaan mittaa ulkoyksikön kennon ja ulkoilman lämpötilaeroa ja laukaisee oikea-aikaisen sulatuksen, kun kenno riittävän tukossa.
Lisäksi saat tiedot/logit ILP:in toiminnasta ilmaiseen IotGurun (ohjeet tähän tehty) pilveen, joten voit seurata pumpun toimintaa mistä vain.
Kännykkään halutessasi saat MitsuRunnerin sen hetkiset tiedot ilmaiseen Appiin... kätevää!
Porukka on tehny loistavaa engineerinkiä ja mittauksia tuolla pumppufoorumilla LN-mallien osalta yli kahden vuoden ajalta, joten käyttökokemuksia ja käppyrää/dataa löytyy mittauksista, eli mutulla näitä ei ole toteutettu. Softasta uutta revisiotakin on tulossa jossakin kohtaa, sekä vielä helppokäyttöisempää Sonoffin purkkia, jonka avulla MitsuRunnerin käyttöönotto entistäkin helpompaa.
Omia kokemuksia: itellä huijaussofta pyöriny nyt vajaan viikon ja yöpakkasiakin ollut alle -10'C. Tekee nättejä 180 min sulatuksia (oletuksena hyvä max.käyntijakso, voi muuttaa haluamakseen) peräjälkeen ja osaa reagoida muuttuneisiin keliolosuhteisiin loistavasti.
Sisälämpötila-anturin siirron avulla sisäyksiköstä ulos etäämmälle loppui myös sisälämpötilapyynnin rukkaukset, eli riittää yksi sisälämpötila, vaikka ulkolämpötila vaihtuisi plussakeleiltä koviin pakkasiin. Tämä tuli todettua, kun tein tuon sisälämpötila-anturin siirron jo helmikuun alussa. Ennen sitä piti vaihtaa aina nollakeleille, pikkupakkasille ja koville pakkasille oma pyynti erikseen... ei kovin kätevää. Samoten ILP reagoi nopeasti sisälämpötilojen muutoksiin (takan lämmitys, aurinko paistaa sisälle), joten ei ylilämmitäkään enää. Lisäksi jos lämpötilapyyntiä haluaa nostaa esim. reissun jäkeen, niin onnistuu ilman, että tehdassofta pakottaa heti lämpötilanvaihdon jälkeen sulatukselle, vaan aloittaa sulatuksen vasta, kun tarvetta.
Voin kyllä suositella lämpimästi MitsuRunneria kaikille, eli pienellä euromääräisellä satsauksella saat oikeasti toimivan ILP:in. Investointi maksaa itsensä takaisin parantuneena COP:na talven sähköhinnoista riippuen jopa jo viikoissa. Sähkölaskujen pienenemisen lisäksi käyttö- ja asumismukavuus paranevat, kun pumppu toimii ilman Mitsun omaa "sekavaa sulatuslogiikkaa" ja tekee oikeasti lämpöä sisään ja sulattaa, kun kenno oikeasti kuurassa.
Lisätietoa sulatushuijauksesta/keskustelusta
täältä ja MitsuRunnerista
täältä .