Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Töitä ilmeisesti aivan tarpeeksi ja lyödään kunnon kate
..kovalla katteellaTai sitten koitetaan myydä se kallein ja tehokkain malli, joka kohteeseen.
En pyytänyt suosituksia pumpuista, vaan niitä myyvistä ja asentavista firmoista. Kyllähän mä tuon lämpöykkösenkin löysin ihan ilman suosituksia, mutta kun tarkemmin aloin lukemaan kokemuksia firmasta, niin laski halut tilata heiltä.Jos haluat suosituksia, niin kannattaa varmaankin mainita vähän lähtötietojakin eli meinaatko lämmittää, vai vaan jäähdytyskäyttöön ja että minkä kokosesta huushollista on kyse ja onko jotain tiettyjä merkkejä, mitä olet katsellut tai mitä et ehdottomasti halua jne. Nyt sulla on tuossa esitettynä vain yksi pumppumalli, mutta sekin ilmeisesti, koska valikoimasi firma on tuota suositellut. Paha se on suositella mitään, jos ei oikein tiedä mitä pitäisi lähteä suosittelemaan. Jos jäähdytät, niin toki aika moni pumppu on hyvä, lämmityskäytössä varmaan mitsu, toshiba jne laatumerkit on ne mitä kannattaa haeskella ja niitä etsimällä löytyy kyllä firmoja, jotka asentavat.
En pyytänyt suosituksia pumpuista, vaan niitä myyvistä ja asentavista firmoista. Kyllähän mä tuon lämpöykkösenkin löysin ihan ilman suosituksia, mutta kun tarkemmin aloin lukemaan kokemuksia firmasta, niin laski halut tilata heiltä.
Jos sillä nyt on firmasuositusten kannalta merkistystä, niin kämppä on kaukolämmöllä lämpeävä vajaa 100 neliöinen rivaripääty, pumppu tulisi pääasiassa kesällä viilennykseen. Ihan sama minkä merkkinen pumppu kunhan toimii, on hinnaltaan järkevä (saamani tarjous oli 2000e asennettuna, eli sitä luokkaa) ja asiakaspalvelu pelaa senkin jälkeen, kun raha on vaihtanut omistajaa.
Asennukseen tulee lisää hintaa jos joutuu tiiliseinään poraamaan.Kaksi tonniakin on vielä aika kova hinta pelkästään viilennyskäyttöön tulevasta pumpusta, varsinkin jos kyseessä on perusasennus. (pelkästään viilentävä) Pumppu max 1000€ + asennus 600€ olisi sellainen aika normihinta, tai on ainakin ollut tähän asti. Nyt toki on vähän kaikenlaisissa hinnoissa nousupainetta tai nostetaan ihan vaan koska voidaan.
Joo, siis meinasin lähinä, että kun eri firmat saattavat myydä eri merkkien pumppuja, niin sen puoleen tuolla asialla voisi olla merkitystä, mutta jos tässä nyt aletaan tosiaan 100 neliöistä kämppää viilentelemään, niin siinä tapauksessa varmaan tollanen tonnin hintaluokan pumppu ennen asennuksia lienee se tavoitetila. Firmoista en valitettavasti osaa antaa suorilta suosituksia, mutta harvoinpa tuolla nyt niin isoa merkitystä on, ellei nyt paskalla tuurilla satu takuuaikana laite kosahtamaan ja sitten vielä firma menemään konkurssiin, jolloin joutuukin jo asioimaan maahantuojan kanssa jne.En pyytänyt suosituksia pumpuista, vaan niitä myyvistä ja asentavista firmoista. Kyllähän mä tuon lämpöykkösenkin löysin ihan ilman suosituksia, mutta kun tarkemmin aloin lukemaan kokemuksia firmasta, niin laski halut tilata heiltä.
Jos sillä nyt on firmasuositusten kannalta merkistystä, niin kämppä on kaukolämmöllä lämpeävä vajaa 100 neliöinen rivaripääty, pumppu tulisi pääasiassa kesällä viilennykseen. Ihan sama minkä merkkinen pumppu kunhan toimii, on hinnaltaan järkevä (saamani tarjous oli 2000e asennettuna, eli sitä luokkaa) ja asiakaspalvelu pelaa senkin jälkeen, kun raha on vaihtanut omistajaa.
Jos sillä nyt on firmasuositusten kannalta merkistystä, niin kämppä on kaukolämmöllä lämpeävä vajaa 100 neliöinen rivaripääty, pumppu tulisi pääasiassa kesällä viilennykseen. Ihan sama minkä merkkinen pumppu kunhan toimii, on hinnaltaan järkevä (saamani tarjous oli 2000e asennettuna, eli sitä luokkaa) ja asiakaspalvelu pelaa senkin jälkeen, kun raha on vaihtanut omistajaa.
Ei tiiliseinään porauksesta lisähintaa tule. Siihen tulee helposti reikä.Asennukseen tulee lisää hintaa jos joutuu tiiliseinään poraamaan.
Ei välttämättä kuulu perusasennuksen hintaan jos tiiliseinä.Ei tiiliseinään porauksesta lisähintaa tule. Siihen tulee helposti reikä.
Betoniseinä on se mistä lisähintaa tulee, kun saattavat joutua ulkopuolisen tilaamaan timanttiterällä reiän
Sanoisin, että aika alhainen luku noille neliöille jos on kahdella pumpulla tehty ja ilman muuta lämmitystä.Asiasta ilppiin, laitoin pari päivää sitten shelly 1 pm:t mittaamaan kahta LN25 pumppua. Eilen oli nollakeli ja talon lämmittämiseen meni sähköä 14kWh. 165 neliötä ja sisälämpö 20 astetta. Liekö paljon vai vähän. Uuni ollut nyt kylmänä nollakelillä.
Koko sähkönkulutus oli 26kWh, eli 12kWh meni muuten lämmöksi/harakoille, mikä tuntuu olevan hyvin normaali peruskuorma meidän huushollissa. Silleen helppo mitata nyt, kun lämpötila jököttänyt tasaisesti nollan tienoilla monta päivää ja uuni kylmennyt jo kokonaan. Lämmitys on avoimien ovien periaatteella pelkillä pumpuilla, mutta kylppärissä lattialämmitys pienellä ja vei eilen n 3kWh. pumppujen kulutukseen ei juurkaan pitäis vaikuttaa.Sanoisin, että aika alhainen luku noille neliöille jos on kahdella pumpulla tehty ja ilman muuta lämmitystä.
Minkä ikäinen talo ja mikä ilmanvaihto?Asiasta ilppiin, laitoin pari päivää sitten shelly 1 pm:t mittaamaan kahta LN25 pumppua. Eilen oli nollakeli ja talon lämmittämiseen meni sähköä 14kWh. 165 neliötä ja sisälämpö 20 astetta. Liekö paljon vai vähän. Uuni ollut nyt kylmänä nollakelillä.
1999 vissiin tehty ja Lecaterm 300 seinät. ILTO 300 ilmanvaihtona. 400mm puhallusvillaa yläpohjassa.Minkä ikäinen talo ja mikä ilmanvaihto?
Asiasta ilppiin, laitoin pari päivää sitten shelly 1 pm:t mittaamaan kahta LN25 pumppua. Eilen oli nollakeli ja talon lämmittämiseen meni sähköä 14kWh. 165 neliötä ja sisälämpö 20 astetta. Liekö paljon vai vähän. Uuni ollut nyt kylmänä nollakelillä.
Ihan pääkeskukseen tekniseen tilaan laitoin. Siellä on automaattisulakkeet pumpuille ja siihen sulakkeen perään ne tuli. Eli johdonpätkä sulakkeelta shellylle L-liittimeen ja pumpun karva LO-liittimeen. Erillinen nollakarva sitten shellyn N-liittimeen. Keskus on iso ja siellä on tilaa tuollaisille kikkareille. Ovat tuossa kohti sen takia, että siinä on peltikannessa asennushahlon muovinen peitelevy ja josko wifi kulkisi paremmin. Itsehän näitä ei siis saa asentaa...Tuli kanssa joulun alla tilattua 4 kpl Shelly Plus 1 PM:iä. En ole vielä saanut asennettua.
Mihin asensit omasi, ryhmäkeskukseen vai johonkin muualle? Täräytitkö itse paikalleen?
Jos sulla on hyvää tietoa kulutuksesta myös pakkaskelillä, niin äkkiäkös tollaselle ilpille laskee takaisinmaksuajan. Jos sulla menee esim 6kk lämmityskaudella keskimäärin 15kwh/ päivä niin, silloin sulla menee 2700kwh sähköä suoralla sähköllä ja ilpillä alle puolet tuosta, jopa kolmannes eli vaikkapa 1000kwh, niin siinä jää 1700kwh:n edestä säästöpotentiaalia. Riippuu siis aikapaljon sähkösopparista hinnan puolesta ja pumpun mallista ja asennushinnasta, mutta kyllä tossa potentiaalia just ja just alkaisi toki olla maksattaa pumppua takaisin ja jos viilennysmahdollisuudelle laittaa mitään arvoa, niin silloin toki hankintaa voi perustella.Nyt kun tässä heräsi hieman keskustelua pienten tilojen lämmitykseen, niin sopisikohan ILP noin 9 neliön mökin lämmitykseen millään tavalla? Vai tuleeko siinä liikaa on-off sahausta? Kyseessä on 70 mm kevyt"hirrestä" tehty ulkorakennus, jossa on katossa ja lattiassa eristeenä 100 mm EPS levyä. Lämmitykseen hoidettu yhteensä 1600w pattereillä ja siihen menee Shelly Plug S:n mukaan näillä nollan tietämillä olevilla keleillä noin 10 kwh päivässä. Eristystä voi toki lisätä, mutta ILPillä saisi myös viilennyksen. Ovi ja ikkuna ovat ns. mökkikäyttöön tarkoitetut eristetyt versiot tuplalaseilla, mutta niiden vaihtoa olen joka tapauksessa miettinyt paremmin eristettyihin versioihin.
Laita malli missä on pieni minimiteho. Jos nyt on vuosikulutus 2000KWh, siitä saa reilu puolet pois ilpillä.Nyt kun tässä heräsi hieman keskustelua pienten tilojen lämmitykseen, niin sopisikohan ILP noin 9 neliön mökin lämmitykseen millään tavalla? Vai tuleeko siinä liikaa on-off sahausta? Kyseessä on 70 mm kevyt"hirrestä" tehty ulkorakennus, jossa on katossa ja lattiassa eristeenä 100 mm EPS levyä. Lämmitykseen hoidettu yhteensä 1600w pattereillä ja siihen menee Shelly Plug S:n mukaan näillä nollan tietämillä olevilla keleillä noin 10 kwh päivässä. Eristystä voi toki lisätä, mutta ILPillä saisi myös viilennyksen. Ovi ja ikkuna ovat ns. mökkikäyttöön tarkoitetut eristetyt versiot tuplalaseilla, mutta niiden vaihtoa olen joka tapauksessa miettinyt paremmin eristettyihin versioihin.
Mulla on kahdessa ILP:issä Shellyn 1PM turvakytkinten sisällä.Ihan pääkeskukseen tekniseen tilaan laitoin. Siellä on automaattisulakkeet pumpuille ja siihen sulakkeen perään ne tuli. Eli johdonpätkä sulakkeelta shellylle L-liittimeen ja pumpun karva LO-liittimeen. Erillinen nollakarva sitten shellyn N-liittimeen. Keskus on iso ja siellä on tilaa tuollaisille kikkareille. Ovat tuossa kohti sen takia, että siinä on peltikannessa asennushahlon muovinen peitelevy ja josko wifi kulkisi paremmin. Itsehän näitä ei siis saa asentaa...
![]()
Ilp soveltuu huonosti noin pieneen tilaan. Ilmatila on niin pieni että kone lämmittää ilman, ja sammuu kun ilma on jo lämmin. Ilma kuitenkin jäähtyy nopeasti kun rakenteet imee lämpöä.Nyt kun tässä heräsi hieman keskustelua pienten tilojen lämmitykseen, niin sopisikohan ILP noin 9 neliön mökin lämmitykseen millään tavalla? Vai tuleeko siinä liikaa on-off sahausta? Kyseessä on 70 mm kevyt"hirrestä" tehty ulkorakennus, jossa on katossa ja lattiassa eristeenä 100 mm EPS levyä. Lämmitykseen hoidettu yhteensä 1600w pattereillä ja siihen menee Shelly Plug S:n mukaan näillä nollan tietämillä olevilla keleillä noin 10 kwh päivässä. Eristystä voi toki lisätä, mutta ILPillä saisi myös viilennyksen. Ovi ja ikkuna ovat ns. mökkikäyttöön tarkoitetut eristetyt versiot tuplalaseilla, mutta niiden vaihtoa olen joka tapauksessa miettinyt paremmin eristettyihin versioihin.
Uutta pumppua en ajatellut vaan käytettyä. Niitä saa melko edullisesti kun jaksaa vaan etsiä. Yksi vaihtoehto olisi myös jos uusisi talon Panasonicin ja siirtäisi sen tähän.Jos sulla on hyvää tietoa kulutuksesta myös pakkaskelillä, niin äkkiäkös tollaselle ilpille laskee takaisinmaksuajan. Jos sulla menee esim 6kk lämmityskaudella keskimäärin 15kwh/ päivä niin, silloin sulla menee 2700kwh sähköä suoralla sähköllä ja ilpillä alle puolet tuosta, jopa kolmannes eli vaikkapa 1000kwh, niin siinä jää 1700kwh:n edestä säästöpotentiaalia. Riippuu siis aikapaljon sähkösopparista hinnan puolesta ja pumpun mallista ja asennushinnasta, mutta kyllä tossa potentiaalia just ja just alkaisi toki olla maksattaa pumppua takaisin ja jos viilennysmahdollisuudelle laittaa mitään arvoa, niin silloin toki hankintaa voi perustella.
Tätä minä tarkoitin tuolla on-off lauseella ja näinhän se todennäköisesti toimisi. Taitaisi mennä iso osa sähköstä ulkoyksikön sulatteluun.Ilp soveltuu huonosti noin pieneen tilaan. Ilmatila on niin pieni että kone lämmittää ilman, ja sammuu kun ilma on jo lämmin. Ilma kuitenkin jäähtyy nopeasti kun rakenteet imee lämpöä.
Tilan kylmästä lämmitykseen tuo toimii paremmin, kun koneen voi laittaa 30°c tms.
Se hyötysuhde voi myös mennä alle yhden, jolloin se ei ole kovin järkevää käyttöä, kun sähköpatteri kuluttaisi vähemmän.Onko siitä varsinaisesti muuta haittaa kuin heikompi hyötysuhde ja nopeampi kuluminen?
Ei tuon pitäisi varsinaisesti sulattelun tarpeeseen vaikuttaa.Tätä minä tarkoitin tuolla on-off lauseella ja näinhän se todennäköisesti toimisi. Taitaisi mennä iso osa sähköstä ulkoyksikön sulatteluun.
Onko sulla turvakytkin ulkona vai sisätilassa? Mietin vaan kun tuo Shelly on speksattu 0-40c lämpötiloille, että miten kestää talvella pakkasessa?Mulla on kahdessa ILP:issä Shellyn 1PM turvakytkinten sisällä.
Ihan pääkeskukseen tekniseen tilaan laitoin. Siellä on automaattisulakkeet pumpuille ja siihen sulakkeen perään ne tuli. Eli johdonpätkä sulakkeelta shellylle L-liittimeen ja pumpun karva LO-liittimeen. Erillinen nollakarva sitten shellyn N-liittimeen. Keskus on iso ja siellä on tilaa tuollaisille kikkareille. Ovat tuossa kohti sen takia, että siinä on peltikannessa asennushahlon muovinen peitelevy ja josko wifi kulkisi paremmin. Itsehän näitä ei siis saa asentaa...
![]()
Onko sulla turvakytkin ulkona vai sisätilassa? Mietin vaan kun tuo Shelly on speksattu 0-40c lämpötiloille, että miten kestää talvella pakkasessa?
Mulla on kahdessa ILP:issä Shellyn 1PM turvakytkinten sisällä.
No niin näkyy olevan, eli voisihan sen tuonne turvakytkimen sisäänkin asentaa.-20c - +40c kait nykyään?
ETA:
Etenkään, jos ei relekäyttöön tule, niin en oikein keksi mikä noissa pakkasessa hajoaisi ylipäätään?
Vähän ohi aiheen, mutta milloinkahan tehdään ensimmäinen pääkeskus mistä saadaan valmiina jokaisen sulakkeen taakse kulutusmittaus? Olis aika pähee katella tietokoneen näytöltä paljonko menee mihinkin talossa. Joskus varmaan sellaisia on vielä.![]()
Niitä vakiokeskuksia on monenlaisia, ei se minimikeskus useinkaan ole järkevä, vaikka siinä jotain sääatäisikin.Valmiisiin peruskeskuksiin laitetaan vain välttämätön, niin niihin tuskin tulee ennen kuin laki/säädökset niin määrää.
Googlella "smart circuit breaker" löytyy jotakin, mutta ei ole vissiin kovinkaan yleisiä vielä.Jossain olen nähnyt johdonsuojakytkimiä tehomittauksella, jos nuo ovat johdonsuojina asiallisia, voisi keskuksen hyvin kasata niillä, jolloin tuo ryhmäkohtainen seuranta toteutuisi.
Onko tila siis esim. varasto? Paljonko nykyinen lämmityskulutus? Jokainen kulutettu watti kuluttaa 5 wattia, kunhan ulkolämpötila on yli 10c. Tuosta alaspäin, niin tehosuhde laskee ollen esim. 2 (COP) -20c asteessa. Eli käytännössä mitä enemmän lämmitystarvetta, sitä huonommalla tehosuhteella laite tuottaa lämpöä.
Hinta 959 €![]()
Edullinen Panasonicin ilmalämpöpumppu - Zave.fi
Panasonic CZ25WKE-ilmalämpöpumppu sopii pohjoismaiseen ilmastoon. Lämpöpumpu takaa miellyttävän mikroilmaston alhaisissa ulkolämpötiloissa (jopa -25 °C).zave.fi
Hinta asennuksella 1 658 €
Ulkona. Ja jos en väärin muista, niin 1PM on speksattu -20 alkaen.Onko sulla turvakytkin ulkona vai sisätilassa? Mietin vaan kun tuo Shelly on speksattu 0-40c lämpötiloille, että miten kestää talvella pakkasessa?
Niin se "1 pm" on vanha pyöreä malli ja "plus 1 pm" on uudempi kantikas. Vanhaa on vielä myynnissä, mutta ei ole mitään järkeä ostaa ja ovat suunnilleen saman hintaisia. Uudessa on kaikkea tuplaten. Prosessori, muisti jne.Ulkona. Ja jos en väärin muista, niin 1PM on speksattu -20 alkaen.
Nythän näyttää tulleen Shelly Plus Plug S tuollainenhan on helppo jos ilp on pistokkeella asennettu, samoin jos varaaja on pistokkeella. Ei tarvi sähkäriä ja tukee scriptejä. Shelly Plus Plug SMulla on kahdessa ILP:issä Shellyn 1PM turvakytkinten sisällä.
Tuo on varmaan samanlainen "plus" päivitys kuin muihinkin shellyn releisiin, eli ESP32, tuplasti prossutaajuutta, muistia ja scriptituki. Sama rauta kuin muissakin plus-malleissa. Varmasti monipuolinen vehje kunhan tulee oikeasti saataville.Nythän näyttää tulleen Shelly Plus Plug S tuollainenhan on helppo jos ilp on pistokkeella asennettu, samoin jos varaaja on pistokkeella. Ei tarvi sähkäriä ja tukee scriptejä. Shelly Plus Plug S
Täällä sama homma, vieläkään ei ole tainnut yhtäkään sulatusta kuulla kummastakaan pumpusta sen jälkeen kun tuon asetuksen muutin. Laastipaljun paikallaan pysynyt vedenpinta kertoo samaa tarinaa. Hämmästyttävä muutos ja selvästi tuo asetus tekee muutakin kuin muuttaa vain jotain yhtä pakkasraja-arvoa.
Vähän tietty epäilyttää että lyökö kennot nyt sitten tuolla uudella asetuksella helpommin jäähän, mutta eipä sekään mikään maailmanloppu ole.
No jos itseä tai taloa ei haittaa, että pumppu lorottelee vedet sokkelin juureen. Jos pumppu on alas asennettu, jääpatsas saattaa kasvaa pohjaan kiinni ja sitten se on rautakankihommia. Itse olen kyllä paljumiehiä.Se olis sitten ensi tiistaina asennus. Päädyin kuitenkin tuohon LN25-malliin, katotaan nyt miten jaksaa. Tätä ku lukenu niin kuinka tärkeä tuommosen laastipaljun tmv. virittely on? Tässä ku naapureiden ulkoyksikköjä kattellu niin kenelläkään ei ole mitään allasta tms. ulkoyksikön alla
Myyjän kanssa ku juttelin tuosta niin sano ettei semmosta tarvita jos on sokkeliperustus?