- Liittynyt
- 18.10.2016
- Viestejä
- 8 694
Asennushinnat on karanneet käsistä, 860e on helvetisti perusasennuksesta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Se on taottava kun rauta on kuumaAsennushinnat on karanneet käsistä, 860e on helvetisti perusasennuksesta.
Kuinka paljon pumpun hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tuohon puhallukseen? Esim. Samsung Wind-free mainitaan myös sivuttaisuuntainen puhallus, muissa ei.
Meillä on talo selkeästi kahtia jaettu pohjaltaan ja yksi pumppu ei mitenkään saisi kaikkia huoneita lämmitettyä, laittoi sen mihin tahansa. Täysin selkeä laittaa toinen pumppu toiseen päähän taloa ja toinen toiseen. Neliötkin tulevat aika sweet spottiin / pumppu.Missä kohtaa taloon kannattaa hankkia toinen lämpöpumppu? Meillä on kesäpaikka joka on ollut nyt tyhjillään ja olisi hyvä pitää peruslämpöä päällä. ILPin etäohjaus on myös tässä näppärä.
Olohuoneessa on jo nyt lämpöpumppu, mutta miettisin että laittaisi toisen vastakkaiselle puolelle taloa, koska nykyisellään tuo yksi ILP ei jaksa puskea lämpöä talon toiseen päähän (olohuone -> keittiö -> eteinen). Eteinen olisi sikälikin tärkeä pitää jokseenkin lämpimänä koska siellä on pesuhuone ja WC.
Daikinilla on ainakin multi split malli ,jonka sisäyksiköt toimii itsenäisestionko kokemuksia ilpistä kahdella sisäyksiköllä?
Ajatuksena ois laittaa autotalliin pumppu. tallin yhteydessä on varasto,joka on erotettu väliseinällä tallista.
tilojen koot ja sitä myöten lämmitystarvi on vähän eri, joten onnistuuko kahden yksikön systeemillä lämmittää tilat? kykekeenkö kumpikin sisäyksikkö pitämään oman tilansa
säädetyssä arvossa itsenäisesti, jos esim varastoa pitää viileämpänä mitä tallia. vai onko toinen yksiköistä enempi master ja toinen seuraa sen toimintaa?
ILP:n asennus huomenna maanantaina ja aloinkin tässä nyt sitten miettimään kuinka paljon säästöä tuolla nyt käytännössä tuleekaan, tietäjät voi korjailla aukkoja?
Suorasähkölämmitteinen talo ja mulla ei ole kuin 2 patteria päällä talvisin koko talossa ja ne on poikien huoneissa. Talossa lattialämmitys keittiössä, vessassa ja kylppärissä. Talvikuukausina joulu-tammi on kulutus ollu ~60kWh päivässä. Sisälämpötila aika tarkkaan pyörii 21-22c välissä kokoajan. Tokihan isoin syöppö on tuo lattialämmitys ja lämminvesivaraaja, mutta eihän tuo ILP nyt niiden kulutukseen mitään vaikuta.
Tokihan se sitten levittää lämpöä tasaisesti joka paikkaan, tälläkin viikolla joka päivä tulet ollu saunassa.
Ehlkä mie en nyt vaan hoksaa jotain? Ei nyt varsinaisesti mikään ostokrapula iskeny, aloin vain miettimään asiaa. Tokihan sitten kesällä tuosta on hyötyä kun iskee helteet
E: Alunperin oli viime tiistaille sovittu asennus, mutta oli kuulemma niin mahoton kiire ettei kerenny.
Me kärvisteltiin joulukuu puulämmityksellä, kun ei pidetty sähköpattereita päällä ollenkaan. Sähköä kului 50% vähemmän kuin vuotta aikaisemmin jolloin ei tarvinnut säästellä. Tosin nyt oli poreallaskin säästöliekillä.ILP:n asennus huomenna maanantaina ja aloinkin tässä nyt sitten miettimään kuinka paljon säästöä tuolla nyt käytännössä tuleekaan, tietäjät voi korjailla aukkoja?
Meillä ainakin lattiat lämpeni ulkoseinien vierestä 1-2 astetta. Laattalattiaa ei ole kuin eteisessä ja pesuhuoneessa. Eteisen lattialämpö ei ole päällä, mattoja vaan laattalattioille niin saa nekin sammuttaa kokonaanNiin eli tuo myös tavallaan lämmittäisi lattian pintojakin? Lähinnä meinasin sitä, että olisi miellyttävän lämpöinen. Tuommonen kylmä laattalattia ei mitenkään hirveän miellyttävä ole
Ihan mukavasti tullut kulutus alas.
Toki kannattaa tuossa ottaa huomioon suht leuto tammikuu. Täälläkin 2022 oli 1705kwh ja 2023 meni 1150kwh. Eli noin 30% vähemmän. Takkaa kyllä lämmitetty joka päivä käytännössä. Niin on kyllä aikaisempinakin vuosina, mutta nyt ehkä hitusen enemmän.
Niin eli tuo myös tavallaan lämmittäisi lattian pintojakin? Lähinnä meinasin sitä, että olisi miellyttävän lämpöinen. Tuommonen kylmä laattalattia ei mitenkään hirveän miellyttävä ole
Jos on sisäyksikkö pistotulpalla niin Älypistorasia esim Nedis seuraa säätietoja ja kun pakkasraja saavutetaan niin käskyttää wifi ir-ohjainta. Voi ohjelmoida ihan ittt- periaatteella. Ehdoissa voi olla myös laitteen ottoteho niin ei katkaise käynnissä ollessaan.
17v vanhasta pumpusta tuli näin aika älykäs versio.
Nedis ir-ohjainPitäs kanssa saada ilppi pörssisähkön mukaan ohjautumaan. Eikä viittis laittaa shellyä katkomaan sähköjä...
Mikä IR ohjain sulla on? Ja löytyyyköhön jostain valmiita ohjeita? Yrittänyt googlata heikoin tuloksin.
Saako tuohon asetettua automaattista "viikkosammutusta" ilman, että silloin tarvii ottaa siihen yhteyttä? Käyttökohde olisi mökin wlan-purkki - joka tuntuu jumiutuvan välillä itsestäään. Bootilla se nousee aina toimintakuntoon. Jos purkki tiedottomana, ei etä luonnollisesti silloin onnistu.Tässä kuvaa automaatioista.
Alimmainen on lämpötilan mukaan sammutus ir-ohjaimella.
Kyllä saa. Esim sunnuntaisin pois klo 12.00 päälle 12.01. Laitoin juuri tällaiseen wifi laajentimeen päivittäisen boottauksen, kun välillä heittää offille ja alakerran ilppi on siinä verkossa niin nyt tekee automaattisesti.S
Saako tuohon asetettua automaattista "viikkosammutusta" ilman, että silloin tarvii ottaa siihen yhteyttä? Käyttökohde olisi mökin wlan-purkki - joka tuntuu jumiutuvan välillä itsestäään. Bootilla se nousee aina toimintakuntoon. Jos purkki tiedottomana, ei etä luonnollisesti silloin onnistu.
On se kumma ettei näitä tehdä valmiiksi tänne pohjolan myytäviin pumppuihin, kun tiedetään, että niillä enimmäkseen lämmitetään.Eli sieltä servicemanual asetus muutettu,
On se kumma ettei näitä tehdä valmiiksi tänne pohjolan myytäviin pumppuihin, kun tiedetään, että niillä enimmäkseen lämmitetään.
Tai tehtäis sellainen pumppu missä käyttäjä voi määritellä sulatusehdot itse olosuhteiden mukaan.
Tosin sitten loppuisi nämä mielenkiintoiset keskustelut
Jos haluat ääntä eristää, kuori oltava tiivis ja eristetty, eli ei oikein toimi.On se kumma kun ei 3ke saa laitetta joka olisi valmis, vaan pitää itse rakentaa lisäulkokuori.
Joo tiedän kyllä että ei oikeasti onnistu silläkään, mietin kyllä sitä että äänenvaimennusmattoa laittasi kompuran puoleiseen kylkeen, siinä kun ei ole ilmankiertoa, mutta ääni varmaan pääsee laitteesta ulos niistä paikoista mistä ilmakin, että tuskin auttaaa.Jos haluat ääntä eristää, kuori oltava tiivis ja eristetty, eli ei oikein toimi.
Joo tuskin auttaa. Meillä kaksi x LN25 ja ulkona niistä kovallakin pakkasella kuuluu tuulettimen humina ja kompurasta vieno hyrinä. Kumityynyt kovettuvat ja sisälle kantautuu pientä jyrinää seiniä pitkin. Kivitalo ja pumput seinätelineessä. Jouset kumityynyjen tilalle korjaisivat tuon, mutta ei niin paljoa häiritse.Joo tiedän kyllä että ei oikeasti onnistu silläkään, mietin kyllä sitä että äänenvaimennusmattoa laittasi kompuran puoleiseen kylkeen, siinä kun ei ole ilmankiertoa, mutta ääni varmaan pääsee laitteesta ulos niistä paikoista mistä ilmakin, että tuskin auttaaa.
Joo siis ensin kuulu rakenteita pitkin jyrinä, joka loppui kun asensin kumien tilalle jouset. Nyt siis kuuluu kompressorin ääni ilmeisesti ilmaa pitkin, koska samanlainen ääni kuuluu ulkona muutenkin. Ulkoyksikön tuulettimen humina ei kuulu, varmaan koska tuo kompuran ääni peittää sen.Joo tuskin auttaa. Meillä kaksi x LN25 ja ulkona niistä kovallakin pakkasella kuuluu tuulettimen humina ja kompurasta vieno hyrinä. Kumityynyt kovettuvat ja sisälle kantautuu pientä jyrinää seiniä pitkin. Kivitalo ja pumput seinätelineessä. Jouset kumityynyjen tilalle korjaisivat tuon, mutta ei niin paljoa häiritse.
Jos sinulla on jostakin muusta kyse, kuin rakenteisiin johtuvasta jyrinästä, niin vähän oudompi juttu sitten. Ei siitä pitäisi muuta kuulua kuin huminaa ja hyrinää.
Ehkä joku "meluseinä" pumpun ja ikkunan väliin voisi auttaa jotakin, mutta koteloimaan ei pidä ryhtyä missään nimessä.
Eiköhän nuo sulatukset laiteta varman päälle, ettei vahingossakaan pääse ulkoyksikkö jäätymään.On se kumma ettei näitä tehdä valmiiksi tänne pohjolan myytäviin pumppuihin, kun tiedetään, että niillä enimmäkseen lämmitetään.
Tai tehtäis sellainen pumppu missä käyttäjä voi määritellä sulatusehdot itse olosuhteiden mukaan.
Tosin sitten loppuisi nämä mielenkiintoiset keskustelut
Turhalla sulatuksella taidetaan viitata siihen, että sulatellaan kuuratonta kennoa pelkällä aikamääreellä. Sisällä puhallus keskeytyy ja watteja ajetaan ulkoilman lämmitykseen.Noin muuten mikä on turha sulatus? Laskeehan se pinnalla oleva kuura hyötysuhdetta, varsinkin kun kennot ovat ilpeissä tiheitä.
Taitaa suurimmassa osassa olla jokin max. käyntiaika ennen sulatusta?Turhalla sulatuksella taidetaan viitata siihen, että sulatellaan kuuratonta kennoa pelkällä aikamääreellä. Sisällä puhallus keskeytyy ja watteja ajetaan ulkoilman lämmitykseen.
Niin mutta taisi yllä olla puhetta tuon maksimiajan muuttamisesta. Jos pumppu sulattelee tietyissä olosuhteissa tunnin välein, voi omalla kokemuksella huomata sulatuksen kahden tunnin välein riittävän.Taitaa suurimmassa osassa olla jokin max. käyntiaika ennen sulatusta?
30min on pumpun minimiväli ja 2h 30min maksimi. Jos pumppu juuttuu 30min minimisulatusvälille, joku anturi saa jostakin väärää tietoa.Ongelma on tainnut korostua Mitsun LN-sarjan pumpuilla, kun sulatussykli saattaa olla 30 min ja sulatteluun kuluu aikaa 10 min.
Riippuu varmaan ilpistä. Oma sulatteli päälle tunnin välein, ja kenno oli jo reilusti kuurassa. Voisihan se käydä pidempäänkin, mutta hyötysuhde laskee. Sulatusaika ei sentään ole kiinteä, koska se loppuu kun kenno saavuttaa asetetun lämpötilan.Niin mutta taisi yllä olla puhetta tuon maksimiajan muuttamisesta. Jos pumppu sulattelee tietyissä olosuhteissa tunnin välein, voi omalla kokemuksella huomata sulatuksen kahden tunnin välein riittävän.
Ongelma on tainnut korostua Mitsun LN-sarjan pumpuilla, kun sulatussykli saattaa olla 30 min ja sulatteluun kuluu aikaa 10 min.
Tuo sulattelun tarvehan riippuu todella paljon olosuhteista ja kuormasta eli on hyvin yksilöllistä sijainnista ja käytöstä riippuen. Optimitilannehan olisi, kun laite tunnistaisi sen kuuran kennossa eikä niinkään minuutteja laskien. Yllä toivottiin säätömahdollisuuksia tuohon sulatusherkkyyteen.Riippuu varmaan ilpistä. Oma sulatteli päälle tunnin välein, ja kenno oli jo reilusti kuurassa. Voisihan se käydä pidempäänkin, mutta hyötysuhde laskee. Sulatusaika ei sentään ole kiinteä, koska se loppuu kun kenno saavuttaa asetetun lämpötilan.
Niinhän se riippuu. Jos nyt oikein ymmärsin, niin toshibat menevät kellosulatukselle -10c alapuolella. Sen yläpuolella sulatellaan kennon lämpötilan perusteella. Moni muu merkki ei vaan taida manuaaleja jakaa netissä...Tuo sulattelun tarvehan riippuu todella paljon olosuhteista ja kuormasta eli on hyvin yksilöllistä sijainnista ja käytöstä riippuen. Optimitilannehan olisi, kun laite tunnistaisi sen kuuran kennossa eikä niinkään minuutteja laskien. Yllä toivottiin säätömahdollisuuksia tuohon sulatusherkkyyteen.
Mitsua on tarjottu laadukkaana pumppuna, mutta design on kyllä ikivanhaa ikivanhaa ja wifikin puuttuu. Ajatuksia?
Perfera vetää varsin hyvää jaksoa ilman sulatuksia, -2,0 kosteus 94% kelissä.Riippuu varmaan ilpistä.